|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
. Moje dziecko wszystko wypije i wode i herbatke z kopru wloskiego, wczoraj jej kupilam z dzika roza i malinami dalam jej pierwszy raz i nic. Ona jak mamusia nic jej nie przeszkadza. Teraz marudzila posmarowalam jej dziasla zelem i usnela czyli jednak zeby
|
|
|
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dacie linki do tych które Wy macie? Zadowolone jesteście? Madziulka chyba chodzi mi o przyrządy gimnastyczne
|
|||
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do taty -to niezły agent I wiecie co on zrobił? wyciągnał mleko z lodówki (normalne od krasuli) i pyta ile ml i na ile minut do mikrofalówki ![]() a wiecie skąd u niego pomysł, że Emil pije kaszke na krowim mleku? bo strasznie dużo mleka ubywa ostatnio. o bosze... a ja to co? o suchym pysku żyję
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
alibany ja karmiłam Radka przez pięć miesięcy tylko piersią. Jak zaczęłam wprowadzać stały pokarm to chciałam też herbatki/soczki/wodę. Radek kompletnie nie potrafił pić z butelki nie mówiąc już o niekapkach.
Koperkowej i rumiankowej nie chciał w ogóle widzieć. Ale poskutkowało z owocową herbatką. Teraz pije wszystko, i z butelki i z nie kapkiem radzi sobie coraz lepiej. Chyba potrzebujecie czasu... Albo daj jej coś dobrego i się przekona ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas mleko krowie tez schodzi na potege, ja do kawy, tz na kolacje do ciasta i ja jak pieke to tez idzie.
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przepraszam musiałam.... nie mozesz kuzynce dostatnie odpowiedziec...moze jej to da do myslenia ![]() eveewe - nie not rozwalil mnie dziadek z tym mlekiem Noi mamy wieczor.... ja juz po kolacji..... Igorzasty wariuje na kocu na podłodze.... niedługo kąpielka i spanie ..... i bede miec troche pustego czasu..... Czy wasze dzieci też kręcą sie w kolko na brzuchu i przemieszczaja na brzuchu poi dywanie????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-10 o 18:10 |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tata to moj tata w koncu jego najmlodsze dziecie ma lat 21 wiec coz on moze wiedziec moja spi a ja mialam isc gary myc ale tak mi dobrze z Wami
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
eveewe - to szoruj do kuchni.....
ja sie mobilizuje i spadam do małego wpadnę jak uśnie czyli po 20 papa |
|
|
|
#4659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() mój też śpi koło mnie już 2 i pół godziny, ale nie miał dzisiaj drzemki w południe więc podwójnie teraz śpi. zaraz pewnie wstanie i zgaśnie o 19:00 znając życie. a że weekend się zaczyną z chwilą wejścia mojego T. do domu to i dla mnie czas przekichany
|
|||
|
|
|
#4660 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i ugotowaną, ugotowana szybciej papkowata sie zrobi. Ja nie dawałam marchewki, skończyło się u nas na jabłku i bananie a teraz leży i się kurzy.....Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie wyczuje mleka ze smoczka to od razu zaciska usta i nie ma opcji na picie. A niekapek ładnie trzyma, bierze ustnik do buzi, ale "gryzie" go dziąsełkami, tak sobie je piłuje.....nie umie zassać go,a mam ten z miekkim ustnikiem........Cytat:
Czekam na tż. Jedzie z obrzydliwie niezdrową, ale mega pożądaną przeze mnie kolacja, już od jakiegoś ponad roku Kubełek hot wings z kfc!!
|
||||
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek ty o tej godzinie na pasku??? to ty jesteś za wcześnie, czy ja już się zasiedziałam?
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy mi sie chce![]() Cytat:
mnie odeszly wody o polnocy, bez skurczy bez niczego zabrali mnie na dol, a urodzilam o 6.15 Zabrali mnie na dol bo moja panna 8 sierpnia, po mamusinym sobotnim (6 sierpnia) wyskoku na wesele przyjaciolki gdzie opuchniet ana maxa szalala na parkiecie, postanowila sie zbuntowac i przestala sie ruszac, wiec pojechalam do szpitala, na izbie przyjec podlaczyli pod KTG i co, zaczela sie ruszac i z nerwow dostalam skurczy i przygotowali mnie do porodu, przelezalam 2 h na porodowce podlaczona do KTG i skurcze ustaly, ale "odebralam dwa porody" - oj wtedy zaczelam sie bac porodu, po czym odpieli mnie od aparatury i kazali chodzic po korytarzu, odwiedzil mnie maz i mama, pozniej poszlam po godzinach odwiedzin czytac ksiazke na sali porodowej bo pan dr nie mial dla mnie czasu zeby mnie zbadac. O 21 wreszcie mnie zbadal i stwierdzil ze mala wazy 3330g i zrobila falstart i zostalam na obserwacje. Codziennie mialam ktg i w srode popoludniu wyszly mi skurcze na zapisie, ktorych nie czulam - na co pani pielegniarka stwierdzila ze skoro ich nie czuje czyli latwiej mi bedzie rodzic . na obchodzie wieczornym pan dr mowi, ze jesli nic do rana sie nie wydarzy to ide jutro do domu, mowie ze przeciez mi wyszly skurcze na zapisie, a on spojrzal na mnie i mowi "to ze dzis pani wyszly skurcze, to nie oznacza, ze jutro tez beda" na co ja mowie, ze zobaczy pan dr ze nie wyjde. Po obchodzie siedzialam na laptopie, pisalam z kolezanka na FB bo do wesela sie szykowala i z kolezankami z wizazu (watek poweselny), po czym odlozylam lapka i zaczelam czytac ksiazke, a ze juz mialam koncowke mowie do moich dziewczynek, zeby poczkealy chwile zaraz zgasze swiatlo tylko 2 str mi zostaly. Ale leze i czuje ze mi mokro w kroku. Ide do lazienki a tu plum - czop mi wypadl, wylaze z lazienki i mowie dziewczynki wody mi odeszly i poczlapalam do pokoju pielegniarek. Akurat na dyzuze byla polozna ktora pracowala z moim dr i mowie pani beatko odeszly mi chyba wody i wypadl czop. No i zbadala i mowi ze faktycznie, kazala isc po lewatywe. I nic ani skurczy ani nic, lewatywa, prysznic, spakowalam sie zdazylam zadzwonic do chlopa i mamy, chlop przyjechal z mama o polnocy, odebral lapka i niepotrzebne mi graty i zjechalismy na porodowke, a tam juz szybka akcja mojej poloznej i jak zaczely mi sie bole parte moja polozna zrobila tak mialam zadzwonic do pani meza jak dostanie pani boli partych , na co ja do niej ze zadzownie jak urodze. I co 15 minut pozniej Marysia jest a ja z telefonem - kochanie urodzilam pozniej do mamusi, tesciowej i bratowki zadzwonilam, a pani dr w tym czasie szyla mnie.uff ale mnie na zwierzenia wzielo - ale neistety nie bylam z wami od poczatku, czego bardzo zaluje, ale milo komus to opowiedziec. Mam nadzieje ze was nie zanudzilam
|
||
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/muzyczne-centrum-a...052811933.html Sara dostała. Lubi się bawić. Cytat:
|
|
#4664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam tam jeździc a ,że w zeszłym roku z urlopu nici (tż miał urlop zaraz po porodzie ) to w tym roku nadrobimy. Mój też wybiera tacierzyński własnie na przełomie czerwca /lipca a urlop bierze w 2 połowie sierpnia nie fajnie tak jak nie można nic zaplanować ale spontany też są fajne, mam nadzieję,że coś wymyślicie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek jak sie naoogladalam i nasluchlam o wywolywaniu porodow i tego jak te dziewczyny to przezywaly to rysa pozostala, nie mniej jednak jak juz zeszlam na porodowke wiedzialam ze juz to. Fakt tydzien wczesnie - ale cos za cos.
|
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
To pierwsze urodzinki tam wyprawicie?
|
|
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewuszki
Nawet nie bede porywac sie na nadrabianie, nie mam szans. Zanidbałam wizaz, ale kompltni nie mam jak, choc czasu mi nie brakuje. Zuzia ma sie swietnie. Dosyc swobodnie raczkuje, sama siada, podnosi si na nozki. I śpi cala noc sama w lozczku, tylko odkladam ja juz jak zasnie. Niestety ciagle jest wysypana i uczulona, w zasadzie bez obaw moge dac jj tylko dynie i jablko. I jst klopot z lekarzem dla niej, a konkretnie z mlekiem. Nikt nie chce wypisac recepty bez zaswiadczenia od alergologa. Musze z nia isc. A ogolnie jest mi tu fatalnie, do dupy i po ch**u. Nic si tu nie uklada, Matka Marcina jst straszna, dobrze wszystkie mowicie, ze dobra babcia to taka na odlglosc. |
|
|
|
#4668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
dla Zuzi.Co do reszty, to bardzo współczuję
|
||
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie bedzie dobrze, wazne ze mala sie dobrze chowa i juz wiekszosc umiejetnosci nabyla.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Lili ja mam cos takiego >KLIK> poki co nei jest zainteresowana, ale kolezanki synek dwuletni bardzo mu do gustu przypadlo, ale mnie te melodyjki po pol godziny jego zabawy doprowadzaly do szalu
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-10 o 20:11 |
||
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
taaaaak
Cytat:
kurcze nie fajnie jakby nie było wszędzie dobrze ale daleko od teściowej najlepiej ![]() za to jaką masz zdolną córcię
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje wygląda tak:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Marysia Tata niezly agent Cytat:
![]() Cytat:
No i dobry wieczór ![]() Ja dzis kupilam w koncu te ciasto francuskie Cycki Brumkowe juz zrobione i zjedzone, smaczne było |
||||
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek dziekuje
![]() tata agent pierwsza klasa, ale wszystko ok skoro mu usnela i wstala zadowolona ![]() editka dla neli za zjadanie stopek---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Moje dziecie sie wlasnie obudzilo z drugiej drzemki hmm pozno pojdziemy dzis spac |
|
|
|
#4676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Rzeczywiscie Ci sie poplątało.... Zuzia nabylaj ju pieknych umiejetnosci..... głowa do góry...musi byc lepiej |
||
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany, Agni to nie tylko mój teść taki oszołom
![]() Cytat:
Apetycznie
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel
masz racje nie chce mi sie, jutro zrobie, TZ kupil wczoraj drozdzowke to ja zje dzis, a jutro sie zrobi
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Lili taki ma tu kilka mam http://allegro.pl/playskool-przyrzad...109722806.html
ale ja bym się zastanowiła czy warto, u nas się sprawdził najlepiej jak Szymek był mniejszy i stacjonarny a teraz jak się turla i kręci w kółko to średnio go ta zabawka interesuje.
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Ale w sumie podsunął mi pomysł, jakbym tak Ali na 100ml wody dała taką miarke mleka w ramach dopajania, to sie nic nie stanie? Może by powoli przeszła na smak samej wody......
. Moje dziecko wszystko wypije i wode i herbatke z kopru wloskiego, wczoraj jej kupilam z dzika roza i malinami dalam jej pierwszy raz i nic. Ona jak mamusia nic jej nie przeszkadza. Teraz marudzila posmarowalam jej dziasla zelem i usnela

Poza tym ten Biały Jeleń ślicznie pachnie.

dla Zuzi.
jakby nie było wszędzie dobrze ale daleko od teściowej najlepiej
zębole
klask i:dla Zuziaka