Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1862 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 21:52   #55831
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

dziekuje basiu. Pomyśle.
Pierw musze wymyc ten kolor bo jest ppaskudny,,
Stary 2012-02-08, 22:00   #55832
iga9
Raczkowanie

Staram się was teraz czytać codziennie w telefonie chociaż. I dokunuję nowych zakupów zainspirowana waszymi opisami.
Nabyłam m.in. Jantar. Wiem, że lepiej tego nie psikać na włosy, bo ma alko i może wysuszać.
Podrzućcie jak mogę go stosować. Mieszać z czymś? Można robić np. wcierkę na 2-3h przed myciem na skalp + olej z odżywką na włosy i po tych 3h mycie + reszta pielęgnacji. Czy wcierka tylko po myciu jak włosy jeszcze mokre a skalp ciepły. Dodam, że nie używam w ogóle silikonów i w sumie nic do stylizacji oprócz żelu aloesowego w typie Palomy. Ale chce nabyć ten czarny Issany, o którym piszecie, albo w końcu podjąć próbę z lnianym.
Będę wdzięczna za podpowiedzi co do Jantara.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:04   #55833
szsz
Raczkowanie

Tak się ucieszyłam, że w końcu nadrobiłam poprzednią część, a tu już 9 stron w nowej - tracę nadzieję na bycie na bieżąco

Odpowiadam na bardzo stare posty, pewnie zapomniane już :

Eloe, pytałaś (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4075), czy próbowałam bardziej wnikających olejów (narzekałam na suche i sztywne włosy na drugi dzień po umyciu)- palmowego jeszcze nie, a kokos tylko na końcówki, i w sesie na skórę głowy - wygląda na to, że mi wysusza lekko włosy (akurat mnie spuszenie nie przeszkadza, ale taka sztywna miotła się robi, matowa - może to trochę wina żelu? o problemie z żelami niżej więcej)
Radziłaś nakładać z olejem Biovax z lecytyną, wypróbuję (jakiś konkretny rodzaj Biovaxa, czy wszystkie są równie dobre?).

Pisałaś ,,Jantar usztywnia włosy, więc nadaje się do stylizacji i odświeżenia loków. Trzeba tylko pamiętać, by go odgnieść, gdy już wyschnie. Wówczas strączków nie będzie " - jak Jantar mi usztywni i ustrączkuje - to nie umiem tego odgnieść, za miękkie i giętkie to usztywnienie (ale zwykle się zdarza, że Jantar nie zlepia włosów, tylko ładnie unosi u nasady - może zlepia tylko wtedy, jak spotka się z nałożonym wcześniej za wysoko żelem? jasne, że żelu nie nakładam na skórę głowy, ale przy odgniataniu czy plunkingu ,,przesunie się" wyżej, stąd może być taka reakcja?).

No właśnie, mam taki problem: często mi się zdarza, że po nałożeniu żelu (wszystko jedno na mokre, czy tylko zwilżone włosy) robią się bardzo ładne falki/niemal loczki, ale rzadko sucharki - te żelowe strączki są na tyle elastyczne, że nie nadają się do odniecenia. Delikatny żel (JMO) udało się nawet ostrożnie rozczesać TT (unikam czesania, do tego na sucho, ale inaczej się w tym przypadku nie dało), ale mocny - zlepia trwale, i nie chce się odgnieść, nie mówiąc o rozczesaniu.
Po żelu lnianym też mi się zrobiły takie elastyczne strączki, a nie sucharki. Coś robię nie tak, tylko co? Na umyte, ociekające włosy nakładam odżywkę bs (jakaś Joanna, albo Nivea FC), trochę odgniatam rękami, nakładam żel, potem odciskam w bawełnianą ściereczkę. Po wysuszeniu czasem jest ok, sucharki same się odgniatają już w czasie suszenia dyfuzorem, a czasem zostają właśnie takie elastyczne pasma nie do odgniecenia. Na drugi dzień zwilżam włosy rękami i dokładam trochę żelu, czasem wcześniej odzywkę i jakiś olej na końcówki (kokos, argan), i ilość pasm nie do odniecenia drastycznie wzrasta. Spróbuję nie nakładać żelu przy reanimacji, ale do tej pory nie udało mi się powstrzymać

Co może być powodem tych nie dających się odgnieść elastycznych strączków? za mało żelu, za dużo, w złym momencie nałożony? nie trafiłam na to, żeby ktoś inny miał taki problem.
Chyba nie zależy to od rodzaju żelu, bo wypróbowałam różne, najlepszy efekt chyba był po Bielendzie (najmniej elastycznych strączków)

Pytanie dodatkowe, jakie zadałaś, brzmiało, kiedy ostatnio je podcinałam - w listopadzie, sama, z prostych zrobiłam sobie łagodne ,,u" i taką bardzo nieśmiałą jedną warstwę ,,wierzchnią". Końcówki mimo tego wrażenia suchości wydają się ok, i nie odstają wyglądem od reszty.
Większą różnicę widzę między warstwą wierzchnią a dolną - dolna jakościowo lepsza, i czasem - o cudzie! - bardziej skręcona od wierzchniej. Nie rozumiem moich włosów
Ostatnio miałam trochę mniejsze wrażenie miotły - podejrzewam, że powód jest prosty: w ciągu 10 dni najdrastyczniejszy środek myjący to była Isana babasu (tylko raz - zmywałam nią maseczkę z rycyną), poza tym myłam indyjskimi proszkami (shikkai, brahmi, amla). Nie wiedziałam, że to w ogóle możliwe
Moje włosy ewidentnie nie lubią się z detergentami, i trudno je obciążyć.

Eloe, DMKa - zastanawiałyście się, kiedy będzie JMO w Marionnaud - jest np w Marionnaud w SCC w Katowicach, czyli jest, ale nie w każdej... JMO zamawiałam też tu: matique.pl (warto popatrzeć też tam na kosmetyki do twarzy, fajne składy mają) i ceny takie same, jak w stacjonarnej drogerii.

Eloe, pisałaś, że chętnie wypróbowałabyś Bardzo mocno utrwalający żel do stylizacji włosów Lavery - no właśnie mam go na włosach pierwszy raz. Koncertowe elastyczne pasma nie do odgniecenia. Utrwala mocno, fakt - pasma są trudne do rozdzielenia nawet palcami, ale odgnieść się nie dają. Jeszcze będę próbować w innych kombinacjach. Usiłowałam zrobić zdjęcia, ale wychodzą przekłamane - albo nic nie widać, albo super efekt - bo prawdę mówiąc, nie mogę narzekać, efekt końcowy nie jest zły, problem wychodzi w dotyku dopiero...
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:06   #55834
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Staram się was teraz czytać codziennie w telefonie chociaż. I dokunuję nowych zakupów zainspirowana waszymi opisami.
Nabyłam m.in. Jantar. Wiem, że lepiej tego nie psikać na włosy, bo ma alko i może wysuszać.
Podrzućcie jak mogę go stosować. Mieszać z czymś? Można robić np. wcierkę na 2-3h przed myciem na skalp + olej z odżywką na włosy i po tych 3h mycie + reszta pielęgnacji. Czy wcierka tylko po myciu jak włosy jeszcze mokre a skalp ciepły. Dodam, że nie używam w ogóle silikonów i w sumie nic do stylizacji oprócz żelu aloesowego w typie Palomy. Ale chce nabyć ten czarny Issany, o którym piszecie, albo w końcu podjąć próbę z lnianym.
Będę wdzięczna za podpowiedzi co do Jantara.
Masz mgielke czy odzywke? Odzywka to wlasnie ten produkt, ktory jest na forum tak wychwalany i z tego co wiem nie zawiera w sobie alkoholu Do stosowania jako wcierka (najlepiej po przelaniu do buteleczki z atomizerem lub do strzykawki dla wygodniejszej aplikacji), oraz w psikadlach do wlosow - spojrz w receptariuszu Wcierac chyba nalezy po myciu, ale mysle ze na 3h przed tez mozna. Na pewno wypowiedza sie jeszcze dziewczyny ktore z Jantarem maja juz doswiadczenie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:13   #55835
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
No właśnie, mam taki problem: często mi się zdarza, że po nałożeniu żelu (wszystko jedno na mokre, czy tylko zwilżone włosy) robią się bardzo ładne falki/niemal loczki, ale rzadko sucharki - te żelowe strączki są na tyle elastyczne, że nie nadają się do odniecenia.
Przypadkiem nie próbujesz odgniatać mokrych włosów? jeszcze nie do końca suchych? Tak coś mi się wydaje jakoś...
Idę lulać, zakręconych snów Lokaski

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:36   #55836
yarrowia
Zadomowienie

Eloe gratuluję mieszkania fajnie tak na swoim, ech
w codzienniku efekt po dżemie, tyle dzisiaj udało mi się obfocić, jutro pewnie nie będzie czego

Kurczę staram się czytać ten wątek na bieżąco a i tak potem nie pamiętam co kto pisał i co ja chciałam...
Stary 2012-02-09, 00:46   #55837
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
, pantenol z olejami i brak wzmianki o emulgatorze.

o matulu a ja niedawno dokapałam pantenolu do oliwy i zdziwiona byłam, ze sie nie łaczy, nawet ogrzewałam
ile to sie czlowiek tu uczy

super, ze sie udalo
a zdjątka jakieś będą
Będą, bo fotograf akurat jest na stanie.
Sorka za powycinane tło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg serwatka1.jpg (37,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg serwatka2.jpg (43,9 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2012-02-09 o 10:00
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 06:16   #55838
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Mi sie zawsze wydawało, że mam wysoką porowatość, ale nie puszy mnie kokos. Chyba mnie puszy słonecznik. To możliwe?
Reguła dotyczy tylko kokosa (babassu, palmowego = nasyconych olejów, maseł już nie)
Po prostu zapamiętać, że włosy nie lubią słonecznika zimą w danym zestawie. Daj mu szansę wiosną, a teraz jednonienasycone?
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ajrisz, pewnie już to wiesz, ale jeśli nie, to koniecznie załóż sobie KARTĘ LIFESTYLE w SP. Dzięki niej będziesz mogła korzystać z wielu dodatkowych promocji / kuponów przysyłanych mailem.
Dziękuję Oczywiście że mam już kartę
I wielką oj wielką akcję denko
Będę tam zaglądać bo mają Ziaję Ulgę i dobrą półkę dzieciową i CP!
[QUOTE=eiri;32176401]
Cytat:
Sorka za powycinane tło.
Uaaaa piknie

Yarr - fajnie Że też wpadłaś na ten żelfix

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-09 o 06:17
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:23   #55839
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
dziewczyny, powiedzcie mi, co mogę zamówić sobie włosowego na DOZie bo muszę zamówić szampon za 10 zł i skrzyp za niecałe 2 (pies mi zjadł poprzednią paczkę >_>) i muszę jakoś dobić do tych 20 zł... na Jantara nawet nie liczę

chciałabym coś na porost, bo pozbyłam się tydzień temu 12 cm włosów (!!!), ale nie wiem czy nafta, siemię i skrzypokrzywa nie są przypadkiem wystarczające

w poniedziałek pojawię się ze zdjęciem skróconej czupryny
Może CP-calcium panthotenicum (dobrze napisałam? bo z pamięci jadę), ostatnio jest szał na nie. W przypływie też kupiłam, ale jeszcze nie użyłam. W sumie nie mma parcia na porost, ale może jakie babyhairy by sie pojawiły.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
nie wyszło...za późno do domu dotarłam...ale włosy umyte i fajnie skręcone odrosty poprawię w piątek, ale nie użyję SLS. Zahennuję bez mycia i zobaczymy
Dziewczyny, powiedzcie mi...co ona robi, że mimo prostowania włosów (używa prostownicy) bez problemu się jej tak kręcą zresztą od samej góry i ma już takie długie i ładne... KLIK!
Śliczna jest, oglądałam parę jej filmików i byłam przkanoana ,ze ma proste z natury, po obejrzeniu tego mysłałabym,ze nakręciła na papiloty albo lokówką, ale skoro mówisz,że naturalnie ma właśnie kręcone, to naprawde nie wiem po co prostuje. O wiele ładniej wyglada w tych falkach od samej nasady.
[QUOTE=eiri;32176401]
Cytat:
Sorka za powycinane tło.
O, rany. coraz cudniej!!! I jakie pokrecone i błyszczące Też chcę... Tylko mi się tak kombinować nie chce. Ostatnio jadę na gotowcach, nawet nie dodaję półproduktów, bo za bardzo nie wiedziałąm co. Muszę spróbować eclipte do oleju(choc jak mówicie,że problem z połączeniem to nie wiem..., kiedys dosypałam do odżywki i grudki były, może najpierw z woda, a potem do odżywki?).
Zapiszę potem w codzienniku, co poszło ostatnio, bo zapomnę na bank.

Znów mi zjadło posty.
Kamki, piekne, pokreciły się chyba jeszcze bardziej niż poprzednio!
Felek, mam nadzieję, że uczciłaś należycie Nie zdażyłam na czas.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:19   #55840
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Uaaaa piknie
Coś w cytowaniu namieszane eiri zdjątka wrzuciła

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Śliczna jest, oglądałam parę jej filmików i byłam przkanoana ,ze ma proste z natury, po obejrzeniu tego mysłałabym,ze nakręciła na papiloty albo lokówką, ale skoro mówisz,że naturalnie ma właśnie kręcone, to naprawde nie wiem po co prostuje. O wiele ładniej wyglada w tych falkach od samej nasady.
To jej naturalne podobają mi się

JAKA ZIMA U NAS! ŚNIEG SYPIE! oczywiście ludzie zaskoczeni, spóźnienia, korki

Stary 2012-02-09, 08:21   #55841
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Sorka za powycinane tło.
Ale blask !! PIeknie jest !!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
tez myslałam, że to mnie chwalą

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:26   #55842
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
JAKA ZIMA U NAS! ŚNIEG SYPIE! oczywiście ludzie zaskoczeni, spóźnienia, korki
po raz kolejny zima zaskoczyla drogowców

Stary 2012-02-09, 08:29   #55843
Miskaa78
Kazar Lady

Yarrowia byłam widziałam, jest bardziej niż bosko !! Pięknie
dobrze, że nie zjadłaś tego dżemu
:sli na:

Stary 2012-02-09, 08:29   #55844
Ag Rafka
Rozeznanie

U mnie sypało pół nocy i nadal nie ustaje.
Yarr, ślicznie w codzienniku. Moje też dołączyłam.
Spadam odpalać i przedzierać sie przez śnieg.paaa
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:34   #55845
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
U mnie sypało pół nocy i nadal nie ustaje.
Yarr, ślicznie w codzienniku. Moje też dołączyłam.
Spadam odpalać i przedzierać sie przez śnieg.paaa

się zaśliniłam, jak zwykle cudne włoski

Ajrisz, w SP u mnie tyz nie było tej ulgi, szukać jej przy myjadłach do twarzy?

Stary 2012-02-09, 08:44   #55846
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, w SP u mnie tyz nie było tej ulgi, szukać jej przy myjadłach do twarzy?
o mamo, zaczynam myslec ze Rzeszow jest dobrze zaopatrzony
w moim SP wszystkie Ziaje Ulgi stoją przy szafie z paznokciowymi lakierami itp. Niedaleko kremów do twarzy i kosmetyków kolorowych

Będę myśleć o wymiankach niedługo to mogę dokupić ZU i dołożycz do paczki. Tylko niech rodzina pojedzie i da mi posprzątać ;]

Stary 2012-02-09, 10:34   #55847
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
tez myslałam, że to mnie chwalą
Swoje dzisiaj pokażesz to też będą chwalone na pewno

Cytat:
po raz kolejny zima zaskoczyla drogowców
Nie spodziewałam się

Dziewczyny, odebrałam te drożdże Lewitan...na opakowaniu napisane żeby ich dziennie 12 brać lekkie przegięcie chyba zwłaszcza, że nie są łatwe do połknięcia. Ciekawe czy cokolwiek dadzą tylko 2 dziennie...

Stary 2012-02-09, 10:57   #55848
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
W moim poście było zamieszanie z niezamkniętym znacznikiem html Już poprawiłam.

Dzięki dziewczyny za pochwały

Agrafko, mnie też się tak naprawdę nie chce kombinować. Żeby mi się chciało dbać o włosy, muszę sobie wymyślać dodatkowe atrakcje Lubię badać, sprawdzać teorie, mam trwałe skrzywienie charakteru po polibudzie
Cytat:
o mamo, zaczynam myslec ze Rzeszow jest dobrze zaopatrzony
bo jest Przyjedź do Łodzi a poznasz nowe znaczenie terminu pustynia kosmetyczna
Stary 2012-02-09, 10:58   #55849
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

Mgiełko
, jak miło Cię wreszcie widzieć i Twoje cudne korkociagi, trochę rozciągnięte pod wpływem długosci, ale wciaż sliczne.
nooo troszkę sie rozciągnęły teraz bede miec coraz bardziej fale... ale chce długie raz w zyciu... potem moge scinac

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
.
Moja teoria: cieniowanie zwykle pozbawia objętości. Trochę jest jak przerzedzanie na całych włosach. Efekt jest taki, że włosów jest mniej, ale wydają się lżejsze.
Cieniowanie warstwami ma odsłonić spodnie warstwy. Owszem, może prowadzić do lekkiego pozbawienia objętości, ale warstwy wierzchnie winny się unieść, spodnie skręcić i dzięki temu uzyska się lekkość. Pokręconą lekkość i burzę włosów
Mam nadzieję, ze nie zagmatwałam
hmmmm nie do końca wiem o co chodzi... ale pewnie ciężko to wytłumaczyć... a jak ja to wytłumaczę fryzjerce noooo ale bede próbować i zobaczymy co mi wyczaruje na glowie
teoretycznie jak podetnie się wierzchnie warstwy to beda lekkie i powinny sie unieść... boję się tylko i wyłacznie ze na najdłuższej warstwie niewiele mi zostanie... u mnie chyba 3 warst wię nie uda zrobić...
zobacz Dmki zdjęcia... tak u siebie robic mniej więcej? te na prostych wlosach..

jezu nie nadążam za wami

Eloe gratuluję włości

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:02   #55850
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Sorka za powycinane tło.

Cytat:
Dziewczyny, odebrałam te drożdże Lewitan...na opakowaniu napisane żeby ich dziennie 12 brać lekkie przegięcie chyba zwłaszcza, że nie są łatwe do połknięcia. Ciekawe czy cokolwiek dadzą tylko 2 dziennie...
12? A ile ich w sumie jest?
Stary 2012-02-09, 11:08   #55851
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Swoje dzisiaj pokażesz to też będą chwalone na pewno

Nie spodziewałam się

A napisali, ile zapotrzebowania dziennego pokrywa jedna tabletka?
Stary 2012-02-09, 11:10   #55852
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez martek_ Pokaż wiadomość
12? A ile ich w sumie jest?
200 ;]

Stary 2012-02-09, 11:10   #55853
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

ile??????
o matko, weśśś się naumiej pic drożdże, taniej wyjdzie i pewnie więcej witamin trafi gdzie trzeba

ide zaraz myc włoski, muszę skrocic utlenianie, oby nie spłynął kolor

Stary 2012-02-09, 11:13   #55854
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Może CP-calcium panthotenicum (dobrze napisałam? bo z pamięci jadę), ostatnio jest szał na nie. W przypływie też kupiłam, ale jeszcze nie użyłam. W sumie nie mma parcia na porost, ale może jakie babyhairy by sie pojawiły.
O właśnie, zapomniałam o CP! Dzięki wielkie za przypomnienie . Dorzuciłam sobie i tak jeszcze małą maskę Henna Treatment Wax, zobaczymy czy taka fajna jak ją chwalą
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:18   #55855
kascysko
Zakorzenienie

DMkAnia, Drożdże z witaminami z gr B z Humavitu wychodzą ekonomiczniej - 4 tabsy dziennie, 250 tabl. Po Lewitanie nie miałam żadnych efektów biorąc zgodnie z dawkowaniem 12 a po Humavicie były. Do zooo jutro
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:22   #55856
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A napisali, ile zapotrzebowania dziennego pokrywa jedna tabletka?
Pewnie napisali, ale nie pamiętam sprawdzę po pracy, bo opakowanie mam w domu...
Takie o, KLIK!
Hmm, niby 2-4 tabl. 3 x dziennie, czyli 2 to i tak za mało.

Cytat:
ile??????
o matko, weśśś się naumiej pic drożdże, taniej wyjdzie i pewnie więcej witamin trafi gdzie trzeba
Nie lubię, próbowałam to paskudztwo

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
DMkAnia, Drożdże z witaminami z gr B z Humavitu wychodzą ekonomiczniej - 4 tabsy dziennie, 250 tabl. Po Lewitanie nie miałam żadnych efektów biorąc zgodnie z dawkowaniem 12 a po Humavicie były. Do zooo jutro
I dopiero teraz mi o tym piszesz? o Tyyy
EDIT: I tak są teraz niedostępne na doz o ile to są te: http://www. doz. pl/apteka/p7470-Humavit_N_tabletki_drozdz e_piwne_400_mg_250_szt
Dobra, te wykończę to następne będą Humavit, dzięki za info

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-09 o 11:30
Stary 2012-02-09, 11:28   #55857
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Sorka za powycinane tło.
Śliczne włosy
Stary 2012-02-09, 12:43   #55858
agatron77
Raczkowanie

Helołsik Lokaski

dmka, spóbuj łykać te tabletki z jogurtem dla poślizgu

Właśnie robiłam remanent w szafce łazienkowej i znalazłam olejek - został po dzieckowych kolkach, to olejek do masażu. Myślicie, że się nada na włosy? Oto skład (dziwnie podzielony na 2 grupy ):

INGREDIENTS - INGREDIENTEN:
Brassica napus oil (colza), Prunus Armeniaca (abricot-abrikoos), Macadamia tetraphylla oil (macadamia), Citrus reticulata (mandarine), Melaleuca quinquenervia cineole (niaouli), Citrus sinensis (orange), Foeniculum vulgare ssp dulce(fenouilvenkel), Cananga odorata (ylang ylang) Tocopherol (Vitamine E).

BEVAT - CONTIENT:
Eugenol, Salicylate benzyle, Linalol, Geraniol, Famesol, Benzoate benzyle
- wszystkie ze składników z tej drugiej grupy są z dopiskiem (natural).

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2012-02-09 o 12:46
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:48   #55859
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Właśnie robiłam remanent w szafce łazienkowej i znalazłam olejek - został po dzieckowych kolkach, to olejek do masażu. Myślicie, że się nada na włosy? Oto skład (dziwnie podzielony na 2 grupy )
ciekawy. mozesz spróbowac, nie widze nic zlego
bazuje na oleju rzepakowym
ciekawe co wlosom da koper / fenkuł? ;P paznokciom ma ponoc pomagac ;]

Stary 2012-02-09, 14:01   #55860
Misha_
Wtajemniczenie

Kamki piękne loki

Dzięki dziewczyny. Spróbuję nakładać go mniej, ale znowu wtedy mi nie utrwala włosów grr. Trening czyni mistrza Odżywka na pewno nie ma znaczenia, bo już probowałam z 4 i zawsze kończy się tak samo
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości