|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
1) w szpitalu mają swoje jakby coś - takie w słoiczkach (podobno jest strasznie drogie) 2) będzie mnie kusić, żeby dać małemu żeby nie płakał, a tak może jeszcze kilka razy spróbuję go przystawić żeby się najadł 3) można je kupić praktycznie wszędzie, więc jak coś to TŻ skoczy do sklepu, nawet całodobowe Tesco nie jest jakoś strasznie daleko ode mnie |
|
|
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomadkę również dostałam różową widocznie miałam pecha, ale nie tylko ja no cóż życie ważne, że doszło przed porodem i że koszule są ok ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() będzie co będzie już nie użalam się. |
||
|
|
|
#1293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiesci od Małej:
Pisze, ze papaweryna dziala i lezenie tez. Chociaz w nocy obudzily Ją skurcze i bol mocniejszy od @ do 3:40 liczyla i byly co 5 minut. Potem bol oslabl i zasnela. Ale przed 5 rano znow i dopiero po 2 zastrzyku papaweryny ma lzej. Ktg dzidzi ok, skurcze na 20-30. Takze wyciszyli jej skurcze no i szyjke ma mocna skoro przy tak mocnych skurczach szyjka daje rade. I Mała dziekuje ze jestesmy z nia myslami!
|
#1295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widocznie tak musi być i nic z tym nie zrobię, więc kończę z użalaniem się nad sobą i teraz będę ważyć się codziennie!! aby widzieć po czym skacze tak ta waga.bo wcześniej ważyłam się tylko co te 3tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() choć zawsze wszystko ok było ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() może będę skazana na to żeby dokarmić ? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Ja myślałam również nad Bebilon jak już. Ale szczerze to się nie znam nie wiem które z mlek jest najlepsze |
||||
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry pomysl z wazeniem sie codziennie, bedziesz wiedziala czy woda np sie nie zatrzymuje, w razie jednorazowego wiekszego skoku
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma
super, że wróciłaś odpoczywaj i dbaj o siebie ![]() nie do jutra ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
i to nie jedna.a ważenie fakt dobry pomysł do tego zacznę notować tą wage i chyba 2xdziennie rano i wieczorem. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Gratuluje Synka
|
||||
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka, mozliwe ze w PL tego nie ma ... tu masz linka http://www.windeln.de/humana-milchnahrung.html
Co do mleczek dla dzieci to mysle ze nie ma tych najlepszych i mniej lepszych, bo kazdemu dzidzi pasuje inne mleczko, trzeba bedzie probowac Nie sadze zebys dobila do 20 kg - to niemozliwe... Zwlaszcza ze jestes juz w 32 tc wiec musialabys albo zaczac sie OBZERAC albo zatrzymywac multum wody, przy czym wode zgubisz najszybciej po porodzie Ja zauwazylam jeden taki wpis, ale nie pamietam ktora dziewczyna albo Tynka albo Tikki ?
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
jak robisz spaghetti ??
sos sama czy może z torebki albo słoika ?
|
|
|
|
#1300 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie takie straszne te zakola, moja sis ma takie z natury. Ale wiadomo ze Ty u siebie pewnie zauwazylas roznice, nie ma cudow, skoro teraz wlosy nam trzymaja to po porodzie puszcza Cytat:
Cytat:
Odnoscie drugiego cytatu - no jest wlasnie normalne w ciazy ze mimo ze jesz to co zwykle plus dodatkowe 200-300 kcal dziennie (a to tyle co jeden nieduzy slodycz lub dodatkowa kanapka) to przecietna kobieta i tak przytyje te 13-14kg. I widac ewidentnie (tylko prosze nie odbieraj tego jako zarzut) ze zle sie czujesz ze swoim cialem w ciazy bo poprostu nie akceptujesz tego naturalnego procesu. Na pocieszenie dodam ze to odwracalne zmiany sa i skoro przybierasz 'w normie' to pewnie i zrzucisz 'w normie' czyli w pierwsze pare miesiecy po porodzie. Takze juz z gorki prawie |
|||
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Jolka ja mam 16 kg i co
![]() choc ja przyznaje ze 4,5 miesiac przesadzilam z jedzeniem i nie ograniczalam sie
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jolka, Humana u nas tez jest http://mamosfera.pl/humana/produkty/mleka_humana
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam u Tikki, Flowerbombka jeszcze ktoś ale nie pamiętam któraś pisała że w poprzedniej ciąży przytyła 9kg i teraz też mam mało |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pojechał rano i wróci dopiero jutro no ale do najbliższego sklepu osiedlowego mam jakieś 150-200 m a widziałam, że jakieś Bebiko w razie W tam jest, więc jak coś to mały będzie miał przymusowy spacer ![]() już nie przesadzaj z tymi 20 kg, jak Ty chcesz przytyć 10 kg w 2 miesiące? skoro teraz łącznie przytyłaś 9,5? no właśnie też mi się wydaje, że są chyba 2 takie mamuśki co tak mało przytyły - 1 to na pewno Tikki, a druga to nawet nie wiem... ale na pewno raczej są to anomalia i co do ważenia - moim zdaniem to nie jest dobry pomysł - jak czytam Twoje wypowiedzi, to mam wrażenie, że jak będziesz się tak często ważyć i np. rano się zważysz i zatrzyma Ci się woda i wyjdzie np. +1kg to Ty już nic nie będziesz jadła przez cały dzień... tylko znowu będziesz się dołować |
|
|
|
|
#1305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
jak chce przytyć 10kg ? a tak, że teraz dziecko pewnie więcej przytyje + wody + może większy apetyt będzie nie wiem... a z ważeniem jest chyba to dobry pomysł bo jak zobaczę nagły skok będę wiedziała, że wody bo nie będzie możliwością wyjaśnić tego inaczej kalkulujac to co zjadłam dzień wcześniej czy w dany dzień. |
|||
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda jest taka, ze przypadki Tikki i Flowerbombki sa rzadsze malo jest kobiet ktore malo tyja w ciazy, wiecej babeczek niestety wiecej przybiera- a to roznie wplywa na nasze samopoczucie.
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja. Przytyłam tylko 6kg
I to faktycznie jest anomalia, bo ja generalnie mam skłonności do tycia i całe życie jestem na diecie. A tu wcale sobie nie odmawiam, słodyczy nigdy tyle nie jadłam co teraz, a mimo to waga nie idzie w górę.
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2012-02-08 o 18:06 |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
http://mamosfera.pl/humana/sklepy/za...?city=Koszalin
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- no ja też jestem jednym z tych niewielu przypadków, co mało przytyły... ale ja zawsze miałam problem aby przybrac na wadze więc u mnie to sie nie liczy Jest wieczór i mam ochotę na słodycze
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ważenia - jak mówię moim zdaniem w Twoim przypadku to nie jest dobry pomysł - sama przed sobą odpowiedz sobie co zrobisz jak np. jutro na wadze zobaczysz +1kg? ja się założę, że po 1 nie zjesz śniadania... co nie będzie dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka |
|
|
|
|
#1310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jolka nie wiem co Ci powiedziec, odnosnie lekarza. Moze wybierz sie na usg w razie czego do innego jak sie obawiasz. A jesli chodzi o kg, Jola to nie jest najwazniejsze, ja rozumiem jesli bys przytyla ponad 20kg. Ale to ze sie tyje, to normalne, sama dzidzia wazy do 4 kg a jeszcze dolicz sobie reszte. Zobaczysz ze zrzucisz bez problemu.
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka ale absolutnie nie waz sie dwa razy dziennie !! Waga normalnie waha sie w ciagu dnia, i wieczorem zawsze jest wyzsza, moze byc nawet ok 2 kilo roznicy do porannej wagi !! W Twoim przypadku to zly pomysl
waz sie rano, po toalecie najlepiej i na czczo i tylko te wage bierz na powaznie
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę i tyle :P ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
ciekawe muszę zobaczyć jak cenowo wygląda
|
||
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Absolutnie NIE.. Nie ma opcji!
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ale takie zycie - nic na to nie poradze to po co sie stresowac
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sprawa będę się użalać dalej, ale nie będę pisać tego już tutaj. A ważyć się będę i zjeść zjem śniadanie nawet jak zobaczę +2kg - przecież głodzić się nie będę. |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję chłopca ... w końcu ujawnił swe klejnoty ![]() ja jutro idę na USG na 13.30 i dowiemy się czy lekarz potwierdzi że syn czy jednak okaże się niespodzianka i córka Cytat:
A gdzie zamierzasz rodzić Kato czy Krk? Cytat:
za Małą dobrze że udało się wyciszyć te skurcze
|
||||
|
|
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się o nic nie obawiam, ale zastanawiam się czy jego nie interesuje to ile waży teraz dziecko?? w 22tc ważyło 580g gdzie teraz mamy prawie 32tc i pewnie waga poszła znacznie w górę ja sama chciałabym to wiedzieć a lekarz to już wogóle powinien chociaż jakiś podgląd szybki, ale nie... i nie wiem czy iść wydać 100zł aby sprawdzić tylko wage skoro reszta jest ok według lekarza ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
no, ale jak będę ważyć się rano na czczo zobaczę wage potem wieczorną i znowu rano to coś mi to da chyba będę wiedziała ile w tym wody czy się zatrzymuje czy coś... już się w tym wszystkim gubie. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga jest tylko pośrednia.. Najpierw jak najdokładniej trza obmierzyć dzidziaka.. Ja ostatnie USG miałam w 24 tyg. I to na tyle.. Teraz mierzą mi brzusia, brzusio przyrasta prawidłowo A w USG te wyniki naprawde nie są miarodajne.. Chyba że ktoś sprawdza przyrosty swojego dziecka.. wtedy to ma sens.. Ale porównywanie- ja jestem w 32 tc i moje dziecko ma 1600 a twoje w tym samym tc ma 1200 to bezsens.. Nie wiem czemu lekarze nie tłumaczą na czym polega podawanie wagi, bo widzę, że dużo kobiet tego nie rozumie ![]() Aaaa jeszcze się pochwalę, że ostatnio na wizycie mój brzusio służył jako model dla studentów Wszyscy obmacywali mojego syncia.. bo podobno taki wzorcowy brzusio i zgrabny więc dzieciaka dobrze czuć..Hihi..Mąż właśnie kąpie psiaka..
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2012-02-08 o 18:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

różową
Ja mam ponad 23 kg na plusie, zle mi z tym cholernie, ciezko mi, dycham i sapie ale co tam, musze to przejsc a po porodzie bede sie martwic jak zrzucic. A skoro nie jesz duzo i ograniczasz slodkie itp to napewno to co przybierasz to dziecko, woda, lozysko, wody plodowe. Wygladasz tak slicznie w tej ciazy, ze nie jedna z nas pewnie Ci zazdrosci - ja na przyklad zazdroszcze

przecież nie jest możliwe aby 9,5kg było tylko w brzuchu 
I to faktycznie jest anomalia, bo ja generalnie mam skłonności do tycia i całe życie jestem na diecie. A tu wcale sobie nie odmawiam, słodyczy nigdy tyle nie jadłam co teraz, a mimo to waga nie idzie w górę.