Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 18:07   #3871
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Tak jak już dziewczyny pisały dużo zakrapiać i maścią majerankową nosek
traktować. Z tym że nasza doktorka nie kazała fridą za dużo ściągać bo podrażnia śluzówkę i robi się więcej kataru. Kazała kłaść dużo na brzuszku albo nosić w pozycji do dołu żeby katar samoistnie spływał z noska i u nas to poskutkowało - nie trzeba było używać fridy
I zupełnie niczym w nosku nie "grzebałaś"??

Ja codziennie czyszczę małemu nosek płatkami do twarzy zwiniętymi w rulonik i nasączonymi płynem fizjol. i niezłe gluty wyłażą, a teraz to nie wiem czy to wystarczy
Przy psikaniu sola morską i fridzie awantura masakryczna
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:25   #3872
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

caroline kupowałam u TEGO sprzedawcy
ja daję już mojej małej jabłuszko, ziemniaka (ilość może ok. łyżeczki dziennie) i marchewę (sok), ale też kilka łyżeczek. Nie tak żeby się najadła, ale żeby poznała nowe smaki. Więcej będę dawać bliżej 6 m. A holle brałam orkiszowa i owsianą od 4 m. oraz 3zboża po 6m na później. Będę dawać po skończeniu 5m przez 2 mies po 2-3 g na wodzie.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:32   #3873
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
caroline kupowałam u TEGO sprzedawcy
ja daję już mojej małej jabłuszko, ziemniaka (ilość może ok. łyżeczki dziennie) i marchewę (sok), ale też kilka łyżeczek. Nie tak żeby się najadła, ale żeby poznała nowe smaki. Więcej będę dawać bliżej 6 m. A holle brałam orkiszowa i owsianą od 4 m. oraz 3zboża po 6m na później. Będę dawać po skończeniu 5m przez 2 mies po 2-3 g na wodzie.
Eee mój to je dużo ponad łyżeczkę ( około 4 pełniejsze) a wcale a wcale się nie nadada mam wrażenie, że po połowie by się też nie najadł

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:06   #3874
martunia_199
Zakorzenienie

[QUOTE=archinta;32164730]I zupełnie niczym w nosku nie "grzebałaś"??

Ja codziennie czyszczę małemu nosek płatkami do twarzy zwiniętymi w rulonik i nasączonymi płynem fizjol. i niezłe gluty wyłażą, a teraz to nie wiem czy to wystarczy
Przy psikaniu sola morską i fridzie awantura masakryczna [/QUOT

Jak były gluty na wierzchu to wyciągałam paluchem wydaje mi się że możesz tak wyciągać ale zakropić by się przydało czymkolwiek żeby samo ładnie spływało jednak. U nas przy fridzie też był wrzask, teraz nawet przy zakrapianiu się drze ale nie ma zmiłuj - zakrapiam raz dziennie na noc nawet jak nie ma kataru

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:11   #3875
19natka88
Zakorzenienie

A co tu takie pustki wieczorami ostatnio?

Mój dzieć poszedł spać,a ja mam czas powiżażować a tu nikogo

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:14   #3876
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Oj tak pustki straszne

Takiej to dobrze - dziecko wykąpane, najedzone, uśpione a moje leży w huśtawce i skrzeczy

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-08, 20:19   #3877
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak pustki straszne

Takiej to dobrze - dziecko wykąpane, najedzone, uśpione a moje leży w huśtawce i skrzeczy
No powiedzmy, że jest dobrze Od jakiegoś czasu Szymon niesamowicie płacze przy usypianiu

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 20:22   #3878
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

O tyy. Mój mnie kopie i gada w najlepsze.Pewnie z godzinę lub dwie powalczymy z zaśnieciem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:23   #3879
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
No powiedzmy, że jest dobrze Od jakiegoś czasu Szymon niesamowicie płacze przy usypianiu
oj oj ciekawe czemu - u nas na szczęście nie jest źle - albo zasypia sama albo trzeba jej troszkę pomóc

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O tyy. Mój mnie kopie i gada w najlepsze.Pewnie z godzinę lub dwie powalczymy z zaśnieciem
Od porannego kopania to mam normalnie nerki odbite więc wiem co czujesz

Dobra, koniec laby idę kapać to moje dziecię

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-02-08 o 20:26
Stary 2012-02-08, 20:37   #3880
agus1978
Wtajemniczenie

Witam się wieczorowo..dziecię wykąpane, walczy na brzuchu..mam nadzieje, że się wymęczy dostanie mleko i pójdzie spać...wracam do nadrabiania..
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:51   #3881
minio1984
Zadomowienie

Tusia a jaką masz wkładkę do wanienki? Pokaż jak możesz. Bo mi by się bardzo taka przydała.
Archi dziewczyny już ci napisały, u nas było podobnie, frida, sól morska (dla mnie najlepsza Sterimar), maść majerankowa i przez 3 dni Nasivin dla dzieci. Ja odciągałam przed karmieniem i wieczorem przed spaniem, bo inaczej to się krztusił i jeść nie mógł. A i mi lekarka mi poradziła, żeby na noc układać na boczku i głowę wyżej, nie na plecach
Natka, Aga dzięki odnośnie glutenu

Mój synio usnął zaraz po kąpieli bez jedzenia, ciekawe za ile się obudzi. I pewnie znów jutro pobudka o 6.00 bo poszedł za wcześnie spać. A miałam go przetrzymać i sam na rękach padł
Chyba się będę powoli i ja do wyrka pakować, żeby się jakoś wyspać do tej nieszczęsnej 6.00, chyba, że mnie Adanio zadziwi i pośpi tradycyjnie do 7.30. Zobaczymy

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:05   #3882
martunia_199
Zakorzenienie

Zuzia wykąpana, śpi a mama buszuje na allegro

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-08, 21:15   #3883
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciocha z pytaniem tym razem:

Co ile czyściłyście nosek przy katarze? Frida(itp.) tylko czy w międzyczasie jeszcze wycierałyscie czymś?

Chyba zaczynamy chorować dziś w nosku bulgocze nie fajnie
ja mam gruszke, najpierw zakraplam wodą morską i wyciagam i później maść majerankowa, jak widzę glutki to wyciągam
Cytat:
i co mama kupuje?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:21   #3884
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

ja mam gruszke, najpierw zakraplam wodą morską i wyciagam i później maść majerankowa, jak widzę glutki to wyciągam

i co mama kupuje?
Szukam okazji dla córuni upolowałam ostatnio spodenki z zary za 16 zł

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-08, 21:31   #3885
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Szukam okazji dla córuni upolowałam ostatnio spodenki z zary za 16 zł
a takie buty to poluj poluj

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-08, 21:35   #3886
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Było pięknie Ale jeszcze będzie - już niedługo, ja w to wierzę
Pewnie, musi być
Cytat:
Bartuś przeszedł dziś samego siebie, jak nie spał to płakał, a po południu to już dał taki koncert że szok, biedny, widać że ewidentnie coś mu nie pasuje, ślini się strasznie, obstawiam że może zaczynają się ząbki, bo jak mu pomasuje dziąsła to jest lepiej ale tylko na chwile. Niestety w każdej pozycji był ryk tak mi go szkoda
Jejku współczuję. A spróbuj może tym homeopetycznym Camilia? Nam to pediatra przepisała i podobno jest skuteczne.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jak sie całkiem rozkłada na leżąco to no problem jak ja mówie mamie że powoli będzie trzeba spacerówke rozkładac to ta znowu panika, że zimno! nie wiem co ona ma ztym zimnem, boi się go jak ognia

wygodny Franio jest, no co uwierzcie że zaczyna się tęsknić za tyi czasami gdy dziecko sobie leżało i można było z niego oko spuścić na chwile
Moja mama z kolei dzisiaj sama mnie oświeciła, że max miesiąc i Franka będę musiała przesadzić do spacerówki. Nasza też porządnie zabudowana, a poza tym w marcu to już pewnie wiosna będzie pełną parą, co nie?
Też dzisiaj myślałam,że będę tęsknić za noszeniem Frania na raczkach, bo jak widzę, co on wyczynia, to boję się tego, jak zacznie chodzić. Cwaniak i łobuz z niego jak nic. Już chwyta wszystko, co nie jest zabawką - komórki, piloty, aparat itp.
Łobuz!!
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A na temat rączek to chyba się nie będę wypowiadać, Adaś to chciałby cały czas na rękach, to jego ulubione zajęcie. a waży już pewnie koło 9 kg, więc tak jak Ancia ja wieczorem już padam i niestety nie uśnie teraz inaczej niż bujany na rękach.
Ja robię wszystko, by Franek zasypiał sam. Współczuję . Kiedyś nasze dzieci z tego wyrosną!
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
i u nas tu sie sprawdza nosidło. ale wiem ze Franek nie lubi tak przodem do mamy być, szkoda bo duzo lżej by ci było
Wiesz co dzisiaj troszkę nosiłam przodem, ale malo, generalnie on jest potwornie ciekaw wszystkiego, a przez mamę to nie widać wszystkiego dokładnie .
Cytat:
Z kolei od jakiś 2 tyg odkrył,ze można zachlapać całą łazienkę i kąpiące go osoby, wiec robi to namiętnie
A używacie szamponów do włosów?? Bo mały w końcu dorobił się kilku włosów i się zastanawiam czy dorzucić czy zostać na emolium tylko
No nie mów , mojego tak trzymamy za nogi, że strach, już z miesiąc czy dłużej. Mąż się koncentruje na trzymaniu go, a ja myję. W pojedynkę to chyba byloby niewykonalne.
Używałam mydełka do tej pory normalnego, a dzisiaj zakupiłam 2w1 żel do mycia ciala i włosów. Wcześniej miał takie coś z hippa i było ok.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
nie do mniew pytanie, ale mój kąpie i ubiera
Pogratulować tylko. (i pozazdroscić)
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Mój chłop kąpie ze mną i często potem ubiera małą.

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
ja się boję iść na dwór na mróz bo zaraz zastój się robi a po kleiku jakieś pół godziny do godziny później mała wcina dwie piersi, tak więc produkcja się nie zmienia tyle że się karmienie przesuwa
To ile dajesz tego kleiku???

Cytat:
Aaaa wiem co miałam się zapytać. Odnośnie glutenu. Czy co dzień dajecie na razie taką samą ilość do zupki czy deserku? Czy z każdym dniem tyle samo? I przez jaki czas się daje takie małe ilości? Bo ja jestem jakaś ciemna w tym temacie
Nie wiem czy ktoś Ci pisał, ale to zależy czy karmisz kp czy mm -jeśli kp, to wg teorii 2-3g/100 ml przez 2 mce.

Ja tak nie będę robić .

Nadrabiam dalej.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:37   #3887
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej tak późno zasypia?

Cytat:
oj oj ciekawe czemu - u nas na szczęście nie jest źle - albo zasypia sama albo trzeba jej troszkę pomóc

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Od porannego kopania to mam normalnie nerki odbite więc wiem co czujesz

Dobra, koniec laby idę kapać to moje dziecię
Czasami mu się uda zasnąć samemu,a tak to zazwyczaj jest płacz Może za bardzo zmęczony jest albo co

Cytat:
Tusia a jaką masz wkładkę do wanienki? Pokaż jak możesz. Bo mi by się bardzo taka przydała.
Archi dziewczyny już ci napisały, u nas było podobnie, frida, sól morska (dla mnie najlepsza Sterimar), maść majerankowa i przez 3 dni Nasivin dla dzieci. Ja odciągałam przed karmieniem i wieczorem przed spaniem, bo inaczej to się krztusił i jeść nie mógł. A i mi lekarka mi poradziła, żeby na noc układać na boczku i głowę wyżej, nie na plecach
Natka, Aga dzięki odnośnie glutenu

Mój synio usnął zaraz po kąpieli bez jedzenia, ciekawe za ile się obudzi. I pewnie znów jutro pobudka o 6.00 bo poszedł za wcześnie spać. A miałam go przetrzymać i sam na rękach padł
Chyba się będę powoli i ja do wyrka pakować, żeby się jakoś wyspać do tej nieszczęsnej 6.00, chyba, że mnie Adanio zadziwi i pośpi tradycyjnie do 7.30. Zobaczymy
Nie ma za co U nas zmiana pory zasypiania nie zmieniła pory wstawania

Cytat:
Uhu rozpusta

Ja się jutro na jakieś zakupy wybieram, może w końcu kupię coś dla siebie a nie tylko dla małego

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 21:38   #3888
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaaa wróciłammmm, nikt nie tęsknił
ja powizażuje chętnie!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:40   #3889
aa2
Zakorzenienie

heja wszystkim

Ancia wpadłam ci napisac że zrobiłam dziś sama jabłuszko Marcelitkowi blenderem-pycha , no i zmiksowane jak ze słoiczka
jabłko zakupione w sklepie, umyte, obrane, pokroiłam w ćwiartki wrzuciłam do pojemnika i blenderem je pojechałam wyszło super i mały pożarł całe-ilościowo z jednego jacłka jak wykroiłam środek i obrałam wyszedł mi niecały sloiczek taki jak z hippa
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:41   #3890
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Pewnie, musi być

Nadzieję trzeba mieć

Nasza też porządnie zabudowana, a poza tym w marcu to już pewnie wiosna będzie pełną parą, co nie?

Mam nadzieję

Też dzisiaj myślałam,że będę tęsknić za noszeniem Frania na raczkach, bo jak widzę, co on wyczynia, to boję się tego, jak zacznie chodzić. Cwaniak i łobuz z niego jak nic. Już chwyta wszystko, co nie jest zabawką - komórki, piloty, aparat itp.
Łobuz!!

Heh to on się chyba z Szymkiem dogadał w tej sprawie, u nas nawet jak Szymon najbardziej ryczy, a pokazałabyś mu komórkę to nagle mu wszystko przechodzi

Nie wiem czy ktoś Ci pisał, ale to zależy czy karmisz kp czy mm -jeśli kp, to wg teorii 2-3g/100 ml przez 2 mce.

Ja tak nie będę robić .
A jak?

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 21:42   #3891
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Jejku współczuję. A spróbuj może tym homeopetycznym Camilia? Nam to pediatra przepisała i podobno jest skuteczne.
Dzięki Anciu, jak będę w aptece to zakupie i spróbujemy. Dziś było lepiej, w dzień lepszy humorek i już nie płakał, ale nie chciał zasnąć sam, a zawsze tak robił, a dzisiaj płacz i tylko rączki i tak sobie mruczał 15minut zanim zasnął

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-08, 21:42   #3892
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
aaaaaa wróciłammmm, nikt nie tęsknił
ja powizażuje chętnie!
Ja tęskniłam ofc

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja wszystkim

Ancia wpadłam ci napisac że zrobiłam dziś sama jabłuszko Marcelitkowi blenderem-pycha , no i zmiksowane jak ze słoiczka
jabłko zakupione w sklepie, umyte, obrane, pokroiłam w ćwiartki wrzuciłam do pojemnika i blenderem je pojechałam wyszło super i mały pożarł całe-ilościowo z jednego jacłka jak wykroiłam środek i obrałam wyszedł mi niecały sloiczek taki jak z hippa
Czee całe zjadł?

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 21:45   #3893
anciaahk
kosmitka

Cytat:
I zupełnie niczym w nosku nie "grzebałaś"??

Przy psikaniu sola morską i fridzie awantura masakryczna
Coś Ty? Ja się boję pchać tam czegoś . I jak czyszczę to sól morska i frieda. Krzyczy przy tym i mnie kopie w brzuch. Ale rachu ciachu i po strachu.
No, ale Ty masz wprawę w takich "operacjach".
I współczuję katarku, u nas po maści majerankowej szedł szybko sobie precz.

Cytat:
Eee mój to je dużo ponad łyżeczkę ( około 4 pełniejsze) a wcale a wcale się nie nadada mam wrażenie, że po połowie by się też nie najadł
Mój zjada pół i też się nie najada, dalej cyc co 2h . No może troszkę mleka mniej wypija, ale cyc musi być obowiązkowo. No tylko że Franek ma za 2 tygodnie (niecałe) 6 mcy .

Natka też bym poszła na zakupy dla siebie, ale póki co tylko Franek i Franek. Dzisiaj znowu poszalałam na wyprzedaży, ale to już większe bluzy i spodnie kupiłam na wiosnę. Rozmiar 86 . Jakoś mnie to bardziej cieszy.

Miałam iść się kąpać, a tu kolega z pracy zazdwonił, gadaliśmy prawie godzinę i już mi się nie chce. Tylko szybki prysznic i cześć. A mąż nareszcie odblokował łazienkę z wanną i miałam straszną ochotę na dłuuugą kąpiel z pianką. Przez ciążę tak się odzwyczaiłam o takich kąpieli, a teraz z kolei nie bardzo jest czas. Jak już Franek uśnie, to jestem tak padnięta, że tylko prysznic i lulku.

A z oliwką to wniosek taki, że tylko my używamy. Ale bez niej Franek ma suchą skórę, czyli jak pomaga, to ok. Mleczka nie próbowałam, ale spróbuję następnym razem.

Stary 2012-02-08, 21:46   #3894
martunia_199
Zakorzenienie

A ja jednak wypadam z dyskusji i idę do wyrka, kolorowych

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-08, 21:46   #3895
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tęskniłam ofc

AA2 kurna super tak, muszę blender kupić no i tez sama robic, mam swoje marchewki, jabłka

25.08.2011

Stary 2012-02-08, 21:52   #3896
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja wszystkim

Hej Asia
Nawet nie pomyślałabym, że tak można!! A nie dosładzałaś niczym? Łaadnie pojadł, super! Dzięki za podpowiedź!! Pewnie inne owocki też tak fajnie wyjdą.
Cytat:
A jak?
Teraz oswajam miesiąc, a od 6 mca daję mięsko i wtedy gluten już normalnie.
Ale weźcie się mną nie sugerujcie, po prostu popytałam inne mamy, tak właśnie robiły i zamierzam spróbować tak samo.
Cytat:
Dzięki Anciu, jak będę w aptece to zakupie i spróbujemy. Dziś było lepiej, w dzień lepszy humorek i już nie płakał, ale nie chciał zasnąć sam, a zawsze tak robił, a dzisiaj płacz i tylko rączki i tak sobie mruczał 15minut zanim zasnął
Martuś nie wiem, czy pomoże, ale może warto spróbować, czemu macie się tak męczyć, skoro żele nie pomagają .

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Moje przekochane dziecko, chyba bardzo kocha swoją mamusię bo obudził się o 5 zobaczył, że śpię i zaczął krzyczeć żebym wstała i się z nim pobawiła
Wiedziałam, że coś mi ucięęęło.
Małgosia, normalnie Stefek wymiata. Oj kocha tą swoją mamcię moccno .

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cieszę się, że ten blender kupiłam. Już zrobiłam rozeznanie gdzie mają fajniejsze mięsko na zupki, a warzywka i owoce będą "sklepowe", może jakoś to Franek przeżyje. W końcu miesiąc ponad się oswoi na tych sloiczkac a potem będziemy działać normalnie.

I nie wiem jakz tym moim karmieniem piersią będzie, czy uda się coś ponad 6-7 mcy karmić. Franek tak się wydurnia przy cycku, a tak ładnie je łyżeczką, że podejrzewam inne smaki zaczną go bardziej kręcić.

Stary 2012-02-08, 21:53   #3897
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Mój zjada pół i też się nie najada, dalej cyc co 2h . No może troszkę mleka mniej wypija, ale cyc musi być obowiązkowo. No tylko że Franek ma za 2 tygodnie (niecałe) 6 mcy .

Głodomorra z Franka U nas przez obiadki i deserki cyc w ciągu dnia jest tylko 3 razy, ale za to w nocy nadrabia

Natka też bym poszła na zakupy dla siebie, ale póki co tylko Franek i Franek. Dzisiaj znowu poszalałam na wyprzedaży, ale to już większe bluzy i spodnie kupiłam na wiosnę. Rozmiar 86 . Jakoś mnie to bardziej cieszy.

Mnie też bardziej cieszą zakupy dla Szymka, lubię go stroić Ale też muszę jakoś wyglądać na wiosnę, zaczęłam od zakupu normalnego biustonosza w szałowym rozmiarze 70G

Miałam iść się kąpać, a tu kolega z pracy zazdwonił, gadaliśmy prawie godzinę i już mi się nie chce. Tylko szybki prysznic i cześć. A mąż nareszcie odblokował łazienkę z wanną i miałam straszną ochotę na dłuuugą kąpiel z pianką. Przez ciążę tak się odzwyczaiłam o takich kąpieli, a teraz z kolei nie bardzo jest czas. Jak już Franek uśnie, to jestem tak padnięta, że tylko prysznic i lulku.

A z oliwką to wniosek taki, że tylko my używamy. Ale bez niej Franek ma suchą skórę, czyli jak pomaga, to ok. Mleczka nie próbowałam, ale spróbuję następnym razem.
Mmm... tak się pomoczyć w wannie, u nas nie da rady

Cytat:
A ja jednak wypadam z dyskusji i idę do wyrka, kolorowych
Dobranoc

Cytat:

AA2 kurna super tak, muszę blender kupić no i tez sama robic, mam swoje marchewki, jabłka
Jak tam Stasinek się sprawuje?

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-08, 21:56   #3898
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tęskniłam ofc

Czee całe zjadł?
no własnei całe
Stary 2012-02-08, 21:58   #3899
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
I nie wiem jakz tym moim karmieniem piersią będzie, czy uda się coś ponad 6-7 mcy karmić. Franek tak się wydurnia przy cycku, a tak ładnie je łyżeczką, że podejrzewam inne smaki zaczną go bardziej kręcić.
mojego też wszystkoo co nowe kręci i otwiera tylko dzioba do jedzenia
Zobaczysz Franio cysia nie odpuści tak łatwo

wannna chyba zaraz pójdę mąż mi dał pół mi ze 4-5 łyków piwa i już jestem happy
już się nie nadaje do picia piwa

Cytat:
Jak tam Stasinek się sprawuje?
aaaa dziękuję że pytasz
Spoko , dzieci go teraz wybawiły, a jutro będe sama to zwariuje
Jest ok nie narzekam na mojego dziecia, je , robi kupę , śpi jest ok

25.08.2011

Stary 2012-02-08, 21:58   #3900
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

no ja z głupoty blenderem zrobiłam bo tarki mi sie myć nie chciało i wyszło extra
Ancia no ja zamierzam teraz juz powoli sama robic bo nieziemska frajde mi to sprawia a jeszcze sie mały zajada jak nic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości