|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55621 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() zakupiłam paczkę olejków do ust w tkmaxx i jest o wiele lepiej ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- aaaaaaa ja na maskę daję czepek foliowy, więc turban może byc z grubego ręcznika ![]() t-shirt używam do obsuszania włosów po umyciu
|
|
|
|
|
#55622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mój pierwszy raz z takim sposobem, więc po spłukaniu może coś wykombinuję
|
|
#55623 |
|
Zadomowienie
|
melduje sie w nowym watku
![]() Kascysko sto lat sto lat! ![]() Ja wprawdzie mylam wlosy wczoraj rano, ale ze nigdzie sie nie wybieram do jutra do poludnia to dzis zrobilam sobie miksturke- rozcienczylam z woda mleczko Dax SOS po opalaniu, popsikalam tym wlosy i nalozylam Vatike. Niespecjalnie sie polubilysmy, ale mam cala butle, a lniany juz mi sie nudzi bo w kolko go uzywam (nie wiem co mnie podkusilo zeby kupic od razu 250ml, teraz meczy mnie ten brak roznorodnosci Zreszta i tak planuje wieczorem dorzucic lniany na noc.Zmienilam tez dzis metode nakladania oleju na taka, ktora ostatnio jest wychwalana w watku olejowym, czyli nalac lyzke do miseczki i nakladac opuszkami pasmo po pasmie Lyzka to mi chyba nie wyszla tylko wiecej, ale to dobrze bo olejow jak juz mowilam mam az nadto, a przynajmniej mam swiadomosc ze kazdy kosmyk dostal swoja porcje jedzonka Ogolnie musze powiedziec ze znow po dobie od umycia moje wlosy przy skorze wygladaly niezbyt swiezo... Dziwi mnie to, jak tak czytam to wiele osob przed CG musialo myc wlosy codziennie a teraz przy myciu odzywka lub delikatnymi szamponami wlosy wytrzymuja im 2-3 dni. U mnie dokladnie na odwrot
|
|
#55624 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszła do mnie właśnie paczuszka wygrana na fb z olejkiem Schwarzkopf BC OIL Miracle Light Finishing Treatment. I muszę Wam powiedzieć, że jestem zdziwiona składem. Perfumy blisko w składzie, silikon też na dzień dobry. A jak Wy do oceniacie?
INCI: Trisiloxane, Cyclomethicone, Dimethiconol, Helianthus Annus Seed Oil, Parfum, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Citral, Cl 40800. Mnie dziwi właśnie ten silikon i zapach tak wysoko w składzie. No i sklepowa cena 90zł I czym jest ten Trisiloxane ?Nie wstawiłam do wątku z analizą ponieważ nie wiem czy takie coś nadaje się do niej, bo to w końcu olejek ![]()
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-02-07 o 15:03 |
|
|
|
#55625 |
|
Zadomowienie
|
też tak zawsze robię
) najwygodniejszy dla mnie sposób
|
#55626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
* sok z połowy cytryny PH ok. 4 1 litr wody 7,5 - 10ml soku z cytryny Ktoś podawał linka do niej w poprzedniej części. Kascysko sto pozytywnie zakręconych lat ![]() Znów mam rulony |
|
|
|
|
#55627 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Loczęta
Melduję się i ja![]() Zacznę od życzeń Kascysko sto lat A ja myślałam, że Eloe naprawdę wątek zamknęła, by nadrobić, bo guziczków do cytowania nie było ![]() Basiu CUDORabarBra piękne, rzeczywiście takie Basiowe![]() No! Ponadrabiam wieczorkiem, miłego dnia |
|
|
|
#55628 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też kupiłam daaawno temu i nie mogę zużyć właśnie z powodu mentolu. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- To bardziej niż miłe, dziękuję |
||
|
|
|
#55629 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
a spłukujesz? bo ja myślałam, żeby jako odżywkę b/s stosować ![]() Ja wczoraj nałożyłam b/s Joaśkę len+coś tam i nie jestem zbytnio zadowolona- za lekkie to dla mnie...
|
#55630 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Jako maska przed myciem (naprawdę fajnie się sprawdza, tylko trochę mi szkoda tak używać - mała pojemność - 140 ml), odżywkę po myciu, jako bs też, ale w mniejszej ilości. I tak jak Benek - mieszam z żelem do włosów i stosuję do stylizacji (wielkość malutkiego groszka).
Skoro Joanna dla Ciebie za lekka możesz jako bs spróbować też garniera awokado. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-07 o 15:29 |
|
|
|
#55631 |
|
Zakorzenienie
|
tak tą płukanke cytrynową ja robilam ostatnio
1 l wody 2lyzki kwasku cytrynowego i była OK
|
#55632 |
|
Raczkowanie
|
Kacysko sto lat!
![]() No ładnie już nowa część, w starej musiałam stronę nadrobić i tu trzy Mi jutro mijają 2 miesiące z pielęgnacją i chciałam napisać, że nie jest lepiej, ale przed napisaniem spojrzałam na zdjęcia z grudnia i wiecie co wam powiem? Jest lepiej! |
|
|
|
#55633 |
|
Kazar Lady
|
|
|
|
|
#55634 |
|
Zakorzenienie
|
więc tak
dzis umylam wlosy na próbe tym szamponem 7 krauter isany i pozniej odzywką swiss o par milch&honig baardzo się pienią i pięknie pachną, włosy są miekkie i pachnące ale po myciu cięzko sie rozczesują.
|
#55635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nowy wątek zdążył się otworzyć, a Ty dalej z tą henną na głowie... RabarBA Czy Ty przypadkiem poza włosami nie dzielisz też imienia z Basią? od wczoraj o tym myślę Kacysko, najlepszego! Gładkiego zakończenia sesji A, przy okazji gratuluję tamtych 5, podziwiam Twoje włosy co zdjęcie to dłuższe... No to pytanie dnia na nowy wątek: czy możliwe jest, żeby włosy po dwóch stronach głowy kręciły się w odwrotne strony? Moja buntująca się część włosów mnie zastanawia: grzywka jakby w dwie różne strony się zagina, a na długości z przodu robią się pomieszane cieniutkie pasemka, jakbym na siłę rozwijała loki. Jak po plunkingu ich nie ruszam to niektóre z nich skręcają się w odwrotną stronę Może kiedyś uda mi się zrobić zdjęcie na którym będzie to widać, niestety takie niespodzianki zauważam przeważnie rano kiedy nie mam czasu ani głowy na fotki
|
|
|
#55636 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej
Ja też jestem ![]() Wchodzę na wątek, patrzę, pół strony do nadrobienia, to nie jest źle. Chcę zacytować, a tu nie ma takiej opcji Szukam następnej części, a tu już 3 strony ![]() Cytat:
Bardziej chyba na zabezpieczenie końcówek. ![]() Eloe, a co to masz za szampon na kokoglukozydzie? ![]() Kascysko włoski piękne Co zdjęcie to dłuższe ![]() I wszystkiego najlepszego!
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-07 o 16:01 |
|
|
|
|
#55637 |
|
Rozeznanie
|
O, rany boskie, zawariowały!!!
Ja tu sobie spokojnie czytam starą część(jestem na 164stronie), odświeżam co jakiś czas i się cieszę, że nowych stron nie przybywa, a one już tu siedzą i produkują!!!! Myślałam, że się wizaż zepsuł, że nie mogłam cytować! Tak na szybko, co pamiętam: Myszko, gratulacje, mamusiu przepisać, którego oczywiscie nie podałam). Wiem,że teraz każdą chwilę bedziesz chciała poswięcić maleństwu, ale zagladaj chociaż na OT, opowiedzieć, jak się czujesz i jak sobie radzisz(na pewno świetnie). Kascysko, wszystkiego zakręconego w kolejnym roku życia ![]() Basiu, w codzienniku przepięknie po cięciu. (choć nie wiem, jak było przed, bo dawno nie pokazywałaś).
|
#55638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja lewa strona(ta od grzywki) się zawsze super układa a ta druga nie.. w drugą strone sie kręcą ![]()
|
|
#55639 |
|
Raczkowanie
|
No to daję
Tylko trochę słaba jakość, ponieważ telefonem, coś mi się stało z akumulatorami do aparatu i muszę chyba kupić baterię jutro ![]() Pierwsze 4 zdjęcia z dziś, a ostatnie z 8 grudnia 2011 dałam tak dla porównania. 3 i 4 są z flaszem, bo bez w tym miejscu nic by nie był widać. Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-07 o 16:37 |
|
|
|
#55640 | ||
|
Kazar Lady
|
już nie, je nawet zdjęcie ale mam mysie ogonki Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#55641 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Moje też kręcą się różnie, jedne w lewo, inne w prawo. O to Ci chodzi?Cytat:
. Nie pokazywałam, bo w ostatnich dniach była maskakra. Pomogły rady dziewczyn (podcięcie, płukanka octowa i keratyna, porządne oczyszczenie sles-em).Cytat:
. Będą jak Edith.Cytat:
. Na zdjęciu wygląda bardzo naturalnie.
|
|||||
|
|
|
#55642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#55643 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś przyszła do mnie baza odżywkowa z ecospa
Ciekawe jak ona się spisze
|
#55644 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Basiu dziękuje, skupiłam sie na odrostach, z długości nie wypłukiwał sie kolor ( patrzyłam na daty i ostatnio hennowałam 17 stycznia, równe 3 tyg) szkoda, że nie zrobiłam takich zdjec bym zobaczyła czy ciut urosły Yarrowia pochylasz głowę i same sie włoski układają na koszulce czy jak to robisz? bo powinny chyba tak samo sie ułożyć jak się skręcają? czy nie? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
daj znać jak uzyjesz
|
||
|
|
|
#55645 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78 na pewno dam
|
#55646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego już nie wiem co z tym robić.
|
|
|
#55647 |
|
Zadomowienie
|
Z czasem usta przyzwyczajają się do Carmexu. Używam go już kilka lat i wcale nie czuję chłodzenia
W Rossmannie za 4,99 można kupić fajny gruby czepek kąpielowy. BTW zauważyłyście, że do polskich WAX'ów dołączają bardzo malutkie czepki? A może to ja mam wielką głowę? Melduję, że jestem po zakupach i kupiłam: - żel Isana czarny z pomarańczowym - odżywkę Isana z jedwabiem - żel do mycia Babydream - ściereczkę z mikrofibry do polerowania naczyń ![]() - odżywkę z aloesem Mrs Potter's (chcę wypróbować do mycia zamiast Isany z babasu. Odebrałam też zamówienie z d o z - szampon tataro-chmielowy z Barwy, wcierkę Saponics i naftę z biopierwiastkami. Potrzebuję waszej rady, jak używać żelu Isana. Na mokre włosy po odżywce b/s? Używać go razem z lnianym czy wymiennie? Dugie pytanie: Ajrisz odradziła(ś) mi na razie żółtko, więc dać samą naftę na włosy? |
|
|
|
#55648 | |
|
Rozeznanie
|
Iga_s ślicznie
będą urocze fale![]() Miskaa ślicznie wyszedł kolor Cytat:
Kascysko olej z orzechów włoskich z auchan jest w stałej cenie 12 zł czy to cena promocyjna?
|
|
|
|
|
#55649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam Joaśkę ze wrzosem Zakupoholizm jak nie wiem![]() Dziękuję za życzenia, jesteście kochane
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-02-07 o 17:59 |
|
|
|
|
#55650 | ||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
ja chce auchan ja chce Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

CUDO

Bardziej chyba na zabezpieczenie końcówek. 
przepisać, którego oczywiscie nie podałam). Wiem,że teraz każdą chwilę bedziesz chciała poswięcić maleństwu, ale zagladaj chociaż na OT, opowiedzieć, jak się czujesz i jak sobie radzisz(na pewno świetnie).