|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
Jeżeli tylko masz taką możliwość to sobie zostań pewnie po co wdychać to cholerstwo, przez drzwi i tak przejdzie ten smród ... ja dzisiaj od rana walcze z pierogami - ruskimi - która się dołączy ![]() a no właśnie ja teraz czuje się super, dalej nie mam apetytu i mdłości może się pojawią na sekundę ale tak to całkiem nowo narodzona jezdem
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
są mdłości - źle, nie ma też źle i kto dogodzi ciężarówkom???
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe, no dobra nie przejmuję się aż tak bardzo, chciałam tylko żeby ktoś mnie pocieszył
Właściwie jeśli to ma być koniec mdłości, to jestem przeszczęśliwa! Tylko dziwi mnie to, bo przyjmuję luteinę, która wzmacnia te objawy... DOBRA, KONIEC! ![]() U nas już niedoszły mąż załatwił panią do sprzątania, bo ja tak zalegam ze wszystkim
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
zabawne to właśnie, chociaż mnie jak przeszły mdłości, nie pomyślałam ani razu, że coś jest nie tak. Postanowiłam się tylko najeść i tak też czynię do dnia dzisiejszego
Dlatego muszę tylko do sklepu po drożdże skoczyć, bo w z związku z tym że dziś Narodowy Dzień Pizzy (podobno ), na obiad będzie pizza!
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynyki, poczytuje was regularnie ale od 2 dni mam takie bole brzucha-żołądka ze nie mam sily sie udzielac. nie wiem o co chodzi czy to od jedzenia czy jak. tylko chleb z maslem mi wchodz i jajko i jakas zupa.wczoraj zrobilam zurek na rosole bez niczego tylko z jajkiem.
i jeszcze wczoraj pilam rumianek, miete, cole i nic nie pomagalo. mdlosci mam mniejsze chyba przechodza juz.ale ten brzuch. nie wiem o co chodzi.
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Ale zaczęłyście gnać do przodu!
W doczytywaniu jestem na etapie psów i wózków więc jeszcze jakieś 4-5stron do przeczytania :P Jem właśnie śniadanko pt. bułka z masłem i zaczynamy dziś 11tc ![]() Jutro wreszcie ide zrobić wsie badania krwi, 195zł;/ a w środe USG ![]() Dziewczyny ale wczoraj jadłam pyszniastą pizze włoską w Lublinie!! aż mi sie przypomniały tegoroczne włoskie 3miesięczne wakacje . Chłop znalazł specjalnie dla mnie bo mu jęczałam że w Poslce to pizzy nie potrafia zrobić bo ciasto takie grube i samą mąkę w nim czuć:P aż mam ochotę dziś znów tam pojechać!! no po prostu niebo w gebie!
|
#1747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Średnie ciśnienie tętnicze: Dorosły: 120 mmHg – ciśn. skurczowe (SYS – Systole) 80 mmHg – ciśn. rozkurczowe (DIA – Diastole) Jeśli do endokrynologa idziesz prywatnie a nie na NFZ to warto mieć ze sobą badania zrobione TSH, FT4 ewentualnie ATPO i ATG. Bo tak zapłacisz za wizytę gdzie dostaniesz zlecenie na wykonanie badań "(też płatnych). Jeśli zaś na NFZ to inna sprawa, warto iść aby dała ci zlecenie na bezpłatne badania Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-02-09 o 10:53 |
|
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide na NFZ musze tylko po skierowanie własnie do tego na NFZ iść do lekarza pierwszego kontaktu i ze skierowaniem do doktorka endo i mam taką kartke od ginki co mam mu pokazać i tam napisane ze w ciąży jestem i ze podejrzewa ze mam tarczyce i ze mama miała moja tysz i takie tam
no i lekarz pierwszego kontaktu ma mi wypisac tez skierowanie właśnie na to TSH o! no tak jest właśnie
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie ... dobre pytanie ale może niech będą minimalne >? taki kompromis zapodamy ![]() Cytat:
axxxa kochana odpoczywaj i może skonsultuj z ginem swym tę dolegliwość
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
gda
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
no to witaj w klubie.. w zamian za 4 dni bez załatwiania się dzisiaj wisze na kibelku;/
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
gda
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja znowu bardzo dużo piję, odkąd jestem w ciąży to mam ciągle pragnienie.
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
ojoooj biedne dziewczyneczki jak nie sraczka to rzygaczka
mnie muliło niedawno troszkę no ale przeszło już tez ciągle chce mi się pić ale w pracy zapominam o tym no bo zajęta jestem i własnie dzisiaj tylko jedną herbatkę wypiłam a sikałam juz 7 razy!!!! chyba miałą troche racji doktorka ze spuchłam bo mi sie woda zatrzymała w sumie nie dzieiw sie jak tyle zuopek chinskich opędzlowałam we wtorek ( chociaż nie przepadam i nigdy nie jem )
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj troszke przymula, ale to chyba od drożdży, chyba zapach mi żołądek podrażnił, bo teraz śmierdzą dla mnie nieziemsko
Co do picia, to na pewno pije więcej. Przed ciążą bardzo mało piłam, a teraz się pilnuję i staram się wypijać z litr różnych napojów dziennie (woda, herbatka, sok z malin). Do łazienki częściej biegam, ale chyba nie tak często jak Wy :P Nie wiem od czego to zależy... Ile razy wstajecie do łazienki w nocy? Ta czynność mnie najbardziej męczy, bo nawet jak chce mi się do łazienki to usilnie przekonuje sie przez sen, że nie trzeba, a tu pęcherz prawie wybucha
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
Mi się niestety przychorowało trochę Opaska, Bika, Witam nowe mamuśki, gratuluję serdecznie ![]() Agnes, mnie lekarz zawsze tak naciska, ale nie martw się, to niczemu nie szkodzi. W ten sposób lekarz sprawdza twoje jajniki - dociska je od zewnątrz, żeby w środku móc je dotknąć drugą ręką mniej więcej, albo tylko od zewnątrz naciska, bo jeśli one bolą to znaczy, że jest stan zapalny. Dzidzi nic to nie szkodzi niegrzeczna, ja toxo już mam na koncie, jak byłam mała, to chorowałam, bo mieszkałam w domu - koty wychodzące. Z badań wyszło, że mam bardzo dużo przeciwciał, ale przedtem byłam u weterynakrza z moją kicią i lekarz pwiedział, żeby się tym nie zamartwiać - mycie rąk, owoców i warzyw, dokładna obróbka termiczna mięsa i jajek wystarczy w zupełności Baobabek, mam nadzieję, że szybko nam to choróbsko wstrętnev przejdzie! Dużo zdrówka Martarysiu, o śledzie to ja bym się nie martwiła, bo przecież to jest najpopularniejsza zachcianka ciążowa Może nie moja akurat, ale wielu innych kobiet, więc na pewno nie są groźne.---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Ja wstaje siku w nocy tylko raz i w ogóle siusiam tyle co zwasze, ale ja zawsze dość dużo siusiam, bo jestem przyzwyczajona do wypicia ok 2l wody + ok.4 herbatki i soczki dziennie. |
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
O matko, zazdroszcze... u mnie sterta prania juz sufitu prawie sięga, że nie wspomne o naczyniach i braku obiadu na dziś, choc przekonal mnie światowy dzień pizzy... bedzie pizza!!! Ale za taka panią do sprzatania królestwo bym dała.... A jeśli chodzi o siku to wstaje 2 max. 3 razy w nocy, też mnie to meczy, ale podobno nie mozna powstrzymywać wiec wstaje...
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na wynik drugiej bety i zaraz tu osiwieje, ciagle tylko klikam "odśwież" i nic
|
#1761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale dziś mam podły nastrój
wkurzam się o byle g*** namoczyłam sobie pranie, zamierzałam zabrać sie za obiad (choć nie chce mi się okropnie i znów mój bunt w stosunku do robienia wszystkiego w domu się wzmaga; kurczę mężul nawet po śniadaniu talerzyka i kubka do zlewu nie odstawił zostawiając całą kuchnię w okruszkach, a to działa na mnie jak płachta czerwona na byka...) a tu wody nie ma! więc pranie porobine, obiad ugotowany... Cytat:
z chęcią ewakuowałabym się do rodziców, ale teraz to nawet nie powinnam. Moja mama od pn do śr opiekowała się dziećmi znajomych i wczoraj okazało się, że jedno z nich ma ospę. Co prawda nie widziałam się z mamą w tym tygodniu, ale była u mnie siostra, która mieszka z rodzicami i już panikara zachodzę w głowę, czy mogłam coś złapać? kiedyś sądzono, że na ospę choruje się tylko raz (w dzieciństwie przez to przechodziłam, zresztą chyba tylko świnki nie miałam), ale wiadomo to, jak się wszystko mutuje? Cytat:
Cytat:
BTW ponawiam pytanie: co sądzicie o owocach morza (krewetki) na pizzy? można? Cytat:
|
|
|
#1762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej kobitki
ufff..co do pytania o siusiu to ja wstaje tylko raz, ale za to przed spaniem ide z 5 razy![]() dzis na obiadek mam ziemniaczki,mizerie \ogolnie nie czuje sie za dobrze a tu tyle dzis roboty, remont trwa i mam juz dosyc tego bałaganu:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem czy można na pizzy krewetki pewnie tak ale ja sie akurat tym nie interesowałąm bo mam uczulenie na owoce morza i nie jem tak czy soiak :G
znowości: mam znowu zgagę i mnie znowu muli bleeeeeeee |
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Dzień pizzy? Mmmm zrobiłabym, ale... nie chce mi się
Ja piję za mało... staram się, ale słabo mi to wychodzi. Co za tym idzie, mało sikam, w nocy nie chodzę w ogóle. Powinnyśmy ze 2 litry płynów przyjmować. Pani do sprzątania u mnie też by się przydała. Również stos prania leży. Mężuś pomaga jak może, ale on bałaganu nie widzi. Wszystko co przyniesie kładzie tam gdzie akurat jest wolne miejsce. Skończy sok w kartoniku czy mleko to ten kartonik może tak leżeć i leżeć, on tego nie widzi, podczas gdy mnie nosi. Także od sprzątania to raczej ja jestem. axxxa to masz niewesoło. Oby przeszło. Bika83 ![]() Dziewczyny co planujecie na walentynki? (hm możliwe że już to poruszałyśmy Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-02-09 o 12:33 |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na obiad na pewno placki ziemniaczane, bo za mną chodzą.
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Wiadomo, surowych owoców morza nie można jeść) Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2012-02-09 o 12:41 |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wstaje "jeszcze" siusiu w nocy
ale wiem ze pod koniec ciazy bede zastanawiala sie nad spaniem na wuceku :P ![]() dzisiaj dzien pizzy?? hmm byla ostatnio dzisiaj rybka kapusta kiszona i ziemniaczki po za tym nic mi sie nioe chce NIC pranie wysuszone sobie wisi i czeka.. caly kosz brudow az sie prosi o wypranie ale mnie sie nie chce.. nigdy tak nie mialam ja zawsze skora do sprzatania ogolnie pelna energi teraz tak zamulam...
|
|
|
|
#1768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
maggie )Cytat:
je ... placki !!!! chcę placki z marchewką !!!! Kurna a narobiłam pierogów 0- kto to zje .. ide trzeć ziemniaki ![]()
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się nawet nie chce wypowiadać w temacie sprzątania bo u mnie bajzel jak nigdy masakra wchodze do domu i rzygac mi sie chce ale kurde ONY osttatnio do późna pracuje nie ma czasu sprzątnąć a ja siły nie mam przychodze z pracy kłade si i tak mi sie zostaje do 3 w nocy potem się męczę przez godzine i spie znowu do 7 rano
więc u mnie nie poprane, nie ugotowane i nie posprzatane masakra!a na obiad moze dzisiaj zrobie ogórkową bo kurde tyle razy zamierzałam i a ni raz nie zrobiłąm nie wspomne o brokułowej kremie co tydzien sie zabieram i nadal nie jadłam jej hahahhaa i jeszcze chce mi się łązanek i pierogów ruskich bo mi konczi smaka narobiłą no to plam mam dzisiaj koniecznie ogórkowa, jutro z mięska z ogórkowej azanki a wsobotę moze gołąnki albo te ruskie zapodam bo kocham ruskie i robię pyszne nie chwaląc się
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wstaje raz albo dwa razy w nocy zależy .... ale ogólnie duzo pije herbatki lub wody bo to jedyne napoje które przechodzą przez gardło ![]() a i zamówiłam sobie ten kalendarz ciąży, teraz w zwykłym biurowym teoretycznie służbowym notowałam wsio ale przepiszę sobie do takiego ładniutkiego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

własnie ... dobre pytanie