wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 21:59   #3241
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Niu, ale cudna

W teori 4 marca- ale ja coraz mocniej odczuwam symptomy zbliżajacego się porodu- ciśnie na miednicę, plecy bolą, w nocy ledwo wstaję do kibelka bo tak mnie napier...kości biodrowe, non stop mam bóle jak przed okresem i jak sie przemęczę (a aktualnie wystarczy że ugotuję pomidorową) to brzuch kłuje jak podczas silnej kolki

Generalnie wszystko już przyszykowałam, torby do szpitala spakowane, bo jakoś czuje że nie dotrwam do tego 4 marca
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:51   #3242
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
jestem , jestem- jeszcze nie rodzę

Nie piszę bo w głowie mam tylko tematy okołoporodowe
noooo medlowac mi sie tu bo sie zestrachalam

Cytat:
W teori 4 marca- ale ja coraz mocniej odczuwam symptomy zbliżajacego się porodu- ciśnie na miednicę, plecy bolą, w nocy ledwo wstaję do kibelka bo tak mnie napier...kości biodrowe, non stop mam bóle jak przed okresem i jak sie przemęczę (a aktualnie wystarczy że ugotuję pomidorową) to brzuch kłuje jak podczas silnej kolki

Generalnie wszystko już przyszykowałam, torby do szpitala spakowane, bo jakoś czuje że nie dotrwam do tego 4 marca
czyzby przepowiadajace? no juz niewiele Ci zostalo a jak sie dowiemy ze to juz jestesmy ciociami jezu ja przezywam te porody wizazowe jak swoje

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:58   #3243
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć

No Haniu to już bliżej niż dalej I życzę Ci żeby Twoje przypuszczenia się sprawdziły bo jak kobieta przenosi to ostatnie dni siedzi jak na tykającej bombie zegarowej ;p

Nie wyspałam się dzisiaj, jakieś koszmary mi się śniły, najchętniej bym się położyła ale już słyszę młodą w łóżeczku więc marne szanse na wypoczynek
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:10   #3244
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Zabieram się do roboty

Musimy z TŻ zaplanować urlop wakacyjny. Dla mnie to na razie czysta abstrakcja.

Haniu, trzymam kciuki, żeby jednak było szybciej. Ja przenosiłam tydzień

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:43   #3245
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Haniu, a lekarz co mówi o doczekaniu do porodu?

Niech ta zima się już skończy - dostaliśmy wczoraj rachunek za gaz...myślałam, że się przewrócę...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:50   #3246
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

U mnie intensywne myślenie o meblach kuchennych.
Wrzucam moją najnowszą inspirację ze szczególnym uwzględnieniem pomysłu uchwytowego.
Moja kuchnia jest dokładnie w takim kształcie, trochę tylko krótsza.
Zastanawiam się tylko, jaki kolor pasowałby zamiast białej góry?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biala_kuchnia_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg (74,7 KB, 41 załadowań)
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:33   #3247
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:45   #3248
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Niech ta zima się już skończy - dostaliśmy wczoraj rachunek za gaz...myślałam, że się przewrócę...
oj tak, wypaliliśmy przez te mrozy cały węgiel. Znów trzeba z kasą kombinować i tonę chociaż kupić

Emilko całkiem przyjemna kuchnia.
Nas też na wiosnę czeka szykowanie kuchni. A w praktyce meble, ściany, podłogi w salonie, kuchni i przedpokoju bo mamy wszystko otwarte.
Kompletnie nie mam wizji co do kolorów, wiem tylko że meble będą raczej ciemne Nie wiem jaki kształt wyspy kuchennej będzie ok, czy robić ściankę zasłaniającą cześć kuchni, jak zrobi sufit z halogenami.

W ogóle to w salonie mamy jedną ścianę brązową, reszta miała iść w beż a ja się teraz zastanawiam czy nie zrobić innych kolorów, póki nie jest za późno. Brąz mi się opatrzył, może by na tej jednej ścianie gdzie regal dać tapetę fajną

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:47
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:03   #3249
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
oj tak, wypaliliśmy przez te mrozy cały węgiel. Znów trzeba z kasą kombinować i tonę chociaż kupićEmilko całkiem przyjemna kuchnia.
Nas też na wiosnę czeka szykowanie kuchni. A w praktyce meble, ściany, podłogi w salonie, kuchni i przedpokoju bo mamy wszystko otwarte.
Kompletnie nie mam wizji co do kolorów, wiem tylko że meble będą raczej ciemne Nie wiem jaki kształt wyspy kuchennej będzie ok, czy robić ściankę zasłaniającą cześć kuchni, jak zrobi sufit z halogenami.

W ogóle to w salonie mamy jedną ścianę brązową, reszta miała iść w beż a ja się teraz zastanawiam czy nie zrobić innych kolorów, póki nie jest za późno. Brąz mi się opatrzył, może by na tej jednej ścianie gdzie regal dać tapetę fajną
Czyli wiesz, co czuję Sanetko....
Ile kosztuje tona węgla?

Hania

Stary 2012-02-08, 10:18   #3250
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ile kosztuje tona węgla?
U nas róznie... 500-700zł. Nie pamiętam ile kupiliśmy jesienią- jedną czy dwie. Ale teraz ta jedna powinna starczyć do końca zimy, a może i na przyszłą zostanie

Stary 2012-02-08, 10:20   #3251
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
noooo medlowac mi sie tu bo sie zestrachalam

czyzby przepowiadajace? no juz niewiele Ci zostalo a jak sie dowiemy ze to juz jestesmy ciociami jezu ja przezywam te porody wizazowe jak swoje
Przepowiadające jak nic.
heh..jak mnie nie będzie dwa dni to znaczy że jestem w szpitalu
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć

No Haniu to już bliżej niż dalej I życzę Ci żeby Twoje przypuszczenia się sprawdziły bo jak kobieta przenosi to ostatnie dni siedzi jak na tykającej bombie zegarowej ;p
No własnie wolałabym nie siedzieć na tej bombie..bo już jestem lekko zeshizowana a co dopiero w okolicach terminu Za tydzień zaczynam wykurzanie Młodej Musi się urodzić do 10 marca bo mąż do tego czasu w domu- a później będzie fruwał co chwila

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Musimy z TŻ zaplanować urlop wakacyjny. Dla mnie to na razie czysta abstrakcja.

Haniu, trzymam kciuki, żeby jednak było szybciej. Ja przenosiłam tydzień
Dlaczego abstrakcja??

Trzymaj trzymaj
Cytat:
Cześć

Ostatnio było wszytsko pozamykane i podobno powinnam doczekać do następnej wizyty czyli do 23 lutego...ale co lekarz może wiedzieć jak ja w ciągu dosłownie jednego dnia zaczęłam odczuwać wszystkie oznaki zbliżajacego się porodu.
I brzuch mi też opadł- wczoraj

No ale zima w tym roku miesiąc trwa póki co więc chyba i tak nie ma co narzekać

Ja mam dość spółdzielni mieszkaniowej. Dosłownie co 3 miechy dostajemy podwyżkę czynszu. Wprowadzajac się płaciliśmy 250 zł - aktualnie 440 zł (wczoraj znowu dotarło pisemko ) To dopiero jest wkur.....
Stary 2012-02-08, 10:21   #3252
xzora
Zakorzenienie

hej

Cytat:
coraz mocniej odczuwam symptomy zbliżajacego się porodu- ciśnie na miednicę, plecy bolą, w nocy ledwo wstaję do kibelka bo tak mnie napier...kości biodrowe, non stop mam bóle jak przed okresem i jak sie przemęczę (a aktualnie wystarczy że ugotuję pomidorową) to brzuch kłuje jak podczas silnej kolki
o kurcze, nie sądziłam, że końcówka ciąży aż tak daje w kość

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
U mnie intensywne myślenie o meblach kuchennych.
Wrzucam moją najnowszą inspirację ze szczególnym uwzględnieniem pomysłu uchwytowego.
Moja kuchnia jest dokładnie w takim kształcie, trochę tylko krótsza.
Zastanawiam się tylko, jaki kolor pasowałby zamiast białej góry?
Meble są proste, nowoczesne, a uchwyty nadają im klasycznego stylu, pasuje to do płytek z dekorem (i chyba też do całego mieszkania, bo pamiętam, że wstawiałaś biurko w podobnym stylu?). Moim zdaniem, w takim zestawieniu biała całość (dół i góra mebli) najlepiej się komponuje.
Jeśli miałabym zmienić kolor góry, to na coś ostrego (np. czerwony), ale wtedy uchwyty musiałyby być ukryte i płytki jednolite.

Cytat:
Emilko całkiem przyjemna kuchnia.
sporo urządzania przed wami, do brązowej ściany pasowałyby jasne (ivory) ściany, tapeta albo w brązie i beżach, albo dla ożywienia z turkusem? Moim zdaniem ciemne meble najlepiej pasują do jasnych ścian, nie ma co za bardzo kombinować z kolorami.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:28   #3253
hania811
Zakorzenienie

Emi bardzo ciekawe te uchwyty. Podoba mi się łączenie białych nowoczesnych frontów z tak,ą klasyką. Jak dla mnie w sumie jedyne rozwiazanie bo 100% nowoczesności i sterylności nie znoszę.

Nie mam w ogóle pomysłu jaka góra do tego. Musi być w innym kolorze??

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
hej

o kurcze, nie sądziłam, że końcówka ciąży aż tak daje w kość
heh..wiesz mi to i tak bardzo w kość nie daje. Ja jestem po prostu bardzo niecierpliwaW sumie do 36 tygodnia czułam się jakbym w ciąży nie była. Teraz mam zwykłe objawy zbliżajacego się porodu...można mieć dużo gorzej niż ja. Moja bratowa np która miała 2 razy taki brzuch jak ja ostatnie 2 miesiaca praktycznie w ogóle nie spała bo się nie dało. Ja śpię wysmienicie. Kwestia taka że ja bym chciała żeby było cały czas normalnie, a już nie jest - nie mam siły stać w kuchni godzinami, odkurzać i chodziś na godzinny spacer Wkurza mnie to
Stary 2012-02-08, 10:32   #3254
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
U nas róznie... 500-700zł. Nie pamiętam ile kupiliśmy jesienią- jedną czy dwie. Ale teraz ta jedna powinna starczyć do końca zimy, a może i na przyszłą zostanie
No to nie jest aż tak źle
Jakoś dacie radę

Cytat:
Przepowiadające jak nic.

No własnie wolałabym nie siedzieć na tej bombie..bo już jestem lekko zeshizowana a co dopiero w okolicach terminu Za tydzień zaczynam wykurzanie Młodej Musi się urodzić do 10 marca bo mąż do tego czasu w domu- a później będzie fruwał co chwila

Ostatnio było wszytsko pozamykane i podobno powinnam doczekać do następnej wizyty czyli do 23 lutego...ale co lekarz może wiedzieć jak ja w ciągu dosłownie jednego dnia zaczęłam odczuwać wszystkie oznaki zbliżajacego się porodu.

Ja mam dość spółdzielni mieszkaniowej. Dosłownie co 3 miechy dostajemy podwyżkę czynszu. Wprowadzajac się płaciliśmy 250 zł - aktualnie 440 zł (wczoraj znowu dotarło pisemko ) To dopiero jest wkur.....
No to ja też trzymam kciuki
Dobrze, że masz wszystko przygotowane, możesz iść i rodzić

Uwierz mi Haniu, że gdybyś mieszkała w domu i ogrzewała gazem, to już po miesiącu miałabyś dość zimy!!!!

Hania

Stary 2012-02-08, 10:33   #3255
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

sporo urządzania przed wami, do brązowej ściany pasowałyby jasne (ivory) ściany, tapeta albo w brązie i beżach, albo dla ożywienia z turkusem? Moim zdaniem ciemne meble najlepiej pasują do jasnych ścian, nie ma co za bardzo kombinować z kolorami.
na tym filmiku z grubsza widać nasze wnętrze
http://www.youtube.com/watch?v=_tn58-20OHg

Całość jest praktycznie do zrobienia, tylko ta ściana z regałem jest prawie na gotowe. Tam gdzie mignie kawałek ciemnej ławy i stołu ma być wyspa kuchenna.

Takie kuchnie czasem klienci w firmie TZa robią. Mi się średnio podobają

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-02-08 o 18:17
Stary 2012-02-08, 10:40   #3256
niuniuniau
Zadomowienie

Emi kuchnia z inspiracji mi się podoba, świetne połączenie nowoczesności z lekko rustykalnym stylem ale szczerze powiedziawszy nie bardzo tam widzę inny kolor górnych szafek. Najczęściej robią kuchnie biało-czarne ale do tych uchwytów kompletnie to nie pasuje, pewnie od biedy mógłby być kolor kawy capuccino na górnych szafkach tylko czy jest sens wprowadzać dodatkowy element. Zależy co z tej inspiracji chcesz zapożyczyć: czy tylko uchwyty? Czy również ten wzór dość bogaty pomiędzy szafkami i żyrandol. Jeśli chcesz uzyskać podobny efekt jak na fotce to wydaje mi się, że meble najlepiej w jednym kolorze.

Haniu co do cen czynszu to mnie to też doprowadza do szewskiej pasji. My za niecałe 50 m2 płacimy 450zł

Sanetko zgadzam się z xzorą, przy otwartych przestrzeniach zostałabym raczej przy dość stonowanych kolorach. Tu np jest moja inspiracja jeśli chodzi o wygląd mojego przyszłego, wymarzonego domu http://www.decoratorium.pl/moj-dom/
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:42   #3257
sanetka
Zakorzenienie

Niu dla mnie trochę za mdło i za mało nowoczesnie

Stary 2012-02-08, 10:42   #3258
xzora
Zakorzenienie

sanetko, nie mogłam się skupić na wnętrzu, bo obserwowałam Bartka fajną ma huśtawkę!

ścianki chyba bym nie robiła, wyspę w stylu mebli kuchennych, najlepiej chyba prostokątną?
Stary 2012-02-08, 10:51   #3259
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

No to ja też trzymam kciuki
Dobrze, że masz wszystko przygotowane, możesz iść i rodzić

Uwierz mi Haniu, że gdybyś mieszkała w domu i ogrzewała gazem, to już po miesiącu miałabyś dość zimy!!!!
jeszcze tylko lewatywę muszę kupić

Apropo, mój aktualny stan psychofizyczny odzwierciedla wczorajsze zdarzenie - jesteśmy w pizzy hut. Siedmioro najbliższych znajomych, jest wesoło bardzo, wszycy wsuwają pizzę i mają świetne humory, a ja siedzę i głupkowato się uśmiecham mówiąc niewiele- gdy w tem na całą parę mówię "Kotek jeszcze lewatywę musimy kupić"

A co do wydatków okołodomowych itd....własnie ostatnio to liczyliśmy bo bratowa upierała się że opłaty za gaz i wodę są na pewno wyższe niż nasz czynsz- myliła się.

Dlatego postanowiliśmy już na 100% że kupujemy działkę. Mam dosć utrzymywania bab pijących kawe od 7 do 15.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Haniu co do cen czynszu to mnie to też doprowadza do szewskiej pasji. My za niecałe 50 m2 płacimy 450zł

Sanetko zgadzam się z xzorą, przy otwartych przestrzeniach zostałabym raczej przy dość stonowanych kolorach. Tu np jest moja inspiracja jeśli chodzi o wygląd mojego przyszłego, wymarzonego domu http://www.decoratorium.pl/moj-dom/
No my za 41 m2 płacimy 440 zł

Mi się podba bardzo coś pomiędzy - czyli styl rustykalny w bardziej nowoczenym wydaniu. Tzn takie kafle jak są w łazience i kuchni ale w połaczeniu z prostymi szafkami i wanną.
Stary 2012-02-08, 10:52   #3260
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
sanetko, nie mogłam się skupić na wnętrzu, bo obserwowałam Bartka fajną ma huśtawkę!

ścianki chyba bym nie robiła, wyspę w stylu mebli kuchennych, najlepiej chyba prostokątną?
Nie chce mi się już zdjęć robić

W wyspą to TZ kombinuje żeby była jak na 1 zdjęciu, takie podwyższenie że nic nie widać od salonu (bo tu będzie płyta z garami) a jednocześnie żeby można było od salonu dać krzesła barowe.
A ścianka jak na drugim, wtedy będzie efekt częściowo zamkniętej kuchni, szczególnie jak się wejdzie do domu od strony przedpokoju

Ja sobie nie mogę pewnych rzeczy wyobrazić, jak to wszystko by wyglądało, chciałabym żeby mi ktoś na gotowe zaprojektował

Haniu to faktycznie bardzo dużo płacicie. Dlatego ja zawsze wolałam mieć własny dom
Ja lewatywy nie miałam, nawet przez cc. Przy skurczach i tka ciągle ganiałam do kibelka

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-02-08 o 18:17
Stary 2012-02-08, 10:54   #3261
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się bardzo podobają takie wnętrza, ale sama bym się na takie nie zdecydowała. Nawet nie wiem czemu...
Ale to które pokazałaś jest piękne

Cytat:

Apropo, mój aktualny stan psychofizyczny odzwierciedla wczorajsze zdarzenie - jesteśmy w pizzy hut. Siedmioro najbliższych znajomych, jest wesoło bardzo, wszycy wsuwają pizzę i mają świetne humory, a ja siedzę i głupkowato się uśmiecham mówiąc niewiele- gdy w tem na całą parę mówię "Kotek jeszcze lewatywę musimy kupić"

A co do wydatków okołodomowych itd....własnie ostatnio to liczyliśmy bo bratowa upierała się że opłaty za gaz i wodę są na pewno wyższe niż nasz czynsz- myliła się.

Dlatego postanowiliśmy już na 100% że kupujemy działkę. Mam dosć utrzymywania bab pijących kawe od 7 do 15.
Haniu, no nie dziwne, że sprawy okołoporodowe siedzą Ci w głowie.

Co do opłat, to my zdecydowanie płacimy więcej niż czynsz etc. Nie raz to liczyliśmy...niestety... Szczególnie oczywiście w zimie.

Hania

Stary 2012-02-08, 11:02   #3262
hania811
Zakorzenienie

Sanetko ale Bartuś się zapętlił Długo może tak w kółko chodzić?? No prze słodziak

Cytat:
Nie chce mi się już zdjęć robić

W wyspą to TZ kombinuje żeby była jak na 1 zdjęciu, takie podwyższenie że nic nie widać od salonu (bo tu będzie płyta z garami) a jednocześnie żeby można było od salonu dać krzesła barowe.
A ścianka jak na drugim, wtedy będzie efekt częściowo zamkniętej kuchni, szczególnie jak się wejdzie do domu od strony przedpokoju

Ja sobie nie mogę pewnych rzeczy wyobrazić, jak to wszystko by wyglądało, chciałabym żeby mi ktoś na gotowe zaprojektował

Haniu to faktycznie bardzo dużo płacicie. Dlatego ja zawsze wolałam mieć własny dom
Ja lewatywy nie miałam, nawet przez cc. Przy skurczach i tka ciągle ganiałam do kibelka
W tym wypadku to chyba powinnaś się zdać na męża..tylko kolory frontów wybierz

U nas niestety robią w standardzie wszystkim

Cytat:

Haniu, no nie dziwne, że sprawy okołoporodowe siedzą Ci w głowie.

Co do opłat, to my zdecydowanie płacimy więcej niż czynsz etc. Nie raz to liczyliśmy...niestety... Szczególnie oczywiście w zimie.
A liczyłaś czynsz miszkania 100 m?? Bo u nas to się kształtuje na poziomie 700-800 zł. Płacisz cały rok po 800 zł za gaz i wodę?
Stary 2012-02-08, 11:13   #3263
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanetko ale Bartuś się zapętlił Długo może tak w kółko chodzić?? No prze słodziak

W tym wypadku to chyba powinnaś się zdać na męża..tylko kolory frontów wybierz

U nas niestety robią w standardzie wszystkim
Tak go kilka razy dziennie nachodzi że biega pół godziny albo i dłużej w kółko, gada do siebie, piszczy itp, najlepiej mu nie przeszkadzać bo i tak ma wszystko w nosie Czasem się zapędzi do drugiego pokoju
Ten filmik już dawno nagrywany, teraz chodzi o wiele pewniej, nie trzyma tak rąk w górze

Chyba będę się musiała na męża zdać tylko on tez ma tysiąc pomysłów na minute.

Karmienie też tak wygląda bo w krzesełku nie usiedzi. Na podłogę, gryz kanapki...kóleczko...kana pka...kółeczko...

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-02-08 o 11:17
Stary 2012-02-08, 11:15   #3264
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
A liczyłaś czynsz miszkania 100 m?? Bo u nas to się kształtuje na poziomie 700-800 zł. Płacisz cały rok po 800 zł za gaz i wodę?
fakt, porównanie małego mieszkania i dużego domu to nie to samo co dużego mieszkania

ja mieszkam w mieszkaniu własnościowym, niby opłaty niższe, ale za to chaos i samorządność

już mam dwie rozprawy sądowe - pierwsza, bo właściciele lokali handlowych uchwalili większością powierzchni, że będą płacić mniejsze opłaty na fundusz remontowy niż właściciele mieszkań (zbieranie głosów odbyło się poza wiedzą właścicieli mieszkań, generalnie niezgodnie z prawem i stąd pozew)

druga - bo jeden sąsiad chciał założyć domofon i wymienić wszystkie drzwi w klatkach, a reszta uznała, że wystarczy wymienić jedynie drzwi wejściowe + domofon. Drzwi zrobione, domofon jest, a ten nas pozwał.
Stary 2012-02-08, 11:15   #3265
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, ale czemu tylko gaz i woda? Płacę jeszcze podatek od nieruchomości, płacę mpgkim, płacę prąd...
Nie wspominając o tym, że jak Tobie odpadnie rynna, to robi to spółdzielnia, jak schód się ukruszy, albo nie daj boże piorun walnie i rozpierdzieli instalację elektryczną...to wszystko robi spółdzielnia...a w domu płacisz za wszystko sama. I niestety takie rzeczy nie należą do rzadkości - każdy kto mieszka w domu to mówi - dom to studnia bez dna, bez względu na to czy to stary czy nowy dom... Mimo oczywiście wielu plusów niewątpliwych.

Hania

Stary 2012-02-08, 11:28   #3266
miskowa
Zakorzenienie

zmieniając temat...
Nie znacie czegoś skutecznego na przeziębienie? Nie mam czasu na leżenie, a jest coraz gorzej, katar mnie wykańcza. Nie mam gorączki, więc nie pójdę do lekarza, ale nie wiem, jak sobie pomóc
Stary 2012-02-08, 11:30   #3267
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Ile kosztuje tona węgla?
u nas tona kosztuje 730+dowoz....i w zeszlym tygodniu musielismy dokupic 2 tony...czyli spalilismy juz 5 ton
Cytat:
Przepowiadające jak nic.

oo mamoooo czyli finisz jak ta lala

Cytat:

hhahahaha padlam

Mi się podba bardzo coś pomiędzy - czyli styl rustykalny w bardziej nowoczenym wydaniu. Tzn takie kafle jak są w łazience i kuchni ale w połaczeniu z prostymi szafkami i wanną.
my placimy za gaz kolo 300 zl za dwa miesiace (czasem mniej ale niewiele) a za wode kolo 200 zl za miesiac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:33   #3268
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, ale czemu tylko gaz i woda? Płacę jeszcze podatek od nieruchomości, płacę mpgkim, płacę prąd...
Nie wspominając o tym, że jak Tobie odpadnie rynna, to robi to spółdzielnia, jak schód się ukruszy, albo nie daj boże piorun walnie i rozpierdzieli instalację elektryczną...to wszystko robi spółdzielnia...a w domu płacisz za wszystko sama. I niestety takie rzeczy nie należą do rzadkości - każdy kto mieszka w domu to mówi - dom to studnia bez dna, bez względu na to czy to stary czy nowy dom... Mimo oczywiście wielu plusów niewątpliwych.
My też mamy prócz tych 440 zł dodatkowe opłaty za gaz, prąd, miejsce parkingowe i rozliczenie za wodę i ogrzewanie (zawsze mamy jakieś dopłaty niestety teraz do wody tylko 100 zł na szczęście)
To 440 to tylko zaliczka za wodę i ogrzewanie, 20 zł za wywiezienie śmieci, 10 zł remontowego i tyle.

Większość moich znajomych ma domy- liczyliśmy to ostatnio wszytsko dokładnie i wyszło że lepiej mieć dom- bo taniej
Nie wiem może to też kwestia "jakości " domu że tak powiem. Moi znajomi mają nowe domy - szczelne i ciepłe, do tego ogrzewania kominkowe więc tego gazu niewiele im idzie jak zima nie daje w kość.
Stary 2012-02-08, 11:37   #3269
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy prócz tych 440 zł dodatkowe opłaty za gaz, prąd, miejsce parkingowe i rozliczenie za wodę i ogrzewanie (zawsze mamy jakieś dopłaty niestety teraz do wody tylko 100 zł na szczęście)
To 440 to tylko zaliczka za wodę i ogrzewanie, 20 zł za wywiezienie śmieci, 10 zł remontowego i tyle.

Większość moich znajomych ma domy- liczyliśmy to ostatnio wszytsko dokładnie i wyszło że lepiej mieć dom- bo taniej
Nie wiem może to też kwestia "jakości " domu że tak powiem. Moi znajomi mają nowe domy - szczelne i ciepłe, do tego ogrzewania kominkowe więc tego gazu niewiele im idzie jak zima nie daje w kość.
i znajomi mają rację. W domu sama decydujesz o kosztach, jakie będziesz ponosić. Nie płacisz zaliczek ani ryczałtów, nie płacisz na utrzymanie spółdzielni itp. jeśli trochę zainwestujesz, jesteś w stanie ograniczyć sobie koszty do minimum. Niedawno całkiem przeliczałam z rodzicami, że ich koszt życia w domu wynosi średnio 200-250 zł ze wszystkim (woda, prąd, ogrzewanie, wywóz śmieci i wszystko inne). Do tego jednak dochodzą wysokie koszty remontów, tak jak Butter pisała. No bo wiadomo, jak dach trzeba zrobić to to już spore sumy wychodzą, jak coś nawali, to też raczej jakieś grubsze finansowo koszty zwykle są.
Tak czy siak, jak się ma opcję, to w domu żyje się taniej
Stary 2012-02-08, 11:51   #3270
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
i znajomi mają rację. W domu sama decydujesz o kosztach, jakie będziesz ponosić. Nie płacisz zaliczek ani ryczałtów, nie płacisz na utrzymanie spółdzielni itp. jeśli trochę zainwestujesz, jesteś w stanie ograniczyć sobie koszty do minimum. Niedawno całkiem przeliczałam z rodzicami, że ich koszt życia w domu wynosi średnio 200-250 zł ze wszystkim (woda, prąd, ogrzewanie, wywóz śmieci i wszystko inne). Do tego jednak dochodzą wysokie koszty remontów, tak jak Butter pisała. No bo wiadomo, jak dach trzeba zrobić to to już spore sumy wychodzą, jak coś nawali, to też raczej jakieś grubsze finansowo koszty zwykle są.
Tak czy siak, jak się ma opcję, to w domu żyje się taniej
Ano - najważniejsze - nie utrzymujesz spółdzielni i jej pracowników. Mój teściu jest prezesem spółdzielni mieszkaniowej- i bynajmniej nie zarabia średniej krajowej.

Zgadza się, te remonty przy domu mogą dać w kość bo jednorazowo trzeba wywalić tysiące. Tylko pytanie co ile taki dach trzeba naprawiać- 10 lat?? Chyba nawet nie tak często
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości