|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Ja wstaję w nocy tylko raz. Najgorsze że potem nie mogę od razu zasnąć... Kiedyś wystarczyło że przyłożyłam głowę do poduszki.
A później regularnie o 5 rano budzi nas pies sąsiadów wyjący przeraźliwie za ścianą i leżę tak do 6 kiedy to wstaję szykować się do pracy Mam cudne poranki Dziwie się że w ciągu dnia jestem bardziej wyspana niż przed stanem błogosławionym. No ale wcześniej mnie zmula wieczorem - już po 21 staję się strasznie senna. Nawet M jak miłość nie mogę do końca obejrzeć |
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez Ciebie pół dnia w kuchni spędziłam ... jakbym wiedziała, że w sobote produkcja u Cię ruszy nie brałabym się za nie
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym w kwestii diety staram się nie zwariować i jem wszystko (mięsa i ryb surowych nigdy nie jadłam, serek pleśniowy odstawiłam, choć mi żal, ale czego sie nie robi dla dzidka..) Tylko taką mam ochotę na piwko niepasteryzowane albo grzańca albo dobre winko czerwone.... kiedyś mi lekarz zalecił picie lampki wina dziennie bo mam bardzo niskie ciśnienie i ciągle mi zimno (nos, stopy, dłonie to jak kawałeczki lodu) a tu wyrzec się trzeba... jeszcze tylko półtora roku... i sobie poużywam..
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Ale z Was dziewczyny wspaniałe kucharki!
Ja tak mało gotuje, rodzice mieszkają piętro niżej to chodzę do nich na obiad. W sumie dopiero kuchnię zrobiliśmy... jak Was czytam to mam ochotę podszkolić się w gotowaniu
|
|
|
|
#1775 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w nocy sikałam jak do tąd 1 raz ale od wczoraj dwa sikam
|
|
|
|
#1776 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Ja miałam takiego samego stresa przed tymi wynikami. Dlatego teraz nie robiłam wcale. ANI RAZU. |
||
|
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale średnio jestem zadowolona. nie przejrzałam dokładnie, bo mi się słabo zrobiło w księgarni, i troszkę załuję. Więcej przydatnych rad oczekiwałam np. wskazówek kiedy zacząć rozglądać za wózkiem, rad w kwestii wyprawki (co i ile czego), opisów, co dzieje się z dzieckiem w poszczególnych tygodniach. No nic.. trudno.. Innego i tak w empiku nie znalazłam, a jakoś nigdy nie byłam fanką zakupów przez internet. Zawsze wolę dotknąć, obmacać, przejrzeć, przymierzyć... Cytat:
nakręciłyście mnie na pierożki (mama robi przepyszne, więc już u Niej zamówiłam), naleśniki (może jutro zrobię na obiad?) gołąbki (chyba na przyszły tydzień sobie zostawię).
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam inny ale bardziej chodzi mi o zapiski moich odczuć, oczekiwań, nastroi czy też wklejania zdjęć maluszka. Książki o etapach ciąży mam więc nie łączę tych tematów ale za temat wózka to pewnie po połówce się zabierzemy
|
|
#1779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
no mi tak ze dwa tygodnie temu się zachciało piwa
ale ja ogólnie nie pije jeden reds i pod stołem leżę a ONY pił piwo i mi sie tak zachciało ukradłam mu łyka i mi przeszło a palić mi sie jakos od 3 dni nie chce wcale juz bo wczesniej bywało ze tak mi sie chciało ale nie paliłam zeby nie było dzidek najważniejszy jest
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym poirytowałam się wczoraj, byłam chyba w 10 sklepach, żeby kupić sobie teczuszkę (A5) na zatrzask na dokumenty ciążowe. Zawsze jak jastem u gina, wszystkie kobietki wyjmują swoje eleganckie teczki a mnie się wszystko wala w torbie I co? I w całym mieście nie mogę znaleźć czegoś takiego, choć zapewne kosztuje ze 3 zł |
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
o jeżuniu.... jezdem znowu taaaka głodna! zjadłam od rana: w domu sucha krome chleba, w pracy banana - zmuliło mnie, za chwile jogurt truskawkowy 7 zbóż - zmuliło mnie, potem próbowałam pizze pyszną zjeść - zapach mnie odrzucił szynki, próbowałam pomidora zjeść - zmuliło mnie , zjadłam serek wjejski - wszedł bez problemu
teraz mnie znowu ssie i burczy mi w brzuchu mam jabłko banana i pomidora banan z pomidorem odpada ( patrz wyżej) jabłko spróbuję może? moze przejdzie....
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Tak was czytam o tym sprzątaniu, czyżby ta sterta prania i prasowania to była jakaś mega epidemia. U mnie to samo, mam wstręt wchodzenia do łazienki a w niej masakroza. Może w sobotę jeszcze więcej energii dostanę i coś do pralki wrzucę tylko później jak pralka kończy pranie to mi się go rozwieszać nie chce. Strasznie rozmemłany człowiek jest w tych pierwszych tygodniach ciąży.
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jeszcze piwa mi sie nie chce ale jak pomysle o tych uplanych dmiach latem co sie pilo zimne z soczkiem tooo juz mnie bierze
|
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Adunia w teskaczu kupisz na bank na stoisku papierniczym ja sobie tez kupię w sobotę jak będę ino w realu
jejeje ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
wtedy to i mi sie zachce na bank piwa ale juz bym pragnęła kiełbaskę z grilla z kromeczką taką tysz przypieczoną i szaszłyczka pysznego mniam mniaaaam
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh to latem będziemy miały jazdy kochane ... takie piweczko na ogródeczku ... a tu nic ... zostanie nam popatrzyć jak pozostali się degustują i robić za kierowców wypada
|
#1788 |
|
Wtajemniczenie
|
w ostatecznej ostateczności walnąc se bezalkoholowe
chociaz ja sie tsakim tez raz upiłam |
|
|
|
#1789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zostaną nam zimne soczki i woda z cytrynką i lud no i jako, że to lato będzie to jeszcze koktajle owocowe ze świeżych owoców
|
|
|
#1791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo jabłuszko dało radę weszło i nie mówi ze nie chce w brzuchu zostać
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prasuję tylko mężowi koszule do pracy, a tak to nic więcej zazwyczaj. Nie chciałoby mi się wszystkiego prasować.
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam zdolnoś do rozwieszania prania w taki sposób ze wyglada ja wyjęte z pod żelazka wiadomo jakie gacie eleganckie onego albo koszule no to prasuje ale to jak potrzeba to zelazko w ruch a nie ze hurtem zeby było poprasowane a bluzki jakies dresy to są na mnie w tym momencie tak opięte ze sie prasują na mnie |
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Kuuuurza stopa, ale miałam czytania że aż sie zmęczyłam i zaś nie pamiętam co ja komu miałam napisać
![]() Ktoś tam wspominał że ma bardzo wysokie ciśnienie 122/84. Prawie padłam ze śmiechu bo chciałabym takie mieć. Teraz w ciąży mam tak około 132/84 bo chłop mnie nie wbiurwia, a przed ciążą miałam 145/93. To było dopiero wysokie ciśnienie. Jak ostatnio byłam na wizycie u gina to chyba mu spierdykałam ciśnieniomierz bo wypisywał ERROR, a dodam że miałam taki stres że miałam chyba ciśnienie 1000/500 ![]() A co do pizzzzzzzyy, mmmmmm narobiłyście smaka i jutro mężula wysyłam po składniki (bo ja musze leżeć w wiekszosci czasu) a potem bede robić ![]() Tak sie zastanawiam skąd klikacie, może niektore z nas mijają sie na drodze a o tym sie nie wie
|
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
Dlatego noszę ubrania, których prasować nie trzeba
A mąż koszule prasuje sobie sam.Za piwem nigdy nie szalałam, ogólnie za alkoholem. Kiedy już byłam w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam wypiłam sporo wina (miałam imieniny), do tego paliłam shishę chociaż rzadko mi się to zdarza. Potem miałam wyrzuty sumienia ![]() Za to moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 5 miesiącu. Brała cały czas tabletki antykoncepcyjne, dlatego nie zdziwił ją brak okresu. Chodziła na siłownie, nie uważała na to co je itd. Dziecko zdrowe i duże! |
|
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia no ja wiem ze takie ciśnienie to normalne jest i mówie babce ze ja mam normalnie takie 124/80 a raz miałąm takie 180/120 ale to dlatego ze sie zestresowałam wynikami a mam nerwice lękową i mi ciśnienie tak sakcze i mi powiedzieli w szpitalu ze mam nadciśnienie
kupiłam se ciśnieniomierz na drugi dzien i mierze od 2 miesięcy i mam zawsze 124/80 czasem mam 114/70 no a ta mi mówi ze jak na ciąże to strasznie wysokie ze 90 na 60 powinnammiec.. to bym chyba umarła z takim ciśnieniem ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- nom ja jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to się nawaliłam martini z kolezanką na jej imieninach bardzo sie nawaliłamz racji ze nie piję zwykle a wychlałyśmy przez noc litrowe martini własnie no a za tydzien sie dowiedziałam ze mamą będę
|
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mamy naszą teściarę która już przerabiała temacik będziemy się na dobrych radach i doświadczeniach wzorować - ale z drugiej strony taka mineralka podgazowana z mięta i limonką i da się żyć ![]() Cytat:
Ja wystrzegam się całkowicie nawet bezalkoholowego ... dla dzidzi rzecz jasna ...
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Maggie a powiem Ci że nie wiem jak ta pizzeria się nazywa, bo nawet żadnego szyldu z nazwą nie widziałam, tylko mała tabliczka z włoską flagą i napisem PIZZA a znajduje się do na osiedlu domków jednorodzinnych i to raczej takie miejsce dla osób które po prostu je znają, bo żadnych reklam ani nic więc trafić bez dokładnego adresu nie ma szans.
a to koło Zemborzyckiej/Kunickiego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Mam cudne poranki Dziwie się że w ciągu dnia jestem bardziej wyspana niż przed stanem błogosławionym. No ale wcześniej mnie zmula wieczorem - już po 21 staję się strasznie senna. Nawet M jak miłość nie mogę do końca obejrzeć

więc u mnie nie poprane, nie ugotowane i nie posprzatane masakra!
no to plam mam dzisiaj koniecznie ogórkowa, jutro z mięska z ogórkowej azanki 

i da się żyć