|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundial 2006 = Przystojniacy
Cytat:
Cytat:
no pa ja tez mykam na razie |
||
|
|
|
#24452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba miec jakąś motywację do działania.. Właśnie zapomniałam o Nelsonie, fajny chłopak, strzelił pięknego Gola! Też mykam. Pa
|
|
|
|
|
#24453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda to piękne że mają serce do piłki i dla dzieci ![]() nie no nie śmieje sie, ładny chłopak ten Chad ![]() nie ma za co , ciesze sie że Ci dizs humor poprawiłam ![]() ja właśnie nie wiem co to za żonka tego Rafaela, ale przyznaje ładna Cytat:
![]() ![]() udało im sie to zdjęcie Boruca nmzc ![]() jakie zajęcie w szkole ja tam sie do ślubu narazie nie wybieram, pozatym żaden mnie nie chce ![]() chyba Muraś jest niezamężny Cytat:
nom biedny, ale ja cały czas wierze że będzie ok ![]() nom takie to moje trójprzymierze ![]() no Maxi nie przyłoży ![]() esszzzz tak to bywa ale za to miałaś kotka ![]() ja tam nie wiedziałam czyi oni ale dałam ![]() aaaa Gael też jest mniam oni mają coś w sobie ![]() no to Pizza Twój ![]() ekskluxywny paź
|
|
|
#24454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a druga fotka ![]() Cytat:
przekonaj sie czy ma rok temu nie było ![]() nom bardzo mi pomogła ta technika ![]() fajny więc juz mój ![]() no dobra ale dziwnie wygladał ale wyciągnął sie oglądałam wcozraj kawałek meczu Simao :slna:
|
|
|
#24455 |
|
Zakorzenienie
|
mamy gola
Goool Kuba Błaszczykowski trafia po pięknej akcji! Najpierw Paweł Brożek znalazł na lewej stronie Marka Zieńczuka podając mu lobikiem nad obroną zabrzan. Lewoskrzydłowy Wisły zagrał w pole bramkowe Górnika, gdzie akcję zamykali Paulista i Błaszczykowski. Ten drugi tylko przyłożył nogę. 1:0!!!
|
|
#24456 |
|
Zakorzenienie
|
i drugiego
Gooooooool!!! Paweł Brożek niczym Maciej Żurawski w meczu z Parmą poczekał na najlepszy moment do uderzenia piłki. Silny strzał przy lewym rogu i 2:0 dla Wisły!!!! yyy ten pierwszy był z 33 minuty a ten z 45 ![]() Niezła, szybka gra Wisły, przypieczętowana dwiema bramkami. Górnik praktycznie nie zagraża bramce Juszczyka. Piękną asystę przy drugiej bramce zaliczył Michael Thwaite. a to oczywiście o meczu z Górnikiem Zabrze
|
|
#24457 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
O Matko Boska... Gol samobójczy. Piłkę wybijał z 10 metra nogą Marcin Juszczyk, uderzył z całej siły prosto w Arka Głowackiego, który niechlubnie zapisuje się w protokole, ale winy przy tej bramce nie ponosi. ( komentarz z relacji )
|
|
#24458 |
|
Zakorzenienie
|
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
#24459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#24460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Ws wpisane po nickach z wizażu
![]() Ale za Ole Boruc to szacuneczek,
|
|
|
|
#24461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytam tylko relacje, moze na polsat sport jest
|
|
|
#24463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak leci na PS sprawdziłam
|
|
|
|
|
#24464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale samobój to samobój wrrr nie mam PS i relacja stoi w miejscu
|
|
|
#24465 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz włączyłam, dalej jest 2 do 1, 85minuta spotkania
|
|
|
|
#24466 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.maxior.pl/?p=index&id=41281&0
Luncia zobacz sobie to, ja nie mogę za każdym razem jak to widzę to nie mogę ze śmiechu, "mama, aaaaaa"
|
|
|
|
#24467 |
|
Zakorzenienie
|
Brożek strzelał w światło bramki z rzutu wolnego ale bramkarz obronił !!
|
|
|
|
#24468 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec meczu, Wisła wygrała
|
|
|
|
#24469 |
|
Zakorzenienie
|
Sędzia kończy mecz. Wisła zrównuje się punktami z Zagłębiem Lubin i odnosi zwycięstwo w ostatnim meczu w Krakowie w roku jubileuszowym.
90+2' "Tylko Ty, w moim sercu Ty" - śpiewają kibice. byłam pooglądać na wspólnej ![]() aaaaa jak sie ciesze ze moja Wisełka wygrała i ide spac bo padam, dobranoc
|
|
#24470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#24471 |
|
Zakorzenienie
|
oł nooooł! przegapiłam mecz Wisełki
dobrze,że chociaż wygrali za zwycięstwo może będzie powtórka na PS
|
|
|
|
#24472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24473 | |||
|
Zakorzenienie
|
łeeee tam każdemu sie zdarza
ważne że wygrali Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#24474 |
|
Zakorzenienie
|
witam tego pięknego ranka
![]() Ostatni mecz przy Reymonta w Roku Jubileuszowym zakończył się takim samym wynikiem jak pierwszy. Wisła pokonała 2:1 Górnika Zabrze w Pucharze Ekstraklasy i od soboty myślami jest już przy meczu z Feyenoordem. 4 marca tego roku "Biała Gwiazda" rozpoczęła rozgrywki ligowe na wiosnę pokonując 2:1 w Krakowie Groclin-Dyskobolię Grodzisk Wielkopolski. Wynik ten udało się powtórzyć na koniec roku, którym Wisła Kraków kończy sto lat. Dominacja Wisły nie podlegała dziś dyskusji. Mimo braku trzech kadrowiczów (oglądali ten mecz z trybun), bez kontuzjowanych Cantoro, Kryszałowicza, Dolhy i Mijailovicia wiślacy dyktowali warunki spotkania od pierwszej do ostatniej minuty. - Jak wyścig poloneza z mercedesem - ocenił po meczu trener Marek Motyka. Wynik zdecydowanie nie oddaje przewagi Wisły w tym spotkaniu. Trener Okuka wystawił możliwie najlepszy skład, na ławce posadził tylko Clebera, gdyż chciał sprawdzić na środku obrony Macieja Stolarczyka, który w przeciwieństwie do Brazylijczyka może zagrać w Rotterdamie. Pierwszy gol padł już w 4 minucie, bo Paulista, minąwszy Laskowskiego (świetny mecz bramkarza Górnika) skierował piłkę do pustej bramki, tyle że sędzia niesłusznie dopatrzył się spalonego. W 15 minucie wynik otworzyć mógł Paweł Brożek, jednak jego strzał z pola karnego zdołał zablokować Jarczyk. Mglista aura nie sprzyjała dokładniejszym atakom, kilka groźnych centr oddał Jean Paulista. W 33 minucie obrona Górnika była bezradna - bardzo sprytnie nad defensorami gości przerzucił piłkę Paweł Brożek do Zieńczuka. Lewoskrzydłowy Wisły nieźle przyjął piłkę i bardzo mocno zagrał po ziemi w pole bramkowe, gdzie gola strzałem do pustej bramki zdobył znajdujący się w świetnej formie Jakub Błaszczykowski (asysta: Zieńczuk). Drugiego gola dla Wisły zdobył tuż przed przerwą Paweł Brożek. Napastnik Wisły z numerem 23 niczym Maciej Żurawski w meczu z Parmą w 2002 roku zaczekał aż piłka znajdzie się w takim miejscu, z którego można ją kopnąć najmocniej i najprecyzyjniej. Futbolówka musiała zatrzepotać w siatce, a gratulacje za tego gola należą się nie tylko strzelcowi, ale też sprytnie podającemu Michaelowi Thwaite. Po przerwie przewaga Wisły była jeszcze większa, jednak gola nie udało się zdobyć. Strzały oddawali Paulista, Zieńczuk, Brożek, Sobolewski, Radovanović, Burns a nawet Maciej Stolarczyk, który potrafił przedryblować dwóch rywali w jego polu karnym. Górnik praktycznie nie zagrażał bramce Wisły, ale jedna "akcja" środkiem boiska przyniosła mu powodzenie. Gdy powstrzymujący ofensywne zapędy zabrzan Arkadiusz Głowacki podał do Marcina Juszczyka wydawało się, że niebezpieczeństwo jest zażegnane. Juszczyk natychmiast chciał wybić piłkę do przodu, lecz uczynił to tak niefortunnie, że trafił nią w Głowackiego - bilardowe zagranie i gol dla Górnika. W protokole zapisaliśmy więc samobój obrońcy Wisły, ale bramka ta w 95 procentach obciąża konto 21-letniego bramkarza... Wisła pożegnała się ze swymi kibicami zwycięsko. W najbliższą środę czekamy na prawdziwe pożegnanie jesieni, w wyjazdowym meczu z Feyenoordem. Do tego meczu wiślacy przygotowywać się będą od soboty - jutro czeka ich dzień wolny. Przy okazji warto wspomnieć o ostatnim dorobku Pawła Brożka. Na tego zawodnika psioczyliśmy w tym roku nie raz, ale końcówkę ma znakomitą - od meczu derbowego (28 października) wystąpił w ośmiu grach i zdobył osiem bramek. Pokonał kolejno bramkarzy Cracovii, Nancy, Groclinu, Ruchu, Bełchatowa, Basel (dwukrotnie) i dziś Górnika. Nie trafił tylko w Łodzi (z ŁKS), zaś w meczach Pucharu Ekstraklasy z Zagłębiem Lubin i Odrą Wodzisław trener Okuka go oszczędzał. Paweł, nie przerwij tej passy w Rotterdamie! Wisła Kraków - Górnik Zabrze 2:1 (2:0) Bramki: 1:0 Błaszczykowski 33 min. 2:0 Brożek Paweł 45 min. 2:1 Głowacki (sam.) 51 min Żółte kartki: Bukalski, Prasnal, Augustyniak, Seweryn, Bednarz (Górnik) Sędziował: W.Milczarek (Łódź) Widzów: 5 000 Wisła: Juszczyk - Baszczyński, Głowacki, Stolarczyk, Thwaite - Błaszczykowski (80. Penksa), Burns, Sobolewski, Zieńczuk (65. Brożek Piotr) - Brożek Paweł (66. Radovanovic), Paulista Górnik: Laskowski - Prasnal, Bednarz, Jarczyk, Augustyniak - Seweryn (57. Andraszak), Giesa (64. Bartos), Bukalski, Stachowiak - Moskal (61. Jarka), Kruczek (89. Łuczywek)
|
|
#24475 |
|
Zakorzenienie
|
Arkadiusz Głowacki: W Holandii będzie trudniej!
Wszystko wskazuje na to, że pauzującego za kartki Clebera w meczu z Feyenoordem zastąpi Arkadiusz Głowacki. Mimo wygranej wiślacki defensor miał po meczu z Górnikiem bardzo mieszane uczucia. Po niefortunnej interwencji Marcina Juszczyka piłka odbiła się od jego nogi i wpadła do bramki. - Wydaje mi się, że pod względem fizycznym zaprezentowałem się dobrze. Wytrzymuję te mecze, ale jestem przekonany, że konfrontacja w Holandii będzie znacznie trudniejsza. Cieszy fakt, że nie brakowało Ci szybkości. Znakomicie radziłeś sobie w pojedynkach z Moskalem. - Tym się nie przejmowałem. Bardziej bałem się o „czucie” gry i dobre ustawianie się. Większych problemów z tym nie było, więc mogę być z tych ostatnich meczów zadowolony. Czy ta wygrana to dobry prognostyk przed meczem w Rotterdamie? - Mam nadzieję, że jako drużyna zaprezentujemy się tam dobrze i przez większą część meczu będziemy utrzymywać się przy piłce. Bez tego trudno myśleć o korzystnym wyniku. Wisła do tej pory bardzo słabo prezentowała się w meczach wyjazdowych. Jak zatem liczyć na korzystny wynik z Feyenoordem? - Musimy wierzyć w sukces. Zależy to przede wszystkim od gry oraz od utrzymywania się przy piłce. Ciężko będzie myśleć o korzystnym wyniku, jeśli przez cały mecz będziemy się bronić i wybijać piłki do przodu. Czy trener przewiduje jakieś niespodzianki w ustawieniu drużyny? Nie. W ataku raczej nie zagram (śmiech). Nawet nie jestem pewny swojego występu w kolejnym meczu. Pamiętajmy, że wraca Darek Dudka i Adam Kokoszka.
|
|
#24476 |
|
Zakorzenienie
|
Leo Beehakker znalazł Dariuszowi Dudce nowe miejsce na boisku i konsekwentnie na niego stawia. Obrońca Wisły i defensywny pomocnik Reprezentacji Polski opowiada "Dziennikowi Polskiemu" o efektach współpracy z holenderskim selekcjonerem i wiślackim sposobie na Feyenoord.
- Zwycięstwo 5-2 w Emiratach to znakomite podsumowanie udanego półrocza. Nie był to silny rywal, ale występował w swym niemal optymalnym składzie, zaś Polskę reprezentowały rezerwy. - Cieszę się z wyniku, chociaż w pierwszej połowie nie wywiązaliśmy się z wszystkich zadań, które trener Beenhakker nam nakreślił. Generalnie jednak było dobrze. Strzeliliśmy przecież pięć bramek. - Z czego się nie wywiązywaliście? - Szwankował pressing. Gdy jeden podchodził, to drugi nie, a pressing polega na współpracy. Stąd niezadowolenie trenera. W przerwie zwrócił nam na to uwagę i w drugiej połowie było już znacznie lepiej. - Parę pańskich zagrań widziałem po raz pierwszy. Podał pan prostopadle do Grzelaka i on z tej akcji zdobył gola. Asysta na koncie. Kilka krzyżowych, długich podań też było celnych. - To wynika z tego, co się robi na treningu. A w kadrze mieliśmy sporo zajęć z piłkami, małych, krótkich gierek czy zmian strony, którą się atakuje. No i w meczach to wychodzi. - Nie jest pan piłkarzem stworzonym wyłącznie do krycia i przerywania akcji, lecz potrafi także celnie zagrać do przodu, konstruować akcje. Czyżby dotąd grał pan na niewłaściwej pozycji? - Po prostu trener mi zaufał. Widzi mnie właśnie w roli defensywnego pomocnika, czyli czuje, że mogę coś na tej pozycji dać, że coś potrafię. Ja staram mu się tylko odwdzięczyć. - Wygląda, jakby pańscy trenerzy w Amice i w Wiśle wymagali czegoś innego: "zabierz piłkę, oddaj najbliższemu z kolegów i będzie dobrze". - Przylgnęła do mnie ta opinia - człowieka od odbierania piłki. A ja potrafię coś rozegrać. W juniorach Amiki grałem właśnie na tej pozycji i dopiero gdy awansowałem do seniorów, zostałem przez trenerów przesunięty do obrony. - Czym różni się defensywna pomoc od środka obrony? - Ma się więcej swobody. Defensywny pomocnik lepiej rozgrywa od stopera, bo jest przed nim. Grając w pomocy wiem, że za mną jest ktoś, kto może mój błąd naprawić. Stoper jest pod większą presją. On już nie może stracić piłki. - Czy podejdzie pan do trenera Okuki i powie, że chce grać w klubie tam, gdzie w reprezentacji? - Nie będę mówił, że chcę grać tu czy tu. Mam do wykonania zadanie i zagram tam, gdzie trener będzie mnie widział. Ja nie mam nic do gadania. - A gdyby pan miał się sam wystawić, to gdzie? - Nie wiem. Na stoperze też mi się dobrze grało. Jako defensywny pomocnik zagrałem dopiero dwa mecze, po latach przerwy, dlatego wolałbym nie mówić, że to jest moja optymalna pozycja. Zanim bym tam przeszedł na stałe, trzeba by spróbować też w Wiśle. - Po czterech zwycięstwach kadry zapanował w narodzie powszechny optymizm. Wśród kadrowiczów pewnie też? - Wszystko idzie w dobrym kierunku. Szybko łapiemy, o co chodzi trenerowi. Widać, że ta drużyna, chociaż w różnych składach, zaczyna grać podobną piłkę. To pozytywny sygnał, że wskakuje ten czy tamten zawodnik, a kadra ciągle ma swój styl. - Podoba się to, że Polska przestała demonizować rywali. Ważniejsze od nich jest założenie: "coś ćwiczyliśmy, mamy swój pomysł na grę i spróbujemy go zrealizować". - Dokładnie tak jest. Trener narzuca nam to przez cały czas. Powtarza, żebyśmy nie myśleli o tym, kto u nich gra, czy jest to mecz w Polsce czy na wyjeździe. Mamy dyktować warunki gry. - Wraca pan do klubu. Woli pan wejść w przygotowania do meczu z Feyenoordem czy jednak chciałby zagrać w meczu reprezentacji z Górnym Śląskiem? - Wolę skupić się na Feyenoordzie. Chciałbym, żebyśmy zagrali jak w kadrze. Swoje. - Wisła awansuje w Pucharze UEFA? - Wierzę w to. Chociaż nie idzie nam na wyjazdach w tym sezonie, powiem tak: jeśli zagramy na sto procent swoich możliwości, to na pewno awansujemy. - Na sto procent - co to znaczy? W którym meczu tak graliście? - Trzeba by zebrać elementy z kilku spotkań. Agresję jak w meczu z Cracovią połączyć z tym, co było w drugiej połowie na Lechu. Tam mieliśmy piłkę przy nodze. To Lech za nią biegał, a nie my.
|
|
#24477 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie warunki nowego kontraktu Jakuba Błaszczykowskiego z Wisłą Kraków zostały ostatecznie ustalone po długich negocjacjach prowadzonych przez przewodniczącego rady nadzorczej klubu Ryszarda Pilcha i Jerzego Brzęczka, prywatnie - wujka Kuby.
Decyzję w sprawie finalizacji rozmów nieoczekiwanie wstrzymał właściciel Wisły - Bogusław Cupiał. We wczorajszym meczu prawoskrzydłowego Wisły i Reprezentacji Polski obserwował grecki menedżer Gerasimos Sabatinos, który przyjechał do Krakowa w towarzystwie Jacka Bednarza. my Kuby nie oddamy Jestem zadowolony z gry całego zespołu. Zagraliśmy dobre spotkanie. Uważam jednak, że powinniśmy wygrać znacznie wyżej. Niestety naszą dobrą postawę zamazuje ten wynik. Każdy mecz jest jednak inny i nie ma się co doszukiwać braków. - powiedział w rozmowie z dziennikarzami Jakub Błaszczykowski Pomocnik „Białej Gwiazdy” bardzo ostrożnie wypowiada się na temat najbliższej konfrontacji z Feyenoordem Rotterdam: - Każdy mecz jest inny. W każdym spotkaniu piłkarze grają inaczej. Z Górnikiem zagraliśmy dobry mecz i jeśli w Holandii pokażemy się z tej samej strony to będzie dobrze. Dziś graliśmy dużo piłką. W drugiej połowie już niestety nie byliśmy tak skuteczni. „Błaszczu” zapytany o elementy jakie należy poprawić przed potyczką w Pucharze UEFA nie chciał udzielić jednoznacznej odpowiedzi: - To jest pytanie do trenera. Ja nie mogę na nie odpowiedzieć, gdyż cały czas uczestniczę w meczu. To szkoleniowiec widzi z ławki dokładniej jak wygląda nasza gra. Ja czułem się dziś na boisku dobrze, więc wszystko idzie w dobrym kierunku.
|
|
#24478 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze słowa Marka
![]() W meczu z Górnikiem widać było efekty treningu pod okiem trenera Bahra. Nie biegamy już tak siermiężnie. To napawa optymizmem. Im dłużej będziemy z nim trenować, tym lepiej będzie wyglądała nasza gra. - powiedział po meczu z Górnikiem Marek Zieńczuk. Piłkarz wyraził zadowolenie z możliwości gry w ramach Pucharu Ekstraklasy: - Dobrze się stało, że jeszcze gramy mecze o stawkę. Takie spotkania jak to z Górnikiem mają zupełnie inny wymiar niż sparingi. To dobre przetarcie przed meczem z Feyenoordem. Jedyna bramka dla Zabrzan padła po fatalnym błędzie Marcina Juszczyka. - Marcin miał dziś bardzo mało pracy. Ze swoich zadań wywiązywał się dobrze. Przy straconej bramce miał dużego pecha. Szkoda tym bardziej, że przez długi czas nie bronił w meczach o stawkę. Dobrze, że stało się to przy wyniku 2-0. - oświadczył dziennikarzom „Zieniu” Pomocnik „Białej Gwiazdy” wypowiedział się również na temat sankcji jakie UEFA nałożyła na Holendrów: - Fajnie, że kibice będą mogli zobaczyć ten mecz. Zapewne przyjedzie wielu fanów z Krakowa. Wpłynie to korzystnie na widowisko. Nie zamierzamy się tam bronić. Kluczem do dobrego wyniku będzie zdobycie bramki. Nie możemy się ich przestraszyć...
|
|
#24479 |
|
Zakorzenienie
|
W wywiadzie udzielonym "Dziennikowi" Nikola Mijailović opowiada o swej niesfornej naturze, życiowych priorytetach, byłych trenerach i o tym, co powinno zmienić się w Wiśle.
Dlaczego ostatnio nie rozmawia pan z dziennikarzami? - Bo uważam, że pisząc o mnie, zbyt często kłamali. Kiedy grałem dobrze, wszystko było w porządku. Potem pojawiły się kłopoty i zaczęli pisać, że jestem idiotą, psychopatą, wariatem i oszołomem. Nikt nie patrzył na to, co robię na boisku. Dlatego nie będę już rozmawiał z dziennikarzami, przynajmniej w Krakowie. A potrafi pan wytłumaczyć swoje wybryki, o których było głośno w całej Polsce? - Każdy popełnia błędy w życiu, ja też. Teraz muszę się z tego wygrzebać. Zresztą wiele faktów zostało przekręconych przez dziennikarzy. Jedną sprawę w sądzie o pobicie studentów w pubie pan już przegrał. - I natychmiast się odwołałem. A będzie pan sprzątał Kraków, jeśli wyrok się uprawomocni? - Nigdy. Nie martwię się na zapas. Czekam na kolejne rozprawy i wtedy będę rozmawiał z moim adwokatem o tym, co robić dalej. Jest pan jeszcze oskarżony o ucieczkę po zatrzymaniu przez policję. W tej sprawie też jest pan niewinny? - Oczywiście. Winna jest policja. Przez pół godziny mnie trzymali, twierdząc, że przejechałem na czerwonym świetle. A to nieprawda. Najpierw długo rozmawialiśmy, a potem zaczęli mnie męczyć psychicznie. Było mi zimno. Powiedziałem im, że nie będę dłużej marzł i wsiadłem do samochodu. Wtedy zaczęło się na dobre. Chcieli koniecznie wyciągnąć mi kluczyki ze stacyjki. Ja im na to nie pozwoliłem. Chcieli mi założyć kajdanki i zaczęliśmy się szarpać. Nie wytrzymałem i uciekłem. Nie czuję się winny w całej tej sprawie. Jak naprawdę jest Nikola Mijailović? - Z pewnością zwariowany, ale nie tak bardzo, jak piszą. Zawsze byłem taki, od dziecka. Ale nigdy się nie zmienię, bo charakteru nie da się zmienić. Mam swój honor. W Wiśle spotkał pan już sześciu trenerów. Jak pan ich postrzega? - Nie ze wszystkimi pracowałem. Trener Engel skreślił mnie od początku. Ludzie w Wiśle mówili mi, że chcą, bym grał, a trener, że klub mnie nie chce. Potem byłem chwilę u trenera Kulawika, ale ten wyrzucił mnie do rezerw, bo nie chciałem zapłacić 10 złotych. To była kara za spóźnienie na trening ustalona przez radę drużyny. Ja nie zapłaciłem, więc Kulawik wyrzucił mnie do drugiego zespołu. Który z nich najbardziej nad panem pracował? - Chyba Kasperczak, ale myślę, że każdy trener dał mi coś ważnego od siebie. Każdy ma swoje plusy i minusy. A Petrescu? To prawda, że był, jak pan, zbyt wielkim profesjonalistą? - Prawda. Chciał dużo osiągnąć. Myślę, że chciał, by było jak w Anglii, ale Wisła nie jest tak dobrze zorganizowana. Na treningach Petrescu także wiele od nas wymagał. Dlaczego nie udało się panu przejść do FC Metz, gdzie był pan na testach? - Nie ma sensu się nad tym rozwodzić, bo to już historia. Zresztą gdybym wszystko powiedział, może znów miałbym kłopoty? Byłem na kilku treningach i na sparingu, w którym miałem grać tylko jedną połowę. Wydaje mi się, że zagrałem dobrze. Trener chciał, żebym grał dalej, a to było wbrew ustaleniom. Zdjąłem koszulkę i powiedziałem, że może sam zagrać. To pewnie zadecydowało, że nie przeszedłem do Francji. Zresztą ja nigdy niczego nie żałuję. Jaka jest Wisła dzisiaj? - Za dużo się w klubie dzieje. Kasperczak potrafił to wszystko trzymać w garści. Potem ani Liczka, ani Petrescu, ani Okuka nie mieli dość czasu, by pewne sprawy poukładać. Za szybko się dzieje to wszystko w Wiśle. Zmieniają się prezesi, dyrektorzy. Nie ma stabilizacji. Jak wykorzysta pan czas po operacji, którą pan niedawno przeszedł? - Wyjadę do Belgradu i tam zostanę przez całą przerwę. Zresztą nie wiem jeszcze, czy będę wiosną grał w Wiśle. Może gdzieś wyjadę, kto wie. nie no to jest skandal co mu ci policjanci zrobili i to co dziennikarze wypisują hie hie Nikola ma podobny charakter do Maxiego i do mojego też wiec by do mnie pasował
|
|
#24480 |
|
Zakorzenienie
|
no to jeszcze fotki z wczorajszego meczu
![]() 1- zawodnicy którzy należą do haremu Luny ręce do gry ! ( a Baszczu patrzy na Penkse i myśli sobie :to on też )2 - Arek kapitanem
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

mi też się tak zawsze wydaje

ale za to miałaś kotka