|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Brunetka a jest gdzieś jakiś link kto dostał te prostownice i lokówki? Iustynko ![]() Idę dalej nadrobić... Bo ja raptem pół godziny mam czasu ![]() Jeszcze jutro organizują spotkanie koleżanki i chyba nie pójdę bo nam w samochodzie nagrzewnica wysiadła ... a tak bym choć na godzinę ploteczek się wyrwała.
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
mamad, brunetko dziękuję za wskazówki. Właśnie mam jakieś wytyczne pościągane ze strony uniwerku, ale tam tylko wskazówki techniczne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla sprostowania gratulowałam mamad wygranej w Testuj z drogerią Rossmann
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-09 o 15:30 |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Mamad1 Gratulacje!
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne ja tk robie Cytat:
Kupiliśmy aparat |
||
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciurkiem jden akapit z jednej ksiązki, drugi z kolejnej itd. Tylko na akońcu akapitu zawsze w nawiasie zawieram autora i rok wydania książki z której korzystam. Promotorka nic narazie nie podważa. Inżyniera tak napisałam i było dobrze, nikt nic nie mówił. Moja ostatnio też...od 2 tyg czekam aż odpisze na maila, wczoraj wysłałam przypominającego. Stoję od miesiąca w miejscu, bo nie wiem co dalej pisać......
|
|
#4477 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaa, no to gratulacje mamad1 ![]() Cytat:
Cytat:
i za wagę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee nada się
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
nestle jest wlascicielem marek: bobovita, bebiko, nan, gerber (od 2007 roku)
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybaczcie, ale podobno kto pyta mniej błądzi )
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam deserek. Morele+woda+kaszka z glutenem. Dałam za dużo wody, wyszło za rzadkie i musiałam zagęścić kleikiem ryżowym ![]() Radek zjadł ze smakiem. |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo lubie słoiczk gerbera ostatnio kupiłam taki soczek: http://www.bdsklep.pl/nestle-gerber-...-300ml,id-1530 z tym ze dałam 2,7 zł za niego. Agatce bardzo smakował (a ona wybrzydza picie) no i bez cukru
|
|
|
|
|
#4485 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj ziec dorosly kawaler sie robi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No jasne ![]() A jaki, jaki? pokaz ![]() My tez niedawno kupilismy A ja sie przespalam z Wiki 2 godzinki i jestem jak nowo narodzona. Lece odbiada robic Edit: Scio juz doczytalam. Fajny sprzet. My mamy NIKONA Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-09 o 16:57 |
||||
|
|
|
#4486 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pracy to ja w części teoretycznej dawałam dużo cytatów z książek, a pomiędzy kilka jakiś moich niby przemyśleń na ten temat, albo zwykłe zdanie przechodzące do innego już jakby tematu.. To praca odtwórcza, więc głównie bazuje się na książkach.. dopiero w części badawczej dajemy swoje zdania i w ogóle.. Cytat:
Ja swojej daję herbatki - uwielbia koperkową.. i soczki np sok i herbatka jabłko z melisą.. ale ja na MM Cytat:
![]() za udaną wizytę i słuszną wagę jest co nosićZupa brzmi przepysznie!! Daj przepis ![]() ![]() A ja mam pytanie znowu odnośnie zmiany mleka.. dzisiaj dawałam już na butlę po połowie starego i nowego mleka.. jutro zamierzam dawać więcej nowego.. a pojutrze już całkiem nowe...czy tak szybko można przejść całkowicie na nowe? Czy gdyby było coś nie tak to reakcja byłaby od razu? Czy to, że robi 4 kupy dzienie (normalne, plastelinowate, nie jest tego dużo) jest przez tą zmianę mleka? Przepraszam, że tyle pytań, ale zielona jestem
|
||||
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam gerbera soczki 2sztuki za 4zł. Mamy kupkę!!! Najpierw poszły bobki jak od królika a później już normalna papka
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna WIELKIEE
![]() ![]() dla Was-będzie dobrzePatik-to niezła Ci pannica urosła, że już się w gondoli nie mieści, a już sama siedzi?(możesz już ją wozic w spacerówce?) To ona śpi w nocy w gondoli??? Pytam, bo to dla mnie trochę nowośc, moja od urodzenia w łóżeczku ![]() Niewiem czy dam radę odnieśc się do innych postów z wiadomych powodów. |
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez sie ciesze ze babcia dała radę ![]() Noi stało się od jutra zostaję sama Tż jedzie w delegacje ![]() ja i ta psychiczna babka.... boshe co to będzie..... |
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w końcu wyszła uparciucha![]() Cytat:
dasz radę!!Moje dziecko skrzeczy!! Jeden wielki skrzek!! Że też ją jeszcze gardło nie boli.. skrzeczy już niemal godzinę
|
||
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz robi różnie. Czasami 2-3 , czasami żadnej. A dlaczego dawałaś jej Bebiko ha? Cytat:
. W dzień ją lulam w wózku do spania. I w dzień drzemki ma w wózku. Wieczorem ją do spania po kąpaniu w wózku bujam, jak usnie to przekłdam do łóżeczka. Kiedyś sama na noc usypiała od razu w łóżeczku, i sama tutaj popełniłam błąd kładąc ją do wózka. Dzisiaj ją zaczynam uczyć samodzielnego zasypiania. Trzymajcie kciuki, żeby mi cierpliwości wystarczyło. Sara nie siedzi, ale spacerówka nam się na płasko rozkłada i na półleżąco też. UMARŁAM w butach na stojąco. Rano zamówiłam w naszej miejsco-wiejskeij aptece mleko bebilon ha. Miała przywieźc na popołudnie 2 puszki ( w tej aptece nigdy nic nie ma) Pojechałam właśnie po odbiór. uwaga uwaga Cena puszki 400g: Bebilon ha: 42,50!!! Zdziertusy
|
|
#4492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie bardzo ![]() na niektórych uczelniach (nie wiem jak u Ciebie) w ogóle w pracach niemile widziane są cytaty z książek Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko siedzi i robi mi remanent w kosmetyczce dobrze że się malować nie chce
|
|
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na recepte jest? |
||
|
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugi dzień jej mieszam, żadnych wysypek, wszystko jest ok tylko te kupy mnie martwią.. 4 dziennie aż.. i nie wiem czy to oznaka, że coś jest nie tak.. wcześniej robiła tak 2 maksymalnie.. Co do ceny Bebilonu - MASAKRA! Pogięło ich z tymi cenami.. kogo na to stać?
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
normalna, tzn normalna w porównaniu do tej ceny z mojej apteki to np.29,90 w carrefourze płaciłam.
Niezła przebitka, co? Ania no jakby był dziewczynką to szminki róż już by był na ustach
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() za kupkęCytat:
Cytat:
![]() u nas Jula zasypia na naszym łóżku a ja ją przekładam potem do łóżeczka. a z tym bebilonem to Cię oskubali ładnie... co za ludzie... po takiej cenie to taniej by Ci wyszło dalej nutrę kupować bez refundacji... Cytat:
http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...0-rossmann.pdfA w tesco od dzisiaj są w promocji pieluchy BabyEssentials by TESCO po 27,99 - normalnie chyba 36,99- tato kupił mi dziś rano przed pracą dwie paki - i całkiem fajne są - cenowo podobnie do Dady z Biedronki i Babydreamów wychodzą w promocji ale takie porządniejsze się wydają - zobaczę jak chłonność bo Jula ma jednego na sobie - dla testu - zobaczę jak nasika w niego ![]() o takie:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-09 o 19:01 |
||||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj wyszłam z domu bo starszy chciał na sanki przy okazji Bruncio miał spacer.Ale jak wróciłam to znowu zaczełam psikac, smarkać
![]() chciałam dodać zdj do klubu ale coś mi ten program dziwnie się włączał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

wybaczcie, ale podobno kto pyta mniej błądzi 

.

zębole