Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 11:48   #3871
linzey
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

asia , princeGratulacje
Ja też już chceW pierwszej ciąży poczułam ruchy w 20 tyg, teraz powinno być szybciej. Jutro zaczynam 17 tc Czekam

Rosołek pyszny ugotowany, kremówka zrobiona teraz ide sie kurować
Swoją droga taka mam ostatnio faze na rosoł że szok mogłabym go jeś cnon stop z duża ilośćią zielone natki Mniam
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:56   #3872
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W ciągu 3 tygodni w cycki doszło mi 2 cm, a w talii 4 cm
świetny wynik, baardzo ciążowy
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Oki to się pochwalę, ze genetyczne(usg) wyszły prawidłowo Dzidzia nawet większa niż powinna łożysko wysoko na przedniej ściance więc jest ponoć dobrze Płeć wychodzi, że chłopak ale potwierdzenie na połówkowym 2 kwietnia Jeszcze czekam na wyniki testu potrójnego z krwi i będzie kropka nad "i" jeśli chodzi o zdrowie mojego fasolka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
cos mi puka w brzuchu ale wątpie ze to dzidzi wiec dalej czekam :nudy:
mi tez zaczęło wczoraj pukać , zwłaszcza jak zjadłam coś ciepłego
Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
kurczę no tyle wczoraj naskrobałam a wkleiły mi się same cytaty bzika dostanę z tym kompem, wciąż świruje chciałam się pochwalić że w środę mam usg genetyczne, tylko się zastanawiam czy nie lepiej byłoby się umówić później w których dokładnie tygodniach powinno się je robić?
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Branzoletka i phdwao gratuluje dobrych wieści
Phdwao, po suwaczku widzę, że jesteś w 16 tygodniu- czy to było połówkowe???
Ja idę na polowkowe w poniedziałek - nie mogę się doczekać !!!!!!!!!!!!!!!
trzymam kciuki za wizyty
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
najlepiej między 20 a 22 tyg
ja bede miala w 19stym ze wzgledu na terminy, ale w szitalu powiedzieli, ze tez mozna w 19stym
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
nienawidze smalcu
Zrobilo mi sie niedobrze na sama mysl
witaj w klubie
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

u mnie to jeszcze potrwa nim mi młode dokopie
moja kumpela pierwsze ruchy czuła jako łaskotanie jakby motylek, niekoniecznie muszą to byc kopniaki od razu

tak w ogóle to Dzień Dobry
kurcze tak sie ciesze, ze wczoraj poczułam pierwsze ruchy
martwie sie tez, bo panuje w okolicy grypa żołądkowa lub jakis wirus, wszyscy znajomi choruja i nawet antybiotyki na to zapisują

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:00   #3873
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

ja bede miala w 19stym ze wzgledu na terminy, ale w szitalu powiedzieli, ze tez mozna w 19stym

martwie sie tez, bo panuje w okolicy grypa żołądkowa lub jakis wirus, wszyscy znajomi choruja i nawet antybiotyki na to zapisują
Ad.1 No teoretycznie od 19 już można robić
Ad.2 Oby Cię nic nie dopadło

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:02   #3874
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

a ja właśnie najwięcej puknięć czuję w ciągu dnia,np jak usiądę do komputera, i prawie zawsze lekko z lewej strony,myślę że tam ma nóżki ale czasami też z prawej. a nie tak jak u Was że najwięcej wieczorem jak się położę, hmm i tylko raz jak przyłożyłam rękę to poczułam taki prądzik na ręku
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:04   #3875
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
To pewnie Maluch

Ja też czasem czuję takie szturchnięcia. Wczoraj nawet jak siedziałam przy kompie to poczułam coś takiego ze 3 razy. Myślę, że do tygodnia powinnam być już pewna, że to ONO W końcu wg usg to już połowa 18 tc
u mnie wedlug usg polowa 17 tygodnia, ile twoje ma cm? moje 16
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:04   #3876
pumas
Zakorzenienie

Aga, to ja już nie wiem, jak to się liczy...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:06   #3877
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aga, to ja już nie wiem, jak to się liczy...
jesteś w 19 tygodniu i 3 dniu ciąży, czyli masz skończone pełne 19 tygodni a do tego 3 dni z 20 tygodnia, czyli "leci ci" 20 tydzień

Stary 2012-02-11, 12:11   #3878
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
u mnie wedlug usg polowa 17 tygodnia, ile twoje ma cm? moje 16
Ja wg miesiączki jestem teraz w 16t3d ciąży a wg usg maluch jest cały czas tydzień do przodu, czyli teraz 17t3d ciąży. Na ostatnim usg lekarz powiedział mi, że nie mierzy już od główki do pupy, bo to jest niemarodajne i powiedział, że maluch ma w całości około 14-15 cm. A to było 1 lutego. W przyszłym tyg mam wizytę (albo środa albo czwartek). Nie wiem czy będzie usg czy nie, ale jak będzie to poproszę gina, żeby go zmierzył tak mniej więcej chociaż
A Twój już duży
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:12   #3879
chce_byc_mama
Zakorzenienie

witam Was kochane z kubkiem kawy i talerzem nalesnikow
mam problem z internetem :/ cos mi router nie wysyla dostepu do sieci!
Wiec w chwili obecnej ciagne "na lewo" od sasada ktory nie ma zalozonego hasla :P
ale mam tylko 2 kreski zasiegu i mi non stop ucieka :/
tz jak wstanie musi do tego zajrzec.

A wiec gratuluje wszystkich pukniec!
Ja tez juz ppo malu zaczynam czuc choc wczoraj nie czulam az tak jak np przedwczoraj, jak ostatnio mowilam o tym mamie to oczywiscie powiedziala ze mi sie wydaje, ale mi sie wlasnie kurna nie wydaje tylko prawie jestem pewna ze to dzidzius.
I juz

Linzey ja tez mam faze na rosol ostatnio

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:12   #3880
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dopiero teraz miałam czas włączyc kompa Przed południem miałam wizytę u endokrynologa, w sprawie "skaczącego" TSH, znów zwiąkszona dawka Euthyroxu do 150 i kontrola co miesiąc. Rano nie zjadłam śniadania i czekając na wizytę zahaczyłam o KFC nie ma to jak zdrowe śniadanko ciężarnej. Wracajac weszłam do H&M, ale nie mieli ciążowych spodni, więc na pocieszenie kupiłam sobie żakiet i bluzkę i trochę kosmetyków w Naturze Od razu mam lepszy nastrój.

Dziękuję bardzo, wygląda smakowicie, mam już dwa do wypróbowania

Co to za cholerstwo Ci sie przypałętało, coś okropnego

no niby jest wędzona na ciepło, ale mam wątpliwości co do przechowywania, to tania ryba, więc raczej nikt się nie roztkliwia nad starannym przechowywaniem, często leży w markecie obok ryb surowych. Czasem jest pakowana próżniowo, ale ja mimo wszystko jestem sceptyczna

Nie ma sprawy

Przestań natychmiast, w ciązy pozytywne myślenie jest niesamowicie ważne, jest w porządku, dzidziol ułożył się inaczej i pewnie dlatego jest bardziej płasko

JA bym Ci radziła zmienić pastę na Lacalut Active lub Elgydium Anti Plaque i kup koniecznie płym Eludril lub Corsodyl. Powinno pomóc dość szybko. Szczoteczki elektryczne są bardziej polecane niż ręczne, ponieważ dużo szybciej i dokładniej oczyszczają zęby, ale musi być spełnione kilka warunków. Po pierwsze właściwa szczoteczka-tzn. koniecznie akumulatorowa a nie na baterie, akumulatorowe kupisz w sklepie ze sprzętem agd. Wystarczy najprostszy model, nie musi mieć bajerów. Bateryjne są niedobre, ponieważ właściwą jakość obrotów bateria zapewnia przez jedno, dwa mycia, potem już nie oczyszcza właściwie, mimo, że nadal kręci. Drugą sprawą jest właściwa technika mycia, bo różni się ona od tradycyjnej. Używa się mniej pasty i wciera ją we włosie, wtedy nie pryska. Szczotkę elektryczną przykładamy do powierzchni zęba (ona sobie wibruje) i czekamy, nie należy nią poruszać, wibracje szczotki robią ruchy za nas, potem delikatnie przesuwamy szczotkę na pozostałe powierzchnie zęba i tak samo, potem następny ząb. Trudno jest to opisać, w gabinecie mam do dyspozycji model, na którym to tłumaczę, mam nadzieję, że jakoś pomogłam, w razie problemów zawsze możesz poprosić o instruktaż w gabinecie.
Przez pierwsze kilka użyć szczotki elektrycznej dziąsła mogą krwawić mocniej, tak się zdarza, nie należy się tym martwić, szczotka elektryczna robi im masaż , do którego nie były przyzwyczajone. Najlepiej opanować nieco ostry stan zapalny tymi środkami, które napisałam wyżej oraz nie zaniedbywać nitkowania a potem zacząć używać szczotki elektrycznej i będzie dobrze

Lecę czytac dalej
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz , w takim razie muszę wybrać się do sklepu po pastę i szczoteczkę elektryczną .
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:13   #3881
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
a ja właśnie najwięcej puknięć czuję w ciągu dnia,np jak usiądę do komputera, i prawie zawsze lekko z lewej strony,myślę że tam ma nóżki ale czasami też z prawej. a nie tak jak u Was że najwięcej wieczorem jak się położę, hmm i tylko raz jak przyłożyłam rękę to poczułam taki prądzik na ręku
siadasz do kompa a dzidzi puka by pozdrowic ciotki klotki z wizazu

ja zjadłam kilka rodzynek moze znowu mnie szturchnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:22   #3882
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Hejka

Jestem po wizycie Maluch rozwija sie bardzo dobrze. Ma 16cm i waży 180g. Będziemy miec synka
Wielkie gratulację

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej mamusie Ja was bardzo przepraszam, ze tak was zaniedbuje ale najpierw musimy z tż ogarnąć ten syf a właściwie to ja ogarniam, bo tż w tym czasie montował nową wannę co się okazało nie lada wyzwaniem
Doszlismy do wniosku, że musimy pomalować ściany w kuchni, bo spalenizna chyba wżarła się w ściany, bo nie chce wyjść To za jednym zamachem pomalujemy też łazienkę, bo już wymaga od dawna odświeżenia Poza tym jutro zmiotką umyjemy ściany w pokojach. Mówię wam masakra, bo jeszcze jak się wchodzi do domu to śmierdzi

Oki to się pochwalę, ze genetyczne(usg) wyszły prawidłowo Dzidzia nawet większa niż powinna łożysko wysoko na przedniej ściance więc jest ponoć dobrze Płeć wychodzi, że chłopak ale potwierdzenie na połówkowym 2 kwietnia Jeszcze czekam na wyniki testu potrójnego z krwi i będzie kropka nad "i" jeśli chodzi o zdrowie mojego fasolka

Rozpisałam się i tylko o sobie ale padam na twarz i nie mam siły nadrabiać Zdrówka kochane mamusie Aha a jutro fotki z dzisiaj, bo wieczorem zeskanować tel. się nie da i tż zrobi to jutro za dnia Buziaki dla was
Superowo

Dziewczyny jak poszłam wczoraj do sklepu i weszłam do działu z owocami to oszalałam , na wszystko miałam ochotę kupiłam kawałek arbuza , śliwki , banany, a potem pączki i wszystko zjadłam,a na koniec zjadłam ogórki kiszone.Ale obżarstwo

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-11 o 12:29
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:26   #3883
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ad.2 Oby Cię nic nie dopadło
az strach sie bac , bo objawy to wymioty, biegunka i co najgorsze gorączka

Stary 2012-02-11, 12:27   #3884
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
az strach sie bac , bo objawy to wymioty, biegunka i co najgorsze gorączka
ale jesteś już w II trymestrze, teraz gorączka już nie jest tak groźna dla dzieciaczka

Stary 2012-02-11, 12:29   #3885
natee
Zakorzenienie

Cytat:
ale jesteś już w II trymestrze, teraz gorączka już nie jest tak groźna dla dzieciaczka
a tego nie wiedziałam uspokoiłas mnie

Stary 2012-02-11, 12:33   #3886
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a tego nie wiedziałam uspokoiłas mnie
to znaczy tak, nie jest zupełnie obojętna i jeśli wystąpi, to trzeba koniecznie gnać do lekarza (jeśli temp ciała przekroczy 38 stopni), ale nie zagraża aż tak ciąży jak w I trymestrze

Stary 2012-02-11, 12:40   #3887
natee
Zakorzenienie

Cytat:
to znaczy tak, nie jest zupełnie obojętna i jeśli wystąpi, to trzeba koniecznie gnać do lekarza (jeśli temp ciała przekroczy 38 stopni), ale nie zagraża aż tak ciąży jak w I trymestrze
no jasne w ogole to lekarz w pl mi powiedzial na poczatku ciąży, ze kazde wirusy i bakterie co dostaja sie do krwioobiegu to są niebezpieczne dla płodu w jakims stopniu, takze z kazda infekcja powinno sie leciec do lekarza.

Stary 2012-02-11, 12:41   #3888
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wg miesiączki jestem teraz w 16t3d ciąży a wg usg maluch jest cały czas tydzień do przodu, czyli teraz 17t3d ciąży. Na ostatnim usg lekarz powiedział mi, że nie mierzy już od główki do pupy, bo to jest niemarodajne i powiedział, że maluch ma w całości około 14-15 cm. A to było 1 lutego. W przyszłym tyg mam wizytę (albo środa albo czwartek). Nie wiem czy będzie usg czy nie, ale jak będzie to poproszę gina, żeby go zmierzył tak mniej więcej chociaż
A Twój już duży
noo moja lekarka mierzyla główke i osobno tulów i na tej podstawie obliczyla te 16 no to u mnie na uska pokazywalo wlasnie 17t2d
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 12:46   #3889
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyknki]
ja wstalam niedawno: ) i zaraz zabieram sie zaobiadek mialam juz nie jesc za duzo sloodyczy a tu maz przywiozl od babci paczki robione - cala miskei jak ja mam sie im oprzec??
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja mam cudowną wiadomość .

W sumie to miałam napisać o tym już w piątek rano,ale nie byłam pewna. Więc-zaczęłam czuć ruchy . Pierwszy raz w czwartek wieczorem. Najadłam się Kinder Bueno, leżałam i oglądałam Ojca Mateusza. Nagle poczułam jakby szarpnięcie ale tak w środku. Takie dziwne uczucie. Nie do opisania . Więc nie byłam pewna. Wczoraj rano się obudziłam myślałam,że może coś poczuje- i nic. W ciągu dnia-też nic. Ale wieczorem zjadłam pomarańcze, batonika i białe michałki-oglądaliśmy z mężem Agenta XXL i nagle znowu poczułam to szarpnięcie. Po paru minutach znowu. I jak przyłożyłam rękę to w jednym miejscu (po prawej stronie)brzuch był twardy a po lewej nie, więc położyłam rękę po tej prawej stronie,lekko przyciskając i poczułam delikatne szturchnięcie . Teraz jestem pewna że to jest własnie to . Nie wiem czemu, nie czuję tylko ruchów w dzień. A może po prostu nie skupiam się na tym. Ale wieczorem jak leże i jak zjem coś słodkiego to jakoś po 20-30 minutach się zaczyna.
super kochana!! gratuluje
ja sama nie wiem czy czuje czy nie
wczoraj jak w dzin w aucie wydawalo mi sie ze cos mnie przygniata leciutko wieczorami mam takie niby bulgotki -niby smylanie w brzuszku i nie wiem czy to jelita czy maluszek. Jedna z Was napisala ze czula jakby pradzik jak przylozyla reke do brzucha ja przez ostatnie dwa wieczory jak przylozylam reke to tak jakbym miala ciarki na rece czy cos?? i nie wiem czy to maluszek????- chcialabym
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:02   #3890
prince_polo
Zakorzenienie

u mnie nie pomogły rodzynki. Chyba maluch nie lubi ich bo nie szturchał mnie i stetoskopem tez go nie słyszałam ....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-11, 13:03   #3891
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pojadlam i dodalam link lato z brzuszkiem do pierwszej strony do podzialu ciaza

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:05   #3892
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a co jadłas??? i jak sie czujesz??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-11, 13:23   #3893
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
noo moja lekarka mierzyla główke i osobno tulów i na tej podstawie obliczyla te 16 no to u mnie na uska pokazywalo wlasnie 17t2d
No to idziemy równiutko
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:24   #3894
natee
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny link
co do wyjsc na basem pisza, zeby zabezpieczyc sie w globulki zapobiegajace infekcjom, myslisz, ze tu lekarze zapisuja takie globułki?

Stary 2012-02-11, 13:28   #3895
modnisia86
Zadomowienie

Ja dziś pierwszy raz ugotowałam flaczki o dziwo wyszły mniam mniam
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:32   #3896
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
dużo tego, w dodatku lista zapisana w kalendarzu, więc nie mogę cyk- i skopiować
Ale na początek na pewno seria "Obrazki dla maluchów" i ten czarno-biały "Oczami maluszka". Potem, jak dziecię zacznie ciut więcej kojarzyć: "Znajdź kotka/pieska itd", "Kotek Splotek", "Cynamon i Trusia", "Gdzie idziemy?" "Od stóp do głów", "Pierwsze urodziny prosiaczka", "Od 1 do 10", "Bardzo głodna gąsienica" i jeszcze kilka innych.
A na późniejszy okres - oooo, to już w ogóle nie lista, a liścisko! Na pewno chcę zaopatrzyć się w całą serię Naszej Księgarni - Poczytaj mi mamo I i II (kłania się moje dzieciństwo), Wanda Chotomska dzieciom, Jan Brzechwa dzieciom, Miś Uszatek. Kuszą też inne wydania klasyków - najbardziej te wydawnictwa Wytwórnia z absolutnie nieprawdopodobną oprawą graficzną.
Aha - i koniecznie to, to sama czytałam jako dziecko: "Gałgankowy skarb", "Pan Maluśkiewicz i wieloryb", "Parasol" Konopnickiej i wiele, wiele innych.
Tjaaaa..
Lista już teraz zawiera kilkadziesiąt pozycji, strach się bać, co będzie potem
Uwielbiam Brzechwe

Cytat:
Super To normalne, że w dzień nie czujesz. Na to przyjdzie pora za kilka tygodni.
ja to bym chciała czuc cały czas

Cytat:
Ja też czasem czuję takie szturchnięcia. Wczoraj nawet jak siedziałam przy kompie to poczułam coś takiego ze 3 razy. Myślę, że do tygodnia powinnam być już pewna, że to ONO W końcu wg usg to już połowa 18 tc
Jak fajnie,że już powoli powoli zaczynamy wszystkie czuć maluszki

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
asia , princeGratulacje
Dziękuje

Cytat:
mi tez zaczęło wczoraj pukać , zwłaszcza jak zjadłam coś ciepłego

tak w ogóle to Dzień Dobry
kurcze tak sie ciesze, ze wczoraj poczułam pierwsze ruchy
Superowo

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Cytat:
siadasz do kompa a dzidzi puka by pozdrowic ciotki klotki z wizazu

ja zjadłam kilka rodzynek moze znowu mnie szturchnie
Kamila pięknie to ujęła

Cytat:
witam Was kochane z kubkiem kawy i talerzem nalesnikow
mam problem z internetem :/ cos mi router nie wysyla dostepu do sieci!
Wiec w chwili obecnej ciagne "na lewo" od sasada ktory nie ma zalozonego hasla :P
ale mam tylko 2 kreski zasiegu i mi non stop ucieka :/
tz jak wstanie musi do tego zajrzec.

A wiec gratuluje wszystkich pukniec!
Ja tez juz ppo malu zaczynam czuc choc wczoraj nie czulam az tak jak np przedwczoraj, jak ostatnio mowilam o tym mamie to oczywiscie powiedziala ze mi sie wydaje, ale mi sie wlasnie kurna nie wydaje tylko prawie jestem pewna ze to dzidzius.
I juz

Linzey ja tez mam faze na rosol ostatnio
Daj naleśnika. Myślę,że każda z nas jak już zaczyna czuć te ruchy to wie ,że to dzidziuś

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
super kochana!! gratuluje
ja sama nie wiem czy czuje czy nie
wczoraj jak w dzin w aucie wydawalo mi sie ze cos mnie przygniata leciutko wieczorami mam takie niby bulgotki -niby smylanie w brzuszku i nie wiem czy to jelita czy maluszek. Jedna z Was napisala ze czula jakby pradzik jak przylozyla reke do brzucha ja przez ostatnie dwa wieczory jak przylozylam reke to tak jakbym miala ciarki na rece czy cos?? i nie wiem czy to maluszek????- chcialabym
Ja jakiś czasu temu miałam bulgotanie, myślę że te bulgotki to albo jelita albo początki ruchów maluszka

Cytat:

Dzięki

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:33   #3897
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Lubie flaczki ale o dziwo nie mam na nie ochoty w ciazy.
dziś to w ogole jakoś na nic za bardzo ochoty nie mam co Ide coś na obiad sobie zrobić to mi się odechciewa

za to znowu 2razy czułam szturchniecia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-11, 13:38   #3898
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
a ze mną nikt sie nie cieszy
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Superowo
przepraszam, Ty mnie dojrzałaś

Stary 2012-02-11, 13:38   #3899
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Lubie flaczki ale o dziwo nie mam na nie ochoty w ciazy.
dziś to w ogole jakoś na nic za bardzo ochoty nie mam co Ide coś na obiad sobie zrobić to mi się odechciewa

za to znowu 2razy czułam szturchniecia
Ja o dziwo dziś mam ochotę na wszytko zjadłam śliwki kiwi flaczki i serek wiśniowy a zaraz będę jadła lody
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:06   #3900
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dziękuję A szynke pieczesz w rękawie do pieczenia?? Czy w brytfannie?

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś lubiłam flaczki teraz jakoś nie przepadam

Cytat:
a ze mną nikt sie nie cieszy

przepraszam, Ty mnie dojrzałaś
Już myslałam,że będę musiała Ci dać klapsa

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości