Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 10:54   #2701
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

haaalo mieszadla, ale tu cisza i kurz..! nic sie nie dzieje!:d

kasiam

zyjesz!! co u Ciebie? Jak z TZ? co Ty teraz robisz? Maaatko, cale wieki sie nie odzywalas tutaj chyba, co??

Ja nie rezygnuje tylko czekam do konca kontraktu, czyli do konca czerwca. Juz niedlugo) A dziewczynki takk..cudne slodziaki

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:02   #2702
m.arty
Wtajemniczenie

U mnie nic ciekawego, nic nowego. Caly czas szukam pracy. W tej jestem chora jak tylko zblizam sie do budynku. Mam dosyc tego jezdzenia. Na dodatek benzyna z dnia na dzien co raz drozsza. Rozlaka robi swoje. Brak sexu w tygodniu tez. To juz prawie rok. Co tydzien odpowiadam na jedna, dwie oferty pracy. I nic.

Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk

m.arty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:30   #2703
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

Cytat:
Napisane przez m.arty Pokaż wiadomość
U mnie nic ciekawego, nic nowego. Caly czas szukam pracy. W tej jestem chora jak tylko zblizam sie do budynku. Mam dosyc tego jezdzenia. Na dodatek benzyna z dnia na dzien co raz drozsza. Rozlaka robi swoje. Brak sexu w tygodniu tez. To juz prawie rok. Co tydzien odpowiadam na jedna, dwie oferty pracy. I nic.

oj biedna... i tak dlugo wytrzymujesz....domyslam sie, ze Ci ciezko, dupowa praca, rzadko widzisz TZ...

A masz choc jakies perspektywy na cos lepszego? Jakas choc nadzieje na lepsza prace i widzenie sie nieco czesciej z TZ??

Stary 2012-01-26, 13:46   #2704
m.arty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
oj biedna... i tak dlugo wytrzymujesz....domyslam sie, ze Ci ciezko, dupowa praca, rzadko widzisz TZ...

A masz choc jakies perspektywy na cos lepszego? Jakas choc nadzieje na lepsza prace i widzenie sie nieco czesciej z TZ??
Caly czas szukam pracy. Studiuje. Nie mozemy sobie pozwolic zebym nie pracowala. Niestety teraz o prace ciezko wiec sie trzymam tego co mam. Wychodzi troche lepiej niz na zasilku.

Stary 2012-02-02, 13:24   #2705
2018070520180950
Konto usunięte

Co słychać mieszadełka?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 17:36   #2706
m.arty
Wtajemniczenie

Same old same old
A co u Ciebie? Jak zima na wyspie? Ja dzis musialam rano auto skrobac. A juz myslam ze bedziemy miec piekna irlandzka zime do samego marca.

Stary 2012-02-02, 19:06   #2707
2018070520180950
Konto usunięte

U nas zero ale ja już zamarzam człowiek sie odzwyczail

Nie Wiem co w pl bym zrobiła w te mrozy haha

Stary 2012-02-02, 20:19   #2708
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Mnie tez te polskie temp. minusowe przerazaja! WOW!
U nas, mimo ze w Szwajcarii to i tak mieszkam w jednym z najcieplejszych miast, jest na razie ok -8, nie powinnam narzekac, po smsach od mojej Mamy z relacjami zimowymi, nie mam wrecz prawa narzekac!

Ale...zima dala mi w tylek i juz od tygodnia zdycham na zapalenie ucha i angine. Booosko. Do tego dzis mi doszla infekcja przy kolczyku ( niewiadomo skad) plus caly dzien mi niedobrze. Jakies fatum chyba. Przyplatuje mi sie doslownie wszstko
Ale TZ nadrabia. Dzis siedzac z dziecmi, dostalam wiad. " mam niespodzianke. za...1....2......3." i na 3 zadzwonil domofon
Przyniosl mi TZ czekolady, zupki, croissanty, pain au chocolat... Zrobil herbatke i....poszedl sobie.

Stary 2012-02-02, 20:34   #2709
m.arty
Wtajemniczenie

Roux - kochany ten Twoj tz

A ja mam totalnego agresora już kolejny dzień. Jakby mi się ktoś nawinął to bym zabiła.
Stary 2012-02-02, 21:09   #2710
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Roux - kochany ten Twoj tz

A ja mam totalnego agresora już kolejny dzień. Jakby mi się ktoś nawinął to bym zabiła.
oj kochany kochany, zastanawiam sie co przeskrobal, albo ma w planach przeskrobac

Dlaczego masz agresora? Jakis konkretny powod?czy to tylko kobieca natura?

Stary 2012-02-02, 21:17   #2711
m.arty
Wtajemniczenie

Cytat:
oj kochany kochany, zastanawiam sie co przeskrobal, albo ma w planach przeskrobac

Dlaczego masz agresora? Jakis konkretny powod?czy to tylko kobieca natura?

No właśnie nie. Do okresu jeszcze trochę zostało. To raczej praca, stres i ogólna depresja że nie mogę pracy znaleźć, dojeżdżanie.....
Stary 2012-02-02, 23:48   #2712
2018070520180950
Konto usunięte

roux fajnego masz TŻ

on ze Szwajcarii jest?
Stary 2012-02-03, 09:21   #2713
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
No właśnie nie. Do okresu jeszcze trochę zostało. To raczej praca, stres i ogólna depresja że nie mogę pracy znaleźć, dojeżdżanie.....
ojj marty... wspolczuje, serio...Nie masz jakiegos urlopu zaplanowanego? Zeby nieco odpoczac, zrelaksowac sie choc na chwile?
Czasem takie zresetowanie sie pomaga, nabiera sie nowych sil i ...pomyslow...

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
roux fajnego masz TŻ

on ze Szwajcarii jest?
fajny fajny, zupelne przeciwienstwo poprzedniego zloczyncy:P
Hmm Z Brazyliii jest, ale malo brazykijski on, bo jego rodzice sa mieszanka niemiecko- wloska i gdzies tam jakiegos dziadka ma polaka wlasciwie jedna czesc jego nazwiska jest polska nawet Ale mieszka tutaj i cale szczescie sie nie wybiera poki co do Brazylii. )

Kacha, a Twoj nowy TZ jak? Bo ja jeszcze wlasciwie na etapie starego jestem, gdzies sie w czasie zatrzymalam...

Stary 2012-02-03, 09:34   #2714
m.arty
Wtajemniczenie

Roux - najblizej jest koncert Rammstein :-D 27 lutego.

Stary 2012-02-03, 10:43   #2715
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
ojj marty... wspolczuje, serio...Nie masz jakiegos urlopu zaplanowanego? Zeby nieco odpoczac, zrelaksowac sie choc na chwile?
Czasem takie zresetowanie sie pomaga, nabiera sie nowych sil i ...pomyslow...

fajny fajny, zupelne przeciwienstwo poprzedniego zloczyncy:P
Hmm Z Brazyliii jest, ale malo brazykijski on, bo jego rodzice sa mieszanka niemiecko- wloska i gdzies tam jakiegos dziadka ma polaka wlasciwie jedna czesc jego nazwiska jest polska nawet Ale mieszka tutaj i cale szczescie sie nie wybiera poki co do Brazylii. )

Kacha, a Twoj nowy TZ jak? Bo ja jeszcze wlasciwie na etapie starego jestem, gdzies sie w czasie zatrzymalam...
To fajnie myślałam ze znów jakiś francuz

Fajny mix

Nie No z exem już przecież dawno nie jestem na szczęście a z obecnym Tż jest super i mam nadzieje ze tak zostanie już to zupełne przeciwieństwo

Stary 2012-02-03, 12:13   #2716
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Roux - najblizej jest koncert Rammstein :-D 27 lutego.

oj tez sie niemoge doczekac
zrelaksujemy sie napewno

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
To fajnie myślałam ze znów jakiś francuz
zabrzmialo conajmniej zastanawiajaco
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:23   #2717
2018070520180950
Konto usunięte

Nieee irenka po prostu wiem przejścia roux z exem nie musisz zaraz tego jako coś złego brać...

Stary 2012-02-03, 14:15   #2718
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

heh wlasnie, z Kachaa sie znamy z innego watku takze.

poza tym, na tym tez jakis czas temu dosc dlugo i intensywnie siedzialam.

Stary 2012-02-04, 01:11   #2719
irenkaaa
Zakorzenienie

nieno domyslam sie ze przejscia buly zreszta cos chyba nawet pamietam daaawno jak wizaz czytalam ale sie nie wglebialam za duzo

wazne ze teraz sie uklada

kachaaa nieno co ty ja tego nie wzielam do wszystkich francuzow tylko tak napisalam

roux podeslesz mi gdzies linka do twojego 365 ? ciekawe bylo a niemoge znalesc

dzieki
Stary 2012-02-04, 09:53   #2720
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
nieno domyslam sie ze przejscia buly zreszta cos chyba nawet pamietam daaawno jak wizaz czytalam ale sie nie wglebialam za duzo

wazne ze teraz sie uklada

kachaaa nieno co ty ja tego nie wzielam do wszystkich francuzow tylko tak napisalam

roux podeslesz mi gdzies linka do twojego 365 ? ciekawe bylo a niemoge znalesc

dzieki
irenko, ale ja juz tego nie robie...wstyd sie przyznac....

eh, nawet nie pamietam kiedy ostatnio jakies zdjecie zrobilam, nie mialam dawno aparatu w rekach.

wlasnie probowalam sobie przypomniec adres, gdyby Cie jednak interesowaly stare zdjecia, ale nie moge sobie go przypomniec...

ale wiekszosc zdjec, mam na FB. ;>

Stary 2012-02-04, 13:55   #2721
irenkaaa
Zakorzenienie

roux ja wiem ze nie robisz ale fajne bylo

a na fb cie nimam
Stary 2012-02-08, 20:43   #2722
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

http://video.today.msnbc.msn.com/tod...8440/#46298440 bardzo ciekawe....

a Wy co myslicie o tym?
macie jakies problemy wynikajace z tego, ze nie mowiecie ze swoimi TZ w swoim wlasnym jezyku??

Bo jezyk to nie zawsze tylko jezyk, przeciez poza slowami, jak ktos tam powiedzial, staja inne emocje..w zaleznosci od kultury...

U mnie chyba to na razie nie stanowi problemu, mimo ze z TZ oboje nie rozmawiamy w swoim jezyku...to poki co nie mielismy jakis barier z tym zwiazanych.
Staramy sie rozmawiac ze soba w 2 jezykach...(angielski i francuski) plus on juz duzo sie nauczyl po polsku i potrafi stworzyc prosta konwersacje.

natomiast z moim ex'em na poczatku to byla tortura, poniewaz on bardzo slabo mowil po angielsku,a ja w ogole nie mowilam po francusku. Jego doslowne tlumaczenia francuskiego na angielski doprowadzaly mnie do szalu, sam tez sie zloscil, gdy nie mogl tak naprawde powiedziec tego, co chce..czesto tez nasze rozmowy byly ....mniej interesujace, glebokie. Poza tym, trzeba takze rozumiec kulture ...poniewaz zupelnie inaczej wtedy wszystko brzmi.

Stary 2012-02-08, 20:54   #2723
m.arty
Wtajemniczenie

Roux - interesujący reportaż. My się komunikujemy po angielsku. Mój po polsku rozumie niektóre słowa, zwłaszcza te brzydkie które wykrzykuję kiedy prowadzę samochód jak mi ktoś drogę zajedzie albo z każdej innej okazji, bo jak prowadzę to włącza mi się "łacina". Zna jakieś tam pojedyncze słowa ale ja go nie uczę. Ja mam problem bo Irlandczycy są dosyć uprzejmi w tym co mówią i zwracają się dosyć dyplomatycznie. Ciężko od nich usłyszeć "nie". A ja nie mam oporów w mówieniu tego co myślę i czasem moje szczęście jest skonfundowane tym co i w jaki sposób mówię. Ale to dlatego że po polsku brzmi to normalnie ale już po angielsku brzmi nie tak uprzejmie. Czasem brakuje mi jakiegoś słowa przy dogłębnej dyskusji ale jakoś sobie radzę. Raczej problem jest związany z pozasłownym odczuciem znaczenia słowa niż z samymi słowami. Ale to różnice kulturowe do których się przyzwyczailiśmy.
Jak będą dzieci to się będzie musiał nauczyć polskiego a ja irlandzkiego. Ale na razie wszystko po ang.
Stary 2012-02-08, 21:00   #2724
tajka88
Zakorzenienie

My rozmawiamy ze soba po angielsku, ogolnie nie sprawia nam to problemu, chociaz czasami chce cos powiedziec i nie wiem jak. Ja rozumie hiszpanski i douczam sie zeby zaczac wiecej mowic, ale nie bede rozmawiala z Tztem po hiszpansku nawet jak bede w stanie. Angielski zawsze bedzie glownym jezykiem naszej rodizny. Tz po polsku rozumie troche i moze powiedziec kilka rzeczy, ale to by bylo na tyle. Pewnie jak mloda zacznie mowic to Tz tez sie nauczy, zresztza wtedy ja poducze sie hiszpanskiego

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:24   #2725
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
haaalo mieszadla, ale tu cisza i kurz..! nic sie nie dzieje!:d

kasiam

zyjesz!! co u Ciebie? Jak z TZ? co Ty teraz robisz? Maaatko, cale wieki sie nie odzywalas tutaj chyba, co??

Ja nie rezygnuje tylko czekam do konca kontraktu, czyli do konca czerwca. Juz niedlugo) A dziewczynki takk..cudne slodziaki

to prawda, wieki mnie nie było mielismy z tz wzloty i upadki, tzn on mial upadki, sam nie wiedział co chciał juz myslalam, że bedzie koniec...ale wyszło na prostą i planujemy ślub, wstępna data 28 kwietnia tak poza tym to zaczelam mgr i mam nadzieje, że szybko ją skończe bo mam już dość studiowania

Roux to teraz zamierzasz poszukac jakiejs innej pracy ? juz nie au pair ?

co do tego filmiki, to nam sie czasem zdarza, ale jakoś nam to bardzo nie przeszkadza jednak za wloski musze sie wziasc porządnie, wstyd sie przynac ale tz lepiej mowi po polsku niz moje wloskie dukanie. musze sie za to zabrac, bo pomimo ze rodzice tz mowi po ang, to jednak nie az tak dobrze, a zależy mi na pelnej komunikacji z nimi. no i jesli chodzi o dziecko, to jak sie pojawi, chciałabym żeby górował u nas wloski( teraz ang) , zebysmy mieli taki jeden wspolny jezyk. a nie ze ja do dziecka po polsu, tz wloski i grecki, i miedzy soba jeszcze ang :cra zy:

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:55   #2726
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

a nie ze ja do dziecka po polsu, tz wloski i grecki, i miedzy soba jeszcze ang :cra zy:
u nas tak troche jest:d i to bedzie dobre dla mlodej. ja po polsku, razem po angielsku, tz po angielsku, a poza domem hiszpanski:P

Stary 2012-02-08, 22:13   #2727
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
u nas tak troche jest:d i to bedzie dobre dla mlodej. ja po polsku, razem po angielsku, tz po angielsku, a poza domem hiszpanski:P

no tak tylko, że zawsze to 3 a nie 4 myśle, że to by było już stanowczo za duzo na taka mała głowke, pomimo że dzieci tak świetnie chłoną gdy sa małe

tajka a tz nie mowi do małej po hiszp?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-02-08 o 22:14
Stary 2012-02-08, 22:18   #2728
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
no tak tylko, że zawsze to 3 a nie 4 myśle, że to by było już stanowczo za duzo na taka mała głowke, pomimo że dzieci tak świetnie chłoną gdy sa małe

tajka a tz nie mowi do małej po hiszp?
Nie. Tz angielski jest praktycznie taki sam jak hiszpanski, jesli nei lepszy. Jesli nikt w domu nie bedzie mowil do mlodej po angielsku, nie nauczy sie tego jezyka, a znajac plynnie angielski masz juz troche latwiej w zyciu. Hiszpanskiego tak czy siak sie nauczy, bo od pol roku mieszakmy w Hiszpanii. Jakbysmy mieszkali dalej w UK to wtedy Tz mowilby do malej po hiszpansku
Mala glowka pojmie duuuzo

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Ale przeciez moglibyscie uczyc 3 jezykow wloskiego, polskiego i angielskiego na pewno bedzie to dla dziecka lepsze na przyszlosc, chociaz moze byc trudne

Stary 2012-02-08, 22:38   #2729
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Nie. Tz angielski jest praktycznie taki sam jak hiszpanski, jesli nei lepszy. Jesli nikt w domu nie bedzie mowil do mlodej po angielsku, nie nauczy sie tego jezyka, a znajac plynnie angielski masz juz troche latwiej w zyciu. Hiszpanskiego tak czy siak sie nauczy, bo od pol roku mieszakmy w Hiszpanii. Jakbysmy mieszkali dalej w UK to wtedy Tz mowilby do malej po hiszpansku
Mala glowka pojmie duuuzo

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Ale przeciez moglibyscie uczyc 3 jezykow wloskiego, polskiego i angielskiego na pewno bedzie to dla dziecka lepsze na przyszlosc, chociaz moze byc trudne

nam zależy zeby umialo i po wlosku i po grecku, moglo dogadac sie z wloska rodzina tz i grecka, szczegolnie jemu na tym zależy poza tym ang nauczy sie w szkole, a grecki i wloski plynnie to watpie mysle, że plynnosc tych dwóch naprawde jej/jemu sie przyda, nigdy nie wiadomo gdzie los nami pokieruje w kazdy razie zobaczymy jak to bedziesz w praktyce ty już masz doswiadczenie bo jak widze Lenka już ma 10 miesiecy
poza tym mi na wloski zalezy gdyz nie wiadomo czy na zawsze zostaniemy w polsce, a jesli tak to jeden jezyk wiecej to moze byloby latwiej o prace moj tz dzieki znajomosc jezykow dostal prace

Stary 2012-02-08, 22:39   #2730
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Roux - interesujący reportaż. My się komunikujemy po angielsku. Mój po polsku rozumie niektóre słowa, zwłaszcza te brzydkie które wykrzykuję kiedy prowadzę samochód jak mi ktoś drogę zajedzie albo z każdej innej okazji, bo jak prowadzę to włącza mi się "łacina". Zna jakieś tam pojedyncze słowa ale ja go nie uczę. Ja mam problem bo Irlandczycy są dosyć uprzejmi w tym co mówią i zwracają się dosyć dyplomatycznie. Ciężko od nich usłyszeć "nie". A ja nie mam oporów w mówieniu tego co myślę i czasem moje szczęście jest skonfundowane tym co i w jaki sposób mówię. Ale to dlatego że po polsku brzmi to normalnie ale już po angielsku brzmi nie tak uprzejmie. Czasem brakuje mi jakiegoś słowa przy dogłębnej dyskusji ale jakoś sobie radzę. Raczej problem jest związany z pozasłownym odczuciem znaczenia słowa niż z samymi słowami. Ale to różnice kulturowe do których się przyzwyczailiśmy.
Jak będą dzieci to się będzie musiał nauczyć polskiego a ja irlandzkiego. Ale na razie wszystko po ang.
ha, pieknie powiedziane!

Cytat:
to prawda, wieki mnie nie było mielismy z tz wzloty i upadki, tzn on mial upadki, sam nie wiedział co chciał juz myslalam, że bedzie koniec...ale wyszło na prostą i planujemy ślub, wstępna data 28 kwietnia tak poza tym to zaczelam mgr i mam nadzieje, że szybko ją skończe bo mam już dość studiowania

Roux to teraz zamierzasz poszukac jakiejs innej pracy ? juz nie au pair ?

co do tego filmiki, to nam sie czasem zdarza, ale jakoś nam to bardzo nie przeszkadza jednak za wloski musze sie wziasc porządnie, wstyd sie przynac ale tz lepiej mowi po polsku niz moje wloskie dukanie. musze sie za to zabrac, bo pomimo ze rodzice tz mowi po ang, to jednak nie az tak dobrze, a zależy mi na pelnej komunikacji z nimi. no i jesli chodzi o dziecko, to jak sie pojawi, chciałabym żeby górował u nas wloski( teraz ang) , zebysmy mieli taki jeden wspolny jezyk. a nie ze ja do dziecka po polsu, tz wloski i grecki, i miedzy soba jeszcze ang :cra zy:
woow superowo, slubik! no pieknie! i to juz niedlugo!
opowiadaj! sukienke masz? w polsce bedzie slub? jak plany?
co po slubie?
aaaaa! superrrr!
za dlugo sie nie odzywalas, teraz musisz nadrabiac!

heh ja juz jutro wysylam pierwsze CV i list motywacyjny, wlasciwie przypadkiem dowiedzialam sie o pozycji w miejscu, o ktorym marzylam juz od dawna...Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Nie, juz nie bawie sie w mamusie full time, za stara chyba jestem na to.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości