|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
A co do prezentu to zastanawiamy się o wykupieniu 3 dniowego pobytu w SPA gdzieś blisko np z groupona i żeby mogli go zrealizować np w ciągu 3-6 miesięcy. Już ich decyzją będzie czy pojadą wspólnie czy nie. No i oczywiście nasze ślubne zdjęcie w ramce.
|
|
#2762 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32185404]
Dziewczyny u was też jest zwyczaj dziękowania kucharzowi?[/QUOTE] Nie wiem czy to jest zwyczaj, ale ja planuję po weselu/poprawinach dać obsłudze po flaszce (kucharkom i kelnerkom) i może do tego ciasto.
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie prawdziwe podziękowania zrobimy sami w domu
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paulinko dowiedz się jak możesz jak było po zagęszczaniu z tą koleżanką, bo mnie też to bardzo interesuje. Zastanawiam się nad zagęszczaniem, ale tylko jednorazowym, a nie żeby potem jak zacznę to trzeba będzie chodzić co jakiś czas, żeby wyglądać po ludzku. nena a to u tego fotografa będziesz robić te fotoksiążki czy gdzie? Ja do podziękowań dla rodziców wybrałam piosenke natali kukulskiej & anny jantar - radość najpiękniejszych lat. Nie chcę publicznie przez mikrofon dziękować bo to takie wyolbrzymione, dj puści tą piosenkę,a my osobiście bez mikrofonu im podziękujemy za pomoc i te szczęśliwe lata młodości i dzieciństwa. Piosenka jest dosyć szybka więc nie będzie smętnie. Na wizażu kiedyś znalazłam opis jak to jedna z pmek zrobiła i my zrobimy na jej wzór. Na sam początek jeszcze będzie takie śmieszne przyrzeczenie dla rodziców - będzie je czytał dj a oni będą powtarzali. Już szukam.... oooo mam: Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sypatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI. Toteż na prosbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA / TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ ( tekst i całą zabawę wymyślałam i pisałam w dniu ślubu siedząc u fryzjerki pod suszarką [IMG]file:///C:/Users/Aiven/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]) Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów: - jak będziesz w moim wieku ..... - ja to się nie chcę wtrącać, ale .... Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Po wszystkim Wodzirej włączył utwór Anna Jantar & Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat A my stanęliśmy naprzeciw naszych rodziów (nietypowo bo była cała 5-tka - moja teściowa ma drugiego męża) i ja tylko powiedziałam, że to jest utwór dedykowany za radość najpiękniejszych lat jakie mogliśmy spędzić przy ich boku i które to będziemy pamiętaki do końca życia. Po czym mój mąż wręczył mamusiom oromniaste kosze z różami, a ja trzem tatuśkom pięknie zapakowane albumy (oczywiście nie mieli pojęcia, że po nocach lepiliśmy własnoręcznie te albumy metodą scerpbookingu - były tam zdjęcia od naszego dzieciństwa poprzez lata szkolne młodość, aż do ślubu cywilnego). Tatuśkowie ochoczo odpakowali albumy i podnieśli do góry pokazując pozostałym gościom poszczególne kartki .... wszyscy oglądali, śmiali się i kołysali się nucąc piosenkę Radość najpiękniejszych lat ... Obyło się bez wzruszeń i sereotypowego kółeczka .... a było po prostu śmiesznie i radośnie. [IMG]file:///C:/Users/Aiven/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG] Może kogoś zainspiruje ten pomysł, ślubowanie można modyfikować wg własnych potrzeb i uznania.[IMG]file:///C:/Users/Aiven/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]
|
|
|
#2766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A u mnie w zabawie będzie do wygrania polonez caro z gazem, czyli wódka, cygaro i zapalniczka a mój brat tak się napalił na tego poloneza że zapowiedział że będzie o niego walczył |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze w temacie kwiatkow te gerbery szalenie mi sie podobaja ale pin up bardziej mi sie wlasnie z czerwonym kwiatem kojarzy
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prezent dla rodziców- u nas na dzień dzisiejszy stanęło na tym, że moich rodziców zabieramy na 1 dzień do Gołębiowskiego do Wisły w ramach odprężenia i relaksu po weselu. W dniu ślubu dostaną od nas ręcznie robione talony na pobyt, z możliwością wybrania terminu. Do tego jakieś kwiatki dla mamy i cygaro dla taty. A mamie TŻta i tacie (o ile będzie) jeszcze nie wiemy co kupimy. TŻ miał się nad tym zastanowić. Jeśli nie wymyślimy nic konkretnego to dostaną kwiaty i czekoladki.
|
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32185404]moje przemówienie nie będzie takie mega oficjalne i nie będę się stresowała bo to będzie rodzina
powiem że dziękujemy za trud włożony w wychowanie i tyle ![]() Dziewczyny u was też jest zwyczaj dziękowania kucharzowi?[/QUOTE] Nie ma czegoś takiego, chociaż my i tak po weselu damy kucharce jakieś wino i wódeczkę tak samo zespołowi i kamerzyście Cytat:
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32185404]moje przemówienie nie będzie takie mega oficjalne i nie będę się stresowała bo to będzie rodzina
powiem że dziękujemy za trud włożony w wychowanie i tyle ![]() Dziewczyny u was też jest zwyczaj dziękowania kucharzowi?[/QUOTE] ja mimo wszystko to bym sie zestresowała... a co do tego kucharza to nie słyszałam o czymś takim... [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32185522]http://allegro.pl/podziekowania-dla-...105299514.html ja myślałam nad takim czymś, kwiatów w koszu nie dam bo teściowa ten kosz zachomikuje [/QUOTE]mi sie osobiście te księgi nie podobają.. wydaje mi się że to jest takie oklepane...ale ile ludzi tyle gustów ![]() Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32185598]u nas w rodzinie dziękuje się na środku sali ![]() A u mnie w zabawie będzie do wygrania polonez caro z gazem, czyli wódka, cygaro i zapalniczka a mój brat tak się napalił na tego poloneza że zapowiedział że będzie o niego walczył ja tylko słyszałam o ekspresie do kawy czyli gazeta express i do tego kawa my też myślimy o tym żeby zrobić
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Też wolałabym, by u TŻta w rodzinie było normalnie, byśmy wszyscy w szóstkę mogli się spotkać na środku sali, poprzytulać się, powzruszać. Niestety takie życie...
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co z podziekowaniami jesli jedno z rodzicow nie zyje, moj ojsciec zmarł prawie 4 lata temu, moja mama ma od jakiegos czasu faceta (ktorego bardzo lubie) no ale on mnei nei wychowal etc. wiec nie wiem,
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiałam nad piosenką i myślę, że można rodziców zaskoczyć jakimś hitem z ich młodzieńczych lat. Tylko jakim
|
|
#2775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie odpada bo jedni od drugich są prawie 20lat starsi
|
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2777 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Kindziu, Jagodziu, Malwuś - gratuluję studniówek
Piękne zestawienia Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Weszłam w nasz kalendarzyk, żeby sobie odświeżyć kto ze mną będzie studniówkę świetowała i wiecie - dawno vesny u nas nie było
|
|
|
#2781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na pewno nie będzie przemówień, bo albo zmieścilibyśmy się w dwóch zdaniach, albo byłaby to jakaś patetyczna przemowa, która no kurcze nie pasuje. Opowiem Wam jak było u mojej siostry [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32185404]Dziewczyny u was też jest zwyczaj dziękowania kucharzowi?[/QUOTE] Był, gdy się robiło wesela w OSP, wtedy standardem była piosenka dla kucharek, kelnerek itp., ale na weselu w lokalu się nie spotkałam. Cytat:
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, ale z ciekawości napisałam do tego fotografa, ile by sobie życzył, bo wygląda mi na drogiego |
|
|
|
|
#2783 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przynajmniej troche śmiechu przy tym jest
|
||
|
|
|
#2784 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32186655]ja robie na ogródkach działkowych i dlatego pytam
[/QUOTE]My kucharce podziękujemy, ale tak kameralnie.
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cześc pozwole sobie dołączyć do wątku...ja bym na Twoim miejscu dała prezent nie spersonalizowany (dla mamy to dla taty to) tylko całość dla jednych rodziców i całość dla drugich. i jak bedzie moment poproszenia rodziców na środek to sie samo okaże czy partner mamy wyjdzie czy nie, jeśli nie to prezent dostanie tylko mama, jeśli wyjdzie to dasz prezent na rece mamie a jemu podziękujesz że hmm... nie wiem wspierał was w przygotowaniach, czy że jest tu z wami albo coś w tym stylu... tak bym chyba zrobiła na Twoim miejscu. moja znajoma miała podobną sytuacje i facet jej mamy na początku nie wyszedł ale chyba młodzi czy jej mama go poprosili i bardzo miło mu sie zrobiło, troche sie wzruszył. |
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu bardzo dziękuję
![]() I wyszło tak że egzamin najtrudniejszy zdałam ![]() kindziu jagodziu gratuluję studniówki piękne zestawienia no i malwusTwoje też ![]() Byłam zmierzyć ta sukienkę co wam pokazywałam i na 99% będę ją szyła w wersji długiej bo wtedy wyglądam na wyższą. Sukienka jest ślicznie uszyta starannie. No wiadomo moja by była uszyta na moje wymiary i była by idealnie dopasowana niestety fotek nie mam Czy od strony 90do teraz coś się działo bo wymiękłam przy nadrabianiu
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-02-09 o 14:59 |
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() U mnie odpada bo jedni od drugich są prawie 20lat starsi [/QUOTE]To rzeczywiscie spora roznica U mnie to mniej wiecej 10 lat A ja sie zastanawiam czy isc do slubu w okularach
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdzia0108, dzięki, że wkleiłaś tu te podziękowania, bardzo fajny pomysł, takie na luzie i z humorem
Może coś z tego wykorzystamy, bo chciałabym, aby to był wesoły moment, a nie wyciskający łzy z oczu - a jeśli już, to niech to będą tylko łzy szczęścia.Ogólnie nasza przemowa przy prezentacji zdjęć też ma być w tym tonie utrzymana - bez patosu, a raczej żartobliwie o naszym dzieciństwie i dorastaniu ![]()
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

musze sie zapytac gdzie robila i jakie byly efekty po paru tygodniach

Nieśmiało proszę o trzymanie kciuków bo może uda się dziś kupić moją "kiecunie", nie chce zapeszać, a wiem że Wasze kciuki czynią cuda