|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IV
Szukam czegoś mocno nawilżającego i zapobiegającego pierwszym zmarszczkom pod oczy.Najchętniej ze sklepu ZSK.
Zastanawiam się czy taki kompleks by się nadawał?KLIK |
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
witam się z Wami w kolejnej części
jesteście niesamowite ![]() jestem po trzykrotnym użyciu phenomenalnej mgiełki do włosów...umyłam je jak zwykle i spryskałam obficie włosy na całej długości oraz skalp...iiiiiiiiiii...jes tem całkiem zadowolona ...pachnie jak pelargonie latem na balkonie...włosy są miękkie i przyjemne w dotyku, najbardziej podoba mi się jednak efekt push up jaki daje ona na włosach :P naprawdę ładnie unosi je do góry, nic a nic nie obciąza włosów (no w końcu to mgiełka)...nie zauważyłam też żeby je prostowała lub podkreślała skręt fal...ale żeby nie było tak kolorowo to jest jeden spory minus...nie pomaga w rozczesywaniu włosów...brakuje jakiegoś "poślizgu"...więcej solo jej nie użyję bo zbyt dużo włosów sobie przez nią wyrwałam podczas czesania...szczególnie jak już wyschły... czy Wy też macie takie odczucia?? |
|
|
|
#153 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też miałam lip smackersa ale zapachy do mnie nie przemawiały poza watą cukrową:P co do oleju sama nie wiem nigdy nie piłam:P miałam taki z orzeszków ziemnych ale smakowicie pachniał![]() ![]() Cytat:
znacie może? używam na razie dwa tygodnie, codziennie rano i wieczorem. Ubytku malutko. Nawilża i skóra mięciutka jest![]() Cytat:
mgiełka brzmi zachęcająco zwłaszcza że mam zawsze problem z oklapniętymi włosami.
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz proszę jak ja nakładasz. Dzisiaj czeka mnie pierwsze psikanie i tak trochę nie wiem, jak się za to zabrać
|
|
|
#155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Lublinie słyszałam, że śpiewają 60zł za końcówki bez stylizacjiA co, chce się oleju z orzechów? Dać? Pamięć poprawiła się od orzechów? Cytat:
Łatwo się zmywa z włosów? Co do zapachów to jestem wyrozumiała, nic mi nie przeszkadza. Teraz kupiłam jagodowy i jest fajny
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, nie robi tego, ale skoro nie miała spełniac takiego zadania to nie uważam, że to jest to jej minusem. Mam od wczoraj hydrolat cytrynoway - ale on slicznie pachnie
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany tak przed slubem poplakalabym sie ![]() Ja nie lubie fryzjerow - nigdy mnie nie sluchaja, i tez teraz zapuszczam i nie podcinam :P zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja muszę poszukać jakiegoś małego salonu, może obetną mi końcówki, bo też mi się nie uśmiecha za to płacić 80zł ![]() Słyszałam, że olej z orzechów może troszke przyciemniać włoski więc zakodował się w mojej główce Dziękuje Ci bardzo Ale testuj to mi powiesz czy fajny ![]() Mówi się, że orzechy włoskie nie przypadkiem przypominają wyglądem ludźmi mózg, mają wiele minerałów i witamin, które wpływają korzystnie na prace mózgi i koncentracje Wpływają też dobrze na cere i układ krążenia ![]() O, to ja też spróbuje miodzik na włoski
|
|
#159 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do skórek to ja jak na razie nie obcinam Oleju z orzechów włoskich nie piłam. Za to mój szwagier jest na diecie i pije codziennie olej lniany. Cytat:
Cytat:
za biłabym gościa![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
||||||
|
|
|
#160 | |||||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Margo ale przygoda przed ślubem
|
|||||
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
buzia po nocy z mgiełką jest ładnie nawilżona, rozjaśniona, miękka
po pierwszym razie jestem na tak ![]() zrobiłam zakupy w matique, musiałam się wczoraj w nocy jakoś pocieszyć
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny? Jest cudny. Po nocy cera uspokojona, pory zwężone, odpowiednio nawilżona, matowa, jaśniutka I tłuczesz młotkiem codziennie orzechy? To i odstresowac się można Oj nawet nie chcę myśleć co jest w Wawie
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
jp91 nie zapycha Cie olej z orzechow?
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Zetuzetia, bardzo fajny ten krem pod oczy z kofeiną
Niestety nie zuzyłam całego, gdyż wysechł mi w tym pudełeczku, ale nałożyłam go parę razy i bardzo mi sie podoba, oczka mniej zmęczone, nie podrażnia, nawilża. Z jakiej on jest firmy![]() Mhm, co z moją paczuszką, dotarła do Ciebie Minęło już 10 dni od mojej wysyłki, czyżby zaginęła
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
No co Ty
On ma zaledwie do 20% kwasu oleinowego (różne źródła różnie podają głównie piszą 14%-28%) nie zapycha porów. Jest świetny dla cer tłustych, mieszanychCytat:
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
o joj to ja tez chce!
a do suchej sie nadaje? |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
to pod oczy kremik, nadaje się, nawilza i natłuszcza i moje umęczone od monitora oczka nabierają życia Oj przepraszam jesli pytałaś o olej orzechowy
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2012-02-09 o 12:18 |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak o olej, to moja wina bo ja nigdy nie cytuje tych wypowiedzi i potem sie kazdy gubi
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadaje
Zawsze możesz go czymś wzmocnić, np olejem migdałowym, arganowym. Ja mam przesuszone czoło i suchą brodę i jak najbardziej się sprawdza, nie czuję żadnego dyskomfortu.
|
#170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie dziś przespałam całą noc zawinięta w fole ręcznik z maseczką na głowie a balsamiki no już ich nie używam teraz mam figs&rouge i szukam jeszcze jakiegoś sztyftu naturalnego- słyszałam że całkiem niezły jest ten z alterry . Może znacie jakieś fajne naturalne sztyfty do ust?
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane przesyłam zdjęcie phenomenalnych nabytków. Wiem dużo tego, ale chciałam żeby na jakiś czas starczyło, tym bardziej że muszę zamawiać
Zaczynajmy od lewej: - mydełko Fresh Mint - całkiem przyjemne mydełko, choć nie tak kremowe jak LF. Ładnie pachnie. - rozgrzewający balsam do rąk Warming hand therapy - maźglnęłam się nim raz i nie do końca mnie powalił. Liczyłam, że będzie bardziej treściwy i tłuściutki - kremik pod oczy Happy eye area lightener - już o nim pisałam i się nim zachwycałam. Mógłby lepiej nawilżać, ale za to rozjaśnia cienie. - balsam do ciała Mommy-to-be i to podwójnie. Nie lubię balsamów do ciała, wolę oliwki. Ten jednak bardzo mi się spodobał. Fakt zapach i wydajność jako takie, ale nawilżenie i może nawet ujędrnienie jak najbardziej. - żel do biustu Deeply Firming - mamy chyba wszystkie Całkiem fajny wydajny kosmetyk, zobaczymy co zrobi z biustem, byle nie pustą skarpetkę z jajkim w środku - żel do mycia Haed-to-Toe - chyba największe rozczarowanie. Pięknie pachnie i delikatnie myje. Na tym koniec zalet. Bardzo ale to bardzo niewydajny! - oliwka New Born - na razie moge powiedzieć tylko tyle, że ładnie pachnie - ochronny balsam Everyday Cheek & Lip balm - dzisiaj Tomo testował będąc na sankach z dziadkiem. Chyba ok, policzki przynajmniej na razie nie płoną. - mydełka My First - jeszcze nietknięte ![]() - olejek do włosów Thin Hair oil remedy - o efektach jeszcze nie powiem, bo wiadomo trzeba poczekać. Ale ma coś w sobie, bo mam go w podwójnej ilości ![]() - mgiełka do włosów Nourishing hair mist - dzisiaj psiknęłam. Uniesienia nie widzę i trudno też powiedzieć o działaniu. Jestem teraz po hennowaniu, testuję szampony JMO i tak na prawdę trudno powiedzieć jak działa, bo włosy mam zupełnie inne. - krem do golenia Soothing shaving cream - mąż jeszcze nie próbował - łagodzący żel po goleniu Post Shave cooling gel - też jeszcze musi poczekać Ło ludzie ile pisania i jeszcze te dziwne nazwy Teraz tylko się smarować, psikać i myć Co do bloga. Chciałam pisać bloga o kosmetykach, jak tylko kupiłam pierwszy kosmetyk dr.Hauschka. Miałam od dłuższego czasu szkielet bloga, ale bez wpisów. Jakoś nie mogłam tego ruszyć i wreszcie zainspirowałyście mnie i mam już pierwszy post. Jeśli chcecie, na wspólnym też chętnie popiszę. Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko mojemu, który tyle potrzebował żeby dojrzeć.
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Korah, ten kremik jest z firmy 100% Pure.
Jp, mnie też on coś zrobił dziwnego pod okiem, ale później zeszło. |
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korah, a czy moja paczuszka do ciebie doszła? Powinna być już w poniedziałek, a dzisiaj czwartek, a ty nic nie mówisz.
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
Margoltka ty masz teraz filie Phenome w domu
![]() a bloga dodam do ulubionych |
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Jeśli chodzi o blog, to na razie wszystko jest jeszcze w proszku, dopiero ustalamy nazwę i mamy już komplet dziewczyn, ale niewykluczone, że przyda nam się jakaś pomoc. Dzięki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
życzę powodzenia!Dziweczyny a znacie może takie preparaty do włosów? :http://amargan.pl/produkt-olejek-arganowy/
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

jesteście niesamowite 
Już mam go na buzi, pomadke Lip Smackers, krem AA eco z rokitnikiem i oliwke hipp. Zdjęcia wrzucę jak wrócę z ferii, bo tu nie mam aparatu.
ale smakowicie pachniał
Napisz proszę jak ja nakładasz. Dzisiaj czeka mnie pierwsze psikanie i tak trochę nie wiem, jak się za to zabrać

Ostatnia moja wizyta u fryzjera była w październiku. Zapuszczam. Moja zaprzyjaźniona fryzjerka stwierdziła, że jeśli chcę mieć długie, to mam przestać co rusz do niej przychodzić. Końcówki odkąd intensywnie dbam przestały się rozdwajać, jedynie na odrastającej grzywce gdzieniegdzie się znajdzie jakiś nieszczęśnik, ale ona była ścinana ostatnio 1,5roku temu.
poplakalabym sie 

za biłabym gościa