Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 21:36   #4531
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dziękujemy za kciukasy
dobrze trzymałyście bo poszło gładko
Jasiek rozrabiał w gabinecie ciągnął doktora za fartuch pokazywał jak się mlaska i łapał wszysto co było w zasięgu ręki

aha waga mojego 5 miesięcznego syna
prawie8500

wow pokaźna waga

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko odnośnie fotelików. Mój jest do 10 kg, Julka już dobija, więc wkrótce będzie trzeba zmienic( ten co miałam montowało sie na wózku, był z rączką-taki normalny jak dla niemowlaków) , a teraz trzeba juz kupic taki, który będzie na stałe w aucie siedział, tak???tak macie? jakie polecacie?
u nas Lilka dostanie Maxi Cosi Tobi po Filipie, a jemu kupimy Recaro.
Myślę że przesiądziemy się gdzieś przed roczkiem.
Na wiosnę będzie coraz mniej ubrań więc powinna się mieścić jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek

.
o kurcze

trzymam mocno kciuki za operację
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:44   #4532
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek

Idę spać.
Ja dalej niezorganizowana. Wszystko planuję "od jutra"

Dobranoc.
* 1000000000000000000000000 00

Brumek służę pomocą

Patik jak idzie /poszło ?????
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:49   #4533
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A u lekarza się pokazałaś z tymi bólami głowy?
Jeszcze nie. Na 15.02. jestem zapisana. Dzięki że pamiętasz
Stary 2012-02-09, 21:52   #4534
zanka205
Zakorzenienie

Lili trzymam mocno kciuki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 22:03   #4535
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jeszcze nie. Na 15.02. jestem zapisana. Dzięki że pamiętasz
Wlasnie miałam o to pytać ale mnie Uprzedzila
Do lekarza sioo
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:06   #4536
iustyna1
Wtajemniczenie

nie no dziewczyny, co tu sie ostatnio dzieje? co to za straszna cisza?! cisza tu, cisza na fb...

nie puszczajcie kciukow!

do jutra, odezwe sie po wizycie
ps. brumek ja tez pamietalam o Twoich bolach glowy i ciesze sie,ze masz niedlugo wizyte
lili trzymam!
patik jak usypianie?
karolinee Ty tez walcz metoda kajoolowej niani

dobranoc
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:08   #4537
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Iustyna powodzenia. Bede czekac na wieści...

Ide i ja. Dobrej nocy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:17   #4538
Natka_
Zakorzenienie

Halo halo

Pewnie śpicie, a ja dopiero zagądam.
Domkowi już odpadają resztki strupków, chciałam go nawet dzisiaj zabrać na spacerek, ale zostawię go jeszcze do niedzieli w domu na wszelki wypadek.
Chyba, że w sobotę zawiozę go do rodziców, a z mężem skoczymy sobie na narty.

Kupiłam Dominikowi śpiwór do spacerówy i fotelika, bo ten nasz już dużo za mały.

Co do fotelików, wczoraj byłam się dowiadywać co i jak:
-można przenieść do większego dopiero jak dziecko będzie stabilnie siedziało, kiedy posadzimy na kocyku i zaczniemy nim ruszać, nie może upaść,
-na wagę nie patrzymy,
-fotelik trzeba koniecznie przymierzyć do dziecka, nie kupuje się fotelika bez wcześniejszej przymiarki, bo każdemu dziecku inny pasuje,

Nam chyba Maxi cosi tobi odpada, bo jest wąski i boję się, że Domek będzie w nim miał za cisno (patrząc na jego budowę ). Narazie mam parę typów, będę się zastanawiać koło 9 m-ca.

Iustyna zaciskam!!
Patik ooo matko aż tyle za mleko
Brumek dobrze, że idzesz do tego lekarza, bo niepokojące są te Twoje bóle głowy...
Telik dla Jaśka, waga imponująca Idzie w górę jak Domkowa
Patik cierpliwości!
Lili za operację cioci.

Przypominam o tytułach, jeśli któraś miałaby jakiś pomysł proszę o wiadomość.

No i zostałam sama, to zmykam i ja, dobranoc!

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-02-09 o 23:21
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 23:50   #4539
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wlasnie miałam o to pytać ale mnie Uprzedzila
Do lekarza sioo
No idę, idę

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie no dziewczyny, co tu sie ostatnio dzieje? co to za straszna cisza?! cisza tu, cisza na fb...
A jak wczoraj o to samo pytałam, to Cię nie było

Cytat:
ps. brumek ja tez pamietalam o Twoich bolach glowy i ciesze sie,ze masz niedlugo wizyte
Dziękuję
I kciukuję dalej

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Pewnie śpicie, a ja dopiero zagądam.
2. Domkowi już odpadają resztki strupków, chciałam go nawet dzisiaj zabrać na spacerek, ale zostawię go jeszcze do niedzieli w domu na wszelki wypadek.
3. Chyba, że w sobotę zawiozę go do rodziców, a z mężem skoczymy sobie na narty.
4. Brumek dobrze, że idzesz do tego lekarza, bo niepokojące są te Twoje bóle głowy...
1. Nie śpimy
2. Super że przechodzi
3. Czy Ty mnie chcesz do rozpaczy z zazdrości doprowadzić? Marzę o nartach
4. Dzięki Nateczko

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Aaaaaaaaaaa, zapomniałam!
Moje dziecko właśnie, po raz pierwszy w swoim życiu, śpi na boczku
Stary 2012-02-10, 05:53   #4540
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
, u nas była jedynie położna środowiskowa. Daj znać jak wyglądała taka wizyta.
Ja mogę napisać jak u nas wyglądała taka wizyta pielęgniarki środowiskowej

A więc głównie wypełniała jakieś papierzyska.
Wywiad przeprowadzała. Pytania odnośnie Radka, jak karmię, ile mi śpi w nocy po kąpieli np, jaki jest, czy zadbany. itp.
Sprawdzała warunki mieszkaniowe. Chyba tyle... Nie pamiętam więcej.

Cześć!
Witam się zła jak osa!
Tż tak w piecu napalił, że pobudki miałam z Radkiem częściej niż co dwie godziny. Sucho, gorąco- myslałam, że Tż ubije
Zrobiłam mu awanturę.

Dzisiaj mam być u mnie koleżanka ze swoim 2,5 letnim synkiem. Diabełkiem wcielonym. Mam nadzieję, że przetrwamy z Radziem
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 06:04   #4541
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry jestem i ja z poranną kawą
Lili, za ciocię!
iustyna, dla Was także bardzo mocne
Brumek, jak głowa?

Która mi szóstkę zabrała, co? Przyznawać się, ale już
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila zrobiła się bardzo mobilna, raczkuje, wspina się gdzie popadnie, podchodzi do kanapy i wstaje (!), już kilka razy musiałam lecieć na ratunek, bo jak się podniesie to z tej radości odbija się do tyłu...

nic zrobić nie mogę jak jej się szwendacz włączy, tylko latam ją ratowac z opresji co kawałek.

wczoraj nabiła sobie pięknego guza, bo wstawała przy krzesełku obok Filipa a ten jej to krzesełko odsunął i walnęła policzkiem w niego - guz pod okiem jak ta lala
no to Ci się zaczęło wesoło
Cytat:
Wiatr w drugą stronę wiał. Na północ...
to ja zamawiam wreszcie na południe
Cytat:

a nie lubi?

nie mogłam się powstrzymać: http://www.wiocha.pl/452436,Ah_ta_samosia

No nic zbieram się na uczelnię (a miało być wolne), mam nadzieję że nie będzie kolejnych 10 stron jak wrócę...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 06:29   #4542
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Dziś nocka o niebo lepsza niż wczoraj
Napisałam wczoraj pięknego posta, ale mi zjadło i się w k u r z y ł a m i poszłam spać Łeb mi pękał
Co do fotelika, to my raczej nie będziemy mieć problemu do Dominik wazy dopiero 7,5 kg więc zanim dojdzie do 10 to powinien już siedzieć
Choć to dość wątpliwa sprawa, bo moje Dziecię w ogóle w nosie ma to całe, przereklamowane siedzenie. Jak sadzam go na kanapie, to odpycha się nóżkami do pozycji półleżącej i jęczy, jak mu to nie wygodnie. A jak chwilę posiedzi, to zaraz mu d u p k a okrągleje i giba się na boki
No i podejrzewam, że znam winowajcę tego rozleniwienie - leżaczek !
Po co siedzieć, jak w nim wygodnie i wszystko widać. No co zrobić

No i muszę jeszcze coś napisać: teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło Ale, że się przyznał to go podziwiam

Lili, Iustyna

Stapelkowa Zuzia i za kolejny miesiąc

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 06:59   #4543
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Mam do Was pytanko odnośnie fotelików. Mój jest do 10 kg, Julka już dobija, więc wkrótce będzie trzeba zmienic( ten co miałam montowało sie na wózku, był z rączką-taki normalny jak dla niemowlaków) , a teraz trzeba juz kupic taki, który będzie na stałe w aucie siedział, tak???tak macie? jakie polecacie?
My mamy fotelik do 13kg, widząc, że mała przystopowała z przybieraniem na wadze, to spokojnie sobie jeszcze w nim pojeździmy. Teraz w zimowym kubraczku jest ciasnawo, ale tragedii nie ma. Na wiosnę już będzie mniej ubranek to i więcej miejsca się zrobi

Cytat:
Kciuki za operację, żeby wszystko się powiodło!!

Cytat:
Alibany, Ala przygotowuje się do startu.

Dosłownie, są to przygotowania do startu Kiedy się tak rozbuja przód-tył, robi to tak zawzięcie, jakby zaraz miała wystrzelić jak z procy a kończy się to, lądowaniem na brzuszku

Jeszcze raz wszystkim mamusiom dziękujemy za miłe komentarze dot. Ali

Cytat:
nie puszczajcie kciukow!
Kciuki zaciśnięte!!!!

Cytat:
J

Cześć!
Witam się zła jak osa!
Tż tak w piecu napalił, że pobudki miałam z Radkiem częściej niż co dwie godziny. Sucho, gorąco- myslałam, że Tż ubije
Zrobiłam mu awanturę.

Dzisiaj mam być u mnie koleżanka ze swoim 2,5 letnim synkiem. Diabełkiem wcielonym. Mam nadzieję, że przetrwamy z Radziem
Heh ja dzisiaj też tż ochrzaniłam, bo odkręcił kaloryfer w sypialni i w pokoju nagle chyba zrobiło się 30stopni. Jak sie przebudziłam to czułam się cała spuchnięta, głowa mi pękała!!

Udanej wizyty koleżanki Radzio będzie pewnie zafascynowany starszym kolegą

Cytat:
Halo halo

Pewnie śpicie, a ja dopiero zagądam.
Domkowi już odpadają resztki strupków, chciałam go nawet dzisiaj zabrać na spacerek, ale zostawię go jeszcze do niedzieli w domu na wszelki wypadek.
Chyba, że w sobotę zawiozę go do rodziców, a z mężem skoczymy sobie na narty.

super, że ospa już odpuściła i Domek ma się lepiej!!!
Zazdroszczę wypadu na narty!!!!

Witam!
Wczoraj i u nas była akcja w stylu "chyba przechodzimy lęk separacyjny". Mała zasnęła po kąpieli, więc zostawiłam ją pod okiem tż, a sama poszłam do sąsiadki na kawkę. Podobno jak tylko zamknęłam drzwi za sobą, mała się obudziła, nie chciała dopić mleczka, lulanie nie pomagało, cały czas płacz, w końcu tż napisął mi sms "przyjdź". Wzięłam ja tylko na rączki, przytuliłam, od razu zasnęła

Czuje się jakby mnie walec przejechał! Wszystko przez ten ukrop w sypialni!! Tż nie pamięta, by odkręcał kaloryfer, nie wiem czy przez sen to zrobił.....

Ten bebilon pepti, jest chyba mniej sycący od np. hipp. Zresztą nawet jak go zagęszczę kleikiem to nadal ma wodnistą konsystencję. Ala już drugą noc budzi się ok północy na jedzonko, gdzie na hippie jadła dopiero ok 4 rano. Skóra ma się już coraz lepiej, także od poniedziałku będę testować, wszystko co podejrzewam, na koniec dam butlę hipp i zobaczymy......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 07:01   #4544
karolinee1983
Zadomowienie

Witam Pobudki u nas o 1, 4.15 i 6.20 czyli raczej standardowo, teraz mały diabełek froteruje podłogę

Cytat:
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla
mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek

Mocne

Iustyna

Cytat:

karolinee Ty tez walcz metoda kajoolowej niani
Wiem. Powinnam, ale wstd się przyznać - póki mieści się w gondoli i śpi tam spokojnie to jakoś nie chce mi się tego burzyć podejrzewam, że jak nie będę miała wyjścia bo nie będzie gdzie dzieciaka położyć to się za to wezmę

No właśnie, patik jak tam?

Cytat:
Moja od jakiegoś miesiąca uwielbia spanie na boczku, ale tylko na prawym

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Która mi szóstkę zabrała, co? Przyznawać się, ale już
No właśnie, która?!?!?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No i muszę jeszcze coś napisać: teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło Ale, że się przyznał to go podziwiam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 07:11   #4545
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczyny melduję, że żyję, ale co to za życie to nie pytajcie na wariackich papierach... nie zorganizowałam sie jeszcze porządnie od powrotu do pracy i tak jakos na nic nie mam czasu...a już na siadanie do kompa i nadrabianie zaległości nie mam wieczorem siły... mam nadzieję, że niebaqwem się wszystko unormuje i jakoś będę w stanie być na bieżąco

u nas bez zmian. Hania z tż w domu jeszcze-radzą sobie dobrze. troche mała grymasi przy jedzeniu ostatnio, ale mąż się nie poddaje i jeszcze mi jej na arayjne karmienie cycem do pracy nie przywiózł żłobek mamy już dla Haneczki ugadany. przyjemne, kolorowe miejsce, panie miłe, ale za tą cene to się nie dziwię... mam nadzieje, że Mała przywyknie...

przepraszam, że do Waszych postów się nie odniosę, ale już musze kończyć bo z pracy piszę... ale

buziaki dla Was wszystkich i Waszych dzieciaczków

p.s. brakuje mi Was na codzień...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 07:43   #4546
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dobra jesteś

ja w ciągu 4 dni przeszłam całkowicie na nowe mleko. I pierwszego dnia po zmianie zrobiła mi 5 kup. Też myślałam ze to od mleka. Ale następnego dnia nie zrobiła żadnej.
Teraz robi różnie. Czasami 2-3 , czasami żadnej.
A dlaczego dawałaś jej Bebiko ha?

. W dzień ją lulam w wózku do spania. I w dzień drzemki ma w wózku. Wieczorem ją do spania po kąpaniu w wózku bujam, jak usnie to przekłdam do łóżeczka. Kiedyś sama na noc usypiała od razu w łóżeczku, i sama tutaj popełniłam błąd kładąc ją do wózka.
Dzisiaj ją zaczynam uczyć samodzielnego zasypiania. Trzymajcie kciuki, żeby mi cierpliwości wystarczyło.
Sara nie siedzi, ale spacerówka nam się na płasko rozkłada i na półleżąco też.

UMARŁAM w butach na stojąco.
Rano zamówiłam w naszej miejsco-wiejskeij aptece mleko bebilon ha. Miała przywieźc na popołudnie 2 puszki ( w tej aptece nigdy nic nie ma)
Pojechałam właśnie po odbiór.
uwaga
uwaga
Cena puszki 400g: Bebilon ha: 42,50!!!
Zdziertusy wzięłam tylko puszkę i odpowiednim komentarzem.
Ja polecam ta strone >KLIK< ja tam tylko zamawiam swoje mleko, gdyz cena jest najkorzystniejsza, a jak zamowisz powyzej 250 zl nie placisz za przesylke. Juz ktorejs podawalam ta strone na Enfamil ARJa zawsze robie zapas i z glowy.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Moja nosidlo ma do 13 kg Maxi cosi citi - ma 9 kg i w kombinezonie zimowym jej nie wcisne tam, a fotelik mamy Recaro Young Sport od 9 kg , ale czekam az bedzie siedziala sztywno

Cytat:

Idę spać.
Ja dalej niezorganizowana. Wszystko planuję "od jutra"

Dobranoc.
Kciuki trzymam!!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:03   #4547
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
.
ojej..ciężkie życie ją czeka potem bez żołądka.A le najwazniejsze że będzie miała to życie.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Paticzku cena mleka powalająca :/ A będziecie przechodzić na normalne?

Na czym polega metoda usypiania niani Kajool ?
tak, za miesiąc mniej więcej planuję podawać zwykły bebilon.
Dziubek Ty długo podawałaś Ha?

Cytat:

Zamówiłam już spacerówkę dla Hani- ma małe kółka, ale stwierdziłam że i tak nie ma śniegu, więc kupię. I co? Dzisiaj pełno śniegu nasypało w Poznaniu. Tak w ogóle to padam na cycki... Hania ząbkuje na całego, a ja już nie wiem jak funkcjonować, żeby ją biedną się zająć i ogarnąć domowe sprawy. W dodatku dzisiaj zrobiłam dokładny przegląd jej paszczy i widzę, że to górne TRÓJKI jej tak dokuczają. Dziąsła po dwóch stronach rozpulchnione i patrząc z przodu jest w nich widoczny zarys zęba. Przy jedynkach i dwójkach dziąsło wąskie, więc trochę dziwnie to wygląda. Nie mówiąc już o tym, że jak zęby się przebiją to moje dziecko będzie wyglądać jak wampirek. Mama mnie oczywiście dzisiaj pocieszyła, mówiąc że trójki wychodzą dzieciom najbardziej boleśnie- słyszałyście coś o tym?

Widziałyście nową reklamę m&m's? (od razu mi się skojarzyło z telikowym zdjęciem- im sexy and i know it)

http://www.youtube.com/watch?v=yn3mktl30iw&featu re=relmfu
to ładnie..
Nie da się otworzyć linka, właściciel usunął ten film. Szkoda, bo nie widziałam tej reklamy, a jak się kojarzy Z telikiem to koniecznie muszę to ocenić

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Patik jak idzie /poszło ?????
Dziewczyny miło że trzymałyście kciuki za wczorajsze usypianie, ale od razu się poddałam.
Wyła i symulowala krztuszący się kaszel, o razu ją przełożyłam o gondoli bujnęłam pare razy usnęła.
Dzisiaj zaczynam, niedługo będzie pierwsza drzemka.
Siły bardzo nie mam bo w nocy co godzinę ( szczerze) pobudki, więc zobaczymy jak to będzie..

Evee dzieki, obczaję stronkę.

Jaciee fajny ten Twój teśc. Teściówka na bank by się nie przyznała

Sara waży 9 kg, do siedzenia jej daleko, a w fotelik ledwo włazi.
Wiem, że dzieci w swoim tempie się rozwijają, ale jak widzę jak Wasze dzieci szaleją raczkuję pełzają, siedzą. to mi tak troszkę smutno że Sara tego jeszcze nie potrafi.

Noc masakra. A to już pisałam.

Idę do k zobaczyć co tam kajoolek naskrobała.
Stary 2012-02-10, 08:08   #4548
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Żaneta daje sarence zwykła herbatke ziołowa, pół na pół z jakimś soczkiem.

Co do fotelików to te pierwsze nie są czasami do 13 kg?
Chyba najbezpieczniej jest wozić właśnie w tym jak najdłużej.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 08:41   #4549
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dobranoc.
dla cioci

Cytat:
nie puszczajcie kciukow!

do jutra, odezwe sie po wizycie
również zaciskam -

Cytat:
super że Dominikowi już przechodzi
Cytat:

Jula właśnie ostatnio też upodobała sobie zasypianie na boku - wygina się tak i na boku zasypia - chyba tak jej wygodniej

Cytat:
udanej wizyty koleżanki

a to Wy w bloku nie mieszkacie?

u nas tez jak się mocno w piecu napali to okropnie się śpi..
i ponawiam pytanie odnośnie nawilżacza powietrza; jakie macie nawilżacze? lub jaki planujecie kupić?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
fajny
Cytat:

super że nocka lepsza

Ja nie chwalę mojego dziecka ale Jula wczoraj zasnęła ok. 22.20 i obudziła si.ę o 6,15 na jedzenie - szok ale już spania nie było potem dopiero przed 9 drzemka była pół godzinna - wyspałam się

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ten bebilon pepti, jest chyba mniej sycący od np. hipp. Zresztą nawet jak go zagęszczę kleikiem to nadal ma wodnistą konsystencję. Ala już drugą noc budzi się ok północy na jedzonko, gdzie na hippie jadła dopiero ok 4 rano. Skóra ma się już coraz lepiej, także od poniedziałku będę testować, wszystko co podejrzewam, na koniec dam butlę hipp i zobaczymy......
pepti to dość rzadkie mleko ale czy mniej sycące to nie wiem Julia bardzo lubi pepti i z apetytem wcina

aha chciałam zapytać: mam okazję kupić kojec za 50zł używany o ten co w załączniku, chyba warto no nie? bo w sumie niezniszczony jest.. i cena bez przesyłki bo na hej.mielec znalazłam ogłoszenie u siebie w mieście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 846489971.jpg (39,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1490017317.jpg (49,1 KB, 16 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 08:41   #4550
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

No nic zbieram się na uczelnię (a miało być wolne), mam nadzieję że nie będzie kolejnych 10 stron jak wrócę...
miłego dnia Aniu

Stary 2012-02-10, 08:47   #4551
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

jak głowa wystaje to trzeba kupic wiekszy
mój starszy miał ok 9 mies nie ważył tych 9kg ale musiał mieć większy
A są i większe foteliki montowane tyłem

Lili trzymam kciuki za ciocie
Marzenka jaki kupiłaś wózek? pochwal się
moja spacerówka ma małe kólka ale wczoraj bez problemu jechała lepiej niż Mutsiak na pompowanych

Natka ja polecam fotelik Romer King Plus lub Romer Safefix Plus nie wiem czy auta macie z isofixem
ja chciałam kupic Recaro już 2 raz ale znowu odpuszcze bo ta tapicerka jest tragiczna.I wogóle jakis nie wygodny mi sie wydaje
Pokaż jakie kupiłaś śpiwory ja ost też kupowałam i dlatego to bliski temat

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:09   #4552
mamad1
Zadomowienie

Witam. Miałam koszmarną noc. Najpierw mąż się na mnie obraził, a potem moje dziecko stwierdziło, że nie będzie spać w łóżeczku (a śpi sam od urodzenia). Każdą próba odłożenia do łóżeczka kończyła się okropnym płaczem, który znikał, gdy go tylko brałam na ręce. W rezultacie spała ze 4 godziny z dzieckiem śpiącym mi na piersi. Czy to lęk separacyjny?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:17   #4553
patik87
Zakorzenienie

Po godzinie poddałam się, w wózku usnęła w sekundę, już chyba ze zmęczenia.
Ciągle podnosiłam, odkładałam. A za ostatnim razem taki ryk że nawet na rękach..
Ja bym wytrwała. Ale na dole wszystkie jej ryki słychać, i to mnie demobilizuje............. .. kur**

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 09:18   #4554
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek Ty długo podawałaś Ha?

Sara waży 9 kg, do siedzenia jej daleko, a w fotelik ledwo włazi.
Wiem, że dzieci w swoim tempie się rozwijają, ale jak widzę jak Wasze dzieci szaleją raczkuję pełzają, siedzą. to mi tak troszkę smutno że Sara tego jeszcze nie potrafi.
podawałam jakoś miesiąc i lekarka stwierdziła,że skoro nic się nie dzieje to mamy przejść na zwykły. Nam kazała zamieniać mleko dłużej niż tu dziewczyny piszą bo co dwa dni zmieniać ilość miarek a nie co 1 dzień.

co do rozwoju , rozumiem Cię doskonale mój niby z początku czołówki urodzeniowej a 100 lat za murzynami w porównaniu do młodszych dzieciaczków. Widać taki ich urok , choć fakt faktem mnie też smutno z tego powodu i się martwię

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

ja też się zdziwiłam ale faktycznie ,całkiem sporo jest fotelików w przedziale 0-10kg.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam. Miałam koszmarną noc. Najpierw mąż się na mnie obraził, a potem moje dziecko stwierdziło, że nie będzie spać w łóżeczku (a śpi sam od urodzenia). Każdą próba odłożenia do łóżeczka kończyła się okropnym płaczem, który znikał, gdy go tylko brałam na ręce. W rezultacie spała ze 4 godziny z dzieckiem śpiącym mi na piersi. Czy to lęk separacyjny?

Patik co do spania to musisz byc twarda bo wg mnie (pewnie mnie zlinczują niektóre mamusie) ale to już będzie świadome wymuszanie tego co lubi. Mój łobuz wymusza i jestem tego pewna, jak coś nie jest po jego myśli to robi taką histerię ,że oscara ma murowanego za rolę płaczu rzewnymi łzami (a za moment jak ustąpię to uśmiech od ucha do ucha )

Brumek za spanie na boczku

Jacieee super,że nocka lepsza a teść niezły

Pieleszka zorganizujesz się , to pewnie tak na początku trudno

Beatka ja nie kupuje nawilżacza i nie pomogę w tym temacie

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-10 o 09:19
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:20   #4555
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Cytat:
- nasze dziewuszki prawie wiekowo równe i Julia też
nie pełza
nie raczkuje
nie siedzi sama
nie jest mobilna
nie obraca się zbyt często sama chyba że za czymś siega i albo się rozchichra i się wygłupiamy to się turla jak najęta

głowa do góry - jeszcze będziemy chciały żeby dziecko spokojnie leżało

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-10 o 09:33
Stary 2012-02-10, 09:25   #4556
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Patik co do spania to musisz byc twarda bo wg mnie (pewnie mnie zlinczują niektóre mamusie) ale to już będzie świadome wymuszanie tego co lubi. Mój łobuz wymusza i jestem tego pewna, jak coś nie jest po jego myśli to robi taką histerię ,że oscara ma murowanego za rolę płaczu rzewnymi łzami (a za moment jak ustąpię to uśmiech od ucha do ucha )
Ja też juz odróżniam płacz od wymuszacza, no i niestety (dla Sarenki) wymuszacza ignoruje.

Stary 2012-02-10, 09:30   #4557
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
No idę, idę

A jak wczoraj o to samo pytałam, to Cię nie było

Dziękuję
I kciukuję dalej

1. Nie śpimy
2. Super że przechodzi
3. Czy Ty mnie chcesz do rozpaczy z zazdrości doprowadzić? Marzę o nartach
4. Dzięki Nateczko

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

to teraz moze byc jego ulubiona pozycja. U nas Szymek w nocy przekreca sie na brzuch i nie wiem co z tym fantem zrobic

Cytat:
Dzień doberek.

Napisałam wczoraj pięknego posta, ale mi zjadło i się w k u r z y ł a m i poszłam spać Łeb mi pękał
Co do fotelika, to my raczej nie będziemy mieć problemu do Dominik wazy dopiero 7,5 kg więc zanim dojdzie do 10 to powinien już siedzieć
Choć to dość wątpliwa sprawa, bo moje Dziecię w ogóle w nosie ma to całe, przereklamowane siedzenie. Jak sadzam go na kanapie, to odpycha się nóżkami do pozycji półleżącej i jęczy, jak mu to nie wygodnie. A jak chwilę posiedzi, to zaraz mu d u p k a okrągleje i giba się na boki
No i podejrzewam, że znam winowajcę tego rozleniwienie - leżaczek !
Po co siedzieć, jak w nim wygodnie i wszystko widać. No co zrobić

Lili, Iustyna

Stapelkowa Zuzia i za kolejny miesiąc

rozwalilo mnie to

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczyny melduję, że żyję, ale co to za życie to nie pytajcie na wariackich papierach... nie zorganizowałam sie jeszcze porządnie od powrotu do pracy i tak jakos na nic nie mam czasu...a już na siadanie do kompa i nadrabianie zaległości nie mam wieczorem siły... mam nadzieję, że niebaqwem się wszystko unormuje i jakoś będę w stanie być na bieżąco

u nas bez zmian. Hania z tż w domu jeszcze-radzą sobie dobrze. troche mała grymasi przy jedzeniu ostatnio, ale mąż się nie poddaje i jeszcze mi jej na arayjne karmienie cycem do pracy nie przywiózł żłobek mamy już dla Haneczki ugadany. przyjemne, kolorowe miejsce, panie miłe, ale za tą cene to się nie dziwię... mam nadzieje, że Mała przywyknie...

przepraszam, że do Waszych postów się nie odniosę, ale już musze kończyć bo z pracy piszę... ale

buziaki dla Was wszystkich i Waszych dzieciaczków

wspolczuje i lacze sie. U mnie to samo

Cytat:
Po godzinie poddałam się, w wózku usnęła w sekundę, już chyba ze zmęczenia.
Ciągle podnosiłam, odkładałam. A za ostatnim razem taki ryk że nawet na rękach..
Ja bym wytrwała. Ale na dole wszystkie jej ryki słychać, i to mnie demobilizuje............. .. kur**
Kurde wiem cos o tym, bo u mnie byl ten sam problem jak bylam u rodzicow i probowalam malego usypiac.
Cytat:
podawałam jakoś miesiąc i lekarka stwierdziła,że skoro nic się nie dzieje to mamy przejść na zwykły. Nam kazała zamieniać mleko dłużej niż tu dziewczyny piszą bo co dwa dni zmieniać ilość miarek a nie co 1 dzień.

co do rozwoju , rozumiem Cię doskonale mój niby z początku czołówki urodzeniowej a 100 lat za murzynami w porównaniu do młodszych dzieciaczków. Widać taki ich urok , choć fakt faktem mnie też smutno z tego powodu i się martwię

ja też się zdziwiłam ale faktycznie ,całkiem sporo jest fotelików w przedziale 0-10kg.

Brumek za spanie na boczku

Jacieee super,że nocka lepsza a teść niezły

Pieleszka zorganizujesz się , to pewnie tak na początku trudno

Beatka ja nie kupuje nawilżacza i nie pomogę w tym temacie
Moj Szymon tez tak robi, taka histeria, ze masakra. A jak ustapie to w mig usmiech od ucha do ucha. Dzieci juz sa rozumne i wiedza jak osiagnac swoje.

Pisze do wa s z pracy. Jestem zmeczona i mam tylko jedno marzenie, przespac cala noc bez pobudek. Za jedna noc oddalabym miliony.
Jeszcze jutro chrzest wiec zalatwiania sporo. Niby jest TZ ale tak jakos masakra, nawet nie mamy czasu na posiedzenie razem i pogadanie. Nie wiem ile jeszcze tak dam rade, bo z sil opadam.

No ale jeszcze chcialam wam sie powiedziec, ze Szymus uwielbia swojego tate i swietnie sie razem dogaduja. Wczoraj znecal sie nad butelka a ja nie wiedzialam o co mu chodzi a TZ. do mnie przechyl bo mu nie leci. I rzeczywiscie. Jestem w szoku, ze TZ. tak sobie swietnie z nim daje rade. No i jak jestesmy razem, to widac jak maly sie cieszy.

Beatko ja nie kupuje nawilzacza, wiec nie poradze.
Stary 2012-02-10, 09:33   #4558
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Kajool ja pozwalam spać na brzuchu.

Stary 2012-02-10, 09:47   #4559
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 09:51   #4560
zanetaa88
Zakorzenienie

dla potrzebujących !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości