|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.
No miałam, ale Matrixem też tak miałam robione, a widziałam różnicę zaraz po farbowaniu a po tygodniu już sporą, a piana podczas mycia była pomarańczowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za odpowiedź.
Kolor miałam ściągany ale już rok temu. Co do farb to właśnie przetestowałam już większość tych drogeryjnych i zawsze ten sam efekt, dlatego zastanawiam sie nad tą wodą skoro nic nie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Raczkowanie
|
O co chodzi z tym spienianiem farby?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Neptune pozwolę sobie zacytować Kathy odnośnie tego spieniania ![]() "Nakładasz farbę na odrosty na ok 25-30 min, następnie już nad wanną spryskujesz lekko włosy szczególnie przy skórze (na ile się da) najlepiej to zrobić kubeczkiem, po czym emuglujesz włosy z wodą i z tym co masz na odroście i takie coś zostawiasz na włosach ok 10 min, spłukujesz, myjesz zakwaszasz i ,,done,, ![]() Swoją drogą muszę to wypróbować, bo cały czas z obawy przed tym, że odrosty mi wyjdą intensywniej farbuję włosy po całości... Dobrze, że chociaż słabym utleniaczem ![]() Edytowane przez Filifonka Czas edycji: 2012-02-07 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
Aha dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Raczkowanie
|
No właśnie też się nad tym zastanawiam... Przecież przez tak krótki czas farba nie może zbyt dobrze chwycić, a tym bardziej się później utrzymywać na włosach, no i jak może potem lecieć ruda woda?... To tak na "chłopski rozum"
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zadomowienie
|
Nie ma! Odrosty farbujesz normalnie, a po długości odświeżasz tym sposobem kolor. I po farbowaniu masz równomierny kolor.
Nie można po długości ciągle 6 robić bo z każdym farbowaniem byłyby jaśniejsze. No i poniszczone. |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Właśnie siedzę z Ferią Pure Paprika na głowie. Mango było wypłukane i gdyby nie odrosty to bym nie farbowała. Niestety mój kochany naturalny kolorek sprawiał wrażenie, że włosy u nasady wyglądały na rudo... zielone. Ja tak to widziałam ![]()
#1749 |
Zadomowienie
|
O, zaginiona się pojawiła
![]() ![]() Płomienna Miedź 740 |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
sylvietta86 Spienianie jest właśnie sposobem na odświeżenie koloru
![]() W takim razie powodzenia z farbowaniem na jaśniejsze poziomy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Filifonka Czas edycji: 2012-02-08 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() W listopadzie opisywałam swoją historię z farbowaniem włosów na rudo. Postanowiłam pofarbować się Vitalitys 8.44. Wszystko ładnie pięknie - kolor prześliczny intensywny, włosy miękkie jakby wogóle farbowane nie były ale.. no właśnie ale po 2 tygodniach na włosach zostaje mi blond ![]() A oto zdjęcia moich rudości ![]() Loreal Mango - ![]() Loreal Pure Paprika - ![]() Vitalitys 8.44 zaraz po farbowaniu i suszeniu - ![]() Dla porównania wstawiam zdjęcia Vitalitys 8.44 po 3-4 tygodniach od farbowania ![]() a tu w ciemnym pomieszczeniu ![]() Ehhhh tak bym chciała być naturalnie ruda ![]() Edytowane przez anulka00 Czas edycji: 2012-02-08 o 09:55 Powód: dopisałam :) |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
Anulka, Vitalitys super! Jak lubisz takie intensywne to polecam też Matrix 8CC, też tak wychodzi. I nie spiera się, żeby z niego zejść to musiałam robić kąpiel rozjaśniającą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już po umyciu włosów i stwierdzam, że Loreal wysusza niemiłosiernie!!! Mam siano i gdyby nie odżywka co mam jeszcze po mango to jakby piorun strzelił. Do papryki jest szampon dołączony - ja tam wolę odżywkę. Ogólnie papryka na oko na mokrych wygląda jak... mango ale intensywniejsze. Ja nie wiem czy nie wrócę do ciemnych kolorów a mianowicie do naturalnego czyli ciemny blond bym kładła na włosy bo ciągle walczę z wypadaniem i to masowym. Muszę chyba farbowanie odpuścić i dobrać kolor do naturalnego aby odrosty były niewidoczne... No ale to tak myślę bo szkoda mi rudego zakrywać. Jeszcze będę póbować szamponów na stresowe wypadanie włosów i może belissę bo inne specyfiki nic nie dały. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() A Vitalitys jeszcze lepsze ale już dla mnie chyba za jasne ![]()
![]() |
#1754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szampon na stres jest od Zaji Med i za 7zł warto spróbować. A seboradin nic nie dał ![]() Wstawiam foty. Robione szybko później zrobię w słoneczku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Kolor czerwony jak papryka
![]() Mago bardziej mi się podobało ale może papryka będzie ładniej się wymywać.
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2012-02-08 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kolorek ładny, w słońcu zapewne jeszcze ładniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Raczkowanie
|
Kachula a ak Ci się trzymało Mango? Jestem ciekawa jak kolor zachowuje się po dłuższym czasie. Ja w niedziele zdecydowałam się również na Mango. I powiem tak kolor wyszedł cudnie i przede wszystkim równo. Nie musiałam bawić się w pigmentację. Zobaczę jak u mnie kolor będzie się wymywał- bo jak na razie mam ochotę przy nim zostać
Zdjęcie w załączeniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zadomowienie
|
Katrin, ale ciemno wyszło Tobie Mango! Bardzo ładnie, równo, ale jestem zaskoczona, że tak ciemno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejciu, jak ja tu dawno nie zaglądałam. Jestem jakieś 25 stron do tyłu. Jestem zadowolona z rudości, które utrzymują mi się na włosach spokojnie 1,5 miesiąca i chyba dlatego nie wchodzę na forum. Może to i lepiej, bo jak czytałam o tych wszystkich eksperymentach to sama miałam ochotę i farbowanie goniło farbowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez sie boja ze wyjda intensywniej ... ale nawet nie wiem jak odrost pofarbowac. mam wziac ta tubke i wyprysnąć na przedziałek głowy? :p nie wiem o co chodzi ztym farbowaniem bo poczatkujaca jestem, i u fryzjera pierwszy raz a teraz te odrosty... wlosy miedziane, odrost ciemny blond, taki nieładny..
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje mango wymywało się przyzwoicie. Z jaśniejszych partii włosów to bardziej na żółtawo ale reszta nadal świetnie mieniła się w świetle i słońcu. Gdyby nie odrosty jeszcze bym wstrzymała się z farbowaniem. Pierwsza fota to jakiś tydzień temu robiona. Następne dwie to papryka w słońcu. Kolor papryki jest dla mnie wielotonowy jakby balejaż, tak momentami wygląda.
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2012-02-08 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1328722704
Tutaj mi się podoba, żeby taki cały czas był. I w którym kolorze lepiej się czujesz, w Mango czy Papryce? |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż wrócił z pracy i oczywiście ja w skowronkach macham czupryną przed nim a on do mnie: "umyłaś wreszcie włosy?" ![]() Trochę zapuszczałam kłaczki bez mycia aby farba za inwazyjnie na skórę nie podziałała, a on do mnie, że mam w końcu czyste włosy. Jak spytałam o kolor to usłyszałam, że mam taki sam... ![]() Faceci...
![]() |
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.