|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
ja daję codziennie, ale nie wiem ile z tego łyka, pod kątem jej daję a Ty?? chętnie połyka?? u nas ciemiączko jest duuuuże ![]() ojj mnie drażni jak beka nie ma daliśmy jej herbatkę teraz rumiankową i co.... i wypiła 20 ml oczywiście dławiąc się i krztusząc, nie wytrzymam z nią, no trzymta mnie położyłam ją na brzuniu, ale się pręży bo kupki ciąg dalszy nie może zrobić..... masakra, dziś na 19stą teściowa idzie na zabawę, jak ja se poradzę
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
hejka
My oczywiscie przy cycu, wiec jestem ograniczona z pisownia. Szisiaj chcemy pojechac odwiedziny do nowej kolezanki Milenki co sie urodzila tydzien temu
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
z innej paki: mój tż, tnąc przedwczoraj gałąź spojrzał się w lewo i jak chciał zobaczyć ile mu zostało gałęzi do obcięcia to ta uderzyła go w twarz
ale on zawsze był kaleką...... jak on wygląda, masakra nos, pod okiem, nad okiem, na skroni ma przetarte, krew się polała i wygląda jakby wpier....l dostał i się dziwnie na niego ludzie patrzą a jedno oko w środku to ma czerwone całe...
|
#3004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tylko połozna powiedziala ze do poltorej roku juz go nie bedzie.Moja tez sie ksztusila za pierwszym podejsciem jak jej herbatke dawalam, teraz nie pije i tak jak dziewczyny pisza nie bede dopajac skoro nie musze. dziekuje za odpowiedzi tak ogólnie bo kilka pytań było ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby dziecko nie miało krzywicy... ale jak ma to trwać 1,5 roku to jestem w szoku masakra, czytałam o krzywicy i widziałam zdjęcia...
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My spałyśmy sobie smacznie o 22 dziecię się pospało, wstała o 1:30 przebrałyśmy pupalka dałyśmy cycusia i spanko było do 6:30, pupalek ponownie przebrany cycuś dany i malizna śpi jeszcze ![]() Dziś babcia z prababcia odwiedza to pewnie chce się wyspać aby worów nie mieć pod oczętami Dziewczyny jeszcze raz pytam bo nie widzę naszej Anabellita , macie do niej jakiś numer, nie ma jej już 2 dzień, skurczybyki miała i chyba w szpitalu jest. Dajcie jakieś info jak coś wiecie
|
|
#3008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie! Za nami kolejna kiepska noc ;/ matka niewyspana. my chrzest wczoraj załatwiliśmy na 17 marca ![]() moja 16 dniowa królewna
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-02-11 o 11:09 |
||
|
|
|
#3009 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
Nie miałam netu przez 3 dni i stwierdziłam że jestem uzależniona od wizażu i tego wątku ![]() Co do antykoncepcji to ja mam zamiar ponownie założyć spiralę i mam nadzieję że nie będzie żadnych przeciwwskazań miałam teraz 5 lat i byłam mega zadowolona ![]() AGATKU super że wróciłaś Jedna moja rada nie słuchaj za bardzo wszystkich tych różnych opinii tylko rób jak ci podpowiada serce matki wiem że to nie jest proste ale faktycznie co pediatra lub położna to inna opinia możnaby ześwirować gdyby się ich tak słuchać w 100%GRATULACJE dla nowych mamusiek Ja o ile chciałabym aby mała jak najdłużej siedziała w brzuszku tak teraz chciałabym żeby już była z nami. Wszystko chyba ze strachu przed szpitalem bo w poniedziałek się wybieram i nie chciałabym tam za długo leżeć. Oj ostatni spokojny weekend dla mnie się zaczął
|
#3010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dzisiaj przeprosilam Nietopinke, ze tak brzydko o niej mowilam i ze bylam taka zla. Cala noc spalam, a jak budzilam sie na siku, to tylko delikatnie mnie podsmyrnela i dalej spokoj. Tak to mozna zyc ![]() Od razu mam wiecej zycia w sobie i zaraz chyba ogarne chate, bo tz dzisiaj i jutro lata, wiec nie ma komu tego zrobic. Cytat:
![]() mnie z tych trzech najbardziej podoba sie Karol ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kurde... sama juz nie wiem,co wybrac kalendarzyki i przerywane nie wchodza w gre - z naszymi temperamentami zaraz mielibysmy druzyne pilkarska w domu do tej pory bralam tabletki i plastry, ale po plastrach spuchlam +5 kg, a o tabletkach zdarzylo mi sie zapomniec :/ chociaz nie wiem, czy dzieciak nie bedzie najlepszym srodkiem anty ![]() Tez sie zastanawiam, jak tam Anabelita... Zoska, nie lam sie. Dasz rade
|
|
#3011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż pewnie przy takim komforcie ci się nie zachce
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie !
gratulacje dla wypakowanych ! ![]() U nas kiepsko katar sie przyplątał, kupa dalej twarda ![]() A do lekarza dopiero we wtorek idziemy ![]() Za to noc spokojna, karmienie o 2 i o 6 tylko teraz tez spi, nie wygląda na chorą, nie płacze, ma apetyt ale ja juz wariuje z tego wszystkiego |
|
|
|
#3013 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to musze sie zastanowic, bo szukam alternatywy dla tabsow moze napisze i zapytam swojego gina, co o tym mysli a cytologia przeciez w ogole nie boli - na moje, to nawet nie byla nieprzyjemna ![]() Dph, milego ostatniego spokojnego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
a jaki macie termometr, ze myslisz, ze Wam wariuje?
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz mysle ze on pokazuje wieksza temperature jak ona lezy opatulona pod kołdrą, albo co bo np jak lezala na przewijaku to normalna temp miala, a w lozeczku 37![]() tak samo jak byla przytulona do mnie, to miala nawet 37,3 a jak ja za chwile trzymalam na kolanach to 36,4
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-02-11 o 12:52 |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze sporbuj takim zwyklym, bo ten faktycznie ma cos przeklamane te pomiary ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Haniula, w opisie jest napisane, zeby u noworodkow mierzyc odbytnicza metoda, bo inaczej moga byc niedokladne wyniki ----> klik
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
Jestem w domu od czwartku wieczorem, ale dopiero teraz mogę napisać bo wcześniej Antoś dawał czadu, a teraz jest z tatusiem u babci. Nie chcieli nas wypisać do domu bo Łukaszek ma problemy z oddychaniem. Miał bardzo zapuchnięte śluzówki w nosku. Teraz jest lepiej, ale musimy chodzić na kontrole do szpitala. W szpitalu byłam tydzień w jednoosobowej sali, myślałam że pypcia dostanę. Mały jest cudny, kochany i jak na razie spokojny. Jana drugi dzień, ba nawet w ten sam dzień co rodziłam mogłam wracać do domu, tak się dobrze czułam ![]() Jak Antoś pójdzie w poniedziałek do żłobka to wstawię zdjęcia i napiszę więcej. Dziś mamy pierwszych gości
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Malgosia
, witamy z powrotem Czekamy na zdjecia no i i zdrowka dla Twoich chlopakow
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
To może ktoś napisze do Anabellity?
Po wczorajszym sprzątaniu poruszam sie jak pijana kaczka :/ |
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, dobre pytanie
na moj chlopski rozum, to bym albo polozyla maluszka na boku, podkurczyla nozki, zeby mial wypieta pupe i przylozyla do odbytu koncowke albo tak jakby "przewiesilabym" ja przez kolanko, zeby nozki wisialy, pupka wypieta i wtedy ale to tylko moje strzelanie
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
magda1804 kurde, nie wiem czy Julek ma to samo czy nie / ma na buzi pełno krostek i do tego wczoraj zauważyłam na głowie też ciezaroweczka nawojka8583 ale stresu się najedliście dobrze, że wszystko dobrze się skończyło staraupa Julek je z piersi, dokarmiamy czasem butelką i do tego jak ma potrzebę possania a nie jedzenia dajemy smoczek czubasek20 no niestety, wywoływanie to nic fajnego, ale co zrobić Małgosia witaj |
|
|
|
#3022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Karolek ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
U nas to samo. Mój sposób: zawsze obok mam tetrę lub kawałek ręcznika papierowego - zanim Krzysio się cały wysmaruje (a robi to w każdej pozycji jakby to jego hobby było)szybko chwytam i wycieram pierś
|
|
#3023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też tak się będzie nazywał aczkolwiek też myślałam nad Maksymilianem... ale... wkurzało mnie jak sąsiadka ciągle wołała za psem Maksiu Maksiu Cytat:
![]() śliczna!! aaa.. a przypadkiem nie można nawet przy karmieniu piersią jakiś tabletek brać dwuskładnikowych czy coś? hm... nie wiem czy mi się nie pomyliło |
||
|
|
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Witam
od wczoraj podaję do mleka ten zagęszczacz z Bebilonu co lekarka nam kazala coby się nie ulewało i powiem Wam,że wczoraj potem całą noc i dzisiaj Bartuś wcale nie ulewa ![]() ![]() ,do tej pory ulewał przy każdym jedzeniu po 2 rady a teraz wcale-jestem szczęśliwa z tego powodu i jakos odkładam go po jedzeniu w spokoju nie marwiąc się że udusi sie.Byle tylko tak było dalej!! Dziewczyny polecam !!!!Moj Tż złapał wirusa jakiegos i spał w drugim pokoju,więc Bartuś spał zemną w łóżku bo chciałam zaobserwowac co z tym ulewaniem.Nie płakał w nocy ale też nie spał- tak jakby chciał się bawic i mnie zaczepiał ciagle. Dzisiaj drugi dZień werandowania był,najpierw ryk potem kima ![]() .Ile dniu werandowałyście zanim wyszłyście na spacerek? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-11 o 14:52 |
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mała się męczy, stęka strasznie, robi się czerwona i chyba wzdęcia ma, nie może się wypróżnić, mimo podawania herbatki..
mam ten sab simplex- wiadomo drogi, ale narazie tylko to w domu mam, bym go podała, a jak się skończy to kupiłabym bobotic bo jest chyba w dobrej cenie- ok. 15 zł-i dalej podawała, czytałam, że przez wzdęcia nie może kupacza strzelić, męczy sie strasznie, ale nie wiem JAK Z DAWKOWANIEM???? 15 kropli wydaje mi się zbyt dużo... dodajecie do każdego mleka???? jak mam podawać 7-8x dziennie to chyba zbyt dużo... myślałam o 5 kropelkach co drugie mleko...
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomosc od Anabelity:
Milo ze o mnie pamietacie Malutka Asia przyszla na swiat wczoraj o 15:20. Wazy 2600 gram i ma 50 cm dlugosci. Sam porod byl ekspresowy (nawet Tzta nie zdazyli zawolac na final) ale skurcze krzyzowe daly mi popalic. Pozdrawiam
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam, że wtedy dziecko można ponosić czy pokołysać i pomaga trochę. I wystarczy go niekiedy podnieść, przekręcić itp i odrazu ulga i prytnięcie
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
CHCIAŁAM Z RADOŚCIĄ POINFORMOWAĆ, ŻE LENULKA JEST JUŻ NA ŚWIECIE ,ur 08.02 o 10.45 ![]() Poród był ciężki okropne bóle krzyżowe przy których parte były dla mnie przyjemnością a i jedna z ciekawostek okazało się po podaniu znieczulenia, że na mnie nie działa mimo 4 dawek |
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Mam wiadomosc od MartuNiuni ![]() Nadal jest w dwupaku ale nie ma dostępu do internetu. I wszystkie nas pozdrawia
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dawać, dawać lutóweczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

- nie podawac codziennie wit. D
co drugi dzień, i kontrolowac czesto czy nie maleje 
położyłam ją na brzuniu, ale się pręży bo kupki ciąg dalszy nie może zrobić..... masakra, dziś na 19stą teściowa idzie na zabawę, jak ja se poradzę 
ale on zawsze był kaleką...... jak on wygląda, masakra
Mi tylko połozna powiedziala ze do poltorej roku juz go nie bedzie.
i żeby dziecko nie miało krzywicy... ale jak ma to trwać 1,5 roku to jestem w szoku
masakra, czytałam o krzywicy i widziałam zdjęcia... 

Zapraszam do mnie... 

Jedna moja rada nie słuchaj za bardzo wszystkich tych różnych opinii tylko rób jak ci podpowiada serce matki

katar sie przyplątał, kupa dalej twarda
dobrze, że wszystko dobrze się skończyło