|
|
#2401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Cytat:
Serio - tyle się patrzy i słyszy o kobitkach, które mimo chęci jakoś przestają o siebie dbać. Ale słyszy sie też o tym, że rzekomo jak ciąża = tycie niesamowite i bez kontroli, a potem to już nadwaga forever. To chyba wszystko mity, ja jestem w 16/17 tc. czyli za 2 tyg 5 miesiac, a przytyłam na razie 3 kg. Jem normalnie, tyle, że staram się lepiej jakościowo. I tyle. Potem niby zapotrzebowanie na kalorie wzrasta ale symbolicznie wiec...Cytat:
Cytat:
Prince brawo za dojrzałe podejście Najważniejsze zdrowe dziecko a później będziemy się katować.Trzeba pamiętać ze otyłość mamy to też nic dobrego, przeciwnie. Ja chętnie bym gdzieś pojechała na weekend, TŻ też. Ale jest tak zimno , że chyba tylko spa wchodzi w grę. Nicki86 czekamy na ten sam dzień 8 marca Kiedy miałaś ostatnie usg? Bo ja na początku stycznia i do marca nic a nic (zresztą, tak chciałam)
|
||||
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Mistrzyni
![]() klask i: Wspaniale, nie dziwie się że sie cieszysz, teraz wszystkie zmartwienia na bokPrince Polo nie chciałam nikogo urazić, po prostu nie podoba mi sie pogląd (nie odnoszę tego do Ciebie żeby nie było Wiadomo że każda z nas chce być piękna, niestety nic samo nie przychodzi.Ja wczoraj odpadłam bo mdłości wygrały z wizażem A fb też mam od kilku lat, pamiętam że na początku nawet zadnych znajomych tam nie miałam do dodania Ale bardzo lubię ten portal, szkoda że go tak udziwniają ale ogólnie myślę że jest ok.
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już za tydzień zobaczę swoje dziecię
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie bardzo!!!Cytat:
Sama jak zauwazyłam z ezatrzymuje mi sie woda to zrezygnowałam ze slodkiego. Bo wiadomo tez cce byc atrakcyjna... jako tako w miare mozliwosci co moge zrobic to robie. Ale czasami waga idzie itak w góre i tyjemy wiecej nic chcemy. A mi głownie chodzilo o powrot do wagi po porodzie. o to sie głownie rozchodzilo. Bo powrociuc do wagi kazdy by chciał wiadome ale nie kosztem dziecka i nie obsesyjnie. I tutaj tez nie chcialam Ciebie urazic, poprostu zaczał sie temat to wyraziłam swoje zdanie ale napisałam tez ze kazdy ma inne ppriorytety i podejscie i nikt do nikogo nie moz emeic pretensji ![]() mnie dopadly lekkie mdlosci rano. Ale zjaadłam sniadanie 6 pierogów ruskich z patelni i przeszło.nie moge sie dodzwonic do poradni do mojego gina. A chce wiedziec jak wyszedł posiew , moze bedzie zły i bede musiala sie stawic wczesniej niz 28 lutego? ale nikt nie odbiera
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkleję moją wypowiedź odnośnie do L4 z innego wątku, może lepiej podam link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=301231&page=5 praca pracy nierówna. Ja co prawda usłyszałam od jednego lekarza, że jeśli praca nie polega na noszeniu worków z cementem to nie ma mowy żeby była ciężka. Ale wątpię czy ten "lekarz" miał wykształcenie medyczne, w ogóle jakiekolwiek wykształcenie ![]() Ja mam pracę na kierowniczym stanowisku, zespól 30 osobowy. Wyłącznie pracownicy umysłowi. Przez ostatni czas, przed ciążą, pracowałam po 12 h na dobę, bardzo często również w soboty (większość sobót). Praca w ogromnym napięciu i stresie. Bardzo odpowiedzialna. Pod presją czasu. Żyłam pracą, bo inaczej się nie dało. Płakałam nie raz w pracy i poza pracą ze stresu. Praca śniła mi się po nocach, miałam problemy ze snem. Zero dnia zwolnienia i kilka dni urlopu przez cały rok. Może źle znoszę stres, ale każdy odpowiedzialny człowiek na moim miejscu raczej byłby daleki od luzu... Do końca 3 mca ciąży nawet nie myślałam o zwolnieniu - na początku oczywiście nie wiedziałam, a później były pewne rzeczy do "dopięcia" i nie mogłam tego tak po prostu zostawić. Nie chce i nie będę ryzykować upragnionej i mocno wyczekiwanej (1,5 roku starań) ciąży bo może to moja ostatnia szansa. Nie mam juz 25 lat na co może wskazywać mój nick Teraz wracam do pracy po krótkiej nieobecności i już usłyszałam że czeka na mnie cyt. "sajgon" no fajnie.. w sam raz dla ciężarnej ![]() Pomijam fakt, ze ciężarna może pracować 4 h przed komputerem, a w pracy jestem przed kompem prawie cały czas. To już nie jest takie istotne. Pomijam również wszystkie "drobne", a dość uciążliwe dolegliwości ciążowe typu senność, mdłości, jakieś bóle, zawroty głowy. p.s. Ja byłam odważna aż do momentu kiedy nie zaczęłam plamić. Wtedy zagląda strach w oczy. A wszystkim pracodawcom, dla których jest to uciążliwe mówię: c'est la vie. Ciekawe, czy lepiej by było gdybysmy wszyscy pracowali bez dnia przerwy a naszego pokolenia nie zastąpiłoby kolejne. Bo niby skąd ono ma się wziąć? Większa korzyść dla społeczeństwa jest taka, ze rodzą się dzieci... Jeszcze tylko dodam, ze za 18 lat w Polsce zabraknie ... 2 mln dzieci (!). Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-07 o 09:35 |
||
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
dodzwoniłam sie , jeszcze nie ma tego wyniku, bedzie pewnie jutro albo po jutrze.
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie w koncu lekarz zgodzi to pewnie z lozka nie wyjdziecie ![]() Cytat:
czapka tylko w zimie.Ogolnie ja malemu ubieralam jak najmniej warstw. Najczesciej tyle ile ja. A na spacerach widzialam, ze kiedy moj byl w bluzie, inne dzieci czesto byly w kurtkach (np. wiosna czy jesienia). Raczki miewal chlodne, ale dzieci maja kiepskie krazenie i teraz sprawdza sie skore na karku. Zawsze sprawdzalam na spacerze. Byla cieplutka. Wiec po co mu dodatkowe warstwy ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero ide zaraz kombinować co tu dobrego dziś zjeść
Dziewczyny z jakiś tydzień czy dwa temu jak tutaj się aż tak nie udzielałam tylko podczytywałam czytałam post dziewczyny która poszła na usg i nie było widać maleństwa, potem miała iść na drugie bo może się schowalo, niestety nie pamiętam nicku, wiecie może jak skończyła się ta historia?Robila może któraś z Was cos takiego? http://panitorcikowa.blogspot.com/20...ej-roboty.html ? Bo się zastanawiam
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-07 o 09:44 |
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadała mi o kombinezonie który został zakupiony na zimę a ona widziała już dzieci poubierane w taki sam w październiku przy +10'C !! Zastanawiałyśmy się w co te dzieci będą ubrane przy -10'C ! ![]() ![]() może te mamusie były tak zafascynowane ubraniem że rozum im odjęło.
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie doczekac nie mozemy![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisala do nas po szpitalu... Hmm moja mama robila cos podobnego. Ale to byla taka Nutella ze sliwkami. Nawet dobre. Juz ktoras pisala (chyba nawet kilka razy), ze kakao bardzo sluzy w ciazy i ma duzo zelaza , wiec ja bym wyszukala przepis na nutelle, ale nie z gorzka czekolada tylko wlasnie kakao ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Ja rozumiem, dziecko moze byc chore. Ale kurtki (mozliwe ze tez kombinezon, nie wiem bo dol byl przykryty kocem). Oboje siedzialy wrecz purpurowe na twarzy. Przechylone w bok jakby mialy zemdlec. Biedne dzieciaczki. Nawet chore dziecko ubiera sie inaczej. Ile to dojsc do przychodzi. Dla dobra dziecka mozna wziac taksowke czy nawet wezwac lekarza do domu... Taki szok przeszlam, ze do dzisiaj pamietam te biedne purporowe twarzyczki.
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Nikt mi wczoraj nie odpisał ;-( a mam problem,. mam genetyczne dopiero za tydzień a z OM wychodzi mi inny termin niż z USG. boje się, że będzie za późno na te wszystkie pomiary. DO kiedy można robić USG genetyczne?
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprawia przemianę materii rozjaśnia umysł i łagodzi niepokój energetyzuje i pobudza do działania partnerów ![]() uchroni przed chorobami serca ma właściwości odmładzające ![]()
|
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna
![]() Bo nie wiem czy robić, zastanawiam się czy to może wyjść choć ciut do nutelli podobne w smaku Chyba jutro się skuszę
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry do 14 tc. mozna! tak mi gin napisała na kartce, sprawdziłam. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-07 o 10:01 |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubie gorzkiej czekolady ![]() zajadam sie salatka, zaraz robie kawe inke i tosty, a co mi tam. Synek jeszcze spi, to ja sie najem poki moge (przy nim nic nie mozna zjesc, bo zabiera ).TZ mnie obudzil jak wychodzil do pracy i musialam sprawdzic wizaz. Uzaleznienie? ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
śniło mi sie dzis ze leciała mi krew i skrzepy
a do tego juz trzecia noc sni mi sie ze mąz mnie zdradza
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robiłam to usg to komputer wskazał zakres w jakim jestem: 11 t4d - 13 t4d Idealnie sie wstrzeliłam. Dlatego gin przyjał 12t 4 d. A ja jestem niemal pewna ze to był raczej 11 tc. (liczę od dnia poczęcia).CRL wynosiło 61 mm |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdziłamw senniku krwawic to dobry znak
ale itak nie wierze w takie rzeczy
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co wiecej, pewne rzeczy pasuja
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do snów, też kiedyś nie wierzyłam za bardzo, ale kiedyś bardzo często śniło mi się, że uciekam i zbiegam po schodach, co wg senników oznacza uniknięcie niebezpieczeństwa. Jakoś kilka dni po ostatnim takim śnie byliśmy na ślubie u rodziny męża. Mieliśmy wracać samochodem z rodzicami pana młodego i teściami, ale że poczuliśmy się zmęczeni wróciliśmy wcześniej z kim innym. Teście wracali tak jak było planowane i mieli wypadek... trafili do szpitala, teściu z lekkimi zadrapaniami głowy, teściowa z mocno poobijanymi nogami. W najgorszym stanie była matka pana młodego (na szczęście przeżyła). Od tamtego czasu myślę, że coś może w tym być, chociaż nie wszystko mi się sprawdza.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-07 o 10:18 |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także należy traktować to z przymrużeniem oka. Inną sprawą są sny osób które mają jakby prorocze sny. Mojemu koledze śniło się że zaginęło dziecko i zostało odnalezione w lesie - pasuje to do tej małej Madzi - ona została odnaleziona na obrzeżach parku. Mówił mi że od czasu do czasu śni mu się coś co później się dzieje.
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się śniło tydzień przed zrobieniem testu że leżę w łóżku - właściwie jestem w pół śnie a do mojej piersi "przyczepione" jest dziecko
![]() ale wtedy oglądałam program na tvn style - 7 kobiet, karmienie piersią.
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz
i kiedy Wam się udało?Cytat:
![]() kurczę tak czytam że Wy już kupujecie ubranka, ja też już bym chciała...
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
My sie nie staralismy jeszcze o drugie dziecko
Mialam zrobic przerwe od tabletek i zmienic je na inne.Zabezpieczalismy sie. Po prostu ktorys "plemnik terminator" sie przemiescil Z TZ sie smiejemy, ze to byl wyszkolony specjalny agent
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
branzoletka napisałaś:
Ale jak wiesz kiedy twojej jajeczko spotkało TEGO plemnika( ) to dodaj sobie do tego dnia 40 tyg.wg mnie do daty poczęcia trzeba doliczyć 38 tyg. 40 tyg to liczy się ale od daty OM (przyjmując ogólne ałożenie że po 14 dniach jest owu, co oczywiście nie u każdego tak się układa). ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ja też mam długie cykle i owu około 18dc. (raz sprawdziłam )znam prawdopodobną date poczęcia - doliczam do niej 38 tygodni i wtedy date porodu mam na 29 lipca. Z usg - 22 lipca. Dokładnej daty OM nie pamiętam
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziecko i tak przyjdzie na swiat wtedy, kiedy bedzie chcialo W koncu prawidlowo moze przyjsc od 38 do 42 tygodnia. Ale wydaje mi sie, ze raczej do 41 wywoluja, bo przeciez im dluzej czekaja tym bardziej zaczyna byc niebezpiecznie...Moje 2 kolezanki tak trzymali. Od 40 tygodnia kazali sie zglaszac do szpitala co 2 dni. Duzo spacerowac, myc podlogi, okna, wysilac sie itd. Zeby mozliwe przyspieszyc akcje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Serio - tyle się patrzy i słyszy o kobitkach, które mimo chęci jakoś przestają o siebie dbać. Ale słyszy sie też o tym, że rzekomo jak ciąża = tycie niesamowite i bez kontroli, a potem to już nadwaga forever. To chyba wszystko mity, ja jestem w 16/17 tc. czyli za 2 tyg 5 miesiac, a przytyłam na razie 3 kg. Jem normalnie, tyle, że staram się lepiej jakościowo. I tyle. Potem niby zapotrzebowanie na kalorie wzrasta ale symbolicznie wiec...

po kolacji
klask i:
co zrobic...... ostatnie plamienie jak dostałam to przez orgazm...