|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Jz bede uzywac pieluch tetrowych. Przy Amelci tez uzywalam i przeknalam sie ze warto. Oczywiscie na noc i jak wychodzilismy na spacer czy gdzies jechalismy to zakladalismy jej pampersyale tez nie te firmy pampers tylkoz buedronki,one chyba sie naxywaja dada i byly na prawde swietne. Pamietam ze kiedys jak bylam u kumpwlu ktra tez miala male dziecko to mi sie pieluchy skonczyly i dala mi swojego malego,tylko miala firmy tesco tesco i one uwazam ze byly okropnie badziewne. A kolezanka je kupila bo jej synek mial uczulenie na te markowe pampersy typu pampers,hyagis(nie pamietam jak sie poprawnie pisze),bella i wlasnie kupila z tesc zeby sprawdzic i o dziwo nie mial zadnj reakcji alergicznej,ja jej powiedzialam o tych z biedronki i pozniej ich wlasnie uzywala bo tez nie mial na nie alergi. Kumpela okropnie sie bala ze bedzie musiala uzywac tetrowek no ale wreszcie znalazla cos odpowiedniego dla malucha. Ostatnio opowiadala ze w lecie zaczela uzywac pieluch tetrowych zeby malego oduczyc sikac w pieluche i udalo jej sie. Takze mysle ze czy tetrowe czy pampersy kazde piluchy maja i - i +. Lece dalej sie uczyc sobie mala przerwe zrobilam a dzisiejszy dzien stwierdzilam ze poswiece na nauke. Pozdrawiam
|
#3242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że tż sie nie daje, więc może po prostu nie zwracajcie na nią uwagi, jeśli wyprowadzka nie wchodzi w grę, to może totalne odcięcie będzie wyjściem. Ale skoro robicie im zakupy to tak całkiem odciąć się nie da. Trudna sytuacja, nie wiem co jeszcze mogłabym doradzić... |
|||
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ale smarujecie chyba będę musiała siedzieć na wizażu 24h/dobe aby być na bieżąco...Sala mam nadzieje, że te wyniki okażą się jedną WIELKĄ pomyłką i wszystko będzie dobrze Norniczka gratuluję kopniaczków |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku tak oczywisty, że nawet nie ma się nad czym zastanawiać i liczyć na cudowną przemianę. Trzeba ucinać wszelkie dyskusje i robić swoje, ale podejrzewam, że wtedy ujawnią się straszliwe choroby wymagające wiecznej opieki synka. W przyszłości powinniście tak przebudować dom, żeby były w nim dwa odrębne mieszkania, a drzwi pomiędzy zamykane na klucz. Nie daj się wmanewrować w litość nad teściową, bo cały jej płacz, to zwyczajna manipulacja. Postępując po swojemu nikogo nie urazisz, a jeśli będą starali się wmówić Ci coś takiego, to tylko ze złości, że na tą manipulację nie pozwoliłaś. Powodzenia. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Wystarczy. |
|
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
heja!
wczoraj calutki dzień spędziliśmy na wybieraniu mebli, także dopiero dziś mogę pogratulować ivonci córuni mam pytanko, czy te przewijaki tzw.twarde np taki http://allegro.pl/baby-raj-przewijak...090797617.html to można tak poprostu położyć na komodę i tam przewijać maluszka? czy trzeba to jakoś przymocować żeby jak maluszek się będzie wiercił to nie spadło? wiecie może? |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
ale moje malenstwo dzis buszuje
![]() co jakis czas czuje te ,pukania" pewnie znow tak nozkami wymachuje jak wczoraj na USG ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ooolllccciiiaaa dziekuje ![]() ciekawa jestem czy ta nasza Córunia zostanie nia do konca
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam taki zwykle piluchy tetrowe bez zadnych wkladow. Na taka piluszke zakladalam malej aka ceratke zeby spiszkow nie moczyla. Moj tata to sie smial jak do nas przyjezdzal ze przynajmniej umie ja przewinac bo z pampersami mialby klopot. Chociaz pewnie sie smial bo jak moj tz nie mial problemu to i on by nie mial. no miala isc sie uczyc ale sie zasuedzialam. Ale ten internet wciaga ehh...
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Paula
![]() ivoncia,wydaje mi się ze w tym tygodniu ciąży to raczej już nic się nie powinno zmienic z płcią, tzn u chłopców organy płciowe m.in jajeczka są już ukształtowane w 17-18tc praktycznie całkowicie, więc skoro nie zauważyła jajeczek to raczej jednak już zostanie dziewczynka
|
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do pogrubionego to pocieszające w sytuacji takiej jaką ma Sala. Ze swojego punktu widzenia mam nadzieję, ze te przypadki dotycza tylko wyników fałszywie dodatnich. Ja mam tokso i hiv ujemne i mam nadzieje, że to prawda .. Ale w Anglii macierzyński trwa nawet 12 miesięcy? To prawda? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-09 o 15:54 |
|||
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
ooolllccciiiaaa
moja mama i babcia tez tak mowia ![]() zobaczymy mojej kolezance na USG ciagle mowili ze bedzie chlipiec a urodzila dziewczynke to dopiero byla w szoku :d teraz mam dylemat czy jak okaze sie ze to faktycznie dziewczynka czy bedzie Kornelcia czy Wiktoria te dwa imiona strasznie mi sie podobaja co do Wiktora bylam juz na 100% pewna a do imienia dla dziewczynki niestety nie a caly czas czulam ze to jednak chlopczyk
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli jednak nie ma co polegać na przeczuciach całkowicie
![]() ja co prawda od początku byłam przekonana że to chłopczyk, poza tym niunio powstał dokładnie w dniu owulacji więc sporo większa szansa na chłopca no i w 13tc gin stwierdził że na 70%chłopiec
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluję i życzę wszystkiego dobrego. |
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. to prawdopodobnie ON
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwile wpadłam do Was - chciałam powiedzieć, ze jutro o 14.30 mam powtórkę badań u mojego wcześniejszego lekarza na o wiele lepszym sprzęcie. Dzwoniłam do niego i powiedziałam jak wygląda sytuacja i powiedział, że mnie przyjmie i jeszcze raz wszystko sprawdzi dokładnie. Zapytał mnie tylko ile maleństwo ma cm i powiedział, że do 8,2cm możemy robić te badania. Na połówkowe też wybiorę się raczej do niego. Zobaczymy co będzie jutro.
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie to pewnie jakas pomyłka. ja tez sie zdziwiłam jak mi przedstawili wynik na toxo jako 'negatywny' i nic wiecej ![]() ja bede pobierac zasiłek macierzynski (nie od pracodawcy tylko od państwa), ale 9 m-cy. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
czytam w necie o pieluchach i utwierdzam sie w przekonaniu, ze tetra
mam nadzieje, ze wytrwam ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
W Polsce zarówno zwolnienie lekarskie jak i macierzyński też są nie od pracodawcy a od państwa. Pracodawca płaci jedynie za 1 miesiąc zwolnienia lekarskiego. Takze pracodawca finansowo nie traci nic właściwie. w PL macierzyński to 22 tyg (czy 24 ???) a więc 5,5 miesiąca, mało
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-02-09 o 16:24 |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro na razie mąż racjonalnie ocenia jej zachowanie, to nie jest źle, a jeśli córka jest tak zżyta z mamusią i uważa ją za pokrzywdzoną, to niech zamieszkają razem. |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/promocja-pieluszki...082756126.html
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
Blueberry, ja dzisiaj robiłam szczawiówkę pierwszy raz i muszę Ci powiedzieć, że jest banalnie prosta
Przepis miałam sprawdzony- od mojej babci, no i szczaw z własnej spiżarni więc zupka nie mogła się nie udać
|
|
#3265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooolllccciiiaaa a jakie meble wybraliście?Cytat:
|
||
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest dużo w temacie wielorazówek: http://www.krainapieluszek.pl/index....te=common/home |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hurra jestem na bieżąco - przynajmniej chwilowo
![]() Cytat:
Może nam coś pomoże, a na pewno nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Możecie też zastanowić się nad zrobieniem szafy na wymiar, albo właśnie komodę i do tego szafkę wiszącą ![]() Uważam, że komoda to bardzo pożyteczny mebelek - zresztą są różne modele, można wybrać takie i z szufladami i z szafkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Wszystkim mamusiom kopniaczków. Ja jeszcze muszę chwilę na nie poczekać ![]() Rozalia Cytat:
Współczuję zamieszania z badaniami - mam nadzieję, że różne wyniki badań toxo to nic poważnego. A te baby od pobierania krwi... Też ostatnio na taką trafiłam. Pobieranie krwi mi nie przeszkadza, ale ostanie pobranie to był jakiś koszmar.Cytat:
A jak nie to potem jest dużo nadrabiania - dziewczyny strasznie lecą z tematami nynka87 dużo siły i wytrwałości. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-02-09 o 16:38 |
||||||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj jesli pracujesz prawie do konca to zasilek wyplaca w całości lub w wiekszej mierze pracodawca, ale sa tez te zasiłki macierzynskie gdzie jesli przepracowalas 26tyg w roku poprzedzajacym poród tez masz prawo do zasilku z panstwa. |
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam napisac ze zus przyznał mi zasilek. Ale niewiem ile bede dostawała . I ja niewiemc zemu na umowie miałam 1108 brutto. A skoro to jest 100 % od podstawy(tak pisze na pismie z zusu) to ile bede dostawała? szefowa tyle mi an umowie wpisąła bo miała sie rozliczac ze mna osobno....... no ale w takim wypadku to ta podstawa z umowy chyba wchodzi w gre nie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Pogadałam z rozsądnym lekarzem, przyjmie mnie w przyszłym tygodniu, powiedział, że te wyniki to jakieś szaleństwo. Staram się o tym nie myśleć, po pierwszych się mega stresowałam, teraz już przestaję wierzyć, że oni w tym laboratorium wiedzą, co badają.
chyba będę musiała siedzieć na wizażu 24h/dobe aby być na bieżąco...
macie jakieś pomysły? 

nie przejmuj sie to pewnie jakas pomyłka. ja tez sie zdziwiłam jak mi przedstawili wynik na toxo jako 'negatywny' i nic wiecej