Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 09:47   #1681
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
jagodzia133

Odnośnie tych "fachowców" to ostatnio oglądałam taki dokument, w którym jakiś facet -szef firmy remontowej- opowiadał jak musił poprawiać po innych ekipach. Normalnie padłam jak usłyszałam, że jak ich klient wkurzy to potrafią w ścianie zamurować jajka, zdechłego kota cz coś innego żeby później śmierdziało! albo w kominie szybę włożyć żeby był niedrożny! Normalnie szok!!!

Udało mi się umówić z znajomą mojej kuzynki, że zrobi nam tort za pół ceny jaką chcieli w cukierni:jupi :
Też to oglądałam, aż byłam zdziwiona do czego mogą się posunąć

Cytat:
Napisane przez aska9222 Pokaż wiadomość
Kochane A Wy mieszkacie przed ślubem ze Swoimi??????????????????? ????????????????????????? ??????????
Na razie nie mieszkamy. A co do mieszkania z rodzicami... nie wyobrażam sobie tego. Dlatego będziemy wynajmować coś małego, ale sami. No chyba że sytuacja u nas sie nie zmieni to.. wynajmiemy letniak u teściowej

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:47   #1682
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

a co do teściowych tak na odległość nie jest zła ale jak bym miała znią mieszkać to wiem że na pewno by się w życie wtrącała ona musi wiedzieć wszystko. Do tego to jest jej dom więc nie mogła bym robić nic po swojemu tylko tak jak ona by chciała dlatego wolę mieszkać osobno. Żeby kłótni nie było....
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:48   #1683
aska9222
Raczkowanie

moja jest straszna ale przez początek bedziemy musieli tam mieszkac... boje sie tego... ja naleze do bardzo nerwowych ludzi.. a ona to tylko wtrącac sie potrafi.. a o teściu to juz nie wspomnę kurcze... potrafii wejść do pokoju i grzebac w cudzych rzeczach...
aska9222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:50   #1684
Cierpliwosc
Zadomowienie

cześć!
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Hejo dziewczynki
Wczoraj cały dzień biegałam po urzędach.... formalnie Jagodowe Dekoracje są już działającą firmą od 2 lutego. Został mi jeszcze urząd skarbowy i podpisanie umowy z fundacją. Potem przelew kasy na konto i zakupu całego asortymentu. Także proszę o kciuki żeby wszystko skończyło się pomyślnie

dokłądnie u mnie też tak robiliśmy albo róże zakręcałam takimi złotymi sprężynkami żeby się nie rozleciały
Super! A masz jakąś stronkę czy jak Cię można znaleźć? Mam koleżankę w Lublinie, bierze ślub w kwietniu, dekoratorki chyba jeszcze nie ma, polecę Cię. No i trzymam żeby się wszystko układało!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
obym w nie dupe upchała
jak coś to ja mogę swoją próbować upchać

Cytat:
dziewczyny zobaczcie ją!!! masakra fuj! okropieństwo... na bank sobie żebra wycięła porąbana

http://kobieta.wp.pl/gid,14228813,im...iazdjecie.html

a na tym filmiku mało się w pół nie złamie
bleee patrzeć na to nie można
Cytat:
i jak się mieszka przed ślubem???? a i co z tymi teściowymi... z nimi pod jednym dachem będziecie mieszkać czy już mieszkacie??
nie mieszkamy teraz razem, nie grozi mi mieszkanie z teściową (za małe mieszkanie hehe), rodzice chcą żebyśmy z nimi mieszkali, ale dziękujemy, niby dom duży, ale jakoś sobie tego nie wyobrażamy
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:50   #1685
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane A Wy mieszkacie przed ślubem ze Swoimi??????????????????? ????????????????????????? ??????????
nie nie mieszkamy ze sobą choc bardzo chcielibysmy... jednak rodzice tżta mają dziwne wg nas poglądy i dla nich mieszkanie ze sobą przed ślubem jest niewyobrażalne więc sobie darowaliśmy to wspólne mieszkanie przed ślubem bo nie chcemy miec w rodzicach wrogów jak śpię u tżta to nie możemy spac w jednym łóżku ale za to wynagradzamy to sobie śpiąc u mnie razem tż nocuje u mnie co drugi dzień moi rodzice twierdzą że nie ma sensu żeby wieczorem jechał do domu więc śpi u mnie a rano z moim tatą jadą razem do pracy bo pracują w jednym zakładzie po ślubie czeka mnie mieszkanie z teściami żebyśmy co nieco mogli uskładac na mieszkanie, nie uśmiecha nam się to ale nie chcemy brac wielkiego kredytu więc przecierpimy trochę...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:51   #1686
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
moja jest straszna ale przez początek bedziemy musieli tam mieszkac... boje sie tego... ja naleze do bardzo nerwowych ludzi.. a ona to tylko wtrącac sie potrafi.. a o teściu to juz nie wspomnę kurcze... potrafii wejść do pokoju i grzebac w cudzych rzeczach...
I też się tego boję.
Ale jak będzie tragicznie to się wyniesiemy - może nie odłożymy kasy ale zdrowie psychiczne i spokój ważniejszy.

Szczególnie że ten pierwszy czas po ślubie jest trudny- każdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki a do tego jeszcze teściowie na głowie - konflikt murowany.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:52   #1687
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra Ale jesteśmy dorosłymi ludzmi. Trzeba ustalić konkretne zasady przed wspólnym zamieszkaniem. To nadal mieszkanie teściów, ale macie też SWOJĄ, prywatną przestrzeń, do której nie można się wtrącać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:52   #1688
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nie otwiera się

ja też trafiłąm na bardzo fajną babkę w poradni. Ona prowadziła całe nauki z mężem poradnię tylko ona. I mi się to podobało że prowadzili oni nauki a nie ksiądz bo oni mieli bardziej obiektywne zdanie na temat małżeństwa
Już poprawiłam linka powinien się otworzyć

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
To zależy o czym ty myślisz czy o naukach przedmałżeńskich tzw. kursie czy o poradni rodzinnej
Bo np. na kurs u mnie trzeba było się zapisywać, zaś do poradni poszliśmy z TŻ się dowiedzieć co i jak bo nie było żadnego numeru tel. i okazało się że odbyliśmy już jedno spotkanie
Mam na myśli nauki przedmałżeńskie. A ponad to wcześniej jest dzieńskupienia dla narzeczonych i też nie wiem czy jechać tam

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Kusicielka!!!!
Cytat:
Hejo dziewczynki
Wczoraj cały dzień biegałam po urzędach.... formalnie Jagodowe Dekoracje są już działającą firmą od 2 lutego. Został mi jeszcze urząd skarbowy i podpisanie umowy z fundacją. Potem przelew kasy na konto i zakupu całego asortymentu. Także proszę o kciuki żeby wszystko skończyło się pomyślnie
trzymamy

Cytat:
My mieliśmy rok 01.01.2012

Cytat:
a jeśli nie to czy bedziecie mieszkac razem z teściowami???????????:mad :
Nie chcieliśmy do tego dopuścić dlatego wynajęliśmy kawalerkę i uważam, że jest to najmądrzejsza decyzja jaką podjęliśmy

A żeby mieć na tą kawalerkę idę dziś na tą nieszczęsną rozmowę o 13 dlatego bardzo proszę o kciuki
Stary 2012-02-07, 09:54   #1689
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo dziewczynki

dokłądnie u mnie też tak robiliśmy albo róże zakręcałam takimi złotymi sprężynkami żeby się nie rozleciały

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

A u mnie dzisiaj cieplej tylko -10 stopni także jest coraz lepiej

jak u mnie będą takie problemy to też tak zrobię... trzeba zacząć walczyć bo jeśli każdy będzie siedział cicho to się tak księża rozbestwią że trzeba będzie potem płacić już w tysiącach a nie w setkach.
KOCHANA NAWET NIE WIESZ JAK Ci kibucuje!!! Teraz przed Tobą masa pracy i zbierania klientów..niestety dotacja jest jedną z łatwiejszych rzeczy w biznesie

Wierze w Ciebie Kciukasy kcohana!!

Cytat:
Cytat:
a jeśli nie to czy bedziecie mieszkac razem z teściowami???????????:mad :
Nie mieszkamy i oby nigdy nie było dane nam mieszkać.....

Podobno spora czesc ludzi rozwodzi sie własnie przez mieszkanie z tesciami

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:55   #1690
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

my po 6 miesiacach bycia ze sobą , zamieszkalismy razem w maju minie 5 lat

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:55   #1691
aska9222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja idę mieszkać do teściów, niestety jakoś trzeba będzie przetrwać 1-2 lata.
Mamy do dyspozycji jeden pokój a reszta wspólna i nie bardzo sobie to wyobrażam...
wspólczuje... mam podobnie jeden pokój ale na szczescie kuchnia osobno... bo nie znioslabym juz jej obiadzików... zreszta uwierzcie Wy tez byście nie zniosły.. tez 2-3 lata bedziemy musieli sie przemęczyc ale jak już bedą dzieci to nie bedzie innego wyboru jak myśleć o czyms innym na szczeście bo na jednym pokoju nie damy rady.. i tak myślimy żeby ich szope 20metr zburzyć i tam cos pobudowac.. ale znając zycie to jej sie nie spodoba bo ona myśli że będziemy wiecznie z nią mieszkać... a najlepsze jest to ze ma dopiero 45 lat a zachowuje sie na 80, corka buduje sie JUZ PONAD ROK 30m dalej a ona ani razu u niej na budowie nie była tak sie interesuje...
Stary 2012-02-07, 09:58   #1692
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O masakra Ale jesteśmy dorosłymi ludzmi. Trzeba ustalić konkretne zasady przed wspólnym zamieszkaniem. To nadal mieszkanie teściów, ale macie też SWOJĄ, prywatną przestrzeń, do której nie można się wtrącać.
dlatego my ustalamy zasady, narazie kuchnia będzie wspólna więc będziemy miec parę szafek do własnej dyspozycji plus lodówka będzie podzielona na pół (chyba że zdecyduejmy że kupujemy własną) żeby nie było że szwagier który notabene jest pasożytem będzie wyjadał nasze jedzenie... w drzwiach zamontujemy zamek i wieczorm się zamykamy i nikt nie ma wstępu... musimy się przemęczyc ale myślę że nie będzie źle...

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
KOCHANA NAWET NIE WIESZ JAK Ci kibucuje!!! Teraz przed Tobą masa pracy i zbierania klientów..niestety dotacja jest jedną z łatwiejszych rzeczy w biznesie

Wierze w Ciebie Kciukasy kcohana!!

Nie mieszkamy i oby nigdy nie było dane nam mieszkać.....

Podobno spora czesc ludzi rozwodzi sie własnie przez mieszkanie z tesciami
no to dzieki to czeka mnie rozwód

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-07, 09:59   #1693
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Nie chcieliśmy do tego dopuścić dlatego wynajęliśmy kawalerkę i uważam, że jest to najmądrzejsza decyzja jaką podjęliśmy

A żeby mieć na tą kawalerkę idę dziś na tą nieszczęsną rozmowę o 13 dlatego bardzo proszę o kciuki
trzymają się!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:00   #1694
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
no to my mamy podobnie... a jak wasze teściowe, da się wytrzymać??? bo moja jest niestety okropna, a zapowiada się ze na początku bedziemy z nią mieszkać, ale na szczeście kuchnia bedzie osobno i nasz pokój i kuchnie odgrodzimy sobie dzwiami... ale i tak sie tego boje...
da się wytrzymać, ale z dziubków spijać sobie na pewno nie będziemy.
wytrzymywanie wynika z tego że widze ją od wielkiego święta na co akurat nie narzekam

Cytat:
a do tych kóre mieszkaja z teściowymi... JAK JEST???
na szczęście mi to nie grozi

My będziemy mieszkac u mnie w domu- dostanę dom po rodzicach, więc to oczywiste. Będziemy mieć całe piętro (kuchnia, 2 pokoje, salon i łazienka) plus poddasze do zagospodarowania w którym będą 2-3 pokoje, planujemy je przeznaczyć dla dzieci, a my zostaniemy na piętrze. TŻt się bardzo cieszy z takiego rozwiązania, unikniemy kredytów i innych szmerów bajerów.
A co do mieszkania z rodzicami, oni do mnie na górę nie wychodzą w ogóle, jak chcą czegoś to dzwonią na komórkę albo stukają w kaloryfer mimo to TŻt ma bardzo dobry kontakt z nimi. Moja mama go bardzo lubi, tata tak samo.
Stary 2012-02-07, 10:01   #1695
Nika0208
Rozeznanie

Jagodzia trzymam kciuki za dalsze formalności wzwiązku z firmą
A co do mieszkania razem... na tygodniu TZ mieszka u siebie a w weekendy śpi u mnie ( głownie na odleglosc jaka nas dzieli 50km, widujemy sie tylko w weekendy)Równiez jak jezdze do TZ to śpimy razem od poczatku.
Kicia dziś dzwoniłam do naszego USC i dukumenty wydają od ręki wiec w piątek się wybieramy a w sobotę podpisac protokół. r
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:02   #1696
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
nie nie mieszkamy ze sobą choc bardzo chcielibysmy... jednak rodzice tżta mają dziwne wg nas poglądy i dla nich mieszkanie ze sobą przed ślubem jest niewyobrażalne więc sobie darowaliśmy to wspólne mieszkanie przed ślubem bo nie chcemy miec w rodzicach wrogów jak śpię u tżta to nie możemy spac w jednym łóżku ale za to wynagradzamy to sobie śpiąc u mnie razem tż nocuje u mnie co drugi dzień moi rodzice twierdzą że nie ma sensu żeby wieczorem jechał do domu więc śpi u mnie a rano z moim tatą jadą razem do pracy bo pracują w jednym zakładzie po ślubie czeka mnie mieszkanie z teściami żebyśmy co nieco mogli uskładac na mieszkanie, nie uśmiecha nam się to ale nie chcemy brac wielkiego kredytu więc przecierpimy trochę...
W naszym przypadku to moi rodzice mieli z tym problem. Nie dopuszczali do siebie myśli, że moglibyśmy razem zamieszkać, ale po prostu wynajęliśmy mieszkanie i 1,5 roku już razem mieszkamy. Musieli, to po prostu zaakceptować.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
I też się tego boję.
Ale jak będzie tragicznie to się wyniesiemy - może nie odłożymy kasy ale zdrowie psychiczne i spokój ważniejszy.

Szczególnie że ten pierwszy czas po ślubie jest trudny- każdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki a do tego jeszcze teściowie na głowie - konflikt murowany.
My długo mieszkamy razem, więc przyjdzie nam, a w zasadzie TŻowi nauczyć się żyć z moimi rodzicami. Swoje przyzwyczajenia już znamy, nadal się o niektóre kłócimy, ale potrafimy ze sobą żyć Tż zna dobrze moich rodziców. Pomieszkiwał u nas czasem po kilka dni, więc też wie jak może być. Troszkę się tego boi, ale obiecałam mu, że to my jesteśmy rodzinom, razem będziemy rozwiązywać ewentualne konflikty, nawet te z rodzicami i nie będzie biegania ze wszystkim na dół do mamusi. Ja poza tym jestem taka, że nigdy jakoś nie opowiadałam mamie o wszystkim. Jesteśmy blisko, ale zawsze wolałam wszystkim zająć się sama, poradzić sobie sama- taka Zosia Samosia, więc tak naprawde to bedzie z nami jak w bloku. Oni mają mieszkanie na dole, my na górze i co niedziele będziemy zapraszać się na obiad, a tak to sobie nie będziemy za bardzo wchodzić w drogę- to słowa mojego taty szanują naszą prywatność, więc będzie dobrze
Stary 2012-02-07, 10:04   #1697
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
no to dzieki to czeka mnie rozwód

Hehe to żart był.....

Synuś
Stary 2012-02-07, 10:05   #1698
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
tak, chodzi o takie klipsy które zaczepia się na buty w dowolnym miejscu jako ozdobę znalazłam dziewczynę, która się tym zajmuje i myślę by u niej zamówić klipsy kokardy w kolorze pasa w sukni - stąd też chcę zamówić gładkie buty

audrey w diecezji krakowskiej nie ma potrzeby robienia dni skupienia, tak nam mówiono na naukach. nie wiem czy u mnie tego wymagają - pewnie się dowiem jak będziemy spisywać protokół.
A powiedz mi w necie gdzieś ta? Dziewczynę znalazłaś?

jagodziu

aska my nie mieszkamy razem że względu na poglądy moich rodziców a tak jak madzia nie chcemy mieć w rodzicach wrogów bo po co. Daliśmy radę tyle lat teraz już tylko 5msc zostało. A co do mieszkania z teściami to się nie wypowiem bo nie mam teściów.

Ale nastukałyscie od samego rana
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:06   #1699
aska9222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
MOJEGO M SIOSTRA JESZCZE MIESZKA w tym domu ale za miesiąc sie przeprowadzają bo już maja koniec budowy.... mieszkali z moja teściową a jej matka przez 5 lat, i teraz w ogóle nie rozmawiają z NIMI...
BYŁO CIĄGLE WTRĄCANIE TAK JAK POWIEDZIAŁAM JEJ WŁASNY OJCIEC A MÓJ TEŚC POTRAFIŁ WEJŚĆ DO POKOJU I GRZEBAC IM, ZABRAC JAKIES PIWA BEZ ICH WIEDZY.... ZALOSNE... U NAS JEST TAK SAMO, ile razy grzebali mi w mioch rzeczach pod prekekstem ze chcieli mi cos wyprac... ale jajk mozna grzebac w czyjejś torbie?????????
Stary 2012-02-07, 10:08   #1700
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Dzisiaj pierwszy dzień od połowy stycznia kiedy ja się normalnie wyspałam. Obudził mnie kolega bo dzwonił tak to bym pewnie daje spała.
Na razie jeszcze nie dam rady was nadrobić ale widziałam ze pisałyście o mieszkaniu z teściami.

Witam nową Pm (wiem trochę późno )

Cytat:
Moja teściowa jest w porządku ale z siostra, która mieszczka obok na pewno bym się nie dogadała wiec taka opcja nie jest możliwa. Ale będziemy mieszkać u moich rodziców. Też jakoś bardzo mnie to nie cieszy bo najlepiej byłoby gdybyśmy mieszkali sami, ale chcemy budować dom i wynajmując mieszkanie zajęłoby nam to dużo dużej. Mam ten komfort w domu, że mam dwie łazienki i dwie kuchnie. Wiec na dobrą sprawę możemy się praktycznie oddzielić. Ale i tak się boję bo mimo, że moi rodzice nie robią takich numerów jak wyżej opisany i raczej się nie wtrącają to mama ma ciężki charakter i mi np jest się ciężko z nią dogadać. Ale mam nadzieję, że to rozwiązanie tylko na 3 może 4 lata.

Musze się wam pochwalić. Tż dostał awans. Na razie tylko pracuje na głównym stanowisku ( wcześniej był tak zwanym pomocnikiem). Myślę, że jak mu wszystko dobrze pójdzie to dostanie też podwyżkę. A ludzie na tym stanowisku, którzy mają już doświadczenie zarabiają co najmniej 6tys na rękę. Jakby on dostał jakąkolwiek podwyżkę to już będzie nam prościej przy budowie domu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:08   #1701
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Jagodzia trzymam kciuki za dalsze formalności wzwiązku z firmą
A co do mieszkania razem... na tygodniu TZ mieszka u siebie a w weekendy śpi u mnie ( głownie na odleglosc jaka nas dzieli 50km, widujemy sie tylko w weekendy)Równiez jak jezdze do TZ to śpimy razem od poczatku.
Kicia dziś dzwoniłam do naszego USC i dukumenty wydają od ręki wiec w piątek się wybieramy a w sobotę podpisac protokół. r
Dzięki za info ja to się jeszcze zastanawiam czy wyciągać w kwietniu przed spisywaniem protokołu, te dokumenty czy poczekać bliżej ślubu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:13   #1702
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hehe to żart był.....
domyśliłam się
zazdroszczę tym dziewczynom które stac na własne domy, które dostały domy w spadku te które za gotówke kupują mieszkania, my nie mamy póki co takiej mozliwości, teściowie chcą nam w jakis sposób pomóc dając 50tys na mieszkanie troche uskładamy no a na resztę mieszkania trzeba będzie tak czy inaczej wziąc kredyt bo wiecznie z teściami mieszkac nie będziemy z resztą nie chcemy... no chyba że teściowie sie wkońcu ogarną i sprzedadzą choc jedno pole wtedy na mieszkanie byśmy mieli od ręki... no ale podejrzewam że wszystko sie wyjaśni po ślubie... no bo jak wszystko po ślubie to to też

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
MOJEGO M SIOSTRA JESZCZE MIESZKA w tym domu ale za miesiąc sie przeprowadzają bo już maja koniec budowy.... mieszkali z moja teściową a jej matka przez 5 lat, i teraz w ogóle nie rozmawiają z NIMI...
BYŁO CIĄGLE WTRĄCANIE TAK JAK POWIEDZIAŁAM JEJ WŁASNY OJCIEC A MÓJ TEŚC POTRAFIŁ WEJŚĆ DO POKOJU I GRZEBAC IM, ZABRAC JAKIES PIWA BEZ ICH WIEDZY.... ZALOSNE... U NAS JEST TAK SAMO, ile razy grzebali mi w mioch rzeczach pod prekekstem ze chcieli mi cos wyprac... ale jajk mozna grzebac w czyjejś torbie?????????
widze tesciowie są bardzo nie wporządku może z góry przed zamieszkaniem ustalcie zasady? może to cos da?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-07, 10:14   #1703
ladystar
Zakorzenienie

Kochane moje!!! dzis wielki dzien!!!

5 miesiecy(150 dni!!!) do naszego slubu!!!
a takze rocznica naszych zareczyn

chyba powinnam zrobic dzis jakies zestawienie z tej okazji

Cytat:
Hejo dziewczynki

jak u mnie będą takie problemy to też tak zrobię... trzeba zacząć walczyć bo jeśli każdy będzie siedział cicho to się tak księża rozbestwią że trzeba będzie potem płacić już w tysiącach a nie w setkach.
łooo!! Gratulacje!! trzymam mocno kciuki

A co do ksiezy to tez nie zostawilabym tego bez odzewu, ciekawe ile nasz nam powie. Ale ja jestem taka cieta na ksiezy z wielu powodow i nie zamierzam im dokladac kasy do nowego BMW (bo takie u nas ma proboszcz) I tez uwazam ze trzeba z tym walczyc, bo jak kazdy bedzie odpuszczal to beda czuc sie bezkarni i beda wyciagac coraz wiecej pieniedzy od ludzi, a chyba sa jakies granice.

Jesli chodzi o mieszkanie to moj TZ pomieszkuje czasem u mnie, ok. 3-4 dni tygodniowo. Po slubie zamierzamy mieszkac u moich rodzicow do momentu wybudowania wlasnego domku. U rodzicow mamy osobne pietro, mamy juz lazienke, aneks kuchenny zrobilam rok temu, wszystko jednak najnizszymi kosztami bo lepiej zostawic kaske na domek

Audrey u nas tez jest system stukania w kaloryfer

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:18   #1704
aska9222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Dzisiaj pierwszy dzień od połowy stycznia kiedy ja się normalnie wyspałam. Obudził mnie kolega bo dzwonił tak to bym pewnie daje spała.
Na razie jeszcze nie dam rady was nadrobić ale widziałam ze pisałyście o mieszkaniu z teściami.

Witam nową Pm (wiem trochę późno )

Moja teściowa jest w porządku ale z siostra, która mieszczka obok na pewno bym się nie dogadała wiec taka opcja nie jest możliwa. Ale będziemy mieszkać u moich rodziców. Też jakoś bardzo mnie to nie cieszy bo najlepiej byłoby gdybyśmy mieszkali sami, ale chcemy budować dom i wynajmując mieszkanie zajęłoby nam to dużo dużej. Mam ten komfort w domu, że mam dwie łazienki i dwie kuchnie. Wiec na dobrą sprawę możemy się praktycznie oddzielić. Ale i tak się boję bo mimo, że moi rodzice nie robią takich numerów jak wyżej opisany i raczej się nie wtrącają to mama ma ciężki charakter i mi np jest się ciężko z nią dogadać. Ale mam nadzieję, że to rozwiązanie tylko na 3 może 4 lata.

Musze się wam pochwalić. Tż dostał awans. Na razie tylko pracuje na głównym stanowisku ( wcześniej był tak zwanym pomocnikiem). Myślę, że jak mu wszystko dobrze pójdzie to dostanie też podwyżkę. A ludzie na tym stanowisku, którzy mają już doświadczenie zarabiają co najmniej 6tys na rękę. Jakby on dostał jakąkolwiek podwyżkę to już będzie nam prościej przy budowie domu.
to super gratulacje!!! u nas jest tak że siostra mojego i jej mąż są super dużo czasu spedzamy razem...dużo nam mówią i to właśnie oni mówili że mamy sobie tą kyuchnie z pokojem odgrodzic bo bedzie ciężko... u nich jest tak że jak do nich goście przyjadą to teściowa potrafi stac przy dfzwiach i sluchac o czym gadaja... sama to kilka razy widzialam... a jak juz ktos ich odwiedzi tzn jego siostre to na gosci patrzy z taka pogarda ze szok... ciekawe jak u nas bedzie mam nadzieje ze te 3 lata sie nie przedłuża..

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
domyśliłam się
zazdroszczę tym dziewczynom które stac na własne domy, które dostały domy w spadku te które za gotówke kupują mieszkania, my nie mamy póki co takiej mozliwości, teściowie chcą nam w jakis sposób pomóc dając 50tys na mieszkanie troche uskładamy no a na resztę mieszkania trzeba będzie tak czy inaczej wziąc kredyt bo wiecznie z teściami mieszkac nie będziemy z resztą nie chcemy... no chyba że teściowie sie wkońcu ogarną i sprzedadzą choc jedno pole wtedy na mieszkanie byśmy mieli od ręki... no ale podejrzewam że wszystko sie wyjaśni po ślubie... no bo jak wszystko po ślubie to to też
j
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

widze tesciowie są bardzo nie wporządku może z góry przed zamieszkaniem ustalcie zasady? może to cos da?
tak bedzie trzeba zrobić i wstawic dzwi z zamkiem to jak bedziemy wychodzic to po prostu zamykac dzwii i tyle...
Stary 2012-02-07, 10:18   #1705
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak mieszkamy sami juz od 4 lat razem nie wyobrazam sobie mieszkac z tesciami nie ma to jak prywatnosc w swoim domu to moge nawet nago latac caly dzien :P

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:22
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:19   #1706
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Są kciukasy

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Gratulacje dla TŻa Ja też jusze się pochwalić awansem. Tylko na próbę, ale zawsze coś. Gosza_m pisałam ostatnio, że te 3/4 etatu to fikcja u nas w firmie, bo rzeczywiście tylko dwie dziewczyny tak pracują, ale ostatnio szefowa zaproponowała to kolejnym trzem dziewczynom, w tym mnie Od dziś zaczynam pracę na 3/4. Boję się, że nie dam rady, ale postaram się, bo te 20o zł więcej do wypłaty, to dla mnie teraz bardzo dużo. Dowiedziałam się jednak, że szefowa już robiła takie próby z innymi dziewczynami, ale sobie nie radziły tak długo dzwonić i zabierała im ten awans, więc niestety to nie jest tak zupełnie bezpieczna sytuacja i do tych 200 zł nie mogę się za bardzo przyzwyczajać.
Stary 2012-02-07, 10:19   #1707
aska9222
Raczkowanie

to super gratulacje!!! u nas jest tak że siostra mojego i jej mąż są super dużo czasu spedzamy razem...dużo nam mówią i to właśnie oni mówili że mamy sobie tą kyuchnie z pokojem odgrodzic bo bedzie ciężko... u nich jest tak że jak do nich goście przyjadą to teściowa potrafi stac przy dfzwiach i sluchac o czym gadaja... sama to kilka razy widzialam... a jak juz ktos ich odwiedzi tzn jego siostre to na gosci patrzy z taka pogarda ze szok... ciekawe jak u nas bedzie mam nadzieje ze te 3 lata sie nie przedłuża..
Stary 2012-02-07, 10:21   #1708
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
domyśliłam się
zazdroszczę tym dziewczynom które stac na własne domy, które dostały domy w spadku te które za gotówke kupują mieszkania, my nie mamy póki co takiej mozliwości, teściowie chcą nam w jakis sposób pomóc dając 50tys na mieszkanie troche uskładamy no a na resztę mieszkania trzeba będzie tak czy inaczej wziąc kredyt bo wiecznie z teściami mieszkac nie będziemy z resztą nie chcemy... no chyba że teściowie sie wkońcu ogarną i sprzedadzą choc jedno pole wtedy na mieszkanie byśmy mieli od ręki... no ale podejrzewam że wszystko sie wyjaśni po ślubie... no bo jak wszystko po ślubie to to też [COLOR="Silver"]
?
My mamy dom, ale na kredyt i tez bywa cięzko Zwłaszcza zimą jak rata jest + ogrzewanie....ale cos za cos

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Kochane moje!!! dzis wielki dzien!!!

[CENTER]5 miesiecy(150 dni!!!) do naszego slubu!!!
a takze rocznica naszych zareczyn

Audrey u nas tez jest system stukania w kaloryfer
My rocznice zareczyn mamy za 6 dni..dokładnie 13.02

22.02 sa moje urodziny..więc jest co świetować

Boziu..do slubi mamy tylko 130 dni....aaaaaaaaaaaaaaaaa! !!!!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:28
Stary 2012-02-07, 10:21   #1709
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No i masz! Znowu idę w stronę bankructwa
Allegro mnie wsiąknęło i d.upa
Kupiłam prezent walentynkowy dla Tż () : http://allegro.pl/walentynki-i-love-...087830185.html
I prezent urodzinowy tyyż dla niego http://allegro.pl/nowa-golarka-braun...100445573.html (jego marzenie no i wreszcie będzie miał mój uluuubiony kilkudniowy zadbany zarost )

Ale na tym koniec, oszczędzam!!
ooo !!! też chciałam mojemu TŻ kupić na urodziny golarkę, ale taką, by robiła dwudniowy zarost kompletnie się na tym nie znam, szukam na necie informacji, która jest dobra i nadaje się do tego (bo chyba nie każda ma takie funkcje ), ale nic nie mogę z tego pojąć. Czy ta golarka, którą kupiłaś swojemu prawie ślubnemu jest dobra, słyszalaś o niej dobre opinie? Dzięki za pomoc i odp

my też nie mieszkamy razem. Widzimy się raz,dwa razy w tygodniu, a czasem raz na dwa tygodnie, bo oboje dużo pracujemy i często w weekendy jesteśmy w pracy na studiach mieszkaliśmy razem i było cudownie chciałabym jak najszybciej mieszkać z moim TŻ.Na razie szukamy mieszkania. Mieszkanie z teściami u nas nie wchodzi absolutnie w grę, mimo że teściowie myślą, że z nimi zamieszkamy. Nawet wyremontowali dwa pokoje mówiąc, że to dla nas... nie wiem dlaczego tak uważają, bo często podkreślam, że zamieszkamy na swoimi. A oni i tak na upartego mówią "nigdy nic nie wiadomo, teraz młodzi chcieliby nie wiadomo co miec". I upierają się, że na pewno nie znajdziemy mieszkania i przyjdzie nam się do nich wprowadzac.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:24
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:22   #1710
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:

Powodzenia

Cytat:
Ja mam dokładnie tak samo zarówno moi rodzice i teściowie nie uznają mieszkania przed ślubem więc musimy wytrzymać jeszcze 207 dni
Po ślubie będziemy mieszkać u moich rodziców w jednym pokoju i ze wspólną kuchnia niestety, ale to w sumie z oszczędności, bo dostaliśmy od moich rodziców działkę jakieś 10km dalej i na wiosnę 2013 myślimy coś ruszyć z własnym domkiem Mam nadzieję że za 3-5lat będziemy już w swoim wykończonym, wymarzonym, WŁASNYM domku
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości