Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 12:53   #1771
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Ja wstaję w nocy tylko raz. Najgorsze że potem nie mogę od razu zasnąć... Kiedyś wystarczyło że przyłożyłam głowę do poduszki.
A później regularnie o 5 rano budzi nas pies sąsiadów wyjący przeraźliwie za ścianą i leżę tak do 6 kiedy to wstaję szykować się do pracy Mam cudne poranki Dziwie się że w ciągu dnia jestem bardziej wyspana niż przed stanem błogosławionym. No ale wcześniej mnie zmula wieczorem - już po 21 staję się strasznie senna. Nawet M jak miłość nie mogę do końca obejrzeć
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:53   #1772
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja się nawet nie chce wypowiadać w temacie sprzątania bo u mnie bajzel jak nigdy masakra wchodze do domu i rzygac mi sie chce ale kurde ONY osttatnio do późna pracuje nie ma czasu sprzątnąć a ja siły nie mam przychodze z pracy kłade si i tak mi sie zostaje do 3 w nocy potem się męczę przez godzine i spie znowu do 7 rano więc u mnie nie poprane, nie ugotowane i nie posprzatane masakra!

a na obiad moze dzisiaj zrobie ogórkową bo kurde tyle razy zamierzałam i a ni raz nie zrobiłąm nie wspomne o brokułowej kremie co tydzien sie zabieram i nadal nie jadłam jej hahahhaa i jeszcze chce mi się łązanek i pierogów ruskich bo mi konczi smaka narobiłą no to plam mam dzisiaj koniecznie ogórkowa, jutro z mięska z ogórkowej azanki a wsobotę moze gołąnki albo te ruskie zapodam bo kocham ruskie i robię pyszne nie chwaląc się

przez Ciebie pół dnia w kuchni spędziłam ... jakbym wiedziała, że w sobote produkcja u Cię ruszy nie brałabym się za nie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:53   #1773
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Nie wszystkie owoce morza są wskazane, ale krewetki jak najbardziej można. Także smacznego.
(Wiadomo, surowych owoców morza nie można jeść)
Aguś dzięki za odp. jutro jeszcze dopytam gina, co i jak.
A poza tym w kwestii diety staram się nie zwariować i jem wszystko (mięsa i ryb surowych nigdy nie jadłam, serek pleśniowy odstawiłam, choć mi żal, ale czego sie nie robi dla dzidka..) Tylko taką mam ochotę na piwko niepasteryzowane albo grzańca albo dobre winko czerwone.... kiedyś mi lekarz zalecił picie lampki wina dziennie bo mam bardzo niskie ciśnienie i ciągle mi zimno (nos, stopy, dłonie to jak kawałeczki lodu) a tu wyrzec się trzeba... jeszcze tylko półtora roku... i sobie poużywam..

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 12:54   #1774
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Ale z Was dziewczyny wspaniałe kucharki!
Ja tak mało gotuje, rodzice mieszkają piętro niżej to chodzę do nich na obiad. W sumie dopiero kuchnię zrobiliśmy... jak Was czytam to mam ochotę podszkolić się w gotowaniu
Stary 2012-02-09, 12:59   #1775
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja w nocy sikałam jak do tąd 1 raz ale od wczoraj dwa sikam
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:01   #1776
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj troszke przymula, ale to chyba od drożdży, chyba zapach mi żołądek podrażnił, bo teraz śmierdzą dla mnie nieziemsko
Co do picia, to na pewno pije więcej. Przed ciążą bardzo mało piłam, a teraz się pilnuję i staram się wypijać z litr różnych napojów dziennie (woda, herbatka, sok z malin). Do łazienki częściej biegam, ale chyba nie tak często jak Wy :P Nie wiem od czego to zależy...
Ile razy wstajecie do łazienki w nocy? Ta czynność mnie najbardziej męczy, bo nawet jak chce mi się do łazienki to usilnie przekonuje sie przez sen, że nie trzeba, a tu pęcherz prawie wybucha
Najczęściej dwa razy. Zależy o której się położę. Czasem uda się, że raz.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A ja czekam na wynik drugiej bety i zaraz tu osiwieje, ciagle tylko klikam "odśwież" i nic jestem cała w stresie

Ja miałam takiego samego stresa przed tymi wynikami. Dlatego teraz nie robiłam wcale. ANI RAZU.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:03   #1777
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a i zamówiłam sobie ten kalendarz ciąży, teraz w zwykłym biurowym teoretycznie służbowym notowałam wsio ale przepiszę sobie do takiego ładniutkiego
w ubiegłym tygodniu kupiłam sobie taki dziennik http://www.empik.com/w-oczekieaniu-n...2992,ksiazka-p
ale średnio jestem zadowolona.
nie przejrzałam dokładnie, bo mi się słabo zrobiło w księgarni, i troszkę załuję. Więcej przydatnych rad oczekiwałam np. wskazówek kiedy zacząć rozglądać za wózkiem, rad w kwestii wyprawki (co i ile czego), opisów, co dzieje się z dzieckiem w poszczególnych tygodniach. No nic.. trudno.. Innego i tak w empiku nie znalazłam, a jakoś nigdy nie byłam fanką zakupów przez internet. Zawsze wolę dotknąć, obmacać, przejrzeć, przymierzyć...

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ale z Was dziewczyny wspaniałe kucharki!
Ja tak mało gotuje, rodzice mieszkają piętro niżej to chodzę do nich na obiad. W sumie dopiero kuchnię zrobiliśmy... jak Was czytam to mam ochotę podszkolić się w gotowaniu
ze mnie kucharka kiepska. nie lubię tego robić (co innego pieczenie ciast), ale odkąd jesteśmy małżeństwem i mieszkamy sami, niestety mus. Tż chwali to, co robię (podobno zjadliwe i smaczne) ale mimo to nie przepadam za gotowaniem i nie czuję bluesa tej kwestii.
nakręciłyście mnie na pierożki (mama robi przepyszne, więc już u Niej zamówiłam), naleśniki (może jutro zrobię na obiad?) gołąbki (chyba na przyszły tydzień sobie zostawię).

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:07   #1778
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
w ubiegłym tygodniu kupiłam sobie taki dziennik http://www.empik.com/w-oczekieaniu-n...2992,ksiazka-p
nie przejrzałam dokładnie, bo mi się słabo zrobiło w księgarni, i troszkę załuję. Więcej przydatnych rad oczekiwałam np. wskazówek kiedy zacząć rozglądać za wózkiem, rad w kwestii wyprawki (co i ile czego), opisów, co dzieje się z dzieckiem w poszczególnych tygodniach. No nic.. trudno.. Innego i tak w empiku nie znalazłam, a jakoś nigdy nie byłam fanką zakupów przez internet. Zawsze wolę dotknąć, obmacać, przejrzeć, przymierzyć...

Ja zamówiłam inny ale bardziej chodzi mi o zapiski moich odczuć, oczekiwań, nastroi czy też wklejania zdjęć maluszka. Książki o etapach ciąży mam więc nie łączę tych tematów
ale za temat wózka to pewnie po połówce się zabierzemy
Stary 2012-02-09, 13:10   #1779
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Aguś dzięki za odp. jutro jeszcze dopytam gina, co i jak.
A poza tym w kwestii diety staram się nie zwariować i jem wszystko (mięsa i ryb surowych nigdy nie jadłam, serek pleśniowy odstawiłam, choć mi żal, ale czego sie nie robi dla dzidka..) Tylko taką mam ochotę na piwko niepasteryzowane albo grzańca albo dobre winko czerwone.... kiedyś mi lekarz zalecił picie lampki wina dziennie bo mam bardzo niskie ciśnienie i ciągle mi zimno (nos, stopy, dłonie to jak kawałeczki lodu) a tu wyrzec się trzeba... jeszcze tylko półtora roku... i sobie poużywam..
Jejku ale mi ulzylo, myslałam, że tylko ja tak mam, że chce mi się piwa. Ja to mam taką ochote na piwo, że szok normalnie z pół butelki to bym duszkiem wypiła... W ogóle ogladam teraz ostry duzur na tvn i poród był, z komplikacjami, masakra...
Stary 2012-02-09, 13:13   #1780
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no mi tak ze dwa tygodnie temu się zachciało piwa ale ja ogólnie nie pije jeden reds i pod stołem leżę a ONY pił piwo i mi sie tak zachciało ukradłam mu łyka i mi przeszło a palić mi sie jakos od 3 dni nie chce wcale juz bo wczesniej bywało ze tak mi sie chciało ale nie paliłam zeby nie było dzidek najważniejszy jest
Stary 2012-02-09, 13:13   #1781
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
ja bardzo chciałam sobie kupić "Dzienniczek ciąży" o którym wspominałyście, ale własnie jest tylko na allegro, nie ma gdzie pomacać i obejrzeć
Poza tym poirytowałam się wczoraj, byłam chyba w 10 sklepach, żeby kupić sobie teczuszkę (A5) na zatrzask na dokumenty ciążowe. Zawsze jak jastem u gina, wszystkie kobietki wyjmują swoje eleganckie teczki a mnie się wszystko wala w torbie I co? I w całym mieście nie mogę znaleźć czegoś takiego, choć zapewne kosztuje ze 3 zł A jutro już chciałam pochwalić się na wizycie że taka porządna jestem :/

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:15   #1782
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Ja miałam takiego samego stresa przed tymi wynikami. Dlatego teraz nie robiłam wcale. ANI RAZU.
Za dużo moich nerwów pochłonęły starania, więc teraz muszę mieć PEWNOŚĆ że jest ok
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:16   #1783
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o jeżuniu.... jezdem znowu taaaka głodna! zjadłam od rana: w domu sucha krome chleba, w pracy banana - zmuliło mnie, za chwile jogurt truskawkowy 7 zbóż - zmuliło mnie, potem próbowałam pizze pyszną zjeść - zapach mnie odrzucił szynki, próbowałam pomidora zjeść - zmuliło mnie , zjadłam serek wjejski - wszedł bez problemu teraz mnie znowu ssie i burczy mi w brzuchu mam jabłko banana i pomidora banan z pomidorem odpada ( patrz wyżej) jabłko spróbuję może? moze przejdzie....
Stary 2012-02-09, 13:17   #1784
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Tak was czytam o tym sprzątaniu, czyżby ta sterta prania i prasowania to była jakaś mega epidemia. U mnie to samo, mam wstręt wchodzenia do łazienki a w niej masakroza. Może w sobotę jeszcze więcej energii dostanę i coś do pralki wrzucę tylko później jak pralka kończy pranie to mi się go rozwieszać nie chce. Strasznie rozmemłany człowiek jest w tych pierwszych tygodniach ciąży.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:17   #1785
Asiuulka89
Zakorzenienie

teraz jeszcze piwa mi sie nie chce ale jak pomysle o tych uplanych dmiach latem co sie pilo zimne z soczkiem tooo juz mnie bierze
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:20   #1786
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Adunia w teskaczu kupisz na bank na stoisku papierniczym ja sobie tez kupię w sobotę jak będę ino w realu jejeje

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
teraz jeszcze piwa mi sie nie chce ale jak pomysle o tych uplanych dmiach latem co sie pilo zimne z soczkiem tooo juz mnie bierze
ooo nieeeeee no teraz do dałaś do pieca wtedy to i mi sie zachce na bank piwa ale juz bym pragnęła kiełbaskę z grilla z kromeczką taką tysz przypieczoną i szaszłyczka pysznego mniam mniaaaam
Stary 2012-02-09, 13:20   #1787
Konczita
Zakorzenienie

ehhh to latem będziemy miały jazdy kochane ... takie piweczko na ogródeczku ... a tu nic ... zostanie nam popatrzyć jak pozostali się degustują i robić za kierowców wypada
Stary 2012-02-09, 13:27   #1788
lukrecja_25
Wtajemniczenie

w ostatecznej ostateczności walnąc se bezalkoholowe chociaz ja sie tsakim tez raz upiłam
Stary 2012-02-09, 13:28   #1789
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tak was czytam o tym sprzątaniu, czyżby ta sterta prania i prasowania to była jakaś mega epidemia. U mnie to samo, mam wstręt wchodzenia do łazienki a w niej masakroza. Może w sobotę jeszcze więcej energii dostanę i coś do pralki wrzucę tylko później jak pralka kończy pranie to mi się go rozwieszać nie chce. Strasznie rozmemłany człowiek jest w tych pierwszych tygodniach ciąży.
Mam tak samo, cały dzień mi schodzi, żeby pranie wrzucić do pralki, później, żeby je wyjąć i rozwiesić. Później wisi sobie biedne baaaaarrrdzo długo, aż w końcu zlituje się i poprasuje. Cały proces trwa około tygodnia Po czym należy go powtórzyć ponownie
Stary 2012-02-09, 13:31   #1790
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh to latem będziemy miały jazdy kochane ... takie piweczko na ogródeczku ... a tu nic ... zostanie nam popatrzyć jak pozostali się degustują i robić za kierowców wypada
eeee tam...da się przeżyć a wiem co mówię, bo przeca mam już dziecię wrześniowe, a za kierowcę często sama na ochotnika robię i jakoś nie jest to jakiś dramat
zostaną nam zimne soczki i woda z cytrynką i lud no i jako, że to lato będzie to jeszcze koktajle owocowe ze świeżych owoców
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:32   #1791
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze mają teraz ci faceci, zawsze wie, że nie pije i wróce, nawet się pytać nie musi. Ja uwielbiam piwo z sokiem ibirowym. Kupuje bezalkoholowe i dolewam duużo soczku i nie czuje różnicy. Albo Karmi
Stary 2012-02-09, 13:32   #1792
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mam tak samo, cały dzień mi schodzi, żeby pranie wrzucić do pralki, później, żeby je wyjąć i rozwiesić. Później wisi sobie biedne baaaaarrrdzo długo, aż w końcu zlituje się i poprasuje. Cały proces trwa około tygodnia Po czym należy go powtórzyć ponownie
moja koleżanka stwierdziła, że pranie i prasowanie to neverending story
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:35   #1793
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ooo jabłuszko dało radę weszło i nie mówi ze nie chce w brzuchu zostać
Stary 2012-02-09, 13:37   #1794
Almariel
Zakorzenienie

Ja prasuję tylko mężowi koszule do pracy, a tak to nic więcej zazwyczaj. Nie chciałoby mi się wszystkiego prasować.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:40   #1795
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja prasuję tylko mężowi koszule do pracy, a tak to nic więcej zazwyczaj. Nie chciałoby mi się wszystkiego prasować.
tak jak i ja mam zdolnoś do rozwieszania prania w taki sposób ze wyglada ja wyjęte z pod żelazka wiadomo jakie gacie eleganckie onego albo koszule no to prasuje ale to jak potrzeba to zelazko w ruch a nie ze hurtem zeby było poprasowane a bluzki jakies dresy to są na mnie w tym momencie tak opięte ze sie prasują na mnie
Stary 2012-02-09, 13:53   #1796
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kuuuurza stopa, ale miałam czytania że aż sie zmęczyłam i zaś nie pamiętam co ja komu miałam napisać
Ktoś tam wspominał że ma bardzo wysokie ciśnienie 122/84.
Prawie padłam ze śmiechu bo chciałabym takie mieć.
Teraz w ciąży mam tak około 132/84 bo chłop mnie nie wbiurwia, a przed ciążą miałam 145/93.
To było dopiero wysokie ciśnienie.
Jak ostatnio byłam na wizycie u gina to chyba mu spierdykałam ciśnieniomierz bo wypisywał ERROR, a dodam że miałam taki stres że miałam chyba ciśnienie 1000/500

A co do pizzzzzzzyy, mmmmmm narobiłyście smaka i jutro mężula wysyłam po składniki (bo ja musze leżeć w wiekszosci czasu) a potem bede robić

Tak sie zastanawiam skąd klikacie, może niektore z nas mijają sie na drodze a o tym sie nie wie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:07   #1797
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dlatego noszę ubrania, których prasować nie trzeba A mąż koszule prasuje sobie sam.
Za piwem nigdy nie szalałam, ogólnie za alkoholem.
Kiedy już byłam w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam wypiłam sporo wina (miałam imieniny), do tego paliłam shishę chociaż rzadko mi się to zdarza. Potem miałam wyrzuty sumienia
Za to moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 5 miesiącu. Brała cały czas tabletki antykoncepcyjne, dlatego nie zdziwił ją brak okresu. Chodziła na siłownie, nie uważała na to co je itd. Dziecko zdrowe i duże!
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 14:16   #1798
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Iwoncia no ja wiem ze takie ciśnienie to normalne jest i mówie babce ze ja mam normalnie takie 124/80 a raz miałąm takie 180/120 ale to dlatego ze sie zestresowałam wynikami a mam nerwice lękową i mi ciśnienie tak sakcze i mi powiedzieli w szpitalu ze mam nadciśnienie kupiłam se ciśnieniomierz na drugi dzien i mierze od 2 miesięcy i mam zawsze 124/80 czasem mam 114/70 no a ta mi mówi ze jak na ciąże to strasznie wysokie ze 90 na 60 powinnammiec.. to bym chyba umarła z takim ciśnieniem

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

nom ja jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to się nawaliłam martini z kolezanką na jej imieninach bardzo sie nawaliłamz racji ze nie piję zwykle a wychlałyśmy przez noc litrowe martini własnie no a za tydzien sie dowiedziałam ze mamą będę
Stary 2012-02-09, 14:19   #1799
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
eeee tam...da się przeżyć a wiem co mówię, bo przeca mam już dziecię wrześniowe, a za kierowcę często sama na ochotnika robię i jakoś nie jest to jakiś dramat
zostaną nam zimne soczki i woda z cytrynką i lud no i jako, że to lato będzie to jeszcze koktajle owocowe ze świeżych owoców

no to mamy naszą teściarę która już przerabiała temacik będziemy się na dobrych radach i doświadczeniach wzorować - ale z drugiej strony taka mineralka podgazowana z mięta i limonką i da się żyć

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dobrze mają teraz ci faceci, zawsze wie, że nie pije i wróce, nawet się pytać nie musi. Ja uwielbiam piwo z sokiem ibirowym. Kupuje bezalkoholowe i dolewam duużo soczku i nie czuje różnicy. Albo Karmi

Ja wystrzegam się całkowicie nawet bezalkoholowego ... dla dzidzi rzecz jasna ...
Stary 2012-02-09, 14:20   #1800
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie a powiem Ci że nie wiem jak ta pizzeria się nazywa, bo nawet żadnego szyldu z nazwą nie widziałam, tylko mała tabliczka z włoską flagą i napisem PIZZA a znajduje się do na osiedlu domków jednorodzinnych i to raczej takie miejsce dla osób które po prostu je znają, bo żadnych reklam ani nic więc trafić bez dokładnego adresu nie ma szans.
a to koło Zemborzyckiej/Kunickiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości