|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
ja mam jakas konska masc, ale ma naturalne skladniki wiec mysle ze nie zaszkodzi. Smaruje mnie chlop od paru dni ale szczerze mowiac srednio pomaga
bardziej poomaga jak nie laze nigdzie tylko leze caly dzien;/ jak pochodzilam wczoraj po sklepach to dzis myslalam ze sie zsikam z bolu w nocy .... ;/milej nocy moze przestanie keidys bolec
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
matkoooo nadrobić to co naskrobałyście graniczy z cudem.Powinien być jakiś ogranicznik, np 2 strony dziennie i dość
ale do rzeczy. wpadłam bo chciałam Wam pokazać blog (znalazłam całkiem przypadkiem szukając opinii na temat pewnego produktu) http://baby-under-construction.blogspot.com/p/kilka-sow-o-porodowce.html , może Was zainteresuje tutaj świetnie Dziewczyna opisuje porodówkę, wiem teraz czego się można spodziewać no i jak "to" wygląda "od kuchni".a odnośnie tego produktu-podkładów poporodowych-w Rossmannie wygrzebałam dzisiaj takie cuś http://podwojona-sroka.blogspot.com/2011/06/odkrycie-nr1-wkadki-test.html jest tu też porównanie do innych podkładów i załączone fotki. chyba się skuszę na te rossmanowe-miała któraś z Was??? |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po zdjęciach Riko wygląda tak jak Jedo fyn 4ds. właściwie tako jumper też jest podobny dzięki dziewczyny. mnie coś męczy kaszel i katar.... wrrrr |
|
|
|
|
#754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Masakra jak ja sie dzisiaj nie wyspałam. |
||
|
|
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten słoneczny, sobotni dzień
![]() Mam ochotę dzisiaj coś upiec, ale nie mam pomysłu co Muszę posiedzieć nad przepisami.Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja sobotnio i słonecznie!
![]() Małżuś w domu, weźmiemy się trochę za porządki... ![]() Hiacynty pachną w całym domu... ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Końską maść stosował mój tata na kręgosłup, tą czerwoną... Poza tym, że piekła go skóra to nie pomogło. |
|
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki jestem tutaj nowa termin porodu mam na 4 maja i spodziewamy sie dziewczynki musze nadrobic wasze posty bo nie zdazylam jeszcze wszystkich przeczytac pozdrawiam
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Ehhh. Gotowanie na nudę pomogło. Wczoraj normalnie sama się aobie dziwiłam.
A dzisiaj kolejna część ja i moje sny. Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam gumowe dziecko. Normalnie chyba zaczyna się stres przedporodowy. Dobrze, że dzisiaj jest M w domu to przynajmniej coś razem porobimy i już nie mam takiego nastroju. Agata popieram kism, jeżeli tak przyzwyczaisz pracodawcę to faktycznie sama siebie pozbawiasz praw. Rico co do wynagrodzenia chorobowego. Ogólnie na chorobowym w ciaży dostajesz 100% wynagrodzenia liczonego jako średnia z ostatnich 12 miesięcy minus składki społeczne czyli jakieś 13,71 % jak się nie mylę i to co Ci wyjdzie dzielisz na 30 dni i daje Ci to stawkę wynagrodzenia chorobowego na dzień. Teraz to co Ci wyszło mnożysz razy liczbę dni na chrobowym wliczając w to weekendy i wychodzi CI wynagrodzenie chorobowe brutto od ktorego odliczasz już tylko zdrowotne i podatek. Jeżeli jesteś tylko cześć dni w miesiącu na chorobowym to już jest trudniej to wyliczyć no i jak miałaś jakieś chorobowe w ciagu ostatniego roku. Dlatego, że wliczasz weekendy na chorobowym 100% płatnym masz troszkę wiecej pieniążka. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam.
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() I u mnie dziś słoneczko świeci, choć mroźno jest (-16) i lekka mgła... Mąż cały weekend w pracy, więc na mnie możecie liczyć Choć wieczorem chyba pójdziemy do kina, b0 Maksiu dziś śpi u babci ![]() Cytat:
Mnie na szczęście ani nacięcie, ani szycie nie bolało. Nacięcia w ogóle nie czułam, nawet nie wiem kiedy je zrobiła położna. Widziałam tylko jak mignęły nożyczki i czekałam na jakiś wielki ból, a nic nie poczułam... Ale jakiś obraz zawsze to daje |
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
u was słonecznie a u mnie buro i nijako - zrobiłam sobie koktaj jagodowo truskwkowo bananowo ananasowy - teraz czeka mnie wielkie zmywanie garów
ale nadal siedzę w pościeli.... ach życie
|
|
|
|
#761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmm... jaka mieszanka, musze wypróbować
Ja na razie zastanawiam się nad obiadem, chyba zrobię coś szybkiego na słodko skoro tż nie ma cały dzień, np. omlety Ja i Maksiu lubimy takie rzeczy, a tż jak to facet kręci nosem, że "to przecież nie obiad"
|
|
|
|
#763 | |
|
Konto usunięte
|
A ja też sobie siedzę w łóżku jeszcze, ale chyba zaraz się zbiorę i zacznę coś robić. Jestem sama, bo mąż poszedł porobić zdjęcia (do takiego lasu, nie lubię, jak tam chodzi sam:/). Od wczoraj zero twardnień
Może pomógł mi magnez, a może odsunęłam już od siebie wszystkie stresy. W każdym razie strasznie się cieszę ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Pewnie bo nie ma mięsa Na szczęście mój TŻ przepada za omletami, też robiłam w tym tygodniu
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz będziesz mogła zrobić inaczej przy drugim bobasie ...jeśli będziesz chciała Ja tak myślę, że drugie dziecko wychowuje się zupełnie inaczej, bo rodzic widzi już, jakie są skutki jego postępowania i teraz może próbować zrobić coś inaczej, może lepiej... Ale jeśli chodzi o nasze wychodzenie to na pewno zrobimy tak samo Może jak miał tak 2-3 latka, to choć była radość, że idzie do babci, to przy usypianiu zdarzało mu się parę łez uronić za mamusią. Ale jak z samego rana mówiłam, że mogę zaraz po niego przyjechać zamiast np. po południu, to był krzyk, że nie bo on chce się jeszcze z babcią bawić |
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, musi być zatem i mięso i ziemniaki, albo ryż, albo makaron i przede wszystkim surówka - wtedy jest to obiad a mi się tak bardzo ostanio chciało makaronu z serem i z jajkiem - ale dla siebie mi sie nie chce gotowac - R tego za obiad nie uznaje więc chęci spełzy na niczym ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32228596]A ja też sobie siedzę w łóżku jeszcze, ale chyba zaraz się zbiorę i zacznę coś robić. Jestem sama, bo mąż poszedł porobić zdjęcia (do takiego lasu, nie lubię, jak tam chodzi sam:/). Od wczoraj zero twardnień Może pomógł mi magnez, a może odsunęłam już od siebie wszystkie stresy. W każdym razie strasznie się cieszę ![]() [/QUOTE]no to witaj w klubie bo ja też jeszcze z niego nie wyszłam i jest mi tu dobrze. Fajnie że twardnienie się uspokoiły - ciesz się dniem zatem
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32228596]Od wczoraj zero twardnień
Może pomógł mi magnez, a może odsunęłam już od siebie wszystkie stresy. W każdym razie strasznie się cieszę [/QUOTE]Świetnie! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32228596]Pewnie bo nie ma mięsa Na szczęście mój TŻ przepada za omletami, też robiłam w tym tygodniu [/QUOTE]Cytat:
więc jak mi np. zostaje jakaś mała porcja z obiadu na następny dzień taka dla 1 osoby, to tż to dostaje, a ja sobie i Maksiowi robięc coś "dobrego" ![]() U mnie nawet nie musi być to mięso, ale właśnie nie "słodycze" Surówki dla mojego tż mogą nie istnieć, on jest z kolei wielbicielem ziemniaczków, wg niego ma być "ciepło, słono i z ziemniaczkami", placki ziemniaczane się w to wliczają
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
ach Ci nasi mężczyźni - nie wiedzą co dobre
|
|
|
|
#768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Znalazlam chwilkę żeby wam napisac o wczorajszym usg połówkowym. Synuś rośnie prawidłowo
. Maluszek waży 480g. zabraliśmy ze sobą naszą trzyletnią Blankę bo nie mieliśmy jej gdzie zostawic i była zachwycona. pomachal do braciszka i dostała zdjęcie jego buźki w 3d. Chwaliła sie wszytkim dookoła. To było naprtawde słodkie. Ciekawe czy bedzie równie szczęśliwa jak mały sie już urodzi?.Postaram się was później doczytać. Miłego weekendu! |
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
po wielu sporach z meżem doszlismy do porozumienia i bedzie liwia ja ogolnie chccialam marinke ale maz sie nie zgadza i zostalismy przy liwi,jezli mozna wpiasac mnie do kalendarza widze ze jest jedna dziewczyna z tą data co ja
|
#774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tym razem zapraszamy do częstszego pisania z nami, bo kiedyś już tu sie z nami witałaś...
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-11 o 13:55 |
|||
|
|
|
#775 |
|
Konto usunięte
|
O ja cię, Liwia, jakie piękne imię....
Z imion dziewczęcych mogłabym wybierać i wybierać, a z męskich musiałam zdać się na kompromis z mężem, bo mało co mi się podoba Oczywiście nie zmniejsza to w żadnym stopniu mojego uczucia do królewicza w brzuchu, to tylko taki mały problematyczny aspekt w całej sprawie
|
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32232056]O ja cię, Liwia, jakie piękne imię.... Z imion dziewczęcych mogłabym wybierać i wybierać, a z męskich musiałam zdać się na kompromis z mężem, bo mało co mi się podoba Oczywiście nie zmniejsza to w żadnym stopniu mojego uczucia do królewicza w brzuchu, to tylko taki mały problematyczny aspekt w całej sprawie [/QUOTE]na chłopca były przygotowanie imiona oliwier,ksawery a na piuerwszym miejscu nataniel ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32232056]O ja cię, Liwia, jakie piękne imię.... Z imion dziewczęcych mogłabym wybierać i wybierać, a z męskich musiałam zdać się na kompromis z mężem, bo mało co mi się podoba Oczywiście nie zmniejsza to w żadnym stopniu mojego uczucia do królewicza w brzuchu, to tylko taki mały problematyczny aspekt w całej sprawie [/QUOTE]ciesze sie ze sie podoba jak nie ktorym mowie to sie krzywia,ale wazne ze sie nam podoba
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zabiegany dzień.
byłam już w bibliotece, u lekarza. wielkie sprzątanie bo mąż zrobił dziurę na kabel i cały dom zakurzony :/ zaraz jedziemy na jedne urodziny, potem na drugie. a i jeszcze poprawki wieczorem w pracy będę robić. lekarz przepisał mi syrop prenalen, rutinoskorbin, i maść bursztynową. jak nie przejdzie nic to do kontroli. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- kism możesz mnie zrobić na różowo i dopisać Malwinka
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tż ma wolny week wczoraj robiłam glukozę i trochę zmartwił mnie wynik na czczo 97 bo robiła mi glukometrem więc widziałam od razu, resztę wyników poznam w pon na wizycie u gina. 4 miesiące temu na czczo miałam 84 więc dużo mniej, ehhh...niepotrzebnie obżerałam się michałkami dzień wcześniej Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-11 o 15:11 |
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
my z TŻ byliśmy dziś w sklepach dziecięcych no i jak już zostaliśmy przy pierwszym wyborze tako jumper
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

bardziej poomaga jak nie laze nigdzie tylko leze caly dzien;/
jak pochodzilam wczoraj po sklepach to dzis myslalam ze sie zsikam z bolu w nocy .... ;/

[COLOR="Silver"]
Muszę posiedzieć nad przepisami.

Normalnie chyba zaczyna się stres przedporodowy. 

Ja i Maksiu lubimy takie rzeczy, a tż jak to facet kręci nosem, że "to przecież nie obiad"
Na szczęście mój TŻ przepada za omletami, też robiłam w tym tygodniu 
Oczywiście nie zmniejsza to w żadnym stopniu mojego uczucia do królewicza w brzuchu, to tylko taki mały problematyczny aspekt w całej sprawie