|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=184
No właśnie pomysłu mi chwilowo brak na wykorzystanie, ale na pewno coś wymyślę
|
#55982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55983 |
|
Zakorzenienie
|
Z pół godziny temu naolejowałam włosy masłem shea, ale zasechł i włosy są twarde
![]() Przytulać się co jakiś czas do grzejnika, czy lepiej nie?
|
#55984 |
|
Raczkowanie
|
ewcia1807 - za taki skręt
, za taką objętość mogłabym dać bardzo dużo.Dziewczyny, czy was też skręca z zazdrości patrząc na jej włosy?? Czytając kolejne komentarze odnoszę wrażenie, że nie jestem sama. 2 dni od mycia, a wyglądają idealnie. FelekBezSzelek - bardzo ładny skręt, i te ruloniki. Dziewczyny: ostatnio gdzie nie jestem, wszędzie widzę loki. Albo patrząc się na kobietę widzę zadbane włosy/zniszczone włosy/włosy idealne/itd. Co się ze mną dzieje? Ehhh, może ta mini obsesja jakoś wpłynie na moje włoski, gdyż ostatnio stwierdzam, patrząc w lustro: nie jest źle. A do mnie jeszcze olejki z zsk przyjadą w najbliższym czasie. Już nie mogę się doczekać kolejnych testów. Jojobę mój skalp kocha. Skóra też. Zobaczymy czy zawrę jakiś kolejny romans z którąś buteleczką... Edytowane przez kamki Czas edycji: 2012-02-10 o 20:03 |
|
|
|
#55985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to świetnie Wiedziałam, że shea nigdy za wiele Moja resztka (która jest resztką od jakiegoś miesiąca..) stoi cały czas pod ręką i co chwilę coś nim maziam. zima ![]() Cytat:
Gratuluję, podziwiam! To co, ferie? Czy już nowy semestr leci?Indios kamki - normalne, wkręcasz się więc zaczynasz zauważać. Kiedyś rzaaadko na czyjeś włosy zwracałam uwagę, teraz tu loki, tam loki...Niestety widziałam tylko jedne takie pięęęękne loczyska prawie do pasa, na bank traktowane odpowiednio ![]() Felek - pięknnne! to ostatnie zdjęcie z kiedy jest? O. Zmoczyłam dziś włosy na długości, nałożyłam Isanę babassu, rozczesałam, nie spłukałam do końca Isany, nałożyłam żel-dżem-galaretkę lnianą. Później zrobiłam z własnej dłoni pseudo dyfuzor - dała radę ![]() najssss...poza tym, że czas mnie gonił, więc później na zajęciach zauważyłam białe smarki na niektórych pasmach i je ukradkiem wygiatałam a w czasie dnia wszystko oklapło.zastanawiam się, czy nie umiem obsługiwać najkrótszej warstwy z tyłu, pomijam ją, albo co...czy taka moja szczęśliwa natura (jak dla posiadaczki grzywki),że z przodu włosy kręcą się od samej głowy, a z tyłu dopiero przy odpowiedniej długości ![]() Jakoś zaniemagam, beznadziejnie się od tygodnia czuję ![]()
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-02-10 o 20:02 |
||
|
|
|
#55986 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a takie włosy ![]() ![]() ![]() moje kudełki same pochwały od ludziów zbierają, macają je nawet a ja jakoś znowu niezadowolona, pewnie ogólny nastrój wychodzi na prowadzenie
|
|
|
|
|
#55987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobnie ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- yarrowia piękne !
|
|
#55988 |
|
ma zielone pojęcie
|
yarrowia, świetne włosy masz
|
#55989 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#55990 |
|
Rozeznanie
|
Yarrowia padłam
Cudowne jestem obezwładnionaźle się czujesz? chorubsko jakieś dopada? Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-10 o 20:37 |
|
|
|
#55991 | |
|
Wtajemniczenie
|
No ba
W końcu mianowałam się królikiem doświadczalnym ![]() Cytat:
|
|
#55992 |
|
Zadomowienie
|
ewcia1807, dzięki za info. Zapytam teściową, czy mi odstąpi trochę soku
W razie czego będę mogła Cie pomęczyć o dokładniejszy przepis? agatron77, gdzieś już czytałam o użyciu butelki ze spieniaczem do szamponu. Dziewczyny dla wypróbowania kupowały w Rossie miniaturki pianki RdL do mycia twarzy. Mi ten sposób nie podszedł, bo żel BD pieni się tępo i trudno tę gotową pianę rozprowadzić. yarrowia, kolejna, która powinna dostać klapsa Bluźnisz dziewczyno, bo masz piękne włosy. P I Ę K N E! Koniec kropka. U mnie dziś dzień eksperymentu - na 20 minut maska z oleju kokosowego z naftą, miodem, kwaskiem cytrynowym i balsamem Mrs Potter's z aloesem. Zmyłam Barwą tataro-chmielową, potem odżywka Isana z jedwabiem na 10 minut pod czepek, zmyłam, osuszyłam, nałożyłam Alterrę z granatem na kolejne 10 minut pod czepek, na koniec płukanka octowa (2 łyżki na 1,5 l) i Joaśka z miodem. Włosy podsuszyłam dyfuzorem i w lekko wilgotne wgniotłam krem do rąk z Biedronki. Efekt widoczny na zdjęciach Pierwsze i trzecie z 3. lutego. |
|
|
|
#55993 |
|
Zakorzenienie
|
martysek do soku z aloesu dosypujesz szczyptami gumę ksantanową do odpowiedniej konsystencji i mieszasz do jej rozpuszczenia
Ot to wszystko Możesz opcjonalnie dodać np. wit. b5 ![]() Włoski piękne są
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-10 o 21:03 |
|
|
|
#55994 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Niczym włosów nie przykrywam. Wczoraj nakładałam masło shea i zmyłam po kilku godzinach. Baaardzo fajnie .Pamiętam Twojego loczka po shea. Ciekawa jestem całości. Felek, cudne rulony. Yarrowia, jakie skręty, piękne. Martysek, śliczne falki i objętość. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-10 o 21:09 |
|
|
|
|
#55995 |
|
Rozeznanie
|
05.02, jeśli dobrze pamiętam to przez noc wtedy olejowałam oliwą z oliwek, potem babydream, alterka morela, joanna (nie wiem jaka) i chyba nivea fc
Szkoda tylko, że nie pojawiają się częściej ![]() Kamki też tak mam. Siedzę na lekcji i oglądam włosy koleżanek Koleżanka ma loki, a nawet rulony, ale obawiam się, że nie będzie jej się chciało robić nic z włosami. Plus, że nie czesze ich na sucho, ale puch i tak jest duży
|
|
|
|
#55996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#55997 |
|
Kazar Lady
|
jaka różnica
EXTRA
|
|
|
|
#55998 |
|
Zadomowienie
|
Ewciu, Basiu, dziękuję
Musze teraz namówić koleżankę z pracy na wspólne zamówienie z mazideł. Aż boję się zapytać, co jeszcze warto zamówić Miskaa78, nie widziałam różnicy, dopóki nie zrobiłam zdjęć. Widać, że włosy są bardziej miękkie i jakby "gładkie". Ciekawa jestem, co z całej pielęgnacji najbardziej na to wpłynęło. |
|
|
|
#55999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dopóki nie zrobię zdjęć to nie zauważę różnicy. Martysku różnica jest naprawdę duża, twoje włosy pięknieją z każdym dniem z tego co widzę
|
|
|
|
|
#56000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pielęgnacji-nie jest skomplikowana, bo nie chcę ich przeciążać by wylatywały jeszcze bardziej... Przed myciem aplikuję maskę z drożdży i żółtka lub rzepę, myję szamponem Joanna Rzepa (fioletowym), daję odżywkę (Lorys z ceramidami lub któryś Potters) tylko od ucha w dół, ostatnie płukanie płukanką ziołową (pokrzywa i skrzyp), lekka odżywka b/s (w małej ilości) i odrobinka oleju na końcówki. To wszystko z zewnętrznej ![]() Bo oczywiście pielęgnuję też wewnętrznie przez to wypadanie ![]() Moja na pewno nie poprawi...chociaż...od razu docenicie swoje Nie, na serio- nie ma na czym oka zawiesić teraz ;] Cytat:
![]() Fajna objętość
|
|
#56001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Auchan w Komornikach jakis czas temu jak szukalam tez nie bylo, nie wiem jak teraz. Co do fryzjera sprawdzonego to hmm... Musze sie jeszcze raz przejsc tam na ciecie zanim zaczne polecac a to nastapi pewnie dopiero latem. Bo sama z siebie ona nie tnie zgodnie z "naszymi" zasadami, wali tone stylizatorow, ale moze da rade jeszcze jakas ja pokierowac, musze to sprawdzic.Ja tez tesknie... Zywie nadzieje ze wtedy nareszcie ujawni sie caly potencjal moich kłaków Ale poki co - wkrotce ferie i decha wiec niech snieg pada ile wlezie
|
|
|
#56002 |
|
Raczkowanie
|
Jak patrzę na wasze włosy to się ślinię normalnie.
Dołączam do fanek lnianego. Choć rozmieszałam go w proporcji 3:1 z żelem aloesowym. Szok jak się skręciły - po nocce było gorzej, ale dopiero rano wygniotłam żel i zrobiłam małą reanimację z wodą + żel. Było nieźle, ale po czapce już dużo gorzej. Ale pierwszy raz od miesięcy wyszłam w rozpuszczonych. Pokażę wam zdjęcia - wypowiedzcie się jak to skręt i jak oceniacie. Fotka nr 1 to włosy jeszcze mokre zaraz po nałożeniu żeli. Fotka nr 2 po wysuszeniu włosów, ale bez wygniecenia żelu. ![]() ![]() Po południu była u fryzjera- są dużo krótsze teraz. Trochę za dużo obciachał z tyłu... Ale ogólnie zadowolona jestem - obyło się bez mycia, ale trochę popsikał wodą do cięcia. I nie nakładał mi nic do stylingu, więc nie muszę się teraz babrać w zmywanie silikonów z jego produktów. Pytał na co układałam loki i był w szoku jak mu powiedziałam o żelu aloesowym i lnianym ![]() Teraz będę zapuszczać znowu parę lat pewnie. Zrobiłam też zakupy: żel Isana czarno-pomarańczowy, odżywkę aloe vera z Garniera (ktoś zna?), https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ltra-doux.html aloesową mgiełkę z Laboratoria Natury - niby do twarzy, ale myślę, że nada się na włosy jako piskacz do odświeżania po nocy. http://sklep.tarotnet.pl/product_inf...ucts_id=846389 Skład: Aqua, Aloe Vera Extract/ Propylene Glycol, Panthenol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hammamelis Virginiana, Parfum, Allantoin, DMDM Hydantoin Methylchloroisothiazolino ne/ Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, CI 19140, CI 42090, Aldehyd Butylofenylo Metylopropionowy. (ktoś zna?) Edytowane przez iga9 Czas edycji: 2012-02-10 o 22:38 |
|
|
|
#56003 |
|
Zadomowienie
|
ŚLICZNE! a jaka zmiana!
kolejna falująca-motywująca mnie dziewczyna Właśnie upichciłam żel lniany i siedzę sobie z mieszanką odżywek na głowie. Zaraz mycie, takie jak zwykle. Zamówiłam sobie Hegrona (chyba nic nie przekręciłam w nazwie ) i będę próbowała nim myć. Jak się nie uda to spróbuje jako b/s, ew. jako bazową do eksperymentów
|
#56004 |
|
Zadomowienie
|
Miskaa78, Ewcia, Chatul, Iga, Pati, Eiri, Martysek, Basiu
![]() Dziękuję dziewczyny, aaaano narzekam, bo taki wygląd uzyskuję raz na miesiąc, a przeważnie jest klapa Na same włosy dziś rano poświęciłam z pół godziny - niewiele mniej niż na wszystkie inne poranne czynności razem wzięte...Miska a no widzisz, mi nikt nic na temat włosów nie mówi no poza Wami Pati , a sama nie wiem od tygodnia wieczorami nie mam na nic siły, głowa boli, w twarz mi gorąco, w resztę ciała zimno, tak jakby mnie coś brało..może to tylko niewyspanie, albo zima. W sumie co roku tak ją przeżywam ![]() Eiri, a wiesz jak wygląda taka grzywka każdego poranka..? ale fakt, nie potrafię z niej zrezygnować mimo upierdliwości ![]() a to Felek myślałam, że to zdjęcie sprzed jakiegoś okresu czasu, bo jakby mniej loków na nim ![]() Martysek, bardzo dobrze widać różnicę Jutro by się przydał dobry włosowy dzień, pewnie będzie klapa Jest źle, nie mam żadnego pasującego mi oleju, masło shea najwyżej...Nawet nie mam kiedy do Tesco po Bingacza pojechać :krzywy:
|
|
#56005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tyle ![]() Cytat:
jaaakie łądne... co ja tu robie w ogóle... Slinię się tylko co zdjęcie... jestem jestem ale czuję, ze sie nie wyrabiam na zakrętach ![]() Cytat:
![]() zobaczymy... na razie muszę obmyślić jak to wytłumaczyć... ale moja fryzjerka raczej nie zechce na sucho ciąć... a też muszę mieć cięte na prostych włosach bo proste teraz noszę (nie bij tylko....). Jakby mi na kręconych ścięła to jakaś maskara by z tego wyszła.. Cytat:
|
|
#56006 |
|
Wtajemniczenie
|
testowalam dzis orzechy piorace w proszku - Aritha Powder (sapindus laurifolia)
pierwszy szok - to sie pieni Tak, tak wiem, ze nawet sie do prania niby nadaja, ale ja mam skalp z tendencja do przetluszczania (czyt. codziennie mycie nie ma zmiluj), a do tego zmywalam olej sezamowy nalozony na dlugosc, a tu piana! Plus ogromny, ze ten proszek wystarczy zalac tylko ciepla woda, rozmieszac i siup na wlosy. Zadnego gotowania orzechow czy babrania sie. Myje mocno, domylo mi olej bez problemu, wlosy, az skrzypiaco czyste, ale nie tak poplatane jak przy Babydream np. i raczej "sliskie" w dotyku. Po szamponach zwykle robia mi sie sztywne :/ Jedyny minus, ze trzeba ten proszek dlugo wyplukiwac.bede testowac dalej pod katem przetluszczania sie skalpu o jakiej galaretce, dzemie wy tu mowicie na wlosy, bo sie calkiem pogubilam???
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-02-10 o 23:16 |
|
|
|
#56007 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto ma wysoką porowatość? Chciałabym podpatrzeć pielęgnację
|
|
|
|
#56008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#56009 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko zdjęcia
padam na twarz ![]() 1 wczoraj reszta dziś |
|
|
|
#56010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
lniany z żelfixem, ilość składników jest jeszcze w fazie testów ![]() Marta - jak zwykle fajnie, nuuuda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

-47-48-49-50
, za taką objętość

Wiedziałam, że shea nigdy za wiele 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a ja jakoś znowu niezadowolona, pewnie ogólny nastrój wychodzi na prowadzenie 

Na same włosy dziś rano poświęciłam z pół godziny - niewiele mniej niż na wszystkie inne poranne czynności razem wzięte...
Tak, tak wiem, ze nawet sie do prania niby nadaja, ale ja mam skalp z tendencja do przetluszczania (czyt. codziennie mycie nie ma zmiluj), a do tego zmywalam olej sezamowy nalozony na dlugosc, a tu piana!