|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kolor krawatu pod sukienkę
Witam, piszę do Was oczekując na sugestię. Otóż zbliżają się połowinki i chcę dobrać idealny kolor pod sukienkę, która prezentuje się w następującym układzie barw (2 przykłady). Góra sukienki jest kremowa, dół czarny z falbankami.
http://allepomocnik-hosting.gcsoft.p...3_20;34;12.JPG http://i44.tinypic.com/358p5oz.jpg Pierwszy wybór padł na ten krawat: http://i41.tinypic.com/34q1ny9.jpg Jeśli nie ten to może czarny? (aczkolwiek nie za "smutny" na połowinki?) Czekam na odp. - połowinki już w piątek!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolor krawatu pod sukienkę
Myślę, że to bardzo dobry krawat
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ale czy nie knoci wrażenia fakt, że krawat jest bliższy beżowemu niż różowemu jak sukienka?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dobiera się krawata do sukienki, tylko do koszuli
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
koszulę mam śnieżnobiałą, krawat czarny połyskliwy.
Więc w drugiej kolejności chciałem dobrać pod sukienkę... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie czarny, to może jakiś jasny granat, albo coś z delikatnym wzorem (mautkie kropkie np.)? No i odradzam krawaty z połyskującego materiału, a już na pewno ten zaproponowany przez Ciebie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
A może krawat w kolorze czerwonym, bordowym ?
Wg mnie byłby idealny- krem, czerń i czerwien klasyka kolorów I niebanalne połączenie, moge się założyć że 90 % osób na imprezie bedzie miała krawat pod kolor sukienki partnerki Taka moda ostatnio panuje ![]() Np taki jak na zdjęciu ![]() EDIT Do tego dobrałabym koszule w kolorze ecru
10.06.2009 24.12.2009 21.08.2010 ![]() Edytowane przez Atila Czas edycji: 2012-02-08 o 21:41 |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
właśnie też chciałem dobrać krawat pod sukienkę, ale nigdzie nie mogłem znaleźć z odcieniem "skopiowanym" z sukienki. Sukienka jest kremowa, ale bardziej przechodzi w róż, zaś krawat jest kremowy, ale bardziej przechodzi w beż ;p
Za to właśnie ten dół sukienki "pozwala" niejako dopasować się do sukienki krawatem czarnym... |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę nie sugeruj się kolorem sukienki partnerki, bo to nie ma nic wspólnego z elegancją, a skoro zakładasz garnitur, to zakładam, że chcesz tak wyglądać.
Czerwony krawat (ale raczej przechodzący w bordo, kolor czerwonego wina, na pewno nie czerwony i połyskliwy) też będzie dobry. |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
a ten czarny, który - jeśli mowa o elegancji
- jest chyba jej najlepszym synonimem?Nie za "pogrzebowo" jak na połowinki czy w przyszłości studniówkę? |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
a ten czarny, który - jeśli mowa o elegancji
- jest chyba jej najlepszym synonimem?Nie za "pogrzebowo" jak na połowinki czy w przyszłości studniówkę? |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
e właśnie ale faceci jeszcze tego nie pojęli
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pogrzebowości, to proponuję wszystkim kupienie najpierw granatowego lub ciemnoszarego garnituru, wbrew pozorom to lepszy wybór niż czerń, która nie pasuje do każdej okazji
![]() Ale skoro już garnitur jest nie do zmiany, to jeśli wybierasz z tych dwóch krawatów-weź czarny. Jeśli chcesz kupić inny-weź pod uwagę moje sugestie (jeśli chcesz )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.