|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
BAN stały
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII
kiepska ta gazetka sprzątająca, nic nowego i Eden podrożał. Mama mi kupiła pendriva, jak poszła o 9, to były tylko 2 na sklepie, więc jakbym poszła po pracy, to bym już nie kupiła. te serki Desella teraz się nazywaja Vitello- datego nie mogłam ich znaleźć. lubie je. dobrze, że w B są teraz Laysy w małych paczkach przy kasie.
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ona rozmawiała z nim o różnych rzeczach np. gotowaniu itp. i o czosnku też wspomniała, że stosuje na ból zęba, co było dla niego (i dla mnie) nowością ![]() A odnośnie jabza z cynamonem pachnie bosko, i jeśli jaraczom (hehe fajnie określiłaś ) przeszkadza (?), a nie tylko niweluje smrodek kopciuszków to aż się im dziwię Bo zapach jest przyjemny dla nosa
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak bardzo ja chciałam.
|
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie prezent dla TŻta
|
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
jest w biedronce w zamrażarkach jakaś potrawa w stylu warzyw na patelnie ale z ryżem ?
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za rady dotyczące czosnku
![]() Wczoraj odpaliłam pierwszy raz świeczkę jabłko-cynamon, nie czułam niestety zbytnio zapachu... |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj kupiłam te płatki Karnawałowe szaleństwo karmelowo-midowo-kakaowym i już dziś nie nie ma
Razem z TŻetem wsunęliśmy całą paczkę, ale wstyd![]() Kupiłam też makaron pełne ziarno i jestem baaardzo rozczarowana. Kiedyś jak był "limitowany" (przy okazji jakiejś gazetki się pokazał) to moim zdaniem był podobny do Lubelli. Teraz jest paskudny. Smakuje mi jak taki makaron razowy z polskiej firmy ( nie pamiętam jak się nazywał, pamiętam tylko tyle, że chciałam wesprzeć regionalną produkcję i chyba za to mnie pokarało ). Szkoda, bo już myślałam, że znalazłam alternatywę dla Lubelli.Za to smaczne są serki topione Toppi czy jakoś tak, ze szczypiorkiem Podrożała też Delma. W ogóle koszmarnie drogo się zrobiło. Niby tutaj 10gr, tam 20gr, a wychodzi się z paragonem i patrzy w torby gdzie to wszystko?Edit: Mam jeszcze pytanie o pomidory w puszce, polecacie? Pamiętam, że coś było pisane na wątku, że się zepsuły, czy coś... A chcę dziś zrobić zapiekankę makaronową z pieczarkami i będą mi potrzebne właśnie takie pomidory. Edytowane przez Emocja20 Czas edycji: 2012-02-11 o 16:00 |
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jak mi się teraz auto popsuło jestem skazana na komunikację miejską,a żeby dojechać do pracy muszę jechać tramwajem, dwoma autobusami i kawał z buta poginać a w tych mrozach to było straszne. Jak mogę się rozgrzać ciepłą kawą czy herbatą od razu lepiej Cytat:
ja jak je kupywałam jeszcze z 2 miesiace temu były świetne, jabłko cynamon pięknie pachniało, zapach unosił się w całym mieszkaniu, uwielbiałam je, ale wosk do końca się nie wytapiał więc zrezygnowałam z nich i kupywałam owoce leśne, one tak samo intensywnie pachniały zawsze i ładnie się wytapiały. Ze świeczek ostatnio zrezygnowałam bo tyle za nie nie zapłacę teraz
|
|
|
#3791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ach, a ja mam truskaaaaawy
|
|
|
|
#3793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie sprawdziłam, a już wyrzuciłam opakowanie To może i ten Lubelli tak się zepsuł Dawno nie kupowałam tych zbożowych, trzeba to sprawdzić![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie ma u nas posypki walentynkowej ;(
|
|
|
|
|
#3795 |
|
BAN stały
|
cieńka ta gazetka sprzątająca, nic ciekawego nie ma. te serki Desella teraz nazywaja się Vitello, dlatego nie mogłam ich znaleźć, a je lubię. Mama mi kupiła pendriva . o godz.9 były tylko 2 sztuki. jakbym poszła po pracy tak o 17, to by nie było juz żadnego. i widzę, że płyn Eden znowu podrożał.
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie przeszkadza, lepiej- jak się pali kilka h to aż po całym domu się roznosi ten zapaszek i nie czuć dymu( drażni mnie i zrywa mi się kaszel). Ja po wypłacie idę robić zapas do szwagierki z 10 sztuk walnę to na co innego zostanie ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- A tam chleb...styka sam dżem brzoskwiniowy ![]() a na poważnie..nie jadłam nigdy ale ja za wiśniami nie przepadam ogółem
|
|
|
#3797 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Te normalne tortille co na pieczywie przecenione? Czy te ze starszej gazetki? |
|||
|
|
|
|
#3798 |
|
Moderator
|
Nie jestem pewna ale z dań z ryżem z zamrażarek w Biedronce chyba widziałam paellę.
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niczym nie odbiega od tego, co wcześniej był tylko sezonowo. Nawet w ostatniej gazetce promocyjnej była o tym mowa, że te makarony są robione przez Lubellę i pokazywali wizerunek jakiegoś właściciela z Lubelli
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo mi też by się przydała, bo sernik na zimno planuję zrobić.
Dziś kupiłam galaretkę , biszkopty i pisaki do ciasta ciekawe co z tego wyjdzie ![]()
|
|
#3801 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do pochwały od babci to tylko się cieszyć Ona pewnie się cieszy i Tobie zrobiłó się z pewnością miło Trochę szkoda, że zaczynasz kaszleć po dłuższej chwili od zapalenia świec. A może ogrzane suchsze powietrze działa tu drażniąco? Jak myślisz![]() Cytat:
|
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w jakiej one są cenie?
|
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś te płatki maski karnawałowe ale jeszcze nie próbowałam.Ale jeszcze duużo tych płatków było, nie cieszą się powodzeniem. Ława taka jak w Biedr- u mnie w piwnicy stoi podobała mi się 7 lat temu a teraz nie wiem co z nią zrobić
|
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wole wydać 10 x 4,75zł niż wdychać ten smród ![]() Ja nie kaszlę od świec tylko dym mi podrażnia..sama kiedyś paliłam i tak to działa ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- w B nie widziałam ale ostatnio z sklepach społem kupiłam 4 sztuki za ok 6zł ![]() Zostały mi 3 sztuki..
|
|
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, będę pamiętała, żeby zerknąć na nie w poniedziałek, o ile jeszcze będą wtedy przecenione.
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Ale cóż, wiemy jak jest, cena jest, można powiedzieć groszowa jak na meble, trwałość polecana na wątku, rozumiem, że wielu się jednak skusi.---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ale że hmmm? Chwila, chwila, ja coś przegapiłam? Pełnoziarnisty makaron wszedł na stałe do biedronki? Na półki z makaronami?? |
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Bo ja myślałam o omawianym temacie -płonących świec - po tym jak przeczytałam wczęśniej, że nie pachnie jednaj z nas i .. myślałam -> no ale jak po płonącej parę godzin świecy kaszel? teraz już poukładało mi się w łepetynie hahaha I jasne, jak masz grosza, a w którejś z Biedronek świeczka taniej to czemu nie skorzystać
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Co do babci...hehe mówiłam o Pani Dr ZĄBEK"
Do mojej babci nie chodzę bo pociągam nosem i mam kaszel a dziadek miesiąc temu miał ciężką operację na sercu więc..
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Te pisaki kupiłam w Tesco . Zapłaciłam 6 zł.
Jest w środku kilka kolorów więc ładnie podpiszę ciacho i coś malnę
|
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu was podczytuję i szukam inspiracji przed zakupami w Biedronce.
Na mojej stałej liście zakupowej jest masło, mleko świeże, makarony (ten ciemny jest na 100% z Lubelli), ryż. Uwielbiam gorzką czekoladę (tą droższą). Od dłuższego czasu nie widzę w B rurek nadziewanych. Tylko u mnie nie ma czy w innych Biedronkach też? Chwalone tu warzywa na patelnię robię zawsze z piersią z kurczaka i ziołami prowansalskimi (mniam). Świeczki odkryłam niedawno ale jeśli podrożały i nie są już w matowym szkle to więcej nie kupię. W tych szklaneczkach, które zostały mi po świeczkach aktualnie palą się u mnie waniliowe podgrzewacze. Wkłady olejowe do zniczy na szczęście nie podrożały, bo kupuję je w dużych ilościach. Dzięki temu wątkowi od wczoraj z mojej spłuczki leci niebieska woda ![]() Kubek termiczny z poprzedniej oferty mam i bardzo sobie chwalę. Jest o wiele lepszy niż mój kubek z Tchibo który bardzo słabo trzyma ciepło. Ten z euro kupił sobie mój tata i jest zadowolony. Wczoraj zauważyłam nowe opakowania podpasek Bella (22 sztuki, podobno 2 gratis) kosztują 5,99 te w starym opakowaniu 18 sztuk są po 4,99 więc gdzie niby te 2 sztuki gratis? Będę do Was często zaglądać
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno. W mojej biedronce widziałam w tym tygodniu tortellini ze szpinakiem i to drugie. Nigdy go nie jadłam ale skoro u was już nie ma to chyba kupię.
Pod wpływem tego wątku chciałam kupić te małe kabanoski za 1,99. Jak przeczytałam ich skład to odłożyłam na półkę. Kupiłam te drobiowe niby 100% mięsa i są przepyszne. Uwielbiam też jogurt kawowy z Biedronki. Nie pamiętam nazwy. I naturalny też jest cudny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

I ona rozmawiała z nim o różnych rzeczach np. gotowaniu itp. i o czosnku też wspomniała, że stosuje na ból zęba, co było dla niego (i dla mnie) nowością
) przeszkadza (?), a nie tylko niweluje smrodek kopciuszków to aż się im dziwię
Bo zapach jest przyjemny dla nosa 

A tak bardzo ja chciałam.

). Szkoda, bo już myślałam, że znalazłam alternatywę dla Lubelli.
Podrożała też Delma. W ogóle koszmarnie drogo się zrobiło. Niby tutaj 10gr, tam 20gr, a wychodzi się z paragonem i patrzy w torby gdzie to wszystko?

Niestety nie sprawdziłam, a już wyrzuciłam opakowanie