|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Witajcie
Pop i Madzia - Wasze dzieci przejęły geny komputerowe . Dziewczyny podglądające nas i ujawnione - miło że się wreszcie odważyłyście
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe No trochę mi to zajęło, ale naprawdę było trudno was dogonić. Zanim skończyłam czytać jeden wątek już był drugi w połowie zapelniony, aż do wczoraj, oficjalnie wszystko docZytalam hehe. Miałam okresy gdzie nie czytałam więc się zbierało i zbierało, uratował mnie pociąg i w czasie podróży duuuuzo nadrobilam.
![]() Nie chciałam zacząć pisać bo tym samym nie nadrabia bym już poprzednich wątków. Ja swoją ferajne i siebie tez odrobaczam , raz czy dwa razy na rok. Za dużo się naogladalam |
|
|
|
#1654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do pasożytów,to mój syn miał nie dawno na biologii że tylko 1 osoba na 10 nie ma żadnych pasożytów więc jedzmy czosnek,ogórki kiszone,kapustę kiszoną i pestki z dyni to w jakimś stopniu odstraszy bo robale nie lubią tych rzeczy bleeeeeAle dzisiaj pięknie u nas zero wiatru ,chociaż rano było -22 to rekord tej zimy to teraz już tylko -5 ,też korzystamy |
|||
|
|
|
#1655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina kiszone jedzenie też często wcina,bo bardzo lubi.Ogórki możne wciągnąć pół słoika na raz Zwierzaki odrobaczam regularnie Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka i radości z każdego dnia dla Mikusia
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego!!!!! Mikuś moć usmiechów i cudownego dzieciństwa!!!! PS. przy takiej mamusi inne ci nie grozi
|
|
#1657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najcudowniejszego dla naszego kolejnego dwulatka!!!!
100 Lat Mikołajku!!!1 aneczka, zdrówka dla całej rodzinki waszej biednej minka, dobrze że z amelcią lepiej ![]() darusia i drcron , gratuluję łowów lipomal to w zasadzie wyciąg z lipy, więc można dawać o każdej porze dnia i nocy. Tylko to typ syropku co jednym pomaga a innym nie... Cytat:
ad.2 Jak młody tylko wykaże chęć to jak najwcześniej ad.3 Tu najwięcej rozbieżności przeczytasz, bo są u nas dzieciaczki bezproblemowe, które od urodzenia niemal śpią jak susełki, a są takie, którym zawsze wiatr w oczy w tej kwestii i sie naście razy budzą... U mnie tak: od 3 miesiąca spała do rana, potem od 7-8 zaczęły się cyrki, większe lub mniejsze, które skończyły się wraz z wyjściem zębów (do czwórek na razie) Cytat:
Cytat:
. I fajnie że się na coming out zdecydowałaś ![]() Może za twoim śladem pójdą inne skrytoczytaczki, które regularnie widać na pasku-jak tak nas codziennie czytacie to wiecie że nie gryziemy-dołączajcie do nas śmiało Napisz nam coś o sobie, o synku, jak nas tak długo czytasz, to nas "dobrze" znasz już, to teraz nam daj poznać siebie ![]() trzymam kciuki za nockę-dacie radę.Najważniejsze żebyś TY wytrzymała-najlepiej wywal od razu smoki ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Parę razy próbowałam się wbić i jak np.moje posty były ignorowane, to potem się nie chciało mi próbować znów (do innych wątków też), a temat mnie interesował, to czytałam. Ana, a jak w szkole, tak ogólnie? już coś się fajnego dzieje, czy dalej jesteś na etapie, że mogłabyś sama wykłady tam dawać? I jak wasz pies-dawno nie pisałaś? w budzie śpi? zgrzeczniał trochę, czy krótki układ pokarmowy daje znać o sobie? (BTW, prześlij mi jeszcze raz na maila WIESZ CO, bo wtedy naprawdę nie doszło)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-11 o 20:01 |
||||
|
|
|
#1658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Libra złóż Mikusiowi wszystkiego co najpiękniejsze,samych wspaniałych chwil,dużo radości,niekrzyczącej mamy
i dużo prezentów na urodzinkiod razu poproszę potrawy urodzinowe wrzucac do klubu ![]() no i samochodzik już popsuty jedna z cioć przyszła i dziecku zmiażdżyła nogą ukochane autko,on trochę taki jest delikatny,tzn jeździ ale nie ma już wszystkich funkcji jak się obruci na plecy to już nie wróci bo 2 kółka stracil dodatkowe![]() ale dzisiaj mam wieczór,męża nie ma Daniel śpi od 20-baja
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze że jak coś niby z dzieckiem dzieje się nie tak jak piszą czy mówią to odrazu jest "nagonka" że przecież to niemożliwe i w domyśle "coś źle robisz". Ja się wbiłam nawet nieźle w forum ale tylko dlatego że dziewczyny myliły mnie z "Izaizulą" ![]() ![]() . Zdaje się że Pop się pierwsza zorientowała a może kto inny ?---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MIKOŁAJA Mi się wydawało że to jutro bo dzisiaj jest chyba 11-ty ?
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Mikołajku wszystkiego co najlepsze Rozrabiaj dużo
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam z tele i mi posta wcielo
. Wlasnie mialam pisac ze nie wiem o co chodzi z tymi zyczeniami dla Mika dzis jest 11 tyDzieki dziewczyny. Ana hehe wy piszecie ze soba te 3 lata ja was troche pozniej zaczelam czytac i mmialam duze przerwy, ale mniejsza juz o to ![]() Evitka ja sie nie dam, jak juz smoka wywalilam to ni ma , znaczy sie przecielam mu wczoraj i chodzil zdziwiony przez dzien , co mu sie ze smokiem stalo, Poplakal dzis troche , zasnal przy mojej rece. Ogolnie nie mielismy nigdy klopotow ze spaniem . Maly spal wczoraj bez ani jednej pobodki, choc myslalam ze bedzie ryczal, wstal ok 9. Ja go bardzo szybko klade spac, po 18 kapanie i zaraz spanie. Drzemki juz w dzien nie ma bo jak ma to do nocy by siedzial. Ania , pierwszy syn ma 5 lat, a mlodszy jest z 20 kwietnia. Na tyym koniec. Tz jeszcze chce Mieszkamy w UK. Lat mam jeszcze 28 hehe az do maja potem deprecha bo ostatnie urodzinki z dwujeczka z przodu.Izazula haha ja tez dluzo zylam w nieswiadomosci co do nickow
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to jutro są urodziny Mika
,ale i tak serdecznie dziękujemy.Tylkooliwka u nas jest tylko kawa i ciasto nie ma żadnych innych dań imprezowych bo oficjalnie jako takiej imprezy nie ma. linki do tortów i babeczek wstawiłam w klubie Izazula no ja nie myliłam ![]() Monka ,ale specjalnie go nie kładziesz w dzień czy on nie chce? Mój to przychodzi jego pora i pakuje się do woza i góra 10 minut i spi i to z 2-3 godziny aż go muszę budzić nie raz. Po 20 już go kładę,nie raz usypianie zajmie pół godziny a nie raz godzinę to i tak dobrze na to co on śpi w dzień. A pamiętam mój starszy syn jeszcze do 3 lat miał 2 drzemki w dzień czujecie. A teraz nocny marek siedzi do 23 mówi że to przez to że on się już wyspał jak był mały
|
|
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
inny blog z duuużym przymrużeniem oka http://bachormagazyn.pl/
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka też już trafiłam na niego
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to deprechę już w tym roku zaliczę ![]() ![]() Cytat:
Nawet nie sprawdziłam ale za to pierwsze jesteśmy . Jakiś koleś do mnie z egiptu na fejsie pisze , pracuje w Polskim biurze podróży , chyba chce sobie Polski potrenować , ale skubany dobrze zna język . a jaki towar
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre oczywiście nie myliły . Ja sama się zorientowałam jak już się zalogowałam i zaczęłam pisać że jest jeszcze jedna dziewczyna z podobnym nikiem.Adam ma poczucie humoru ![]() Ja wolę jak mój gnom śpi w ciągu dnia Cytat:
![]()
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Libra maly jeszcze chce spac w dzien, ale ja juz go nie klade
. Za pozno by mi chodzil spac jakby mial drzemke w dzien, sprawdzone. Jakos tak musialam to zorganizowac zeby funkcjonowac i na przyklad jak mlodego po 18 kladlam na noc to szlam ze starszym( 5 lat) odrabiac lekcje do szkoly, po 20tej starszemy juz byl za bardzo zmczony aby skupic sie nad lekacjami. Teraz malego klade o 19 hehe bo przechodzimy detox smoczkowy, wiec czekam, az bardziej sie zmeczy do tej 19tej i pada w miare okey bez tego smoka. Zobaczymy za tydzien , mysle ze po tyg bedzie juz okey i maly zapomni o nim calkowicie. Zdecydowalam sie teraz na oduczenie bo starszy synalek ma tydzien wolnego w szkole ![]() misz masz haha mniejwiecej o to mi chodzilo HEHE. Ja mlodego od urodzenia w sumie kladlam spac po 18- tej ,spi do rana takze git , nie? Pomijam choroby , zabkowania, smoczek jak mu wypadal tez spal, tylko przegapilam moment i nagle zauwazylam, ze on w dzien mial nontoper tego smoka . Wiec basta. Maly dalej w pampku lata, niechce mi sie narazie oduczc Minka kurcze jakos trzeba je specjalnie obejsc w koncu to osatnie, juz wiecej 20-tych nie bedziemy obchodzic . A na trzydziestke zeby nie bylo dolujaco jakis lifting urodzinowy albo zastrzyk z botoxu
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izazula ja tez wolę jak mój trol śpi w dzień ,wtedy 2 godziny spokoju ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Monka u nas po zabraniu smoka po 3 dniach już był spokój E no zara zara ,jest nas tu parę po 30 więc proszę mi tu z liftingiem nie wyskakiwać ,zapewniam was ze jeszcze nie ma takiej potrzeby
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Libra jak coś dostanie małolat bana
![]() ![]() Na razie wypytałam go o kilka interesujących mnie rzeczy . Monka ja też czekam na ciepłe dni bo u mnie w domu jest chłodno i nie puszczę Olki z gołym tyłkiem . Kurna to już muszę zacząć zbierać na botox ![]() LIbra blog jest boski he he , a jaki prawdziwy .
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ups
, nie pociesze cie, wymysl sobie jakis super prezent zeby zminimalizowac ten bol . Ja Tz- towie powiedzialam ze na 30 tke chce nowe cycki .Libra haha to zarty , ale przyznaj sie czy nie mialas dziwngo uczucia zwiazanego z 30 tka. Tez tak kiedys myslalam jak mi maly spal w dzien, ze chwila spokoju, ale za to ja po 18 juz malego mialam z glowy i czas zeby ze starszym odrobic zadanie w dzien po szkole nie mam czasu wiec do 18 jakos dajemy rade. Mlody nie jest jakos strasznie marudny czy cos .
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
czytam i ryję http://bachormagazyn.pl/2012/02/03/h...ajm/#more-1589
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Monka czy ja wiem czy się dziwnie czułam ,po pierwsze nie czuję się na swoje już niestety 35 jak miałam 30 to śmigałam z synem na rolkach i nie wyglądałam jak jego matka więc ja tam żadnego doła nie mam w związku z moim wiekiem Ania czekaj to Ty się do egiptu wybierasz bo już mi się pomieszało gdzie która jedzie e tam mój wcale nie lata z gołym tyłkiem , bo u nas w sumie tez dość zimno, ja odpampersiam w ubraniu ,wpadki się zdarzają jeszcze np. dzisiaj zlał się że aż bluza była mokra,ale ogólnie nie jest źle bo nawet na wyjazdy pampka już nie zakładamy |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=libra777;32242244]czytam i ryję http://bachormagazyn.pl/2012/02/03/h...ajm/#more-1589
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- ![]() Ja tez sie nie czuje na moje 28 hehe ( jeszcze 28). Ale juz widze ta trojke z przodu i dziwnie sie czuje. Moze bedzie tak ze jak juz to przyjdzie zleje na to , sie okaze, zawsze wiecej sie mysli o tym a jak przyjdzie co do czego to nie bylo tak zle i nie bolalo. Mi sie niechce malego co cwhile przebierac jak sie zleje, zimno , juz i tak mam pelno prania z moimi brudasami , a jeszcze zsikane ciuchy by mi doszly to mi sie odechciewa, jak bedzie cieplej zaloze majtki i wsio. Super ze juz na wyjazdy bez pampka smigacie, wow. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-11 o 22:45 |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście ciuchy na przebranie wozimy w razie draki ale odpukać jeszcze się nie przydały , są dni ze ani razu nie popuści a są i takie że 7 par zaleje
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Monka wieź wyluzuj z tą 30-ką
. Piszesz tak jakbyś już wszystko przeżyła. 30 czy 50-ka to to samo tylko cyfra inna. Wszystko zalezy jaką jesteś osobą. Zapewniam Cię że są tu dużo starsze osoby (ja również ), kóre tylko czekają żeby dowalić z racji wieku ![]() .
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam że wam się chce tak jeździć , mnie to by końmi nie zaciągnął na jakieś wczasy ,bo bym sie tylko tam umordowała
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żarcie masz pod nos , posprzątane . Jak są fajne baseny to dzieciaki się same zajmują sobą a Ty tylko lukasz z leżaka czy czasem się nie topią ![]() Ja się rok temu nie umęczyłam a wręcz odpoczęłam , no i tam rok temu był klub dla dzieci gdzie sprzedawałam SZymka na jakiś czas
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie nie, ale jakos tak dziewnie jest jak konczy sie pewien etap z zyciu ![]() Ania to rob ten laser jak ma ci pomoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

.

każda się rozeszła , praca dom swoje sprawy. Miło się was czyta te kłótnie, spory, dobre rady.

więc jedzmy czosnek,ogórki kiszone,kapustę kiszoną i pestki z dyni to w jakimś stopniu odstraszy bo robale nie lubią tych rzeczy bleeeee

jedna z cioć przyszła i dziecku zmiażdżyła nogą ukochane autko,on trochę taki jest delikatny,tzn jeździ ale nie ma już wszystkich funkcji jak się obruci na plecy to już nie wróci bo 2 kółka stracil dodatkowe

dzis jest 11 ty

. A na trzydziestke zeby nie bylo dolujaco jakis lifting urodzinowy albo zastrzyk z botoxu