Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 14:55   #2011
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja sobie kiedyś u babci psiknęłam sprayem przeciwko pchłom dla psa na pachy, bo mi sie pomyliło z dezodorantem.

aaaa hahahahha przynajmniej nie miałas pod pachą nie proszonych gości

Mój TŻ sobie raz uprał spodnie sam ręcznie i do płukania użył ( idiota" płynu do mycia kibla!!! skąd mu to przyszło do głowy to ja nie wiem bo po pierwsze stał ten płyn za kiblem ( na logike no chyba do płukania to za kiblem bym nie chowała) a po drugie to przecież kibel jak byk na obrazku no.... spodnie mu z beżowych kolor na różowawy zmieniły
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:03   #2012
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

Mój TŻ sobie raz uprał spodnie sam ręcznie i do płukania użył ( idiota" płynu do mycia kibla!!! skąd mu to przyszło do głowy to ja nie wiem bo po pierwsze stał ten płyn za kiblem ( na logike no chyba do płukania to za kiblem bym nie chowała) a po drugie to przecież kibel jak byk na obrazku no.... spodnie mu z beżowych kolor na różowawy zmieniły

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:03   #2013
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

No

Nie mogę, ale sie uśmiałam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:17   #2014
lukrecja_25
Wtajemniczenie

kurcze niby to człowiekowi sie nic nie przydarza ale jak sobie pomyśli to ciągle mu coś sie przypomina takie ciekawe historie noooo... a śmiech to zdrowie będziemy miały dzieci wesołe jak bedziemy sie tak cieszyć
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:18   #2015
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Agnus i raz zrobiłam taki numer, zawsze jak rano szlam z psem mym na spacer to od razu leciałam do sklepu po świeże pieczywko. Pies czekał na mnie pod sklepem, przywiązany do balustrady. A ja zadowolona zrobiłam zakupy i pognałam do domu. Dopiero w windzie uzmysłowiłam sobie ze czego a raczej kogos mi brak. I się wracałam po mojego zdziwionego sierściucha.

Jesteście świetne! Kupa śmiechu
Stary 2012-02-10, 15:25   #2016
Enigmama
Raczkowanie

Ale się usmialam
moj szwagier za granica jak byl w delegacji chodzil caly dzien w 2 roznych butach. hahaha
Mi wyszlo ze chlopiec ufff
Co do imion to my juz mamy dwie córcie - Alicja i Hania
A teraz dla dziewczynki narazie nie mysle a dla chlopca chodzi mi po glowie Mikołaj, myslalam o Maksymilianie ale niestety przez te pieski nic z tego chyba nie bedzie, ale ktos tu pisał o Dominiku, bardzo ładne podobaja mi sie klasyczne imiona.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:27   #2017
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Juz teraz wiem ze jak sie podejmuje swiadome starania o dziecko trzeba najpierw zadbac o zeby ale dla mnie juz za pozno niestety..

Baobabek to wy zaczynanie ferie jak my czyli wielkopolska

wlasnie jest ktos z wielkopolski?? Ja dzieki wizazowi poznalam jkedna mamujsie i kontakt mamy do dzis nie sugerowac sie u mnie lokalizja czy avatarze :P: juz nie stamtad :P
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry
Ale się uśmiałam z imion psów i dzieci, z czułek ( czułków ) i wychodzenia bez spodni
Mam zapalenie pęcherza moczowego. Kurde jak siuram to boli okrutnie i czuję jak ten mocz się obniża w pęcherzu. Zadzwoniłam do gina, kazał urosept brać i wit. C. Ale jakoś dużo tej witaminy, bo aż 3x3, a na ulotce mniej każą. Biorę mniej.
Uciekam Paulę zabrać z przedszkola, zawiozę ją do babci i na zajęcia śmigam. Nie chce mi się.
Ja też mieszkam 120 km od Poznania. W poniedziałek nawet tam jadę
Cytat:
My też zawsze razem obchodzimy, mamy 12 i 17 sierpnia, a 20 rocznica ślubu.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Asiula, ja jestem z Wielkopolski. Do niedawna też w Poznaniu mieszkałam, ale po ślubie się przenieśliśmy 30 km od P-nia.
ja mam do Poznania 50km

Cytat:
Ja sobie kiedyś u babci psiknęłam sprayem przeciwko pchłom dla psa na pachy, bo mi sie pomyliło z dezodorantem.
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
padłam dobrze że szybko zimno dało ci znać że coś nie ten teges

ja nie byłam w ciąży z workiem na śmieci polazłam na przystanek mój małż zaś idąc kiedyś do pracy w jednej ręce miał reklamówkę ze śniadaniem w drugiej worek na śmieci, reklamówkę ze śniadaniem wyrzucił do śmieci a z workiem poszedł do pracy
padlam i wstac nie moge

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Pozostaje więc czekać na dziewczynkę i problem sam się rozwiąże!
A czytałyście kiedyś o chińskim kalendarzu płci?
http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm <-- ot taka ciekawostka
mykam do lekarza papa
Chłopiec
Stary 2012-02-10, 15:28   #2018
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny, opamiętajcie się; od wczoraj tyle stron do nadrobienia...
co przeczytam stronę to Wy już kolejną naskrobiecie! ustatkujcie się troszkę...

Na początek witam nowe mamusie

Konczi wszystkiego naj naj naj, żeby ten rok był jednym z najszczęśliwszych

właśnie tatko do mnie zadzwonił, że za godzinkę-dwie będzie z pierożkami ruskimi. już mi ślinka cieknie Kochani Rodzice!

A my już po wizycie. Dzidziuś ładnie rośnie. Na powitanie pomachał mamusi rączką i nóżkami maitał co chwilę, w miejscu wysiedzieć nie mógł. Gin się śmiał, że mały myśliciel, bo co chwile którąś rączkę do główki przykładał, jakby się nad czymś mocno zastanawiał (w końcu rodzice po filozofii hehe choć tż programista a ja spec od hr). Prawie 5 cm ma, z czego główka niecałe 3hehe. tętno 157 (dalej obstawiamy dziewczynkę?). po wielkości ciałka wychodzi koniec 10 tyg. i to by się zgadzało, bo licząc od ostatniej @ jutro zaczynamy 11 tc

Torbielka chyba ciut się zmniejszyła, ale mimo to dostałam skierowanie do specjalisty od torbieli jajników na kontrolę. Coś czuję, że na nfz będzie się trudno dostać, a prywatnie to prof. sobie pewnie niemało liczy.
bóle brzucha najprawdopodobniej przez miednicę i rozciągające się mięśnie. Mam się nie przejmować.

Pytałam o duphaston - jak długo należy brać. W każdym przypadku decyduje gin. Mój planuje przerwać wspomaganie ok 20tc

w kwestiach jedzeniowych będę się trzymała zaleceń gina : "jeść na co mam ochotę, mało, ale często (oczywiście oprócz serów pleśniowych i surowych mięs i ryb"). Ryby (w tym makrela wędzona) 1-2/ tydz., dużo warzyw, soki (najlepiej jednodniowe albo własnoręcznie wyciskane), salami mało, ale można, wątróbkę można przy niedoborach żelaza (wyniki mam super, co dziwne, bo zawsze miałam anemię) więc jakiś specjalnych wskazań ku wątróbce nie ma, ale jak mam ochotę, to spokojnie w małej ilości. także przede wszystkim rozsądek i nie popadać w paranoję! i nie żyć tylko na kwasie foliowym i witaminach

Alfabia, ja kartę ciąży miałam założoną już na początku 5 tc
a propos jedzenia; mnie na razie odrzuca zapach szprotek w pomidorach i kawa rozpuszczalna...

mój szef mi wczoraj powiedział, że jak mam choć trochę zagrożoną ciążę, to mam im się w pracy nie pokazywać. Zresztą już sobie beze mnie zorganizowali wszystko (a i tak jestem pod telefonem w razie czego i pomagam zdalnie) więc na dwa tygodnie-miesiąc to bez sensu żebym wracała i im pracę dezorganizowała... więc siedzę, a właściwie w większości leżę w domu (bo na nic nie mam siły)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-02-10 o 15:57
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:38   #2019
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Maggie - super że wszystko OK. Fajnie że już zobaczyłaś maluszka, który dokazuje w brzuszku

Ja teraz sie zastanawiam kiedy ja powinnam do mego gina pognac, ostatnio bylam 23 sty i powiedzial za miesiac się widzimy teraz sobie mysle kalendarzowy czy wg tygodni, bo jak wg tygodni to za tydzien

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-02-10 o 15:40
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:47   #2020
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Asiulka ja jestem z wielkopolski
Boze dziewczyny nadazyc za wami nie moge
i tez mam 120 km do poznania?

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-02-10 o 15:49
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:54   #2021
Almariel
Zakorzenienie

maggie - super że wszystko w porządku
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:55   #2022
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

rozmawiacie na temat imion hmm jak juz pisalam u nas bedzie Zosia lub Jasiu
wczoraj mialam tragedie straszna tak mnie zaczal zab bolec ze szybko telefon i do dentysty malza sciagnelam z pracy i szybko po pomoc. znieczulili i probowali naprawic niestety stwierszili ze do wyrwania ale nie chcieli wczoraj wyrywac wiec umowilam sie ze jak pusci znieczulenie i bedzie bolalo to przyjade i mi go usuna no i niestety tak musialam zrobic bo plakalam z boliu usuneli pol twarzy spuchniete ale na moje szczescie nie boli.. wiec dzisiaj szczesliwa jesten
Asiulka, bardzo współczuję przejść z wrednym zębem; szybko dojdziesz do siebie i juz boleć nie będzie
Cytat:
ellena Co do mojego miejsca zamieszkania- niestety nie Warszawa- mieszkam w Dąbrowie Górniczej. Dużo bliżej mam do Konczity
Mój ulubiony wujek w dg mieszka...
Odzywaj się po wizycie koniecznie!
BTW dziewczyny, zdawać relacje jak po dzisiejszych wizytach? Bo z tego co pamietam, to kilka miało 10-go.

Cytat:
Napisane przez Konczita;32209796[COLOR=DarkSlateGray
]
może do naszej listy dopiszemy nasze miejscowości będzie łatwiej w rozeznaniu [/COLOR]
jestem jak najbardziej za - proszę o dopisanie : lublin

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A to jeszcze nic, ja musiałam wyjść tylko na dół do sklepu i poubierałam sweter, kurtke, buty a kurna o spodniach zapomniałam
Stoje przy tych drzwiach i se myśle, co mi tak po tyłku piździ??
Dobrze że nie wyszłam na klatke jeszcze, ale jakby co to majtki miałam :P
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mój mąż w kalesonach kiedyś wyszedł. Mówie Wam widok zabójczy. Obcisłe geterki, na to skarpety naciągnięte - nie wiem jak on to zrobił
Wina była oczywiście moja, bo jak mogłam niezauważyć.
Cytat:
zdechłam przebiłąś mnie no kurde muszę to z żalem przyznać

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

mój TŻ w opasce z czułkami ślimaka poszedł do sklepu ni nie wiedział czemu sie na niego patrzą w domu w lusterku zauważył dopiero i tez byłą to moja wina bo mu na góowe założyłam i on zapomniał se zdjąć
: hahaha:
popłakkałam się ze śmiechu, aż mnie brzuch rozbolał, no nie mogę...
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hania-śliczne imię. Dodam do propozycji. A z imieniem dla chłopaka to czarna dziura
Bardzo oryginalnie
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Podejrzenie malego miesniaka przedniej sciany o sr.ok2cm....
.... obok pecherzyka ciazowego widoczna przestrzen o podwyzszonej echogenicznosci o wym. 3,9 x 1,6cm co odpowiada krwiakowi :conf used:
Zielona, nie przejmuj się ani mięśniakiem ani niczym więcej. Moja torbiel kochana też o podobnej nazwie : hyperechogenna z jakimiś dziwnymi symbolami. Żyjemy sobie razem już półtora roku. Bałam się iść na operacje, więc zaczęliśmy starać sie o bejbika, z nadzieją, że podczas ciąży sie wchłonie. I .. chyba się zmniejszyła minimalnie!!
Cytat:
Pozostaje więc czekać na dziewczynkę i problem sam się rozwiąże!
A czytałyście kiedyś o chińskim kalendarzu płci?
http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm <-- ot taka ciekawostka
mykam do lekarza papa
mi wychodzi chłopak A ja chcę Adę lub Zuzię...

Zapraszam
Stary 2012-02-10, 15:56   #2023
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
właśnie tatko do mnie zadzwonił, że za godzinkę-dwie będzie z pierożkami ruskimi. już mi ślinka cieknie Kochani Rodzice!
A my już po wizycie. Dzidziuś ładnie rośnie. Na powitanie pomagał mamusi rączką i nóżkami maitał co chwilę, w miejscu wysiedzieć nie mógł. Gin się śmiał, że mały myśliciel, bo co chwile którąś rączkę do główki przykładał, jakby się nad czymś mocno zastanawiał. Prawie 5 cm ma, z czego główka niecałe 3hehe. tętno 157 (dalej obstawiamy dziewczynkę?). po wielkości ciałka wychodzi koniec 10 tyg. i to by się zgadzało, bo licząc od ostatniej @ jutro zaczynamy 11 tc
Pierogów zazdroszczę
Miło się czyta takie informacje o dzidziusiach Jakbym chciała już swojego zobaczyć znowu... Jeszcze ze 2 tygodnie i będzie moja kolej.
Stary 2012-02-10, 15:58   #2024
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Pierogów zazdroszczę
Miło się czyta takie informacje o dzidziusiach Jakbym chciała już swojego zobaczyć znowu... Jeszcze ze 2 tygodnie i będzie moja kolej.
też mam kolejną wizytę za 2 tygodnie i już się nie mogę doczekać, żeby bąbla popodglądać

Zapraszam
Stary 2012-02-10, 16:03   #2025
Enigmama
Raczkowanie

ja tez za 2 tygodnie i tez odliczam

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-02-10, 16:03   #2026
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
też mam kolejną wizytę za 2 tygodnie i już się nie mogę doczekać, żeby bąbla popodglądać
a co wy się tak często podglądacie?? nie za dobrze wam???

a ja już się nie mogę 20tc doczekać i USG 4D
za dwie godzinki bede miała w necie wyniki do odebrania z dzisiejszych badań, aż się boje co tam w tej mej krwi siedzi :conf used:

Wy też tak długo czekałyście na wynik przeciwciał anty HIV??? dziś mi kobita w laboratorium powiedziała że do 5dni roboczych.. a mi potrzebny wynik na środe bo wizyta u lekarza
Stary 2012-02-10, 16:06   #2027
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

za dwie godzinki bede miała w necie wyniki do odebrania z dzisiejszych badań, aż się boje co tam w tej mej krwi siedzi :conf used:

Wy też tak długo czekałyście na wynik przeciwciał anty HIV??? dziś mi kobita w laboratorium powiedziała że do 5dni roboczych.. a mi potrzebny wynik na środe bo wizyta u lekarza
Moj gin ma w gabinecie usg 4d ale podglada jedynie juz starsze dzieciątka takie od 3 miesiąca, wczesniej na standardowym ogląda, mam nawet na pamiatke zdjecia 3d mojej juz teraz 4latki

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-02-10, 16:11   #2028
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Moj gin ma w gabinecie usg 4d ale podglada jedynie juz starsze dzieciątka takie od 3 miesiąca, wczesniej na standardowym ogląda, mam nawet na pamiatke zdjecia 3d mojej juz teraz 4latki
My już 11tci 1 dzień więc w zasadzie 3ci miesiąc ale na 4D idziemy dopiero około 20tc, ale na pewno nie później niż w 26 bo potem to już kiepsko widać bo dzieciątko za duże
Stary 2012-02-10, 16:12   #2029
zielona1911
Zakorzenienie

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
mi wychodzi dziewczynka i bardzo dobrze jak lezalam z taka kobita w szpitalu co ma 5 dzieci to zadne jej sie nie sprawdzilo

Zamowilam sobie pizze i oczekuje
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:12   #2030
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

gin sie uparł co chwilę (poki jeszcze można) oglądać sobie moją torbiel (ja wiem, moze ma taki fetysz?)
na hiv miałam czekać 2-3 dni ale wyniki były tego samego dnia. Badania robiłam w luxmedzie. Sojeczko, na pewno wyniki dobre. Nic się nie martw

Zapraszam
Stary 2012-02-10, 16:17   #2031
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
gin sie uparł co chwilę (poki jeszcze można) oglądać sobie moją torbiel (ja wiem, moze ma taki fetysz?)
na hiv miałam czekać 2-3 dni ale wyniki były tego samego dnia. Badania robiłam w luxmedzie. Sojeczko, na pewno wyniki dobre. Nic się nie martw

Ja też w Luxmedzie, więc czemu mi rzuciła te 5 dni...

yhh niech juz bedzie 18sta, boje się poziomu hemoglobiny bo po pierwszej ciąży była bardzo niziutka a potem nie kontrolowałam...

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Dziewczyny to jest już nałóg ja przy Wizażu ziemniaki do zupy obieram
Stary 2012-02-10, 16:26   #2032
zielona1911
Zakorzenienie

O matko ja sie boje juz jakichkolwiek badan wykonywac bo zawsze wykazuja ze cos ze mna nie tak,ze juz sie rozsypuje
jedynie co mi sie udala to morfologia-wszystko w normie.
A tak to cytologia 3grupa,wirus hpv,miesniak,krwiak,odkle jajace lozysko a mam dopiero 23 lata...
Tak wiec wole niewiedziec,czy mam jeszcze do tego hiv-serio boje sie jak szlak
Stary 2012-02-10, 16:30   #2033
spioszka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Wlasnie zapisalam sie do watku mamus lipcowo-sierpniowych, bo nigdzie Was nie moglam znalesc, ale jak widac w ciazy tez sie slepnie ;-)
Mam nadzieje,ze mnie przygarniecie... ale niestety dwoch watkow naraz nie pociagne, bo dziewczyny tak zasuwaja,ze nie nadazam...

Mam na imie Ewelina, lat 27, w 10t3d ciazy i z dwoma wczesniejszymi poronieniami. Ciaza jak najbardziej planowana. Termin porodu najprawdopodobniej na 04/09/12 (wg polskiego lekarza) , usg mam dopiero na 20/02 wiec bedzie wiadomo dokladniej.

Pozdrawiam i zycze milego popoludnia!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:31   #2034
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Wlasnie zapisalam sie do watku mamus lipcowo-sierpniowych, bo nigdzie Was nie moglam znalesc, ale jak widac w ciazy tez sie slepnie ;-)
Mam nadzieje,ze mnie przygarniecie... ale niestety dwoch watkow naraz nie pociagne, bo dziewczyny tak zasuwaja,ze nie nadazam...

Mam na imie Ewelina, lat 27, w 10t3d ciazy i z dwoma wczesniejszymi poronieniami. Ciaza jak najbardziej planowana. Termin porodu najprawdopodobniej na 04/09/12 (wg polskiego lekarza) , usg mam dopiero na 20/02 wiec bedzie wiadomo dokladniej.

Witaj
a poronienia to z jakiej przyczyny jesli mozna wiedziec?
Stary 2012-02-10, 16:34   #2035
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko ja sie boje juz jakichkolwiek badan wykonywac bo zawsze wykazuja ze cos ze mna nie tak,ze juz sie rozsypuje
jedynie co mi sie udala to morfologia-wszystko w normie.
A tak to cytologia 3grupa,wirus hpv,miesniak,krwiak,odkle jajace lozysko a mam dopiero 23 lata...
Tak wiec wole niewiedziec,czy mam jeszcze do tego hiv-serio boje sie jak szlak
kochana nic sie nie przejmuj na zapas, napewno bedzie ok

Cytat:
Napisane przez spioszka
Hej dziewczyny!

witaj jasne ze przygarniemy, im nas wiecej tym lepiej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:36   #2036
ellena
Zadomowienie

Dziewczyny, wylądowałam dziś u lekarza z krwawieniem. Dostałam Duphaston i nospe i mam leżeć do poniedziałku Strasznie się boję! Mam też powtórzyć betę, czy przyrasta... Czyżby lekarz podejrzewał najgorsze?
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:37   #2037
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
a poronienia to z jakiej przyczyny jesli mozna wiedziec?
Pierwsze w 8tc - puste jajo plodowe, drugie w 6tc- przyczyna nieznana, najprawdopodobniej tzw ciaza biochemiczna

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:42   #2038
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wylądowałam dziś u lekarza z krwawieniem. Dostałam Duphaston i nospe i mam leżeć do poniedziałku Strasznie się boję! Mam też powtórzyć betę, czy przyrasta... Czyżby lekarz podejrzewał najgorsze?
patrz moj post wyzej...
ja to dopiero mam przerabane z tymi chorobami i odklejacym sie lozyskiem-mam duphaston i lezenie. Czytalam o tym na necie i duzo kobiet z tego wychodzi.
Lezenie najwazniejsze!!!!!!!

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:43
Stary 2012-02-10, 16:43   #2039
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Ellenka, duphaston powinien ładnie zahamować krwawienie i więcej do niego nie dopuścić. Leż, odpoczywaj i tylko się negatywnie nie nakręcaj! i nie czytaj nic w necie na ten temat (sama się naczytałam, szkoda nerwów)...
po przyroście bety najlepiej stwierdzić, czy maluch się rozwija. Myśl pozytywnie i głowa do góry!

Zapraszam
Stary 2012-02-10, 16:47   #2040
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Pierwsze w 8tc - puste jajo plodowe, drugie w 6tc- przyczyna nieznana, najprawdopodobniej tzw ciaza biochemiczna
bardzo mi przykro,pewnie jesz teraz jakis progesteron?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochana nic sie nie przejmuj na zapa
s, napewno bedzie ok
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

witaj jasne ze przygarniemy, im nas wiecej tym lepiej
wiem bo zlego diabli nie biora
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości