|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bry baby Olutkowa dostała wczoraj (nabyliśmy jej ) gitarę i Ciekawa jestem jaka dziś temperatura, jeszcze nie sprawdzałam. Oby się podniosła to może na chwilę się przewietrzymy Miłego dnia babencje!
|
|
#4413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcemy się wybrać jeszcze do Poznania (byłam chyba tylko przejazdem ), ale jak będzie cieplej. Dam znać, może uda się spotkać? ![]() Kasiulka wyobrażam sobie radość Olci Paulina wczoraj bębniła cały wieczór na swoim pianinku No i wieża włączona cały czas. Zasnęła wczoraj sama, przy włączonych kołysankach (wiem, że dla większości z was to, że dziecko zasypia samo to żadna nowość, ale u mnie to wieeelkie wydarzenie )
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam sprawę Co myślicie o wyjeździe z dzieckiem do Egiptu? Mam na myśli tamtejsze s,raczki itp...Myślimy o wyjeździe gdzieś kwiecień/maj. W takim okresie ciepło i przyjemnie jest jedynie w egipcie
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Saga ja zazdroszcze ze Paulina zasypia sama bo Wiki niestety wciąż potrzebuje towarzystwa a w przedszkolu zasypia sama moze to kwestia ciemnosci, mówi ze sie boi bo ciemno, ale jak lampkę zostawię to i tak nie chce co do Egiptu, to nie wiem. Chyba te nasze dzieciaczki juz w miare duze bardziej niz sraczką martwiłabym sie upałami, ale chcecie jechac w maju wiec jest ok---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- a właśnie, ja tez mam sprawę jak podawałyscie bioaron C? podaje sie go przez 14 dni a potem po ilu dniach mozna znowu? kupiłam wielką butelkę i zastnawiam sie czy moge to powtorzyc
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przedszkolu nie ma wyboru i spi. Judi, ja bym sie nie zastanawiala. Jezeli nie bedzie jadl nic poza hotelem i ze sprawdzonych miejsc, bedzie myl rece itp...mysle, ze nic mu nie bedzie |
|
|
|
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, to chyba nie ma reguły. Na pewno trzeba pić wodę tylko butelkowaną, często myć ręce, my np. owoce podawane w restauracji hotelowej zabieraliśmy do hotelu i tam myłam je w wodzie przegotowanej. Lepiej trochę przesadzić z higieną niż potem żałować ![]() Takuśna no właśnie Paulina też zawsze się bała być sama. Któreś z nas musiało być zawsze z nią w pokoju i siedzieć blisko łóżka. Ale jakiś czas temu ustaliliśmy z nią, że dostanie wieżę do pokoju i będzie mogła słuchać piosenek i sama je włączać pilotem. Tylko jednym z warunków było to, że postara się zasypiać w pokoju sama, przy kołysankach i przy małej lampce. Teraz czytam bajkę, potem gaszę górne światło i włączam taką lampkę z bardzo słabą żarówką, do tego kołysanki i buziak na dobranoc. Na razie drzwi od jej pokoju są otwarte i jak siedzimy przy lapkach, to może mnie albo TŻ widzieć. Zobaczymy jak to dzisiaj będzie ![]() Co do Bioaronu, to wydaje mi się, że przerwa miała trwać 14 dni (może na ulotce jest info?)
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Judi trudno doradzć, dużo ludzi bierze ze sobą nawet maluchy. w moim przypadku jest tak, że w krajach arabskich (byłam w turcji kilka razy w tunezji i egipcie) ZAWSZE mam s.raczkę
nie jem nic surowego, nie piję nic z lodem, a zęby myję mineralką.wcale nie musi nic T. dopaść, ale gwarancji- wiadomo- nie ma. |
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Verona ja nie twierdze ze nie
![]() Saga trzymam kciuki za powodzenie misji ![]() kupiłam globus ciekawe czy Wiki sie nim zainteresuje czekam na przesyłkęja byłam kilka razy i nie miałam nigdy zadnych przebojów, nie wiem od czego to zalezy. Tzta tez łapie
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2012-02-06 o 15:30 |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego się obawiamJak moja teściowa była w Egipcie to koleżanka 4 dni z pokoju nie wychodziła, dopadło ją cholerstwo górą i dołem ![]() Stąd moje obawy
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Za tydzień wybywam z TŻtem na 5 dni do Ustronia na snowboard Mam mieszane uczucia bo za Ustroniem nie przepadam, ale wykupili nam kupony na naszą ukochaną Krynicę, a w Zakopcu nie było nic fajnego Dłużej się już czekać nie dało bo ferie zaczynają się za tydzień i to tylko te 2 tygodnie gdzie mała może zostać z moimi rodzicami. Poza tym kupiłam nową kurtkę do jazdy i mogłaby się zmarnować BTW ja tam się cieszę, że u nas leży śnieg. Przynajmniej jest jakaś szansa na jako takie plony, jakaśtam ochronka przed mrozami dla tych roślin jest |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
My właśnie jedziemy do domu Nie zamarzliśmy Ale było warto jechać, wszyscy zadowoleni, Żaden mróz nie straszny zakonserwowaliśmy się Krystianek nauczył się jeździć na nartach i śmiga bez kijek Mnie doktorka bioaron kazała dawać i nic nie mówiła o jakieś przerwie w dawkowaniu - a jadł na wzmożenie apetytu |
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam da się ze stołu szwedzkiego wybrać w miarę bezpieczne produkty ), dla was po drinku i będzie git. Do tego torba leków i dacie radę. W ostateczności to i 3 słoiki pudliszek + makaron z zupek chińskich wystarczą dla jednego Tymka na dobrych kilka dni Ja bym pojechała i po prostu bardzo uważała mam nowy telefon jak rodzice byli ostatnio to się uśmiechnęłam do taty i spytałam czy nie zamierza zmieniać telefonu bo mi się jego Samsung podoba. 2 tyg. mu to tylko zajęło i listonosz mi go dziś doniósł słuchajcie wszystko wskazuje na to,że płacimy zaliczkę za apartamenty w Cro!
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2012-02-06 o 20:12 |
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
fiu Cestusia szykyje Ci się ognisty wyjazd
zazdroszczę mi się znowu chce urlopować |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
żeby nie było, że tylko tak dziwnie-dramatycznie w polandzie Marti u Was też jakiś tatuś dzieciaka wrzucił do Tybru http://tvp.info/informacje/swiat/wrz...-tybru/6416849 co to się teraz z ludzkimi mózgami dzieje trzymajcie kciuki , jutro jadę odwiedzić koleżankę co się bawi w kriokomory w domumuszę przywdziać sporo warstw na cebulę ![]() dzieciaków nie biorę, ściemnię, że przeziębione choć w przypadku Mikiego nie ściema, bo w niedzielę byłam u lekarza, zaczął mi kaszleć sucho jak byliśmy w sobotę u pufy, już miałam wizję oskrzelową , na szczęście, to może był tylko początek kaszlu przeziębieniowgo, bo dziś już wilgotniejszy robiłam inhalacje, do nosa lekarka zapodała neomycynę, na zielone gluty |
|
|
|
#4426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś też się udało. I dziś już mniej marudzenia ![]() Z tym globusem, to przygotuj się teraz na pytania typu: czy ziemia naprawdę jest okrągła. Judi nie wiem czy się zdecydujesz na wyjazd, ale i tak ci zazdroszczę . Tam będzie tak ciepło, woda, ehh. A ja na weekend majowy będę pakować polary i kurtki przeciwdeszczowe - jedziemy do Szkocji. Ale i tak się cieszę - na pewno trochę pozwiedzamy.
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prosiłabym o linka (może być na pw) z apartamentami ![]() co do wyjazdu, muszę to dobrze przemyśleć rozmawiałam z kumpelą w pracy i ona generalnie zniechęciła mnie do egiptu że hurgada to brudna dziura itp hehe
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja do egiptu z dzieciakiem bym nie pojechała, zresztą i tak samej mnie tam nie ciągnie ![]() własnie z brudasami mi się ten kraj kojarzy no i co tam zobaczyć, standard piramidy, itp. wszystko takie tandetne z dzieckiem wybrałabym coś w europie, spokojne wakacje w ciepłym klimacie |
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zdania, bo ze mnie podróżniczka jak z koziej d... trąba
ale moja mama która sporo jeździ mówiła, że mnóstwo ludzi jest z małymi dziećmi w takich krajach jak Egipt, a jej zdaniem dzieci można zabierać w bezpieczniejsze miejsca (delikatnie rzecz ujmując ). Osobiście również wolałabym być w miejscu gdzie nie musiałabym uważać dosłownie na wszystko bo co to za wakacje? ![]() My z Olcią wybieramy się dziś wreszcie na spacer bo zamierzam wziąć sanki. Miłego dnia babencje!
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam male dzieci nie przeszkadzaja w zadnej eskapadzie. Antosia miala 4,5 mies. jak pojechalismy w ciemno do chorwacji. Moze to i nie egipt, ale niektorzy nawet z 4latkiem nie jada, bo twierdza, ze dziecko za male.
Ja bym wybrala jakas hiszpianie, portugalie gdybym miala kase. Zdecydowanie nie egipty, turcje, tunezje itd...za duzy syf i w sumie zadna rewelacja ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Ver_Onka szok, że u Was pierwszy śnieg, u nas jest już uklepany i rozgarniany na boki, na pewno min. 50 cm spadło w sumie o ile nie więcej
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli to mozna sniegiem nazwac. posypalo troszke w nocy. nawet rano nie musialam odsniezac, bo tak malo tego bylo i to spadlo
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie takie kierunki w ogóle nie interesująJednak jak pisałam-w kwietniu tylko w Egipcie jest ciepło. Patrzylam na Kanary, to niestety na Fuercie koło 22 stopni a morze 18. Ani ja ani tz do takiej wody nie wejdziemy ![]() Ale spoko, po Waszych wypowiedziach Egipt zbrzydł mi całkowicie heheMuszę to przemyśleć. Myślę wciąż o chorwacji, tylko ta 12 godzinna zdroga mnie przeraża. Wolałabym wsiąść w samolot i mieć wszystko w nosie
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Po spacerze - nie żyję
![]() ... ale będę mieć (już czuję) zakwasy choć to zbawienne dla mojej figury bo obżeram się ostatnio strasznie
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wszelkie obzeranie wskazane, zrzucać bedziesz na wiosne
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
padłam jaka plaża...
http://www.zakwaterowanie-chorwacja....ufemia/1039/1/
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Saga, zazdroszczę Te zamki Moja netowa kumpelka mieszka w Szkocji i padam jak zapodaje fotki z wycieczek A Chorwacji chyba nigdy nie zobaczę, w nosie mam bulenie tyle kasy za paliwo i takie niedogodności podróży. Ale jak to ktoś lubi to czemu nie
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
buahahahaha, dedłam
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...highlight=guma polecam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

) gitarę i
), ale jak będzie cieplej. Dam znać, może uda się spotkać? 
(wiem, że dla większości z was to, że dziecko zasypia samo to żadna nowość, ale u mnie to wieeelkie wydarzenie
a w przedszkolu zasypia sama 

mi się znowu chce urlopować
, na szczęście, to może był tylko początek kaszlu przeziębieniowgo, bo dziś już wilgotniejszy 
Moja netowa kumpelka mieszka w Szkocji i padam jak zapodaje fotki z wycieczek