|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() wow pokaźna waga ![]() Cytat:
Myślę że przesiądziemy się gdzieś przed roczkiem. Na wiosnę będzie coraz mniej ubrań więc powinna się mieścić jeszcze. Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki za operację ![]()
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie. Na 15.02. jestem zapisana. Dzięki że pamiętasz
![]()
#4534 |
Zakorzenienie
|
Lili trzymam mocno kciuki
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie miałam o to pytać ale mnie Uprzedzila
![]() Do lekarza sioo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
nie no dziewczyny, co tu sie ostatnio dzieje? co to za straszna cisza?! cisza tu, cisza na fb...
nie puszczajcie kciukow! ![]() do jutra, odezwe sie po wizycie ![]() ps. brumek ja tez pamietalam o Twoich bolach glowy i ciesze sie,ze masz niedlugo wizyte lili ![]() patik jak usypianie? karolinee Ty tez walcz metoda kajoolowej niani ![]() dobranoc
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
Iustyna powodzenia. Bede czekac na wieści...
Ide i ja. Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Pewnie śpicie, a ja dopiero zagądam. Domkowi już odpadają resztki strupków, chciałam go nawet dzisiaj zabrać na spacerek, ale zostawię go jeszcze do niedzieli w domu na wszelki wypadek. Chyba, że w sobotę zawiozę go do rodziców, a z mężem skoczymy sobie na narty. Kupiłam Dominikowi śpiwór do spacerówy i fotelika, bo ten nasz już dużo za mały. Co do fotelików, wczoraj byłam się dowiadywać co i jak: -można przenieść do większego dopiero jak dziecko będzie stabilnie siedziało, kiedy posadzimy na kocyku i zaczniemy nim ruszać, nie może upaść, -na wagę nie patrzymy, -fotelik trzeba koniecznie przymierzyć do dziecka, nie kupuje się fotelika bez wcześniejszej przymiarki, bo każdemu dziecku inny pasuje, Nam chyba Maxi cosi tobi odpada, bo jest wąski i boję się, że Domek będzie w nim miał za cisno (patrząc na jego budowę ![]() Iustyna ![]() ![]() Patik ooo matko aż tyle za mleko ![]() Brumek dobrze, że idzesz do tego lekarza, bo niepokojące są te Twoje bóle głowy... Telik ![]() ![]() ![]() Patik cierpliwości! ![]() Lili ![]() Przypominam o tytułach, jeśli któraś miałaby jakiś pomysł proszę o wiadomość. No i zostałam sama, to zmykam i ja, dobranoc! ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-02-09 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |||
Zakorzenienie
|
No idę, idę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I kciukuję dalej ![]() Cytat:
![]() 2. Super że przechodzi ![]() 3. Czy Ty mnie chcesz do rozpaczy z zazdrości doprowadzić? ![]() ![]() 4. Dzięki Nateczko ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Aaaaaaaaaaa, zapomniałam! Moje dziecko właśnie, po raz pierwszy w swoim życiu, śpi na boczku ![]()
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A więc głównie wypełniała jakieś papierzyska. Wywiad przeprowadzała. Pytania odnośnie Radka, jak karmię, ile mi śpi w nocy po kąpieli np, jaki jest, czy zadbany. itp. Sprawdzała warunki mieszkaniowe. Chyba tyle... Nie pamiętam więcej. Cześć! Witam się zła jak osa! Tż tak w piecu napalił, że pobudki miałam z Radkiem częściej niż co dwie godziny. Sucho, gorąco- myslałam, że Tż ubije ![]() Zrobiłam mu awanturę. Dzisiaj mam być u mnie koleżanka ze swoim 2,5 letnim synkiem. Diabełkiem wcielonym. Mam nadzieję, że przetrwamy z Radziem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Lili, ![]() iustyna, dla Was także bardzo mocne ![]() Brumek, jak głowa? ![]() Która mi szóstkę zabrała, co? Przyznawać się, ale już ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie mogłam się powstrzymać: http://www.wiocha.pl/452436,Ah_ta_samosia No nic zbieram się na uczelnię (a miało być wolne ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Dziś nocka o niebo lepsza niż wczoraj ![]() Napisałam wczoraj pięknego posta, ale mi zjadło i się w k u r z y ł a m i poszłam spać ![]() ![]() Co do fotelika, to my raczej nie będziemy mieć problemu do Dominik wazy dopiero 7,5 kg więc zanim dojdzie do 10 to powinien już siedzieć ![]() Choć to dość wątpliwa sprawa, bo moje Dziecię w ogóle w nosie ma to całe, przereklamowane siedzenie. Jak sadzam go na kanapie, to odpycha się nóżkami do pozycji półleżącej i jęczy, jak mu to nie wygodnie. A jak chwilę posiedzi, to zaraz mu d u p k a okrągleje i giba się na boki ![]() No i podejrzewam, że znam winowajcę tego rozleniwienie - leżaczek ! Po co siedzieć, jak w nim wygodnie i wszystko widać. No co zrobić ![]() No i muszę jeszcze coś napisać: teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli ![]() ![]() ![]() Lili, Iustyna ![]() Stapelkowa Zuzia ![]() ![]()
#4543 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dosłownie, są to przygotowania do startu ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz wszystkim mamusiom dziękujemy za miłe komentarze dot. Ali ![]() ![]() Kciuki zaciśnięte!!!! Cytat:
Udanej wizyty koleżanki ![]() ![]() Cytat:
Zazdroszczę wypadu na narty!!!! ![]() Witam! Wczoraj i u nas była akcja w stylu "chyba przechodzimy lęk separacyjny". Mała zasnęła po kąpieli, więc zostawiłam ją pod okiem tż, a sama poszłam do sąsiadki na kawkę. Podobno jak tylko zamknęłam drzwi za sobą, mała się obudziła, nie chciała dopić mleczka, lulanie nie pomagało, cały czas płacz, w końcu tż napisął mi sms "przyjdź". Wzięłam ja tylko na rączki, przytuliłam, od razu zasnęła ![]() Czuje się jakby mnie walec przejechał! Wszystko przez ten ukrop w sypialni!! Tż nie pamięta, by odkręcał kaloryfer, nie wiem czy przez sen to zrobił..... Ten bebilon pepti, jest chyba mniej sycący od np. hipp. Zresztą nawet jak go zagęszczę kleikiem to nadal ma wodnistą konsystencję. Ala już drugą noc budzi się ok północy na jedzonko, gdzie na hippie jadła dopiero ok 4 rano. Skóra ma się już coraz lepiej, także od poniedziałku będę testować, wszystko co podejrzewam, na koniec dam butlę hipp i zobaczymy...... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
Mocne ![]() Iustyna ![]() Wiem. Powinnam, ale wstd się przyznać - póki mieści się w gondoli i śpi tam spokojnie to jakoś nie chce mi się tego burzyć ![]() ![]() No właśnie, patik jak tam? Moja od jakiegoś miesiąca uwielbia spanie na boczku, ale tylko na prawym ![]() No właśnie, która?!?!? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny melduję, że żyję, ale co to za życie to nie pytajcie
![]() ![]() u nas bez zmian. Hania z tż w domu jeszcze-radzą sobie dobrze. troche mała grymasi przy jedzeniu ostatnio, ale mąż się nie poddaje i jeszcze mi jej na arayjne karmienie cycem do pracy nie przywiózł ![]() przepraszam, że do Waszych postów się nie odniosę, ale już musze kończyć bo z pracy piszę... ale ![]() buziaki dla Was wszystkich i Waszych dzieciaczków ![]() ![]() p.s. brakuje mi Was na codzień... |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Kciuki trzymam!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziubek Ty długo podawałaś Ha? Cytat:
Nie da się otworzyć linka, właściciel usunął ten film. Szkoda, bo nie widziałam tej reklamy, a jak się kojarzy Z telikiem to koniecznie muszę to ocenić ![]() Dziewczyny miło że trzymałyście kciuki za wczorajsze usypianie, ale od razu się poddałam. Wyła i symulowala krztuszący się kaszel, o razu ją przełożyłam o gondoli bujnęłam pare razy usnęła. Dzisiaj zaczynam, niedługo będzie pierwsza drzemka. Siły bardzo nie mam bo w nocy co godzinę ( szczerze) pobudki, więc zobaczymy jak to będzie.. Evee dzieki, obczaję stronkę. ![]() Jaciee fajny ten Twój teśc. Teściówka na bank by się nie przyznała ![]() Sara waży 9 kg, do siedzenia jej daleko, a w fotelik ledwo włazi. Wiem, że dzieci w swoim tempie się rozwijają, ale jak widzę jak Wasze dzieci szaleją raczkuję pełzają, siedzą. to mi tak troszkę smutno że Sara tego jeszcze nie potrafi. ![]() Noc masakra. A to już pisałam. Idę do k zobaczyć co tam kajoolek naskrobała.
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Żaneta daje sarence zwykła herbatke ziołowa, pół na pół z jakimś soczkiem.
Co do fotelików to te pierwsze nie są czasami do 13 kg? Chyba najbezpieczniej jest wozić właśnie w tym jak najdłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a to Wy w bloku nie mieszkacie? u nas tez jak się mocno w piecu napali to okropnie się śpi.. i ponawiam pytanie odnośnie nawilżacza powietrza; jakie macie nawilżacze? lub jaki planujecie kupić? Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie chwalę mojego dziecka ale Jula wczoraj zasnęła ok. 22.20 i obudziła si.ę o 6,15 na jedzenie - szok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aha chciałam zapytać: mam okazję kupić kojec za 50zł używany o ten co w załączniku, chyba warto no nie? bo w sumie niezniszczony jest.. i cena bez przesyłki bo na hej.mielec znalazłam ogłoszenie u siebie w mieście
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój starszy miał ok 9 mies nie ważył tych 9kg ale musiał mieć większy ![]() A są i większe foteliki montowane tyłem ![]() Lili trzymam kciuki za ciocie ![]() Marzenka jaki kupiłaś wózek? pochwal się ![]() moja spacerówka ma małe kólka ale wczoraj bez problemu jechała lepiej niż Mutsiak na pompowanych ![]() Natka ja polecam fotelik Romer King Plus lub Romer Safefix Plus nie wiem czy auta macie z isofixem ![]() ja chciałam kupic Recaro już 2 raz ale znowu odpuszcze bo ta tapicerka jest tragiczna.I wogóle jakis nie wygodny mi sie wydaje ![]() Pokaż jakie kupiłaś śpiwory ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Witam. Miałam koszmarną noc. Najpierw mąż się na mnie obraził, a potem moje dziecko stwierdziło, że nie będzie spać w łóżeczku (a śpi sam od urodzenia). Każdą próba odłożenia do łóżeczka kończyła się okropnym płaczem, który znikał, gdy go tylko brałam na ręce. W rezultacie spała ze 4 godziny z dzieckiem śpiącym mi na piersi. Czy to lęk separacyjny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Po godzinie poddałam się, w wózku usnęła w sekundę, już chyba ze zmęczenia.
Ciągle podnosiłam, odkładałam. A za ostatnim razem taki ryk że nawet na rękach.. Ja bym wytrwała. Ale na dole wszystkie jej ryki słychać, i to mnie demobilizuje............. .. ![]() ![]()
![]() |
#4554 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozwoju , rozumiem Cię doskonale ![]() ![]() Cytat:
ja też się zdziwiłam ale faktycznie ,całkiem sporo jest fotelików w przedziale 0-10kg. Cytat:
![]() Patik co do spania to musisz byc twarda bo wg mnie (pewnie mnie zlinczują niektóre mamusie) ale to już będzie świadome wymuszanie tego co lubi. Mój łobuz wymusza i jestem tego pewna, jak coś nie jest po jego myśli to robi taką histerię ,że oscara ma murowanego za rolę płaczu rzewnymi łzami (a za moment jak ustąpię to uśmiech od ucha do ucha ![]() Brumek ![]() ![]() Jacieee super,że nocka lepsza a teść ![]() ![]() Pieleszka zorganizujesz się , to pewnie tak na początku trudno ![]() Beatka ja nie kupuje nawilżacza i nie pomogę w tym temacie Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-10 o 09:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
nie pełza nie raczkuje nie siedzi sama nie jest mobilna nie obraca się zbyt często sama chyba że za czymś siega i albo się rozchichra i się wygłupiamy to się turla jak najęta głowa do góry - jeszcze będziemy chciały żeby dziecko spokojnie leżało ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-10 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisze do wa s z pracy. Jestem zmeczona i mam tylko jedno marzenie, przespac cala noc bez pobudek. Za jedna noc oddalabym miliony. Jeszcze jutro chrzest wiec zalatwiania sporo. Niby jest TZ ale tak jakos masakra, nawet nie mamy czasu na posiedzenie razem i pogadanie. Nie wiem ile jeszcze tak dam rade, bo z sil opadam. No ale jeszcze chcialam wam sie powiedziec, ze Szymus uwielbia swojego tate i swietnie sie razem dogaduja. Wczoraj znecal sie nad butelka a ja nie wiedzialam o co mu chodzi a TZ. do mnie przechyl bo mu nie leci. I rzeczywiscie. Jestem w szoku, ze TZ. tak sobie swietnie z nim daje rade. No i jak jestesmy razem, to widac jak maly sie cieszy. Beatko ja nie kupuje nawilzacza, wiec nie poradze.
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Kajool ja pozwalam spać na brzuchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.