Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 01:08   #4111
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Cały czas trzymam kciuki za maleńką Agnieszkę
Tak sobie myślę, że całego świata nie zbawię... ale jedno dziecko mogę uratować. Cały czas myślę o adopcji albo rodzinie zastępczej, nie teraz, za 2-3 lata.

No i jednego psa . Też uratuję a co!
Dobra z Ciebie dusza O pogrubionym też ostatnio sporo myślę. Nawet rozmawialiśmy z mężem o tym. Ale też za parę lat. To jest taki bardzo ciężki dylemat: chcę mieć więcej dzieci i przecież można adoptować też które już są na tym świecie, a są biedne, porzucone Z drugiej strony normalne jest, że człowiek ma bardzo silną potrzebę "posiadania" własnego, przez siebie urodzonego dziecka. To trudne decyzje. Bardzo trudne.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ech brumeczku
myślałam że zejde na zawał

Jasiu jak tylko zobaczył tą salę operacyjną to już się rozpłakał
tak mocno zaciskał oczka że zabieg okazał się bardzo trudny
wszystko trwało 3 razy dłużej niż ostatnio
płukanie nie pomogło znowu musiały lekarki mechanicznie sondować
okazało się że kanalik znowu zawalony ropką i zaschniętą krwią
tym razem błonka została znowu uszkodzona
ten mój mały rockmann darł się w niebogłosy
jak go przynieśli był cały roztrzęsiony, spocony i zrozpatrzony
oczywiście zaraz go utuliłam i cyca dostał

lekarka mówiła że to wyciek krwi mógł spowodować infekcje
choć też miałam wrazenie że obwiniała mnie za niedokładne płukanie oczka w domu-choć robimy to jak umiemy najlepiej

mam nadzieje że nie będziemy już musieli tam wracać
Boże, strasznie musiałaś to przeżyć Biedny Jasio, a Ty pewno jeszcze biedniejsza Oby to był drugi i ostatni raz!!!
Płukałaś na pewno dobrze, nie masz się za co obwiniać. Co najwyżej oni niedokładnie wypłukali za pierwszym razem, bo przecież z oczka ciekło w zasadzie od razu po zabiegu. Aż ciarki przechodzą...

Myślisz, że Jaś pamiętał tę salę i sąd ta rozpacz od początku?

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Chyba też powinnam iść spać
już zapomniałam że rano do pracy
Nowa rzeczywistość

Na poprawę nastroju coś Wam pokażę. Ja się uśmiałam

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...76258964_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4461821_n.jpg
Stary 2012-02-08, 06:55   #4112
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

pyk - zapalam światło z rana - my nie śpimy od 5.40 bo królewna tak wcześnie dziś postanowiła zacząć dzień - lecę nadrabiać szalone kobiety

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:10   #4113
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pyk - zapalam światło z rana - my nie śpimy od 5.40 bo królewna tak wcześnie dziś postanowiła zacząć dzień - lecę nadrabiać szalone kobiety
My też od 5.40 na nogach. A co !

Brumku Dominik też ma takie suche placki na twarzy, na nóżkach, czasami na pleckach się pojawiają. Smaruję je emolium, ale może kupię tą cutibazę Nie łączę tego z jedzeniem, bo brzuch nie boli, wymiotów nie ma, kupki ok. Nie będę sobie problemów dorabiać Taka ze mnie nieczuła matka
Telik oby kanaliki już się nie zatykały

Lila buziaki za skończone 7 miesięcy

Pytanie z serii głupich: czy żółtko mogę dodawać do mięsnego obiadku?
Miłego dnia dziewuszki

No i dzień dobry

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:26   #4114
karolinee1983
Zadomowienie

Witam od 6.20 nie śpimy marzę o tym, żeby kiedyś spać przynajmniej do 8 (spanie do 10 - moje marzenia tak daleko nie sięgają )

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Filip śpi i mogę powiedzieć że umie już sam siedzieć pare minut. Pokaz w klubie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No właśnie ja wiem, ze lekarze cesto tak radzą "ograniczyć nabiał". Ale specjaliści mówią że przy skazie/nietolerancji KAŻDA ilość mleka jest szkodliwa. I że albo można pić/jeść nabiał bez ograniczeń, albo wcale. Pośrednie stany nie istnieją, bo albo choroba jest, albo nie...
Brumku, a mnie się wydaje, że to nie do końca jest tak. Mi też lekarka kazała "ograniczyć" nabiał, ale widzę, że ma to u nas sens bo Maja reagowała źle tylko wtedy, gdy tego nabiału/białka zjadłam za dużo w ciągu dnia. W momencie, kiedy od czasu do czasu zjem np. jakiś jogurt naturalny, ciastko na bazie mleka to nic jej nie jest więc czemu miałabym odstawiać nabiał w 100%? A tak w ogóle ostatnio jem nabiału coraz więcej i nic jej nie jest wyrasta z tego?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Lilianka dziś pierwszy raz zrobiła kupkę na nocniczek i jeszcze ją osiusiała Ach, chodzę dumna jak paw. Za to Lena za chiny nie posiedzi dłużej.
Wow! Już na nocniku ulalala!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Z okazji miesięcznic wszystkiego dobrego dla dwóch Majek.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hmm, być może

Dziewczyny pomóżcie- jak zrzucam filmiki z komórki, albo z aparatu to mi nie odtwarza na kompie. Jaki program potrzebuję?
To dobre pytanie jest bo ja sama nie wiem jak zgrywam z tele filmiki to u mnie są w formacie mp4 i moje filmowe programy go nie odtwarzają

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dobranoc dziołchy, zrobilam co mialam - wynik w podpisie
Super robota!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Swietnie sie spisalas. Jeszcze tylko w wolnej chwili byś mi wytłumaczyła, jak krowie na miedzy, jak zrobić tak ładnie w podpisie jak u Ciebie.
Ja też poproszę o pomoc w tej materii bo z chęcią zrobiłabym sobie suwaczek z Mają w podpisie a nie umiem pomóżcie!

Cytat:

nadrobić was trudno jestem na 132 stronie
Jas jest po zabiegu
dramatycznie było
dużo gorzej niż za 1 razem
az szkoda gadać
dobrze ze po wszystkim

Cytat:
Biedaczek

Cytat:
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My też od 5.40 na nogach. A co !
No to jesteście od nas lepsze

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:45   #4115
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
no i znowu nikt nie ma 6tki w totka

Cytat:
Eee, to Ty miękka jesteś
wiem, ale pracuję nad tym
Cytat:
Monia mój już od dłuższego czasu tak robi, do tego myje ręce po toalecie
to na szczęście należy do tej mniejszości (podobno) facetów
Cytat:
no mój tez sika, ale zawsze czegos zapomni: a to zapalic swiatło i sika po ciemku, a to zgasic jak wychodzi, a to zamknac drzwi... z myciem rak po toalecie to kiepsko, ale mu wybaczam... jeszcze zostaje nam nauczenie ze spodnie wciąga zanim wyjdzie z wc...
przepraszam, ale podkreslone mnie rozbawiło ale brawa się należą za samodzielność
Cytat:
Lilianka dziś pierwszy raz zrobiła kupkę na nocniczek i jeszcze ją osiusiała Ach, chodzę dumna jak paw. Za to Lena za chiny nie posiedzi dłużej.
wow!!! Jakie te Twoje panny już są duże!

Cytat:
ech brumeczku
biedny Jaś Dobrze że już po wszystkim, oby na dobre
wycałuj go od ciotki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pytanie z serii głupich: czy żółtko mogę dodawać do mięsnego obiadku?
Miłego dnia dziewuszki

Niby nie trzeba i można podawać raz mięso raz żółtko, ale jak podasz to też się nic nie stanie

Moje dziecko dziś zaspało bo spał aż do 6.45

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 07:53   #4116
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Cały czas trzymam kciuki za maleńką Agnieszkę
Tak sobie myślę, że całego świata nie zbawię... ale jedno dziecko mogę uratować. Cały czas myślę o adopcji albo rodzinie zastępczej, nie teraz, za 2-3 lata.

No i jednego psa . Też uratuję a co!

Jeżu moje dziecko śpi a ja zamiast spać, to na necie siedzę .
Ja tez. Z tym, ze ja myślałam o jakiś rodzinnym domu dziecka, ale to chyba nie realne ze względów mieszkaniowyh, no chyba ze...

Moja Agata cały wieczór zawzięcie ćwiczyła mama, mama.
I już jest taka duża dziewczynka, wie ze jak siedzi i zaczyna sie przechylaćna bok to trzeba sie rączką podeprzeć.

Ide zaraz do przychodni po mleko, nie chce mi sie.

Jacie ja Agatce codziennie daje mięsko i do niego dorzucam żółtko. Ale chyba zacznejej robic wegetarianskie dania z żółtkiem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-02-08 o 07:54
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:43   #4117
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW
dziekuje, ze i nas ujelas
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:43   #4118
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Pobudka godz. 7 Zauważyłam, że nie ważne o której zaśnie, pobudka od kilku dni zawsze o 7, a od 6 wierci się jak owsik
My dziś się szczepimy.
I rozpoczynamy przygodę z żółtkiem
Mamy obiecane u rodziców pilnowanie Zosi i wypad do kina, tylko repertuar na razie nieciekawy...

Brumek, może już pisałaś (ale ja mam taaaakie zaległości, że pewnie za miesiąć doczytam) - smarowałaś buzię Tymkowi na wyjścia? Kiedyś pisałaś że niczym go nie smarujesz i pomyślałam, że to może brak kremu zimowego (tak przy okazji polecam mustelę cold cream )
Jeśli tak to może do pediatry pójść, chociaż oni często sterydy zaraz dają

Bella! Kupa do nocniczka??? Marzenie! Zdolna Lilianka!

Cytat:
dobranoc dziołchy, zrobilam co mialam - wynik w podpisie
WOW!

Natka, biedny Domek, ale grunt że już lepiej. O te góry może pediatrę zapytać...

Madziaranew, u nas ściągnięcie rajstop też daje dodatkowe chwile samodzielnej zabawy
Telik, trzymak za wyzdrowienie Jasiowych oczek, żeby nie musiał znowu tego przechodzić, co opisałaś

Tyle na razie...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:51   #4119
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Ja zawsze Radzia przykrywam, nawet w dzień chociażby cienkim kocykiem.
Mi się wydaję, że nawet jak jest w pomieszczeniu ciepło to śpiąc inaczej się odczuwa temperaturę, tym bardziej w nocy..
Ja do pierwszego karmienia w nocy przykrywam Radka kocykiem a później kołderką bo się chłodniej w sypialni robi.
dokładnie, bo metabolizm spada w czasie snu i organizm inaczej odczuwa ciepło. Ja z ciepłolubnych, wstyd pisać ale chyba jestem bardziej przykryta niż Sara w nocy.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
  • 4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag)
  • 25 dag mąki pszennej (ja dałam razową)
  • 22 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).

na jaką blachę ten przepis? na okrągłą tortowinicę czy taką prostokątną? zrobiłabym dzisiaj bo mam takie banany "na zbyciu", zaraz będą do wyrzucenia.

Cytat:
w szoku jestem. Szybko je odpieluchujesz chyba
Powinni popracować na funkcją wielocytowania, bo jak zwykle nie pozaznaczało ponad połowy postów!
Kasza wczoraj na kolację: śmiech. Wyobraźcie sobie, że po dwóch godzinach obudziła się jeść! A potem o standardowej godzinie duchów znowu ( za 3 h)-

Dziubek, Jaciee wynik diety-- oby tak dalej

Telik biedny Johny, szkoda mi go. Zapamiętał pewnie miejsce - tak jak Sara labolatorium do pobierania krwi..od razu po wejściu był ryk.
Może już nie będzie konieczny zabieg.

Ania wybacz że pytam, przypomniało mi się, ze w lutym Adaśko miał mieć ten zabieg ?

Monia extra te suwaczki, dobra robota.

Ej a żółtko to od kiedy się powinno dawać? ja nie daję? a chyba powinnam..?

Nie mam pomysłu na obiad, a i w loówce pustki, więc trzeba mózgowicę uruchomić.

Cześć laseczki.
Stary 2012-02-08, 08:52   #4120
alibany
Rozeznanie

Witam o poranku.
Czekam na mamę, zajmie się Alą, a ja jadę do Torunia pozałatwiać parę spraw.

Coraz bardziej się przekonuje, że to nie jest alergia na mleko...za dużo czynników się nałożyło w ostatnim mcu, a jeszcze jak czytam, że wiele dzieciaczków ma problemy ze skórka, teraz kiedy są te mrozy, to śmiem twierdzić, że i u nas tu tkwi problem. Lekarka za bardzo zasugerowała się chyba faktem przejścia na MM i tylko to wzięła pod uwagę....:confu sed:
Czas pokaże, na razie będziemy na tym pepti i zobaczymy o dalej.....
Ok uciekam bo mama przyjechała...
Miłego dnia!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:54   #4121
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Nie martw sie, przejdzie samo. U nas było identycznie niedawno, takie tragiczne to były 3 dni, wtedy to nawet przez cały dzień wypił tylko 50ml mleka. A tak ogólnie to trwało jakiś tydzień, że marudził przy piciu. Obiadki, kaszki, deserki wcinał. Tylko w nocy ładnie pił. I też to dotyczyło herbatek i soczków.
A jak nie chce pić, to widzisz, że jest głodna?. Bo u nas to najpierw otwierał buźkę a jak już złapał smoka to od razu się wykrzywiał i płakał. Potem juz na sam widok butelki się wyrywał. Musicie to przetrwać, i próbuj często bo każdy ml się liczy.
Ja myślę, że to na ząbki, bo u nas właśnie wyszedł winowajca tego strajku

ojejku ja też myślałam, że jak zapięty to bezpieczny a tu jednak nie
dobrze, że się nic nie stało
dokladnie, ona krzyczy o jedzenie, otwiera buzke, a pozniej nie chce jesc i z zacisnietymi dziaslami krzyczy dalej. Po kapieli zjadla 150 ml, i w nocy 50 ml i tez zacinela dziasla i poszla spac.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Eve ja mysle ze to zęby.

Mnie mija 6 dzień diety i mnie czokoholika, słodyczoholika itd. nie ciągnie do słodkiego

Jestem zmasakrowana po aero
za determinacje

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
kierowniczka gra dzis w totka
oby ta pieknioszka trafila od razu 6
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
  • 4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag)
  • 25 dag mąki pszennej (ja dałam razową)
  • 22 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).

dzieki za przepis- wiem co robie w weekend.
Stary 2012-02-08, 08:54   #4122
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania wybacz że pytam, przypomniało mi się, ze w lutym Adaśko miał mieć ten zabieg ?

tak, miło że pamiętasz
28go, więc niecałe 3 tygodnie zostały.....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:03   #4123
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
moze po prostu nie jest az tak glodna....albo zeby ida. Moja tez tak miala chwilowo...z tym ze nawet jak nie jadla 4 h to tez nie chciala...
Wydaje mi sie ze przejdzie Twojej Marysi.... zobaczysz
Cytat:
Jas jest po zabiegu
dramatycznie było
dużo gorzej niż za 1 razem
az szkoda gadać
dobrze ze po wszystkim
Cytat:
ech brumeczku

lekarka mówiła że to wyciek krwi mógł spowodować infekcje
choć też miałam wrazenie że obwiniała mnie za niedokładne płukanie oczka w domu-choć robimy to jak umiemy najlepiej

trzymam kciuki aby to juz ostatni raz bylozeby maly nei musial juz tam wracac

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Dzien dobry!!!
Szalone dziewczyny, jeden wieczor nie ma mnie i tyle stron
Pojechalismy do TZ kuzynki wczoraj wieczorem, pilysmy
TZ wykapal Marys, a ja ja uspilam.
zaraz ide konczyc prasowac, umyc glowe. Kto pije dzis ze mna kawke

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:05
Stary 2012-02-08, 09:05   #4124
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Tak tylko ze ja jeszcze od porodu nie przespalam dluzej niz piec godzin no I troche jestem zmeczona.wydaje mi sie ze Sophie sie nie najada I dlatego sie budzi co dwie-trzy godz.. Myslalam o tym zeby dac butle po kapieli pozniej w nocy UU jakby sie obudzila. No , ale jeszcze nawet nie zakupilam mleka , chyba to sama odwlekam w dzien niespaniemnie nie martwi, Bo jeszcze wylezy na macie 15 min , a pozniej sciagam jej rajstopy I jeszcze 15 wiec nie jest zle.
Mi się zdarzyło pospać nawet 8 godzin w nocy, ale to mogę policzyć na palcach jednej ręki.
Najczęściej Radek po kąpieli śpi około pięciu godzin, czasem tylko trzy.
I później do rana co dwie godziny, czasem co 3-4. Ja się już w to nie zagłębiam. Biorę go do siebie do łóżka i tylko przekładam go z jednej strony na drugą i idę spać.
Przybiera mi około 400 gr miesięcznie. Lekarka mówiła, że jest w porządku, teraz jeszcze dostaje obiadki, deserki więc tym bardziej się nie martwię.
W dzień miał ostatnio drzemki po 20-40 min, wczoraj np dwie po prawie dwie godziny.
Ja nie jestem przeciwniczką MM ale jak mam pokarm w UU to nie będę MM podawać.

Cytat:
My też tak wstaliśmy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Brumku, a mnie się wydaje, że to nie do końca jest tak. Mi też lekarka kazała "ograniczyć" nabiał, ale widzę, że ma to u nas sens bo Maja reagowała źle tylko wtedy, gdy tego nabiału/białka zjadłam za dużo w ciągu dnia. W momencie, kiedy od czasu do czasu zjem np. jakiś jogurt naturalny, ciastko na bazie mleka to nic jej nie jest więc czemu miałabym odstawiać nabiał w 100%? A tak w ogóle ostatnio jem nabiału coraz więcej i nic jej nie jest wyrasta z tego?
Ja na początku jadłam głównie nabiał, po dwóch miesiącach pokazała się u nas skaza. Lekarka powiedziała, że dziecko jest przebiałkowane i minie kilka tygoni zanim się z nadmiaru "oczyści".

Chyba wyrasta bo u nas jest podobnie. Podjem coś delikatnie z nabiałem i jest ok
Jogurtu i czystego mleka jeszcze nie próbowałam ..

Cześć!
Ja też nie wiem jak suwaczek zrobić.
W ogóle nie umiem tego podpisu wstawić, cokolwiek.

Radek śpi, ma pierwszą drzemkę.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:21   #4125
Natka_
Zakorzenienie

Hej ho hej ho

Nadrobiłam po łebkach, bo strasznie dużo naskrobałyście podczas mojej nieobecności.

klask i: dla wszysctkich przedwczorajszych, wczorajszych i dzisiejszych solenizantów!!!!

Telik biedny Jaś i Ty też Mam nadzieję, że już więcej nie będziecie musieli tego przechodzić

Elika za aparaciki, malutka jest taka śliczna, że na aparcik w ogóle nie zwraca się uwagi! Nie przeszkadza on jej?

za nowe zębole

Domek te szczerbaty Ale mąż miał zęby dopiero jak miał 10 m-cy, więc pewnie coś koło tego się pojawią

Brumek fajna ta huśtawka, sama bym się pohuśtała

Wodaqua za szczepienie.

Czyli więcej u nas suchych policzków, może faktycznie mrozy Ja spróbuję tego hippa na odparzenia

Telik Domek też sam się nie pobawi na macie długo, też potrzebuje dużo uwagi, ale to normalne Może się zdarzyć, że się turla 40 min po mieszkaniu, ale i tak trzeba mieć go na oku, żeby w coś nie przygrzmocił.
Wieczorem też sam nie zaśnie, nieraz zrobi taki cyrk, że hoho Ale co tam i tak te dzieciaki są przecież najukochńsze.
Także, Jaś jak najbadziej normlany i Ty też!

Dominik jeszcze śpi. Musiałam mu założyć w nocy niedrapaki, bo drapał się jak wściekły.

Czy Wasze maluchy też się wiercą przez sen? Kręcą głowką na prawo i lewo?

Dzisiaj przyjeżdża do nas moja koleżanka, fajnie bo wychodzić nigdzie nie mogę to chociaż ktoś nas odwiedzi.

Trochę jest mi przykro, bo znajomi z którymi mieliśmy jechać w góry zachowali się niewporządku...

Monia świetny pomysł z tymi suwaczkami

dla WSZYSTKICH dzisiaj potrzebujących.

Jacieee jak sie czujesz? Choróbsko odpuściło?

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-02-08 o 09:25
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:31   #4126
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Czy Wasze maluchy też się wiercą przez sen? Kręcą głowką na prawo i lewo?

Trochę jest mi przykro, bo znajomi z którymi mieliśmy jechać w góry zachowali się niewporządku...

Radek wierci się przez sen, główką, ramionami. Nawet teraz byłam na niego zerknąć i kręcił główką

Czym znajomi podpadli ?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Wiecie, jak się jest na bieżąco to wcale nie odczuwam jakby tych postów dużo było u nas. Muszę chwilami czekać aż któraś coś napisze

Radek śpi a ja zamiast coś robić to ślęczę przed komputerem

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

To ładnie robię! Wyczytałam, że szpinak od 9m-ca a ja Radkowi zaczęłam dawać jak 6m-cy nie miał
Stary 2012-02-08, 09:39   #4127
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No własnie to chyba nie kodeki, bo dalej nic. Rozszerzenie mpl mają te filmy.

Ten też nie chce mi odtworzyć
http://peb.pl/programy/398748-plik-mpl.html
http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html
tu znajdziesz cos. tylko czy to napewno filmy są?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:49   #4128
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

tak, miło że pamiętasz
28go, więc niecałe 3 tygodnie zostały.....
to będziemy trzymać kciuki.

Natka co zrobili znajomi

Dzisiaj w nocy znowu dokuczał mi ból brzucha. I wszystkie psy z wioski dały koncert szczekania, a raczej wściekłego ujadania. Chyba jakaś suka ma cieczkę Aż się dziwiłam że Sara się nie budzi, bo my z tż...
Stary 2012-02-08, 09:51   #4129
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja na początku jadłam głównie nabiał, po dwóch miesiącach pokazała się u nas skaza. Lekarka powiedziała, że dziecko jest przebiałkowane i minie kilka tygoni zanim się z nadmiaru "oczyści".
u mnie u syna wystarczylo ze nie pijam dziennie litra mleka i nie zjadam 3x po jogurcie ale kinga bardziej wymagająca i już śmietana w zupie czy sosie=wysypka, szklanka mleka=wysypka, kawalek sernika=wysypka... przy arturze to ewidentne przebiałkowanie, z kinga gorzej

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
przepraszam, ale podkreslone (wciaga spodnie po wyjsciu z wc - przyp. red.)mnie rozbawiło ale brawa się należą za samodzielność
[/COLOR]
[/COLOR]
niby smieszne, ale troche żenujące w publicznej toalecie (nie zawsze upilnuję i zdazy wyjsc zanim sie obejrzę)

Cytat:
Radek wierci się przez sen, główką, ramionami. Nawet teraz byłam na niego zerknąć i kręcił główką
moja sie wrecz rzuca przez sen

o 10:45 szczepienie....

Stary 2012-02-08, 09:52   #4130
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie, jak się jest na bieżąco to wcale nie odczuwam jakby tych postów dużo było u nas. Muszę chwilami czekać aż któraś coś napisze

To ładnie robię! Wyczytałam, że szpinak od 9m-ca a ja Radkowi zaczęłam dawać jak 6m-cy nie miał
Yhy, My uzależnione jak nic
Sara na macie się bawi, a ja na 5 minut do niej bawimy się, a za chwilę siadam znowu przed kompa. I tak cały dzień od kuchni do kompa, od kompa do dziecka...

Ja Sarce też dawałam wcześniej szpinak. To dlaczego jest dostępny od 4 mca? gdzie wyczytałas ze od8 ?
Eee tam, nie ma co się przejmować. Nic im przeciez nie jest. To jeden z ulubionych smaków MŁODEJ.
Stary 2012-02-08, 09:56   #4131
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj w nocy znowu dokuczał mi ból brzucha. I wszystkie psy z wioski dały koncert szczekania, a raczej wściekłego ujadania. Chyba jakaś suka ma cieczkę Aż się dziwiłam że Sara się nie budzi, bo my z tż...
???

U nas w bloku sąsiedzi suke mają. Francowate kundle na podwórku szczekają, nawet w nocy, u nas pod oknami.

Cytat:
o 10:45 szczepienie....

Radek wstał, a jak jak siedziałam ...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Yhy, My uzależnione jak nic
Sara na macie się bawi, a ja na 5 minut do niej bawimy się, a za chwilę siadam znowu przed kompa. I tak cały dzień od kuchni do kompa, od kompa do dziecka...

Ja Sarce też dawałam wcześniej szpinak. To dlaczego jest dostępny od 4 mca? gdzie wyczytałas ze od8 ?
Eee tam, nie ma co się przejmować. Nic im przeciez nie jest. To jeden z ulubionych smaków MŁODEJ.
Tutaj:
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=214
ja karmię UU. Niektóre rzeczy powinnam później dawać. Chyba.

Mam dokładnie tak samo.
Kompa w ogóle nie gaszę, podlatuję tylko i zerkam czy któraś napisała coś nowego
Stary 2012-02-08, 10:00   #4132
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Czym znajomi podpadli ?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Lili nie moja wypowiedz zacytowala, a skad sie tam wzial moj nick
Stary 2012-02-08, 10:05   #4133
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Lili nie moja wypowiedz zacytowala, a skad sie tam wzial moj nick
Gdzie? nie wiem o co Ci chodzi
Stary 2012-02-08, 10:06   #4134
83monia
Zakorzenienie

tak naprawde te zalecenia co kiedy dawac to (poza alergizujacymi owocami i orzechami, no i oczywiscie grzybami lesnymi)mozna sobie o kant wiecie co! wszedzie co innego pisze i moge sie o stowe zalozyc ze w innym kraju nie mysla kiedy co wprowadzic (kajol, pewnie w nepalu nie zastanawiaja sie czy dawac przyprawy dzieciom albo kobietom w ciaży...)

Stary 2012-02-08, 10:10   #4135
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
tak naprawde te zalecenia co kiedy dawac to (poza alergizujacymi owocami i orzechami, no i oczywiscie grzybami lesnymi)mozna sobie o kant wiecie co! wszedzie co innego pisze i moge sie o stowe zalozyc ze w innym kraju nie mysla kiedy co wprowadzic (kajol, pewnie w nepalu nie zastanawiaja sie czy dawac przyprawy dzieciom albo kobietom w ciaży...)

No właśnie, gdzie nie wejdę to co innego piszą.
A ja taka ciemna zaraz sobie coś dobieram

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Oł jeah! Mam suwaczek! Dzięki Monia
Stary 2012-02-08, 10:18   #4136
SweetAngel1984
Zadomowienie

łoooo matko widze że nie próżnowałyści wieczorem....

idę nadrabiać ah i mam pytanie

CZY MOGE DODAC ŁYŻKĘ KASZKI MANNY Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM DO ZUPKI?????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:19   #4137
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Czym znajomi podpadli ?
Mój dzieć właśnie też się wierci, kręci... Dlatego zastanawiałam się czy Wasze też

Później opiszę w klubie

Cytat:
Już mam mam Chodzą
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:21   #4138
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Marinko jak dzisiaj u Was? poprawa jest po lekach?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mojego dziecka nie można zostawić samego nawet w leżaczku z przypiętymi pasami
doczytałam co i jak - dobrze że nic się nie stało - ale Ty biedna się strachu naadłaś...

Karolineee za pierwszą marchewkę - z każdą łyżeczką będzie lepiej - niedługo sama zacznie buzie otwierać na widok łyżeczki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agata cały wieczór zawzięcie ćwiczyła mama, mama.
I już jest taka duża dziewczynka, wie ze jak siedzi i zaczyna sie przechylać na bok to trzeba sie rączką podeprzeć.

Ide zaraz do przychodni po mleko, nie chce mi sie.
aaaa to musi byc cudnie słyszeć takie słowa

zdolna Agatka
a więc na nutrze jedziecie nadal? szkoda że już jej nie refundują tyle dzieci ma teraz problem bo pełnopłatne puszki drogawe...

Cytat:
dokładnie, bo metabolizm spada w czasie snu i organizm inaczej odczuwa ciepło. Ja z ciepłolubnych, wstyd pisać ale chyba jestem bardziej przykryta niż Sara w nocy.
ja też - w skarpetkach spię i czasem nawet w dresach cienkich przykryta kołdrą po uszy

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:22   #4139
83monia
Zakorzenienie

sweet - pewnie ze mozesz, jak nie zasmakuje to zwymiotuje (jak moja szpinakiem )

lili - ja mam rozpiske co kiedy poawac taka usredniaona i w sumie jest po to bym przypadkiem ogolnie nie zapomniala czegos wprowadzic np. zółtka

Stary 2012-02-08, 10:22   #4140
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

CZY MOGE DODAC ŁYŻKĘ KASZKI MANNY Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM DO ZUPKI?????
Taką kaszkę to ja do deserku dodaję a do zupki zwykłą kaszę mannę.
Nie wiem czy możesz...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości