Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 21:20   #1531
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania zgadza sie,do tego musza miec wodospad bo inaczej skubance wody sie napic nie chce,musza widziec ze ona "leci-spada"

evitka ja juz dawniej chcialam,ale sie nie skladalo,dzisiaj ogladalismy w sklepie,terrarium,wlasnie wodospady ,korzenie itd,odpowiednie lampy ogrzewajace itp.
A czemu chcesz takie cudo , nie dośc że mało wdzięczne to jeszcze udziabać potrafi
Stary 2012-02-08, 21:22   #1532
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

madzia mozesz poglaskac,na reke wziac ale nie na zbyt dlugo:P

zgadzam sie ze bez osobowe,ale tak brzydkie ,paskudne,ze az morde cieszy,jedno oko na hong kong drugie na wawe;p
do tego ma totalnie zdebilniałą minetakiego pustaka i w tym tkwi jego piekno:Phahah
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:27   #1533
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam sie ze bez osobowe,ale tak brzydkie ,paskudne,ze az morde cieszy,jedno oko na hong kong drugie na wawe;p
do tego ma totalnie zdebilniałą minetakiego pustaka i w tym tkwi jego piekno:Phahah
darusia, to to jednak nie jesteś normalna

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:32   #1534
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania kameleony mi sie zawsze podobaly, teraz sie coraz bardziej przekonujemy,a jak dzisiaj w sklepie bylismy to juz w ogole mi sie podobal a tz to i imie juz dla niego wymyslil,w tym miesiacu pewnie nie damy rady ale ze 2 miechy i moze sie udac,bo sam wodospad taki fajny kolo 2 stowek,terarium 800 takie duze bo chcielismy wywalic barek i w miejsce barku w meble go wstawic,potrzebuje tez lamp grzewczych,maty ocieplanej niektore potrzebuja,korzeni i takich tam...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

evitka ale ja absolutnie sie z Toba zgadzam
nigdy nie bylam normalna i chyba tak juz zostanie;p
A.Camus
Stary 2012-02-08, 21:32   #1535
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
minka, nasza to się tak strasznie darła i nie tylko płakała, ale też wołała "mamo, tato NIE!!!", ja prawie z nią ryczałam, stary też przeżywał, ale trzeba było to przetrwać....

w kwestii antybiotyków, to następnym razem będę pytać o smak-koleżanka jak była z synkiem poprosiła o niedrogi to lekarz jej powiedział, że może dać ten tani, ale młody tego nie wypije...także może są odpowiedniki-no anyway, będę dociekać (w razie co )

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

madzia, tak,tak na pedała ją przerzucę
ja tez prawie ryczałam wczoraj zwłaszcza jak tz nie trzymał mojej strony a ona jak tylko widziała, że mam ten "mączny syrop" to zwiewała do tz'ta na ręce i krzyczała tata nie!! tata tutu (pić)!! i tak w kółko, ostatecznie na tz'ta się zbełtała
ale cały czas sobie tłumaczę, że to dla jej dobra

Kurde ja za ten antybiotyk zapłaciłam chyba 38zł, to on chyba nie z tych tanich, a taki wstrętny

a moja się wczoraj nauczyła mówić "Serce" i w nocy jak do nas przylazła to chyba 30 minut powtarzała sobie na głos i się śmiała w głos chyba zaczyna mówić dziś nauczyła się "Nemo" i "czyta"
Stary 2012-02-08, 21:36   #1536
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia sierstne klatkowe juz wszystkie przerobilam,najwiecej chomikow mialam 12 , plus 2 swini, 2 papugi, 2 psy wtedy 4 koty,dziadek jeszcze zyl chodowal krolikii rybki to najwiecej zwierzakow jakie mialam na raz.

Szynszyl,swinki,kroliki,m yszoskoczki itp juz za mnarodzice nie mieli ze mna latwo bo ja nidy nie pytalam czy moge miec,po prostu przynosilam a oni za dobre serducha maha zeby wywalic albo kazac oddac;p
z tym ze nigdy nie bylo tak zebym sie nimi nie zajmowala.
Oporzedzenie wszystich nieraz zajmowalo 3/4dnia.
A.Camus
Stary 2012-02-08, 21:49   #1537
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA znajomi maja kameleona...nie wiem czy to jest dobre przy dzieciach...kameleon potrzebuje spokoju.jest bardzo wrazliwy.byle co i choruje....a do tego potrzebuje duzo czasu i opieki aby mu poswiecic wbrew pozorom.
kolezanka go wypuszczala z klatki,kladla go przyoknie na slonku aby sie wygrzweal ale wtedy musial byc spokoj icisza aby sie nie wystraszyl....zastanowcie sie porzadnie.

EVITKA brawa dla autorki jest swietna

PL MADZIA masz racje sypialnia musi wyciszac,uspokajac

ja juz dzis do lozia ide jutro jade do Londynu wiec milego dnia laseczki

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:50   #1538
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej

Mój gnomek nie spął dzisiaj wcale wię teraz padam na pyszczek ale jeszcze sobie posiedzę u Was bo gary trza umyć i odrosty pofarbować.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja teraz też rano włosów nie myję, bo zimno, ale i tak wstaję o 5ej, robię kawę, myję się, maluję (no cóż ja muszę), ubieram, szykuję małemu jedzenie na czas jak mnie nie ma, później o 7ej budze kubusia, daję mleko, ubieram i jadę do pracy - więc u mnie 2 godziny jak w mordę strzelił w międzyczasie wizaż podziwiam, z dwójką w godzinę no ale mnie sam makijaż z 20-30 minut zajmuje

matko kochana toż ja litrowy słoik na 2 lata mam

Kurna katar złapałam, bo w szkole zimno
Ja zawsze wstawałam bardzo wcześnie o powoli kapiel, śniadanie, włosy i lekki makijaż i byłam gotowa do wyjąścia. To były czasy kiedy w nocy zwykle spałam, teraz robię wszystko to samo (o ile muszę wyjść wczesnie) tylko w duzo krótszym czasie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Widziałyście?
http://www.zabawkowicz.pl/wykop/1310,cierpliwosc.html
Michaś to by zjał nim zdążyłabym wyjść z pokoju
Niby fajne ale mi się nie podoba bo :
1. to "dręczenie" dziecka (wg mnie)
2. dziecko nie ma minutnika i nie ma rozeznania kiedy wyznaczony czas się kończy
3. to tak jakby niektórym z nas powiedzieć jak nie kupisz w ciągu roku tych konkretnych butów to później możesz sobie wybrać najdroższe z firmy "jakiejś tam". albo z zakupami wogóle

Cytat:
ja w sprawie tego hamulca też pierwsze co to pomyślałam, że będzie bez potrzeby w czasie jazdy zaciskać i się wygrzmoci przy pierwszej okazji (i wszystkich następnych), ale ponoć taka mini rączka to sobie tak łatwo nie daje rady z tym hamulcem (bo to niby szeroko ten kikut jest...matko sama siebie ledwo rozumiem ). Ale z kolei potem pomyślałam, że jak teraz niepotrzebny (znaczy nie będzie mogła używać), to jak się potem na zwykły przesiądzie, to też nie będzie potrzebny

Teraz się skłaniam bardziej ku "bez", ale jeszcze muszę poczytać. A ty jak zapytasz, to daj znać.
Ja Cię zrozumiałam
Nie ma to jak zakupy na żywioł. Zasatanawiam się i zastanawiam i mam coraz większy mętlik

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Z okiem wszystko ok. wstał rano z limem nad okiem musiał sobie przywalić w łuk brwiowy a to boli ,teraz juz opuchlizna zeszła,wszystko wygląda normalnie i nie boli.Strachu się najadłam.
Ale dzisiaj za to jedziemy do lekarza pediatry z ta wysypka cholerną
przenosi się na nogi i jeszcze mamy taki problem że przy dużych palcach u stóp skóra przy paznokciach jest taka jak tarka ,nie wiem jak to opisać jak u starego,może brak jakichś witamin
Znów się za kieszeń trzeba w aptece złapać ,ostatnio na te mazidła i inhalki wydałam 200
Dobrze że z okiem wszystko w porządku. Wysypka też nieciekawa. Zosia tez znowu ma a już jej fajnie zeszło tylko że ona to ma ewidentnie po czekoladzie bo znowu była u babci i pomaszkieciła . Policzki jej wymroziłam i skóra jej schodzi myślałam że wystarczająco posmarowane na specery a to dupa

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś o tym że można wziąść kawałek śrubokręta poluzować linki , żeby hamulec nie działał . a jak dobrze opanuje rowerek to go uruchomić i nauczyć korzystać ?
Nie przyszło mi do głowy żeby go zdemontować

Cytat:
w kwestii rowerka biegowego, to prawie się zdecydowałam na taką hudorę najprostszą
http://rowerekbiegowy.eu/sza/bikey-1...szablon01.html
bo:
-to polecana przez was hudora
-cena
-waga
-niska rama
-ma ten cały ogranicznik w kierownicy
-brak hamulca

jeszcze muszę jej te nóżki obmierzyć. No i poglądowo stary ma przy okazji zobaczyć co w stacjonarnych sklepach piszczy
Jak dla mnie bardzo dobry . Zapisuję w ulubionych i Tża wyślę na oględziny na żywo
Stary 2012-02-08, 21:56   #1539
P0P70
Zakorzenienie

Co do DVD i Tableta.
Ja mam jedno i drugie. Zdecydowanie tablet bardziej funkcjonalny. Moje dziecko to tak na nim zasówa że wszyscy jesteśmy w szoku. Sama wszystko na nim robi i radio włączy jak chce piosenki i bajki poogląda i sobie pogra w różne gry, i skypa też sama odpali i rozmawia z tatą albo mamą ( bo tylko te dwa adresy ma na swoim koncie). Kiedyś dorwała TZ tablet i zadzwoniła do jakiegoś Włocha.
A na DVD to tylko bajki i filmy. Pilot też jakoś mało przydatny. Leży gdzieś w domu a w samochodzie i tak przełączam ręcznie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:05   #1540
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aga wlasnie sie zastanawiamy,nic na sile
poki co zbieramy info itd.
w razie potrzeby sie poczeka,ale kiedys i tak kupie
A.Camus
Stary 2012-02-08, 22:05   #1541
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Dwójka dzieci i kameleon , następna trasa psychiatryk

Mi się te tablety podobają ale jakoś nie chcę narazie żeby dzieciaki z takich maszyn korzystały , tak samo jak i z kompa .
Ale może kiedyś
Stary 2012-02-08, 22:28   #1542
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mamy jeszcze w przyszlym tygodniu wjechac do sklepu,pogadac z kierownikiem i tak dalej....zobaczymy.

Dzisiaj kupilam mlodej dwie pary butkow na wiosne,w sumie 3 bo jeszcze adidaski
A.Camus
Stary 2012-02-08, 22:38   #1543
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

[/COLOR]a i jeszcze Juli chce taka poduch uszyc
http://translate.googleusercontent.c...x0NBaMxadvWfzQ

jak gdzies w sieci natrafisz na fajne materialy daj znac
a mogę ja dać znać
http://www.tanie-tkaniny-sklep.pl/
http://www.tkaninysklep.pl/dekoracyjne
http://www.bemax.pl/
http://skladblawatny.pl/
http://www.robinspatchwork.eu/
http://szmatkalatka.pl/
http://www.tkaniny-hurtownia.pl/kata...lna-swiateczna
http://www.dekoria.pl/#a/-
http://www.tkaniny.net/
może cos wybierzesz

Cytat:
madziwnia, libra, ana, ponoć ta "mama taka sobie" ma bloga, ale nie mogę namierzyć
to daj znać jak namierzysz
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

moja generalnie syropki ładnie piła, ale ten antybiotyk to nawet mi ryja wykręca
ale dziś znalazłam patent, dałaj jej kawałek czekolady pocięty na 3 części i lek dawałam na 3 razy, po każym łyczku dostawała kawałek, a że one czekoladę jadła kiedyś całkiem przypadkiem tylko to micha jej się tak cieszyła, że zapominała o odruchu wymiotnym
oj to u nas paw murowany juz po samej czekoladzie
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dwójka dzieci i kameleon , następna trasa psychiatryk

Mi się te tablety podobają ale jakoś nie chcę narazie żeby dzieciaki z takich maszyn korzystały , tak samo jak i z kompa .
Ale może kiedyś
też się będę starała jak najdłużej utrzymać małego z dala od takich zabawek
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 06:54   #1544
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moj uwielbia wszelakie komputery,smarthony.
Ma juz prosta gre bolek i lolek na kompie. Chyba sobie lepiej radzi z myszka niz moj tata
Tak myslalam zeby mu kupic najtanszego tableta(u tz w pracy po 300zl)
Bo on jak widzi ze np eryk na lapku siedzi i nie daje mu choc poklikac to najchetniej by okran urwal :/
Eryk za to wogle sie takimi rzeczami nie interesuje. Na lapku co najwyzej muzyki poslucha,i uczy sie pisac rozmawiajac z kuzynka przez gg. Co najwyzej rysowac tam lubi.gierki go nudza,moze jeszcze nie trafilismy z jego gustem.

Z innej bajki,to maly ma takie zawirowania ze albo siedzimy sie bawimy,albo wpada w taki stan ze z godzine tylko ryczy i patrzy co by zepsuc
Zloosliwy wtedy bardzo.jestem nim po prostu wykonczona,jedyna chwila oddechu jak w dzien spi.
Wczoraj z tz rozmawialam ze jakbym wiedziala jaki on beedzie to bym na wychowawczy przy eryku pposzla,a przy tym szatanie to jak najszybciej do pracy.
Mam nadzieje ze choc troche to wplyw np ksiezyca i za chwile bedzie troche lepiej

P0P ty chyba dzisiaj masz lekarza to kciuki trzymam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:42   #1545
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Madzia - nie mam dzisiaj wizyty. We wtorek byłam u swojej lekarki a następna wizyta 01.03.

Dziewczyny macie jakiś sposób na ból głowy? Od trzech dni strasznie boli mnie głowa. Kładę sie rano z bólem i wstaję z bólem. Nic nie pomaga. Jest to taki pulsujący ból z jednej strony. Z chęcią bym walnęła tym swoim łbem o ściną coby już nie czuć tego pulsującego bólu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:57   #1546
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Ps. antybiotyk mamy Zinnat
No właśnie tak czytam opis tego antybiotyku i tak sobie myślę, że Ola (też ma zapalenie oskrzeli) to samo świństwo dostała
Po pierwszej dawce też był paw - potem już nawet mleka nie chciała wypić, tak jej się smak w buźce zepsuł. Sok z malin dawałam łyżeczką, to trochę pomogło.
Potem też wpadłam na pomysł, żeby pomieszać z sokiem malinowym ale pomysł do bani, bo ciągle było gorzkie, a mała tylko miała więcej do wypicia.
Wczoraj wieczorem znowu puściła pawia

A ona jest z tych co leki toleruje - w końcu codziennie musi coś łykać, więc jest przyzwyczajona.

Syf jaki mało (zresztą sama spróbowałam tego - taki wstrętno-gorzki smak długo miałam w ustach) - my jutro mamy kontrolę i mam nadzieję, że nie dostanie przedłużenia. A wy do kiedy musicie podawać?

Drcron - świetne to drzewo!
Jakbym teraz miała kupować, to właśnie takie bym brała
My mamy takie oraz dodatkowo takie domki dla ptaszków, ale już i się znudziło

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:13   #1547
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Madzia - nie mam dzisiaj wizyty. We wtorek byłam u swojej lekarki a następna wizyta 01.03.

Dziewczyny macie jakiś sposób na ból głowy? Od trzech dni strasznie boli mnie głowa. Kładę sie rano z bólem i wstaję z bólem. Nic nie pomaga. Jest to taki pulsujący ból z jednej strony. Z chęcią bym walnęła tym swoim łbem o ściną coby już nie czuć tego pulsującego bólu.
Nie wiem czemu mialam w glowe wbite ze w czwartki do lekarki chodzisz
No to bede trzymala kciuki za 3 tyg
Glowa czesto boli z niedotlenienia,moze krotki spacerek.aspiryne juz bierzesz.sprobuj juszcze nacisku dlonmi na tyl glowy, dolna polowa glowy za uszami mi kiedys pomagalo,w ksiazce radzili.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Moze te antybiotyki wieczorne podawajcie przy kapieli. Moj w wannie wszystko przyjmie.a w dzien zajmijcie dziecko w taki sposob ze nie zauwazy.na mojego czasami tak dzialaja niektore jakas reklama

Stary 2012-02-09, 08:45   #1548
blistex
Rozeznanie

Minka znalazłam dziewczynę, która ma dość fajne materiały
w załączniku i w dość przystępnej cenie < jak dla mnie>

a ja się dzisiaj morduję w pracy
ale dobrze że tylko chwilkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ozPR1b1wX2xtUgFbIX.jpg (165,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2012-02-09, 09:41   #1549
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

nie wiem co poradzić, kiedyś w TV mówili, żeby prz bólach głowy dużo wody pić, ale ty pewnie pijesz, aspiryne tez bierzesz ja tez mam ostatnio bóle głowy, ale ja mogę nażreć się tabsów i przechodzi

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No właśnie tak czytam opis tego antybiotyku i tak sobie myślę, że Ola (też ma zapalenie oskrzeli) to samo świństwo dostała
Po pierwszej dawce też był paw - potem już nawet mleka nie chciała wypić, tak jej się smak w buźce zepsuł. Sok z malin dawałam łyżeczką, to trochę pomogło.
Potem też wpadłam na pomysł, żeby pomieszać z sokiem malinowym ale pomysł do bani, bo ciągle było gorzkie, a mała tylko miała więcej do wypicia.
Wczoraj wieczorem znowu puściła pawia

A ona jest z tych co leki toleruje - w końcu codziennie musi coś łykać, więc jest przyzwyczajona.

Syf jaki mało (zresztą sama spróbowałam tego - taki wstrętno-gorzki smak długo miałam w ustach) - my jutro mamy kontrolę i mam nadzieję, że nie dostanie przedłużenia. A wy do kiedy musicie podawać?
jutro mamy kontrolę i zobaczymy, w ulotce jest napisane, że leczenie trwa 5-10 dni, więc może nam przedłużyć
ja dziś znów z czekoladką jej dałam i poszło prawie lekko
tez go próbowałam, ten smak wpija się w język i cięzko się go pozbyć, dlatego dzieciaki tak reagują

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu mialam w glowe wbite ze w czwartki do lekarki chodzisz
No to bede trzymala kciuki za 3 tyg
Glowa czesto boli z niedotlenienia,moze krotki spacerek.aspiryne juz bierzesz.sprobuj juszcze nacisku dlonmi na tyl glowy, dolna polowa glowy za uszami mi kiedys pomagalo,w ksiazce radzili.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Moze te antybiotyki wieczorne podawajcie przy kapieli. Moj w wannie wszystko przyjmie.a w dzien zajmijcie dziecko w taki sposob ze nie zauwazy.na mojego czasami tak dzialaja niektore jakas reklama
mojej tego felernego wieczoru podałam trochę w wannie i się zbełtała do wody . Teraz już podaję przy bajkach i jest nieźle

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Minka znalazłam dziewczynę, która ma dość fajne materiały
w załączniku i w dość przystępnej cenie < jak dla mnie>

a ja się dzisiaj morduję w pracy
ale dobrze że tylko chwilkę
to machaj pisała o tych materiałach, ale chyba mnie telepatycznie wyczułaś z tymi materiałami, bo tez myślę, żeby mamę zatrudnić do szycia tej poduchy. Daj więc znać gdzie można zamówić te materiały
Stary 2012-02-09, 09:52   #1550
mloda1989
Zakorzenienie

wspolczuje z tymi lekami... my ceclor mielismy ostatnio on tez taki maczny ale slodki... ale babel nie za chetni do przyjmownia go ale jak widzial ze w drugiej rece mam mleczko w butelce to od razu wciagal...

drcron dawaj namiary na materialy tez moze bym cos zrobila... tylko musze sie tezeta o maszyne doprosic juz chyba rok mi ja przynosi
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:32   #1551
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzisiaj w porannym programie bylo o ospie. I nie wiem czy wiecie, bo ja nie wiedziałam, że od stycznia szczepionka na ospę jest darmowa dla dzieci które chodzą do żłobka czy do przedszkola

U nas dzisiaj napadało śniegu. Pierwszy raz tej zimy, jest tyle śniegu że sanki młodemu wyciągnełam. Taki średnio tym zainteresowany. ale jeden pozytyw że chodzi a nie biegai normalnie z nim wyszłam jak człowiek, a nie biegłam za nim

Stary 2012-02-09, 10:40   #1552
blistex
Rozeznanie

Libra wielkie dzięki za stronki na pewno sie nie zmarnują

a zobaczcie jeszcze jaki ten fajny obrazek tamborkowy jest

zrobiłabym kilka takich Juli, tylko gdzie ja dostane tamborki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbcdwphbE5rreNkbfB.jpg (60,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-02-09, 11:00   #1553
sara 85
Zakorzenienie

drcron daj linka do tych materiałów, bardzo ładne

jak znajdę materiał to zamówię to wypełnienie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

drcron to ta strona z tymi materiałami? http://13ka.com.pl/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:33   #1554
blistex
Rozeznanie

Cytat:
mamy jeszcze w przyszlym tygodniu wjechac do sklepu,pogadac z kierownikiem i tak dalej....zobaczymy.

Dzisiaj kupilam mlodej dwie pary butkow na wiosne,w sumie 3 bo jeszcze adidaski
a tu meil do tej dziewczyny, co sprzedaje materiały
13ka@gazeta.pl
znalazłam ją na forum gazety jakby co mogę podać linka
ja zamówiłam dzisiaj u niej 3 rodzaje materiałów
koszt za m 30 złotych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yF7tfhnHhpIo4adUaX.jpg (60,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-02-09, 11:46   #1555
blistex
Rozeznanie

Minka sorki pomyliło mi się
Stary 2012-02-09, 11:48   #1556
mloda1989
Zakorzenienie

i trzeba brac po metrze??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:50   #1557
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
drcron daj linka do tych materiałów, bardzo ładne

jak znajdę materiał to zamówię to wypełnienie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

drcron to ta strona z tymi materiałami? http://13ka.com.pl/
Sara tak to ta strona, tylko ona taniej te materiały wystawiła na gazetowym forum w giełdzie

Młoda jest podział na kupony kupon kosztuje 15 złotych i jest to 145x 50
ale w meilu napisała mi, że przytnie do każdej długości i wtedy trzeba liczyć 30 za metr

ale u nas się zima straszna robi wciąż sypie śniegiem a mi auto umiera skrzynia biegów mu wysiada i powiedzieli, że jego dni są policzone i teraz nie wiem czy inwestować czy czekać aż się rozkraczy i kupić coś innego ?

Edytowane przez blistex
Czas edycji: 2012-02-09 o 11:54
blistex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 11:59   #1558
sara 85
Zakorzenienie

drcron jakie zamówiłaś?
co to za pokój na tej fotce?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:33   #1559
blistex
Rozeznanie

ja wzięłam róże 2 razy małe i duże koła i czarny jeszcze nad kwiatkami sie zastanawiam wieczorem mam jej napisać jak przyjdą to zrobię zdjęcie i napiszę o jakości

a pokój nie napisałąm co myślicie o takim zestawieniu w kolorze ścian ?
Stary 2012-02-09, 12:34   #1560
machaj
Raczkowanie

libra- dzieki za te linki!! świetne materiały tam są... już mamie powysyłałam w Bytomiu jest fajny sklep z materiałami.. babka kasuje po 7zł za mb. jak tam kiedyś mame zaprowadziłam to 1,5 godziny tam siedziała wszystkie musiała zobaczyć i pomacać

drcron- tamborki w pasmanterii albo na all... sa całe zestawy w różnych rozmiarach... ja mam jeszcze takie zdj na kompie...

hehe coraz więcej chętnych do ręczno-maszynowego szycia
a ja dalej bez maszyny;/
jakie wy macie?? ja bym mogła starego łucznika od mamy mieć ale wolałabym jakąś nowsza trochę cichszą polecacie coś?? żałuje że nie kupiłam ostatnio tej z lidla... podobno jest fajna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluu13.jpg (67,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg elephant9.jpg (38,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg girls9.jpg (53,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 86623992802297895_jaoFxj1g_c.jpg (46,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 86623992802304712_qQx0FaVS_c.jpg (46,9 KB, 11 załadowań)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości