Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 23:10   #4711
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Ja to urodziłam po 4.00 a rano już z komórki na wizażu pisałam . Jedno słowo: UZALEŻNIENIE.

Brumek też z tego co pamiętam, była na bieżąco na porodówce
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:10   #4712
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymek też się nagle zrobił do mnie podobny. Na początku był skórą zdartą z męża. Nawet ludzi na ulicy nas zaczepiali i to mówili. A teraz wygląda jak ja w niemowlęctwie. Pokazaliśmy kiedyś teściowi moje zdjęcie jak miałam 5 miesięcy i był pewien że to Tymek.
Szczęściara!!!
u mnie wszyscy mówiąże Johny to 100% mojego Tzta

Cytat:
1)O, nie wiedziałam że masz brata! Opowiedz coś o nim

2)Biedny Jaś, aż tak na niego podziałało? Poprzednią dawkę też tak odreagowywał, prawda?

3)Pokaż puzzle Może być link, bo jestem ciekawa co to za cudo
hihi mam gagatka, chyba lepiej żebym nic nie pisała
2 on zazwyczaj jest spiący a tym razem był też zmarudzony (prevenarem szczepiliśmy)
3) http://allegro.pl/tessel-mata-edukac...089737436.html
te wszystkie detale są wyciągane

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A jednak się zdecydowałaś. Jaki model wybraliście?

Ja też wyglądam jak zombie przez ząbkowanie Hani i będę już uciekać do spania.
Dobranoc!

Brumku, tu są puzzle tej firmy:
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
Twoją opinią się zasugerowałam
Stary 2012-02-10, 23:11   #4713
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeszcze tylko tydzien i wracam do pracy a ja chyba nie chcę jednak... niby nic tam nie robie ale jakos przyzwyczailam sie do tego malego cialka, zapachu malej, obryzganiu marchewka i wciskaniu na sile smoczka od butelki... zmamusiałam, zabijcie
będzie dobrze, już raz to przeszłaś to dacie radę!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Wiecie co, już się nie mogę doczekać, co z tej małej wyrośnie . Codziennie zastanawiam się jaki będzie miała charakter, co będzie lubiła, czy będzie podobna do brata.

Ludzie z otoczenia mówią, że jest bardzo do mnie podobna. Tylko ja chyba nie widzę podobieństwa .
też się często zastanawiam co z tych moich dzieci wyrośnie?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:13   #4714
iustyna1
Wtajemniczenie

Mamad przypomniało mi się za rozmowę z Tż! mocne
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-02-10 o 23:20
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:19   #4715
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumka maz na poczatku do nas pisał a pozniej Juz Brumek ( po samym Juz porodzie)

Wiki do Tz podobna. Mam foto jak miał 5 m-cy. Jakby skórę zdarl.

Mamad1 a o czym ta rozmowa? Trzymam jednak kciuki Chociaz nie wiem za co
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:30   #4716
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki i dobranoc

Cytat:
Ja to urodziłam po 4.00 a rano już z komórki na wizażu pisałam . Jedno słowo: UZALEŻNIENIE.

Nooo relacje zdawałam jeszcze przy prawie pełnym rozwarciu I tuż po wyjściu Tymka też. Ale to mąż pisał w moim imieniu, bo ręce miałam zajęte
Ale ja nie jestem uzależniona. W każdej chwili mogłabym przestać tu pisać, jeśli bym zechciała! Naprawdę!!!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Szczęściara!!!
u mnie wszyscy mówiąże Johny to 100% mojego Tzta
Ja też to widzę
Ale u nas tak się niedawno zmieniło. A to znaczy że ma w sobie i trochę po mnie i trochę po tatusiu. To u Jaśka może też się trochę Ciebie skrywa i wylezie w odpowiednim momencie A oczy po kim ma? W sensie kolor?

Cytat:
hihi mam gagatka, chyba lepiej żebym nic nie pisała
2 on zazwyczaj jest spiący a tym razem był też zmarudzony (prevenarem szczepiliśmy)
3) http://allegro.pl/tessel-mata-edukac...089737436.html
te wszystkie detale są wyciągane
Aaa, te! Widziałam, oglądałam, podziwiałam
A bratem mnie teraz zaciekawiłaś na całego A powiedz chociaż czy blisko ze sobą jesteście, czy nie bardzo. Taka duża różnica wieku (oczywiście nie wypominam Ci latek ) chyba utrudnia wzajemne kontakty?

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumka maz na poczatku do nas pisał a pozniej Juz Brumek ( po samym Juz porodzie)
O popatrz, czyli na odwrót niż ja zapamiętałam Ale masz pamięć!
Stary 2012-02-10, 23:35   #4717
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumka poród był wydarzeniem na całym watku naszym. Wiele osób na Tymcia czekało
I chyba Cos zle napisałam ( w sensie co innego miałam na mysli a co innego wyszło). Pan Brumek pisał do nas zaraz po porodzie. Przekazał dobre wieści, a Wczesniej i pozniej Juz Brumek sama pisalas. Ooooo wyslowilam sie w koncu

Aaaaaaa i jakoś cieżko mi uwierzyć ze łatwo by Ci przyszło z nas zrezygnować. Naprawde
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:38   #4718
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
1)Ale ja nie jestem uzależniona. W każdej chwili mogłabym przestać tu pisać, jeśli bym zechciała! Naprawdę!!!

Ja też to widzę
2)Ale u nas tak się niedawno zmieniło. A to znaczy że ma w sobie i trochę po mnie i trochę po tatusiu. To u Jaśka może też się trochę Ciebie skrywa i wylezie w odpowiednim momencie A oczy po kim ma? W sensie kolor?

Aaa, te! Widziałam, oglądałam, podziwiałam
3)A bratem mnie teraz zaciekawiłaś na całego A powiedz chociaż czy blisko ze sobą jesteście, czy nie bardzo. Taka duża różnica wieku (oczywiście nie wypominam Ci latek ) chyba utrudnia wzajemne kontakty?

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

O popatrz, czyli na odwrót niż ja zapamiętałam Ale masz pamięć!
1):hahaha :
2) hmm mi od razu oczka Tymkowe były brumkowe, oczy mamy z Tztem takie same zielono brązowe, a Jasiowy dopierozaczynają się zmieniać
3) wiesz Brumeczku to temat rzeka te nasze stosunki
Ja go niemal wychowywałam wiec bardziej mu matkuje niż jestem przyjacielem
i strasznie mnie irytują jego wybryki, bardzo sie o niego boję
reasumując Kocham go i nie lubie
Stary 2012-02-10, 23:55   #4719
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Zaległe sto lat wszystkim dzieciaczkom. my jutro kończymy 6 miesięcy. nie macie wrażenia że ten czas po prostu ma prędkość światła???Tak nie dawno mierzyłyśmy brzuszki, byłyśmy zżyte z sedesami(i tu chyba zwłaszcza Brumek), potem dzieciaczki wyskakiwały jeden po drugim, a teraz odkrywamy ich osobowości. jak niesamowicie rózne są, a tak samo bardzo kochane
...ale mnie na refleksje wzięło
za skończone miesiące

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak smażycie rybę to obtaczacie tylko w mące ew. przyprawa o ryb i sru na patelnię czy macie jakąś specjalną manierkę czy jak?

Ja robię albo jajko + bułka tarta albo w cieście naleśnikowym - dla mnie druga wersja to pychota!

Cytat:

aaaa i emil ma płacz jak te nazgule z władcy pierścieniserio. Przerażające
Aż sobie wklepałam w youtuba jak to brzmi.. faktycznie przerażające

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
My jutro tez konczymy 6 miesiecy

Moj tata zostal dzis na godzinke z Marysia, mowie mu zjadla, przewinieta, jakby jej sie chcialo pic woda jest w termosie, na 100 ml wody dajesz lyzeczke herbatki. Przychodze dziecko spi i mowi ze wypila herbatke i padla. No spoko ide do kuchni patrze na butelke od herbatki biala wolam go pytam robiles herbatke, tak - a co wsypales, no to i palcem pokazuje puszke z mlekiem ja mowie to mlekoa ten o kurna musze sie nauczyc co i jak bo jak ja bede z nia zostawal, ale grunt ze wypila

Co do taty -

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
a pływają Ci jakieś męty?

Które mają te stojaki interaktywne? Kurcze nie wiem jak to się nazywa...chyba Playskool...
Ja robię na zwykłej kranówie przegotowanej i nic mi nie pływa...

A stojak mam taki jak wklejała dziubek.. kiedyś się Hania chętnie bawiła ale po jakimś czasie nie używania gdy jej znowu włączyłam rozwyła się z przerażenia.. i teraz stoi i zbiera kurz

Cytat:
Już po operacji, ciocię wybudzili i póki co jest w porządku...
Dzięki, że pytasz
Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.. a można wiedzieć co jej się stało, że taką operację musiała mieć?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci też kręcą sie w kolko na brzuchu i przemieszczaja na brzuchu poi dywanie????
[/I]
O tak i wkurza się, że dalej nie potrafi

Cytat:
Jestem załamana. Mam mega doła.
Sytuacja u rodziców (głównie chodzi mi o mojego prawie osiemnastoletniego brata) mnie przerasta...

Idę spać.

Dobranoc
Ojej.. a cos się stało?

Cytat:
... nie!!!! potem pachną fiołkami!!! a jeszcze dziecie rozochocone swoimi kupowymi osiągami zawoła znad nocnika "mamo, zobacz, zrobiłem literke S" i trzeba iść zobaczyć, czasem naprawde z bliska bo nei wierzy że widzimy...
(udziela mi sie głupie poczucie humoru z tego bloga o bachorach - tez nie lubie tego okreslenia ale humorek babka ma dobry. ogolnie wole felietony magdy mnutor i talki na gazeta.pl)

Ufff nadrobiłam Was po łebkach bo tyle napisałyście.. u nas byli znajomi i dopiero poszli.. wypiłam 2 piwka i w ogóle nie chce mi się spać

Hania coś się wierci, popłakuje.. nie wiem co jej dzisiaj jest.. mam nadzieję, że nie wiąże się to ze zmianą mleka.. Chyba ciężka noc mi się szykuje..

Zablokowali mi konto na allegro zapomniałam zapłacić 24zł a niech to diabli..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 00:04   #4720
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumka poród był wydarzeniem na całym watku naszym. Wiele osób na Tymcia czekało
I chyba Cos zle napisałam ( w sensie co innego miałam na mysli a co innego wyszło). Pan Brumek pisał do nas zaraz po porodzie. Przekazał dobre wieści, a Wczesniej i pozniej Juz Brumek sama pisalas. Ooooo wyslowilam sie w koncu

Aaaaaaa i jakoś cieżko mi uwierzyć ze łatwo by Ci przyszło z nas zrezygnować. Naprawde

Haha, a jakim dla mnie był wydarzeniem!

Cytat:
2) hmm mi od razu oczka Tymkowe były brumkowe, oczy mamy z Tztem takie same zielono brązowe, a Jasiowy dopierozaczynają się zmieniać
3) wiesz Brumeczku to temat rzeka te nasze stosunki
Ja go niemal wychowywałam wiec bardziej mu matkuje niż jestem przyjacielem
i strasznie mnie irytują jego wybryki, bardzo sie o niego boję
reasumując Kocham go i nie lubie
2) Nam się oczy wybarwiły już po miesiącu, ale to było wyjątkowo szybko. Nawet pediatra sie dziwiła, że jakiś wybryk natury
3) To faktycznie całkiem jak matka nastolatka

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

A to teraz wystarczy że zapłacisz i odblokują?
Stary 2012-02-11, 00:10   #4721
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

A to teraz wystarczy że zapłacisz i odblokują?
Dokładnie tak
Stary 2012-02-11, 00:16   #4722
Natka_
Zakorzenienie

Jakoś wypadłam z wizażowego rytmu i nie potrafię się spowrotem wstrzelić
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 00:19   #4723
Naataaszkaa
Raczkowanie

Matko o tej porze to mnie tu jeszcze nie było lecę spać.. Hania "niby" śpi w łóżeczku, Tż zasnął na kanapie.. pora i mi się zbierać... 00:19 - szooook

Dobranoc
Stary 2012-02-11, 01:02   #4724
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Co Ty opowiadasz?!?

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

No dobra, a ja znowu zaczynam swoje sto pytań do... Dziś o jedzonku. Ponieważ Tymek niebezpiecznie zbliża się do 7. miesiąca, zaczynam powoli myśleć o tym co, kiedy i jak mu podawać. Poczytałam trochę o tych wszystkich kaszkach i zupkach (co dla większości Was jest oczywistością już, a dla mnie czarną magią ), ale cały czas pociąga mnie BLW. Nie jako ortodoksyjne wariactwo, że tylko to i żadnych papek, ale jako coś pół na pół (a może nawet 3/4 na 1/4 na korzyść jedzenia łapkami w tych pierwszych tygodniach ) z zupkami... Czy któraś z Was tak robi? Daje dziecku po prostu kawałki banana, warzyw, mięcha nawet, a nie przeciery? Aaniu, wydaje mi się że Ty nie dajesz żadnych papek, tak? Opiszesz co i jak jecie?

Dziękuję za uwagę
Stary 2012-02-11, 07:20   #4725
agni82
Zadomowienie

Cytat:
no, ja też
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sweet u mnie przekręca się po całym salonie. Nawet dvd sobie włączy
wow.uczyłaś ją tego? ja to postaram sie w pierwszej kolejności nauczyć go odnoszenia naczyń do kuchni
Cytat:
Sytuacja u rodziców (głównie chodzi mi o mojego prawie osiemnastoletniego brata) mnie przerasta...

Idę spać.

Dobranoc
a co to sie stało? mam nadzieję zedziś juz będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ale mam juz pierwszą piątke
prymus
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A, wiem co miałam pisać
Dziś nie było mnie w ciągu dnia więc mama była z Adasiem. Mleko jako tako zjadł, ale potem pora obiadu - mama chciała mu dać jarzyny z rybą, a ten - usta zaciśnięte, kręcił głową, łyżeczkę jej wytrącał przy każdej próbie zbliżenia i tylko słyszała "mammmma, mama" . A ja przyjechałam, zjadł bez problemu
niesamowite. jasno dał do zrozumienia kto go powinien nakarmic
Cytat:
... nie!!!! potem pachną fiołkami!!! a jeszcze dziecie rozochocone swoimi kupowymi osiągami zawoła znad nocnika "mamo, zobacz, zrobiłem literke S" i trzeba iść zobaczyć, czasem naprawde z bliska bo nei wierzy że widzimy...
(udziela mi sie głupie poczucie humoru z tego bloga o bachorach - tez nie lubie tego okreslenia ale humorek babka ma dobry. ogolnie wole felietony magdy mnutor i talki na gazeta.pl)
dzieki Monia, jak nie wyczuję fiołków, a np. konwalię to składam reklamacje

A dziś w nocy T. go przwijał, ale miałam ubaw. bo Emil strezlił wielką mega zapachową kupę. a jego aż odrzuciło. pewnie teraz znajdzie sobie jakies zajecie w weekendy żeby nie zmieniać pieluch
Cytat:
tak, kreci sie jak zegarek ale przemieszcza sie tylko w tył
no i u mnie tak na raka się posuwa
Cytat:
jeszcze tylko tydzien i wracam do pracy a ja chyba nie chcę jednak... niby nic tam nie robie ale jakos przyzwyczailam sie do tego malego cialka, zapachu malej, obryzganiu marchewka i wciskaniu na sile smoczka od butelki... zmamusiałam, zabijcie
wiesz że ja też się przyzwyczaiłam i nawet nie chce mi się pracy szukać jeszcze. może uda mi się znaleźć pracę, gdzie będę mogła pracować z domu, albo zacznę pisać jakąś powieść, ewentualnie wrócę do planu A - będę się doktoryzować.. nie mogę się zdecydować bo chciałabym wszystko, i oczywiście najlepiej żeby Emil był tuż obok
Cytat:

ahmmnie odeszly wody o polnocy, bez skurczy bez niczego zabrali mnie na dol, a urodzilam o 6.15Zabrali mnie na dol bo moja panna 8 sierpnia, po mamusinym sobotnim (6 sierpnia) wyskoku na wesele przyjaciolki
podoba mi się twój opis.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Alibany, Agni to nie tylko mój teść taki oszołom
nie tylko nie tylko. ale wytarcie dziecku buzi chusteczkami do mebli
mnie kiedyś dziadek tak czyścił pod kościołem, bo stwierdził że brudna jestem na buzi. i napluł na swoja chusteczkę i tarł mi policzek i tarł. aż w końcu pytam go: gdzie jest ten brud, a on mi palcem pokazuje tam gdzie od urodzenia mam plamkę

a tak w ogóle to dzień dobry weekendowo. dzis będę miała dwie godziny dla siebie, bo T. zabiera Emila na zabawy dla tatusiów i dzieci

A poza tym Hania, Marysia i Natan Sto lat- dziś kończycie pół roczku!!!!

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2012-02-11 o 07:22
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 07:22   #4726
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry moje dziecko zaspało przed chwilą dopiero się obudził, więc leży teraz z tatą a mamusia zbiera się do pracy (przy kawie i wizażu)

Cytat:

Cytat:
nie będziemy zabijać, będzie dobrze

Beata, ja mam taki nawilżacz: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...098834185.html
TŻ niedawno kupił, fajnie się spisuje, i działa jak słaba nocna lampka, takie w sam raz światełko

Cytat:
fajny ten Twój syn, ale to już wiesz . A jaki uparty
to pogrubione - to po tatusiu! I tego będę się trzymać
Cytat:
u nas była ciężka noc po szczepieniu wiec jestem zombie(i zamiast isc odespać biegne na wizaż)
dziś Jaś kontynuował marudnictwo
ale pod wieczór odzyskał formę

dzięki
Biedny Jaś.... mam nadzieję że dziś lepiej..

Cytat:
Oj każda była inna i jedyna w swoim rodzaju. Jeśli będziesz się nudzić możesz odnaleźć nasz stary wątek z poczekalni i poczytać sobie co się działo w lipcu/sierpniu.
tyle czasu to chyba na emeryturze jak takie płodne byłyśmy
Cytat:

to ja dopiero na drugi dzień, opóźnienie jak nie wiem
Cytat:
Ale ja nie jestem uzależniona. W każdej chwili mogłabym przestać tu pisać, jeśli bym zechciała! Naprawdę!!!
a świstak siedzi i zawija
Cytat:
o...a na długo taka blokada?

Cytat:

Haha, a jakim dla mnie był wydarzeniem!
nie wiem czy nie większym dla nas
Cytat:

No dobra, a ja znowu zaczynam swoje sto pytań do... Dziś o jedzonku. Ponieważ Tymek niebezpiecznie zbliża się do 7. miesiąca, zaczynam powoli myśleć o tym co, kiedy i jak mu podawać. Poczytałam trochę o tych wszystkich kaszkach i zupkach (co dla większości Was jest oczywistością już, a dla mnie czarną magią ), ale cały czas pociąga mnie BLW. Nie jako ortodoksyjne wariactwo, że tylko to i żadnych papek, ale jako coś pół na pół (a może nawet 3/4 na 1/4 na korzyść jedzenia łapkami w tych pierwszych tygodniach ) z zupkami... Czy któraś z Was tak robi? Daje dziecku po prostu kawałki banana, warzyw, mięcha nawet, a nie przeciery? Aaniu, wydaje mi się że Ty nie dajesz żadnych papek, tak? Opiszesz co i jak jecie?

w wielkim skrócie, bo zaraz wychodzę niestety...
Od początku Adaś nie dostaje gładkich papek. Jeśli go karmię, to jarzynki (same, z mięsem czy rybką) rozdrobnione częściowo - tzn tylko na mniejsze kawałeczki. Czasem po prostu podniecione widelcem. Owoce też jeśli łyżeczką, to kawałeczki. A sam łapką większe - marchewka, ziemniak, kawałek chleba banan czy jabłko - takie które sobie sam utrzyma. Choć ostatnio pakuje łapki do miski i jarzynki też wybiera
Nie umiem tak na szybko opisać, ale pytaj

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-02-11 o 07:23
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 08:16   #4727
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
o...a na długo taka blokada?
Jak zapłacę to odblokują..

Dzień dobry

Noc fatalna.. położyłam się koło 1.. Hania co chwila stękała.. o 5 był płacz więc wzięłam ją do siebie i jako tako pospałyśmy do 7.. nie wiem jak się nazywam, nie wiem co jej jest.. w ogóle jakaś taka ciepła mi się wydaje a nie mogę znaleźć termometru niebyt fajnie zapowiada mi się ta sobota..

Cały czas mi się wydaje, że coś robię nie tak z tą zmianą mleka.. i przez to ona się męczy.. sama już nie wiem..

Trzeba iść po porządny kubek kawy.. kto mi umyje głowę?

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Jeśli Hania ma 37,8 stopni to powinnam się już martwić?
Stary 2012-02-11, 08:43   #4728
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
zapraszam
przeslij po kabelku bo z domu sie nie rusze nie mam z kim Igorzastego zostawić

Cytat:
wie co dobre

Cytat:
ja chyab tez bo nie mam zamiaru do niej wracac

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

ja sie martwilam juz jak Igor mial 37,5 stopnia.... i okazało sie za to 3 dniowka......

masz w domu jakis Panadol albo Nurofen???? Cos zbijającego gorączke??? Bo do learza to chyab dopiero w poniedzialek jak nie przejdzie???
Jak nic nie masz to kup cos w aptece na wszelki wypadek bo jak bedzie miec 38 to tza zbijac czyms

Dziendobry.....

My od 7 na nogach juz po sniadaniu myciu i tp.
Igor urzeduje na dywanie pewnie niedlugo bedzie drzemał

Usypianie - kurcze tak czytam i czytam ze macie takie problemy z usypianiem....
U nas jest tak ze jak widze ze Igorzasty daje sygnały ze jest śpiący to biore go wsadzam do lozeczka ,przykrywam kocykiem i sam zasypia. W nocy budzi sie albo pije albo je i wkladam do lozeczka i odrazu zasypia.
Czasem jak jest przemeczony i ma problem z zasnieciem wlaczam mu suszarke a jak nie ma mozliwosci to klade go na nasze lozko kocyk i klade sie obok marudzi marudzi ale ja sie nicnei odzywam udaje ze spie noi zasypia do ok. 10 min nie dluzej. Dlatego dla mnie takie problemy nei sa znane

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-11 o 08:50
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 08:48   #4729
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych półroczniaków - mojej Marysi, a także Hani, Emila i Natana!!!!!!!!

A także wszystkiego naj dla Filipa za siedmiomiesięcznicę!!!!!!

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 08:55   #4730
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dołączam sie do życzeń dla dzisiejszych solenizantów : roza:
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:00   #4731
wodaqua
Zadomowienie

Hejka!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:24   #4732
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzien Dobry!!!!
Cytat:
Chyba stwierdziła, że nudno tu o tej porze,bo poszła dalej spać.

Oj każda była inna i jedyna w swoim rodzaju. Jeśli będziesz się nudzić możesz odnaleźć nasz stary wątek z poczekalni i poczytać sobie co się działo w lipcu/sierpniu.

1. Brrr, dobrze że to już za Wami.
2. Weź Zuzę na ręce i stań przed lustrem- przecież to Twój klon jak u Patik.
Mialam taki przeblysk, ale jakbysmy sie zzyly od pocztaku byloby inaczej, ale kiedys jak nie bede mogla spac w nocy zajrze

Cytat:
Możesz odgrzebac stare wątki i znajdziesz
Edit: doczytalam ze Juz Marzenka tak samo poradziła he he
Dziekuje
Cytat:

Powiadacie ze takie wydarzenieto chyba odgrzebe ten watek

Dziekujemy za zyczonka dla Marysi
agni
SweetAngel zapraszam z Igorzastym inaczej nie wpuszcze do domu

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hejka!
hej

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

ha ha ha widze ze nie tylko ja uzalezniona, ja z komorki tylko sms wysylalam i mms (nie mialam wtedy dostepu do internetu na moim staruszku)a pozniej rachunek 500 zl bo z UK bylam na telefoni

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Prosze o pomoc!!!! >KLIK< jest taka oferta, dopiero wyszla i za 14 h sie konczy. Moj tata chce kupic okulary, nie sa mu potrzebne jakies superowe oprawki i mysle ze w kwocie 300 zl by sie zmiescil jak myslicie kupic mu ten kupon?
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:33   #4733
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry my od 5.40 na nogach w kogo ona się wdała?!?!? Chyba nie we mnie i tża bo my śpiochy

a teraz walnęła sobie drzemkę po cycu - zasnęła na boczku, ale przewróciła się na brzuch i pierwszy raz w życiu śpi na brzuchu

Cytat:

Apropo kup - czy one tak już będą śmierdziały??????:confuse d:

Moja dziś walnęła taką koopę, że aż mnie ścięło to była jedna wielka plastelinowo-bobkowa koloru pomarańczowego... Starch się bać co to będzie później, jak wprowadzimy coś innego niż marchewkę

Cytat:

My jutro tez konczymy 6 miesiecy
Wszystkiego najlepszego dla Marysi z okazji 6. miesięcy!!!

Cytat:

Które mają te stojaki interaktywne? Kurcze nie wiem jak to się nazywa...chyba Playskool...
Ja mam

Cytat:

W filozoficzny nastrój wpadłaś Też niedawno myślałam sobie i tym, że uwielbiałam być w ciąży (poza tymi kilkoma godzinami każde wieczora, kiedy wymiotowałam ) i delektowałąm się tym stanem, ale teraz jest milion razy lepiej

Ja też ostatnio wspominałam czasy ciąży... To był dla mnie magiczny czas... Te kopniaczki, oczekiwanie na kogoś, kogo się jeszcze nie zna, zastanawianie się, jaki będzie itp. no, ale teraz oczywiście jest o niebo lepiej

Cytat:

Czy wasze dzieci też kręcą sie w kolko na brzuchu i przemieszczaja na brzuchu poi dywanie????
Póki nie pełza, to to jej jedyny sposób, żeby się przyjrzeć otoczeniu ze wszystkich stron

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Czesc Dziewuszki
Nawet nie bede porywac sie na nadrabianie, nie mam szans. Zanidbałam wizaz, ale kompltni nie mam jak, choc czasu mi nie brakuje.
Zuzia ma sie swietnie. Dosyc swobodnie raczkuje, sama siada, podnosi si na nozki. I śpi cala noc sama w lozczku, tylko odkladam ja juz jak zasnie. Niestety ciagle jest wysypana i uczulona, w zasadzie bez obaw moge dac jj tylko dynie i jablko. I jst klopot z lekarzem dla niej, a konkretnie z mlekiem. Nikt nie chce wypisac recepty bez zaswiadczenia od alergologa. Musze z nia isc.
A ogolnie jest mi tu fatalnie, do dupy i po ch**u. Nic si tu nie uklada, Matka Marcina jst straszna, dobrze wszystkie mowicie, ze dobra babcia to taka na odlglosc.
Hej! dla zdolnej Zuzi... Ale szkoda, że tam tak doopowato jet

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja miałam, ale już sprzedałam. Ta muzyka mnie dobijała
To fakt - te melodie są katastrofalne, dlatego u nas za często ten przyrząd nie jest włączany

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:53   #4734
Vaniliova11
Zadomowienie

Heloł

Podpinam sie pod wypowiedź Jacieee no mercy dla kobiet pracujących !!!!!!

Wieczorami nadrabiam ale jestem tak zmęczona że padam twarzą na pysk i nie odpisuje

U nas ok Krystek turla sie jak szalony zębów brak , nistety ma katar i kaszel

Dzisiaj śnił mi sie Domek Natki że już chodził a ja powiedzialam że Krystek tylko dzień młodszy a tylko leży

Sweet ja wyprałam Krystkowi bodziak w naszym proszku i nic mu nie było więc tylko skończymy lovele i przechodzimy na nasz proszek i płyn sensitive

Nie pamiętam co jeszcze komu pisać

Miłego wekendu szczegolnie dla Jacieee Pieleszki Kajool Aani Telika mam nadzieje że wolnego

Dla wszystkich solenizantow

Dziubek jade dziś do Ikea

Dobra jeszcze trzeba nadrobić wczorajszy wieczór
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:57   #4735
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Czesc Dziewuszki
Nawet nie bede porywac sie na nadrabianie, nie mam szans. Zanidbałam wizaz, ale kompltni nie mam jak, choc czasu mi nie brakuje.
Zuzia ma sie swietnie. Dosyc swobodnie raczkuje, sama siada, podnosi si na nozki. I śpi cala noc sama w lozczku, tylko odkladam ja juz jak zasnie. Niestety ciagle jest wysypana i uczulona, w zasadzie bez obaw moge dac jj tylko dynie i jablko. I jst klopot z lekarzem dla niej, a konkretnie z mlekiem. Nikt nie chce wypisac recepty bez zaswiadczenia od alergologa. Musze z nia isc.
A ogolnie jest mi tu fatalnie, do dupy i po ch**u. Nic si tu nie uklada, Matka Marcina jst straszna, dobrze wszystkie mowicie, ze dobra babcia to taka na odlglosc.
Martwiłam sie o Ciebie kobieto!!!! Zwłaszcza po tym, co napisałaś w K.
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych półroczniaków - mojej Marysi, a także Hani, Emila i Natana!!!!!!!!

DOŁĄCZAM SIĘ DO ŻYCZEŃ.

Dzień Dobry i do zobaczenia ,,potem" ide wymienic mojej ksieżniczke pampka, umalowac się, potem spróbuję dobudzic meża( po nocce jest) i skoczę na małe zakupki.
MIŁEGO DNIA KOCHANE.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Heloł

Podpinam sie pod wypowiedź Jacieee no mercy dla kobiet pracujących !!!!!!

Wieczorami nadrabiam ale jestem tak zmęczona że padam twarzą na pysk i nie odpisuje
no właśnie-dawno Cię nie było

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:58   #4736
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
ja sie martwilam juz jak Igor mial 37,5 stopnia.... i okazało sie za to 3 dniowka......

masz w domu jakis Panadol albo Nurofen???? Cos zbijającego gorączke??? Bo do learza to chyab dopiero w poniedzialek jak nie przejdzie???
Jak nic nie masz to kup cos w aptece na wszelki wypadek bo jak bedzie miec 38 to tza zbijac czyms
No i znalazłam winowajcę!! Wychodzi górna jedynka masakra, to już 4 ząb.. nie za szybko?

Mam paracetamol w syropie.. dałam, zdrzemnęła się i gorączka spadła..

Cytat:

Dołączam się do życzeń.. Wszystkiego najlepszego
Stary 2012-02-11, 10:01   #4737
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ooo proszę, jaka fanka elektroniki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ale mam juz pierwszą piątke
klask i:

Cytat:
mama chciała mu dać jarzyny z rybą, a ten - usta zaciśnięte, kręcił głową, łyżeczkę jej wytrącał przy każdej próbie zbliżenia i tylko słyszała "mammmma, mama" . A ja przyjechałam, zjadł bez problemu
No chciał po prostu, żeby mamusia go nakarmiła

Cytat:
Hania jutro będzie świętować z Marysią i Emilem, bo też kończy 6 miesięcy, a ja się zastanawiam kiedy to zleciało?
Sto lat dla:

Hani
Emila
Natana
Filipa

Cytat:
Wiem, co czujesz ciężko się jest wbić ponownie, jak się było tylko z doskoku ostatnio. Przerabiałam to samo ale wkręcisz się

Cytat:

Myślę, że jeszcze nie... Jak będzie miała powyżej 38 to zbijaj

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-02-11 o 10:02
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:06   #4738
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
co się dzieje? co przeskrobał/ mam nadzieje że to nic poważnego?

Cytat:

Cytat:

Cytat:
mnie kiedyś dziadek tak czyścił pod kościołem, bo stwierdził że brudna jestem na buzi. i napluł na swoja chusteczkę i tarł mi policzek i tarł. aż w końcu pytam go: gdzie jest ten brud, a on mi palcem pokazuje tam gdzie od urodzenia mam plamkę

a tak w ogóle to dzień dobry weekendowo. dzis będę miała dwie godziny dla siebie, bo T. zabiera Emila na zabawy dla tatusiów i dzieci

a z tą powieścią to poważnie mówisz?

Nataszka na mnie też czeka zaległość do zapłacenia z allego. 35 zł- zdziwiłam się że aż tyle/
Właśnie podczytałam że gorączka od zębów? idą jak burza.
U mnie noc też do kitu, na noc dałam jej nurofen a nadal było to samo co zwykle. I jadła co 3h.
Te zęby, którymi się chwaliłam, to tak naprawdę kreseczki które jeszcze nie wylazły ponad dziąsła

Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów, a trochę ich jest
Stary 2012-02-11, 10:06   #4739
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo zastanawiam się nad kupnem. Radka zaczęło wszystko interesować, łapki wyciąga i zastanawiam się nad kupnem.
Dacie linki do tych które Wy macie?
Zadowolone jesteście?

Madziulka chyba chodzi mi o przyrządy gimnastyczne
Lili ja mam przyrząd gimnastyczny playskool i nie polecam
Na początku Szymon zupełnie nim się nie interesował, a teraz - w pozycji na brzuchu podciąga się za ' laleczki ' i obrywa lusterkiem w czoło, a w pozycji na pleckach kopie w te ramionka i już kilka razy ten przyrząd przewrócił. U Nas już i mata i ten przyrząd jest albo do schowania albo do sprzedania

Cytat:

O tak!

Cytat:
Fajny

Cytat:

Dołączam się do życzeń

Dzień dobry sobotnio

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:07   #4740
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Miłego wekendu szczegolnie dla Jacieee Pieleszki Kajool Aani Telika mam nadzieje że wolnego
Ja niestety w pracy I jeszcze jakiś wariat mnie nachodzi

Buziaki dla solenizantów: Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana i

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości