|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Tam tylko masa budyniowa idzie Ja żelki jadłam z 5 razy od początku ciąży I pierwszy raz jem cukierki toffi Chyba 3 dzień jem to opakowanie Poprosiłam mamę i ma mi na dniach zrobić barszcz grzybowy, barszcz czerwony i musakę
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3334 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A resztą się nie martw, napewno będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
hejjj
ale naskrobalyscie. Normalnie jestem taka zla ze masakra! Zawiozlam na 10.30 mojego krecika do obciecia. babka powiedziala mi ze za 2 godziny wiec pojechalam go odebrac okolo godziny 13 i musialam czekac az do 14.30 bo nie umiala go obciac bo byl niegrzeczny! i obcieli go bardzo krotko! wyglada okropnie! jestem zla i czuje sie jakbym zrobila mu krzywde
|
|
|
|
#3336 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie masz, mój własnie dzwonił, że nie wie kiedy będzie, a to może znaczyć nawet 3 rano, już sie tak zdarzyło, jak dopinał ważny projekt Jesteś wątkową królową fitnessu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że to zależy od Ciebie, niektóre dziewczyny z naszego wątku nie miały genetycznego, ale jak byłabyś spokojniejsza po takim badaniu to idź do innego. Cytat:
Jeśli chodzi o płukanki to w stanie ostrym najlepsza jest Eludril lub Corsodyl, do stosowania po rozcieńczeniu i ich używasz maksymalnie 14dni, potem trzeba zrobić przerwę, jak minie stan ostry można przejść na łagodniejszą np.Meridol. Nie powinno się używać płynów Listerine, bo zawierają dużo alkoholu. Jakbyś miała jeszcze jakies pytania śmiało pisz
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-02-09 o 19:14 |
||||||
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli zależy Ci na tym, żeby wiedzieć, czy nie ma ryzyka wad wrodzonych (w tym wad serca), to zrób to genetyczne. Sama musisz zadecydować. Ja bym na pewno zrobiła Cytat:
Cytat:
a pieskowi to obojętne, jaki ma fryz hihi
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz zaraz wroci z pracy i jak go zobaczy to dostanie zawalu... |
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglada jakby byl wyglodzony i jest smutny ![]() a ja mam wyrzuty sumienia ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Teraz tez tak moglam w sumie zrobic ale przygotowujemy sie do remontu i nie chcialam tu nikogo spraszac, tz pozrywal tapety ze scian i mieszkanie nie wyglada za fajnie. |
||
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Nie wiem od czego mam zacząć nadrabianie:P My epopeję stworzymy w takim tempie
Mam do Was pytanie...Jak się odnosicie do jedzenia sera pleśniowego, albo makreli wędzonej? Tak za mną chodzi....ale trochę się boję;/ A wizyta dopiero 16;/ Pozdrawiam
|
|
|
|
#3344 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. A już się nie tłumacz z żelkami , pewnie z pól kg ich byłoCytat:
Cytat:
Ja tak miałam z moim. Obcięła go baba tak krótko,że normalnie widac mu było skóre. A maluch przez 2 tygodnie dochodził do siebie. Bał się iśc ulicą, cały czas siadał na trawie. Ogólnie jak po niego przyjechaliśmy to od razu wskoczył mi na ręcę. Nigdy więcej nie pójdziemy do tej kobiety. Nic się nie martw, teraz już wiesz,że więcej nie wrócicie w to miejsce
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
czuje sie jakby to moja wina
on jest smutny i zmeczony ![]() nie wiem co ona mu tam robila przez 4 godziny
|
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
Ser pleśniowy z mleka pasteryzowanego jest bezpieczny.
Makrelę też jadłam, jak miałam ochotę. Nie dajmy sie zwariować! Dzięki wszystkim za miłe słowa odnośnie moich wynikow! Edytowane przez Sala Czas edycji: 2012-02-10 o 08:49 |
|
|
|
#3347 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jemu tez widac skore na brzuszku bo tu ma jasniejsza siersc na pleckach nie ale na brzuszku mu przeswituje. tez sie bal isc tzn nie siadal ale szedl przy mojej nodze a zawsze latal po calym chodniku i jakos w ogole stracil radosc ![]() a jak go odebralam to tez mi na rece wskoczyl i zaczal mnie lizac a teraz jest dziwny nie wiem moze przesadzam i po prostu jest zmeczony ![]() zobaczymy jak zareaguje jak tz wroci
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakiś czas temu doszłyśmy do wniosku, że kawałek takiego sera z pasteryzowanego mleka od czasu do czasu nie zaszkodzi. Kilka dni temu widziałam program o dzieciach na TVN Style i tak mówili, że ser pleśniowy można tylko musi być świeży, czyli trzeba go zjeść praktycznie od razu po przyniesieniu ze sklepu.Z makrelą bym jednak nie ryzykowała |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do badania genetycznego musisz sama zdecydować - większość dziewczyn je miała. Jednak są to badania płatne - kosztują ok 200 zł, w zależności od miasta. Za darmo dla kobiet powyżej 35r.ż., lub jak w rodzinie były jakieś wady genetyczne. Też mam tyłozgięcie macicy i nic mnie nie boli. Pani gin na początku ciąży zaleciła mi leżenie na brzuchu i leżałam dopóki nie zrobiło się to dla mnie uciążliwe (nie pamiętam do którego tygodnia ciąży). Mam nadzieję, że lędźwie nie będą Ci za bardzo dokuczać |
|
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślisz że mokra obcierająca tetra cerata będą wygodniejsze niż pampers
?Extra ze wrzucacie tu linki, na pewno kupię tez przewijak z allegro za 39,90
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka jem raz na jakiś czas, makreli nie bo mi śmierdzi ale podobno rzadko w niezadużych ilościach nie powinna zaszkodzić.
Co do dopasowania imienia do człowieka... Ja sobie wyobrażam taką sytuację ale bym musiała chyba nazywać co najmniej roczne dziecię co ma już jakieś charakterystyczne rysy, widoczny kolor oczu itd. A takie bebiki wszystkie takie pućki, napuchnięte oczka, noski kartofelki i raczej nieoreślony kolor oczu, więc nie wiem jaki to ma wpływ na imię i czy pasuje ![]() Ivoncia ja jestem za Kornelią, ładniejsze zdrobnienia i taka oklepana. W całym swoim życiu znałam tylko jedną... za to Wiktorii masa... z tego co widzę to Lilianek też masowo przybywa i dlatego bym się wahała co do tego imienia, ale.... no zawsze to może być chłopak![]() Znam kobiety które korzystaly z jacuzzi ok 5-6 miesiąca i urodziły zdrowe dzieci, ale chyba raczej niezalecane takie kapiele. Dzisiaj dzwonili do mnie ze szpitala, z wiadomością że nie jestem zapisana na połówkowe... Pielęgniarka która dzwoniła, mówiła że była na urlopie a kobieta zastępująca ją nie miała prawa zapisywać na prywatne wizyty i żeby sie umówić trzeba zadzwonić do lekarza na komorke... no wiecie co.. jak odwaliły taka szopkę to same mogły zadzwonić do lekarza i umówić z nim wizyty dla tych kobiet zapisanych... trochę praranoja, ale w konserkwencji będę miała nie 8 marca a 12, więc nie taka duża różnica. Teraz chodzi za mną coś dobrego do jedzenia i nie wiem co to miałoby być... ![]() Ja kiedyś zastanawiałam sie co do pieluszek, tzn. nad tetrowymi ale nawet nie miałam z kim pogadać, bo wszystkie kobiety które były skazane na tetre pukają się w głowę, że myslę nad rezygnacją z takiego dobrodziejstwa jak pampersy... Dziewczyny a co myślicie o chustach do noszenia? Ja chyba się zaopatrzę w taką,nie mam piwnicy,ani garażu a nie widzi mi się na krotki spacer , albo do sklepu lub do mamy która mieszka 5 min drogi ode mnie tachać wózek z 3 pięta. Moja kuzynka bardzo sobie chwaliła, że dzidziolek zasypiał jak tylko go wkładała
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-02-09 o 19:50 |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 Ja zamierzam kupić chustę
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tej sprawy tak do końca nie jestem pewna, wiem natomiast, że przez pierwsze 6 tygodni pracodawca płaci 90% Twojej pensji, Przez kolejne 33 tygodnie przysługuje 128.73 tygodniowo, bądź 90% tygodniowych zarobków brutto, którakolwiek z tych kwot jest niższa. Długość urlopu macierzyńskiego ustawowo wynosi 52 tygodnie, z czego płatnych jest 39 tygodni.Więc wcale to nie jest takie piękne...ale narzekać nie będę
chce_byc_mama biedna psinka, pewnie teraz nie może się odnależć, bo nie wie gdzie się podziało jego futerko i dlaczego tak wygląda... ivoncia16 mnie bardziej podoba się Kornelia, Wiktoria chyba już troszke oklepane
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
z tą pastą lacalut activ potwierdza, u mnie ona przynosi super rezyltaty, kupuję tą white
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-02-09 o 20:13 |
|
|
|
#3359 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mam ostatnio ciśnienie na slodkie!!! Cytat:
Ale nie chodź do tej babki lepiej i najlepiej na jakiś forum miasta wystaw jej odpowiedni komentarz. Mam wrazenie, że niektórzy ludzie zajmują się takimi rzeczami dla kasy, bez doświadczenia!---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

I pierwszy raz jem cukierki toffi
Chyba 3 dzień jem to opakowanie
Poprosiłam mamę i ma mi na dniach zrobić barszcz grzybowy, barszcz czerwony i musakę

ważne że dzidzia zdrowa.

?