|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
najlepsze jest to że moja sąsiadka z naprzeciwka spodziewa się dzieciaczka tylko trzeciego z tym ze ona ma na początek sierpnia a ja wiadomo i mój małż mówi no naszej ulicy epidemia ciężarówek
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-02-10 o 09:35 |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to nie dobrze że tak Cię rozbiera hmm może czosnkiem się faszeruj ? albo jakieś miodowe tabletki na gardło - no sama już nie wiem tego speca Twego podpytaj ja za to mam ochotę na rybki dzisiaj sobie w pomidorkach na śniadanko zapodałam
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Ty Konczi siedź na L4 chocby tylek miał ci do łózka przyrosnąc dla fasolki wszystko praca poczeka, najwazniejsza rodzina i dzieci - tak mówił mój szef.
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Elmira - na gardło Propolki są dobre (chyba, że masz uczulenie na pszczele produkty) - można je w ciąży zażywać
Baffi - czasem przechodzę koło tego biurowca chyba - na skrzyżowaniu?? ale na codzień moja droga to dworzec pkp - Konarskiego więc w drugą stronę chadzam
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-02-10 o 09:37 |
|
|
|
#1895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w pracy to już chyba wszyscy chorowali albo teraz chorują. Oprócz mnie
Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-02-10 o 09:37 |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto jak sobie pomysle o jakims jedzeniu to mam odruch wymiotny,ostatnio zajadalam sie pomidorowa a teraz nawet boje sie o niej pomyslec. Tak samo nie cierpie jablek,wogole ich nie jadam a wczoraj mialam taka ochote ze szok,jablko smakowalo jak nigdy maz mi zrobil sniadanie i pojechal po wypis ze szpitala. W pon ide do nowego ginekologa bo juz czas karte ciazy zalozyc |
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj to uważaj na siebie, u mnie tez choróbsko przeleciało przez firmę ale mnie od razu po 2 dniach złapało .. nafaszerowałam się czosnkiem miodem cytryną, amol poszedł w ruch no i jakoś mnie opuściło na szczęście jutro jadę do teściów .. no to bydzie nie ? ![]() no dobra jest 9 a naszej hanuli nie ma .. pewnie się obija ... HANKA melduj się !
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
i 3 strony nadrobione![]() nie chce zapeszac ale chyba mi mdlosci przeszly czy u was tez tak zimno u mnie znowu -15 konczita to ale ci rodzinka imprezke zafundowala, fajna niespodzianka
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
witam mamuski!!!
pare dni mnie tu nie bylo.widze,ze duzo nowych mamus przybylo wiec witam serdecznie. mnie jeszcze delikatne mdlosci mecza ale juz po malu przechodza.u mnie juz 11 tydz.ale to szybko leci.snilo mi sie dis,ze córke urodzilam i odrazu umiala siedziec
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haj dziołchy!!!!
zapomniałąm co miałam pisać no hmm...a! powitac miałam nowe mamy coby sie nie poczuły przez ciocie Lucie nie przywitane hmm... co jeszcze.... kurde no co miałąm pisać kto wie????? jezusie noo.... nie nie ma mowy żebym sobie przypomniała jadłam juz 3 śniadania malutkie ale jednak 3 no bo ja srednio co godzine taka głodna jestem ze szok! Ugotowałam sobie wczoraj pyyszną ogórkową zupę jejuuu jaka mi pyszna wyszła jak nigdy albo mi się wydawało odkryłam też ze kurczak smierdzi mi nie wiem czym ale śmierdzi strasznie a TŻ tego nie czuł więc na bank to ze mną cos nie teges Konczi a jakie imiona wybrałaś że cie rodzinka wyśmiała ?? powiedz miiiii Ja dla chłopca to Olaf albo Natan no ewentualnie Grzegorz lub Bruno ale bruno to mi sie troche z imieniem dla psa kojarzy ON jeszcze nie wie ze takie imiona se wybrałam ale wiem ze mu się podobo Olaf a dla dziewczynki to nie mam pojęcia Hania mi się podoba Dorotka mi się podoba iiii.... Patrycja też ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Kochana! Ja mam ogólnie nadkwasotę znaczy rok juz mnie zgaga nie męczyła ale że teraz jestem dopiero jednak tydzień 6 i to początek a zgaga juz mnie dopadła na samym początku musiał to być jakiś 3/4 tydzień ciąży męczyła 3 dni i przeszła dzisiaj jednak tez lekka jest takze ja nie wiem co MY będziemy w takim razie miały pod koniec ciąży jak wtedy podobno zgaga największa ale wolę to niż jak bym miała rzygać
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na skrzyżowaniu na przeciw Avansu go widać
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w piątkowy poranek
Marika20 yjaśnij o co chodzi z tym testem podwójnym dokaldnie? Ellena ja dostalam od kuzyki książkę "w oczekiwaniu na dziecko", ona ją sobie bardzo chwalila, a skoro mi ją dała to nie bede już kupowała innej. Osobiscie mi się podoba, bardzo uspokajajaca dla mlodej mamy jest. A jesli chodzi o gazety to ogólnie malo czytam, ale jak np. jade do szkoły i nie mam nic do roboty to kupuje to, co akurat znajde w kiosku, ostatnio kupiłam marcowy numer M jak mama i znalazlam tam kilka ciekawych artykulow dla siebie. Ja jestem z kujawsko-pomorskiego Chyba sama tutaj ![]() Konczita wszystkiego najlepszego Doszlo nawet do tego, że musiałam sama sobie prezent na walentynki kupić Adunia89 ja to nawet nie wiem kiedy mam imieniny Mnie dziś też głód ściągnął z lożka i niestety odkad jestem w ciazy zdarza mi sie to bardzo czesto. Ostatnio o 3:00 w nocy mąż mnie obudzil, bo nie mogł spać i tak sobie rozmawialismy w lóżku i póxniej oczywiście tak mi burczało w brzuchu, że za nic bym nie zasnęla, o 4:00 w nocy jadłam jogurt ![]() Dziewczyny ja też marze już o wiośnie i o tych cudownych spacerkach w pierwsze cieple dni, ale cudnie... a tak w ogóle chce oglosić, że od kilku dni nie miewam już mdłości, u mnie uz 13 tc wiec pewnie się skonczyly no i ani razu nie wymiotowałam Cytat:
No odpisałam to co miałam, nic nie zapomniałam Ale rym ![]() Milego dnia dziewczynki |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam pomysły tylko na imię dla dziewczynki: Hania, Sara, Liliana, Alicja, Delfina... Dla chłopca pustka w głowie. Podoba mi się Kosma. Ale już zapowiedziałam mężowi, że dla syna on wybiera imię
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecjo z tą zgagą to różnie bywa, ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze miałam okropną zgagę za to koniec ciąży nic a nic. żadnych mdłości, wymiotów i zgagi - ja dosłownie miałam taka energię i tak się dobrze czułam że sama w to nie wierzyłam. Najlepiej było jak robiłam krzywą cukrową bo wynik pierwszej krzywej był gorszy od tej drugiej i az lekarz się dziwił, że zwykle pod koniec ciąży jest on gorszy a u mnie było na odwrót - hahaha
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio ! a mi się Kajetan podoba i Natanael ... ale ani jedno ani drugie nie uzyskało poparcia nawet mój mąż zmienił zdanie dziad jeden .. dla Córki Hanulka ale oczywiście już chyba nie przejdzie ono i jeszcze Lenka wchodzi w rozmyślenia ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Martynko ![]() jejku Ty już 13t ? ale ten czas leci .... !
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-10 o 10:04 |
||
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Lena też mi się podoba
ale ja wiem ze to chłopok bedzie kurde no nie wiem why ale czuje tak chociaz jeszcze zarodka nie było na usg widać |
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2012 rokiem porodów! hahaMartarynka Ty już 13tc? Jak Ty to liczysz? Ja dopiero 11t5d, a niby z OM mamy 1 dzień różnicy. Zmieniło Ci się po usg?Co do zgagi to był to mój pierwszy objaw ciąży. Jak jeszcze nie zrobiłam testu to chyba ze 3 dni ze zgagą chodziłam, ale miewałam wcześniej więc myślałam, że to jakieś rewolucje w przewodzie pokarmowym
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 10 tygodniu i też się nieco lepiej czuje. Życie powoli we mnie wraca, a mdłości są dalej, ale mniejsze. A jakieś Cieżarówki z Trójmiasta są?
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
komu leci to leci no.... ja ciągle jestem w tym 6 tygodniu juz od 2 tygodni |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem prawie pewna, że tak będzie miała na imię nasza córunia. |
|
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
no to mamy jasność
Konczi, Bafi - to teraz czekamy do wiosny i się umawiamy na żywo i Gliwice są nasze
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to rok smoka jest i dzieci urodzone w tym roku podobno mają mieć szczęście we wszystkim i mają być bogate mądre i w ogóle taki rok co 12 lat jest ten rok smoka no to chyba sie cieszyć powinnyśmy ze w takim szczęśliwym roku bedziemy rodzić http://echiny.pl/kultura/chinski-zodiak/rok-smoka/ Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-02-10 o 10:09 |
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
moja psychika mi chlopca znowu podpowiada
u mnie bedzie Maja albo Nikodem |
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że wsio ok jest se myślisz że przy długich cyklach to Ci się 2 tyg rozpłyną ? a ni ma tak ! no skoro ja jezdem w 8 to Ty musisz w 6 inei panikuj ...chociaż mój gin wpisał mi że to 10tc od @ ale z życia maluszka to wychodzi 8 ....
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Co do imion to już wiem, że u nas będzie wojna
![]() Dla dziewczynki moje typy to Oliwia albo Wiktoria (kiedyś chciałam też Kalinkę, ale moja mama mi zabrała dla siostry! ). Dla chłopaka trudniej mi wymyślić, tż chce Ksawery (kompletnie mi się nie podoba), ja chce jakieś proste, podoba mi się Igor albo Daniel (tż kojarzy się z jeleniem... |
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziś idę na pierwsze USG - rany to już 12ty tydzień się zaczął
|
|
#1918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie pamiętam co tam jeszcze miałam napisać ... Wszystkiego najlepszego Konczita
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małż mój chce Maje .. ale ja myślę że chyba Sebastian będzie albo Przemek ? kurcze no Kajetanka bym chciała ale nie przejdzie nie ma szans jak sobie wspomne miny moich familijnych wybrańców którzy płakali wczoraj po mych oświadczynach to chyba nie chcę już az tak bardzo ...
|
|
#1920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-02-10 o 10:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Ja ze świętokrzyskiego, wiem, że Lukrecja tak samo, więc jest nad aż dwie!
Chyba, że ktoś jeszcze się ukrywa? 

Ja to jestem z Wrocka, są tu tacy?
czesto jak sobie pomysle o jakims jedzeniu to mam odruch wymiotny,ostatnio zajadalam sie pomidorowa a teraz nawet boje sie o niej pomyslec. Tak samo nie cierpie jablek,wogole ich nie jadam a wczoraj mialam taka ochote ze szok,jablko smakowalo jak nigdy
maz mi zrobil sniadanie i pojechal po wypis ze szpitala. W pon ide do nowego ginekologa bo juz czas karte ciazy zalozyc

fajna niespodzianka
?? powiedz miiiii