|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ładną wagę i wymiaryMoniaZ82 ja podgrzewam bo trzymam słoiczki w takiej małej spiżarni i tam zimno, no i z lodówki jak wyjmuję to też trzeba podgrzać Narazie mam aftin, a jak złapię siuśki to i pieluchą zadziałam ![]() Jaaa ![]() Cytat:
jeszcze mu się nie zdarzyło tak daleko siknąćPleśniawki ponoć nie bolą ma dwie takie małe więc liczę, że w porę to zwalczymy
|
||||
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Natka my przeważnie do 9tej śpimy, a dziś mu się coś pomyliło. Maruda jest od kilku dni niestety
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście nie od wieczora, tylko się budzimy dwa razy na karmienie - raz w nocy i raz nad ranem ok 7 - zjemy i chwilę się pobawimy, ale odkładamy Zuzię do łóżeczka, włączamy karuzelę i śpimy dalej - zazwyczaj Zuzia budzi się jakieś pół godziny przede mną ale leży grzecznie w łóżeczku i czeka aż się mamusia obudzi i do niej zaglądnie takie o to grzeczne moje cudeńko jest czasami
|
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widzisz - tak źle i tak niedobrze ![]() Cytat:
u nas też tak jest ale nie zawsze, oj nie zawsze ![]() Ancia - zmotywowałaś mnie i też poszłam na spacer. I nawet nie było tak zimno jak myślałam ![]() Amciol padł w wózku i śpi dalej. Nawet rozbieranie jej nie obudziło Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-07 o 15:00 |
||
|
|
|
#3785 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ale ja to ja . Lepiej się tym nie sugerować.Cytat:
O chrzcinach nie podpowiem, bo się nie znam. Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem, wy chyba tym dzieciom maku dajecie, że tak śpią . A o której Amelka chodzi spać?
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ciąży dość dużo spałam, może to dlatego?? Amciol zazwyczaj ok. 20 musi być już karmiona, bo jest ryk. Budzi się na jedzenie ok. 1, 4 i potem o 7 jest halo dzień dobry (w ciąży o tej godz. zawsze czułam ruchy, widać tak jej zostało). Mąż akurat wtedy idzie do pracy, więc jeszcze pogada trochę z małą, nakarmię ją, przewinę i biorę do siebie. Dostaje smoka, pieluchę i osiołka i usypia. Raz na godzinkę, raz na dwie. Nie ma reguły. Ogólnie niegrzeczne to moje dziecko, bardzo!!
|
|
|
|
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem sama. Wczoraj np zjadła o 19 mleczko i spała aż do 3.30 tzn. przebudzała się co jakiś czas i trzeba ją było smoczkiem dopieścić ale na karmienie obudziła się dopiero o 3.30---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
niegrzeczne te nasze dziewczynki, oj niegrzeczne baaaardzo |
|||
|
|
|
#3788 |
|
kosmitka
|
Pogryzę Was kiedyś.
Franek też je kaszę przed kąpielą, ale o 23 już jest głodny , czasem wytrzyma do północy, aż.A rano owszem uśnie -jak się obudzi o 7, to uśnie o 9 . Na 20 minut.
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pewnie jest dużo większy od mojej niuni. Poza tym facet to facet, musi za młodu się najeść maminego mleczko i nabrać ciała żeby wyrósł potem na prawdziwego mężczyznę a nie jakieś chucherko U nas to pewnie jest inaczej bo my na mm tylko i powiem Ci że odkąd przeszliśmy na mm to moje dziecko jest radosne, w miarę grzeczne i w końcu przybiera właściwie - także dla mnie decyzja o przejściu na mm to przełomowy moment mojego macierzyństwa i broń boże żadnych wyrzutów nie mam - karmiłam ponad 3 miesiące i to co dobre w pierwszych chwilach życia dostała od mamusi
|
|
|
|
|
#3790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
miło mi
Ale w dzień już Amciol jest wymagająca i lubi być noszona. I coraz bardziej to odczuwam. Kręgosłup daje popalić. A teraz się obudziła (czyt. jakąś 1 h temu) i ciągle płacze.
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-07 o 16:46 |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co czytam to mi sie z Amolem kojarzy ![]()
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Amol to bardzo dobry specyfik
I to by się nawet zgadzało - moje dziecko czasem niegrzeczne, ale dobre oj dobre i kochane
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na temat spania nawet sie nie wypowiadam i kulturalnie omijam te posty- wybaczycie??? Ale zazdrość by mnie zeżarła żywcem...
![]() Spray- jak tam Eryczek?? Ancia - zawsze mniałaś "kołysankę dla okruszka" w podpisie?? Dopiero zobaczyłam, a trafiłam na nią przypadkiem z miesiąc temu- w wykonaniu Turnała- wyłam jak bóbr, NIe znałam wcześniej I teraz co mały zasypia to lecą kołysanki Turnała ![]() Mały kimnął, lece oglądać frendsów- nigdy mi sie nie znudzą- sasasa |
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Tż pierwszy raz wziął małego do teściowej bezemnie
Powinni za chwilę wrócić![]() Cytat:
wierzę, że kręgosłup boli przy moim klocu mam już bicepsy jak pudzian Szymek średnio lubi się nosić , czasami wręcz się domaga położenia do wózka - w gondoli mam podnoszony zagłówek . A może zębole idą? Ja nie mogę rozgryźć dlaczego moje dziecko płacze jak śpi niezależnie czy dzień czy noc
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też Zuzia płacze przez sen w nocy też mamy podnoszony zagłówek w gondoli i też Zuzia lubi tam leżeć a ostatnio znieśliśmy spacerówkę ze strychu i ją tam wsadziliśmy i leżała z dobre pół godziny tak jej się podobało była zapięta pasami, głowę miała wyżej więc wszystko widziała i było git
|
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakieś koszmary![]() Spacerówkę też mam, ale u siebie na piętrze
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to chyba nie zęby |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę że to skok"26 tydzień Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. " |
|
|
|
|
#3800 | |||||
|
kosmitka
|
Oj jedyny i niepowtarzalny. Waży pewnie z 9 kg, a Twoja córcia??
![]() Wiesz, jakoś tak w kupie raźniej .Cytat:
A czemu płacze??? Mocno??? Biedulka .Cytat:
I też wyłam, oj. A teraz śpiewam Franiowi tą kołysankę jak zasypia. Mój okruszek , mój CUD!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nobla temu, kto rozgryzie płacz naszych dzieci. U nas zębów jak nie było, tak nie ma. A raz po jednym jedzeniu płacze, innym razem śpi pięknie, ehhh. Cytat:
Ale nie mogę siebie obwiniać, żeby Franuś był słodki aniołek i grzecznie spał, to nikt by go na silę na rękach nie nosił. I tyle. I prasowanie odwaliłam.
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie leży sterta i czeka na swój czas, ale tak myślę że jutro przed południem się za to wezmę
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Hyhy. Moje dziecie polubiło matę i wędruje sobie w niej nawet z 20- 25 minut co dla mnie jest sukcesem
. Właśnie złapał za pałąk i ciszy się do mnie aż miło A przec chwilą pospaliśmy wtuleni w siebie godzinę więc mama zadowolona na maxa, przylazła podzielić się swoim szczęściem ![]() A u nas noce różnie.Mały niestety śpi z nami, ale plus jest taki , że nie wiem ile razy w nocy wyciągam pierś do karmienia ( a od niedawna to już nie raz tylko ok 2-4 )---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 |
|
kosmitka
|
Martusia u nas też staramy się wypełniać czas, ale wieczorami nie ma szans, muszą być rączki, chociaż trochę,w dzień jakoś jeszcze zejdzie.
A z rączkami masz rację, jeszcze będziemy za tym tęsknić, dlatego nie narzekam, trzeba to przeżyć i tyle. Cotka a na macie na brzuszku spaceruje?
|
|
#3804 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? On sobie na wygodnie leży rozwalony na pleckach i przemieszcza się na nich Nawet na brzuch przekręcać się nie chce ;D A twój jakieś postępy w tej dziedzinie ?
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu płacze - jak ją kładę to płacze, jak nosze jest ok, więc nic ją nie boli. 2. Święte słowa |
|
|
|
|
#3807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymon też lubi, fajnie woła "ej" jak się na niego nikt nie patrzy![]() Cytat:
a nasze dzieci tylko jeden dzień różnicy mają.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3808 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo Kamci sie taka mała kuleczka biała zrobiła na wardze od srodka i sie zastanawiam czy to własnie nie jest plesniawka... jak z nimi walczysz?? mów mi tu zaraz ![]() Cytat:
![]() ![]() no i nastepna ech dajcie troche tego snu coooo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
Biedne to moje kochanie po szczepieniu
Śpi jak noworodek - odkąd wróciliśmy to może ze 2 godz nie spała. Teraz też już o 19 ją położyłam i usnęła momentalnie. Całe szczęście gorączki nie ma, mam nadzieję, że odeśpi i będzie wszystko dobrze.Cichutkie za wszystkie ładnie śpiące dzieciaczki Ja też nie mogę narzekać- wstajemy w nocy ok. 4 na karmienie i potem ok 8 juz wstajemy. Chociaż czasem, jak mamy ochotę dłużej pospać to bierzemy ja do siebie i jeszcze podrzemiemy do 10. Widzę, ze płakanie przez sen u innych też jest... Martwiłam się, bo jak słyszę takie strasznie nieszczęśliwe pochlipywanie to od razu myślę sobie że moje Dzieciątko nieszczęśliwe jest Ale wydaje mi się, że to może niedojrzałość układu nerwowego Bo snów to chyba takie Maluszki jeszcze nie mają ![]() kaileight trzymam kciuki, żeby wszystko się ładnie unormowało |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

mój dzieć dziś zrobił pobudkę o 5:45 i nie chciał spać
wierci się, krzyczy, napina, nie wiem o co kaman

Popłakało się moje dzieciątko, ale u mamy na rączkach zaraz przeszło.
za ładną wagę i wymiary

. Biedna musisz być bo u mnie takie lajty a swoje się wycierpiałam. Zdam relacje jak ta metoda zadziałała to może byś zainwstowała, albo załapała się na bezpłatne pokazy u was?
ma dwie takie małe więc liczę, że w porę to zwalczymy

u nas też tak jest ale nie zawsze, oj nie zawsze
. A o której Amelka chodzi spać?

)