|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Miałam sn częściowo wywołany 1o dni po terminie, choć Maksiu od początku wychodził duży na usg... Częściowo tzn. wg mnie oksytocyna spowodowała delikatne skurcze, po których następnego dnia zaczął sie już konkretnie poród, jednak lekarze mi nigdzie w danych porodu czy w książeczce Maksa nie wpisywali nic o wywoływaniu, bo przecież bezpośrednio po kroplówce nic się nie działo i odesłali mnie z powrotem na salę na patologię... Zrobiłam ostatnio wywiad rodzinny Moja mama przenosiła i mnie, i brata. Babcia mamę urodziła tydzień przed terminem, a ciocię tydzień po Przeterminowanie się o tyle by mi odpowiadało, że jak dostanę po prostu skierowanie do szpitala, to wtedy bez stresu pojechałabym sobie rodzić do Krakowa tak jak mi się marzy...
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Dzień dobry.
Cytat:
|
|
#484 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#485 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za kg szczęścia.---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Jeden dzień mnie nie było a tu 6 stron do nadrobienia ![]() Marcin dzielnie wstał o 5 rano i pojechał do pracy-także zostałam sama i już wiem że nie poleże tak jakby był Marcin choć będe się starała jakoś to wytłumaczyć młodemu.
|
|||
|
|
|
#486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stelaż pewnie się składa, ale gondola już chyba nie. No nic, mam nadzieję, że uda Ci się to wyjaśnić i nie będziesz musiała tyle płacić ![]() Cytat:
Ale to było baaaardzo dawno temu
|
||
|
|
|
#487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko w porządku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też w dziecięcym pokoiku jeszcze jest składzik. Sama się za to nie wezmę, a znając mojego męża maj nas zastanie, jak nie czerwiec. Nawet mój tata powiedział, że nie wierzy w remont zrobiony przez mojego męża a on sam też nie będzie pomagał. Trochę zły jest na mojego M... Za opieszałość... Cóż, różnica temperamentów, mój tata jest taki jak ja: wszystko najlepiej, żeby było zrobione zaraz... Marcin o nas mówi, że 2 narwańce jesteśmy... ![]() Ja dałam na luz - co mam się denerwować... Moje łóżeczko dziś powinien pan przywieźć. Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że do działania mojego M nie zmobilizuje a będzie to kolejne pudło do graciarni w pokoju dziecka. Cytat:
![]() Zobaczymy co kolejne badania pokażą. 29.06 to imieniny mojego taty i jeżeli będzie chłopak, to będzie Piotrek. Równie dobrze mogę tego 29.06 urodzić... ![]() Znów miałam ciężką noc a raczej ciężki poranek... Wstałam jakaś taka rozbita, z zatkanym nosem. Nawet mąż zauważył i pytał czy się dobrze czuję. Ten nos to pewnie ta słynna ciążowa śluzówka, bo nie czuję się chora. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Trzeba się ubrać... W razie jakby ten kurier przybył, nie wyjdę do gościa w szlafroczku...
|
|||||||
|
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mąż mi zaraz na siłownie idzie, później do pracy, a ja zostaję sama z lekkim bajzlem w mieszkaniu i popołudniowo-wieczorną wizytą gości. Ciekawe czy to ogarnę wszystko jeszcze chciałam upiec ciasto... Na szczęście mam schowaną paczkę jogurtowego więc tylko zmiksuję i będzie takie oszukane prawie domowe PS. Co tu tak cicho z rana??
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
No cichutko...
Dziewczyny jeszcze śpią, tylko my "ranne ptaszki" jesteśmy... |
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już wolałam wstawać na sikanie, bo tylko raz i szłam po omacku, a przekręcam się chyba z 5x na noc, więc mam 5 pobudek. Potem ostateczna pobudka o 6.30 i w dzień mi się spać chce ![]() U mnie dziś luźniej w pracy, to jestem na posterunku
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie budziłam, chyba spałam cały czas w takiej pozycji jak się położyłam... O 5,15 zwlekłam się zrobić mężowi śniadanie, zupełnie nieprzytomna byłam... I pospałam dalej...
|
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najlepiej to mi się teraz śpi na plecach, bo mnie wtedy nic nie boli
|
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba czas się ubrać i pościelić łóżko
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAAAAAAA i zasypało nas sniegiem.Chyba muszę sie wybrać do okulisty,zauważyłam że strasznie pogarsza mi sie wzrok.W nocy zawsze miałam kłopoty z widzeniem ale wczoraj wracałam z Elbląga w śnieżycę i kurna nic nie widziałam,pasów nie widziałam,masakra w jakim ja stersie jechałam.
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32175027]
Aha i mama nie umie przeżyć imienia, które wybrałam, ale dałam jej do zrozumienia, że już go raczej nie zmienimy :P I powiedziałam, że ma 4 miesiące, żeby się przyzwyczaić [/QUOTE]brawo! ![]() a ja dzisiaj miałam mało przyjemna pobudkę :/ jak nigdy nie zdarzały mi się sensacje żołądkowe tak dzisiaj z samego rana musiałam wygonić M....niestety żadnych leków w ciąży, ani stoperan ani węgiel nic ![]() masakra... |
|
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mi się nie chce...
|
|
#498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do TZ - wychodzisz z dobrego założenia i ja właśnie takie przyjęłam, skoro jemu się nigdzie nie śpieszy mi też nie będzie - najwyżej będzie to wszystko załatwiał jak będę w szpitalu. Ot to moja nowa filozofia i zamierzam się nią teraz cieszyć i każdą chwilą - bez biegania wybierania i czekania aż Pan zechce wreszcie coś zrobić bo ja jestem jak niepełnosprawna - tego mi nie wolno tamtego nie ruszaj to tak samo jak ja |
|||
|
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj nie mogłam zasnąć, bo myślałam o tym wszystkim a potem przyszło mi do głowy, że o czym tu w ogóle myśleć... Oj, sama sobie głupich problemów nadaję. ![]() Cytat:
Współczuję takiej jazdy... Cytat:
Wczoraj wieczorem zamówiliśmy sobie małą pizzę, bo obiadu nie było, cały dzień byłam w rozjazdach. Przyjechał gościu i za nim mąż do niego wyszedł słyszeliśmy jakieś hałasy... A ten gość patologiczny, o którym kiedyś pisałam wyszedł na korytarz z kolegą na papierosa, obaj podpici. I czepił się tego biednego dostawcy. Mąż wyszedł spojrzał spod oka i facet się uciszył, ale to szczerze mówiąc kolejny argument, żeby się wynieść. U nas większość mieszkań jest wynajmowanych. Stary wieżowiec, właściciele mieszkań wymarli albo się wyprowadzili i niestety najmujący bardzo różni. Za ścianą mamy młode małżeństwo, są bezproblemowi, a w drugiej części korytarza ten "element"... Aj... ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba powinnaś sobie odpocząć na jakiś czas od tematów wyprawkowych Na pocieszenie powiem Ci, że mój chłop też póki co nie jest za bardzo zainteresowany wyprawką, jedynie co mi się udało to wyciągnąć go do dwóch sklepów i ustalić który wózek wybieramy. I jeszcze mi mówi, żebym tak nie szalała z tymi zakupami (mam na raize kilka ciuszków i tyle) Poza tym jeszcze trochę czasu jest
|
||
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nasi faceci pewnie się nagle ockną i zrobią duże oczy, że już tak późno i gdzie oni byli jak było jeszcze dużo czasu.... ![]() Wczoraj mojemu powiedziałam, że laktatora nie kupuję, kupi jak będę w szpitalu o ile będzie potrzebny... Wytrzeszczył się i pyta: "że co będę musiał kupić?" Powtórzyłam, że laktator i pewnie jeszcze jakieś inne rzeczy, zostawiłam go w osłupieniu i poszłam spać. |
|
|
|
|
#503 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie denerwuj się i nie stresuj chociaż pewnie pomagała by mu mama, a że nasze gusta chyba nie do końca się pokrywają, to chyba jednak muszę go przycisnąć Cytat:
i co tu zrobić z takim chłopem
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o nocach to nawet mi nie wspominajcie. Do tej pory było jeszcze w miarę, pokręciłam się i zasnęłam, a teraz tylko na plecach mogę spać, czego nienawidzę Jak się przekręcę na lewy bok to mi brzuch twardnieje i mały zaczyna mnie kopać, a jak na prawy to w nocy budzę się na siku. Spanie na brzuchu to jedna z rzeczy, których mi brakuje sprzed ciąży.U mnie też śnieg pada, a ja muszę się pozbierać do Play, bo coś mi w umowie pomieszali i muszę wyjaśnić. Zawsze jakaś motywacja, żeby ruszyć się z domu ![]() Aaaaa i wczoraj z nudów nagrywałam małego jak kopie i jak mąż wrócił z pracy to mu pokazałam
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-02-09 o 10:59 |
|
|
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
A ja 44 dni, kiedys lekarze o to nie dbali:/ jak wyszłam (kleszczowo, bo zamiast głowki powitał ich moj tyłek
) to wygladalam jakbym miała sie zaraz rozpasc, skóra odchodzila ode mnie, wód płodowych już prawie nie było. Przez kleszcze wyrwali mi bioderka, mama sie mnie bała tata od razu pokochał potworka
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku, próbowałam nadrobić conieco, ale mnie przerosło...
co do okulistów, też byłam ostatnio, u mnie bez zmian. Poza tym planujemy wreszcie się ogarnąć i zacząć kombinować wyprawkę, bo leci 29tydzień... Najpierw chcemy zrobić trochę miejsca, powypieprzać dużo, czyli to, co lubię najbardziej ![]() Ja zaczynam już dzisiaj - od łazienki, żeby oszacować, czy zmieścimy się z wanienką, pieluchami itd, czy może trzeba będzie coś kombinować z wnęką (mamy takie przejście między sypialnią a łazienką i ewentualnie można to zabudować.Wtedy zyskalibyśmy przestrzeń na przechowywanie różności ,ale stracili to wygodne przejście) I chusty obczajam, chcę trochę wcześniej kupić, żeby powiązać sobie na spokojnie z jakimś misiem czy poduszką. Mam tez napompowaną piłę do ćwiczeń - wspaniała sprawa, polecam. |
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moim pewnie będzie tak samo. Ale potem nie powie mi, że nie próbowałam go zmobilizować. Czasem myślę, że jakbym sama wszystko załatwiła i zorganizowała to nawet byłby zadowolony. Ale cóż, nie mam ochoty i siły, żeby zajmować się wszystkim od wyprawki, po remonty i życiowe decyzje...
|
|
|
|
|
#508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama miałą bardzo nieregularne cykle i mój brat wg OM miał termin na początek stycznia, a urodził się w marcu. Lekarka opierdzieliła moją mamę na początku lutego że natychmiast ma iść do szpitala. Z tym, że moja mama wiedziała, kiedy była owulacja i mój brat urodził się tak, jak powinien ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#509 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj np mnie zaskoczyl i otwierałam w szlafroku, dlatego dziś już nie ryzykuje Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#510 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kapukat filozofia dobra, jeżeli masz stalowe nerwy. Ja taką przyjęlam przy organizacji naszego wesela i remontu mieszkania. W pierwszym wypadku w ogóle się to nie sprawdziło, bo M. wiele rzeczy nie zauważał, o tyle przy mieszkaniu nic praktycznie mnie nie interesowalao (sprzęty, wypoczynek, i wszystkie wieksze rzeczy) M sam oczytał w internecie, pytał sprzedawców w sklepie, zamawiał płacił. Miała nawet listę zrobioną. Normalnie byłam z niego dumna. Ja tylko patrzyłam czy owe rzeczy mają to co mi jest potrzebne. Przy dzdziusiu niestety to się nie sprawdza, bo ja mówię M, że trzeba kupić plyn i proszek do prania dla maluszka to on pyta po co?? Jak mowię, ze trzeba ciuszki poprać to on tez po co - przecież są nowe?? I gadaj z facetem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Zrobiłam ostatnio wywiad rodzinny
Moja mama przenosiła i mnie, i brata. Babcia mamę urodziła tydzień przed terminem, a ciocię tydzień po
Przeterminowanie się o tyle by mi odpowiadało, że jak dostanę po prostu skierowanie do szpitala, to wtedy bez stresu pojechałabym sobie rodzić do Krakowa tak jak mi się marzy...

A nie zapytałaś o płeć? 

ale zdecydowanie wolę mieć zrobioną lewatywę niż potem w trakcie porodu zrobić wiadomo co wiadomo gdzie... ubrudzić siebie, fotel i dziecko
Podobno można kupić jakiś zestaw do zrobienia lewatywy w domu... Ale nie mam pojęcia, jak to wygląda i jak miałabym to sobie sama zaaplikować 

ogólnie troszkę mnie ten fakt rozczarował, ale za miesiąc idę prywatnie na wizytę bo do przychodni nie udało mi się zapisać a o godz 6 nie będę wystawać na zimnie i czekać 

mąż mi zaraz na siłownie idzie, później do pracy, a ja zostaję sama z lekkim bajzlem w mieszkaniu i popołudniowo-wieczorną wizytą gości. Ciekawe czy to ogarnę wszystko