Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 23:05   #1081
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Jolka
Stary 2012-02-07, 23:12   #1082
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Za mną od kilku dni chodzą krewetki . Nigdy nie robiłam w domu krewetek i nie wiem dlaczego naszła mnie na nie ochota
Moze dlatego, ze jestes w ciazy....? hihi

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
nie zartuj!! ja mam go od wczoraj

ladny brzuszek i ty tez sliczna

ja dzis zjadlam 2 tabliczki

Jolka i Claudia sliczne brzuszki

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

nie codziennie ale sie zdarza a na sex w ogóle nie mam ochoty
Oj tam przed taka z orzechami to i ja bym sie nie wzbraniala... to sa male grzeszki
Po czym poznajecie, ze mialyscie orgazm, skoro spicie? Brzuch twardnieje czy cos?

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Jeszcze nie urodziłam Termin wg om za tydzień Trzy inne wcześniejsze terminy z usg się nie sprawdziły Zakończyłam sesję, a teraz czekam na ..poródMożna powiedzieć, że jestem przygotowana Jeszcze tylko jutro spakuję torbę szpitalną i voila Podobno wyglądam zgrabnie i kwitnąco (hahahaha), ale mimo wszystko czuję się jak słonica i chyba nabieram wody i robię się napęczniała- a to kolejny symptom...Adasia urodziłam 10 dni po wyznaczonym terminie wg om, więc sama nie wiem, co myśleć..Pod koniec stycznia miałam już krótką szyjkę i rozwarcie na palec, a teraz nie wiem- lekarka na urlopie do 10-go, a ja mam się stawić na oddziale dzień po terminie czyli 15-go lutego. Tyle wiem. Aaa i udało mi się pozbyć tej obrzydliwej bakterii- dzisiaj odebrałam wyniki wymazu i wsio ok
Pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam,, że nie odwołuję się do Waszych postów, ale skrobiecie PRZEOGROMNE ILOŚCI i nie jestem w stanie nadrobić
kumkura to kciuki za lekki i szybki porod
I koniecznie daj znac jak urodzisz - to tak pisze w razie gdybys juz nie zdazyla sie wczesniej odezwac

wow claudia ale masz brzuszek gigancik prawie jak na kooncowce ciazy, duzy i piekny
Jolka Twoj tez bardzo ladny i tez spory jak na ten tydzien, i nie wiem gdzie Ty widzisz te swoja nadwage, strasznie panikujesz, a wszystkie kilogramy ida w brzuszek

Zmotywowalyscie mnie i jutro chyba ja sie ujawnie, ale u mnie na 35tc to nic duzego

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-02-07 o 23:17
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:12   #1083
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Po czym poznajecie, ze mialyscie orgazm, skoro spicie? Brzuch twardnieje czy cos?
Mnie to budzi Zawsze budziło... a teraz dodatkowo czuć mocne twardnienia brzucha. I może boleć (mnie bolało :/ ). Jak się obudziłam to chciałam krzyczec, że chyba rodzę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:14   #1084
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mnie to budzi Zawsze budziło... a teraz dodatkowo czuć mocne twardnienia brzucha. I może boleć (mnie bolało :/ ). Jak się obudziłam to chciałam krzyczec, że chyba rodzę
ja mam mokro dodatkowo
Stary 2012-02-07, 23:22   #1085
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to chyba z jakims brutalem mialas ten sex
Cytat:
ja mam mokro dodatkowo
Aaaa to chyba tez tak mialam, jak bylam na glodzie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:26   #1086
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Ale śliczne i duże brzuszki się pokazały na mailu

Jedynie Anagat ma taki mniejszy...gdzie Ty chowasz tego dzidziusia??
ja mam dziś też 31+1 i brzuszek dużo większy chyba
Karo.. ja muszę jeszcze wstawić zdjęcie od przodu.. ja mam chyba po prostu szeroki brzuch i taki rozlany.. od góry do dołu.. mam szerokie biodra i to mi się tak rozkłada jakoś.. wasze idą ładnie do przodu, a mój taki splaskaczony
A na ogół to kwadratowy, będę dziecia kwadratowego mieć, czy jak???

Cytrynka.. kurcze.. no jakbyś napisała ,że vaio kupujesz, to bym naprawdę odradzała..
Obudowa mi pękła po kilku miesiącach.. wejście do zasilacza się poluzowało i teraz zasilacz wiecznie wypada- totalnie luźny jest..

Poza tym.. u mnie touchpad miał taką strukturkę.. to po dość krótkim czasie , tam gdzie palce najczęściej trafiają -na środku zrobiło się totalnie gładkie..
Plus strukturka wytarła się z obudowy, tam gdzie się trzyma dłonie , żeby pisać..

No ja jestem z niego NIEZADOWOLONA. Nigdy nie kupię już sony..
Mam sentyment do asusa.. i ostatnio kupiłam asusowego netbooka.. mimo że mały dużo bardziej mi się widzi.

DOdam jeszcze, że nie rzucam laptopem.. mój pies po nim nie chodzi, a dzieci które by mogły go niszczyć jeszcze na świecie nie ma..

Faktycznie tak jak piszecie.. dziś mały miał czkawkę po cytrusach hehe On się tak dużo rusza, że ja w sumie nie skupiam się nad jego ruchami.. ale to dziś, to na pewno czkawka
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 01:33   #1087
gosia261282
Gang Iren

Hej laseczki.
Wrocilam z pracy,nadrobilam was.Teraz kapiel i wyrko

Juz tak mi sie nie chce pracowac,lenia mam strasznego.

Dobranoc!
Stary 2012-02-08, 05:46   #1088
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

dzień dobry

jeden dzień i tyle napisane
Ja już na Mazurach i będę podczytywać jak się cieplej zrobi, bo narazie ręka mi zamarza i co chwila chowam pod kołdrę. TŻ już do pracy wysłany
Zdałam egzamin na 4 i mam nowy plan do d... co drugi wtorek od 8.00 do 11.15 i każda środa od 8.00 do 18.15
Z dobrych wieści jeszcze tyle, że znaleźliśmy mieszkanie malutkie, bo 30metrów, ale przytulne, czyste i umeblowane tak jak nam potrzeba. (dla Warszawianek lokalizacja: Tarchomin, ul. Światowida). 18stego jak wrócę do stolicy podpisujemy umowę już nie będę mieszkać pod mostem

Miłego dnia ja pewnie przez te dwa tygodnie będę rzadziej, ale mam nadzieję, że w miarę na bieżąco!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 06:46   #1089
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Karo.. ja muszę jeszcze wstawić zdjęcie od przodu.. ja mam chyba po prostu szeroki brzuch i taki rozlany.. od góry do dołu.. mam szerokie biodra i to mi się tak rozkłada jakoś.. wasze idą ładnie do przodu, a mój taki splaskaczony
A na ogół to kwadratowy, będę dziecia kwadratowego mieć, czy jak???

Cytrynka.. kurcze.. no jakbyś napisała ,że vaio kupujesz, to bym naprawdę odradzała..
Obudowa mi pękła po kilku miesiącach.. wejście do zasilacza się poluzowało i teraz zasilacz wiecznie wypada- totalnie luźny jest..

Poza tym.. u mnie touchpad miał taką strukturkę.. to po dość krótkim czasie , tam gdzie palce najczęściej trafiają -na środku zrobiło się totalnie gładkie..
Plus strukturka wytarła się z obudowy, tam gdzie się trzyma dłonie , żeby pisać..

Mam sentyment do asusa.. i ostatnio kupiłam asusowego netbooka.. mimo że mały dużo bardziej mi się widzi.

DOdam jeszcze, że nie rzucam laptopem.. mój pies po nim nie chodzi, a dzieci które by mogły go niszczyć jeszcze na świecie nie ma..

Faktycznie tak jak piszecie.. dziś mały miał czkawkę po cytrusach hehe On się tak dużo rusza, że ja w sumie nie skupiam się nad jego ruchami.. ale to dziś, to na pewno czkawka
kurcze nie planowalam kupna coz zostaje nadzieja ze moj bedzie lepszym egzemplarzem
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ja już na Mazurach i będę podczytywać jak się cieplej zrobi, bo narazie ręka mi zamarza i co chwila chowam pod kołdrę. TŻ już do pracy wysłany
Zdałam egzamin na 4 i mam nowy plan do d... co drugi wtorek od 8.00 do 11.15 i każda środa od 8.00 do 18.15
Z dobrych wieści jeszcze tyle, że znaleźliśmy mieszkanie malutkie, bo 30metrów, ale przytulne, czyste i umeblowane tak jak nam potrzeba. (dla Warszawianek lokalizacja: Tarchomin, ul. Światowida). 18stego jak wrócę do stolicy podpisujemy umowę już nie będę mieszkać pod mostem

Miłego dnia ja pewnie przez te dwa tygodnie będę rzadziej, ale mam nadzieję, że w miarę na bieżąco!
gratulacje
ja cos spac nie moge jak zwykle, coraz gorzej mi sie na łóżku przekręcać
Stary 2012-02-08, 07:03   #1090
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
czy wy też w ciąży w nocy jak śpicie przeżywacie orgazm?:/ to aż męczące jest.. bo dzieje mi się tak prawie codziennie..
zdarzyalo mi sie to ... ale tak w okolicach 20-26 tc bo wtedy mi libido podskoczylo do gory a maz sie bal przytulac
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

No i bylam tez dzis na kontroli... z mala wszystko ok, szacunkowa waga na dzien dzisiejszy 3500g ... pani gin stwierdzila, ze cora ma dlugie nogi... wg usg nozki ma na 39+5
jedyne co, to musze zaczac brac zelazo i to konska dawke, bo jest tragicznie ... ale poza tym, to wszystko w najlepszym porzadku
duza corcia a nogi bedzie miala modelki
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Jeszcze nie urodziłam Termin wg om za tydzień
jeeeej Ty juz prawie rodzisz zycze szybkiego porodu kochana i koniecznie daj nam znac ! Na mailu sa nawet nr telefonow do nas, zebysmy mogly byc na biezaco jak cos
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość

Ja mialam sony vaio przez niewiele ponad 2 lata i mam podobne zdanie - nie bylam zadowolona. Bardzo sie nagrzewal, obudowa bardzo marnej jakosci i szybko byly przetarcia, otarcia i komputer wygladal jakby byl juz z 10 lat uzywany... teraz mam drugi rok Apple i nie widac sladow uzytkowania nawet, chodzi jak marzenie, nie zacina sie, nie nagrzewa, no i bardzo dlugo trzyma bateria - nawet do 6-7 h
Cytat:
dzień dobry

Nooo kochana gratuluje ladnie zdanego egzaminu i znalezienia mieszkania
wspolczuje planu ... zwlaszcza tych srod....
Cytat:
ja cos spac nie moge jak zwykle, coraz gorzej mi sie na łóżku przekręcać
Mi tez coraz ciezej ... podczas przewracania sie z boku na bok boli mnie brzuch wiec sie przebudzam...

dzien dobry tak poza tym mezus juz wyprawiony do pracy, a ja po sniadanku, wlasnie pije druga herbatke z cytrynka dzisiaj mam zamiar spakowac do konca torbe do szpitala
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:11   #1091
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dzień doberek.

Tż juz pojechał do pracy, oczywiście zostałam obudzona młody wstał już też i walczy z MiniMini a ja sobie pójdę zrobić kawkę bo na śniadanko jeszcze trochę za wcześnie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:52   #1092
emigra
Zakorzenienie

Wlasie zamowilam sobie online Bepanthen i herbatke z lisci malin. Znalazlam artykul, w ktorym napisane bylo ze ta herbatka wcale nie ma za zadanie przyspieszyc porodu a jedynie wzmocnic miesnie miednicy i ulatwic ten porod i ze zeby dzialala nalezy pic ja nawet od 32 tc (chyba ze skurcze sie nasila to odstawic) Sprobuje Skoro nie urodze po niej na drugi dzien
No i zamowilam sobie stanik do karmienia - rozmiar 100D (wymierzylam sie zgodnie z ich tabela rozmiarow)

A wczoraj jeszcze chcialam Was spytac, a zapomnialam Kupujecie torbe do wozka? Tutaj sa modne takie niby specjalne torby do przewijania - ale rzadko sa z opcja dopinania do ramy wozka. A ja wlasnie bym wolala taka do zawieszenia nizeli zeby ja wsadzac do koszyka na dol czy na ramieniu nosic (szkoda mi miejsca) Teraz ci znajomi co odkupowalismy od nich rzeczy dla Juleczki zaproponowali nam jeszcze wlasnie taka torbe do przewijania (tylko nie wiem czy mozna ja zapiac do wozka) i taka ''mate do raczkowania'' (Gucia, chodzi o Krabbeldecke- to chyba tak mozna przetlumaczyc? ) wiec zobaczymy i moze odkupie od nich a jak nie to mam taka torbe upatrzona http://www.ebay.de/itm/Wickeltasche-...ht_6899wt_1165 Wozek mamy czarny wiec moze go troche rozjasni.... czy lepiej cala czarna?
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 07:52   #1093
Kathi75
Zakorzenienie

Witam
evvcia gratuluje zdanego egzaminu no i mieszkanka, jak to mowia ciasne ale wlasne i juz masz spokojna glowe

gucia6 brawa dla dlugonogiej ,a kg to tak odejmij do 400g jesli ma dlugie nogi to i waga jest inna rzeczywista niz ta wyliczona

kumkura informuj nas na bierzaco

emigra kolejny termin USG mamy w tym samym dniu i o tej samej godzinie

Cytrynka u mnie jeszcze stekanie przy przekladaniu sie z boku na bok dochodzi wiec maz czasem mnie komentuje

U mnie wieczor byl masakryczny , bolal mnie brzuch po noszeniu corki i kregoslup a w nocy prawie nie spalam i mala zerwala mnei o 5 rano , na szczescie wszystko jest dobrze dzisiaj i jutro Gabi wraca do przedszkola a ja do kanapowania

Powiem wam dluzy mis ie juz chcialabym zeby mala byla juz z nami , i to z wygodnictwa bo tak mi jest ciezko sie ruszac , jeszcze w ta pogode ubrana jak na sybir wrrrrrrrrrr

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:56   #1094
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

super, że znalazłaś mieszkanko, ale strasznie daleko bedziesz wszędzie miała
Stary 2012-02-08, 08:00   #1095
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Zawsze uwielbiałam słodycze zawsze mogłam ich zjeść i zjeść. Mały słik nutelli jest dla mnie na raz
Mówiłam Wam, że w moich żyłach płynie czekolada a nie krew
A ja w ogóle nie jadam słodyczy nawet mnie do nich nie ciągnie

Cytat:
dzień dobry

Gratulacje

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:22   #1096
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
emigra kolejny termin USG mamy w tym samym dniu i o tej samej godzinie
o jak fajnie moze nam corcia na walentynki prezent zrobi i pokaze buzke i tatus dostanie zdjecie ladne ?

Ja z jednej strony tez bym chciala juz miec malutka przy sobie i juz sie nia zajmowac, zobaczyc jak wyglada, do kogo jest podobna, czy jest calkiem zdrowa.... a z drugiej strony... teraz mamy ostatnie chwile tylko dla siebie, wiec tez nie jest zle jakos mi tak spadlo to parcie na urodzenie jeszcze w lutym niech mala siedzi ile potrzebuje, a ja pocieszam sie ze z kazdym dniem i tak jestem blizej rozwiazania i niedlugo odczuje ulge

Wlasnie przy okazji mierzenia biusta zmierzylam obwod w brzuchu i jest mniej niz sie spodziewalam bo 122 cm na wysokosci pepka o ile dobrze pamietam to jak kupowalam ten plaszcz zimowy to mialam ok 108-110 cm, a to byl 22 tydzien....
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 08:33   #1097
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

jolka, claudia śliczne brzuszki Claudia twj brzuchol jest ogromny, ciekawe jak bedzie wygladal pod koniec

anagat gdzie ty ta dzidzie chowasz swoja droga u ciebie po porodzie ani sladu pewnie nie bedzie

mnie włosy wypadały garsciami przed ciaza, tz sie dziwił skad ja tyle wlosów mam, a teraz góra dwa włosy, z cera gorzej, uwidoczniły mi sie naczynka, ale nie mozna miec wszystkiego
co do brzucha to tez mam zamiar ćwiczyc , zwlaszcza ze wiem ze jak sie zmobilizuje to dobrze mi to idzie, widzialam brzuchy poporodowe po regularnej gimnastyce i to naprawde działa, do tego masaze , jakis balsam i moze jakos to bedzie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:40   #1098
emigra
Zakorzenienie

Tynka, mi tez wlosy garsciami lecialy przed ciaza... mam bardzo slabe i rzadkie klaczki az sie boje tej burzy hormonow po porodzie jak wtedy beda leciec.... no ale coz, trzeba przezyc
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 08:50   #1099
desia888
Wtajemniczenie

Witam Was mamuski!
Emigra,Kathi - ja tez juz bym zdecydowanie chciala miec coreczke przy sobie!
Wiem ze z pomoca TZ, mojej mamy i przy dobrej organizacji wygospodaruje chwilke dla siebie jesli bede chciala gdzies wyskoczyc

Emigra ja taka torbe mam w komplecie z wozkiem, praktyczna sprawa jesli chcesz duzo spacerowac! Ta , ktora znalazlas w internecie z cala pewnoscia bedzie pasowala do czarnego wozka i tak jak piszesz troche go ozywi!

Evcia - gratuluje zdanego egzaminu no i mieszkanka
Wlasny kat to jednak wlasny kat!

Kumkura, rety , jak ten czas leci!
Zycze powodzenia bo to juz w kzdej chwili ,mozesz w szpitalu wyladowac! Informuj nas tutaj na biezaco, tak jak emigra pisala sa nasze numery telefonow na mailu!

Dziewczynki, nie ma zadnej mamuski alergiczki? Pytam w zwaizkuz tym karmieniem piersia przez alergiczki, ze niby powinna byc dieta eliminacyjna od poczatku?

Jestescie wszystkie sliczne i macie takie okragle fajne brzuszki na mailu!
Musze sie zmotywowac i strzelic fotke, wczoraj zaczelam 31 tydzien

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tynka, mi tez wlosy garsciami lecialy przed ciaza... mam bardzo slabe i rzadkie klaczki az sie boje tej burzy hormonow po porodzie jak wtedy beda leciec.... no ale coz, trzeba przezyc
Ja kiedys czytalam jak to naprawde z tymi wlosami jest. Wlosy rosna fazami tak jakby no i w czasie ciazy te fazy sie zlewaja w jedna i dlatego wydaje nam sie ze stanw losow nam sie poprawil i sa gestsze, natomiast po porodzie one wracaja do stanu poprzedniego czyli te, ktore dostalysmy jakby dodatkowo nam wypadna ale w efekcie powinno ich byc tyle samo co przed porodem. Tak to przynajmniej wyglada w teorii

Co do wygladu w ciazy ja z Adasiem wygladalam okropnie, teraz cera, paznokcie, wlosy sa o wiele lepsze niz w poprzedniej ciazy!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:05
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:15   #1100
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez coraz ciezej ... podczas przewracania sie z boku na bok boli mnie brzuch wiec sie przebudzam...
no wlasnie dlugo na jednym boku nie moge lezec bo mnie biodro boli
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Cytrynka u mnie jeszcze stekanie przy przekladaniu sie z boku na bok dochodzi wiec maz czasem mnie komentuje
hehe
moj mi rano pomaga z łózka wstac
Stary 2012-02-08, 09:16   #1101
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzięki dziewczyny

Podejrzałam mejla i się napodziwiałam wszystkie piękne a Claudia połknęła piłkę

Co do urody w ciąży to ja niestety zbrzydłam mam od początku okrutną cerę, pokazały mi się popękane naczynka, wysuszającą się skórę (a normalnie mam mieszaną z tendencją do przetłuszczania), włosy przyklapnięte (na szczęście nie wypadają, ale są matowe. Za tydzień idę wreszcie do fryzjera może coś na nie poradzi), a paznokcie na początku były super i śliczne, teraz to łamliwe i rozdawajające się Niestety nie czuję się zbyt atrakcyjna w ciąży.

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
super, że znalazłaś mieszkanko, ale strasznie daleko bedziesz wszędzie miała
No po drugiej stronie Wisły tak to jest ale mam pod blokiem przystanek i z niego kilka autobusów do Metra Marymont (20 min bus pasem). Jeśli chodzi o dojazd na uczelnię i do gina to kwestia 30-40 min, więc nie jest tak źle jak dla mnie Poza tym jak będzie TŻ to będzie auto

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:21   #1102
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Co do urody w ciąży to ja niestety zbrzydłam mam od początku okrutną cerę, pokazały mi się popękane naczynka, wysuszającą się skórę (a normalnie mam mieszaną z tendencją do przetłuszczania), włosy przyklapnięte (na szczęście nie wypadają, ale są matowe. Za tydzień idę wreszcie do fryzjera może coś na nie poradzi), a paznokcie na początku były super i śliczne, teraz to łamliwe i rozdawajające się Niestety nie czuję się zbyt atrakcyjna w ciąży.

No po drugiej stronie Wisły tak to jest ale mam pod blokiem przystanek i z niego kilka autobusów do Metra Marymont (20 min bus pasem). Jeśli chodzi o dojazd na uczelnię i do gina to kwestia 30-40 min, więc nie jest tak źle jak dla mnie Poza tym jak będzie TŻ to będzie auto

mnie to tylko przeraża fakt, że jak się most Grota zatka z jakiegoś powodu, to mieszkając na tarchominie człowiek jest prawtycznie odcięty od 2 strony miasta
Stary 2012-02-08, 09:27   #1103
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to tylko przeraża fakt, że jak się most Grota zatka z jakiegoś powodu, to mieszkając na tarchominie człowiek jest prawtycznie odcięty od 2 strony miasta
mnie tez to przeraza niestety, na szczęście na TŁ jest buspas i mozna sie autobusem wydostać z pragi szybko i chyba jak bede rano rodzic to pojadę taksówka do szpitala aby w korku nie stac
Stary 2012-02-08, 09:38   #1104
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez to przeraza niestety, na szczęście na TŁ jest buspas i mozna sie autobusem wydostać z pragi szybko i chyba jak bede rano rodzic to pojadę taksówka do szpitala aby w korku nie stac
jakby mi sie zdarzyło rano jechać na sygnale do szpitala to bedę pod prąd szczytu mkneła na szczęście, gorzej bedzie w godz. popołudniowych
Stary 2012-02-08, 09:43   #1105
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień dobry,
gucia super ze wszystko dobrze na kontroli! córcia zgrabnioszka będzie

Jolka trzymam kciuki za wizytę!

Kumkura wow to tuż tuż! Wszystko na pewno będzie dobrze, powodzenia!

Co do laptopów, to polecam Lenovo, ja mam od dwóch miesięcy i jestemjakna razie bardzo zadowolona

evvcia gratuluję zdanego egzaminu,wiedziałam że dasz radę! to teraz wolne!?
No i super że mieszkanko znalezione!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

A wczoraj jeszcze chcialam Was spytac, a zapomnialam Kupujecie torbe do wozka? Tutaj sa modne takie niby specjalne torby do przewijania - ale rzadko sa z opcja dopinania do ramy wozka. A ja wlasnie bym wolala taka do zawieszenia nizeli zeby ja wsadzac do koszyka na dol czy na ramieniu nosic (szkoda mi miejsca) Teraz ci znajomi co odkupowalismy od nich rzeczy dla Juleczki zaproponowali nam jeszcze wlasnie taka torbe do przewijania (tylko nie wiem czy mozna ja zapiac do wozka) i taka ''mate do raczkowania'' (Gucia, chodzi o Krabbeldecke- to chyba tak mozna przetlumaczyc? ) wiec zobaczymy i moze odkupie od nich a jak nie to mam taka torbe upatrzona http://www.ebay.de/itm/Wickeltasche-...ht_6899wt_1165 Wozek mamy czarny wiec moze go troche rozjasni.... czy lepiej cala czarna?
Torbę mamy do wózka w komplecie, ale chcielibyśmy taką do przewijania jeszcze kupic - przydaje się na wyjścia, wyjazdy itd. Super torby były kiedyś w Ikei - takie:
http://tablica.pl/oferta/torba-z-prz...ea-IDBSG7.html

tyle że w tym ogłoszeniu cena zawyżona. Ale Ikea już chyba nie produkuje ich a są super, znajomi mają.
Stary 2012-02-08, 09:45   #1106
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
jakby mi sie zdarzyło rano jechać na sygnale do szpitala to bedę pod prąd szczytu mkneła na szczęście, gorzej bedzie w godz. popołudniowych
popołudniu tez bede jechac w korku

emigra ja mam torbe w komplecie z wozkiem
Stary 2012-02-08, 09:46   #1107
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Ja kiedys czytalam jak to naprawde z tymi wlosami jest. Wlosy rosna fazami tak jakby no i w czasie ciazy te fazy sie zlewaja w jedna i dlatego wydaje nam sie ze stanw losow nam sie poprawil i sa gestsze, natomiast po porodzie one wracaja do stanu poprzedniego czyli te, ktore dostalysmy jakby dodatkowo nam wypadna ale w efekcie powinno ich byc tyle samo co przed porodem. Tak to przynajmniej wyglada w teorii

Co do wygladu w ciazy ja z Adasiem wygladalam okropnie, teraz cera, paznokcie, wlosy sa o wiele lepsze niz w poprzedniej ciazy!
desiu a co jak i w ciąży masakrycznie wypadają? to co będzie po??

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:50
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:47   #1108
tynka88
Zadomowienie

Pewnie po porodzie jak hormony przestana juz nas wspomagac to wlosy znowu poleca, rozwiazanie jedno trzeba szybko spłodzic nastepnego bobaska

Ja sie zastanawiam jak to bedzie z moimi cyklami po porodzie, czy jakos sie to unormuje, czy nadal bede miala bolesne miesiaczki, czy bede miala normalnie owulacje.

ja mam taktyke wstawania z łóżka , jedna to trzymam sie metalowej porzeczy w zagłówku łóżka, druga to łape sie pod kolanem lekko rozkołysuje i wstaje ale tak mnie bola pachwiny, ze zanim sie rozruszam to jest ciezko.

zjadłam śniadanie bułe z serem białym i miodem, ale mam ten miód taki brylasty nie płynny , nie wiem czy wypada go podgrzac nastepnym razem

dzis zupa bedzie u nas, wyjełam skrzydełka i mrozonki-zupa królewska, ale co z tego wyjdzie to nie wiem

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:49
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:47   #1109
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Witamz rana !!

Kumkura
za poród żeby wszysto poszło sprawnie i szybko

evvcia gratulacje zdanego egzaminu

Co do wyglądu w czasie ciąży, ja nie mogę się pochwalić. Pierwszym objawem ciąży był trądzik na policzkach jeszcze zanim się dowiedziałam,że jestem w ciąży. Teraz cały czas coś mi wyskauje, włosy wypadają mocniej niż przed ciążą i skóra jest straszliwie sucha pomimo nawilżania. Ale średnio tym się przejmuję bo mam nadzieję,że przejdzie jak urodzę

Co do brzuszków po ciąży. Mam koleżankę na uczelni, która przyszła na zajęcia tydzień po porodzie. W obcisłych ubraniach bo odrazu wróciła do swojej wagi,a na brzuchu nawet jednej fałdki nie miała więc jest to pocieszające.

Emigra - co do torby... to ja miałam już przy wózku właśnie taką dopinaną do rączki i jestem z niej zadowolona bo ma dużo kieszonek funkcjonalnych więc cieszę się,że była w zestawie

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:48
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:48   #1110
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

evvcia ja też się czuję źle ostatnio w mojej skórze, syfki mi się znów pojawiły (a przed ciążą w ogóle nie miałam problemów z cerą), włosy wypadają i są matowe i w ogóle jakaś taka spuchnięta jestem Także witaj w klubie, choc po zdjęciach nie zauważyłam, byś źle wyglądała!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości