|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Używam Alterry - migdał i papaja. Ale coś tu czytam że aloesu używacie, miód z czymś mieszacie.. Aż się przyjrzę sprawie głębiej. Bo do tej pory tylko na wątku do zapuszczania włosów przebywałam.. A aloesu w domu sporo |
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest nawet taki wątek na forum dla zakręconych "kiedyś proste, teraz kręcone" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...iedy%B6+proste
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę zgłebić temat, dzieki za link Zdjecie niestety trudno zrobic, bo w sumie widac je najlepiej pod swiatło. na zwykłym foto mam prościutkie hehe
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
O, super
![]() Jeszcze w tym tygodniu wyrusze na poszukiwania. Kurcze dowiedzialam sie, ze jutro u mnie od 7 do 15 ma nie byc wody. Nie bardzo mi sie to podoba zwazywszy, ze planowalam rano mix olejowy
|
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto napisać Cytat:
No chyba, że planujesz gdzieś wyjść, to lepiej się ubezpieczyć, bo czasami różnie bywa i woda może być dopiero wieczorem ![]() Raz miałam taką sytuację, po południ nałożyłam olej i pierwszy raz stwierdziłam, że nie będę zmywać wieczorem tylko rano i co, rano wstaje, a tu wody nie ma, a musiałam wyjść No to ja kaptur na głowę i tak chodziłam po sklepach
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś odkryłam szampon Garnier Frucits czysty blask, który nie zawiera SLS ani SLeS tylko Ammonium Laryl Sulfate, który jak się doczytałam jest bardzo łagodnym środkiem powierzchniowo czynny i pozyskiwany jest w sposób naturalny z oleju kokosowego lub palmowego. Tak powiedziało dr Google, ale z innych źródeł wynika, że to jednak to samo co SLeS tylko trochę łagodniejsze. Może ktoś orientuje się jak to jest?
Cytat:
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie ma silikonów, dużo ekstraktów i niacynamide wysoko ![]() Tylko dlaczego zawsze muszą dodawać rumianek on rozjaśnia mi włosy Mam odżywkę tej firmy Volume Restructure i bardzo ją lubię, ale też ma rumianek, także chyba się nie skuszę, bo to już za wiele na moje kłaczki ![]() No i gratuluję czerwonej części Twojego podpisu mi się to nie udaje
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-02-07 o 23:42 |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Moja odżywka Gliss Kura w b/s sprawdza się świetnie, więc postanowiłam kupić całą butelkę (miałam próbkę). Poszłam do sklepu a tam niespodzianka - dodali do niej keratynę! I to chyba nie najniżej w składzie:
Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Hydrolyzed Silk, Sericin, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetrimonium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Limonene, Phenoxyethanol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Linalool, CI 17200 Sądzicie, że ona może odżywić/poprawić kondycję włosów, czy jest tylko ochronnym psikadłem (z takim zamierzeniem ją kupiłam, ale patrzę na zmieniony skład i chyba jest całkiem nieźle?). PS. Wiem, że ma silikon
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobną odżywkę, mama kupiła. Jestem z niej bardzo zadowolona. Wg mnie coraz lepsze robią te psikadełka
|
|
|
|
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz nowej alterry ale jej nie było![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam wysoko w składzie keratynę, nawet na opakowaniu jest to zaznaczone ![]() Tutaj mój skład dla porównania: Skład: Aqua, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Dimethiconol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Lactic Acid, Polyquaternium-16, Parfum, Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Sulfate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, CI 19140, CI 17200 Cytat:
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
wybrałam się dziś po wcierkę Joanny (brak) i spray Gliss kura, ale nie mieli czarnego, więc na pocieszenie kupiłam jedwab biovaxa
może nim łatwiej będzie mi się posłużyc niż olejem, z którym ciągle przesadzam
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np taki olej lniany mozna na skalp czy olejki Alterry będą ok?
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
ja po mixie - kokos + miód + odżywka Garnier Karite
trochę taka papka mi wyszła i trudno się nakładało na włosy, ale efekt mi się podoba chyba polubię się z taką mieszanką (tylko odżywkę zamienię na coś innego )chyba zakupię sobie ten psikacz GlissKura (zwłaszcza, że marion mi się kończy), ale zastanawiam się czy wziąć różowy, czarny czy żółty ![]() a możecie polecić jakiś balsam b/s ? do tej pory używałam Joanny miód i mleko, ale teraz mam ochotę na coś innego
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejków Alterry nigdy nie kładłam na skalp, ale może by się nadały Mam zamiar dopiero to przetestować ![]() Ja na skalp daję kokosa (oprócz tego Amlę i Vatikę, ale mają ziółka), maskę Biovax do ciemnych, Glorię, czasami dodaję żel aloesowy i zamówiłam panthenol, aby również go stosować do tuningowania masek ![]() Póki co nic mi się nie dzieję ze skórą głowy, a wcierki na bazie alkoholu stosuję od kilku miesięcy
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprobuje z olejkami Alterry najpierw, zelem aloesowym i kokos zbieram się zamowić jeszcze maski wyprobuje może cos z tego będzie
|
|
|
|
|
#138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko zapach taki sobie. Nie jest zły, ale bez rewelacji.
|
|||
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
myślę o odżywkach
właśnie przejrzałam składy mniej więcej i podobają mi się te trzy ![]() ale chyba zdecyduję się na żółtą z tymi olejkami
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam na myśli jedwab na końce, chyba nie poknociłam nic? właśnie pomyliły mi się dzisiaj te sprayowe odżywki z serum i nie pamiętałam które fajne a pewna byłam tylko czarnego sprayu, więc nie wzięłam zastępstwa
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, zawsze można spojrzeć na składy w sklepie Jak gdzieś na początku są proteiny albo oleje, to jest dobrze. Wiadomo, że zaraz po wodzie to jednak jakiś silikon zawsze będzie a dopiero później inne substancje, ale jak dla mnie, to może działać Nie ma może jakiegoś niesamowitego efektu, no ale źle nie jest. Wcześniejsze psikacze to prawie same kondycjonery, a teraz substancje odżywcze są bliżej początku składu |
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam sobie dziś maseczkę żółtko+oliwa. Szczerze mówiąc strasznie słabo to wyszło I tak się zastanawiam dlaczego, może złe proporcje dałam? Ile tej oliwy do jednego żółtka powinno być? I może całe jajko trzeba było (z białkiem)? ![]() Pomijając zapach (choć osobno pachną ok), to nie mogłam tego rozprowadzić po włosach a jak wyschło zrobiła mi się skorupa No i po zmyciu zero efektu, a dziewczyny tak zawsze zachwalają tą maseczkę...
|
||
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
próbowałam z helfy Jasona kiwi+ apricot odżywka. Po 5 minutach trzymania na włosach naprawdę widzę efekty. i ma obłędny zapach, jami ) niestey nie należy do najtanszych...
Edytowane przez ajriss Czas edycji: 2012-02-08 o 04:03 |
|
|
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zaczną fajne rzeczy do opakowań "wkladać" ![]() Jeśli chodzi o maseczkę z żółtka i oliwy ,u mnie się też nie sprawdzało,bym musiała 4/5 jajek zużyć , żeby odpowiednio włosy usmarować ,ale znalazłam na to sposób taki ,ze dodaje zawsze łyżkę odzywki ,do takiej papki Zmywa się to prosciutto ,na włosy nakłada zdecydowanie łatwiej i przyjemnie pachnie Chociaż w skorupę zasycha nadal...
Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2012-02-08 o 07:38 |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja w nowej części
![]() I wybaczcie, ze tak późno ![]() O włosy walczę teraz ze zdwojoną siłą, bo walczę z nadmiernym wypadaniem i kruację mam taką, że nie ma bata- musi coś dać ![]()
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny dopiero niedawno zaczełam się interesować prawidłową regeneracją włosów pierwsze co zrobiłam to kupiłam olejek kokosowy Vatika, zaczełam czytac o kosmetykach do włosów z Rossmana Alterra które nie mają silikonów itp ogólnie moja wiedza na ten temat jest jeszcze znikoma
Czy któraś z was napisałaby mi jakie skladniki szkodzą włosom narazie doczytałam się o SLS, alkohol ale o reszcie nie mam zielonego pojęcia mogłaby mi to któraś napisać to czego powinnam się wystrzegać oraz polecić mi jakie szampony, odżywki, maski z Alterry są najlepsze do zniszczonych, suchych, puszcących się włosów? Bardzo byłabym wdzięczna
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SLS nie wszystkim szkodzi- tylko wrażliwcom i uczuleniowcom. Ja musze mieć SLS w szamponie, bo bez tego moje włosy są matowe, oklapłe i bez życia. Zależy jak reaguje Twój skalp. Alkohol- są różne alkohole, m.in. alkohol denat. czy alkohole tłuszczowe. Alkohol denat. radzi się unikać, ale z drugiej strony wspomaga on działanie wcierek przyspieszających porost. Dla mniej wrażliwych nie jest wiec to samo zło. Alkohol jest takze używany w odżywkach Alterra jako konserwant- w tej roli sprawdza się świetnie. Musisz wiecej poczytać
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, które odżywki BEZ PROTEIN (i sls oczywiście) polecacie do użytkowania na co dzień? Chyba przeproteinowałam włosy (albo jestem na drodze do tego)
|
|
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32
|
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() To muszę go kupić, bo mam takie suche włosyyyyyyyyyyyyy
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

a jaki olej stosujesz??

czesc z nich jest juz dluga, sa w ogole innej struktury, niz reszta - sztywne, grube i jakies takie falowane. Co jest? 

No to ja kaptur na głowę i tak chodziłam po sklepach 
.

mi się to nie udaje

(Jestem miłośniczką rudych włosów od zawsze