|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Helena dopiero niedawno odkryła jego możliwości i lubi się nim bawić. Cytat:
![]() Jak powiedziałam teściowej, że mamy pierwszy ząbek to ona na to, że jest taki przesąd, że kto pierwszy wypatrzy pierwszego ząbka musi dostać prezent od współmałżonka,tak na szczęście... (inny mówi, że mamusia dostaje sukienkę albo o tym, że osoba która wypatrzy pierwszy ząbek powinna kupić prezent dzidziusiowi aby ząbki byly dlugo zdrowe)U nas ja byłam pierwsza, więc .... przesąd, nie przesąd skorzystać można (z tego pierwszego)
|
||
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Agni
Eveewe dziadek też dobry ![]() Patik Ja rybę tylko w panierce -> mąka + jajo + bułka tarta i przyprawy. Nie raz dorzucę coś do jaja jakąś bazylię, oregano, ser.Nie lubie ryby soute taką jak TY robisz...dzisiaj zrobiłam łososia w cieście francuskim. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Oj podoba mi się przesąd, podoba ! Już mąż go usłyszał
|
|
|
|
|
#4684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie tak po takim czasie przeczytać opis porodu. Szczerze ? Ja to jestem PRZERAŻONA tym wszystkim. Całe szczęście, że już za mną ![]() Cytat:
dla Małej.Cytat:
Dziękuję Tobie i reszcie dziewczyn Właśnie Radek teraz łapki wyciąga, chwyta, no taki zainteresowany jest. Mam takie płaskie niby organki, tam jest dużo guziczków, grają mu melodyjki. Leżę koło niego i trzymam nad nim a on sobie ładnie naciska, chwyta i dość długo się bawi. A i wiecie co jeszcze Radziu robi? Kwiatki mi skubie! Skurczybyk łapie za listki i się cieszy ![]() Żaneta jak robiłaś łososia? Też bym zrobiła. Ale takiego ze szpinakiem i ze serem tylko nie wiem jakiego sera by trzeba było dac do środka ![]() Chodzi mi o taki biały. Wiecie? |
||||
|
|
|
#4685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem mega zadowolona, ale wydaje mi się, że to dla mniejszych dzieci dobre. Takich 4-miesięczniaków. Bo teraz to żadne wyzwanie Tymuś, owszem, lubi sobie jeszcze czasem na tym pograć, ale tak już od niechcenia, a kiedyś był na maxa zafascynowany Może teraz coś trudniejszego kup... Cytat:
Wcześniej nie robił tego, a teraz tak śmiesznie wypina pupę, przebiera łapkami i kręci się tak jakby wokół pępka ![]() Cytat:
![]() Z drugiej, przykro mi że u Cibie tak niewesoło Nie ma żadnej innej opcji?I zaglądaj częściej, please... A ja ją lubię ![]() Za to ostatnio moim hitem są durnowate pioseneczki z takich grających kluczy Fisher Price (zabawki, którą Tymcio uwielbia). Mają tak idiotyczne teksty, że aż żałosne. ALe tak wpadają w ucho, że cały dzień je śpiewam. Dziś się przyłapałam na tym, że za kierownicą śpiewałam na głos "W żółtym domku był sobie piesek, chciał wyjść do kwiatków w ogródku....." Fajnie ![]() Cytat:
Ale tego mężowi mówić nie musisz
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet u mnie przekręca się po całym salonie. Nawet dvd sobie włączy
Lili zrobiłam z porą i ciasto w środku bylo posmarowane musztardą. A ser to moze gorgonzola ? |
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Lili jak pojdzie wszystko zgodnie z planem to za pol roku kolejne starania
juz nie pamietam wszystkiego i chyba nie chce pamietac
|
|
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę poważnie o tym: http://allegro.pl/muzyczne-centrum-a...052811933.html Patik, Ty chyba linka wklejałaś nie? A tak zmieniając temat... Jak pizza Brumkowa? |
||
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje tak samo wygląda. ![]() Idę do kojka ( to określenie kojarzy mi się ze zmalowaną) ![]() dobranoc dziołchy.
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana. Mam mega doła.
Sytuacja u rodziców (głównie chodzi mi o mojego prawie osiemnastoletniego brata) mnie przerasta... Idę spać. Dobranoc |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zmasakrowana po szkole. Nie lubie studiować zaocznie
![]() Ale mam juz pierwszą piątke Ja piore w dzidziusiu i nie zamierzam przestawać, ładnie dopiera, pachnie, nie uczula. Piorę razem moje i Agaty rzeczy, bo ja mam wrażliwą skórę na deterggenty (nawet do kąpieli używamy tego samego) Beata ja mam nawilżać, ale stary, 15-nasto letni. Brumku u mnie Agata odmawia jedzenia łyżką. Jak zjadła rano mleko, o 11 troche kaszki tak obiad podziubała i deserek tak samo ![]() Ja mam pościągane różne piosenki dla dzieci (nasz hit - Miś i Margolcia) i sobie śpiewamy.A i doszedł mi aparat. co jeszcze miałam pisać ![]() Juz wiem ![]() Ja uwielbiam usypiać Agate dziś po jedzonku wtuliła się, ja jej śpiewałam kołysanki, a ona zasypiała
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-02-10 o 21:19 |
|
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Cyknij coś i pochwali sie efektami ![]() 3. Telik - gdzie Ty? . ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- I w ogóle gdzie się ferajna dziś podziewa? Justyna, youyou przecież o tej porze normalnie bywacie?
|
|
#4693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiałam najpierw ![]() U nas dziś fajny dzień, byliśmy na 40minutowym spacerku i nieźle zmarzłam . słoneczko piękne ale jednak -11 dało się odczuć.zapomniałam Lilę posmarować kremem po buzi i poliki miała czerwone wieczorem... Cytat:
agni twój T. tez się z tym mlekiem popisał Cytat:
kupuję już zgrzewkami i schodzi taka w tydzień ![]() Cytat:
brawa dla zdolnej Zuzi ![]() współczuję sytuacji.. nie ma szans na zmianę lokum? Cytat:
|
|
#4694 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=agni82;32215754 Apropo kup - czy one tak już będą śmierdziały??????:confuse d: ![]() [/QUOTE] przyzwyczajaj się ![]() fajne porównanie płaczu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja niestety nic nie mogę planować bo muszę się do TŻa dopasować, przynajmniej tyle że u mnie problemów z urlopami nie ma. Bo o rezerwowaniu czegokolwiek wcześniej nie mam co myśleć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!!! A, wiem co miałam pisać ![]() Dziś nie było mnie w ciągu dnia więc mama była z Adasiem. Mleko jako tako zjadł, ale potem pora obiadu - mama chciała mu dać jarzyny z rybą, a ten - usta zaciśnięte, kręcił głową, łyżeczkę jej wytrącał przy każdej próbie zbliżenia i tylko słyszała "mammmma, mama" . A ja przyjechałam, zjadł bez problemu
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzeba iść zobaczyć, czasem naprawde z bliska bo nei wierzy że widzimy... (udziela mi sie głupie poczucie humoru z tego bloga o bachorach - tez nie lubie tego okreslenia ale humorek babka ma dobry. ogolnie wole felietony magdy mnutor i talki na gazeta.pl) |
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
ania20 stesknil sie za mama
biedactwo. 83monia ha ha ha - oj tam oj tam, wszystko przed nami Scio ![]() moje dziecie wybawilo sie pol godziny na macie, zaliczylismy mega kapiel - mega bo 3/4 wody znalazlo sie poza wanienka polowa na mnie zjadla 180 ml mleczka, gadala w lozeczku a teraz jej nie slysze pewnie spi czas na prysznic i lulu, bo sie dzis nie wyspalam.
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
tak, kreci sie jak zegarek ale przemieszcza sie tylko w tył
|
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Talków też lubię Fajne i na czasie dla nas ![]() http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...69164575_n.jpg
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko tydzien i wracam do pracy
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za 3 tyg bede miala ten dylemat
|
|
|
|
|
#4701 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hania jutro będzie świętować z Marysią i Emilem, bo też kończy 6 miesięcy ![]() Cytat:
Zuza robi piękne postępy ,przykro mi że nie jest Ci tam dobrze. ![]() A co z tą pracą, udało się? Cytat:
Aaa, bym zapomniała...dziewczynki Hania z szerokim uśmiechem Was pozdrawia . |
|||
|
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmamusienie to nic złego na tym etapie ![]() P.S. Widzę, że nauczyłaś się sporo emotek ![]() Cytat:
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciocia idze pod prysznic i jutro zlozy ci zyczonka |
|
|
|
|
#4704 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://tanio.pl/11843593,Nawilzacz-u...020,tanio.html i jestem zadowolona Cytat:
. Taki cykor jestem, że odwróciłam głowę .Cytat:
.Cytat:
. A jaki uparty Cytat:
. Ewentualnie kamienie w stawie Brumuś jestem, ale musiałam nadrobić. Aaale mam lenia. Wiecie co, już się nie mogę doczekać, co z tej małej wyrośnie Ludzie z otoczenia mówią, że jest bardzo do mnie podobna. Tylko ja chyba nie widzę podobieństwa .
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że to będzie najniesamowitsze w życiu doświadczenia patrzeć, jak on to wszystko robi, odkrywa i tak totalnie inaczej patrzy na świat. I na kupy Tymek też się nagle zrobił do mnie podobny. Na początku był skórą zdartą z męża. Nawet ludzi na ulicy nas zaczepiali i to mówili. A teraz wygląda jak ja w niemowlęctwie. Pokazaliśmy kiedyś teściowi moje zdjęcie jak miałam 5 miesięcy i był pewien że to Tymek.
|
|
#4706 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Cytat:
od czasu uczulenia od lovelli piore w persilu sensitive (kupuje niemiecki) Cytat:
zuziak zuch dziewczyna dobrze że szybko poszło Cytat:
ale też mam 18 letniego brata i też sprawia meeeega dużo poważynych problemów ![]() Cytat:
![]() Adaś jest thebeściakiemMonia padłam po opowieści z kupą Brumeczku jestem u nas była ciężka noc po szczepieniu wiec jestem zombie(i zamiast isc odespać biegne na wizaż) dziś Jaś kontynuował marudnictwo ale pod wieczór odzyskał formę przyszły piankowe puzzle tassel 30 minut sobie układałam myślę że oprócz funkcji maty będą się sprawdzały własnie jako ciekawe puzzle coś miałam pisać jeszcze
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Chyba stwierdziła, że nudno tu o tej porze,bo poszła dalej spać.
Oj każda była inna i jedyna w swoim rodzaju ![]() Cytat:
![]() 2. Weź Zuzę na ręce i stań przed lustrem - przecież to Twój klon jak u Patik.
|
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż puzzle Może być link, bo jestem ciekawa co to za cudo
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki model wybraliście?Ja też wyglądam jak zombie przez ząbkowanie Hani i będę już uciekać do spania. ![]() Dobranoc! Brumku, tu są puzzle tej firmy: ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-10 o 23:04 |
|
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: doczytalam ze Juz Marzenka tak samo poradziła he he |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

dla Małej.

Nie ma żadnej innej opcji?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
różne piosenki dla dzieci (nasz hit - Miś i Margolcia) i sobie śpiewamy.

. słoneczko piękne ale jednak -11 dało się odczuć.

biedactwo.