|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Skoro zapadła taka cisza, to sie pochwale
a co... o to nasze obrączki, oczywiście całkowite przeciwieństwo tego co chciałam
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
wolne mam, ale padam na ryjek:P
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Nas wysniosa 2224, może to duzo niz tysiac z kawałkiem, ale rezygnujemy z innych rzeczy wiec to nam sie akurat kalkuluje
|
|
|
|
#2014 |
|
Konto usunięte
|
też chciałam 2-kolorowe jednak odradzili nam bo nie da rady ich powiekszyć o wiecej niż pół rozmiaru. chyba że na własną odpowiedzialność.
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A białe złoto chyba jest w takiej samej cenie jak i żółte, ale nie jestem pewna.
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
A nam pani powiedziala ze akurat ten model mozna zwiekszyc i zmieniszyc o 2 rozmiary
|
|
|
|
#2017 |
|
Konto usunięte
|
u tego jubilera białe i żółte akurat było w tej samej cenie.nam mówili że nie da rady i zrezygnowalismy aczkolwiek b mi sie podoba,tak samo jak jest brylancik też nie da rady powiekszyc, weź obrączki i idz zapytaj do innego czy da je powiekszyć.chyba że te sa akurat tak zrobione że da rade.
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
1300zł z tym że my kupiliśmy przed podwyżką cen złota
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
My ze względu właśnie takiego, ze da sie je pomniejszyć, ze byly soczewkowe i do tego była promocja i nam sie spodobały to je wzięliśmy, ale np. w apracie tez patrzeliśmy dwukolorowe i tam juz usłyszeliśmy ze rozmiaru zmieniać nie można. Także to chyba zalezy, od firmy, od modelu.
|
|
|
|
#2020 |
|
Konto usunięte
|
a soczewkowe to są te co tak ładnie sie na palcu układaja? bo wiem że coś takiego jest tylko nie wiem jak to sie fachowo nazywa.
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
nie pamiętam komu co miałam odpisać
eh..ja jeszcze nie kupiłam ale jak pytałam jubilera o cenę obrączek z przewagą białego złota to powiedział że ok 1500zł Kwiat z filcu - bardzo łatwo taki zrobić więc proponuje żebyś kupiła filc w dokładnie takim kolorze jak ci odpowiada i zrobiła go w dokładnie takiej wielkości jak będzie Ci pasować. Jest wiele tutoriali jak robić takie ozdoby papier na etykietki - moim zdaniem użyj ten który masz - z doświadczenia u moich znajomych ( większość miała ze zwykłego cienkiego) bo goscie wcale nie zwracają aż takiej uwagi na to - sporo facetów w ogóle nie zauważyło!! a lepiej pieniądze wydać na coś ważniejszego myślę że wystarczy grubość 150-180g |
|
|
|
#2022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do makijazu byłbym za lepszym podkreśleniem konturu oka bo całość wygląda bardzo fajnie, ale według mnie troszkę za delikatnie chyba ze o taki efekt Ci chodziło Może to kwestia zdjęć i światła ale przy zdjęciu blisko oka gdzie masz je otwarte nie za wiele widać, jakby za mało cienia na dolnej powiece a na górnej tez nie widać zbyt dużo jak oko jest otwarte. Jeśli jednak wolisz delikatny mak up to ten jest odpowiedni
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
my z TŻ mieszkamy razem w wynajmowanym mieszkanku już 4 lata
-wow sama nie wiedziałam ze aż tyle !! ( przyczym pierwszy rok współnie z rodzicamy TŻ) mayeczka87 ![]() ![]() klask i:![]() |
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Cięzko mi stwierdzić czy sie ladnie układają. Na pewno łatwiej wchodzą i według mnie sa wygodniejsze.
|
|
|
|
#2025 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Witam pofitnessowo
![]() Siedzę już teraz jak przymurowana do lapka bo za godzinę muszę się logować na zajęcia i nie chcę żeby mi pozabierali te najfajniejsze ![]() Widziałam, że był temat mieszkania razem. Otóż my razem nie mieszkamy a po ślubie wprowadzimy się do nowo wybudowanego pięterka w domu rodziców TŻta. To była nasza decyzja, ja nie mam żadnych oporów. I trochę denerwują mnie komentarze w stylu, że przez takie mieszkanie z rodzicami to małżeństwa się rozpadają
|
|
|
|
#2027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mieszkam z teściami 1,5roku i jakoś nic się między nami nie zmieniło, w zasadzie nawet sobie to chwalę bo jak przyjdę po pracy to często obiados mam zrobiony, a teściu po mnie przyjedzie jak tylko zadzwonię ![]() ja nie mam powodu żeby narzekać |
|
|
|
|
#2028 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam układane na jakimś specjalnym lakierze i na razie wygalają bez zmian, no ale dopiero 2 godziny z hakiem minęły Cytat:
odesłane Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogólnie to tak: na zdjęciu makijaż jest jakieś 2 tony jaśniejszy niż na żywo, bo strasznie prześwietlone wyszły zdjecia ale ogólnie co do podkreślenia, szczególnie dolnej powieki to się z Tobą zgodzę no ale to nic, na ślubnym makijażu najwyżej na to zwrócę uwagę, bo w sumie na co dzień podkreślam kreską dolną powiekę, to faktycznie tak trochę "łyso" wygląda. Pani mi sama powiedziała ze to jest wersja lajt i jak najbardziej może być mocniejsza jeśli tylko chcę.Za to TŻ za spytał czy nie za mocny ten makijaż faceci |
|||||
|
|
|
#2029 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Niesamowite jesteście z tym pisaniem. Jeszcze weekendu nie nadrobiłam. Ale wiem o czym dziś pisałyście. I nie będę cytować bo za dużo tego jest. Ale: Jagodzi gratuluję ![]() za Wasze wszystkie egzaminy i dla tych, które tego potrzebują. Ładną fryzurę ślubną widziałam i makijaż - też ![]() Pisałyście o mieszkaniu razem : my będziemy mieszkać od marca razem No i tak. Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam.
|
#2031 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wiadomo że próbny będzie trochę inny niż prawidłowy bo do prawidłowego trzeba się bardziej przyłożyć i postarać. A Tż sie nie przejmuj, mój to samo mówi ale już jest przyzwyczajony do tego że sie mocno czasem pomaluje i nawet mu to odpowiada
|
|
|
#2033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiadomo, że im większy metraż, tym mniej możliwości spotykania się z rodzicami/teściami ![]() uwierz mi, starej ciotce, która przerobiła wszystkie układy w swoim życiu ( mieszkałam chwile i z teściami, i z rodzicami ), że najlepiej budować nową rodzinę we dwoje |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- jagodzia133
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam pytanie jak się nazywają te patyczki- żyłki przy tym kwiatku
tak fachowo i te koraliki to są już razem z tym??? |
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32139592]jak ma się rozpaść małżeństwo to się rozpadnie
![]() mieszkam z teściami 1,5roku i jakoś nic się między nami nie zmieniło, w zasadzie nawet sobie to chwalę bo jak przyjdę po pracy to często obiados mam zrobiony, a teściu po mnie przyjedzie jak tylko zadzwonię ![]() ja nie mam powodu żeby narzekać Otóż to. My z TŻtem długo rozmawialiśmy na temat mieszkania i doszliśmy do wniosku, że tak się po prostu bardziej opłaca. Poza tym dzieci będą miały wielki ogród gdzie zmieści się i piaskownica i huśtawka i zjeżdżalnia Wychowałam się w bloku i zawsze mi tej przestrzeni brakowało. Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32139316]witam się z wami, nie było mnie raptem 1dzień a mam do nadrobienia 9stron
![]() [/QUOTE]![]() Co do tego mieszkania z teściami, wiadomo że każdy jest inni, jedni mniej konfliktowi, drudzy bardziej, jedni wyluzowani, drugim wszystko przeszkadza, więc to różnie bywa. Ja jednak bym wolala docierac sie z Tż na własnym gruncie, bez nikogo za scianą. Wiem, że nie odłożymy tyle kasy ile byśmy chcieli i na pewno bedzie kredyt na te kilkadziesiąt lat. Będzie ciezko ale bedziemy razem. Ewusia_marchew a masz może jakieś zdjęcie fryzury, z ktorej to mialas robiona ta próbną? |
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32139933]to jeszcze zależy od tego jakich ma się teściów
[/QUOTE] powiem tak: moi (wtedy) teściowie wydawali się fajnymi, spokojnymi ludźmi, niestety w sytuacji konfliktowej pokazali na co ich stać życzę Wam kochane, żebyście nigdy nie były w takiej sytuacji polecam się |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

a co... o to nasze obrączki, oczywiście całkowite przeciwieństwo tego co chciałam 

A białe złoto chyba jest w takiej samej cenie jak i żółte, ale nie jestem pewna.

eh..

klask i:
Super będziesz wyglądać.

dla tych, które tego potrzebują.