Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 17:33   #1291
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A macie zamiar kupić mleko w proszku "1" na początku tak w razie "W" aby dokarmiać dziecko jak by np. nie chciało jeść Waszego albo jak byście miały za mało czy coś...??

Jeżeli tak to jakie??

Bo zastanawiam się czy nie kupić tak w razie czego.
ja nie kupuję, z kilku przyczyn:
1) w szpitalu mają swoje jakby coś - takie w słoiczkach (podobno jest strasznie drogie)
2) będzie mnie kusić, żeby dać małemu żeby nie płakał, a tak może jeszcze kilka razy spróbuję go przystawić żeby się najadł
3) można je kupić praktycznie wszędzie, więc jak coś to TŻ skoczy do sklepu, nawet całodobowe Tesco nie jest jakoś strasznie daleko ode mnie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:35   #1292
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Jolka odebrałam dziś paczkę od sprzedającegoMargotkrakowpl. Awizo już miałam wczoraj, więc przyszło błyskawicznie (mimo, że niby mieli urlop zaplanowany). Ja jestem bardzo zadowolona. Koszule są super (też dostałam jedną w rozmiarze S i jedną M, ale jak przyłożyłam je do siebie to są identycznych wymiarów), a pieluszki tetrowe z nadrukami najlepszej jakości jakie zamawiałam (a brałam jeszcze od dwóch innych sprzedawców). I jeszcze pomadkę ochronną w gratisie dostałam. Musiałaś mieć pecha, że do Ciebie tak długo szło.

I wzięłam jeszcze pielucho ceratki do przewijania. Z jednej strony ceratka, a z drugiej flanelka http://allegro.pl/pieluszko-ceratki-...050944541.html - bardzo fajne
Ja z koszul również jestem zadowolona choć te S są na mnie dobre, a M nie co za duże ale aż takiej tragedii nie ma pomadkę również dostałam różową

widocznie miałam pecha, ale nie tylko ja no cóż życie ważne, że doszło przed porodem i że koszule są ok

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no ale co innego jest walczyć z nadwagą, a co innego tyć w ciąży... przecież przy samym porodzie zrzuca się 7-10 kg, poczytaj mamusie I-II one tam już nawet piszą, że na minus nie które powchodziły! a mnie pociesza zawsze spotkanie z ludźmi, których nie znam, np. ostatnio w kolejce u gina - jakieś 2 panie zapytały się, który to miesiąc, i zrobiły wielkie oczy jak powiedziałam, że zaczynam 9 stwierdziły, że one by tak 6 obstawiały no może 7, ale na pewno nie 9, więc wiesz jak to jest my na siebie trochę inaczej patrzymy niż inni - bardziej krytycznie wiedząc jak wyglądałyśmy przed ciążą
Oj czytałam mamusie I-II i nie wszystkie tam tak kolorowo wyszły po ciąży choć może większość
będzie co będzie już nie użalam się.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:37   #1293
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Oj czytałam mamusie I-II i nie wszystkie tam tak kolorowo wyszły po ciąży choć może większość
będzie co będzie już nie użalam się.
no ale one są ledwo co po porodzie, a narzekają głównie te co miały +20kg, no bo nie da się tyle zgubić w góra miesiąc

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-08, 17:39   #1294
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mam wiesci od Małej:
Pisze, ze papaweryna dziala i lezenie tez. Chociaz w nocy obudzily Ją skurcze i bol mocniejszy od @ do 3:40 liczyla i byly co 5 minut.
Potem bol oslabl i zasnela. Ale przed 5 rano znow i dopiero po 2 zastrzyku papaweryny ma lzej. Ktg dzidzi ok, skurcze na 20-30.
Takze wyciszyli jej skurcze no i szyjke ma mocna skoro przy tak mocnych skurczach szyjka daje rade.
I Mała dziekuje ze jestesmy z nia myslami!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:44   #1295
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Jolus, 2 kilo na miesiac to minimum jakie kobieta powinna przytyc... pogodz sie z tym, ze bedziesz przybierac na wadze, nic z tym nie zrobisz tylko sie zadreczysz Ja mam ponad 23 kg na plusie, zle mi z tym cholernie, ciezko mi, dycham i sapie ale co tam, musze to przejsc a po porodzie bede sie martwic jak zrzucic. A skoro nie jesz duzo i ograniczasz slodkie itp to napewno to co przybierasz to dziecko, woda, lozysko, wody plodowe. Wygladasz tak slicznie w tej ciazy, ze nie jedna z nas pewnie Ci zazdrosci - ja na przyklad zazdroszcze
Ty zazdrościsz mi, ja zazdroszczę tym które tu piszą że przytył tylko 5 czy 6kg a są już dalej niż ja
Widocznie tak musi być i nic z tym nie zrobię, więc kończę z użalaniem się nad sobą i teraz będę ważyć się codziennie!! aby widzieć po czym skacze tak ta waga.
bo wcześniej ważyłam się tylko co te 3tygodnie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W sklepach tego jest pełno i w kazdym sklepie dostaniesz więc wydaje mi się, że nie ma sensu kupować. Dopiero jak będzie potrzeba...
ja do sklepu mam dalekooo i po ciąży to TŻ będzie robił zakupy, a wysłać chłopa na miasto to cholera wie co kupi
choć zawsze wszystko ok było

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jolka ja nie kupuje zadnego mleka, bo narazie nie dopuszczam do siebie mysli ze mialabym nie miec pokarmu, tak bardzo chce karmic piersią poki co, ze to mleko jeszcze by mi jakiegos pecha przyniosło
ja też nie dopuszczam do siebie takiej myśli, ale kto wie co będzie
może będę skazana na to żeby dokarmić ?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Chcialam kupic, ale chyba sobie odpuszcze... Mam pod domem sklepy, gdzie mozna dostac mleczko wiec jakby byla potrzeba to kupie po porodzie. Mysle, ze jak nie bedzie problemu z karmieniem to nie bede kupowac, jakby jednak problm byl (za malo mleka, czy np mala nie bedzie tak ladnie ssac jak powinna itp) to jak wrocimy ze szpitala to kupie na wszelki wypadek, zeby ktorejs nocy nie bylo katastrofy i chyba zdecyduje sie na Humana lub Bebilon
Humana nie znam to chyba tylko u Was takie jest ?
Ja myślałam również nad Bebilon jak już. Ale szczerze to się nie znam nie wiem które z mlek jest najlepsze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:44   #1296
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mam wiesci od Małej:
Pisze, ze papaweryna dziala i lezenie tez. Chociaz w nocy obudzily Ją skurcze i bol mocniejszy od @ do 3:40 liczyla i byly co 5 minut.
Potem bol oslabl i zasnela. Ale przed 5 rano znow i dopiero po 2 zastrzyku papaweryny ma lzej. Ktg dzidzi ok, skurcze na 20-30.
Takze wyciszyli jej skurcze no i szyjke ma mocna skoro przy tak mocnych skurczach szyjka daje rade.
uffff, niech sie Malutka trzyma, dobrze ze udalo sie wyciszyc te skurcze, trzymamy dalej kciuki
Cytat:
Ty zazdrościsz mi, ja zazdroszczę tym które tu piszą że przytył tylko 5 czy 6kg a są już dalej niż ja
Widocznie tak musi być i nic z tym nie zrobię, więc kończę z użalaniem się nad sobą i teraz będę ważyć się codziennie!! aby widzieć po czym skacze tak ta waga.
bo wcześniej ważyłam się tylko co te 3tygodnie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

ja do sklepu mam dalekooo i po ciąży to TŻ będzie robił zakupy, a wysłać chłopa na miasto to cholera wie co kupi
choć zawsze wszystko ok było
Kochana, ale ile mamy tu takich mamus? Jedna, dwie? A ile takich co przytyly ponad 10 juz?

Dobry pomysl z wazeniem sie codziennie, bedziesz wiedziala czy woda np sie nie zatrzymuje, w razie jednorazowego wiekszego skoku
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:52   #1297
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

cottonpuma

super, że wróciłaś odpoczywaj i dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

oho... tzn ze do jutra bedzie spokoj....?
ehhh ta Jolka...
nie do jutra

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
ja nie kupuję, z kilku przyczyn:
1) w szpitalu mają swoje jakby coś - takie w słoiczkach (podobno jest strasznie drogie)
2) będzie mnie kusić, żeby dać małemu żeby nie płakał, a tak może jeszcze kilka razy spróbuję go przystawić żeby się najadł
3) można je kupić praktycznie wszędzie, więc jak coś to TŻ skoczy do sklepu, nawet całodobowe Tesco nie jest jakoś strasznie daleko ode mnie
Niby tak, ale ja wolę mieć na zapas mojego TŻta często nie ma po 13h a jak będzie nagle potrzeba do sklepu mam kawał drogi, a z dzieckiem nie pojadę ani go nie zostawie bo nie mam z kim.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
no ale one są ledwo co po porodzie, a narzekają głównie te co miały +20kg, no bo nie da się tyle zgubić w góra miesiąc
a kto wie czy ja nie dobije do 20

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:

Kochana, ale ile mamy tu takich mamus? Jedna, dwie? A ile takich co przytyly ponad 10 juz?

Dobry pomysl z wazeniem sie codziennie, bedziesz wiedziala czy woda np sie nie zatrzymuje, w razie jednorazowego wiekszego skoku
nie wiem ile, ale już mi się przewinęło jak któraś tak pisała i to nie jedna.

a ważenie fakt dobry pomysł do tego zacznę notować tą wage i chyba 2xdziennie rano i wieczorem.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja po usg

No i będzie chłopak
Lekarz powiedział że jak się urodzi dziewczynka to wejdzie pod stół i zacznie szczekac duże jajka było widac i dieta cukrzycowa chyba zaczęła działąc na dzidziusia bo już nie jest taki ogromny w stosunku do tygodnia ciąży i tak jak ostatnio termin z usg miałam na 15 kwietnia tak teraz z usg jest na 25 kwietnia a z OM na 21. idę robic leczo mojemu mężowi - a swoją drogą jaki ten szczęśliwy że syn będzie wreszcie trzeba się poważnie nad imieniem dla syna zastanowic

Gratuluje Synka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:52   #1298
emigra
Zakorzenienie

Jolka, mozliwe ze w PL tego nie ma ... tu masz linka http://www.windeln.de/humana-milchnahrung.html

Co do mleczek dla dzieci to mysle ze nie ma tych najlepszych i mniej lepszych, bo kazdemu dzidzi pasuje inne mleczko, trzeba bedzie probowac

Nie sadze zebys dobila do 20 kg - to niemozliwe... Zwlaszcza ze jestes juz w 32 tc wiec musialabys albo zaczac sie OBZERAC albo zatrzymywac multum wody, przy czym wode zgubisz najszybciej po porodzie

Ja zauwazylam jeden taki wpis, ale nie pamietam ktora dziewczyna albo Tynka albo Tikki ?
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 17:53   #1299
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Zmykam robic obiadek,dzis spaghetti z sosem bolonskim.
jak robisz spaghetti ?? sos sama czy może z torebki albo słoika ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:55   #1300
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
macie jakiś pomysł jak przygotować brokuł?
Mój mąż sobie wymyslił, że ma nie niego ochotę choć nigdy nie jadł. A ja nigdy nie przygtowywałam brokułów (mam małą ilość nie nadającą się na zupę).
Ja gotuje na parze. Bardzo szybko jest gotowy i mozna go zrobic na aldente ale mozna tez zupenie rozgotowac. Nozke tez gotuje, po uprzednim obraniu z grubej skory.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Wyslałam zdjęcie z zakolami na meila
Nie takie straszne te zakola, moja sis ma takie z natury. Ale wiadomo ze Ty u siebie pewnie zauwazylas roznice, nie ma cudow, skoro teraz wlosy nam trzymaja to po porodzie puszcza

Cytat:
oj widzę nadwage widzę przecież nie jest możliwe aby 9,5kg było tylko w brzuchu
Cytat:
no ja tak samo, słodyczy jem tyle co nic albo wcale, jem mało i zjadam owoce, jogurty a nie jakieś chipsy czy słodycze to raz na jakiś czas zjem jakieś chipsy czy paluszki. A tak na codzień zjem jednego cukierka czy kawałek czegoś tam ale nie żeby zjadać w dużych ilościach ja nawet całego batona nie zjadłam w ciąży ani razu tylko na kawałki go jem ewentualnie pół a mimo to tyje i czuję się okropnie....
Odnosnie pierwszego - to chyba jednak jest mozliwe. Ja jestem 'biodrzasta' i sie obawialam ze mi sie siedzonko rozrosnie i jest wlasnie odrotnie - przybieram tlyko w brzuchu, obwod pod peirsiami skoczyl mi o dobre 8cm, a pupa jaka byla taka i jest. Ja tez mam poki co 9.5 na plusie, z tego Ania mizerne 1.5
Odnoscie drugiego cytatu - no jest wlasnie normalne w ciazy ze mimo ze jesz to co zwykle plus dodatkowe 200-300 kcal dziennie (a to tyle co jeden nieduzy slodycz lub dodatkowa kanapka) to przecietna kobieta i tak przytyje te 13-14kg. I widac ewidentnie (tylko prosze nie odbieraj tego jako zarzut) ze zle sie czujesz ze swoim cialem w ciazy bo poprostu nie akceptujesz tego naturalnego procesu. Na pocieszenie dodam ze to odwracalne zmiany sa i skoro przybierasz 'w normie' to pewnie i zrzucisz 'w normie' czyli w pierwsze pare miesiecy po porodzie. Takze juz z gorki prawie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:55   #1301
tynka88
Zadomowienie

Jolka ja mam 16 kg i co choc ja przyznaje ze 4,5 miesiac przesadzilam z jedzeniem i nie ograniczalam sie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:55   #1302
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wiesci od Małej:
Ważne, że wszsytko ok. Oby tak dalej

Jolka, Humana u nas tez jest
http://mamosfera.pl/humana/produkty/mleka_humana

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:57   #1303
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, mozliwe ze w PL tego nie ma ... tu masz linka http://www.windeln.de/humana-milchnahrung.html

Co do mleczek dla dzieci to mysle ze nie ma tych najlepszych i mniej lepszych, bo kazdemu dzidzi pasuje inne mleczko, trzeba bedzie probowac

Nie sadze zebys dobila do 20 kg - to niemozliwe... Zwlaszcza ze jestes juz w 32 tc wiec musialabys albo zaczac sie OBZERAC albo zatrzymywac multum wody, przy czym wode zgubisz najszybciej po porodzie

Ja zauwazylam jeden taki wpis, ale nie pamietam ktora dziewczyna albo Tynka albo Tikki ?
nie widziałam nigdy takiego mleka

ja widziałam u Tikki, Flowerbombka jeszcze ktoś ale nie pamiętam któraś pisała że w poprzedniej ciąży przytyła 9kg i teraz też mam mało

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 17:57   #1304
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
[B]
Niby tak, ale ja wolę mieć na zapas mojego TŻta często nie ma po 13h a jak będzie nagle potrzeba do sklepu mam kawał drogi, a z dzieckiem nie pojadę ani go nie zostawie bo nie mam z kim.[COLOR="Silver"]

a kto wie czy ja nie dobije do 20 [COLOR="Silver"]

nie wiem ile, ale już mi się przewinęło jak któraś tak pisała i to nie jedna.

a ważenie fakt dobry pomysł do tego zacznę notować tą wage i chyba 2xdziennie rano i wieczorem.
no mojego też często nie ma, np. dziś pojechał rano i wróci dopiero jutro no ale do najbliższego sklepu osiedlowego mam jakieś 150-200 m a widziałam, że jakieś Bebiko w razie W tam jest, więc jak coś to mały będzie miał przymusowy spacer
już nie przesadzaj z tymi 20 kg, jak Ty chcesz przytyć 10 kg w 2 miesiące? skoro teraz łącznie przytyłaś 9,5?
no właśnie też mi się wydaje, że są chyba 2 takie mamuśki co tak mało przytyły - 1 to na pewno Tikki, a druga to nawet nie wiem... ale na pewno raczej są to anomalia
i co do ważenia - moim zdaniem to nie jest dobry pomysł - jak czytam Twoje wypowiedzi, to mam wrażenie, że jak będziesz się tak często ważyć i np. rano się zważysz i zatrzyma Ci się woda i wyjdzie np. +1kg to Ty już nic nie będziesz jadła przez cały dzień... tylko znowu będziesz się dołować

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-08, 18:03   #1305
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Odnosnie pierwszego - to chyba jednak jest mozliwe. Ja jestem 'biodrzasta' i sie obawialam ze mi sie siedzonko rozrosnie i jest wlasnie odrotnie - przybieram tlyko w brzuchu, obwod pod peirsiami skoczyl mi o dobre 8cm, a pupa jaka byla taka i jest. Ja tez mam poki co 9.5 na plusie, z tego Ania mizerne 1.5
Odnoscie drugiego cytatu - no jest wlasnie normalne w ciazy ze mimo ze jesz to co zwykle plus dodatkowe 200-300 kcal dziennie (a to tyle co jeden nieduzy slodycz lub dodatkowa kanapka) to przecietna kobieta i tak przytyje te 13-14kg. I widac ewidentnie (tylko prosze nie odbieraj tego jako zarzut) ze zle sie czujesz ze swoim cialem w ciazy bo poprostu nie akceptujesz tego naturalnego procesu. Na pocieszenie dodam ze to odwracalne zmiany sa i skoro przybierasz 'w normie' to pewnie i zrzucisz 'w normie' czyli w pierwsze pare miesiecy po porodzie. Takze juz z gorki prawie
no tak źle się czuję ze swoim ciałem, ale ja zawsze źle się z nim czułam czy byłam gruba czy schudłam zawsze mi nie pasowało może to dlatego

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Ważne, że wszsytko ok. Oby tak dalej

Jolka, Humana u nas tez jest
http://mamosfera.pl/humana/produkty/mleka_humana
ja takiego nigdy nie widziałam u Nas

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
no mojego też często nie ma, np. dziś pojechał rano i wróci dopiero jutro no ale do najbliższego sklepu osiedlowego mam jakieś 150-200 m a widziałam, że jakieś Bebiko w razie W tam jest, więc jak coś to mały będzie miał przymusowy spacer
już nie przesadzaj z tymi 20 kg, jak Ty chcesz przytyć 10 kg w 2 miesiące? skoro teraz łącznie przytyłaś 9,5?
no właśnie też mi się wydaje, że są chyba 2 takie mamuśki co tak mało przytyły - 1 to na pewno Tikki, a druga to nawet nie wiem... ale na pewno raczej są to anomalia
i co do ważenia - moim zdaniem to nie jest dobry pomysł - jak czytam Twoje wypowiedzi, to mam wrażenie, że jak będziesz się tak często ważyć i np. rano się zważysz i zatrzyma Ci się woda i wyjdzie np. +1kg to Ty już nic nie będziesz jadła przez cały dzień... tylko znowu będziesz się dołować
u nas też jest sklep osiedlowy, ale nie ma w nim mleka tzn są ale nie ma "1" bo nie schodzą wogóle

jak chce przytyć 10kg ? a tak, że teraz dziecko pewnie więcej przytyje + wody + może większy apetyt będzie nie wiem...

a z ważeniem jest chyba to dobry pomysł bo jak zobaczę nagły skok będę wiedziała, że wody bo nie będzie możliwością wyjaśnić tego inaczej kalkulujac to co zjadłam dzień wcześniej czy w dany dzień.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 18:04   #1306
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
nie widziałam nigdy takiego mleka

ja widziałam u Tikki, Flowerbombka jeszcze ktoś ale nie pamiętam któraś pisała że w poprzedniej ciąży przytyła 9kg i teraz też mam mało
No to mamy dwie wychwycone mamusie z ... ok 70 na liscie na pierwszej stronie

Prawda jest taka, ze przypadki Tikki i Flowerbombki sa rzadsze malo jest kobiet ktore malo tyja w ciazy, wiecej babeczek niestety wiecej przybiera- a to roznie wplywa na nasze samopoczucie.
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 18:05   #1307
alamig
Zakorzenienie

No i ja. Przytyłam tylko 6kg I to faktycznie jest anomalia, bo ja generalnie mam skłonności do tycia i całe życie jestem na diecie. A tu wcale sobie nie odmawiam, słodyczy nigdy tyle nie jadłam co teraz, a mimo to waga nie idzie w górę.

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2012-02-08 o 18:06
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:08   #1308
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

ja takiego nigdy nie widziałam u Nas
http://mamosfera.pl/humana/sklepy/za...?city=Koszalin

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

no ja też jestem jednym z tych niewielu przypadków, co mało przytyły... ale ja zawsze miałam problem aby przybrac na wadze więc u mnie to sie nie liczy

Jest wieczór i mam ochotę na słodycze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 18:09   #1309
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
u nas też jest sklep osiedlowy, ale nie ma w nim mleka tzn są ale nie ma "1" bo nie schodzą wogóle

jak chce przytyć 10kg ? a tak, że teraz dziecko pewnie więcej przytyje + wody + może większy apetyt będzie nie wiem...

a z ważeniem jest chyba to dobry pomysł bo jak zobaczę nagły skok będę wiedziała, że wody bo nie będzie możliwością wyjaśnić tego inaczej kalkulujac to co zjadłam dzień wcześniej czy w dany dzień.
matko dziewczyno zacznij myśleć pozytywnie! czy Ty zawsze musisz zakładać najgorsze opcje? skoro tyjesz po 2-3 kg na miesiąc to tak Ci zostanie - no chyba, że zamieszkasz w lodówce...

a co do ważenia - jak mówię moim zdaniem w Twoim przypadku to nie jest dobry pomysł - sama przed sobą odpowiedz sobie co zrobisz jak np. jutro na wadze zobaczysz +1kg? ja się założę, że po 1 nie zjesz śniadania... co nie będzie dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-08, 18:10   #1310
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ja po usg

No i będzie chłopak
Lekarz powiedział że jak się urodzi dziewczynka to wejdzie pod stół i zacznie szczekac duże jajka było widac i dieta cukrzycowa chyba zaczęła działąc na dzidziusia bo już nie jest taki ogromny w stosunku do tygodnia ciąży i tak jak ostatnio termin z usg miałam na 15 kwietnia tak teraz z usg jest na 25 kwietnia a z OM na 21. idę robic leczo mojemu mężowi - a swoją drogą jaki ten szczęśliwy że syn będzie wreszcie trzeba się poważnie nad imieniem dla syna zastanowic
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

. Skarpetki dla dzieci też są mega luźne,wręcz spadają , nigdy odciśnięć nie widziałam na nózkach.
Mojemu Filipowi wlasnie wiecznie spadaly, teraz fajne sa te skarpeteczki dla dzieci bo nie uciskaja
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wróciłam
Nawet nie biorę się za nadrabianie dałyście czadu dziewczyny!

Od razu dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie, dzielnie doczytałam w szpitalu gdzieś do 16 strony.

Szpital zdążył poprawić opinię w moich oczach, bo o ile dieta cukrzycowa w ich wersji i brak glukometrów to kwestia nieprzystosowania do ciąż problematycznych, to cała reszta wyszła na światowym poziomie.
W tygodniu już załatwiono mi 3 konsultacje, badania zlecili i od razu zrobili takie same jak poradnia w Krakowie (!!!) to trzeba przyznać, że warunki są rewelacyjne.
Ciepło - gorąco! Kaloryfery dają radę.
Ciepła woda w prysznicach - 3 prysznice na oddział, 4 toalety (a sal 3 po 3 osoby)
Czysto, nie jest tłoczno, położne równe babki (poza 2 marudami, ale chamstwa czy braku szacunku nie było)
Szpital nie oszczędza na badaniach.
Dzwonki alarmowe nawet nie są potrzebne, położne same chodzą i sprawdzają jak jest.
Aparat usg ma kilka miesięcy.
Na ginekologię mogą wchodzić wszyscy, godzin odwiedzin niespecjalnie się trzymają.
Na położnictwo tylko ojcowie dzieci (odpada problem z teściami, rodzicami, tonami znajomych) na noworodki nikt poza matką i ew. ojcem, jeżeli matka wyniesie dziecko do niego ze wspólnej sali.
Szpital zapewnia dziecku wszystko, co trzeba, w razie czego sklepiki oferuja pełne zestawy do porodu, w tym podkłady bella i koszule.
Ogólnie - świetne miejsce, jak się nie ma problemów z ciążą!

Co do mnie. Skończyłam dziś antybiotyki, więcej brać nie muszę, bakterie wybite. Mam zalecenia, wypis odbiorę sobie jutro.
Czuję się ogólnie świetnie, muszę tylko w nocy podjadać - mam bardzo nisku cukier w nocy (61) i stąd ketony.
Mała żwawa i kopie jak Chuck Norris z półobrotu.
Rodzić mogę jedynie w Katowicach na Ligocie albo w Krakowie na Kopernika.
Dom nawet nie zdemolowany, kot ma rozcięte oko i śledzi mnie jak opętany po całym domu
Uhhh, chyba sobie pójdę spać nieco wcześniej dzisiaj

Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy!
Super ze jestes juz w domku!

Jolka nie wiem co Ci powiedziec, odnosnie lekarza. Moze wybierz sie na usg w razie czego do innego jak sie obawiasz.
A jesli chodzi o kg, Jola to nie jest najwazniejsze, ja rozumiem jesli bys przytyla ponad 20kg. Ale to ze sie tyje, to normalne, sama dzidzia wazy do 4 kg a jeszcze dolicz sobie reszte. Zobaczysz ze zrzucisz bez problemu.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:10   #1311
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
No to mamy dwie wychwycone mamusie z ... ok 70 na liscie na pierwszej stronie

Prawda jest taka, ze przypadki Tikki i Flowerbombki sa rzadsze malo jest kobiet ktore malo tyja w ciazy, wiecej babeczek niestety wiecej przybiera- a to roznie wplywa na nasze samopoczucie.
no może jest ich znacznie mniej, ale są :P a ja im zazdroszczę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 18:10   #1312
emigra
Zakorzenienie

Jolka ale absolutnie nie waz sie dwa razy dziennie !! Waga normalnie waha sie w ciagu dnia, i wieczorem zawsze jest wyzsza, moze byc nawet ok 2 kilo roznicy do porannej wagi !! W Twoim przypadku to zly pomysl waz sie rano, po toalecie najlepiej i na czczo i tylko te wage bierz na powaznie Ja zauwazylam, ze np wazac sie na czczo po WC wage mam inna i inna po wypiciu np szklanki wody - i co najlepsze to waga nie podskakuje o te szklanke wody a wiecej, nie mam pojecia dlaczego- wiec szkoda Twoich nerwow.
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 18:11   #1313
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
No i ja. Przytyłam tylko 6kg I to faktycznie jest anomalia, bo ja generalnie mam skłonności do tycia i całe życie jestem na diecie. A tu wcale sobie nie odmawiam, słodyczy nigdy tyle nie jadłam co teraz, a mimo to waga nie idzie w górę.
i kolejna

zazdroszczę i tyle :P

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
http://mamosfera.pl/humana/sklepy/za...?city=Koszalin

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

no ja też jestem jednym z tych niewielu przypadków, co mało przytyły... ale ja zawsze miałam problem aby przybrac na wadze więc u mnie to sie nie liczy

Jest wieczór i mam ochotę na słodycze
nie wiedziałam, że w Tesco ono jest ciekawe muszę zobaczyć jak cenowo wygląda

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 18:11   #1314
anagat
Zadomowienie

Cytat:
A macie zamiar kupić mleko w proszku "1" na początku tak w razie "W" aby dokarmiać dziecko jak by np. nie chciało jeść Waszego albo jak byście miały za mało czy coś...??

Jeżeli tak to jakie??

Bo zastanawiam się czy nie kupić tak w razie czego.
Absolutnie NIE.. Nie ma opcji!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:12   #1315
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no może jest ich znacznie mniej, ale są :P a ja im zazdroszczę
Ja tez ale takie zycie - nic na to nie poradze to po co sie stresowac
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-08, 18:13   #1316
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
matko dziewczyno zacznij myśleć pozytywnie! czy Ty zawsze musisz zakładać najgorsze opcje? skoro tyjesz po 2-3 kg na miesiąc to tak Ci zostanie - no chyba, że zamieszkasz w lodówce...

a co do ważenia - jak mówię moim zdaniem w Twoim przypadku to nie jest dobry pomysł - sama przed sobą odpowiedz sobie co zrobisz jak np. jutro na wadze zobaczysz +1kg? ja się założę, że po 1 nie zjesz śniadania... co nie będzie dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka
i widzę, że już z mojego powodu afera się robi zakończyłam temat.
Moja sprawa będę się użalać dalej, ale nie będę pisać tego już tutaj.

A ważyć się będę i zjeść zjem śniadanie nawet jak zobaczę +2kg - przecież głodzić się nie będę.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 18:13   #1317
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
i kolejna

zazdroszczę i tyle :P

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

nie wiedziałam, że w Tesco ono jest ciekawe muszę zobaczyć jak cenowo wygląda
http://kidy.pl/mleka_poczatkowe_1-26-k.html

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 18:14   #1318
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z zakupów, masakra ile kasy poszło
No ale zapasów jedzeniowych i kosmetycznych mamy już sporo i pieluch jedynek też w Realu spore obniżki na Huggiesy wszystkich rozmiarów!

Ja wiem że nie ma odpowiedzi na moje pytanie ale dziękuję!

Asika i ja się zgadzam z balbinką - wyglądasz bardzo fajnie!

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Nikki grtuluję 31 tygodnia!

Ja dziś zaczynam 30-ty!
Gratuluję również 30 tygodnia

Cytat:
ja po usg

No i będzie chłopak
gratuluję chłopca ... w końcu ujawnił swe klejnoty
ja jutro idę na USG na 13.30 i dowiemy się czy lekarz potwierdzi że syn czy jednak okaże się niespodzianka i córka

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wróciłam
Nawet nie biorę się za nadrabianie dałyście czadu dziewczyny!

Od razu dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie, dzielnie doczytałam w szpitalu gdzieś do 16 strony.

Szpital zdążył poprawić opinię w moich oczach, bo o ile dieta cukrzycowa w ich wersji i brak glukometrów to kwestia nieprzystosowania do ciąż problematycznych, to cała reszta wyszła na światowym poziomie.
W tygodniu już załatwiono mi 3 konsultacje, badania zlecili i od razu zrobili takie same jak poradnia w Krakowie (!!!) to trzeba przyznać, że warunki są rewelacyjne.
Ciepło - gorąco! Kaloryfery dają radę.
Ciepła woda w prysznicach - 3 prysznice na oddział, 4 toalety (a sal 3 po 3 osoby)
Czysto, nie jest tłoczno, położne równe babki (poza 2 marudami, ale chamstwa czy braku szacunku nie było)
Szpital nie oszczędza na badaniach.
Dzwonki alarmowe nawet nie są potrzebne, położne same chodzą i sprawdzają jak jest.
Aparat usg ma kilka miesięcy.
Na ginekologię mogą wchodzić wszyscy, godzin odwiedzin niespecjalnie się trzymają.
Na położnictwo tylko ojcowie dzieci (odpada problem z teściami, rodzicami, tonami znajomych) na noworodki nikt poza matką i ew. ojcem, jeżeli matka wyniesie dziecko do niego ze wspólnej sali.
Szpital zapewnia dziecku wszystko, co trzeba, w razie czego sklepiki oferuja pełne zestawy do porodu, w tym podkłady bella i koszule.
Ogólnie - świetne miejsce, jak się nie ma problemów z ciążą!

Co do mnie. Skończyłam dziś antybiotyki, więcej brać nie muszę, bakterie wybite. Mam zalecenia, wypis odbiorę sobie jutro.
Czuję się ogólnie świetnie, muszę tylko w nocy podjadać - mam bardzo nisku cukier w nocy (61) i stąd ketony.
Mała żwawa i kopie jak Chuck Norris z półobrotu.
Rodzić mogę jedynie w Katowicach na Ligocie albo w Krakowie na Kopernika.
Dom nawet nie zdemolowany, kot ma rozcięte oko i śledzi mnie jak opętany po całym domu
Uhhh, chyba sobie pójdę spać nieco wcześniej dzisiaj

Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy!
Super że wróciłaś do Nas
A gdzie zamierzasz rodzić Kato czy Krk?

Cytat:
Mam wiesci od Małej:
nadal trzymam za Małą dobrze że udało się wyciszyć te skurcze
Stary 2012-02-08, 18:20   #1319
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka nie wiem co Ci powiedziec, odnosnie lekarza. Moze wybierz sie na usg w razie czego do innego jak sie obawiasz.
A jesli chodzi o kg, Jola to nie jest najwazniejsze, ja rozumiem jesli bys przytyla ponad 20kg. Ale to ze sie tyje, to normalne, sama dzidzia wazy do 4 kg a jeszcze dolicz sobie reszte. Zobaczysz ze zrzucisz bez problemu.

Ja się o nic nie obawiam, ale zastanawiam się czy jego nie interesuje to ile waży teraz dziecko?? w 22tc ważyło 580g gdzie teraz mamy prawie 32tc i pewnie waga poszła znacznie w górę ja sama chciałabym to wiedzieć a lekarz to już wogóle powinien chociaż jakiś podgląd szybki, ale nie...
i nie wiem czy iść wydać 100zł aby sprawdzić tylko wage skoro reszta jest ok według lekarza

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Jolka ale absolutnie nie waz sie dwa razy dziennie !! Waga normalnie waha sie w ciagu dnia, i wieczorem zawsze jest wyzsza, moze byc nawet ok 2 kilo roznicy do porannej wagi !! W Twoim przypadku to zly pomysl waz sie rano, po toalecie najlepiej i na czczo i tylko te wage bierz na powaznie Ja zauwazylam, ze np wazac sie na czczo po WC wage mam inna i inna po wypiciu np szklanki wody - i co najlepsze to waga nie podskakuje o te szklanke wody a wiecej, nie mam pojecia dlaczego- wiec szkoda Twoich nerwow.

no, ale jak będę ważyć się rano na czczo zobaczę wage potem wieczorną i znowu rano to coś mi to da chyba będę wiedziała ile w tym wody czy się zatrzymuje czy coś...

już się w tym wszystkim gubie.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
o dzięki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-08, 18:21   #1320
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Ja się o nic nie obawiam, ale zastanawiam się czy jego nie interesuje to ile waży teraz dziecko?? w 22tc ważyło 580g gdzie teraz mamy prawie 32tc i pewnie waga poszła znacznie w górę ja sama chciałabym to wiedzieć a lekarz to już wogóle powinien chociaż jakiś podgląd szybki, ale nie...
i nie wiem czy iść wydać 100zł aby sprawdzić tylko wage skoro reszta jest ok według lekarza
Nie da się zrobić 'szybkiego podglądu' w celu sprawdzenia wagi.
Waga jest tylko pośrednia.. Najpierw jak najdokładniej trza obmierzyć dzidziaka..
Ja ostatnie USG miałam w 24 tyg. I to na tyle.. Teraz mierzą mi brzusia, brzusio przyrasta prawidłowo
A w USG te wyniki naprawde nie są miarodajne..
Chyba że ktoś sprawdza przyrosty swojego dziecka.. wtedy to ma sens.. Ale porównywanie- ja jestem w 32 tc i moje dziecko ma 1600 a twoje w tym samym tc ma 1200 to bezsens..

Nie wiem czemu lekarze nie tłumaczą na czym polega podawanie wagi, bo widzę, że dużo kobiet tego nie rozumie

Aaaa jeszcze się pochwalę, że ostatnio na wizycie mój brzusio służył jako model dla studentów Wszyscy obmacywali mojego syncia.. bo podobno taki wzorcowy brzusio i zgrabny więc dzieciaka dobrze czuć..Hihi..

Mąż właśnie kąpie psiaka..

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2012-02-08 o 18:24
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości