Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 21:24   #121
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez kissable Pokaż wiadomość
No właśnie robi się ich coraz więcej i nie wiem za bardzo co jest przyczyną. Cieszę się, że zagęszczają mi się włosy (choc i tak mam dosc grube i geste), ale troche dziwnie to juz zaczyna wygladac
może klej fotkę?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:29   #122
plastikowabiedronko
Zadomowienie

Cytat:
plastikowabiedronko, Nie ma potrzeby, aby włosy ociekały olejem i tak nie wchłoną na raz więcej niż lekko zwilżone a jaki olej stosujesz??
Wiem właśnie, dlatego zmieniłam strategię. To mój pierwszy olej więc chyba mi trochę na początku odbiło
Używam Alterry - migdał i papaja. Ale coś tu czytam że aloesu używacie, miód z czymś mieszacie.. Aż się przyjrzę sprawie głębiej. Bo do tej pory tylko na wątku do zapuszczania włosów przebywałam.. A aloesu w domu sporo
plastikowabiedronko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:01   #123
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
A nie wiem nawet czy mam wrażliwy bo dopiero zaczynam swoja przygodę z wcierkami, więc myślę, że na początek co drugi dzień będzie rozsądne. Wszystkie zmiany lepiej wprowadzać stopniowo.
Najlepiej tak jak piszesz, próbować małymi kroczkami Jak po jakimś czasie zauważysz, że nic Cię nie podrażnia możesz zacząć stosować codziennie. No chyba, że zauważysz świetne efekty po wcieraniu co drugi dzień, to nie będzie sensu tak molestować skalpu każdego dnia

Cytat:
Dziewczyny, mam taki dziwny problem, przegladam czesto forum ale nie trafilam na takie cos. Mianowicie od dziecka mialam wlosy proste jak druty. Od pewnego czasu stosuje seboradin, oleje, pije drodze, pokrzywe itp wizazowe sposby Ostatnio zauwazylam ze nowe wloski, ktore mi dzieki temu wyrastaja sa krecone czesc z nich jest juz dluga, sa w ogole innej struktury, niz reszta - sztywne, grube i jakies takie falowane. Co jest? Dziwnie to wyglada, czesc jest prosciutka a z tych nowych pod swiatlo widac sie takie falowano krecone cos
A czy ktoś w Twojej rodzinie rodzinie miał kręcone, albo falowane włoski? Może dopiero po tylu latach loczki zaczynają się odzywać
Jest nawet taki wątek na forum dla zakręconych "kiedyś proste, teraz kręcone" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...iedy%B6+proste
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:31   #124
kissable
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Najlepiej tak jak piszesz, próbować małymi kroczkami Jak po jakimś czasie zauważysz, że nic Cię nie podrażnia możesz zacząć stosować codziennie. No chyba, że zauważysz świetne efekty po wcieraniu co drugi dzień, to nie będzie sensu tak molestować skalpu każdego dnia

A czy ktoś w Twojej rodzinie rodzinie miał kręcone, albo falowane włoski? Może dopiero po tylu latach loczki zaczynają się odzywać
Jest nawet taki wątek na forum dla zakręconych "kiedyś proste, teraz kręcone" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...iedy%B6+proste
Tak, są w mojej rodzinie kręconowłose, tylko że w nieco dalszej. Mama miała całkowicie proste, tata z reszta też. Może cos moim włosom się odmieniło po 20 latach muszę zgłebić temat, dzieki za link Zdjecie niestety trudno zrobic, bo w sumie widac je najlepiej pod swiatło. na zwykłym foto mam prościutkie hehe
kissable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:42   #125
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
kupiłam w kwiaciarni

kurde to ja tez tak musze spróbowac...
O, super
Jeszcze w tym tygodniu wyrusze na poszukiwania.

Kurcze dowiedzialam sie, ze jutro u mnie od 7 do 15 ma nie byc wody. Nie bardzo mi sie to podoba zwazywszy, ze planowalam rano mix olejowy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:59   #126
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, są w mojej rodzinie kręconowłose, tylko że w nieco dalszej. Mama miała całkowicie proste, tata z reszta też. Może cos moim włosom się odmieniło po 20 latach muszę zgłebić temat, dzieki za link Zdjecie niestety trudno zrobic, bo w sumie widac je najlepiej pod swiatło. na zwykłym foto mam prościutkie hehe
Co prawda ten watek jest krótki, ale może na forum dla kręconowłosych Ci pomogą Warto napisać

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, super
Jeszcze w tym tygodniu wyrusze na poszukiwania.

Kurcze dowiedzialam sie, ze jutro u mnie od 7 do 15 ma nie byc wody. Nie bardzo mi sie to podoba zwazywszy, ze planowalam rano mix olejowy
No to nałożysz rano, o 16 zmyjesz No chyba, że planujesz gdzieś wyjść, to lepiej się ubezpieczyć, bo czasami różnie bywa i woda może być dopiero wieczorem
Raz miałam taką sytuację, po południ nałożyłam olej i pierwszy raz stwierdziłam, że nie będę zmywać wieczorem tylko rano i co, rano wstaje, a tu wody nie ma, a musiałam wyjść No to ja kaptur na głowę i tak chodziłam po sklepach
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-07, 22:59   #127
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Ja dziś odkryłam szampon Garnier Frucits czysty blask, który nie zawiera SLS ani SLeS tylko Ammonium Laryl Sulfate, który jak się doczytałam jest bardzo łagodnym środkiem powierzchniowo czynny i pozyskiwany jest w sposób naturalny z oleju kokosowego lub palmowego. Tak powiedziało dr Google, ale z innych źródeł wynika, że to jednak to samo co SLeS tylko trochę łagodniejsze. Może ktoś orientuje się jak to jest?

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Jej, jak miło być tak ciepło powitaną

No właśnie, ja też mam mnóstwo odżywek, masek i szamponów i używam ich wszystkich razem, czyli codziennie coś innego. Dziewczyny piszą, że jakieś kombinacje działają na nie super, a ja przez ten chaos nie wiem, co jest dla mnie najlepsze .
Prowadź dziennik. Co, kiedy i na ile nakładasz, jak nakładasz i jak zmywasz. Potem dopisuj efekt i najlepiej cykaj sobie fotki aparatem. To będziesz widzieć po czym masz ładniejsze włosy. Z perspektywy czasu łatwiej jest ocenić.

WŁOSOMANIACZKA
Olejowanie (lniany, archaidowy , słodkie migdały, amla, vatika kokosowa, olejek BD, sezam )
Wcierki, drożdże, pokrzywa i skrzyp - przerwa do 01.03.2012.

Moje włosy

Jestem szczęśliwym nie palącym człowiekiem od: 23.01.2012 r.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:13   #128
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka z OZ Pokaż wiadomość
Ja dziś odkryłam szampon Garnier Frucits czysty blask, który nie zawiera SLS ani SLeS tylko Ammonium Laryl Sulfate, który jak się doczytałam jest bardzo łagodnym środkiem powierzchniowo czynny i pozyskiwany jest w sposób naturalny z oleju kokosowego lub palmowego. Tak powiedziało dr Google, ale z innych źródeł wynika, że to jednak to samo co SLeS tylko trochę łagodniejsze. Może ktoś orientuje się jak to jest?
Bardzo fajny skład ma (ja jak co SLeS się nie wystrzegam ). Nie ma silikonów, dużo ekstraktów i niacynamide wysoko
Tylko dlaczego zawsze muszą dodawać rumianek on rozjaśnia mi włosy
Mam odżywkę tej firmy Volume Restructure i bardzo ją lubię, ale też ma rumianek, także chyba się nie skuszę, bo to już za wiele na moje kłaczki

No i gratuluję czerwonej części Twojego podpisu mi się to nie udaje
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-02-07 o 23:42
Stary 2012-02-07, 23:22   #129
Fubizka
Zakorzenienie

Moja odżywka Gliss Kura w b/s sprawdza się świetnie, więc postanowiłam kupić całą butelkę (miałam próbkę). Poszłam do sklepu a tam niespodzianka - dodali do niej keratynę! I to chyba nie najniżej w składzie:

Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Hydrolyzed Silk, Sericin, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Limonene, Phenoxyethanol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Linalool, CI 17200

Sądzicie, że ona może odżywić/poprawić kondycję włosów, czy jest tylko ochronnym psikadłem (z takim zamierzeniem ją kupiłam, ale patrzę na zmieniony skład i chyba jest całkiem nieźle?).
PS. Wiem, że ma silikon
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:24   #130
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Moja odżywka Gliss Kura w b/s sprawdza się świetnie, więc postanowiłam kupić całą butelkę (miałam próbkę). Poszłam do sklepu a tam niespodzianka - dodali do niej keratynę! I to chyba nie najniżej w składzie:

Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Hydrolyzed Silk, Sericin, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Limonene, Phenoxyethanol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Linalool, CI 17200

Sądzicie, że ona może odżywić/poprawić kondycję włosów, czy jest tylko ochronnym psikadłem (z takim zamierzeniem ją kupiłam, ale patrzę na zmieniony skład i chyba jest całkiem nieźle?).
PS. Wiem, że ma silikon
No, te nowe składy są fajne Ja mam podobną odżywkę, mama kupiła. Jestem z niej bardzo zadowolona. Wg mnie coraz lepsze robią te psikadełka
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:26   #131
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Właśnie! Jak kusicielki, jakie to szczęście, że jestem na dłuższy czas odcięta od Rossmanna i Natury..
Ja dziś byłam w rossmannie ale stwierdziłam, że wszystko co wartościowe z niego mam oprócz nowej alterry ale jej nie było
Cytat:
Napisane przez plastikowabiedronko Pokaż wiadomość
Wiem właśnie, dlatego zmieniłam strategię. To mój pierwszy olej więc chyba mi trochę na początku odbiło
Używam Alterry - migdał i papaja. Ale coś tu czytam że aloesu używacie, miód z czymś mieszacie.. Aż się przyjrzę sprawie głębiej. Bo do tej pory tylko na wątku do zapuszczania włosów przebywałam.. A aloesu w domu sporo
Taaak, robimy tu różne wiedzminowe mikstury

Cytat:
Moje włosy nie lubię fructisa.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:47   #132
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

PS. Wiem, że ma silikon
Ja tez mam spray z Gliss Kura ten czarny i powiem szczerze, że bardzo go polubiłam, jak wyrzuciłam ze wszystkich innych produktów silikony, to jeden spray z nimi nie jest w stanie obciążyć mi włosków, za to zauważyłam, że przestały mi się te niektóre krótsze włoski rozdwajać
Też mam wysoko w składzie keratynę, nawet na opakowaniu jest to zaznaczone
Tutaj mój skład dla porównania:
Skład: Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Parfum, Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Sulfate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, CI 19140, CI 17200

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No, te nowe składy są fajne Ja mam podobną odżywkę, mama kupiła. Jestem z niej bardzo zadowolona. Wg mnie coraz lepsze robią te psikadełka
Mi się też wydaję, że coś je ulepszyli, pamiętam jak kiedyś miałam jeden psikacz z tej firmy i byłam totalnie niezadowolona, ale to też może być wynik zmiany pielęgnacji
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-07, 23:48   #133
Dinulka
Zakorzenienie

wybrałam się dziś po wcierkę Joanny (brak) i spray Gliss kura, ale nie mieli czarnego, więc na pocieszenie kupiłam jedwab biovaxa może nim łatwiej będzie mi się posłużyc niż olejem, z którym ciągle przesadzam
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:55   #134
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli takie nałożenie maski na skalp obciąży Ci włoski, to tylko do następnego mycia, a stosowanie często różnych ziołowych szamponów i wcierek może wysuszać skórę głowy. Możesz oczywiście używać żelu aloesowego Najważniejsze, aby starać się nie dopuścić do przesuszenia skalpu.
To jest tak jak z buźką, kiedy zbytnio się ją przesuszy, to ona zaczyna się bronić i produkować więcej łoju. Nawet do cery tłustej poleca się kremy nawilżające
a moglabys polecić podpowiedziec co Ty stosujesz? np taki olej lniany mozna na skalp czy olejki Alterry będą ok?
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:58   #135
whiskey
Zadomowienie

ja po mixie - kokos + miód + odżywka Garnier Karite
trochę taka papka mi wyszła i trudno się nakładało na włosy, ale efekt mi się podoba chyba polubię się z taką mieszanką (tylko odżywkę zamienię na coś innego )

chyba zakupię sobie ten psikacz GlissKura (zwłaszcza, że marion mi się kończy), ale zastanawiam się czy wziąć różowy, czarny czy żółty

a możecie polecić jakiś balsam b/s ? do tej pory używałam Joanny miód i mleko, ale teraz mam ochotę na coś innego

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 00:14   #136
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
a moglabys polecić podpowiedziec co Ty stosujesz? np taki olej lniany mozna na skalp czy olejki Alterry będą ok?
Olej lniany reguluje wydzielanie sebum, także nawilżenia skalpu bym się nie spodziewała, ale to tylko moje zdanie (czasami go nakładam, ale chcę go wykończyć, bo na długość mi nie służy i moze wpłynie jakoś na przetłuszczanie) Olejków Alterry nigdy nie kładłam na skalp, ale może by się nadały Mam zamiar dopiero to przetestować
Ja na skalp daję kokosa (oprócz tego Amlę i Vatikę, ale mają ziółka), maskę Biovax do ciemnych, Glorię, czasami dodaję żel aloesowy i zamówiłam panthenol, aby również go stosować do tuningowania masek
Póki co nic mi się nie dzieję ze skórą głowy, a wcierki na bazie alkoholu stosuję od kilku miesięcy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-08, 00:18   #137
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Olej lniany reguluje wydzielanie sebum, także nawilżenia skalpu bym się nie spodziewała, ale to tylko moje zdanie (czasami go nakładam, ale chcę go wykończyć, bo na długość mi nie służy i moze wpłynie jakoś na przetłuszczanie) Olejków Alterry nigdy nie kładłam na skalp, ale może by się nadały Mam zamiar dopiero to przetestować
Ja na skalp daję kokosa (oprócz tego Amlę i Vatikę, ale mają ziółka), maskę Biovax do ciemnych, Glorię, czasami dodaję żel aloesowy i zamówiłam panthenol, aby również go stosować do tuningowania masek
Póki co nic mi się nie dzieję ze skórą głowy, a wcierki na bazie alkoholu stosuję od kilku miesięcy
ok dziękuje za odp
sprobuje z olejkami Alterry najpierw, zelem aloesowym i kokos zbieram się zamowić jeszcze maski wyprobuje może cos z tego będzie
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 00:23   #138
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie, ALS jest nawet mocniejszy niż SLES. Mnie wysusza włosy. I skórę głowy. Ale to tylko moje odczucie.

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
wybrałam się dziś po wcierkę Joanny (brak) i spray Gliss kura, ale nie mieli czarnego, więc na pocieszenie kupiłam jedwab biovaxa może nim łatwiej będzie mi się posłużyc niż olejem, z którym ciągle przesadzam
Tylko, że jedwab to raczej taki kosmetyk stylizacyjny i lekko ochronny, a nie pielęgnujący

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość

chyba zakupię sobie ten psikacz GlissKura (zwłaszcza, że marion mi się kończy), ale zastanawiam się czy wziąć różowy, czarny czy żółty
Ale bierzesz odżywkę dwufazową, czy serum (węższą buteleczkę nieprzeźroczystą)? Dwufazówki chyba wszystkie są fajne (ja mam teraz taką jasnofioletową), a serum stosowałam tylko żółte (z olejkami) i beżowe (z keratyną). I beżowe chyba fajniejsze Tylko zapach taki sobie. Nie jest zły, ale bez rewelacji.
Stary 2012-02-08, 00:31   #139
whiskey
Zadomowienie

myślę o odżywkach właśnie przejrzałam składy mniej więcej i podobają mi się te trzy ale chyba zdecyduję się na żółtą z tymi olejkami

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 01:02   #140
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko, że jedwab to raczej taki kosmetyk stylizacyjny i lekko ochronny, a nie pielęgnujący

Ale bierzesz odżywkę dwufazową, czy serum (węższą buteleczkę nieprzeźroczystą)? Dwufazówki chyba wszystkie są fajne (ja mam teraz taką jasnofioletową), a serum stosowałam tylko żółte (z olejkami) i beżowe (z keratyną). I beżowe chyba fajniejsze Tylko zapach taki sobie. Nie jest zły, ale bez rewelacji.
przepraszam, nie sprecyzowałam mam na myśli jedwab na końce, chyba nie poknociłam nic?

właśnie pomyliły mi się dzisiaj te sprayowe odżywki z serum i nie pamiętałam które fajne a pewna byłam tylko czarnego sprayu, więc nie wzięłam zastępstwa
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 01:33   #141
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
przepraszam, nie sprecyzowałam mam na myśli jedwab na końce, chyba nie poknociłam nic?

właśnie pomyliły mi się dzisiaj te sprayowe odżywki z serum i nie pamiętałam które fajne a pewna byłam tylko czarnego sprayu, więc nie wzięłam zastępstwa
Teraz to chyba wszystkie fajne Zresztą, zawsze można spojrzeć na składy w sklepie Jak gdzieś na początku są proteiny albo oleje, to jest dobrze. Wiadomo, że zaraz po wodzie to jednak jakiś silikon zawsze będzie a dopiero później inne substancje, ale jak dla mnie, to może działać Nie ma może jakiegoś niesamowitego efektu, no ale źle nie jest. Wcześniejsze psikacze to prawie same kondycjonery, a teraz substancje odżywcze są bliżej początku składu Mnie kiedyś spodobała się odżywka Marion, ale nie mogę i tak jej nigdzie dostać.
Stary 2012-02-08, 02:12   #142
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się też wydaję, że coś je ulepszyli, pamiętam jak kiedyś miałam jeden psikacz z tej firmy i byłam totalnie niezadowolona, ale to też może być wynik zmiany pielęgnacji
Zmienili na pewno, to już trzecia wersja tych odżywek jest
Cytat:
Wcześniejsze psikacze to prawie same kondycjonery, a teraz substancje odżywcze są bliżej początku składu
Pokumali się, że coraz więcej dziewczyn rozumie co jest napisane tym małym druczkiem kursywą z tyłu

Zrobiłam sobie dziś maseczkę żółtko+oliwa. Szczerze mówiąc strasznie słabo to wyszło I tak się zastanawiam dlaczego, może złe proporcje dałam? Ile tej oliwy do jednego żółtka powinno być? I może całe jajko trzeba było (z białkiem)?
Pomijając zapach (choć osobno pachną ok), to nie mogłam tego rozprowadzić po włosach a jak wyschło zrobiła mi się skorupa No i po zmyciu zero efektu, a dziewczyny tak zawsze zachwalają tą maseczkę...
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 03:51   #143
ajriss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
no proszę. Ja na razie czekam na przypływ gotówki. No i musze powykańczać trochę masek. Bo 16 sztuk mi zalega ....
a stosował ktoś maskę Vatika na noc http://www.helfy.pl/maska-pielegnacja-wlosow-na-noc
stosowałam kilka razy. nie lubię jej, nic nie robi z włosami. ot taka zwykła maska z męczącym zastosowaniem.
próbowałam z helfy Jasona kiwi+ apricot odżywka. Po 5 minutach trzymania na włosach naprawdę widzę efekty. i ma obłędny zapach, jami ) niestey nie należy do najtanszych...

Edytowane przez ajriss
Czas edycji: 2012-02-08 o 04:03
ajriss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:37   #144
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmienili na pewno, to już trzecia wersja tych odżywek jest

Pokumali się, że coraz więcej dziewczyn rozumie co jest napisane tym małym druczkiem kursywą z tyłu

Zrobiłam sobie dziś maseczkę żółtko+oliwa. Szczerze mówiąc strasznie słabo to wyszło I tak się zastanawiam dlaczego, może złe proporcje dałam? Ile tej oliwy do jednego żółtka powinno być? I może całe jajko trzeba było (z białkiem)?
Pomijając zapach (choć osobno pachną ok), to nie mogłam tego rozprowadzić po włosach a jak wyschło zrobiła mi się skorupa No i po zmyciu zero efektu, a dziewczyny tak zawsze zachwalają tą maseczkę...
Mozę teraz większa ilość producentów kosmetyków ,to zrozumie ,że nie ma już doczynienia z ciemną masą ludzka i zaczną fajne rzeczy do opakowań "wkladać"

Jeśli chodzi o maseczkę z żółtka i oliwy ,u mnie się też nie sprawdzało,bym musiała 4/5 jajek zużyć , żeby odpowiednio włosy usmarować ,ale znalazłam na to sposób taki ,ze dodaje zawsze łyżkę odzywki ,do takiej papki Zmywa się to prosciutto ,na włosy nakłada zdecydowanie łatwiej i przyjemnie pachnie Chociaż w skorupę zasycha nadal...

Edytowane przez milusiaam
Czas edycji: 2012-02-08 o 07:38
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:24   #145
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Witam i ja w nowej części
I wybaczcie, ze tak późno

O włosy walczę teraz ze zdwojoną siłą, bo walczę z nadmiernym wypadaniem i kruację mam taką, że nie ma bata- musi coś dać

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:27   #146
Blondinbella
Zadomowienie

Hej dziewczyny dopiero niedawno zaczełam się interesować prawidłową regeneracją włosów pierwsze co zrobiłam to kupiłam olejek kokosowy Vatika, zaczełam czytac o kosmetykach do włosów z Rossmana Alterra które nie mają silikonów itp ogólnie moja wiedza na ten temat jest jeszcze znikoma Czy któraś z was napisałaby mi jakie skladniki szkodzą włosom narazie doczytałam się o SLS, alkohol ale o reszcie nie mam zielonego pojęcia mogłaby mi to któraś napisać to czego powinnam się wystrzegać oraz polecić mi jakie szampony, odżywki, maski z Alterry są najlepsze do zniszczonych, suchych, puszcących się włosów? Bardzo byłabym wdzięczna
Blondinbella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:32   #147
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Blondinbella Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dopiero niedawno zaczełam się interesować prawidłową regeneracją włosów pierwsze co zrobiłam to kupiłam olejek kokosowy Vatika, zaczełam czytac o kosmetykach do włosów z Rossmana Alterra które nie mają silikonów itp ogólnie moja wiedza na ten temat jest jeszcze znikoma Czy któraś z was napisałaby mi jakie skladniki szkodzą włosom narazie doczytałam się o SLS, alkohol ale o reszcie nie mam zielonego pojęcia mogłaby mi to któraś napisać to czego powinnam się wystrzegać oraz polecić mi jakie szampony, odżywki, maski z Alterry są najlepsze do zniszczonych, suchych, puszcących się włosów? Bardzo byłabym wdzięczna
I juz na początku posiadasz nieprawdziwe informacje

SLS nie wszystkim szkodzi- tylko wrażliwcom i uczuleniowcom. Ja musze mieć SLS w szamponie, bo bez tego moje włosy są matowe, oklapłe i bez życia.
Zależy jak reaguje Twój skalp.

Alkohol- są różne alkohole, m.in. alkohol denat. czy alkohole tłuszczowe. Alkohol denat. radzi się unikać, ale z drugiej strony wspomaga on działanie wcierek przyspieszających porost. Dla mniej wrażliwych nie jest wiec to samo zło.
Alkohol jest takze używany w odżywkach Alterra jako konserwant- w tej roli sprawdza się świetnie.

Musisz wiecej poczytać

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:37   #148
msstuff
BAN stały

Dziewczyny, które odżywki BEZ PROTEIN (i sls oczywiście) polecacie do użytkowania na co dzień? Chyba przeproteinowałam włosy (albo jestem na drodze do tego)
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:00   #149
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które odżywki BEZ PROTEIN (i sls oczywiście) polecacie do użytkowania na co dzień? Chyba przeproteinowałam włosy (albo jestem na drodze do tego)
Było już o tym pisane
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:02   #150
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
No pierwszą płukankę faktycznie radziłabym przetestować jak nie będziesz wychodziła nigdzie z domu Ja tak zrobiłam, i dobrze bo przynajmniej nikt nie musiał wąchać moich włosów pachnących dość specyficznie ściekami wymieszanymi z siarką
Zniesie, zniesie (czego się nie robi z miłości ) albo zaopatrz go w klamerkę do bielizny na nos i voila!
A tak poza tym masz przepiękny kolor włosów (Jestem miłośniczką rudych włosów od zawsze ) I wydaje mi się, że jak na dwa tygodnie pielęgnacji to są w całkiem dobrej kondycji, ja na początku miałam prawdziwe siano Troszcz się o nie dalej to wkrótce będą zniewalające

Myślę, że powinien wykazywać działanie bardziej nawilżające (aloes, olej ze słodkich migdałów, gliceryna, miód)

Dzięki
To muszę go kupić, bo mam takie suche włosyyyyyyyyyyyyy
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości