|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
[QUOTE=Malgosia1983;321977 24]
Gratuluję ząbka ![]() Podpowiem Jak usuwasz część wypowiedzi to na końcu jest [ /QUOTE]nie usuwaj tego bo to zamknięcie tej ramki Dzięki ![]() [QUOTE] i mi nie wyszło znowu wrrrr...sorki
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-09 o 21:44 |
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Natka współczuję Tobie i Małemu
A w ogóle dzisiaj na wizycie to się uśmiałam z tego mojego gluta małego. Cały zadowolony, leży w samym pampku ( przeważnie tak jest i cieszy się do pielęgniarek, gada sobie), wygina się, do macania otoczenia, wszystko dotyka... i nagle, podchodzi lekarka ( oh jaka małpowata ona!) i mały podkóweczka i niezadowolony na nią zerka. I tak cały czas. Bez płaczu tylko podkóweczka. Lekarka ściągnęła pampa i jak tylko dotknęła jego klejnocików to ten w ryk. Widać, że już wie co dla niego ważne Chyba już mija czas " lubię wszystkich", albo ona mu wyjątkowo nie podeszła ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- [QUOTE]Bo masz spację pomiędzy nawiasem a ukośnikiem. |
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziła się księżniczka o 21.30 tzn. troszkę jej pomogłam, szybka kąpiel i teraz tatuś karmi i będzie usypiał hihi ciekawe ile mu to zajmie
![]() Lecę pod prysznic więc do jutra Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-02-09 o 22:00 |
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka - jak to prawdziwy mężczyzna
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-09 o 22:02 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się bał o swoje klejnoty Trzeba by iść spać Dzisiaj mam nadzieję będzie lepiej, Szymek jeszcze ani razu nie płakał - obudził się tylko na cyca i śpi![]() Aa miałam pytać: macie jeszcze tą ciemną kreskę na brzuchu?
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mykam już spać...Natka dobrze będzie słodkich i kolorowych
|
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agus1978;32196494]
Cytat:
za zabek.....i za skonczone 5 mscy..... nasze maluszki z tego samego dnia.... ![]() Cytat:
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja was podziwiam ![]() Gdybym miała się teraz uczyć... dżizas
|
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cotka z tymi klejnotami to dobre
Cytat:
kreske mam ale jasną już , pępek też już jasny, jeszcze rozstępy ale już dużo mniejsze i tak pewnie już zostanie będe musiała kupić ten strój kąpielowy co się nazywa chyba tankini bo jednoczęściowych nie znosze ![]() Cytat:
|
|
|
#4034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najwięcej przesypia jakieś 3h Zasnął o 20.00 i pobudki: 22, 1, 3, 5 i o 5.45 był już wyspany.Musi być cyc i koniec, jak tylko próbuję mu dać smoka to włącza taką syrenę, że pół domu na nogi stawia ![]() Też nie lubię jednoczęściowych Chodzi Ci o ten taki strój z paskiem łączącym biustonosz z majtkami?
|
||||
|
|
|
#4035 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba to brzydactwo zostanie ze mną na dłużej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chodzicie na basen?? Ale super Cytat:
Ostatnio zaczęłam go kąpać normalnie w dużej wannie, położyłam ręcznik, posadziłam, jedną ręką podtrzymywałam, drugą myłam, bo w swojej wanience się nie mieści( kupiliśmy taką z tych mniejszych ze stelażem). Mycie trwało kilka minut, uczulenie się nie pogorszyło więc tak chyba będziemy robić. I tak mu się spodobało że chce siedzieć Nawilżacz też musimy kupić. I nie wiem jaki ![]() Cytat:
Na pewno te z mniejszymi przedziałami mają bardziej leżącą pozycję. Kwestia kiedy dziecko zaczyna siadać, na jak długie trasy się jeździ itd. Na pewno było by dobrze kupować po kolei, żeby fotelik był jak najbardziej dostosowany do wagi, wieku i rozwoju dziecka. Ale myślę, że mało kto tak robi i wszyscy chcą żeby "fotelik starczył na jak najdłużej". W sumie najlepiej byłoby wybrać opcje- bezpieczny, "rosnący z dzieckiem" i tani Takiego właśnie szukam, jak znajdę- dam znać
|
|
#4036 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zabek i za 5 miesiecyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- A wlasnie - mialam zapytac o zupke jarzynowa - jakie warzywa dajecie? Albo jakie sa w skladzie w sloiczkach? Bo chcialabym wprowadzic cos wiecej oprocz marchewki, ziemniaka i dyni i nie bardzo wiem co mozna.
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o taki mi chodzi ![]() http://allegro.pl/a484-5-b-p-c-slicz...097738544.html trzeba by było może teraz zalicytować, bo w sezonie to drożej
|
|
|
#4038 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Poka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
roznieś ich tam ![]() Cytat:
Cytat:
Za kąpiel...Stefek też się wyrywa do siadu i mu pozwalam bo robi to sam i tym samym ćwiczy sobie mięśnie Zgadzam się co do fotelików. Tutaj kiedyś któraś mamusia wklejała fotelik firmy britax. Cena nie zachwyca jednak...Z drugiej strony chyba trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 700-800zł?Czy nie? Jeszcze się nie orientowałam..
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ładny To mi się podoba TAKIE albo TAKIE bo rozstępy mam tylko koło pępka
|
||
|
|
|
#4040 | |
|
Raczkowanie
|
Ja też jeszcze mam, ale mnie to tam nie przeszkadza...mam za to inny problem - przed ciążą miałam kolczyk w pępku (teraz to już dziurka zarosła chyba...) i zrobił mi się taki nieładny rozstęp w tym miejscu
![]() Cytat:
Chyba jestem niezorganizowana Powodzenia acelinka
|
|
#4041 | |||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() u nas nocka koszmarek, podobnie jak u Natki... co chwila popłakiwała przez sen, przebudzała się na smoka niezliczoną ilość razy. O 2 ją wziełam do siebie i trzymałam na niej rękę to nawet spała jako tako. Nie wiem co jest, bąki nie...zębów nie widać ![]() Cytat:
my na razie jabłuszko i marchewe jemy z hippa, ale juz kupiłam z gerbera jabłko z brzoskwinią i zupkę jarzynową na zaśCytat:
dobry Filipek. Moja tez juz ostatnio na szczepieniu ryczała na widok pani doktor.a co teraz bedzie to wolę nie myśleć...mam jeszcze i pępek nadal troszke kraterowaty jest Cytat:
mocno trzymamy wszystkie cztery ![]() fajne są, tez chyba taki nabędę |
|||
|
|
|
#4042 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
U nas nocka w miarę ok, tylko 3 pobudki, z tym jedna z płaczem , ale dałam cycka, zjadł i usnął i pobudka tradycyjnie 7.30. Teraz usnął przy cycku, co ostatnio nie jadł tak rano, oho chyba za dużo powiedziane, że spi, już się obudził. Pospał całe 5 min Więc pewnie tego posta będę pisać całe do południa![]() Cytat:
. Wczoraj wysłałam Tz do Biedry, żeby kupił właśnie jakieś te fajne body czy koszulkę, kuoił wszystko do domu i oczywiście o ciuszku zapomniał, i pewnie już ludzoe wykupili, a chciałam to body ze smerfemCytat:
Cytat:
![]() Gerda powiedz mi, używasz tego leżaczka do wanienki cały czas? Jak to jest duże? Bo Adaś to już spory chłopak, waży pewnie około 9 kg i nie wiem czy się zmieści do takiego leżaczka, bo to na stronce pisze że to dla noworodków ![]() Jejku mam stertę prasowania a tak mi się nie chce ![]() Jakoś ostatnio budzę się o 5 rano i spać potem nie mogę, Adaś a ja się kręce tylko z boku na bok, potem jak Adanio się budzi to wtedy bym mogła spać Jeszcze się posprzeczałam z tz wczoraj, kurde dom wysprzątany, pranie zrobione( jeszcze musiałam 3/4 rzeczy zapierać oczywiście od mercheweczki ), obiad ugotowany, jeszcze Adaś był maruder i chciał często na rączki, i chciałam żeby trochę się zajął synkiem, a ja zjem obiad, a on go położył na łóżku, sam obok się uwalił i mały zaczyna marudzić, potem co raz bardziej i głośniej a potem to już ryk, to mówię, żeby go wziął, a on, że jest zmęczony i nie będzie go nosił ni i musiałm wziąć Adasia i zjeść potem zimny obiad. I jeszcze mówi, że co ja w domu robię, myśli, że leże cały dzień i tv oglądam Wiem, że w robocie ma ciężko ale ja też potrzebuję trochę odpoczynkuto się pożaliłam. juz sie nasiedziałam, Adaś się w bujaku drze, posiedział całe 10 min
|
|
#4043 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wzielam ciepła kąpiel i rozmasowałam ta pierś delikatnie, mała w nocy się zlitowała i ciągla już z tej piersi i powiem że jest duzo lepiej uffffff....Gula jeszcze jest ale mniejsza dziś zrobie jeszcze okłady i może zejdzie całkiem.Ja mam ale już ja bardzo słabo widać
|
||
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia
|
|
|
|
|
#4045 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#4046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() macie Cytat:
No też mam zgryz z nawilżaczem ale teraz koniecznie musz emiec- w chacie mamy 20% wilgotnosci do tego ja i maly mega zakatarzeni ![]() Najwiekszy problem ze nie mozemy kupic ultradzwiekowego (a takich pelno0 ze wzgledu na zwierzaki. Nie wiem dokladnie jaka tam jest czestotliwosc ale czytałam ze moga bys niespokojne. Ciagle pod gorke! Cytat:
u nas dzis tylko 4 pobudki- odzyłam! i wiecej nie bede na nie narzekala- tak jak obiecalam ![]() minio1984- co do białego - no ręce opadaja, zabić to za mało! Cytat:
|
||||
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie , on jest z takiego materiału jak strój to luz blus poszukam chyba czegos bo z małym na jeziora będziemy jeżdzić pewnie to przydało by się zakryć brzuchal , chyba już tak do końca życia ehhh
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dostałam dzisiaj drugą paczkę z bobovity
hmm nie wiem czemu z tej zachłanności się dwa razy zalogowałam czy jak poirytowało mnie to ![]() |
|
|
|
#4049 | |||
|
Rozeznanie
|
dobry choć niezbyt dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za dobry garnek miałam, gulasz na 2 łyżkach sosu się nie zjarał a jaki esencjonalny wyszedł ![]() ze słoiczkami zrobię tak samo Cytat:
monis1206 do wypowiedzi naszej kochanej weteranki dodam tylko tyle, żebyś przystawiała małą od strony tej guli, znaczy nosek tam gdzie pierś twarda, z własnego doświadczenia jestem jednak za delikatnym uciskaniem przy ssaniu i masowaniem, wyciskanie i mocny masaż u mnie pogarszał sprawę i z jednej guli robiło się pół piersi jak kamień ale to zależy od budowy piersi zapewne co lepiej działa ładnie to określiłaś łączę się w bólu[QUOTE=MoniaZ82 ja juz nie mam... ale wiesz jak przeczytalam to pytanie to musialam zerknac na swoj brzuch.... [/QUOTE]hihi ja też, nie mam Acelinka ![]()
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż "podła świnia" Kreska na brzuchu jest ale bardzo jasna - co lepsze dopiero po porodzie zauważyłam że ją miałam na całym brzuchu hehe i w końcu pępek mam normalny
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Jak usuwasz część wypowiedzi to na końcu jest [ /QUOTE]

Chyba już mija czas " lubię wszystkich", albo ona mu wyjątkowo nie podeszła 

Dzisiaj mam nadzieję będzie lepiej, Szymek jeszcze ani razu nie płakał - obudził się tylko na cyca i śpi
)

i pewnie już ludzoe wykupili, a chciałam to body ze smerfem