|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Czy przenawilżenie/niedoproteinowanie dotyczy tylko włosów kręconych, czy wszystkich? W szukajce wyskoczyły mi same wątki dla kręconowłosych, ale tak logicznie patrząc to chyba może to dotyczyć każdego rodzaju, bo włosy się chyba tak nie różnią między sobą? Nie mam problemu z włosami, na chwilę obecną, ale też nie chciałabym go sobie narobić przy zmianie pielęgnacji.
![]()
#482 |
Wtajemniczenie
|
Wyszłam ze szpitala
![]()
#483 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Dziewczyny proszę podrzućcie mi tytuł wątku z kompendium wiedzy o olejkach Alterry nakładanych na włosy. Szukałam, ale nie znalazłam (szukałam "olejki Alterra" i rozmaitych wersji z tymi dwoma słowami) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
1. Jakie ma włosy (np. cienkie, kręcone, krótkie, długie, zniszczone, itp.)?
Raczej proste, do talii 2. Jakich olejów używała dotychczas? amla dabur, kokos, winogronowy, oliwa z oliwek, alterra z pomarancza, alterra z granatem, heenara, khadi stymulujący, migdalowy 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? kokos, khadi stymulujacy, olejki alterra 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? amla dabur, moje wlosy nie lubia parafiny 5. Czym zmywa oleje? szampon eva natura z sls 6. Jak często ich używa? przed kazdym myciem na noc, tj co 3-4 dni
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i analiza olejków: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2235 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
a stosowalyscie limetke i aloes z alterry? nie ma zadnych recenzji poki co..
![]() |
#488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To i ja może się dołącze ![]() 1. Jakie ma włosy (np. cienkie, kręcone, krótkie, długie, zniszczone, itp.)? proste, do bioder, niestety pocieniowane 2. Jakich olejów używała dotychczas? kokosowy, Vatika kokosowa, migdałowa, Amla dabur, olejek BD fur mama, sezamowy, lniany, rycynowy 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? kokosowy, lniany 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? BD - nie robił nic, a po pewnym czasie też Vatika migdałowa (pewnie przez parafinę, bo Amla też już nie daje spektakularnych efektów) 5. Czym zmywa oleje? szampon z sles 6. Jak często ich używa? przed każdym myciem, co 2 dni 7. Jaką porowatość mają jej włosy? moim zdaniem niską |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skład już sobie w miarę przeanalizowałam, ale zastanawiam się jak on działa w praktyce bo z doświadczenia (z kremami akurat) wiem, że ładny naturalny skład nie zawsze oznacza rewelacyjne działanie... ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
proste, pocieniowane z przodu, około 60 cm długości 2. Jakich olejów używała dotychczas? kokosowy, masło shea, winogronowy, BD niebieski, avocado, ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek, lniany 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? masło shea i winogronowy 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? kokosowy - bardzo uczulił, podrażnił skalp, wysuszył włosy lniany - zaczął przesuszać włosy 5. Czym zmywa oleje? szampon z SLS (Fitomed) 6. Jak często ich używa? co 2 dni, przed każdym myciem na mniej więcej 5 h lub na całą noc 7. Jaką porowatość mają jej włosy? średnią, jak zaczynałam olejowanie wysoką |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Zmyłam wczorajszą mieszankę, czekam aż wyschną.
Nie wiem, może ze mną coś nie tak, ale mi się zapach amli tak szalenie podoba.. Pisałyście, że 'do zniesienia', albo 'nie do zniesienia', a dla mnie wspaniały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
cienkie, ani gęste ani rzadkie, coś po środku, średniej długości, proste, gdzie niegdzie fale się pojawiają :P 2. Jakich olejów używała dotychczas? Amla Dabur, Vatika kokosowa, Sesa, Khadi Amla i stymulujący porost, Heenara, Parachute,winogronowy oliwa z oliwek, lniany, kokosowy z Efavitu 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? Przede wszystkim ajurwedyjskie, Sesa, Heenara, w sumie spożywczych nie próbowałam wielu ![]() 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? lniany i winogronowy, włosy nijakie po nich były 5. Czym zmywa oleje? Szamponami z Joanny i Alterry 6. Jak często ich używa? 2 razy w tyg, czasem 3 7. Jaką porowatość mają jej włosy? nie mam pojęcia ![]()
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
To wrzucę i ja moje włosy:
olejowane od niedawna. Tu akurat po oliwie z oliwek i alterrze z granatem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Amla na całą noc, pod nią psikadło z siemienia lnianego i odrobiny aloesu -> wnioski: włosy miękkie, błyszczące, bardzo mi się to podoba, efekt trochę lepszy niż po lnianym, czy kokosowym; ale ciągle strasznie puchowate (sianowate) i niewygładzone (przez to to lśnienie włosów nie jest aż tak widoczne).
Muszę znaleźć jakiś patent, żeby te włosy jakoś wygładzić skuteczniej, bo ciągle mam problem głównie z tym sianem... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
włosy długie, proste w zasadzie, walczę z suchymi i łamliwymi i sianowatymi (wierzchnia warstwa) te pod spodem są zdrowe i błyszczące 2. Jakich olejów używała dotychczas? kokos, lniany, oliwa z oliwek, Palmers Cocoa Butter oliwka terapautyczna, Oliwka Cien, orzech włoski, Hennara, Vatika kokosowa, Maslo shea, olej ze słodkich migdałów, winogronowy, arachidowy, słonecznikowy, rzepakowy, 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? orzech włoski, hennara, len 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? kokos chyba najmniej mi przypasował, puszył wlosy 5. Czym zmywa oleje? szamponem Radical albo BB 6. Jak często ich używa? przed każdym myciem, czyli co 2-3 dni 7. Jaką porowatość mają jej włosy nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz jakąś propozycje? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Za ramiona, dość gęste i grube moim zdaniem, lekko falowane, ale bardzo nieregularnie, przed podcięciem miały tendencję do przetłuszczania się przy skalpie i przesuszania przy końcach, teraz jest lepiej. Potrafią się puszyc i być matowe, ale nie zawsze. 2. Jakich olejów używała dotychczas? kokos, lniany, oliwa z oliwek, bd fur mama, rycynowy, alterra papaya&migdał. Rzepakowy, arganowy i ze słodkich migdałów tylko w małych ilościach w mieszankach z maskami przed myciem 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? lniany w mieszance z oliwą z oliwek, BD fur mama, kokosowy. 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? Rycynowy dany w większej ilości na długość przesuszał i matowił włosy. 5. Czym zmywa oleje? Żelem uniwersalnym Babydream, czasem innym bez sls, od czasu do czasu jakimś z sls (aktualnie barwa, wcześniej lush w kostce) 6. Jak często ich używa? Co 2-3 dni, przed każdym myciem, ale czasem wymieszane z maską i innymi pólproduktami 7. Jaką porowatość mają jej włosy Nie mam pojecia xD Chyba normalną? |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Nie ma Heenary 100 ml ani na Helfach,ani na allegro. Hm,chyba nie jest mi przeznaczona w tym momencie (i dobrze,muszę wykończyć to,co mam)
![]() Zmyłam dzisiaj kokosa odżywką! Co prawda dwukrotnie,ale nie było żadnych niedomytych pukli. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Mi wygladzenie by sie bardzo przydalo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
włosy długie, proste w zasadzie, suche tym bardziej im blizej koncow, troche zniszczone na koncach, farbowane chemicznie dotychczas- ale teraz juz bede tylko naturalnymi Khadi 2. Jakich olejów używała dotychczas? Vatika, Vatika migdalowa, amla w proszzku, Khadi stymulujacy wzrost 3. Jaki olej działa najlepiej na jej włosy? Vatika migdalowa, khadi stymulujacy 4. Jaki olej ją rozczarował i jaki niepożądany efekt wywołał? Hmmm, nie wiem. Chyba zaden jakos bardzo 5. Czym zmywa oleje? szamponem Altera 6. Jak często ich uzywasz? 2-3 razy w tygodniu, teraz mialam przerwe przez pobyt w szpitalu 7. Jaką porowatość mają jej włosy Spora
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja już też jestem szczęśliwą posiadaczką amli dabur
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już inaczej farbować jak na olej nigdy nie będę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Do mnie dzisiaj wszystkie kuriery dotarły i oszalałam ze szczęścia ![]() ![]()
![]() |
#507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Mazidła:
Hydrolat Aloesowy Amla Witamina E D-Pantenol Jedwab Keratyna Helfy: Vatika - maseczka z oliwą z oliwek Vatika - kokos Amla Dabur Khadi olejek Vatika szampon ze słodkich migdałów Shakika szampon ![]() WAX z proteinami, psikane ziajki itp ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.