|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Witajcie Dziewczyny, w tym wątku chyba jeszcze nie pisałam, chociaż go czasem podczytywałam.
![]() Cytat:
Właśnie przed chwilą czytałam opinie na KWC o Alterze, bo widzę, że dużo Wizażanek ją zachwala, jednak ja też mam wątpliwości czy będzie ona dobra do moich włosów. Za dużo tam olejów, których moje porowate włosy nie lubią ![]() Jakie są włosy po tej odżywce? Co Ci się w nich nie podoba? Czy oleje są dobre dla Twoich włosów? |
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Myślałam, że będzie tanią alternatywą dla odżywek Jasona, które uwielbiam, ale: a) są trudnodostępne , b) są nie najtańszeJedynie do czego mi się sprawdza, to nałożenie na końcówki na suche włosy po umyciu. aha, żeby nie było: testowałam ją też na mężu i też ma tępawe włosy po niej
Edytowane przez ajriss Czas edycji: 2012-02-08 o 20:19 |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam ogromną prośbę, dzisiaj zaliczyłam mały wypadek, nachylając się nad stołem podpaliłam sobie włosy świeczką...Nie spaliło się dużo ale muszę to szybko obciąć bo wygląda na tyle strasznie że nie mogę tego zamaskować nawet spinając włosy w koczek. Moja fryzjerka mnie olała bo nie ma wolnych terminów do końca nast. tygodnia więc musze iść do jakiegoś rzeźnika, zależy mi na tym żeby załatwić to jutro, pomyślałam o Hair Coif, nie trzeba się tam zapisywać i rano pewnie nie będe długo czekała na strzyżenie, macie jakieś opinie ? Boje sie że mnie skrzywdzą jeszcze bardziej, ale sprawa nagli...Będe wdzięczna za pomoc i witam w nowej części wątku
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
po raz pierwszy nałożyłam na noc olejek kokosowy Vatika już widze poprawe włosów!
jestem zachwycona czy możecie mi polecić 2 olejek który mogę używać na przemian? (dopiero zaczynam olejować ) zastanawiam się nad Amlą ale opinie są podzielone, czytałam także o olejkach Alterry ale tego tyle jest ze trudno się zdecydować, dodam że mam cieniutkie blond rozjaśniane włosy, dość poniszczone częstym farbowaniem, końce na ogół są przesuszone i puszące, głowe myje codzienne lub co drugi dzień bo skóra głowy dość szybko mi się przetłuszcza. Jakieś rady? odnośnie drugiego olejku który warto zakupić?
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Chwilowo trwa boom na olej z orzecha włoskiego. Dziewczyny chwalą go za to, że włosy są po nim miękkie i mięsiste. Sama jestem nim zachwycona i moim zdaniem w ogólnie nie umywa się do innych których próbowałam (lniany i z pestek winogron) Warto też zastanowić się nad sezamowym, jest chyba jeszcze w promocji w Lidlu, można go upolować w granicach 10 zł. Jak nie możesz się zdecydować to polecam wątek olejowy
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie daruje sobie kupienie tego![]() mam jeszcze jedno pytanie te olejki które kupujecie w rossmanie to np takie? http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...-papaja,110494bo nic innego nie znalazłam..
Edytowane przez doomcia Czas edycji: 2012-02-08 o 20:30 |
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy jasno to napisałam ![]() A drugą chciałam taką najzwyklejszą w świecie - żeby związać olejowane włosy Cytat:
Jak wykończę swoje oleje (czyli jakoś w listopadzie pewnie) kupię na pewno inne rodzaje
|
||
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 |
|
BAN stały
|
I tak nie rozumiem
![]() Dla wielbicielek różnych fryzur polecam wypelniacz do koka - kilka ruchów i piękny kok bez zbędnej stylizacji, tapirowania i innych złych rzeczy ( ) gotowy Może mi ktoś podpowiedzieć jak mierzyć długość włosów? Edytowane przez msstuff Czas edycji: 2012-02-08 o 20:56 |
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sobie kupię, może mi to pozwoli zrobić ładny koczek przy moich krótszych włosach...
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szukałam szamponu Joico Reconstruct przeanalizowanego,( ale jest tylko odżywka) oraz Klorane do blondu. Mogłabym prosić kogoś o rzucenie okiem? Oczywiście znajdę skład i wkleję.
|
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
w klorane jest z tego co pamiętam PQ co nie jest pożądane w szamponach, no chyba że ktos ich nie unika
|
|
#228 |
|
BAN stały
|
a masz
![]() na all są - chenice saszet* i na negozio pl ![]() a tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=fPnUXBvjDDo
Edytowane przez msstuff Czas edycji: 2012-02-08 o 21:16 |
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja się jeszcze rąbnąć musiałam Herbala kiedyś używałam i dobrze wspominam. Ale oczywiście myję szamponem z SLES ![]() Nie wiem czy ja pijana byłam jak ten skład czytałam czy co Ale co do Waxa- ubóstwiam nade wszystko To świadczy o tym, że mój skalp toleruje SLS bez problemu
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak
Myślałam o dodawaniu do masek, ale to będzie już za dużo, ponieważ mam jeszcze ten spray Gliss Kura z keratyną wysoko w składzie i psikam nim włoski po myciu ![]() Cytat:
Ale jak wypróbuję to dam znać ![]() Cytat:
Co do Alterry, to mi też nie przypasowała, wysuszyła mi włosy
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit masakryczne włosy sa w tym filmiku przed zabiegiem |
|
|
|
|
#232 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Efekt świetne - włosy wygładzone, w zdecydowanie lepszej kondycji i lepiej wyglądające. Jestem zadowolona, powtórzę jeszcze 2-3 razy i ocenię efekt |
|
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj!!! (i wyprzedził Karmazynkę )
|
|
#234 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Widocznie przeoczyłam, kultura internetowego słowa wymaga jedna wyłączenia caps locka ![]() Gdybym zauważyła nie pytałabym drugi raz ![]() Cytat:
Edytowane przez msstuff Czas edycji: 2012-02-08 o 22:03 |
||
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny mierzą długość włosów od koniuszka ucha, od czubka głowy, albo mierzą przyrost na jednym wybranym paśmie i to pasmo mierzą co jakiś czas
|
|
|
|
|
#236 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
1) jak jednak coś tam się rozwali to trochę wstyd ![]() 2) wypełniacz ma jednak większą objętość i ładniej trzyma się fryzurka Dzięki, zmierzę od czubka ![]() edit: najdłuższe pasma od czubka 61cm
Edytowane przez msstuff Czas edycji: 2012-02-08 o 22:08 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też i podsumowanie, że nie trzeba skreślać od razu produktu z pq, tylko najlepszy złoty środek i obserwacja włosa. Pytanie tylko czy to pq mam tylko w klorane i w jakiej ilości ![]() ale przyznaję, że chyba ten szampon mi służy. Szczególnie jesli chodzi o dbałość o kolor. Ale i same włosy "lepsze" mam po nim niz po Joico. Tylko też czy to nie jakieś silikony tak robią a Joico niby zachwalany był, a u mnie zero efektu. Szkody też nie robi, ale nijak nie działa, szkoda było tyle kasy za niego dawać A jeszcze Frieda do blondu stoi i czeka, on na pewno ma sls moim zdaniem, ale wykończę co mam potem kupię BD i inne "Wasze" cuda Chociaż w planach już dawno temu miałam ponowne kupienie Klorane, bo go serio lubię ja już sama nie wiem co stosować, co robić, ani w jakiej kondycji są moje włosy i po czym jakie |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Hej wizażanki
I ja się melduję w kolejnej części W walce o zdrowe i piękne włosy jak na razie stosuję to co w mam w linku w podpisie Zobaczymy co to da! Miałam ograniczyć wizaż, bo kupiłam wszystko co miałam w planach, a Wy tu zawsze tak kusicie! Więc mimo postanowień będę podczytywać, może nie tak regularnie jak wcześniej, ale będę (dopóki nie skończe zaplanowanej kuracji). A teraz pytanko: czy to źle jak olej trzymamy więcej niż dobę? Ostatnio zdarzyło mi się trzymać 2 dni z powodu choroby, bo normalnie myję włosy codziennie
|
#240 |
|
BAN stały
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...tamin-oil.html nie wiem, czy to nie ten, tylko zdj inne?
![]() może i nie ... a może i tak http://www.californiabeautysystems.net/ tu po kliknięciu wyświetla się biała seria
Edytowane przez msstuff Czas edycji: 2012-02-08 o 22:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

. Myślałam, że będzie tanią alternatywą dla odżywek Jasona, które uwielbiam, ale: a) są trudnodostępne , b) są nie najtańsze
) zastanawiam się nad Amlą ale opinie są podzielone, czytałam także o olejkach Alterry ale tego tyle jest ze trudno się zdecydować, dodam że mam cieniutkie blond rozjaśniane włosy, dość poniszczone częstym farbowaniem, końce na ogół są przesuszone i puszące, głowe myje codzienne lub co drugi dzień bo skóra głowy dość szybko mi się przetłuszcza. Jakieś rady? odnośnie drugiego olejku który warto zakupić? 

Myślałam o dodawaniu do masek, ale to będzie już za dużo, ponieważ mam jeszcze ten spray Gliss Kura z keratyną wysoko w składzie i psikam nim włoski po myciu

wczoraj!!!