|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
U
I: 3 kanapki z chleba razowego z masłem, 2 z szynką 1 z serem i kiszonym ogórkiem II: jabłko, pół kostki półtłustego twarogu z jogurtem, cukrem wanilinowym i domowym musem truskawkowym III: makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i mozzarellą, marchewki IV: 2 pomarańcze, garść orzechów, kawa z mlekiem i cukrem V: sałatka z tuńczyka, brązowego ryżu i warzyw z pomieszana z majonezem i jogurtem
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
U:
I: placek owsiany z cynamonem, jabłko; kawa 1,5h jogi II: sałatka z tofu, kiełkami, pomidorem, ogórkiem zielonym, bazylią i nerkowcami; biała herbata o smaku pomarańczowym III: dorsz pieczony przyprawiony pomidorami suszonymi, bazylią i czosnkiem, szpinak i brokuły IV: kit kat peaunt butter; kawa 1h biegania+rozciąganie V:porcja łososia wędzonego+ sałatka(pekinka, papryka, pomidor, ogórek), spora kromka razowca; herbata czerwona |
|
|
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() orzechów była garśc a co do porcji to 'ostatnio' gdzieś mi apetyt zniknął, ruchu w sumie też mam w sumie tyle co nic. ale kalorycznie jest chyba okej ![]() Cytat:
co to za chleb skandynawski?;> U. 1. Omlet cesarski z dwóch jajek oprószony cukrem pudrem. Kawa z mlekiem. 2. Pełnoziarniste spaghetti z mięsem mielonym, sosem z pomidorów z bazylią, oregano itp. 3. Miseczka budyniu waniliowego z dżemem jeżynowym i posiekanymi migdałami. 4. Kromka razowca z masłem, sałatą lodową, polędwicą drobiową, plastrem żółtego sera, ogórkiem i papryką. Pomarańcza. po: pasek mlecznej czekolady /herbaty z miodem i cytryną, tabletki na gardło i takie tam Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-02-08 o 20:23 |
||
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze moje coś:
Śn. musli orkiszowe (5? łyzek) z mlekiem gotowanym z przyprawami i suszonymi śliwkami, z plastrem twarogu półtłustego, pół pszennej bułeczki z masłem,pomidorem całym kawa, 2cukierki z mieszanki Wedla, garść mieszanki studenckiej II śn. kanapka z razowca słonecznikowego z masłem,2 pl szynki, trochę pomidora,2 ogórki kiszone mandarynka,kawa O. gęsta zabielana zupa jarzynowa z ziemniakami, fasolką szparagową (wogóle fura warzyw), z mięsem drobiowym, kromka mała z masłem cukierek kolejny, lampka grzańca K. robi się pikantna zupa-krem z pomidorów z pulpetami z mięsa wieprzowego, pewnie zjem jeszcze ogórki kiszone bo jem je ostatnio bez przerwy I jak? |
|
|
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
ocenicie? |
|
|
|
#1237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#1238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie dorwałaś kitkata? myslalam, że juz ich nie produkują, a je uwielbiałam kiedyś Moje U: I.Razowe pancakes na małej ilości oleju z twarożkiem/konfiturą poziomkową/dżemem cynamonowo-daktylowo-figowym II.kromka pumpernikla z masłem, serem żółtym, cykorią i papryką III.gruszka, kilka ciasteczek kruchych obsypanych cukrem IV.micha fasolki w sosie pomidorowym z kawałkami kiełbaski i kurczaka + dwie kromki żytniego z dużą ilością ziaren V.(późno) twarożek grani 8 % z wkrojoną papryką, cebulą, oliwkami, marchewka Herbaty zielone, owocowe, woda. |
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiejsze U : I przytostowana duża bułka z serem żółtym i ketchupem, jabłko II zupa jarzynowa z grzybami, kotlet mielony, gałka ziemniaków, surówka z kapustą, marchewką i jabłkiem III spory kawałek domowej strucli z dżemem brzoskwiniowym, kawa z mlekiem i cukrem garść fistaszków IV domowy krokiet z kapustą, mięsem i grzybami, mała paczuszka laysów ostatnie dni rozpusty
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U/P:
I: 1,5 kromki jasnego chleba z masłem, konserwą tyrolską i ogórkiem konserwowym, II: grander w KFC- największa z "kanapek" KFC( z kurczakiem i bekonem), III: 2 naleśniki z białym serem, 2 spore jabłka, szklanka soku przecierowego z warzyw, niepełna łyżka oleju lnianego nieoczyszczonego, IV: pełny talerz zupy pomidorowej( jak zawsze zabielanej śmietaną i z makaronem), V: 4 kromki grzanek serowo- szpinakowych do picia słodzone zielone herbaty |
|
|
|
#1241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inwecja własna - jem na co mam ochotę, ale śledze z ciekawości parę blogów ![]() Riddle, dziekuję ![]() U I jogurt naturalny z pieczoną owsianką tą co wczoraj, łyżką otrąb, kawałkami kokosa i granatu oraz łyżeczką konfitury różanej II miska krupniku z pęczakiem, dużą ilością marchewki i natką; inka karmelowa III kurczak w sosie tikka masala (z braku chlebka naan i zbyt wielkiego lenia na upieczenie go, podany w "wydrążonej" podpieczonej grahamce jako miseczce ); ogórek konserwowyIV sałatka na ciepło - groszek zielony wymieszany z tuńczykiem - obłożone plasterkami camemberta i zapieczone mniam ![]() edit: V wlasnie dostałam pod nos gęstą zupę- krem pomidorową z podprażonymi pestkami dyni Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-02-08 o 21:20 |
|
|
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
R
I. Owsianka z 4 lyzek platkow, 1/2 wiesniaka, gruszka II. Kanapka z 2 kromek chleba zytniego z wedlina z indyka i z ogórkiem III. Spaghetti z soczewica z makaronem pełnoziarnistym IV. 2 plasterki wędliny z indyka 55 min Turbo Fire V. Pół tuńczyka wsw i kromeczka chleba pelnoziarnistego
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
1.owsianka z 5lyzek platkow,szklanka mleka 3,5%,pol serka wiejskiego,jagody 125g i kilka truskawek
45min silowy 2.mala grahamka z maslem,salata,grubym plastrem schab,jablko 1h gry w tenisa ziemnego, 20min skakanka 3.piers indyka na oliwie w curry,ryz brazowy,ogorki konserwowe 4.jablko,marwitki 5.2kromki chleba razowego z maslem,puszka tunczyka wsw,pomidor do picia pokrzywa,earl grey z cytryna, woda mineralna, i gdzies tam pluszz wpadl |
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
redukcja:
-Śniadanie: Miseczka twarogu półtłustego ekologicznego na słodko- z łyżeczką miodu, pokrojonymi suszonymi owocami . zielona herbata. Duża gruszka. rozgrzewka i niecała godzina ćwiczeń w domu- przysiady z ciężarkami, 2x 8 min. abs, ćwiczenia na pośladki, hula hoop -Przekąska: pieczone jabłko z łyżeczką domowej konfitury truskawkowej, cappuccino na podwójnym espresso. -Obiad (rozłożony w czasie)- sałatka z pieczonym łososiem, z awokado, papryką grillowaną, pomidorami, roszponką, sałatą rzymską, ogórkiem, ziołami i kiełkami. Świeży sok z pomarańczy i grapefruita. -Obiad cz. 2: porcja francuskiej zupy cebulowej (na bulionie warzywno-drobiowym), z białym winem wytrawnym, nieduża bruschetta z kawałka żytniej bagietki z oliwą, czosnkiem i ziołami i pokrojonym na drobne cząstki pomidorem. ok. 45 min zajęć z zumby -Kolacja: jajecznica z 2 jajek, z pieczarkami i szczypiorkiem, mała kromka razowego chleba posmarowana guacamole, z ogórkiem zielonym bardzo proszę o ocenę- co dodać, co odjąć, co zmienić (zaznaczam, że nie mam pojęcia o łączeniu posiłków i sportu, jem to na co mam ochotę i to, co intuicyjnie uznaję za wartościowe, więc będę wdzięczna za wskazówki)
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2012-02-09 o 12:58 |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Utzrymanie : (dzisiaj niezbyt zdrowe :p)
I. owsianka na słono (gotowana na wodzie) z jajkiem sadzonym na teflonie i 2 plastekami szynki z indyka, pomidor II.kajzerka zalana szklanką gorącego mleka 0,5 % z łyżeczką cukru waniliowego III. 3 nalesniki bezmączne :1 z dżemem, 1 z masłem orzechowym, 1 z jogurtem naturalnym i kiwi IV. 2 łyżeczki siemienia lnianego na wodzie, suszone jabłka I jak ?
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że jest w tym sporo kcal, ale sama nie wiem...
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
nie jest źle, chociaż to chyba i tak niedużo jak na taką ilośc ruchu, dodałabym coś do drugiego śniadania, jakiś podwieczorek i gdzieś trochę orzechów albo jakiś koktajl z bananem, żeby podbic kalorycznośc.
co to za chleb skandynawski?;> chleb skandynawski to jakas odmiana ciemnego, pełnoziarnistego,są w nim pł.owsiane,słonecznik i sezam,kromki sa dość duze(zwłaszcza te zs środka),ale jest pyszny,zwłaszcza z masełkiem polecam
|
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze i dzisiejsze U
śn., grahamka z masłem czosnkowym, kubek gorącego mleka, po połówce grejfruta i wielkiej pomarańczy o., spora porcja domowych ziemniaków z chrupiącą skórką (opiekanych w piekarniku z przyprawami), dzwonko z łososia w przyprawach, sos szpinakowy z czosnkiem i śmietaną p., niewiele (bardziej przekąska, niż posiłek), bo trzymało mnie po obiedzie do chrupania marchew, duże jabłko, inka z mlekiem, 1/2 czekoladki Merci (oduczam się jedzenia słodyczy, stąd ta "1/2" Trzymać za mnie kciuki!)k., tost: kromka wieloziarnistego, usmażone pieczarki, plasterki szynki, polane keczupem, 150g serka wiejskiego, kubek gorącego soku wielowarzywnego (ta zima mnie zniszczy... )śn., mała drożdżówka z budyniem maczana w serku homo, starte małe jabłko i marchewka polane sokiem z cytryny, kawa zbożowa z mlekiem 1,5% o., domowej roboty kluski (niestety z białej mąki, choć jeszcze spróbuję przekonać mamę do pełnoziarnistej ) z drobiowym mięsem mielonym, polane odrobiną masła, do tego jakaś surówkap., serek homo 150g z domową granolą, garstką orzechów, truskawkami (rozmrożonymi- mus) i wkrojoną mandarynką, pewnie standardowo inka z mlekiem k., fasolka w pomidorach (jakieś pół puszki fasolki czerwonej "duszonej" w sosie z 2 dużych pomidorów i cebuli, doprawione- lekko zmodyfikowany przepis stąd, polecam- pycha!), kromka razowca z masłem i szynką drobiową I?
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-02-09 o 10:31 |
|
|
|
#1250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U: I:owsianka z serkiem homo naturalnym, bananem, nerkowcami i startą kostką czeko łaciatej; kawa 1h biegania+rozciąganie II:grahamka z pstrągiem wędzonym, kiełkami, papryką i pekinką; kawa III: pieczony łosoś+porcja ryży brązowego+szpinak IV:biszkopty maczane w kakao; marchewki; zielona herbata z opuncją 1h pływania V: omlet z 2 jaj z dynią i cynamonem; marchewka; kakao |
|
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Moja R :
I. Dwa jajka na twardo z odrobiną ketchupu, mała kromka chleba (chyba żytniego, nie jestem pewna) z chudą szynką, ponad połowa papryki czerwonej. II. Jabłko, pomarańcza. III. 1/3 woreczka kaszy gryczanej, grillowana pierś z kurczaka w przyprawie gyros (na oko to było jej trochę ponad 100g), sałatka z sałaty lodowej, pomidora, papryki z sosem greckim (tym z saszetki, wymieszanym z oliwą z oliwek i wodą). IV. Serek wiejski z papryką czerwoną, rzodkiewką. V. 100g twarogu chudego, ok 100g chudej polędwicy + jakieś warzywa. w ciągu dnia woda, herbata zielona Bez ćwiczeń - siedzę w domu bo jestem chora I jak? II posiłek to bardziej przekąska, ale normalnie jem tylko 4 posiłki, więc to dlatego. |
|
|
|
#1253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Czy taki jadłospis nadaje się na zdrowe R:
Ś: owsianka ( 4 łyżki płatków górskich na szklance mleka o, 5% tłuszczu) z 1 bananem, trochę miodu, suszonymi śliwkami, orzechami nerkowca i suszona żurawiną ) po: kawa z mlekiem II Ś: kawałek owalnego chleba razowego z szynką drobiową i rzodkiewkami i ogórkiem świeżym O:soczewica zielona, ryba smażona na oliwce- kostka mintaja; warzywa gotowane mrożone- kalafior, brokuły, marchewka K: twarożek lekki cały; kawałek chleba owalnego razowego z mozzarellą i pomidorem 1 całym z bazylią suszoną; marchewki surowe do pochrupania Ś: 2 kawałki chleba razowego owalnego: pół z jajkiem gotowanym; pół z wędzonym łososiem; jabłko; II: serek homogenizowany z garścią migdałów, suszoną morela i mandarynką; kawa z mlekiem O: pierś kurczaka duszona z warzywami na oliwce; ryż brązowy; K: puszka tuńczyka wsw z groszkiem konserwowym; kukurydzą i czerwoną fasolą; kromka chleba razowego z margaryną lekką i czosnkiem i jak czy przy takich jadłospisach mam szansę na zdrowe odżywianie? proszę o obiektywna ocenę podbijam
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-02-09 o 17:10 |
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę w domu i się mega nudzę, dawno mnie tu nie było, więc wstawię swoje U:
Ś: owsianka eko: 4 łyż. pł, rodzynki, kostka czekolady malinowo-limonkowej z mlekiem 2 % (pół szklanki) O: porcja makaronu pełnoziarnistego z sosem pieczarkowo-paprykowym zabielanym dwoma łyż. jogurtu greckiego po: pół jabłka, pół gruszki, dwie kostki czeko j.w. P: sałatka z dwóch jabłek i marchewki, do tego łyżka miodu, garśc orzechów, grzanki z jednej kromki razowca K: jajko na miękko, oliwki, pomidor. |
|
|
|
#1257 |
|
Przyczajenie
|
R
ś: 4łyżki płatków owsianych z suszoną żurawiną, orzechami laskowymi i plastrami banana +3/4szkl. ciepłego mleka IIś: pół wędzonej makreli + kromka chleba żytniego z plastrem sera białego i pomidorem O: tagiatelle + połowa piersi z kurczaka podsmażana na oliwie z oliwek z pomidorem, ząbkiem czosnku i oliwkami zielonymi, posypane odrobiną parmezanu+ garść nasion słonecznika +zielona herbata P: wieśniak lekki z łyżką domowego dżemu truskawkowego + garść orzechów włoskich 1 godzina ćwiczeń siłowych + 5 dzień a6w banan odrazu po ćwiczeniach , a w przyszłości jakaś odżywka K: pstrąg pieczony w foli aluminiowej + 1/3 torebki ryżu brązowego + sałata lodowa z oliwą z oliwek dziewczyny jestem tu nowa, dopiero zaczynam przygode z odchudzaniem mam wrażenie że jest tego za dużo, mogę prosić o ocenę ?? |
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile tej oliwy? Generalnie ubogi w tłuszcze ten jadłospis... Dużo białka, moim zdaniem za dużo. Nie ma węgli złożonych... I najważniejsze pytanie: dlaczego R? (i jak okres)?
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Postaram się coś poprawić jutro. Hm, dlaczego R? Długa historia, nie chce zaśmiecać tym tego forum. (mam już 2 z rzędu, ale wywołany, we wtorek idę do lekarza, wtedy będę coś wiedzieć) |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

); ogórek konserwowy
)