|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
#242 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Ja nigdy nie wiem, co tam mam, bo mój (były już) gin nigdy mi nie mówił... Mam nadzieję, że ten mi odpowie, bo tamtego się pytałam, czy OK, to tylko pokiwał głową. A w 1. badaniu widziałam też jakieś śmieci w tym moczu.
|
|
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo skoro we krwi jest w normie... w sumie wieczorem jadłam panna cottę przed badaniem, ale czy aż tak by to wpłynęło. Oszaleję do jutra!
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przechodzi sami Cytat:
Cytat:
![]() Mi jak wychodzi coś nie tak w moczu każą powtarzać wynik dokłądnie tłumaczą że z porannego, ŚRODKOWEGO moczu po podmyciu wodą z szarym mydłem. 2 wyniki póki co był lepsze i zero infekcji. |
|||
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32133928]Ja nigdy nie wiem, co tam mam, bo mój (były już) gin nigdy mi nie mówił... Mam nadzieję, że ten mi odpowie, bo tamtego się pytałam, czy OK, to tylko pokiwał głową. A w 1. badaniu widziałam też jakieś śmieci w tym moczu.[/QUOTE]
ja tez cala ciaze w blogiej niewiadomosci zyje mialam w karcie tylko wpisane baredzo liczne bakterie w moczu, ale jak spytalam gina co to to powiedzial, ze to ma tak byc glukoze robilam jakis czas temu, w pn bede miala wizyte, pewnie tez nie beede znala wynikow
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
Na szczęście mój obecny gin jest bardziej wylewny niż poprzedni. Nawet wczoraj przy USG poprosiłam go, żeby sprawdził dziecko pod kątem pewnej dolegliwości, którą miał w dzieciństwie mój mąż (bo się naczytałam, że to może być genetyczne, ale jednak nie jest). I jak mi zaczął tłumaczyć, na czym to polega i że u nas jest wszystko super, to już mu chciałam przerwać i powiedzieć: ja to wszystko wiem, przeczytałam na wikipedii :P Ale wolę, jak mozolnie tłumaczy niż jak się muszę prosić o wydukanie kilku słów.
|
|
|
|
#249 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wchodzę, siadam i mówię "dzień dobry, ja się boję" ![]() Cytat:
![]() ale trzęsie mnie na myśl o tym ![]() Cytat:
, dość poważny incydent neurologiczny, dzięki któremu mogę "rodzić" tylko przez cc, bo sn byłby zagrożeniem życia. Zawdzięczam temu "incydentowi" również zażywanie przez całą ciążę i karmienie heparyny drobnocząsteczkowej w postaci zastrzyków w brzuch
|
|||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie tak boje naciecia krocza, ze juz sama nie wiem czy leposze cc czy porod naturalny.
Dodam, ze u mnie w szpitalu nacinaja wsyztkich raczej, takze ja raczej tez nie odmowie. boje sie, ze pozniej na dupie nie usiade. w dodatku w szpitalu nie ma znieczulenia do porodu naturalnego tylko jest gaz. chce rodzic w moim miescie, jest tylko 1 szpital, no ale sie boje jak choileraaaa ....
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Ale pędzicie
a ja zapisałam się do gina na NFZ ;D i nawet się okazało że już się z Panem doktorem poznałam podczas cięcia z pierwszym Bąblem
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Dziś miałam dzień lenistwa - cały dzionek przespałam. ![]() Idę czytać. |
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
jeszcze zostalo Cytat:
ja "dowcipne" mialam tylko pierwsze usg w 9tyg , pozniej w 12stym i teraz w 22 przez brzuszek Cytat:
Ojj leci leci ja niedawno test robilam a tu juz 23 tydzien
|
|
|
#254 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podkłady muszą być ja miałam sporo i majteczek jednorazowych do tego miałam swój spiryt i gaziki do przemywania bo nikt nie raczył mi przemyć szwa ale ja miałam specyficzny szpital. Polecam Ci zwykłe białe mydło (nie szare, ale podobno najlepsze) do mycia właśnie rany.Cytat:
no i rodzinne 68zł jak Ci dochód nie przekracza ![]() Cytat:
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił z Lidla i przywiózł mi takie gumy rozpuszczalne Fritt z wit, C o smaku truskawkowym
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32137632]Fajnie się macie, że w ogóle dostaniecie wychowawczy, bo ja i mój pracodawca po porodzie mówimy sobie pa pa, więc zostają 4 miechy zasiłku macierzyńskiego, a potem...
To tak jak u mnie najprawdopodobniej będzie.
|
|
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wizytę mam dopiero w piątek, a leukocyty też niczym dobrym nie są.Cytat:
Także niczym się nie martwię
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zjadłam całą paczkę (5szt) misiów
Wiecie, takich co na odpustach sprzedają, wafelek w kształcie misia a w środku pianka Ktoś pytał o szczotkę dla dzidziusia. Ja wybrałam taką http://allegro.pl/szczotka-do-wlosow...086249177.html Siedzę dzisiaj cały dzień na allegro i już mi się mózg lasuje |
|
|
|
#260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32120271]Hmm ja jednak wybiorę gdzieś blisko, bo nie mam samochodu, a jak będę musiała sama iść z dzieckiem, to będzie mi zależało, żeby to było jednak niedaleko.[/QUOTE]
Ja poszukam gdzieś bliżej, też nie wyobrażam sobie, że muszę jechać przez całe miasto, jakby zaszła nagła potrzeba. Ostatnio zastanawiam się nad kupieniem drugiego samochodu... Ale nie wiem... Mąż w sumie do pracy ma 20 minut spacerkiem i chodzi pieszo. Samochód mam do dyspozycji. Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o pieluchy, to jak robiłam duże zakupy na all kupiłam 2 opakowania pampers newborn po 43 sztuki (26zł opakowanie). W razie potrzeby się dokupi. Cytat:
Dzięki za podpowiedź gdzie kupić. Mnie zawsze możesz pytać, choć nie wiem czy zawsze będę znała racjonalną odpowiedź o co mi konkretnie chodzi. Cytat:
![]() Nie wiem, czy któraś z dziewczyn ma wskazanie do cc. Ja bym chyba wolała, ale szans raczej nie mam i nie zamierzam o to walczyć czy płacić komukolwiek za taką możliwość. Czy mogę zapytać z jakiego powodu masz wskazanie? Jeśli nie chcesz nie musisz mi odpowiadać. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32137632]Fajnie się macie, że w ogóle dostaniecie wychowawczy, bo ja i mój pracodawca po porodzie mówimy sobie pa pa, więc zostają 4 miechy zasiłku macierzyńskiego, a potem...
|
#262 |
|
Konto usunięte
|
Całkiem możliwe, ja jestem kiepska z tych spraw kadrowo-płacowych. Tym lepiej
![]() Ale ja jestem totalnie w lesie z wyprawką Muszę się porządnie zabrać za to.
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam umowę do 31.12.2012 (miałam dostać na stałe) więc wychowawczego dostanę aż miesiąc więc pewnie nie pójdę tylko od razu na zasiłek chyba,że wrócę do pracy
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,url...ierzynski.html tutaj sobie mozesz policzyc do kiedy mniej wiecej bys miala urlop macierzynski
no i tak jak mowie to jest chyba 6 mcy wiec nie jest zle ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Niektore z nas po macierzynskim zostana na lodzie ja sie bede martwila za pare mcy, narazie jeszcze maly ze mnie nie wyszedl wiec sie nie stresuje :_)
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka dostaniesz zasiłek dla bezrobotnych no jak ??? 9miesiecy ciązy + macierzyński więc powinien przysługiwać chyba że ja źle myśle
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie Ci jak to jest z zaległym urlopem, mam do wykorzystania za 2011 -20 dni, mogłabym go wykorzystac np. po macierzynskim ?(zakładajac ze szefowa sie zgodzi) i kto mi za to zapłaci? tzn. no wiecie, czy bede miała go płatny. Jesli nie ma takiej mozliwosci, to co mam z nim zrobic? Bo skoro jestem na l4, to nie wykorzystam go.
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
powinnaś dostać albo powinna Ci zapłacić od tego roku zaległy urlop można wykorzystać do wrzesnia
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny z Wrocławia, orientujecie się który ASKOT jest najlepiej zaopatrzony jeżeli chodzi o łóżeczka???
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
podobno okres macierzynski to jest okres krory liczy sie np do emerytury, ale to jest taki okres za ktory placi zus i wtedy jakos inaczej sie tto liczy no i nie nalezy sie zasilek. nie wiem jak to ubrac w ladne slowka, ale tak mi tlumaczyli.
|
#270 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia dalej spokojna, choć wczoraj w nocy miałam wrażenie, że porządnie kopnęło 2 razy, ale nie wiem czy to to.. Ręka na brzuchu aż mi podskoczyła, ale nie bolało. Cytat:
![]() Cytat:
I wózek... Czyli jeszcze trochę tego zostało. W każdym razie w tym tygodniu wydałam już 1500zł lekką ręką na rzeczy dla maleństwa.Ubrankowo też już jestem gotowa, najwyżej dokupię jakieś kilka fajnych rzeczy, kiedy będziemy znali płeć. Przyznaję się, że wolę mieć wszystko znacznie wcześniej. ![]() Mój mąż sprawdzał mi stan konta, żeby w razie potrzeby cosik mi przelać i patrzy, tu 600zł wydane, tu 400, tam 500... Mówi, że już miał mnie mordować, bo pomyślał, że kolejne rośliny. Ale sprawdził, dziecięce zakupy. To upiekła mi się rozrzutność. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że te bóle to nic groźnego. Też tak czasem mam. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32128432]Ja dochodzę do etapu, który opisała tu już kiedyś któraś z dziewczyn: nie ma miejsca, które by mnie nie bolało. W nocy ciągnie mi brzuch (w zależności od tego, jak się obrócę) i boli kręgosłup. Już się nie mogę doczekać rogala, mam nadzieję, że coś mi pomoże...[/QUOTE] Śliweńka pisała. U mnie to zależy od dnia... Czasem czuję się ok. a czasem jakaś połamana jestem. ![]() Cytat:
Zobaczymy, bardzo liczę na to usg połówkowe w przyszłym tygodniu.
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

bo skoro we krwi jest w normie... w sumie wieczorem jadłam panna cottę przed badaniem, ale czy aż tak by to wpłynęło. Oszaleję do jutra!
13.08.2011
przechodzi sami 
glukoze robilam jakis czas temu, w pn bede miala wizyte, pewnie tez nie beede znala wynikow 

wchodzę, siadam i mówię "dzień dobry, ja się boję"

:zarlo k: Poproszę

Muszę się porządnie zabrać za to.