Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 13:44   #3121
chocolate muffin
Rozeznanie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Mam pytanie do dziewczyn piekących !

Znalazłam przepis na muffinki, który chciałabym wypróbować (podobały mi się na zdjęciu, pięknie wyrośnięte ) Tylko, że teraz patrze że w przepisie jest 1 1/2 tablespoon baking powder... We wszystkich innych moich przepisach jest max. 1 łyżeczka proszku i 1 łyżeczka sody, a tu jest 1,5 łyżki.
Czy to nie jest za dużo, czy nie będzie piekło gęby za bardzo ?
Stary 2012-02-10, 13:48   #3122
Blacky
Zadomowienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Też jestem wyczulona na ten błąd, tak edytowałam ten post, że nie zauważyłam
Spoko - ja tak wszystkich poprawiam, a od dzieciństwa oblewa mnie zimny pot, jak mam napisać kura, mur albo kłótnia. Za każdym razem mam wątpliwości i jak mogę, to sprawdzam.

Strasznie się ekscytuję tą sukienką na przebranie, już jest zapłacona i nie mogę się doczekać, jak przyjdzie.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:48   #3123
(kicia)
Zakorzenienie

kasioonya piękna suknia gratuluję

Witam nową PMke

Ja zamawiam bukiecik dla świadkowej po mszy zostawię go przy obrazie Matki Boskiej
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:50   #3124
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ja zamawiam dla świadkowej. Według mnie to konieczność, jeśli świadkowa w ogóle ma mieć bukiet. Ostatnio widziałam zdjęcia ze ślubu, na którym PM powiedziała świadkowej, żeby sama kupiła. I w końcu świadkowa miała ładniejszy i większy bukiet niż PM. Nie wspominając o tym, że zupełnie inny. To samo z butonierką świadka.
To nie ładnie się zachowała
Co to tego na czerwono to ja nie oczekuje zeby swiadkowa dopasowała sie kolorystycznie ze mna bukietem kiedy np kolor mojego bukietu kompletnie nie pasuje do jej sukienki. Widziałam ostatnio na slubie jak świadkowa miał sukienke w panterke a kwiatki czerwone takie jak u Panny Młodej, butonierki Pana Młodego i świadka były takie same.Nie musze mówić chyba jak to brzydko wyglądało. Ja jednak wole żeby świadkowie się ubrali pod siebie a nie pod nas.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-02-10 o 13:51
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:58   #3125
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

nadrobiłam
Ja was wszystkie pomorduje bo dostałam stresu z powodu braku koncepcji na fryzurę
Ale o niej pomyślę w niedziele bo jadę do szwagierki, a teraz mykam z tąd bo mój malusi Kubuś przyjeżdża i ciotka idzie z nim na sanki

NIE PISZCIE ZA DUŻO BO PÓŹNIEJ ŚLĘCZĘ NAD WĄTKIEM JAK NIE POWIEM KTO
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:06   #3126
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się z Wami
Pokazuje jaki ślubny zakup dziś popełniłam http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/sh/sport-i...ua.html#opinie
Po co mi to i jaka jakość napiszę jak Was nadrobię
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:07   #3127
Inusiaa88
Raczkowanie

Kurde, a druchny albo świadkowa muszą mieć bukieciki? Jakoś nad tym nie myślałam wcześniej

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:15   #3128
misiak17
Wtajemniczenie

Gosza za 2 miesiące. Nas też to niedługo czeka.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

Ja planuję dla świadkowej taki mały stroik jak na zdjęciu, żeby miała wolne ręce i nie musiała się bukietem martwić jak będzie mi pomagać
ja jak byłam świadkową miałam właśnie taki stroik i super się sprawdził. Ręce miałam wolne i mogłam coś spokojnie przytrzymać, poprawić. I taki stroik będę zamawiała dla mojej świadkowej razem ze swoim bukietem.
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

[/COLOR][/B][COLOR=Black]Mnie od samego rana jakies choróbsko meczy...
Zaraz będę sie zbierała na Uczelnie i proszę o kciuki jak zwykle o 17:20
Ale na prawde bedzie ciezko zdac u tego Pana

takze milego dnia zycze!

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Puk, puk

Witam się piątkowo i słonecznie. Gratuluję wszystkim postępów w przygotowaniach pochwalę się też swoimi "osiągnięciami"

przede wszystkim: kupiłam suknię!!!
http://suknieslubne.pl/foto/kolekcje/foto/ikony/241.jpg
http://suknieslubne.prata.pl/site_me...8fd56bccc0.JPG

jestem w niej zakochana po uszy bałam się, że będzie mi ciężko znaleźć kieckę, w której poczuję to WOW, ale kiedy ją założyłam, to uśmiech miałam dookoła głowy, a łzy spływały mi po twarzy ze szczęścia i wzruszenia - więc to chyba to, jak myślicie?
świetna sukienka i fajnie, że tyle rzeczy już macie załatwione

Nas czeka w niedzielę spotkanie rodziców. Już się boję.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:20   #3129
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Kurde, a druchny albo świadkowa muszą mieć bukieciki? Jakoś nad tym nie myślałam wcześniej
haha też nie wiedziałam moja świadkowa (siostra) nie będzie miała bukietu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:20   #3130
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Co za baby!!!

Mam ochotę sama Ci zorganizować panieńskie , bo tak być nie może, Ty jesteś PM i Ty nie organizujesz, to ma być Twój wieczór!!!
Jamee, E87, Oriflame_Rybnik, Ty i ja <- tyle wiem, że są z naszego okręgu, już nas piątka jest.

Kto jest chętny na panieński goszy? Impreza jeszcze w karnawale, a więc czasu coraz mniej
A ja właśnie chciałam pisać, że od czego my jesteśmy!!?? niektóre tylko wirtualnie ale też może być imprezka

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dobra jesteś
Jakoś to ogarnę. Dzisiaj będę gadała z moimi dziewczynami (niestety tylko z częścią) to powiem w prost o co chodzi.

Macie jakieś pomysły na bezmięsną sałatkę na wieczór ( tylko nie tortellini), taką co dobrze smakowałaby do grzanego wina??? Zaprosiłam paru znajomych, zrobię przekąski z ciasta francuskiego i jeszcze coś by się przydało...
Ja uwielbiam sałatkę grecką (mix sałat z biedronki, pomidorki, ogórek zielony, cebula czerwona, papryka czerwona, ser feta i oliwki jeśli lubisz do tego sos grecki z knorra)
Stary 2012-02-10, 14:30   #3131
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Znalazłam przepis na muffinki, który chciałabym wypróbować (podobały mi się na zdjęciu, pięknie wyrośnięte ) Tylko, że teraz patrze że w przepisie jest 1 1/2 tablespoon baking powder... We wszystkich innych moich przepisach jest max. 1 łyżeczka proszku i 1 łyżeczka sody, a tu jest 1,5 łyżki.
Hm, to chyba po pierwsze zależy na ile mąki tyle tego proszku trzeba. A po drugie skoro były takie pięknie wyrośnięte, to może właśnie od tego proszku

Jedyne muffinki, które ja robię i zawsze świetnie wyrastają to te na śmietanie od neny - wrzucała kiedyś przepis. Właśnie sprawdziłam i tam na 225g mąki idą 2 łyżeczki proszku i jeszcze pół łyżeczki sody, więc ogólnie też sporo, ale nie czuć tego w smaku.
Stary 2012-02-10, 14:32   #3132
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

a co masz w skladzie tych muffinek

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:32   #3133
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
To nie ładnie się zachowała
Co to tego na czerwono to ja nie oczekuje zeby swiadkowa dopasowała sie kolorystycznie ze mna bukietem kiedy np kolor mojego bukietu kompletnie nie pasuje do jej sukienki. Widziałam ostatnio na slubie jak świadkowa miał sukienke w panterke a kwiatki czerwone takie jak u Panny Młodej, butonierki Pana Młodego i świadka były takie same.Nie musze mówić chyba jak to brzydko wyglądało. Ja jednak wole żeby świadkowie się ubrali pod siebie a nie pod nas.
Ja to interpretuję tak, że PM sama jest sobie winna. Po pierwsze, według mnie, nieładnie wymagać od świadkowej, żeby sama zapłaciła za bukiet. A po drugie, jak jej nie powiedziała jaki ma być, to sama jest sobie winna. Skąd dziewczyna miała wiedzieć co wziąć, jak nie wiedziała jaki będzie miała PM?

Cytat:
Nie muszą, ale chyba zwykle mają.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-02-10, 14:32   #3134
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
ą sałatkę na wieczór [/B]( tylko nie tortellini), taką co dobrze smakowałaby do grzanego wina??? Zaprosiłam paru znajomych, zrobię przekąski z ciasta francuskiego i jeszcze coś by się przydało...
My z Tż mamy taką swoją ulubioną sałatkę z tuńczyka, która MUSI być na naszym weselu ale nie wiem czy ona pasuje do grzanego wina

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:35   #3135
Blacky
Zadomowienie

Sody i proszku do pieczenia nie przelicza się 1:1.

I tak jak dziewczyny piszą - zależy na ile mąki.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A do grzanego wina dałabym deskę serów po prostu. Ale to dlatego, że uwielbiam ser.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-02-10, 14:35   #3136
tenebrosa
Wtajemniczenie

Gosza, ja na jutro robię taką sałatkę "grillową" jak ja to nazywam - planuję podać jako gorącą przekąskę szaszłyki i do tego ta sałatka. Jest bezmięsna, więc może Wam pod winko podejdzie:

mały gotowany ziemniak pokrojony w kostkę
ser żółty pokrojony na zapałkę
kukurydza
ogórek konserwowy
papryka konserwowa
szczypiorek
pieprz, sól, odrobina majonezu

Wszystkiego na oko, tylko tak, żeby nie było przewagi ziemniaka w tej sałatce. Ja nie mam aktualnie szczypiorku, więc zrobię albo z natką pietruszki, albo z cebulką.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-02-10 o 14:44
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:37   #3137
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
mam te same zaproszenia całe ecru

a ty co mnie śledzisz, śledziu jeden a sama sobie zamówiłaś 2 pary granatowych na kózkowe kopytka

No właśnie nie zamówiłam 2 par, bo do Czest przyszedł inny kolor koturnów Ale może będą granatowe baleronki

I gdzieżbym Cię śledziła. Ot, tak mi sie napatoczyłaś przed moje ślepaki
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:40   #3138
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:

A do grzanego wina dałabym deskę serów po prostu. Ale to dlatego, że uwielbiam ser.
Ooo, ja też Dlatego na weselu będą u nas prawdziwe szwajcarskie sery i do tego dobrane do nich odpowiednio winka - też ze Szwajcarii
Stary 2012-02-10, 14:41   #3139
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Dobra jesteś
Jakoś to ogarnę. Dzisiaj będę gadała z moimi dziewczynami (niestety tylko z częścią) to powiem w prost o co chodzi.

Macie jakieś pomysły na bezmięsną sałatkę na wieczór ( tylko nie tortellini), taką co dobrze smakowałaby do grzanego wina??? Zaprosiłam paru znajomych, zrobię przekąski z ciasta francuskiego i jeszcze coś by się przydało...
Sałatka z ryżem:

Ugotować woreczek ryżu. Do tego mieszamy: puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, dwa ogorki zielone, z dwa pomidory, koperek, majonez do połączenia, sól, pieprz
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:46   #3140
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to interpretuję tak, że PM sama jest sobie winna. Po pierwsze, według mnie, nieładnie wymagać od świadkowej, żeby sama zapłaciła za bukiet. A po drugie, jak jej nie powiedziała jaki ma być, to sama jest sobie winna. Skąd dziewczyna miała wiedzieć co wziąć, jak nie wiedziała jaki będzie miała PM?
Z tego rozumiem ze Pannie Młodej sie bukiet świadkowej nie podobał, tak?. Z tym sie akurat zgodzę że co jak co ale samej płacić sobie za bukiet to już przesada. Jak można mieć pretensję jak kazało sie samemu załatwić więc załatwiła i miała bukiet taki jak jej zrobili, proste. Najłatwiej jest wymagać od kogoś jak się nie wytłumaczy czego się oczekuje a potem wielkie rozczarowanie. Ewidentnie widac że kazda z nich czy PM czy świadkowa w ogóle się nie interesowały sobą nawzajem bo jakby tak świadkowa była zainteresowana to by się pytała PMki jak ma ona bukiet żeby potem nie wypaść przy niej głupio i na odwrót.
Stary 2012-02-10, 14:47   #3141
Nika0208
Rozeznanie

A my dziś podpisaliśmy dokumenty w USC - będę Panią S. ,
Kicia byliśmy tez w piekarni, zamówic trzeba na 3 tygodnie wcześniej, tory - 32 zł kg, ciasto - 17zł kg. dostaliśmy rozpiske ciast do wyboru. A wieczorem idziemy spisać protoków do księdza... para kt\óra ma tego samego dnia co my - juz sa ich zapowiedzi.
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:00   #3142
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ja nie będę robić tradycyjnego podziękowania - tylko takie skromniejsze ( bardziej prywatne) i piosenka to będzie jakiś ładny spojony walc do którego będą mogli rodzice zatańczyc jak beda mieli ochotę ( pewnie z nimi skonsultuje)
niestety rodzice TŻ są rozwiedzeni i nie chcemy na siłę ich wyciągać i kazać im tańczyć razem jak nie będą mieli ochoty..
ale w związku z tym mam problem co dać rodzicom ??
skoro nie będą mili dużego podziękowania to chociasz fajny prezent by sie przydał..
macie pomysły?
myślałam o jakimś fajnym koszu z winem, kwiatami i słodyczami..
ja jeszcze nadrabiam, ale widze ze wczoraj był temat rodzicowi prezentów
jakis czas temu, własnie tu na wizażu jedna dziewczyna poddała mi pomysł, na prezent dla rodziców. świece artufex. bardzo mi się spodobały i wiem ze chce takie dać, a do ego może łądna ramka z naszym zdjęciem i wino i to wszystko razem w koszu...

nasz dj przy rozmowie zaproponował, zeby odstresować te chwiel podziekowań od wzruszeń: rodzice sa wezwani do podziekowań, ale po drodze, dj ich zaczepia, i sprawdza czy nadają się na teściów - chyba ma byc moja mama i tzta tato - i muszą odmówić przysięgę( że mama bedzie miala zawsze schowane zimne piwo na wypadek wizyty zięcia itd....= mnie si to bardyo podoba, bo ja si stersuje przemowieniami, i tez podejrzewam,z e sie razem z mamami rozrycze
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:05   #3143
Nattiv
Zakorzenienie

Dzisiaj zgrzeszymy z mamą i zrobimy sobie placki ziemniaczane z gęstą śmietanką uwielbiam to, a moja mama jeszcze bardziej chodź nie powinna. Potem będziemy jęczeć, że grube jesteśmy

A tak zapytam z ciekawości, bo chyba jeszcze takiego tematu nie było. W co będą ubrane Wasze mamy? W sukienki, garsonki czy może coś innego?

Stary 2012-02-10, 15:06   #3144
Cierpliwosc
Zadomowienie

Trochę sobie pocytuję:
Cytat:
A tak w ogóle, to w mojej okolicy następny przykry przypadek bezsensownej śmierci noworodka. Babka urodziła w domu, by nikt nie wiedział, że była w ciąży (jakby tego widać nie było) . Podobno chciała dziecko oddać do okna życia, niestety nie zdążyła, bo dziecko zmarło. I by zakryć wszystkie ślady spaliła zwłoki dzieciątka w piecu...
Ja kur! wa nie wiem co to się na tym świecie dzieje...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

BTW mam dzisiaj 2 miesiące do ślubu (tym samym zostało 60 dni)
nie wiem w co mam ręce włożyć...
Mama mi to dzis rano mówiła, normalnie brak mi słów i
Gratuluję ddś
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Zaraz będę sie zbierała na Uczelnie i proszę o kciuki jak zwykle o 17:20
Ale na prawde bedzie ciezko zdac u tego Pana
mooocne
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Puk, puk

Sto lat mnie nie było, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ponownie

Witam się piątkowo i słonecznie. Gratuluję wszystkim postępów w przygotowaniach pochwalę się też swoimi "osiągnięciami"
Śliczna sukienka, mierzyłam ją nawet Z butami niestety nie pomogę, bo wszystkie 3 pary mi się podobają
Cytat:
Mam do was pytanie i bardzo proszę o poradę. Otóż ślub mam o godz.13:00. Fryzjerka do której chcę iść się czesać może mnie przyjąć o 8 rano... czy nie uważacie, że to za wczesna pora? dodam, że po drodze czeka mnie również wizyta i kosmetyczki ale to myślę gdzieś w okolicach 10:30.
Bardzo proszę poradźcie mi czy taka wczesna godzina to nie będzie problem? Bo w razie czego będę musiała szukać innej fryzjerki, a nienawidzę chodzić w niesprawdzone miejsca

Pozdrawiam was gorąco!
Witaj Co do fryzjera, to ja mam ślub o 12, fryzjera na 6:30 i schizuję, że się nie wyrobię, więc zostaw 8!!!!
Cytat:
W Pogrzebieniu w OKEY, swego czasu zawsze było i w poście i poza postem, non stop. Nie wiem, już tak dawno tam nie byłam, że nawet nie wiem, czy to istnieje.
W poście też nie tańczę.
21 lutego do północy mamy karnawał.
Wiemy, że 18 lutego idziesz z TŻ na zabawę karnawałową.
Podaj przykładowe terminy, a my załatwimy resztę
Tez jestem z okolic, więc chętnie poświętuję z Goszą, ale plisssss nie w Okayu (trudno tam spotkać kogoś starszego niż gimnazjalista!!!)
Cytat:
U mnie w okolicy przyjęło się, że świadkowa ma coś a'la butonierkę albo stroik na ręce, a druhny bukieciki koniecznie. No i moim zdaniem powinna Pm kupić te bukiety. Ostatnio jak byłam druhną to musiałam sama sobie kupować i jeszcze dowiedziałam się o tym przypadkiem dzień przed ślubem no i zapomnieliśmy zupełnie o butonierce dla Tż i wyciągałam kwiatek z bukietu hehe

Kabriela sto lat!!! No i nie patrz na wiek a na to na ile się czujesz!! Bądź dzieckiem jak najdłużej, jak dziecko baw się śmiej i kochaj tak jak dziecko i uśmiech dziecka miej - tego Ci życzę
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:08   #3145
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak zapytam z ciekawości, bo chyba jeszcze takiego tematu nie było. W co będą ubrane Wasze mamy? W sukienki, garsonki czy może coś innego?
Moja Mama z tego, co wiem, to planuje jakąś sukienkę, najlepiej od razu w komplecie z żakiecikiem. Teściowa też wspominała o sukience. Może nawet się dogadają i wybiorą podobne kolory albo jakiś wspólny element typu broszkę z kwiatem, żeby je to wyróżniało z tłumu. W sumie sama nie wiem, co one wykombinują Ale i tak najbardziej przeraża mnie to, że Teściowa napomknęła, że ma jakąś ładną, czarną kieckę...

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-02-10 o 15:15
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:16   #3146
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:

moja mama planuje sukienkę i do tego jakiś żakiet. A teściowa nie mam pojęcia. Jest już starszą osobą ale pewnie coś znajdzie. Byłam kiedyś na weselu gdzie matka Pana Młodego miała czarną sukienkę w jakieś pomarańczowe kwiatki i nie wyglądało to fajnie ( załącznik)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8160141.jpg (97,8 KB, 59 załadowań)

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:19   #3147
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
moja mama planuje sukienkę i do tego jakiś żakiet. A teściowa nie mam pojęcia. Jest już starszą osobą ale pewnie coś znajdzie. Byłam kiedyś na weselu gdzie matka Pana Młodego miała czarną sukienkę w jakieś pomarańczowe kwiatki i nie wyglądało to fajnie ( załącznik)
Właśnie niestety moja Teściowa też wspominała coś o czarnej sukience i to w kontekście naszego wesela Liczę jednak, że moja Mama sprowadzi ją na właściwą drogę
Stary 2012-02-10, 15:20   #3148
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja mama już ma sukienkę, w lato w tamtym roku kupiła Szybka jest nie? Jest w kolorze pudrowego różu z takim żakiecikiem z rękawami 3/4. Akurat idealnie wszystko pasuje bo nie wiadomo jaka pogoda będzie w kwietniu Jedynie tylko wczoraj ją skracała z długości.
Stary 2012-02-10, 15:24   #3149
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
kasioonya piękna suknia gratuluję
Ja zamawiam bukiecik dla świadkowej po mszy zostawię go przy obrazie Matki Boskiej
dziękuję
jeśli chodzi o bukieciki dla świadkowej, to w moim otoczeniu nie ma takiej tradycji i ja też nie czuję takiej potrzeby, żeby świadkową ukwiecić, więc tego nie będzie wiem jednak, że świadkowie chcą nam zrobić przyjemność i w swoim wyglądzie planują uwzględnić nasz kolor przewodni, więc myślę, że będzie ładnie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witam się z Wami
Pokazuje jaki ślubny zakup dziś popełniłam http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/sh/sport-i...ua.html#opinie
Po co mi to i jaka jakość napiszę jak Was nadrobię
domyślam się, że tusze do stempli posłużą do odcisków palców zamiast księgi gości? jeśli tak, to też myślę o tym coraz intensywniej i chyba się zdecyduję

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Gosza
świetna sukienka i fajnie, że tyle rzeczy już macie załatwione

Nas czeka w niedzielę spotkanie rodziców. Już się boję.
bardzo dziękuję i cieszę się, że Wam się podoba Dziewczyny
trzymam kciuki za spotkanie rodziców!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:26   #3150
Nattiv
Zakorzenienie

Mi się podoba jak mamy Młodych są ubrane w miarę na jasno. Moja Ciocia na weselu syna (mojego kuzyna oczywiście :P) miała bardzo jasno wrzosową sukienkę i świetnie wyglądała

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2012-02-10 o 15:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości