|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lecę jeszcze nadrobić klub, na więcej na razie nie mam czasu, bo mała zaraz wstanie ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kaczuszka, przypomniałaś mi jedną położną od nas ze szpitala - jak przywoziła dzieciaczki do karmienia w pierwszy dzień to mówiła "jadą smerfiki"
|
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Co do karmienia piersią to ja niestety tracę na to sporą część dnia bo mała ciągle śpi przy cycu i nie pomagają łaskotki, szczypanie i głaskanie , ale w przyszłym tyg będę miała wagę niemowlęcą bo zakupiłam na allegro to zobaczę jak tam z jej ssaniem, może dlatego taki leniuszek że powinna jeszcze siedzieć w brzuszku? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Amoja Amelka za to robi dużo kupek , praktycznie w każdej pieluszce , karmiona tylko cycem |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
iza to nie męczyła sie z kupa jak zawsze, tylko poszło szybko ![]() gratulacje dla nowych mam ;* Ja wczoraj z rana pojechałam po raz kolejny ściągać szwy. Idę się podmyć rano,a tu czuję, ze coś jeszcze odstaje (w zeszły piątek je ściągałam), zapłakana i przerażona pojechałam do przychodni i babka wyciągnęła mi dwa szwy ze środka. Powiedziała, że one by same wyszły, ale jak już przyjechałam to mi ściągnie i znowu bolało. Nikt mi nie powiedział, że mam szwy takie w środku i że będą wychodzić ehh. Wczoraj także mieliśmy pierwszą wizytę patronażową u lekarza. Z małą wszystko w porządku, przez dwa tygodnie przybrała 450 gram ![]() Lekarka kazała zmienić mleko z nan1 na bebilon comfort 1, że niby nie trzeba wtedy żadnych espumisanów, bo jest dobre na zaparcia , wzdęcia i kolki. Mąż dzisiaj kupi - to się okaże. Idę dalej ściągać z cyca pokarm, bo przepełniony i boli, a potem na zastrzyk ![]() miłego dnia ;*
|
|
#2854 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie!!!
Igulec dzisiaj staje się niemowlakiem kończy 4 tygodnie!! ![]() Cytat:
nie wiem czy pisałam ale mamy juz problem z kolką... na szczescie ciotka wystarczajaco wczesnie przysłała nam sab simplex i od wczoraj dajemy i jest lepiej (tu mam przyczyne tego, ze junior nie chciał spac w dzien-problem sie rozwiazałł) |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
My przy cycu ![]() Bylismy wczoraj ogladac dom do wynajecia jak nic innego nie znajdziemy to za dwa tyg go wynalmiemy ![]() No i to były przy okazji pierwsze odwiedziny Milenki u swoich kuzynów ![]() W srode bylismy na szczypionce przeciwko gruzlicy. Mili była bardzo dzielna......płakala tylko podczas wkłucia....no i mi tez sie chciało płakac ![]() Wysypka po mału schodzi ale wyeliminowalam kilka zeczy wiec nie wiem czy to uczulenie czy tradzik niemowlecy, bo moze to zbieg okolicznosci. Problem z gazami dalej jest ![]() Gratuluje nowym mamuskom ![]()
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam ubezpieczenie grupowe w pracy Tż, dostaję za pobyt w szpitalu powyżej 3 dób ok. 45zł/dobę . Zastanawia mnie tylko, co Twój mąż musiał mieć z sobą załatwiając sobie opiekę w zusie? jakieś zaświadczenie ze szpitala czy od lekarza? Któraś z Was pisała, że mój lekarz prowadzący takie coś wystawia. Głupie pytanie mam - lekarz prowadzący ciążę, czy ten prowadzący w szpitalu? ![]() Mam jeszcze jedno pytanie! Czy orientujecie się, czy są jakieś promocje na pampersy w jakimś markecie? chodzi mi o jedynki |
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
kaczuszka
Cytat:
ale dziś zrobiła kupala małego, masowałam jej brzunio co do odbijania- fakt, zwisa główka na ramieniu zjadłam, wypilam herbate, posprzatalam a mala co niedawno usnela... wypila 30 ml herbatki, bekla i o... polozylam ja teraz na brzuszek ale czekam az sama sie wybudzi do jedzenia bo na spiocha to mi nie je i ciezko ja obudzic... ![]() Cytat:
dzis zrobila, ale mało... masowałam jej brzuszek dodatkowo długi czas...wiesz co, ja też mam szwy w środku!!!!!!!! chciałam sobie wyciągnąć i poleciała troszkę krew, to zostawiłam w cholerę... to są takie nici ciemne, to one są ROZPUSZCZALNE????? Bo mi się wydaje, że nie nie wiem sama, już kilka samo odpadło, rozplątały się czy coś, a w środku jeszcze trzymają i się boję, że nie wylecą
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje Nowym Mamusią !
Agatku fajnie, że wróciłaś ![]() Ja tez mam problem z kupami Mała ma straszne zatwardzenie Niby robi raz dziennie, ale musze ja duzo masowac i strasznie sie przy tym umęczy biedulka Juz myśle nad zmiana mleka, ale to musze z lekarzem pogadac ![]() A moja pije bardzo duzo, bo wypija 100ml herbatki rumiankowej dziennie i jeszcze dodatkowo wode, ale to nic nie daje A dziś rano miała straszne gluty w nosie i boje sie ze katar sie do nas przyczepił Boszz czemu nikt mi nie powiedział ze dziecko to bedzie tyle zmartwień
|
|
|
|
#2860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Używaliśmy na samym początku kosmetyków z Musteli (całego zestawu), ale skóra była sucha i się łuszczyła, więc zmieniliśmy na Oilatum Soft (wlewamy dwie nakrętki do wanienki), do tego szampon do włosków Mustela i tyli. Po Oilatum jest tak fajnie natłuszczona skóra, że nie używamy dodatkowo balsamu. Leci jeszcze oliwka na główkę, żeby takiego problemu z ciemieniuszką nie było, octaniseptu do pępuszka. Krzyś dostał delikatnego podrażnienia poprzedzającego odparzenia - i sypaliśmy mąką kartoflaną na zmianę z sudokremem, ale ten sudokrem to wcale żadna rewelacja; potem znajoma poleciła fiolet dla maluszków i tym wygoiliśmy troszkę. Teraz mamy taką maść robioną w szpitalach na szybsze gojenie ran, oparzeń itd... Ciężko ją zdobyć, ale mama mojego pracuje w szpitalu, więc dało radę ![]() I ta maść jest super - taka jakby na bazie wazeliny i cieniutką warstewką smarujemy przy zmianie pieluszki. A co do pieluszek to własnie od pampersów się tak zrobiło chyba, bo zmieniliśmy na firmę DODOT - takie specjalne do odparzeń i dosłownie jedna doba i po wszystkim Buźkę w środku przemywam co którąś kąpiel pieluszką tetrową namoczoną w przegotowanej wodzie. Chyba tyle ![]() Cytat:
![]() Czasem nawet wsadzenie małego palca podczas ssania nie pomaga w oderwaniu od cycka. I pije tak jakby ktoś mu chciał zaraz zabrać cycka i nigdy nie oddać albo jakby pierwszy raz mleko dostał i taki wygłodzony. Czasem to się zastanawiam czy to dziecię moje najedzone
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się normalnie funkcjonowac... też robi raz dziennie, ale wczoraj rano to chyba dzięki temu, że jej za wysoko nogi podniosłam a już nie karmie z cyca od paru dni... mam mleko ale samo nie leci, a jakie małe cyce teraz mam masakra w jakiej pozycji masujesz?? ja kładę ją na boczku na sobie i wtedy, patrzy na wyrodnią matkę, panele obczaja, czasem smoka ssie i od czasu do czasu się pręży ![]() na gluty w nosie- nosefridą psikam- sól morska i po chwili odciągam fridą... ojj nienawidzi tego... 2 dni temu przypadkiem jej jeszcze skaleczyłam w nosku tym a możę dokupię herbatkę rumiankową dodatkowo? bo wody z glukozą nie chce pić, nie lubi, koperkową hippa wypije ale mało hmm
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Zostawiłam nr w klubie,ale zadna nie napisała, a nie mam do zadnej z Was nr, no trudno i tak powiem co u mnie. Piszę z laptopa, bo cale szczescie maja tu wifi. Wczoraj mnie przyjeli na oddział. Caly czas robia mi ktg, wczoraj podlaczyli kroplowke, bo dziecko jest chyba odwodnione. Dzis z samego rana o 7 podlaczyli osc , ale po dwoch godzinach odlaczyli, bo na nic sie to zdało. Kolejne osc w niedziele, chyba, ze urodze wczesniej. Chodze po schodach w te i we wte. Oby coś się ruszyło. Ze strachu nie spałam całą noc. Do tego tak głosno w tym szpitalu w nocy, ze szok. Nie spałam, bo sie strasznie bałam, a jak widac i tak nic z tego nie wyszlo. |
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze ją masować, i rowerki robić A kłade ją na przewijaku normalnie na pleckach sciagam pieluche zeby nie gniotła i masuje lekko podbrzusze i nózki do brzuszka przystawiam, tak jak rowerki sie robi. Inaczej kupa nie idzie![]() Ja tez juz nie mam pokarmu i tez problemy sie zaczely jak jest tylko na mm Jakie podajesz mleko? i Jaka jest konsystencja tej kupy bo u nas to są takie twarde bobki![]() A wode zwykła przegotowaną jej daje bez glukozy czy cukru. Połozna mi mowila ze na problemy z kupą lepsza rumiankowa herbatka, bo ta z kopru to raczej na kolki. Ja mam ta z hipp granulowaną |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szwy Ci nie wylecą i A. będzie miał dodatkowe doznania erotyczne szalona kobietko ![]() Masowanie brzuszka? Mojego dotknę i taki płacz, że jejciu az się boję ![]() A kupki robi takie jak... jajecznica nie ścięta do końca Mój Tż taką lubi, więc się z niego ostatnio śmiałam, że jak mi zalezie za skórę to mu zrobię taką... jajecznicę pyszną Aż teraz mi się śmiać chce na samą myśl, a nie bardzo jeszcze mogę bo brzuch boli
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maly tez postraszyl ze wylazi i doopa dalej siedzi i nic sie nie dzieje
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:34 |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rety czy wy tez codziennie pierzecie ubrania waszych dzieci? |
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mm mam bebilon 1, a kupacz jajecznica ścięta jak u boro ale malunio dziś było... położyłam ją na boczku na sobie, masuje, i tak chciałam zobaczyć czy coś ma w pieluszce i wyciągam... palec w kupie pyszności no i ją przebieram a ona mi ulewa, bo za wysoko jej nogi podniosłam aaaaaa a Twarde boby to nie dobrze boziu jak Twoja się męczy bidula Cytat:
moja pipka to rękaw magika ![]() mmm też nabrałam ochoty na jajecznicę muszę wybudzić małą, bo ost jadła o 7.30 a potem przed 9 herbatkę i niedawno usnęła, położylam ja na brzuch i nie wiem co robic kurza twarz
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja od rana sprzatam Jak mam mnie nic nie ruszyć do czwartku to przynajmniej ogarnę piętro Napisałam smsa do Kamusi jak akcja
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Widze, ze macie problemy z kupalami . U nas byly problemy jak mala byla na Bebiku. A teraz jest na Gerberze i powiem wam, ze kupy mamy 3 razy dziennie
A no i w srode wazyla 3045 gram rosniemy, rosniemy
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz będzie to mnie poratuje, ehh sama zacznę wybudzać malutką ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
tylko boję się mieszania takiego... jeszcze takie 800 g idzie kolo tygodnia.........
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() my walczymy zkolkami, masakra, dlatego mam prośbę. Podajcie mi adres albo coś gdzie ten Sam Simplex można zamówić...proszę muszę go kupić a od kiedy go podawaliście?? mój ma prawie 2 tygodnie to chyba za mały na jakiekolwiek kropelki co?? co mu podawać luc robić żeby mu ulżyć?? Dziękuje za pomoc ![]() Buziaki lecę bo się drze jakby ze skóry go obdzierali. Dlaczego on ma kolki między 8 a 15, wtedy kiedy jestem sama jak wraca tż to się dziwi że takie spokojne dziecko |
|
|
|
#2872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mojego dzieciaka nie ma jeszcze na swiecie, a juz nas terroryzuje Wczoraj z tztem od polnocy rozmawialismy ze soba cichutkim szeptem, bo byla cisza w brzuchu (alleluja!![]() Potwora chyba sie wstawia w kanal rodny, bo strzyknelo mi cos w krzyzu i jeszcze czulam jakby smyranie/klucie w pipce. Cytat:
Cytat:
![]() taaa... chyba wyglodniale, wyciagajace i szarpiace cyce piranie ![]() ja myslalam o tym 12, ale im blizej, tym bardziej sie rozmyslam ![]() ![]() Cytat:
Kasik, a jak w uk wygladaja szczepienia? Od razu po porodzie na cos szczepili? W Pl na gruzlice szczepia jeszcze w szpitalu, to samo wzw b. U Ciebie jak jest? Kiedy pierwsze szczepienia i przeciw czemu? ![]() Dziewczyny, gdyby ktoras byla zainteresowana, wklejam link do bloga, w ktorym laska rozpisuje, co jest w kosmetykach m.in do kapieli/ pilegnacji/ na niepogode dla dzieci. -----> klik Wyszczegolnia "dobre" aktywne skladniki, ale tez pokazuje, iloma i jakimi konserwantami potrafia byc napchane. Tak jakby ktoras chciala sobie sprawdzic.
|
|
#2873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Codziennie to nie piorę, bo na prąd byśmy nie wyrobili, ale staram sie uzbierać chociaż więcej niż pół wsadu i heja. Tak co 2-3 dni, bo jeszcze dołożę pieluszki tetrowe, ręcznik, ceratkę jakąś. Albo coś naszego wrzucę i jakoś jest ![]() Cytat:
O właśnie!!! Dajcie jakieś przepisy co by można było zrobić do jedzonka, bo jadę na bułce wrocławskiej głównie, no i matka wciska we mnie ciągle różne mleczne rzeczy, tzn. kasze mannę na mleku, ryż na mleku, kasze jęczmienną na mleku, płatki owsiane na mleku. Ochu... eć można dosłownie, bo ileż to można??? Nie mam nic przeciwko nabiałowi, ale żeby jeść go ciągle bez innych rzeczy to już przesada
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Zoska, no to trzymamy kciuki. Ty sie zastanow, czy chcesz wywolywac. Moze korzystaj ze spokoju poki mozesz
![]() Staraupa, ja co prawda jeszcze w dwupaku, ale na Twoim miejscu sprobowalabym najpier 'bobotic', dostepny w kazdej aptece, tylko zamiast 8 kropelek, jak jest napisane na ulotce, walic 15 tak jak sab simplex - podobno identyczne dzialanie, a cena 3 razy mniejsza no i ta dostepnosc. Agatku, noooo.
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-10 o 12:07 |
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Jak dajecie te herbatki koperkowe, to te dla dzieci granulowane? Czy taką zwykłą zaparzacie? Bo ja bym wolała słodzonych nie dawać na razie Wczoraj na noc daliśmy Julkowi butlę, bo już nie miałam siły. Cały dzień wisiał na cycu, i ciągle paszczę otwierał po jeszcze. I ssał i jadł... nie wiem, czy to możliwe że na cycu się nie najada??? Pokarm jest i jest go wystarczająco dużo. Podobno nie ma czegoś takiego jak niewartościowy pokarm... ale zaczynam się zastanawiać ![]() Mijus GRATULACJE, witamy Gabrysię Może w końcu machina znowu ruszyła ![]() Agacia napisz dlaczego nie miałaś cc, przecież miałaś mieć planowane ![]() satraupa my od początku dawaliśmy Delicol (w szpitalu polecali żeby kupić...) Haniula bo jakby mówili o tych zmartwieniach to połowy dzieci by nie było. A o nich się zapomina i zostają tylko te dobre wspomnienia Cytat:
wczoraj mi tak zassał palca, że aż zabolało, a chciałam tylko pozycję zmienić Aaa, mam pytanie, bo widzę, że ja ciemna jestem. Smarujesz oliwką główkę? Mały ma włosy? Bo Julkowi sie trochę łuszczy skóra na głowie i zastanawiam się od wczoraj co z tym zrobić. Smarujesz po kąpieli? Nie ma po tym tłustych włosków? taaak |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem jest plan, ze po porodzie przyjedzie moja Mamunia ( tyle jej nie widzialam, ze az mi sie leza kreci z tesknoty ) i powiedziala, ze oprocz wskazowek - co i jak robic przy dzieciaku (ale zaznaczyla, ze robic mamy my z D., ona tylko obserwuje, podpowiada i nadzoruje), to bedzie tu po to, zebym miala jakies normlane obiady, zeby produkowac melko ![]() pamietam, ze na poczatku gotowala mojej siostrze, ktora mlesia miala tyle, ze moglaby nim wykarmic calu pulk wojskowy podobno pozywna dieta jest mega wazna chociaz jak patrze na te wszystkie "przykazania" w tych niby madrych artykulach - co jesc, a czego nie jesc jak sie karmi, to ja nie wiem, jak mozna z tych marnych produktow ugotowac cos fajnego i pozywnego
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-02-10 o 12:15 |
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A terrorystka/ta niech lepiej wychodzi i na zewnątrz pokaże jaka/jaki jest cwana/y Cytat:
Ja jem raczej wszystko, staram się nie jeść warzyw szkalrniowych i nie jem czekolady (bo po niej najprawdopodobniej Julek miał wysypkę). Jak na razie nie mieliśmy problemów większych z brzuszkiem ani kupami. Jak się zaczną to będę w razie czego eliminować Na śniadanie bułka z czymkolwiek + serek wiejski (albo danio), na przekąskę jem sobie banana, albo biszkopty, albo jabłko potem podwieczorek - cokolwiek wczoraj był budyń, no i na kolację buła, chleb z czymkolwiek do tego piję mleko, bo nagle zasmakowało ![]() taki mój jadłospis z ostatnich dni ![]() no właśnie Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-02-10 o 12:22 |
||
|
|
|
#2878 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas teżskóra schodzi płatami ale my stosujemy Oilatum do kąpieli i Alantanem smarujemy tak nam kazali. Oliwki póki co nie kazali, ani w szpitalu ani położna więc ja już głupieje. Co człowiek to opinia
|
||
|
|
|
#2879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wogóle to pamiętam cię z wątku majowych staraczek zaglądasz tam jeszcze?
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

i też miał kilka akcji z dławieniem, w tym aż musieliśmy na brzuch i klepać go po plecach i to zdrowo

niby szybki poród bo 3h ale jeszcze dzis mam problemy z chodzeniem i staniem ;/jestem na prawdę ostro nacięta do samego odbytu a jeszcze na bok pękłam masakra, oczy mam zalane krwią od parcia na całym ciele mikro wylewy
niech się rozkręci - a może już po ptakach 

ale dziś zrobiła kupala małego, masowałam jej brzunio
chciałam sobie wyciągnąć i poleciała troszkę krew, to zostawiłam w cholerę... to są takie nici ciemne, to one są ROZPUSZCZALNE????? Bo mi się wydaje, że nie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w jakiej pozycji masujesz?? ja kładę ją na boczku na sobie i wtedy, patrzy na wyrodnią matkę, panele obczaja, czasem smoka ssie i od czasu do czasu się pręży 
Aż teraz mi się śmiać chce na samą myśl, a nie bardzo jeszcze mogę bo brzuch boli
moja pipka to rękaw magika 
zaraz będzie to mnie poratuje, ehh sama zacznę wybudzać malutką

) i powiedziala, ze oprocz wskazowek - co i jak robic przy dzieciaku (ale zaznaczyla, ze robic mamy my z D., ona tylko obserwuje, podpowiada i nadzoruje), to bedzie tu po to, zebym miala jakies normlane obiady, zeby produkowac melko