|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Nadrobiłam, ale wybaczcie, że nie zacytuję, bom wykończona. moje dziecię walczyło prawie godzinę z zaśnięciem, trochę sie ponosiło, pomruczało kołysankę i zasnęła..i oby do rana.Coś ostatnio jej to zasypianie coraz ciężej idzie, ale na szczęście do 22 z reguły zaśnie. Wczoraj zaliczyłysmy wypad do Ikei a dziś Misia miala usg brzuszka i na szczęście wsio ok..ufff. No i kupiłam dziś młodej spacerówkę - parasolkę, bedzie na wypady bo pakowanie jej wózka to jest masakra
![]() Z tego, co pamiętam - ja plamy z marchewki czy soczków myję szarym mydłem i schodzi, może nie zawsze idealnie, ale w większości zejdzie. Acelinko dzięki za info o lumpkach w naszym mieście Młodą kąpię w płynie do kąpieli BabySmile z wyciągiem z oliwy z oliwek i alantoliną, do kupienia w Schleckerze, a wlosy myję szamponem też z tej serii i skórka jest taka fajna i włoski też. Archinta - ja glutki wyciągam teraz Katarkiem, i smaruję maścią majerankową i nawilżam nosek Tantum Protect lub wodą morską. Aaa i witam nową mamusię, a włoski Laura ma przecudowne ![]() http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html.... masakra Mykam sie myć i spac...kolorowych Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-08 o 22:14 |
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Odpiszę jeszcze i zmykam spać bo coś czuję, że będzie ciężka nocka
Szymon już 3 raz od 20.00 obudził się z płaczem![]() Cytat:
Noo ma apetycik Marcelek ![]() Cytat:
![]() Może jednak nie zwariujesz Czyli Stasio grzeczny
|
||
|
|
|
#3904 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Może ja za często daję? Ale jakoś jak marudzi to daję, chociaż faktycznie nie zawsze wypija dużo. Marcel ma słuszny apetyt! A dawałaś normalnei surowe, tak??Jejku ale mnie podkręca ten blender , kto by pomyślał .Cytat:
Stasio grzeczny? Przyznaj się, co mu zrobiłaś? ![]() Piwko też bym wypiła, dzisiaj karmi i lecha free oglądałam. I na oglądaniu się skończyło. Cytat:
Takie gotowanie to będzie właśnie frajda dla nas, mamusiek wariatek . Już się nie mogę doczekać.Cytat:
![]() No nie wiem, nie wiem. I dobrej nocki Natuś ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- I ja się pożegnam. Kolorowych!
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia surowe surowe, w sumie chyba nie trzeba gotować?
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz Aniu pochwale Staśka i będzie za chwilę lipa także utrzymuję wersję że jest nie grzeczny ![]() a co mu zrobiłam hmm chyba przez to że je dwa raz dziennie ![]() dobranoccc
|
|
|
#3907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale słodka!
![]() ale ma czuprynke! o, to super ![]() bo raz w tygodniu chyba będe musiała tam skoczyć do pracy, bo tma tez będą te zajęcia, ale może uda mi sie to "wcisnąć" koleżance ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() natalka oprócz tego że pełza to juz sie zapiera na wyprostowanych rączkach i próbuje dupcie do góry podnosić Cytat:
dla łakomczuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
masakra!i jak tam nocki mamusie? u nas ok, tradycyjnie 2 ponbudki na szybkiego cyśka i dalej w kimonko, no ale pobudka tradycyjnie o 6
|
|||||
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóżto za rozpusta była
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
No no
A to nie powinno się tak stopniować? Ja myślałam,że to konieczne i mojemu nadal po kilkka lyzeczek tylko |
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sama osobiście daje narazie po pół słoiczka obiadku koło 12-13 i pół słoiczka deserku koło 16. małemu to wystarcza tak mi sie wydaje bo jest najedzony wczoraj dałam szpinak z ziemniakiem a poem jagody z jabłkiem i dzis kolor jego kopy bezcenny haha
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic nie robiłam, po prostu też sobie spałam na samym początku dawałam po troszce, no ale my wprowadzalismy już po 3 miesiącu pokarmy, ale szybko natka się upominała o więcej, wiec dawałam ile chciała i nic jej nie było ![]() tęcza, tęcza cza cza cza |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jakaś głupia jestem bo ciągle podaję po ok 1/3 słoiczka, często mniej. W sumie u nas to nie chodzi o najedzenie, raczej o wprowadzanie smaków, ale mimo wszystko, mógłby sobie poszamać a matka mu tu żałuje
![]() Ale jarzynowa to u nas w ogóle nie przchodzi. Tak samo marchewka ostatnio. Coś wybredny zrobił się królewicz ![]() I o 11.20 szczepienie. Proszę o kciuki bo się lekko boję bo ostatnich przebojach po. |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
cotuś
|
|
|
|
#3915 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupię tę co radziła Caroline bo ma inna końcówkę- może bedzie mi lepiej. A co do kładzenia wyżej to jasne- od razu tak zrobiłam Cytat:
![]() A Jak Bartus? Cytat:
Cytat:
Nie pytajcie jak wyglądam i jak funkcjonuję ![]() A co najlepsze to wcale nie przez katar (dopiero o 4rano mu czyściłam nosek ponownie po juz charczał) a przez pierdziochy- meczochy no nie wiem od czego one znów są nooooo ![]() dz |
|||||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
cotuś
![]() archi jedenaśncie pobudek
|
|
#3917 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam dosyc mala wanienke z taka jakby mini poleczka zeby postawic np zel czy cos i jej ulubiona zabawa to opieranie stopek o ta poleczke. No krolewna sie rozklada i laskawie pozwala myc ![]() Cytat:
Mowisz, ze blenderem wychodzi papka z jablka... to chyba tez zaczne stosowac. Bo na razie tarlam na tarce, ale teraz dorzucilam tez tartego banana i mi sie slimaczy, co mi sie wybitnie nie podoba ![]() Blendery gora ! ![]() Ja owocow nie gotuje, od poczatku surowe jablko wcina. Cytat:
Ale moja nie jest jakos specjalnie zarta, czasem zje cale jabluszko, a czasem zostawi cos dla mamy ![]() Cytat:
za szczepienieWczoraj wystraszylam sie wlasnego dziecka no to wstaje zerknac czy smok wypluty i trzeba zgarnac, a moje dziecko lezy sobie grzecznie i na mnie patrzy
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
archi jak patrze na twojego Piotrulka to on nawet 20 pobudek warty! Dawaj no ze 2 chociaz ci zabiore
Dzieki kochane jestescie |
|
|
|
#3919 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o taka http://allegro.pl/wanna-wanienka-ana...082811731.htmlna poczatku nie byłam z niej zadowolona bo zle sie mala trzymało bo to przeszkadzalo a teraz dla mnie super bo mala juz sie samo moze opierac i jest git ![]() Cytat:
ja juz chce wiosne teraz przez te mrozy nigdzie nie wychodzimy i mam juz dosyc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj myslałam zeby odstawic cycka ale zrobiła bunt z butelki nie chciała jesc wyrywała sie a jak cycka dałam to zadowolona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za nas tez trzymajcie my idziemy na 13:30 i mam nadzieje ze dostaniemy zezwolenie na wprowadzanie nowosci i ze dzis bedzie pierwszy słoiczekARCHI padłam ja przy 8 nie wiedziałam jak sie nazywam a co dopiero 11... współczuje u nas dzis tylko 5<jupi>
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2012-02-09 o 09:29 |
||||||||
|
|
|
#3920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Spróbuję troszkę najpierw poodpisywać a z Adasiem na kolanach to moze troche potrwac ![]() Edit: Adanio zapadł w pierwszą drzemkę ![]() Cytat:
Cytat:
, latam tylko czasami do lumpka,oczywiście po ciuszki dla Adasia![]() A co chcesz kupić? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja tak czytam, że dajecie dzieciaczkom po pół słoiczka, a ja już daję po południa cały słoiczek np. zupki jarzynowej i na podwieczorek cały słoiczek owocków. I nie wiem, czy to nie za dużo?. Tyle, że się też karmienie przesuwa, to chyba ok Już sama nie wiem![]() A w ogóle to nocka do Właśnie się obudził po 25 min drzemce i wcina kocyk i skrzeczy ![]() A miałam się pytać: czy Wasze dzieciaczki podnoszą się tak w bujaczju? Bo mój to cały czas, i nawet na leżąco też łepetynę podnosi i nie wiem czy tak ciągle można mu pozwalać? W ogóle to by już chciała cały czas siedzieć ![]() No na razie muszę kończyć, bo już się pieronek niecierpliwi
|
|
#3921 | |||
|
kosmitka
|
Mój pediatra mowił, że nie, że surowe skrobać łyżeczką. Byłam ciekawa po prostu jakie tak Ci się w blenderze rozmemłało.
Cytat:
.To nie chwal Stasia, tylko zdjęcie jakieś nam tu pokaż, bo zapomnę jak wygląda .Cytat:
.Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=MalgosiaM8;32177300 Sama osobiście daje narazie po pół słoiczka obiadku koło 12-13 i pół słoiczka deserku koło 16. małemu to wystarcza tak mi sie wydaje bo jest najedzony wczoraj dałam szpinak z ziemniakiem a poem jagody z jabłkiem i dzis kolor jego kopy bezcenny haha[/QUOTE] Też tak daję, 2x dziennie, ale deserek ok 10-11, a obiadek ok 14, a potem po 18 kaszka. Kolory kup są zupełnie bezcenne . Wczoraj Franek też wcinał jagody z jabłkami i mu się kichnęło na babcię, która go karmiła. Nie muszę opowiadać jak we dwójkę wyglądali Nie, nie codziennie, jak czuję/widzę glutka tylko. Współczuję nocki, nawet nie chcę myśleć, jak musisz wyglądać i się czuć. Ciekawa jestem, czy u was wprowadzenie pokarmów też "naprostuje" Piotrusia. U nas spanie do 6. Franek był niegrzeczny.
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
Bry
![]() Acelinko mam do Ciebie pytanie... ty chodzisz z Natalką na basen nie? możesz mi powiedzieć dokładnie gdzie to jest? i czy to są specjalne zajęcia dla takich małych dzieciaczków? no i oczywiście w jakiej cenie
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak Anciu... wg książki pt " niewidoczna" . Tzn tej której jeszcze nie mam
![]() Wg tego co mówiła moja pediatra. Fakt nie ufam jej, ale to akurat pokrywało się z tym co słyszałam, stąd moje pytanie. A co do potrzeb.Nie wiem jak wasze, ale mój to ogólnie mało kiedy prostestuje jak mu coś wlatuje do buźki A przepraszam! Pomijając jarzynową i marchwekę - wcześniej wspomnianą Tym sposobem to bym mogła i 10 słoiczków dać mojemu kochanemu i pewnie jeszcze normalnie pierś podawać, więc bez takich proszę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A zdarzały się wam zielono-ciemne kupy po nowych posiłkach? ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Mój to brutal bo tylko klepie, łapie, tarmosi, znęca się dziąsłami... Jedyny miły gest to właśnie jak zaśnie i sobie delikatnie trzyma łapką. Gdzie tam głaskanie |
|
|
|
|
#3924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie juz wynagradza- tym, ze jest- miomoze dziś mam go serdecznie dość
![]() Cytat:
Cytat:
co prawda dziecko leży tak pod skosem to na pewno na dłuzej starczy niz taka sama bez podparcia.A ta wanienka mnie kusi bo maly sie mega plucha i myslalam ze w tej bedzie mogl to robic sam, swobodniej a nie trzymany ręką. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez jestem ciekawa jak to bedzie. W przyszlym tyg mielismy isc na szczep. - mam nadzieje,ze wyzdrowieje do tego czasu bo chcialabym z pediatra pogadac o rozszerzaniu diety i ruszyc na calego. No ale jak bedzie chory to odpada. |
||||
|
|
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo patrzy w ekran laptopa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie gdzie to głaskanie tożto tarmoszenie jest
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa takie takie zajęcie na basenie w Rybniku-Boguszowicach ale o 100 zł droższe.Cytat:
![]() a po brokułku to była taka ładna jasno zielona nawet |
||
|
|
|
#3927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a u nas w mieście nie ma a mieszkam 20 km od Rybnika więc nie daleko......a jak z zapisami?
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Halluuuu
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to gdzie to mieszkasz, pochwal sie ![]() po 12 idziemy z natką do lekarza, niehc ją lepiej osłucha
|
|
|
|
|
#3930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chętnie bym wzięła Piotrusia na trochę żebyś się wyspała szkoda, że masz takie problemy z piersiami, bo być dała mm i może by było lepiej![]() Cytat:
![]() Kurde chcieliśmy iść dzisiaj na spacerek a tu tak śnieg sypie że szok buuu ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- oby nie było nic poważnego ![]() a jak mama wczoraj zareagowała?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Szymon już 3 raz od 20.00 obudził się z płaczem

dziś w nosku bulgocze nie fajnie 

. I jak czyszczę to sól morska i frieda. Krzyczy przy tym i mnie kopie w brzuch. Ale rachu ciachu i po strachu.
no nie wiem od czego one znów są nooooo 

chętnie bym wzięła Piotrusia na trochę żebyś się wyspała