|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Ja to urodziłam po 4.00 a rano już z komórki na wizażu pisałam
. Jedno słowo: UZALEŻNIENIE. Brumek też z tego co pamiętam, była na bieżąco na porodówce
|
|
#4712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
u mnie wszyscy mówiąże Johny to 100% mojego Tzta Cytat:
![]() 2 on zazwyczaj jest spiący a tym razem był też zmarudzony (prevenarem szczepiliśmy) 3) http://allegro.pl/tessel-mata-edukac...089737436.html te wszystkie detale są wyciągane Cytat:
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamad przypomniało mi się
za rozmowę z Tż! mocne
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-10 o 23:20 |
|
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumka maz na poczatku do nas pisał
a pozniej Juz Brumek ( po samym Juz porodzie) Wiki do Tz podobna. Mam foto jak miał 5 m-cy. Jakby skórę zdarl. Mamad1 a o czym ta rozmowa? Trzymam jednak kciuki Chociaz nie wiem za co
|
|
|
|
#4716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
relacje zdawałam jeszcze przy prawie pełnym rozwarciu I tuż po wyjściu Tymka też. Ale to mąż pisał w moim imieniu, bo ręce miałam zajęte ![]() Ale ja nie jestem uzależniona. W każdej chwili mogłabym przestać tu pisać, jeśli bym zechciała! Naprawdę!!! Ja też to widzę ![]() Ale u nas tak się niedawno zmieniło. A to znaczy że ma w sobie i trochę po mnie i trochę po tatusiu. To u Jaśka może też się trochę Ciebie skrywa i wylezie w odpowiednim momencie A oczy po kim ma? W sensie kolor?Cytat:
A bratem mnie teraz zaciekawiłaś na całego A powiedz chociaż czy blisko ze sobą jesteście, czy nie bardzo. Taka duża różnica wieku (oczywiście nie wypominam Ci latek ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Ale masz pamięć!
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumka poród był wydarzeniem na całym watku naszym. Wiele osób na Tymcia czekało
I chyba Cos zle napisałam ( w sensie co innego miałam na mysli a co innego wyszło). Pan Brumek pisał do nas zaraz po porodzie. Przekazał dobre wieści, a Wczesniej i pozniej Juz Brumek sama pisalas. Ooooo wyslowilam sie w koncu ![]() Aaaaaaa i jakoś cieżko mi uwierzyć ze łatwo by Ci przyszło z nas zrezygnować. Naprawde
|
|
|
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) hmm mi od razu oczka Tymkowe były brumkowe 3) wiesz Brumeczku to temat rzeka te nasze stosunki Ja go niemal wychowywałam wiec bardziej mu matkuje niż jestem przyjacielem ![]() i strasznie mnie irytują jego wybryki, bardzo sie o niego boję reasumując Kocham go i nie lubie
|
|
#4719 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za skończone miesiąceCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do taty - Cytat:
A stojak mam taki jak wklejała dziubek.. kiedyś się Hania chętnie bawiła ale po jakimś czasie nie używania gdy jej znowu włączyłam rozwyła się z przerażenia.. i teraz stoi i zbiera kurz ![]() Cytat:
Cytat:
i wkurza się, że dalej nie potrafi![]() Cytat:
Cytat:
Ufff nadrobiłam Was po łebkach bo tyle napisałyście.. u nas byli znajomi i dopiero poszli.. wypiłam 2 piwka i w ogóle nie chce mi się spać Hania coś się wierci, popłakuje.. nie wiem co jej dzisiaj jest.. mam nadzieję, że nie wiąże się to ze zmianą mleka.. Chyba ciężka noc mi się szykuje.. Zablokowali mi konto na allegro a niech to diabli..
|
|||||||||
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha, a jakim dla mnie był wydarzeniem! ![]() Cytat:
![]() 3) To faktycznie całkiem jak matka nastolatka ![]() A to teraz wystarczy że zapłacisz i odblokują?
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś wypadłam z wizażowego rytmu i nie potrafię się spowrotem wstrzelić
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Matko o tej porze to mnie tu jeszcze nie było
lecę spać.. Hania "niby" śpi w łóżeczku, Tż zasnął na kanapie.. pora i mi się zbierać... 00:19 - szooook![]() Dobranoc |
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- No dobra, a ja znowu zaczynam swoje sto pytań do... Dziś o jedzonku. Ponieważ Tymek niebezpiecznie zbliża się do 7. miesiąca, zaczynam powoli myśleć o tym co, kiedy i jak mu podawać. Poczytałam trochę o tych wszystkich kaszkach i zupkach (co dla większości Was jest oczywistością już, a dla mnie czarną magią ), ale cały czas pociąga mnie BLW. Nie jako ortodoksyjne wariactwo, że tylko to i żadnych papek, ale jako coś pół na pół (a może nawet 3/4 na 1/4 na korzyść jedzenia łapkami w tych pierwszych tygodniach ) z zupkami... Czy któraś z Was tak robi? Daje dziecku po prostu kawałki banana, warzyw, mięcha nawet, a nie przeciery? Aaniu, wydaje mi się że Ty nie dajesz żadnych papek, tak? Opiszesz co i jak jecie?Dziękuję za uwagę
|
|
#4725 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wow.uczyłaś ją tego? ja to postaram sie w pierwszej kolejności nauczyć go odnoszenia naczyń do kuchni![]() Cytat:
prymus Cytat:
Cytat:
, jak nie wyczuję fiołków, a np. konwalię to składam reklamacje![]() A dziś w nocy T. go przwijał, ale miałam ubaw. bo Emil strezlił wielką mega zapachową kupę. a jego aż odrzuciło. pewnie teraz znajdzie sobie jakies zajecie w weekendy żeby nie zmieniać pieluch ![]() no i u mnie tak na raka się posuwa Cytat:
. nie mogę się zdecydować bo chciałabym wszystko, i oczywiście najlepiej żeby Emil był tuż obok![]() Cytat:
nie tylko nie tylko. ale wytarcie dziecku buzi chusteczkami do mebli mnie kiedyś dziadek tak czyścił pod kościołem, bo stwierdził że brudna jestem na buzi. i napluł na swoja chusteczkę i tarł mi policzek i tarł. aż w końcu pytam go: gdzie jest ten brud, a on mi palcem pokazuje tam gdzie od urodzenia mam plamkę a tak w ogóle to dzień dobry weekendowo. dzis będę miała dwie godziny dla siebie, bo T. zabiera Emila na zabawy dla tatusiów i dzieci A poza tym Hania, Marysia i Natan Sto lat- dziś kończycie pół roczku!!!!
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2012-02-11 o 07:22 |
||||||
|
|
|
#4726 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
moje dziecko zaspało przed chwilą dopiero się obudził, więc leży teraz z tatą a mamusia zbiera się do pracy (przy kawie i wizażu )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beata, ja mam taki nawilżacz: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...098834185.html TŻ niedawno kupił, fajnie się spisuje, i działa jak słaba nocna lampka, takie w sam raz światełko ![]() to pogrubione - to po tatusiu! I tego będę się trzymać ![]() Cytat:
dzięki ![]() Biedny Jaś.... mam nadzieję że dziś lepiej.. ![]() Cytat:
jak takie płodne byłyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem czy nie większym dla nas ![]() Cytat:
w wielkim skrócie, bo zaraz wychodzę niestety... Od początku Adaś nie dostaje gładkich papek. Jeśli go karmię, to jarzynki (same, z mięsem czy rybką) rozdrobnione częściowo - tzn tylko na mniejsze kawałeczki. Czasem po prostu podniecione widelcem. Owoce też jeśli łyżeczką, to kawałeczki. A sam łapką większe - marchewka, ziemniak, kawałek chleba banan czy jabłko - takie które sobie sam utrzyma. Choć ostatnio pakuje łapki do miski i jarzynki też wybiera ![]() Nie umiem tak na szybko opisać, ale pytaj
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-11 o 07:23 |
||||||||
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Jak zapłacę to odblokują..
Dzień dobry ![]() Noc fatalna.. położyłam się koło 1.. Hania co chwila stękała.. o 5 był płacz więc wzięłam ją do siebie i jako tako pospałyśmy do 7.. nie wiem jak się nazywam, nie wiem co jej jest.. w ogóle jakaś taka ciepła mi się wydaje a nie mogę znaleźć termometru Cały czas mi się wydaje, że coś robię nie tak z tą zmianą mleka.. i przez to ona się męczy.. sama już nie wiem.. Trzeba iść po porządny kubek kawy.. kto mi umyje głowę? ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Jeśli Hania ma 37,8 stopni to powinnam się już martwić?
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
przeslij po kabelku bo z domu sie nie rusze nie mam z kim Igorzastego zostawić
wie co dobre ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- ja sie martwilam juz jak Igor mial 37,5 stopnia.... i okazało sie za to 3 dniowka...... ![]() masz w domu jakis Panadol albo Nurofen???? Cos zbijającego gorączke??? Bo do learza to chyab dopiero w poniedzialek jak nie przejdzie??? Jak nic nie masz to kup cos w aptece na wszelki wypadek bo jak bedzie miec 38 to tza zbijac czyms Dziendobry..... My od 7 na nogach juz po sniadaniu myciu i tp. Igor urzeduje na dywanie pewnie niedlugo bedzie drzemał ![]() Usypianie - kurcze tak czytam i czytam ze macie takie problemy z usypianiem.... U nas jest tak ze jak widze ze Igorzasty daje sygnały ze jest śpiący to biore go wsadzam do lozeczka ,przykrywam kocykiem i sam zasypia. W nocy budzi sie albo pije albo je i wkladam do lozeczka i odrazu zasypia. Czasem jak jest przemeczony i ma problem z zasnieciem wlaczam mu suszarke a jak nie ma mozliwosci to klade go na nasze lozko kocyk i klade sie obok marudzi marudzi ale ja sie nicnei odzywam udaje ze spie noi zasypia do ok. 10 min nie dluzej. Dlatego dla mnie takie problemy nei sa znane
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-11 o 08:50 |
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych półroczniaków - mojej Marysi, a także Hani, Emila i Natana!!!!!!!!
A także wszystkiego naj dla Filipa za siedmiomiesięcznicę!!!!!! ![]() |
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam sie do życzeń dla dzisiejszych solenizantów
|
|
|
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
|
|
|
|
#4732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to chyba odgrzebe ten watek![]() Dziekujemy za zyczonka dla Marysi agni SweetAngel zapraszam z Igorzastym inaczej nie wpuszcze do domu ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- hej ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Prosze o pomoc!!!! >KLIK< jest taka oferta, dopiero wyszla i za 14 h sie konczy. Moj tata chce kupic okulary, nie sa mu potrzebne jakies superowe oprawki i mysle ze w kwocie 300 zl by sie zmiescil jak myslicie kupic mu ten kupon?
|
||||
|
|
|
#4733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
my od 5.40 na nogach ![]() w kogo ona się wdała?!?!? Chyba nie we mnie i tża bo my śpiochy ![]() a teraz walnęła sobie drzemkę po cycu - zasnęła na boczku, ale przewróciła się na brzuch i pierwszy raz w życiu śpi na brzuchu ![]() Moja dziś walnęła taką koopę, że aż mnie ścięło to była jedna wielka plastelinowo-bobkowa koloru pomarańczowego... Starch się bać co to będzie później, jak wprowadzimy coś innego niż marchewkę ![]() Wszystkiego najlepszego dla Marysi z okazji 6. miesięcy!!! Cytat:
Cytat:
Ja też ostatnio wspominałam czasy ciąży... To był dla mnie magiczny czas... Te kopniaczki, oczekiwanie na kogoś, kogo się jeszcze nie zna, zastanawianie się, jaki będzie itp. no, ale teraz oczywiście jest o niebo lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla zdolnej Zuzi... Ale szkoda, że tam tak doopowato jet ![]() To fakt - te melodie są katastrofalne, dlatego u nas za często ten przyrząd nie jest włączany |
||||
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Podpinam sie pod wypowiedź Jacieee no mercy dla kobiet pracujących !!!!!! Wieczorami nadrabiam ale jestem tak zmęczona że padam twarzą na pysk i nie odpisuje ![]() U nas ok Krystek turla sie jak szalony zębów brak , nistety ma katar i kaszel ![]() Dzisiaj śnił mi sie Domek Natki że już chodził a ja powiedzialam że Krystek tylko dzień młodszy a tylko leży Sweet ja wyprałam Krystkowi bodziak w naszym proszku i nic mu nie było więc tylko skończymy lovele i przechodzimy na nasz proszek i płyn sensitive Nie pamiętam co jeszcze komu pisać ![]() Miłego wekendu szczegolnie dla Jacieee Pieleszki Kajool Aani Telika mam nadzieje że wolnego Dla wszystkich solenizantow Dziubek jade dziś do Ikea ![]() Dobra jeszcze trzeba nadrobić wczorajszy wieczór
|
|
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień Dobry i do zobaczenia ,,potem" ide wymienic mojej ksieżniczke pampka, umalowac się, potem spróbuję dobudzic meża( po nocce jest) i skoczę na małe zakupki.MIŁEGO DNIA KOCHANE. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam paracetamol w syropie.. dałam, zdrzemnęła się i gorączka spadła.. Cytat:
|
||
|
|
|
#4737 | |||
|
Zadomowienie
|
Ooo proszę, jaka fanka elektroniki
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Hani Emila Natana Filipa Cytat:
Myślę, że jeszcze nie... Jak będzie miała powyżej 38 to zbijaj Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-02-11 o 10:02 |
|||
|
|
|
#4738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tą powieścią to poważnie mówisz? ![]() Nataszka na mnie też czeka zaległość do zapłacenia z allego. 35 zł- zdziwiłam się że aż tyle/ Właśnie podczytałam że gorączka od zębów? idą jak burza. U mnie noc też do kitu, na noc dałam jej nurofen a nadal było to samo co zwykle. I jadła co 3h. Te zęby, którymi się chwaliłam, to tak naprawdę kreseczki które jeszcze nie wylazły ponad dziąsła Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów, a trochę ich jest
|
|
#4739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku Szymon zupełnie nim się nie interesował, a teraz - w pozycji na brzuchu podciąga się za ' laleczki ' i obrywa lusterkiem w czoło, a w pozycji na pleckach kopie w te ramionka i już kilka razy ten przyrząd przewrócił. U Nas już i mata i ten przyrząd jest albo do schowania albo do sprzedania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry sobotnio
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla solenizantów: Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

. Jedno słowo: UZALEŻNIENIE. 

Może być link, bo jestem ciekawa co to za cudo 

.
za rozmowę z Tż! mocne 

za skończone miesiące
wolam go pytam robiles herbatke, tak - a co wsypales, no to i palcem pokazuje puszke z mlekiem 

to pogrubione - to po tatusiu! I tego będę się trzymać 

klask i: