|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
hej ! Ja wczoraj kupiłam laktator, ale coś nie chciał ściągać pokarmu, dopiero dziś jak miałam pierś pełną to zaczęłam, narazie mam 40ml.
Choć moja lala zjadła dzisiaj rano mm 90 ml ! Zawsze dawałam jej 60 ml, ale dalej szukała, więc postanowiłam zrobić więcej. W nocy zamiast spać, to wolała się bawić. Dziewczyny jak długo goiło Wam się krocze ?
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moze odstaw mała od cyca na jeden dzien i podawaj jej twoje ale sciągniete mleczko? piersi troszke sie podgoja i bedzie lepiej i ja polecam masc na sutki maltan, jest naprawde super i nie trzeba jej zmywac... Mijus przykra sprawa... Ania za egzaminza mną nocka całkiem niezła, tyle tylko ze po wczorajszym caaaaałym dniu aktywności malej myslałam, ze padnie po kąpieli i jedzonku...a ona uparciuch nie...dopiero poszła spac o 24 za to podudka była dopiero o 4 i na szczeście ładnie poszła dalej spać i potem o 7:30 i tyle spania...i dziękuję za komplementy dot. Iguni ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- mi dość długo się goiło... ale nie pamietam dokładnie ile... skleroza.... moze niech dziewczyny "na świeżo" się wypowiedzą
|
||
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Diablica u mnie żadnych objawów póki co. Już mnie to wkurza, bo dziś mamy już wtorek, a ciągle cisza :/ Może trochę bardziej mnie plecy bolą, ale to chyba nie ma nic wspólnego.
Ja pewnie jakoś dam znać na forum co się dzieje ze mną. Nie chce w czwartek do szpitala na to wywołanie :/ Śniło mi się, że brałam udziałw jakimś programie kulinarnym i musiałam coś ugotować;D Przystawkę , danie główne i deser, haha i nie zrobiłam nic, a miałam na to 3 h. Ciągle coś mieszałam, potem to wyrzucałam, kiedy wszyscy juz skonczyli to ciągle biegałam po tej kuchni i nie wiedziałam co ugotować . Chciałam ugotować krem z groszku , ale nie było groszku takie głupoty mi się śnią.
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-07 o 09:27 |
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Zosia jestem z Tobą
Damy radę!
|
#2555 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od 13.02 zaczyna mi się już OSTATNI semestr. mam zajęcia tylko dwa dni - wtorek środa... więc chyba damy radę z Hubikiem do czerwca i napiszemy już razem prace mgr ![]() Trzymam kciuki za egzamin. A co studiujesz? pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Ja mam teramin porodu na 29 luty a sama się urodzilam 29 stycznia.... ale moja dzidzia się nie spieszy na świat. i chyba dobrze... mam tylko problemy z przewracaniem się w nocy z boku na bok... jejku jak mnie wtedy tam na dole wszytsko boli...bo taka zdrentwiala jestem po spaniu w jednej pozycji kilka godzin. |
||
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zoska niezłe te sny, ale wolałabym już takie niż jak mi się śni że wody mi właśnie odeszły, albo że robią mi ciągle KTG, zeschizuję chyba do tego 21 . Widzę że dzieciaczki dają wam trochę w kość, ale tak szczerze powiedzcie, chyba lepiej mieć je już na zewnątrz, co? |
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do spotkania... Może być ciężko, bo ja cc będę miała jednak w dwójce, a nie w mswia... dzień dobry Został mi tydzień
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Wstawać szkoda dnia
|
#2559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to jak nic powinnas wziac udzial w UGOTOWANYCH
|
|
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mała śpi(a raczej czuwa) koło mojego boku a ja z laptopem na kolanach. Dziewczyny nierozpakowane, zyczę Wam takiego porodu jak przedwczoraj miała moja koleżanka z pracy. Była już po terminie 9 dni i wzięli ją na wywołanie ale rano dostała tylko żel a o piątej miała dostać oxy. Akcja rozpoczęła sie zanim dostała oxy i w sumie rodziła 3 h bez gazu, bez epiduralu, nie nacinali jej i też nie popękała. To jest jej 3 dziecko a ona sama ma 40 lat i mi pisała ze szpitala ze na stare lata sie rozkreca i teraz moze rodzić ![]() Zewnętrzna rana zagoła się jakoś po 3 tyg a wewnętrzna...hm....w sumie to jeszcze tak do końca chyba ię nie zagoiła. Dyskomfortu już nie czuję, chyba ze długo siedzę w jednej pozycji, jak np. karmię małą ![]() Cytat:
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno 2 teraz po remoncie to mega wypas
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Witam moj Igorek po szczepieniu.. robilismy normalnym trybem i bednego 3 razy kuli
![]() noi w 7tyg przytyl z 3510 do 5800 i urósl 9cm![]() a teraz ide bo glodomorra juz chce jesc
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, ja w tej ciąży leżałam w dwójce już 3 razy. Nie mogę narzekać... (chociaż wolałabym rodzić w mswia). Jednak oni od początku kontrolują to moje spojenie, więc nie chcę na siłę zmieniać szpitala tylko na poród...
|
|
|
|
#2565 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry mamusie.
Moj maly terrorysta od 8. juz nie spi a zawsze byl spokoj do 10./11. ![]() Lezy w koszyku kolo mnie i syczy, nie wiem co on dzis chce. Ma sucho, najedzony, a sie zlosci. Moja rana krocza mnie prawie wcale nie bolala, bez porownania do pierwszego porodu, gdzie bylam nacinana a tym razem nie, tylko troszke peklam z zewnatrz. Mowie wam, przy nacieciu miesiac bolalo i do teraz mam twarda blizne a teraz nic nie bolalo, siadalam i chodzilam normalnie od poczatku. Teraz jestem 2 tyg po porodzie i wszystko ladnie zagojone, szwy sie rozpuscily i jest super. Ania kciuki za egzamin. No i trzymam kciuki za dziewczyny ktore ida na wywolanie, oby szybko poszlo ![]() No a czy lepiej miec malucha w brzuszku czyna swiecie? Oczywiscie ze na swiecie ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Uska dla dzielnego Igorka. Ladnie przybiera
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok. 2 tygodni
Cytat:
![]() A inna koleżanka miała poród w 3 godziny od zera, przy czym tylko jeden skurcz party i maluszek na świecie ![]() Cytat:
![]() _________________________ _____ Cześć ![]() Niedawno wyszła ode mnie koleżanka z prawie 2-letnim synkiem ![]() Mówiła, że odlicza dni do mojego powrotu do pracy ![]() Przyniosła ciuszki dla małego, a dla mnie witaminki i jakiś fajny żel pod prysznic Nocka u nas dziś chyba jedna z gorszych Zaraz się mały ssaczek przebudzi... głodny i zły
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-02-07 o 10:53 |
||
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Małego ![]() Powiedz mi uska, bo Ty miałaś planowaną cesarkę, prawda?przyjechałaś do szpitala rano, przed zabiegiem. Miałaś makijaż na sobie? Bo ja właśnie się zastanawiam, czy mogę pomalować rzęsy (hyhy, nie śmiejcie się ze mnie), czy byłaś w miarę wypoczęta po zabiegu? co z paznokciami? trzeba mieć zmyty lakier?jeśli tak, to chodzi o dłonie czy stopy?znieczulili Cię od pasa w dół?
|
|
|
|
|
#2568 | |||||
|
Raczkowanie
|
dzien doberek
![]() Ania - powodzenia na examie ;p Cytat:
![]() ja tez ide w czw na 8 polezec w szpitalu bo przeterminowana bede i tez nie chce podobno to boli bardziej niz zwykly porod ;(Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i brawa za szczepionne ![]() Cytat:
a mojej niespieszno....--------------------- bolał mnie w nocy z tyłu na dole caly kregoslup do 3 w nocy... myslalam ze to JUZ bo bolalo co 15 minut ale widocznie nie bo zasnelam a pod koldrą nic nie lezy wiec chyba nie urodzilam....no i pojutrze do szpitala... i bede lezec i lezec .... ciekawa jestem jak to u mnie w szpitalu jest po ilu dniach wywołują.... CZUBASKU TY COS WIESZ ?? ech a najgorsze jest to ze ona ciagle rosnie... rozerwie mnie ;( pomarudzilam sobie, teraz moge porobic cos w domku moze sie rozszerze na dole
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
prawdziwy Polak-jak glodny to zly
U nas temat tygodnia-dziewczyna urodzila przed szpitalem na -4 stopniowym mrozie bo.....nie mogli sie dostac do srodka do szpitala bo to bylo w nocy i drzwi byly zamkniete, polozna wyszla na zewnatrz i odciela pepowine. Zastanawiam sie czy to ona tak przeciagnela porod czy to oni ja zbywali ze jeszcze ma nie przyjezdzac
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe moje sny to czasem tragedia.
Czekam i czekam i nic. Staram sie jak najwiecej ruszac, ale to nic nie daje. Schylam sie, ruszam, zginam, ale tylko kopniaka dostaje , bo chyba jej niewygodnie. Czy oni musza wywolac poród? A nie można poczekać, aż samo sie zacznie? Bez wzgledu na to kiedy to sie stanie ? Bo na USG termin mi wskazywał 11 luty, a wczwartek będzie 9, więc może niech poczekają jeszcze Dziś gotuję gulasz z dziczyzny , ciekawe co mi to wyjdzie. |
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamusia ty idziesz do Rydygiera? |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
ech.. widzę nie tylko ja czekam
jestem już dzień po terminie i nic...! niby dzień to mało ale naprawdę chciałabym już dołączyć do grona mamuś rozpakowanych... czekam i czekam... a tu ani skurczy przepowiadających ani nic... czasem twardnieje brzuch dziewczyny wy też macie uczucie jakby sączących się wód? bo ja czasem tak... szczególnie jak nic nie robię, albo jak rano wstaję i tak od wczoraj... ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
i jak co to wtedy wywołanie porodu bo mam jeszcze sprawne łożysko i dużo wód (tak mówił gin)
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
My po terminie 4 dni i cisza...
haha jeszcze tydzien temu broniłabym sie przed porodem rękami i nogami, a teraz po prostu chce mieć to już za sobą. I nie chce mi się czekać. |
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja lezałam na ginekologii to tak szybko nie wywoływali, no chyba że były zielone wody.... Gadałam z kobietkami które były i tydzień po terminie. Może się spotkamy bo ja tez mam wizyte w czwartek i moze zostane do porodu
|
|
|
|
|
#2576 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz tylko jeszcze jutro ostatni egzamin i też zaczynam ostatni semestr. Studiuję Ekonomię. a bede miała tylkio 1 ćwiczenia i 4 wykłady więc myslę że dam radę to będziemy sie wspierać w pisaniu pracy bo ja póki co mam sam plan![]() Cytat:
oho ostro, pewnie mówili jej, że jeszcze jest czas i jeszcze nie rodzi...też mi się czasami wydaje że mi się coś sączy szczególnie po nocy jak wstaję.
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
Sebuś zasnął to mogę chwilke popisać, wczoraj byliśmy na sesji zdj i jak tylko dostanę zdj od razu pochwalę sie moim skarbem w klubiku
![]() pozatym u nas chyba zaczął się pierwszy skok bo mały od wczoraj jest strasznie pobudzony, wczoraj też odkrył ze ma raczki i sa momenty że jak sobie nimi macha nad glówka to potrafi się ich nawet przestraszyc mamusie czy u Was też był już skok i czy dłygo on trwał?? Uska za szczepienia my idziemy 14.02 i mam stracha, jak maly się po nich zachowuje spokojny jest czy raczej marudny??
|
|
|
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Damy radę podobno kobiety mające dzieci lepiej się organizują...
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Bolą mnie strasznie uda. Siedziałam na toalecie i jak wstawałam to myślałam, że sie zegne w pół, taki ból. Ponoć to dziecko obniżając się i główkę nakierowując do kanału rodnego uciska nerwy, może to jakiś zwiastun porodu. Oby, oby.
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaa, zaraz zwariuję!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

za egzamin
takie głupoty mi się śnią.
Damy radę!
byle do środy do ostatniego egzaminu a później to już mogę rodzić
Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny

dla dzielnego Igorka. Ladnie przybiera
a mojej niespieszno....
bo ja czasem tak... szczególnie jak nic nie robię, albo jak rano wstaję i tak od wczoraj...