|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
mnie mdłości dopadły. Życzę aby już u Ciebie było po wszystkim
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dzisiaj Bartuś kończy 3 tygodnie!!!!
![]() Wiecie dziewczyny tak sobie myślę,że jak będę w następnej ciąży to nie będę miała odwagi rodzic siłami natury,zdecyduję się na cc! |
|
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
he he chciałabym ale co zrobić narazie zero objawów
|
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie dlatego zrobił mamie prezent i dał chwilę na komputer ![]() W następnej ciąży? To jednak nie było tak źle przy Twoim porodzie. A cesarka wcale nie jest taka cudowna. Opisałabym Wam mój poród, ale po przeczytaniu tego traumatycznego przeżycia to nie wiem czy dwupaki nie miały by koszmarów każdej nocy i może jeszcze coś na wstrzymanie by pobrały ![]() Poczekam z opisem dopóki wszystkie nie urodzą ![]() Co do cc to nie jest fajnie kiedy leżysz w jednej sali z mamuśką po sn i ona może wszytsko koło swojego bobaska zrobić, a Twój płacze co chwila, żeby go wziąć, a Ty nie możesz wstać, nie możesz przekręcić się na bok, ani wstać do łazienki. To nie jest fajne uczucie ![]() Więc chyba lepiej się przemęczyć tą chwilę dłużej i urodzić naturalnie niż nie móc się dłuuuugo pozbierać po...
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję Wam tego czekania
to musi być strasznie frustrujące ![]() trzymam kciuki, aby coś się ruszyło w końcu
|
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2797 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Gratki dla Staraupa, Violette, Agacia_cz, Dolores Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
taki jamochłon mi się wtedy włączył, ze hej...non stop byłam głodna...organizm zbierał kalorie na poród ![]() Cytat:
moja śpi pod kocykiem polarowym i owijam ją takim czymś a'la kołderka Cytat:
będzie dobrze zobaczysz Cytat:
ale dobrze, ze lekarze mieli rękę na pulsie i zdążyli na czas ![]() Cytat:
rety jakie sposoby... moja też często ulewa.... czasem tuż po jedzeniu, czasem godzine po, a czasem nawet dwie...układ pokarmowy jeszcze jest niedojrzały, więc ma prawo zwracać to minie z czasem trzymam kciuki za wszystkie dwupaki ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Mmonika jeszcze troszkę i się wszystko unormuje oby jak najszybciej ![]() wczoraj bylismy na usg bioderek i strasznie się cieszę, bo jest wszystko ok...a bardzo się bałam, że będzie trzeba te metalowe gacie zakładać, bo mała była w położeniu miednicowym i takie dzieciaczki często maja problemy potem... ale wystarczy, ze bede na noc szerzej pieluchować i duzo klasc na brzuszku kontrola za 2 m-ce
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-02-09 o 15:11 |
|||||||
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ach te hormony !!! W ciazy jak sa humorki - to hormony, przed porodem jak jest strach i zniecierpliwienie - wiadomo, hormony, no i po ciazy, jak sa smutki i niepewnosci - nic innego jak hormony. No istne diabliki te hormony a to bastardy !!! a zmywalas z rak czy z nog? na dloniach mam tylko odzywke, ale na stopach nie wytrzymalam i walnelam se delikatnego jednowarstwowego frencha ![]() Cytat:
gratulacje My po wizycie u dr.gbura. O sn czu cc zadecyduja lekarze w szpitalu, do ktorego mam sie zglosic 14-go lutego. (wedlug dr.gbura wtedy mam termin). Szyjka dluga, zamknieta , przeplywy super, dzieciak po calonocnym buszowaniu spal przy ktg Po odlaczeniu od ktg zaczal znowu sie szamotac ![]() Tz wczoraj nie spal z nami, zeby mnie jakos wesprzec psychicznie. Jak zobaczyl, co sie dzieje w brzuchu to byl w szoku. Zastanawial sie, czy nie powinnismy jechac do szpitala... A teraz kochane Czarownice - prosze o kciuki, bo tz ma kolejny egzamin na prawko !!! ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Humor mam lepszy, bo spalam gdzies tak od 13:30 do teraz
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-09 o 15:23 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na noc jak musial isc do domu do byl z innymi dziecmi i zajmowaly sie nim polozne.. a na drugi dzien juz ja nim sie zajmowalam.. dostawalam ketonal wiec bol byl do zniesienia.. ale moglam usiac i nakarmic malego.. a dziecwyzna co lezala ze mna po sn nie wiedziaiala jak ma usiasc tak ja rwalo.. a bol przy porodzie porownywala do zwierzecego.. i tak ja bolalo ze tez ledwo kolo malej chodzila.. tylko niestety byla ruchoma wiec dziecko musiala miec przy sobie i jej mala plakala a ona blada jak sciana ledwo dawala rade..
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
mamuśki opiszcie jakie miałyście objawy w dzień porodu czy coś go zapowiadało czy nadszedł niespodziewanie siedze tu od godziny i czekam na odpowiedzi a tu tylko jedna coś powiedziała zlitujcie się
|
#2801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zacisnieteCytat:
u mnie też miałam małą cały czas przy sobie i gdyby nie to ze cc mialam wczesnie rano i pod wieczór byłam juz na chodzie, to nocka bylaby baaardzo cięzka, bo pokarmu miałam bardzo malutko, a mała była co godzine głodna... wiec prawie cały czas wisiała na cycu... i tam gdzie ja rodziłam to na salach kładą osobno laski po cc i sn |
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie! Tylko będziesz się nakręcać i przez 24h wsłuchiwać w swoje ciało.... a ono zrobi Cię w konia i zaczniesz rodzić, gdy przestaniesz tyle o tym myśleć ![]() Może jakieś zakupy? Wyjście do miasta dla odstresowania się?
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Diablica teraz jako objaw to moge powiedziec, ze dzien przed odszedł mi czop i nie czułam w ogole ruchów, do tego stopnia ze pojechałam na IP
a przy Idze to pisałam już wczesniej, dzien wczesniej miałam wilczy apetyt, zjadłabym konia z kopytami i do tego miałam biegunke, no i twardnienie brzucha bardzo częste i takie nasilone bóle okresowe |
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi to pomoże jak ktoś naopisze że nie miał żadnych objawów tylko po prostu pojawiły się skórcze to bede mogła mieć nadzieję ze moze to być w każdej chwili a tak mam doła bo nic mi nie dolega
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
wklejam tu bo nie chce mi sie bawic image w klubie pierwsz4e 4 foty z serii śmiechura
![]() ostatnie z serii bijesz się matka??
|
#2807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy lekarzu zaczyna byc soba znowu probowal go skopac w glowice ![]() dziekuje za kciuki Cytat:
przeciez pelno jest babek, ktore nie mialy zadnych objawow, a zaraz rodzily kazda jest inna i kazda ma troche inaczej jednej cos odpadnie, druga sobie poryczy, trzecia wysprzata cala chate, czwarta wyje wszystko z lodowki, a piata nie zauwazy niczego odbiegajacego od normy u siebie, az tu raptem cos jej cieknie po girach ![]() mojej tesciowej lekarz, jakis zaj.ebisty, znany, z dlugoletnim doswiadczeniem powiedzial na ost.badaniu, ze widza sie za dwa tygodnie, a na drugi dzien tesciowa urodzila moja siostra biegla ze spaceru po lesie i po 6 godzinach siostrzeniec byl na swiecie kochana, zmaltretuj tzta, niech Ci strzeli jakis fajny seksik, co bys sie odprezyla i odstresowala, zrelaksuj sie i byc moze wtedy cos ruszy a jak nie ruszy, to znaczy, ze jeszcze nie czas i tak podobno wszystko zalezy od dziecka, kiedy chce mu sie wyjsc ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Znowu uwalili tzta. Tym razem nie zatrzymal sie, jak mial zielona strzalke, tylko bardzo wolno podjechal do skrzyzowania, mial wolne, wiec skrecil, a powinien sie zatrzymac i dopiero skrecic. Juz nawet sie nie przejal, ja tez nie I tak caly czas sobie jezdzi
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, właśnie wyszłam z kibelka - jak się podtarłam to na papierze zauważyłam odrobinę różowego śluzu
Czy to jakaś oznaka porodu? Na razie nie chcę panikować, ale TŻ właśnie wyszedł do pracy i zostałam sama. Tż pracuje w kopalni na dole i za pół godziny jak zjedzie na dół to nie będę miała z nim żadnego kontaktu, wiec nie wiem czy mam go teraz ściągnąć (jedzie autobusem do pracy) czy poczekać?
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Oz w morde
![]() Mialam wylaczony telefon, zeby sie nie denerwowac pytaniami "urodzilas juz", ale cos mnie tknelo i teraz wlaczylam i patrze, a tam sms od Mijus: Hej, rodze od 22, samo sie zaczelo. Wlasnie dostalam zzo, bo juz nie dawalam rady. Zaraz dostane oxy, oby juz szybko poszlo i bez bolu. Na razie jest ok. Trzymajcie kciuki! ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Mam tez smsa od Agatka !!! Nie bede tu pisac, bo nie wiem, czy by chciala... Ale ciesze sie, ze napisala - mniej sie martwie
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-09 o 17:10 |
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli śluz jest podbarwiony krwią to znaczy ze szyjka się rozwiera i coś się zaczyna dziać , przynajmniej tak mi położna tłumaczyła kciuki za Mijus
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rodzę
![]() Ginka powiedziała zebym sie nie nastawiała ze w ciągu tyg urodze i mam w czwartek przyjechać na oddział, wtedy poda mi oksy i rodzimy. POtem coś więcej napisze bo musze ogarnąc mieszkanko :p |
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na razie nic się nie dzieje, tylko brzuch lekko mnie ciągnie na dół i rozwolnienie mnie złapało bo się zestresowałam. Kurczę, teraz to już chyba za późno żeby TŻ ściągnąć do domu, poczekam zobaczę co się będzie działo dalej. Mijus rodzi od 22 godz. więc chyba jej dzidzia jest już na świecie
|
|
#2814 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
13 to juz niedługo... to juz teraz co by tym razem zdał ![]() Cytat:
mozliwe ze akcja porodowa zacznie sie dziasiaj, ale rownie mozliwe, ze np. za 2 dni... a ten sluz to pewnie czop ci zaczal odchodzic... a dołaczajac twoj dzisiejszy apetyt... hmm kto wie? a masz jakies skurcze? Cytat:
za Mijussuper ze Agatek sie odezwala ![]() i nie wiem, czy piszesz cos do Agatka, jesli tak to pozdrow ja od nas goraco ja bym cos skrobnela do niej ale nie chce sie narzucac... |
||||
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do opieki nad dzieckiem po cc - to u nas pierwsze dwa dni dzieci były tylko na karmienie przynoszone. Na noc w ogóle panie zabierały ... A potem na dzień przynosiły, a na noc pytały czy zabrać czy nie. Dwie ostatnie noce mała była już ze mną i choc bolało, to dawałam radę .. I u nas osobno kładzie się dziewczyny po cc i te po sn .. położnym jest łatwiej się opiekować dziewczynami po cc w ten sposób, poza tym patrzenie na to, jak wygląda pionizacja po cc to makabryczny widok dla kogoś kto cc nie miał ... Mijus
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-02-09 o 17:44 |
|||
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(apetycik miałam wczoraj )
|
|
#2817 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2818 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2819 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
my dziś skończyliśmy miesiąc Cytat:
Cytat:
ja codziennie jem albo jogurt, serek czy troszkę mleka do kawki Cytat:
tak z kwadrans czasem to trwa Cytat:
i też miał kilka akcji z dławieniem, w tym aż musieliśmy na brzuch i klepać go po plecach i to zdrowo więc odkładam go zawsze na boczek, czasem mu się nie odbije więc strach większy musze wtedy czuwać, ale odkąd podczas jedzenia mu przerywam tego dławienia nie ma, po prostu co parę min wyjmuję mu niestety na tzw cha.ma butelkę i niech odsapnie bo zawsze się przysysa tak do tej butli że szok ![]() ja nie używam mm więc nie pomogę Cytat:
ja też TYLKO CC ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super że Agatek napisała Do mnie odezwała się wczoraj N1kotynka
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
misszuzia jak to robisz, że malec wypija Ci 50 ml herbatki???????? moja ledwo co 20 ml wypije
nie mam siły pisać, u mnie tak samo jak u Was, dodatkowo ze mną jest nie halo, ale to Wam Pearl napisze w klubie, idziemy kąpac mala...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

mnie mdłości dopadły.
Zapraszam do mnie... 

to musi być strasznie frustrujące

taki jamochłon mi się wtedy włączył, ze hej...non stop byłam głodna...

Po odlaczeniu od ktg zaczal znowu sie szamotac