Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1858 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 21:43   #55711
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Krąży u nas powiedzenie, ze służy tylko pierwsza buteleczka.
U mnie tez tak było - potem szybkie obciążenie (gliceryna!), a zimą spory puch (gliceryna!). Ponieważ Tigi LP&P świetnie się spisywało kupiłam kolejne opakowanie Nivei FC (ledwo wykończyłam pierwsze ). Jednak już po pierwszej aplikacji pożałowałam. I tak od czasu do czasu maziam po włosach...
Miałam tak samo. Pierwsze użycie — rewelacja, po drugim było średnio, a trzecie mi zrobiło masakrę na włosach
Stary 2012-02-07, 21:44   #55712
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Tak tak, wiem ze maja waznosc jak na etykiecie Chodzi mi o to ze pewnie nie jest tez ona zbyt dluga wiec nie ma co kupowac na zapas zeby lezalo zamkniete. Choc korci mnie to maksymalnie
Swoja droga na zadnym z olejow ktore posiadam nie ma zadnej informacji na temat czasu przechowywania po otwarciu. Na moim lnianym ponadto nie ma zadnej wzmianki na temat lodowki (jest wyraznie napisane: przechowywac w temp. pokojowej) wiec od 1,5 miesiaca stoi u mnie w szafce... Mam firmy Oleofarm, taki: http://delikatesen.pl/106-176-large/...ofarm-025l.jpg. Nic nie smierdzi ale mam straszny katar wiec moge nie byc wiarygodna

Powiedzcie mi kochane, widzicie jakas roznice w stanie wlosow na tych zdjeciach? Pierwsze zrobione 1,5 miesiaca od poczatku CG, drugie - po 2,5 miesiaca.
Wybralam akurat te dwa bo sa podobne (jesli chodzi o miejsce, pozycje, kat padania swiatla) i wlosy na nich podobnie sie ulozyly Mam tez takie na ktorych wygladaja duzo lepiej ale wtedy od razu byscie powiedzialy ze jest postep, a ja jestem ciekawa czy po tych cos widac
ma ten sam olej, i teraz to zgłupłam przeniosłam go z łazienki do lodówki.
też jest na butelce napisane o temp pokojowej a wszedzie na necie, żeby w lodówce i że krotko od otwarcia

włoski masz ładne i jakie długie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:47   #55713
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
I dobrze zrobiłam! są cudowne! mimo prostowania tak się skręciły? Prawdziwe serpentynki, boskie są
nooo odzwyczajone od kręcenia się są na pewno, ale ja ich az tak na siłę nie prostowałam. Tylko suszyłm bez dyfuzora. Tak czy owak dziękuję ślicznie za komplementy

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
MgielkaM następna "pięknoloka"!

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Hej, myślałam o Tobie wczoraj
Włoski dokładnie takie, jak zapamiętałam, śliczne serpentynki
ojej to może mnie siłą woli przywiodłaś Od jakiegoś czasu miałam się pojawić u Was ale wiedziałam, ze będę mega nie w temacie i zniknę zaraz znów bo miałam sesję.. Teraz postaram się być na bieżąco ale to strasznie trudne jak tak szybko strony się produkują.
A włoski czują się mile połechtane

Cytat:
wróciłaś!
Bosskie Przyciąć, pielęgnować i znów będzie cacy! Nie widzę specjalnych problemów na Twoich lokach ale też nie przycinałabym tylko końcówek. Pomyśl nad cieniowaniem warstwami (nie samym cieniowaniem, bo pozbawi Cię połowy włosów).
tak jest Jestem!
Hmmm to mówisz działać coś więcej niż końcówki.
Czym różni się cieniowanie warstwami od cieniowania? Moja fryzjerka może nie wiedzieć DmkA ma warstwami z tego co zrozumiałam ale boję się, że u mnie może nie być wystarczającej ilości włosów na to...

Może sobie Dmki zdjęcie pożyczę (jak pozwoli) i pokaże fryzjerce? Tylko boję się też, tak jak kiedyś że zostaną mi mysie ogonki na końcu jak mi wierzch zacznie cieniować...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:50   #55714
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak, wiem ze maja waznosc jak na etykiecie Chodzi mi o to ze pewnie nie jest tez ona zbyt dluga wiec nie ma co kupowac na zapas zeby lezalo zamkniete. Choc korci mnie to maksymalnie
Swoja droga na zadnym z olejow ktore posiadam nie ma zadnej informacji na temat czasu przechowywania po otwarciu. Na moim lnianym ponadto nie ma zadnej wzmianki na temat lodowki (jest wyraznie napisane: przechowywac w temp. pokojowej) wiec od 1,5 miesiaca stoi u mnie w szafce... Mam firmy Oleofarm, taki: http://delikatesen.pl/106-176-large/...ofarm-025l.jpg. Nic nie smierdzi ale mam straszny katar wiec moge nie byc wiarygodna

Powiedzcie mi kochane, widzicie jakas roznice w stanie wlosow na tych zdjeciach? Pierwsze zrobione 1,5 miesiaca od poczatku CG, drugie - po 2,5 miesiaca.
Wybralam akurat te dwa bo sa podobne (jesli chodzi o miejsce, pozycje, kat padania swiatla) i wlosy na nich podobnie sie ulozyly Mam tez takie na ktorych wygladaja duzo lepiej ale wtedy od razu byscie powiedzialy ze jest postep, a ja jestem ciekawa czy po tych cos widac
Moim zdaniem jakoś tak jest ich więcej i fale są równomierne, wcześniej wyglądały bardziej na pogniecione, widać poprawę A tak w ogóle to bardzo fajna długość

Mayletka wyglądają na mięciutkie

pussynka
dziękuje

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-07 o 22:25
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:57   #55715
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Witaj
Włoski Ci wybaczaj
nooo miałam cicha na dzieję, ze bardzo się nie obraziły na mnie...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:57   #55716
Cocaine essence
Zakorzenienie

Zaczełam czytać o tych olejach i narobiłam sobie ochoty na pomizianie włosów czymś na noc, ale w domu mam tylko rycynowy, oliwę z oliwek i jakieś psikadło z olejem parafinowym na 1 miejscu, pochodną oleju silikonowego, olejem kakaowym, na zapachu kończąc więc raczej nie poszaleje dziś , ale jutro ruszę na łowy

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:01   #55717
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cocaine essence Pokaż wiadomość
Zaczełam czytać o tych olejach i narobiłam sobie ochoty na pomizianie włosów czymś na noc, ale w domu mam tylko rycynowy, oliwę z oliwek i jakieś psikadło z olejem parafinowym na 1 miejscu, pochodną oleju silikonowego, olejem kakaowym, na zapachu kończąc więc raczej nie poszaleje dziś , ale jutro ruszę na łowy
ja bym wymieszała rycynę z oliwą (po podgrzaniu najlepiej, bo rycyna tępa strasznie) i nałozyła - moje włosy to lubią
Ale uwaga! ja omijam skalp, bo mi włosy wypadają.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:06   #55718
Juliszka
Rozeznanie

Jakie oleje poza kokosem są wnikające?

poza tym mam mało czasu na wizaż ostatnio, ale tęsknię
Stary 2012-02-07, 22:09   #55719
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Czym różni się cieniowanie warstwami od cieniowania? Moja fryzjerka może nie wiedzieć DmkA ma warstwami z tego co zrozumiałam ale boję się, że u mnie może nie być wystarczającej ilości włosów na to...

Może sobie Dmki zdjęcie pożyczę (jak pozwoli) i pokaże fryzjerce? Tylko boję się też, tak jak kiedyś że zostaną mi mysie ogonki na końcu jak mi wierzch zacznie cieniować...
Nie wiem czy mam dobrze ścięte włoski, też bym chciała wiedzieć
Jak chcesz to bierz zdjątka i pokaż fryzjerce o ile cokolwiek widać na nich. Też mam mało włosów niestety...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:11   #55720
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
ja bym wymieszała rycynę z oliwą (po podgrzaniu najlepiej, bo rycyna tępa strasznie) i nałozyła - moje włosy to lubią
Ale uwaga! ja omijam skalp, bo mi włosy wypadają.
Mogę podgrzać w mikrofalówce?

Stary 2012-02-07, 22:18   #55721
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Mogę podgrzać w mikrofalówce?
Eeee, chyab nie. W kąpieli wodnej. W sensie, że podgrzewasz troche wody w małym garnuszku (trochę większym niż miseczka) i wkładasz w tą wodę miseczkę z oliwą - ona się pogrzewa pod wpływem temperatury wody - tylko uwazaj, żeby woda się do oliwy nie dostała.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:21   #55722
Martek_
Zadomowienie

Po godzinie nadrabiania melduje się i ja
Mam nadzieję, że nie stracę motywacji i posiedzę tutaj cały ten wątek.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Elo w nowej części
Z okazji swoich urodzin życzę sobie pięknych loków

A teraz spaaaaaaaać
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i zdrowych włosów!

Cytat:
zmiana, zmiana! Fale nie sa poszarpane, ale miękkie, lejące. Coraz więcej oddzielnych kosmyków, mięsiste przejścia - pięknie!
Opis tak trafny, że muszę zacytować

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
...niestety kilka razy trafiłam na informację, że bardzo osłabia to naturalne rzęsy :/ a sama się czaiłam, bo mam króciaki i prostaki = kikutki
Siostra rzęsowa

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Aaaaa, nowy wątek!
Haha, właśnie wbiłam na komputer, patrzę - nie ma nowych wiadomości w moim ulubionym wątku. Pierwsza myśl - koniec świata, przecież nie może być tak, że nagle wszystkich wcięło. Gdzie, jak gdzie, ale nie tutaj. No, teraz was znalazłam! I moją pierwszą wiadomością będzie zameldowanie, że drugiego dnia po siarczanie (bez stylizacji znów, bo chciałam zobaczyć, czy oczyszczanie pomogło) miałam na głowie takie 'coś' poniżej. Jestem zadowolona z tyłu włosów, przód kiepsko, jak zwykle. Myślicie, że coś z nas jeszcze będzie, kiedy się podrasujemy?
Jakie ładniutkie

U mnie z włosami dziwnie. Po drugim OMO (isana z babassu, BD, garnier AiK), który był po chorobie (niezły smalec na głowie) okropny przyklap, mały skręt i takie smutne były Ale faktycznie, bardzo nawilżone.

Dzisiaj rano SLS a potem Garnier AiK i Isana z Babassu na włosy i żel lniany, ale to dopiero na suche (to jest chyba najlepsza dla mnie opcja). Jest lepiej.

Hm.. Nie wiem co robić. Przeboleje te 2 tygodnie. Pewnie muszą się przyzwyczaić. Najwyżej na spiętych będę musiała wytrwać
Stary 2012-02-07, 22:24   #55723
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Eeee, chyab nie. W kąpieli wodnej. W sensie, że podgrzewasz troche wody w małym garnuszku (trochę większym niż miseczka) i wkładasz w tą wodę miseczkę z oliwą - ona się pogrzewa pod wpływem temperatury wody - tylko uwazaj, żeby woda się do oliwy nie dostała.
Zostanie mi to zapamiętane na wizażu , że idę na łatwiznę i wszystko do mikrofali
Więc nałożę to co mam , zobaczymy, pamiętna data, mój pierwszy raz z olejami

Stary 2012-02-07, 22:25   #55724
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
W obu parafina, więc jak dla mnei odpada, ale co kto lubi. Regenerująca na noc moim zdaniem niezbyt ciekawa w ogóle. Krem do włosów - jeśli to cały skąłd, a pamiętam, ze coś takiego juz było pokazywane nam przez Benka - jest za to sympatyczny. Ale też z parafiną
Jeśli lubisz, bierz raczej krem.
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
P
Co do drugiego - na opakowaniu też jest skład "po łebkach" - pisałam o tym w recenzji w KWC a wcześniej, w październiku, tutaj, kiedy dotarł do mnie z Allegro z dwiema innymi odmianami (przeciwłupieżową i do włosów wypadających). Prywatnie podejrzewam, że prócz składników aktywnych niewiele różni się od pierwszego.
...
Uważam, że producenci tych kosmetyków mają dosyć zakłamujące podejście do INCI. Najpierw przejechałam się na szamponie Himalaya Baby, który miał niby same naturalne składniki a okazał się mieszaniną detergentów w tym slesa, potem zdobyłam kremy Vatiki i znów widzę wyraźne braki w składzie. Szkoda gadać.
Ale przyznać muszę, że działa naprawdę świetnie
Ale numer, nie pamiętam tej dyskusji. Hmmm, a już po przeczytaniu postu Eloe pobiegłam sprawdzić czy mój krem ma parafinę i nie ma. Wyjasniło się po przeczytaniu postu Eiri. No cóż, krem działa u mnie świetnie
Stałam się przez przypadek posiadaczką dwóch olejków vatiki z parafiną, mam nadzieję, że też mi posłużą tak jak krem....

Wg mnie podanie niepełnego składu na opakowaniu to oszustwo

Cytat:
Widać: na drugim zdjęciu włosy są bardziej nawilżone, nie ma odstawaczy, widać, że zdrowsze, ładniejsze

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
. Myślicie, że coś z nas jeszcze będzie, kiedy się podrasujemy?
O ja cię, jakie korkociagasy, boskie

To ja już też nie wiem jaka jest różnica między cieniowaniem, a cięciem warstwowym? To co ja robiłam ostatnio? Chyba cieniowałam, a cięcie kucykowe, to cięcie warstwowe?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:26   #55725
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Zostanie mi to zapamiętane na wizażu , że idę na łatwiznę i wszystko do mikrofali
Więc nałożę to co mam , zobaczymy, pamiętna data, mój pierwszy raz z olejami
Koniecznie pokaż co wyjdzie
Stary 2012-02-07, 22:44   #55726
ornament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mam ten sam olej, i teraz to zgłupiałam przeniosłam go z łazienki do lodówki.
też jest na butelce napisane o temp pokojowej a wszędzie na necie, żeby w lodówce i że krotko od otwarcia
Też mam ten olej, jakieś 1,5 miesiąca i miałam go w szafce. Na moim pisze o przechowywaniu w miejscu chłodnym , 15 stopni, więc myślałam,że rozsądniej będzie trzymać go w szafce niż w lodówce (7 stopni). Czy mogłam go zniszczyć w jakikolwiek sposób?

kamki dziękuję mogłyby zawsze być takie jak na zdjęciach wtedy, a nie chcą

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Niestety nie ma. Kiedyś się wybrałam specjalnie, okazało się, że zlikwidowali. Sprawdzałam na stronce Natury, też nie ma.
Szukałam ostatnio, bez skutku. Dziękuję za informację

Cytat:
Moim zdaniem jest różnica, skręt jest bardziej zdefiniowany, fale są takie zbite. Widzę także większą objętość piękne są

mayletka świetne korkociągi

Co do balsamu FC, u mnie fajny efekt był na początku, przy 3 opakowaniu bez szału
Stary 2012-02-07, 22:53   #55727
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Koniecznie pokaż co wyjdzie
Jak będzie się czym chwalić to pokaże

Stary 2012-02-07, 23:15   #55728
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki Wczoraj marudziłam, że fale do kitu itd. dziś przed pracą nałożyłam na suche rozczesane fale żel lniany i podniecałam się jak ładnie wyglądałabym w loczkach(sucharkami w sensie)
A jak odgnioitłaś, to nie było już falek? Ja często rano rozczesuję(jak postrąkują) i nakłądam lniany, potem odgniatam i jest ok.
Cytat:
Wszystkiego naj zakręconego!!

Zaryzykuję stwierdzenie, że po ostatnim rozjaśnianiu lekko mi się końcówki podsuszyły
Poradzę sobie z nimi oczywiście, ale - zdziwiona Jaśniepaństwo raczyli zareagować :P
Wiesz, że Cię wielbię, bejbe, nie?

No i tyle zdążylam pocytować. Potem wpadłam w wir prac domowych i już mam kolejne 4 strony zaległosci. (a starego wątku nie doczytałam do końca)

I znów na szybko do zdjęc się odnieosę, bo nie sposób pominąć milczeniem:
Demka, cudne. Zdrowie, błysk. Kręcone ładniejsze, ale te też mają swój urok! Broń Boze nie tnij, przynajmniej nie tak jak planujesz!!!

Iga, postęp jest i to spory: gładko, mniej odstawaczy. I jakie mięsiste.

U Claudin tez widzę postep. Jeszcze tam parę sztuk odstaje, ale już za chwileczkę, już za momencik się uładzą. Na pierwszym zdjeciu przypominają mi moje z początków CG(ostatnie zdjecie w dzienniku regeneracji), tylko Twoje chyba bardziej pokręcone.

Miśka, pokaż jak henna się utleni, choc pewnie wiekszej zmainy kolorystycznej nie będzie. Ale pokaż! Twoje włoski zawsze chętnie ogladam! antenki słodkie! (jak każde maleństwa)

Mgiełko
, jak miło Cię wreszcie widzieć i Twoje cudne korkociagi, trochę rozciągnięte pod wpływem długosci, ale wciaż sliczne.

kamki, też zmienę widać już sporą!!! Troszkę przypominają wloski Eloe i Demki w skrecie. I pewnie za jakiś czas będa i w podobnej kondycji.

Kascysko
, Twoje włoski też widzałam cudne, jubilatko nasza kochana, ale nie wiem, czy w tej czy poprzedniej części. Za to nie widziałam Rabarby, chyba do nich nie doszłam, muszę poszperac w XI cz.

Maylet
, słodkie są te "cosie" i coraz bardziej błyszczą.

Aaaaa, małe sprostowanie, nie pamiętam kto pisał (Basia?), że chwaliłam Bingo ze spiruliną. Polubiłam na razie shea i 5 alg, spirulina&keratyna dzis poszło pierwszy raz (ostatnio pisałam, ze czeka nieotwarte na swoją kolejkę). A chwaliła chyba Kascysko.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:37   #55729
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Pierwszego nie miałam, ale nie uważam, żeby skład był totalnie zły. Trochę się wczytywałam w niego dzisiaj. Konserwant jest paskudny.

Co do drugiego - na opakowaniu też jest skład "po łebkach" - pisałam o tym w recenzji w KWC a wcześniej, w październiku, tutaj, kiedy dotarł do mnie z Allegro z dwiema innymi odmianami (przeciwłupieżową i do włosów wypadających). Prywatnie podejrzewam, że prócz składników aktywnych niewiele różni się od pierwszego.
Tak coś czułam, że to od rabarbaru, ale nie chciałam się wychylać

Pamiętasz, dyskutowałyśmy troszkę o tym kremie do włosów - podawałam skład jesienią, długo po tym, jak Benek pochwaliła się swoim - była mowa, że nie da się zmieszać pantenolu i reszty bez udziału emulgatora, a tego w składzie brak.
Uważam, że producenci tych kosmetyków mają dosyć zakłamujące podejście do INCI. Najpierw przejechałam się na szamponie Himalaya Baby, który miał niby same naturalne składniki a okazał się mieszaniną detergentów w tym slesa, potem zdobyłam kremy Vatiki i znów widzę wyraźne braki w składzie. Szkoda gadać.
Ale przyznać muszę, że działa naprawdę świetnie
wezmę chyba sobie ten krem do stylizacji jak działa świetnie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Kascysko
, Twoje włoski też widzałam cudne, jubilatko nasza kochana, ale nie wiem, czy w tej czy poprzedniej części. Za to nie widziałam Rabarby, chyba do nich nie doszłam, muszę poszperac w XI cz.
165 str jeśli dobrze pamiętam ale teraz ostro hoduję, żeby odrosły trochę do lata, jeszcze się nie nauczyłam dobrze mierzyć, bo chciałabym wiedzieć, jaki mniej-więcej mam przyrost miesięcznie
Stary 2012-02-08, 02:21   #55730
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj zamówiłam w przypływie rozmów z Wami o dniu darmowej wysyłki o ten Już kombinnuję jak tylko mogę
szampon na samym coco glucoside jest w stanie domyc wlosy? bez obecnosci innych detergentow?

znalazlam takie plyny do kapieli pollitrowe i sie zastanawiam nad uzytecznoscia tego do wlosow

Deep Steep - bubble bath

Ingredients: Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Infusion of Organic Herbs; Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Coco Glucoside, Glycerin (Vegan), Retinyl Palmitate (Vitamin A), Aroma (Organic and Wildcrafted Aroma Blend), Ascorbic Acid (Vitamin C), Caprylic Acid (Coconut Fatty Acid), Tocopherol (Vitamin E) Natural, Potassium Sorbate, Citric Acid.
Stary 2012-02-08, 06:39   #55731
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
szampon na samym coco glucoside jest w stanie domyc wlosy? bez obecnosci innych detergentow?
Cóż. Same orzechy piorące myją ;]
Cytat:
znalazlam takie plyny do kapieli pollitrowe i sie zastanawiam nad uzytecznoscia tego do wlosow
Spróbuj to się dowiesz Producent obiecuje pianę. Powinno myć, może nawet za mocno bo nie widzę emolientów. Ładny skład
Nastaw się na "czerstwą" konsystencję

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:02   #55732
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A jak odgnioitłaś, to nie było już falek? Ja często rano rozczesuję(jak postrąkują) i nakłądam lniany, potem odgniatam i jest ok.
na suche? Musze próbować ten sposób, chociaż z reguły rano mimo ze pogniecione i tak mają swój urok

Cytat:
Miśka, pokaż jak henna się utleni, choc pewnie wiekszej zmainy kolorystycznej nie będzie. Ale pokaż! Twoje włoski zawsze chętnie ogladam! antenki słodkie! (jak każde maleństwa)
nawet nie wiesz jak mi miło
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość

165 str jeśli dobrze pamiętam ale teraz ostro hoduję, żeby odrosły trochę do lata, jeszcze się nie nauczyłam dobrze mierzyć, bo chciałabym wiedzieć, jaki mniej-więcej mam przyrost miesięcznie
dla mnie najlepszy sposób, to robienie zdjęc w podobnej pozycji i miejscu. Mierzenie pofalowanych kosmyków a w dodatku pocieniowanych przekracza moje manualne zdolności i weź zapamiętaj, który kosmyk mierzysz

u mnie dziś masakra, mam takie suche włosy, wyglądają jak poniszczone/popalone wytrzymam do jutra, jednak nie wiem, czy nie zdradzę henny z farbowaniem sposobem Basi.. najgorsze to czekanie na możliwość umycia

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:27   #55733
martysek
Zadomowienie

Cytat:
O, a jakiego typu to czepek? Pewnie nie foliowy? (...)
Claudiiin, foliowy. Z grubej nieprzeźroczystej fioletowej folii.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:33   #55734
AjriszMarta
Zakorzenienie

No co Wy śpicie? O tej porze? ;P

Włosy matowe. Zawiniło mleczko kokosowe czy żel ksantanowy z gliceryną (mleczko pszczele w glicerynie, pantenol w glicerynie, HA w glicerynie)?
Ale mleczko i tak polecam, choćby za doznania podczas nakładania Nakupiłam kilka opakowań i olej kokosowy KTC

Stary 2012-02-08, 08:43   #55735
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ciiiii...obudzisz wszystkie...wiesz co się tu będzie działo?
Nie umyłam kłaków wczoraj, dziś lekki przetłuszcz zastanawiam się co zrobić - dołożyć hennę na odrosty i umyć dopiero w piątek czy umyć dziś a z odrostami nie wiem co i kiedy (średnio wyglądają, są jaśniejsze i rude ). Wybiorę chyba bramkę numer 1...idę na offtopowy.
EDIT: Ajrisz dała pozwolenie na podcięcie 5cm, więc jak coś mi odwali to tyle będzie max. Jednak dziś mi przeszło i nie chcę ciąć, także spokojnie dziewczynki ale fajnie, że się zgadzacie bym nie cięła jest nadzieja.

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-08 o 08:50
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:46   #55736
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

Włosy matowe. Zawiniło mleczko kokosowe czy żel ksantanowy z gliceryną (mleczko pszczele w glicerynie, pantenol w glicerynie, HA w glicerynie)?
Ale mleczko i tak polecam, choćby za doznania podczas nakładania Nakupiłam kilka opakowań i olej kokosowy KTC
cośty ja od 5 na nogach
Stary 2012-02-08, 08:46   #55737
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Ja nie śpię Czekam na panów z gazowni
Mleczko kokosowe lubię w curry i pomidorówce (mniam). Solo nie lubię, w ogóle nie znoszę zapachu kokosa. Cierpię przez Vatikę kokosową, pierwszy raz na włosach zniosłam, kolejne coraz gorzej Zazdroszczę oleju KTC, tego uwielbiam
Stary 2012-02-08, 08:53   #55738
kascysko
Zakorzenienie

FelekBezSzelek, najlepszego i wszystkiego zakręconego!

Dziękuję Wam za wszystkie życzenia, jesteście przekochane:c mok:

Jak pogoda zrobi się bardziej sprzyjająca to chyba zdradzę żel z pianką, podoba mi się moja wersja taka trochę rozprostowana Wychodzi na to, że mogę na głowie otrzymać różne wersje, od mocno skręconych po dyfuzorze po zakrętasy falowane

Scandic i orzech włoski raz, a w skalp Rzepa Joanny
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:07   #55739
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Mleczko kokosowe lubię w curry i pomidorówce (mniam). Solo nie lubię, w ogóle nie znoszę zapachu kokosa. Cierpię przez Vatikę kokosową, pierwszy raz na włosach zniosłam, kolejne coraz gorzej Zazdroszczę oleju KTC, tego uwielbiam
Nie lubiłam nigdy sztucznego zapachu kokosa, naturalny jak najbardziej mi pasuje ;D więc się cieszę bo i dobrze robi :P Olej kupiłam w PiP, jest wielki wybór w zielarskich ale wszystko za krótko czynne
Ze sklepu dalej się nie odezwali ;] nie lubię ;]

Stary 2012-02-08, 09:27   #55740
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Nie lubiłam nigdy sztucznego zapachu kokosa, naturalny jak najbardziej mi pasuje ;D więc się cieszę bo i dobrze robi :P Olej kupiłam w PiP, jest wielki wybór w zielarskich ale wszystko za krótko czynne
Ze sklepu dalej się nie odezwali ;] nie lubię ;]
Jutro będę w okolicy PiP, to może sprawdzę, czy jest. A ile kosztuje? Dotychczas kupowałam w sklepie kolonialnym za dyszkę, ale ostatnio nie mieli, więc morduję się Vatiką.

Wspominałam coś wczoraj o oszczędzaniu? Zacznę od jutra, bo w nocy zamiast iść spać grzeszyłam na Mazidłach. Ziółka se kupiłam

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości